2013. szeptember 5., csütörtök

Betiltanák a drónvadászatot Coloradoban

Az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hatóság a mai napon kiadott egy figyelmeztetést, miszerint pénzbüntetésre és börtönbüntetésre ítélhetik azokat az állampolgárokat, akik tüzet nyitnak az ország légterében lévő drónokra, mivel ez "a nyilvánosságot veszélyezteti és köztulajdon ellen elkövetett bűncselekmény". A hatóság figyelmeztetése szerint a drónok az ország légterének védelmét látják el lakott terület felett is.
A figyelmeztetés azt követően történt, hogy a Colorado állam béli Deer Trail település közössége arra bíztatta a helyi vadászokat, hogy nyissanak tüzet a lakott terület fölött megjelenő drónokra, mivel azok a lakosság teljes ellenőrzését végzik és ezt a folyamatot még csírájában el kell fojtani. A hatóság szerint a jelenleg használatos drónok ha rájuk lőnek, lakott terület fölött lezuhanhatnak és ez emberek százainak életét veszélyezteti, emiatt többévi szabadságvesztésre ítélhető, aki tüzet nyit rájuk.
Deer Trail községe 100 dolláros jutalmat ajánl mindenkinek, aki érvényes vadászati engedéllyel rendelkezik és be tudja mutatni egy általa lelőtt drón darabjait!
Hídfő.net

A miskolci újszülött-tragédiák valódi okai

MIKOR KERÜL RÁCS MÖGÉ DR. CSIBA GÁBOR KDNP-S SZAKPOLITIKUS, AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB KÓRHÁZI TOLVAJA?

Dr. Csiba Gábornak, a BAZ Megyei Kórház orvos-igazgatójának megbízatását nemrégiben koraszülött csecsemők halálára való hivatkozással, ürüggyel, személyesen a miniszterelnök függesztette föl. Csiba a KDNP szakpolitikusaként családtagjait jövedelmező üzletekhez juttatta, s egy korrupt szerződés révén pedig, bűntársaival együtt több tízmilliárd (!) forinttal rövidítette meg a kórházat, az önkormányzatot, s végtére a Magyar Államot. Bűntársai között fideszes, MSZP-s és SZDSZ-es politikusokat is találunk, akik közül többeket már büntető eljárás alá vontak, ám dr. Csiba egyelőre megúszta a jogi felelősségre vonást.
Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban példa nélküli módon személyesen függesztette fel dr. Csiba Gábor igazgatói megbízatását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház élén. Meglepetést keltett a kormányfő személyes intézkedése meg az is, hogy a vizsgálatot a Miniszterelnöki Hivatal végzi. Dr. Csiba Gábor exponált KDNP-s szakpolitikus, de mégis felmerül a kérdés: mi lehet az oka ennek a legmagasabb szintű intézkedésnek? A hivatalos indok a kórházban történt nyolc, majd újabb adat szerint kilenc koraszülött csecsemő halála volt. Információnk szerint a sajnálatos haláleseteknek nem sok közük van Csiba felmentéséhez, ám a kormány számára egyre kényelmetlenebbé vált az igazgató arcátlan üzelmeinek napvilágra kerülése. A kórházigazgatók Csibát egymás között régóta „lenyúlósként” emlegetik.
Rákmaffia az onkológiában... címmel már 2008-ban hírt adtunk arról, hogyan menedzselte Csiba Gábor a Medcenter Kft. onkológiai maffiacég térnyerését a Borsod Megyei Kórházban. Arról is beszámoltunk, hogy a stróman, Varga Sándor hosszúpályi tanyagondnok által ügyvezetett, a rákos betegek kezelésével foglalkozó cég mögött dr. Kiss Zoltán Tamás orvos-üzletember állt, akinek hátterét Simicska Lajos biztosította. Kiss Zoltán Tamást 2012 februárjában körülbelül fél évre előzetes letartóztatásba helyezték a nyíregyházi Egészségügyi Holding Zrt.-nél elkövetett különösen nagy értékű hűtlen kezelés miatt. Az eljárásban közbeszerzési visszaéléseket is megállapítottak. Érdekes áthallás, de nyilvánvaló maffiamódszer szerint Csiba is „nagyon értett” a közbeszerzéshez. A HVG 2010. október 9-i számában Mérték utáni szabóság címmel arról olvashattunk, hogy nyolc milliárdos építési beruházás kapcsán elkövetett közbeszerzési jogsértések sorozata miatt a kórházat milliós, míg Csiba Gábor igazgatót százezres pénzbírsággal sújtotta a Közbeszerzési Döntőbizottság.
Dr. Csiba Gábor lelkészekkel a Csillagpont Kórház alapkőletételén

Csiba az említett nyolcmilliárdos beruházást takaró Csillagpont Kórház átadására (az alapkő letételén még ott volt - a szerk.) készülve éppen gigantomániájának babérjait szándékozott learatni, amikor a váratlanul Miskolcra látogató Szócska Miklós államtitkár közölte a felfüggesztés tényét. Hitetlenkedve hallgatta az államtitkár szavait, pedig volt már baljós előjel: ez év tavaszán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy teherautónyi iratot foglalt le, és szállított el megvizsgálásra.
Tudomásunk szerint a közelmúltban a többi között kormányzati- és ellenőrzést végző szervek is vaskos iratcsomókat kaptak. A Medcenter Kft. egyik volt dolgozója közzétette a cég és a Borsod Megyei Kórház között kötött szerződést, amelyre már a fentebb említett, 2008-as cikkünkben is utaltunk, és amely szerint a kórház onkológiai ellátása 15 évre kiszervezésre került. A küldemény egy kimerítő szakmai elemzést, szakértői véleményt is tartalmazott, amit annak szakszerűsége okán csak teljes információk birtokában lévő, tehát a Medcenter Kft.-n belül dolgozó szakember készíthetett. A kötetnyi irat összefoglalásának tekinthető szakvélemény olyan tényeket tartalmaz, amelyeknek tükrében egyértelmű, hogy a kikerült iratok miatt a jelenlegi hatalomnak kényelmetlenné vált Csiba Gábor személye, mivel kórházigazgatói megbízása tarthatatlanná és védhetetlenné vált.
A Csiba Gábor bukását eredményező, nyilvánvalóan korrupt szerződés lényege a következő: a szerződés előkészítése és az aláírást követő végrehajtása ügyében dr. Kiss Zoltán Tamás és tulajdonostársai jártak el. A gyakorlatilag visszavonhatatlan szerződés egyoldalú előnyöket és kockázatmentességet biztosít a Medcenter Kft. részére, míg a kórház (és az akkori tulajdonos Megyei Önkormányzat) részére hátrányos.

Dr. Csiba Gábor a BAZ Megyei Kórház Onkológiai Osztályán

Dr. Csiba Gábor kórházigazgatónak azonban bűntársai is vannak a fentebb említett szerződésben, szép sorban vegyük őket szemügyre:
Gergely Zsolt (Fidesz), a BAZ Megyei Közgyűlés alelnöke, aki jelenleg már büntetőeljárás alatt van. Gyárfás Ildikó (MSZP), a BAZ Megyei Közgyűlés elnöke. Dr. Kiss Zoltán Tamás (Fidesz), a Medcenter Kft. tulajdonosa, aki jelenleg büntetőeljárás alatt van. Dr. Gevorgján András (MSZP), a Medcenter Kft. tulajdonosa, aki jelenleg szintén büntetőeljárás alatt van. Dr. Gubacsi László (néhai SZDSZ), a Medcenter Kft. tulajdonosa.
A fentebb említett öt személy a következő számszerűsíthető károkat okozta a BAZ Megyei Kórháznak, a BAZ Megyei Önkormányzatnak és a Magyar Államnak:
Az annak idején aláírt szerződés szerint a BAZ Megyei Kórház fix rendelkezésre állási közreműködői díjat mindenképpen kifizet a Medcenter Kft. részére, még akkor is, ha egyetlen beteget sem kezelnek. Ez az összeg 2009-ig havonta 29 millió forint, míg ezt követően havi 40 millió forint. Erre a garantált bevételre alapozva aztán a Medcenter Kft. egyetlen forint saját tőke befektetése nélkül, a CIB Banktól felvett két milliárd forint hitellel kezdte tevékenységét a kórházban. A közpénzcsalással okozott kár értéke 15 év vonatkozásában mintegy nyolc milliárd forint.
A kétmilliárdos beruházás következtében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) évi 500 millió forintos plusz teljesítményt biztosított a kórház részére, amit az évi 600 millió forintig teljes egészében átenged a Medcenter Kft. részére. Ez azt jelenti, hogy a Medcenter Kft.-t kötelezően és fixen évi 600 millió forint illeti meg, 15 év vonatkozásában ez kilenc milliárd forint.
A Medcenter Kft. részére a kórház korlátlan teljesítményt tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a 160 hazai kórházban minden szakmának egy behatárolt teljesítmény-korlátja van. A kórház a Medcenter Kft. részére nem érvényesíti tovább a teljesítmény korlátozását, ezért az elvégzett többlet teljesítményt más egészségügyi beavatkozások teljesítményének további korlátozásával képes biztosítani a kórház.
Csiba Gábor a szakszemélyzetet is átjátszotta a Medcenter Kft. részére, amely így szétválaszthatatlanul belenőtt a BAZ Megyei Kórház Onkológiai Intézetébe, majd felemésztette azt. Ennek eredményeként a szerződés bármely okból történő felbontása, felbomlása vagy a Medcenter Kft. gazdasági összeomlása esetén a kórház önállóan képtelen az onkológiai ellátásra. Ugyanakkor a szerződés nyomán kialakult munkamegosztás jelen formájában történő fenntartása milliárdos veszteségeket okoz a jelenlegi tulajdonos, a Magyar Állam számára.
Az Onkológiai Osztály gyógyszerforgalmazását is átjátszotta Csiba Gábor a Medcenter Kft.-nek. Érvényes szerződés alapján az egész kórház gyógyszerellátását az Ispotály Kft. végezte, de ezt a szerződést Csiba felrúgta, és az onkológiai gyógyszerek beszerzésére a Medcenter Kft.-t hatalmazta fel. A maffiaszerű gyógyszer-spekuláció átláthatatlan, a követhetetlen citosztatikus kezeléseket dr. Gubacsi László, a Medcenter Kft. tulajdonosának felesége (!), dr. Wéber Ágnes felügyeli. A Medcenter Kft. gyógyszerbeszerzései a következők: egyrészt lejárt állami készletek kórházakba történő bevitele, másrészt más onkológiai intézetekben a betegnek be nem adott gyógyszer becsempészése, harmadrészt fiktív járóbeteg receptek közforgalmú patikákból történő lehívása.
A kórházak negyedik stádiumú gyógyszerkipróbálásra megbízást kapnak gyógyszergyáraktól, az angolból átvett szakmai nyelven ezt study-nak hívják. A BAZ Megyei Kórház esetében ez évente körülbelül 1,5 millió eurót jelent. Ennek a pénznek helye van a kórházaknál, csak töredékét fizetik ki az alkalmazott orvosok részére. Ezzel szemben Csiba Gábor szerződésben vállalt kötelezettség szerint az onkológiai gyógyszer studyk teljes összegét átengedi a Medcenter Kft. részére, s ezzel 15 év alatt 15 millió euróval károsítja meg a kórházat. A kórház study-koordinátora dr. Oláh Csaba főállású pszichiáter főorvos, aki „mellékesen” a Medcenter Kft. több társcégének is tulajdonosa.

Különösen visszatetsző az, hogy dr. Csiba Gábor kereszténydemokrata szakpolitikusként, egykori képviselőjelöltjeként engedett teret a szcientológusoknak, beengedte a kórházba a kiszolgáltatott betegeket behálózó Lelki Segítők Zrt. munkatársait is, akik dr. Gubacsi László irányításával a betegek későbbi életvitelére és vagyontárgyaira polipszerűen ráteszik a kezüket. A Medcenter Kft. szcientológiai tevékenységére semmi nem szolgálhat ékesebb bizonyítékul, mint az, hogy országszerte pszichiátriai osztályokat üzemeltetett, így például Karcagon, Nyíregyházán, Miskolcon és a Semmelweis Kórházban. Érdeklődésük másik területe az onkológia, ahol szintén elesett, könnyen befolyásolható betegekre lelnek, mint például a megyei kórházakban Veszprémben, Nyíregyházán és a Miskolci Semmelweis Kórházban.

Balog Zoltán Semmelweis-díjat ad át dr. Csiba Gábornak

Nem kell hangsúlyoznunk, hogy ez a szcientológiai kötődés mennyire veszélyes a Római Katolikus Egyházra és magára, a Kereszténydemokrata Néppártra nézve, ugyanis bizalmuk teljes birtokában dr. Csiba mást mond, és mást tesz. Stílszerűen mondhatnák úgy is, hogy bort iszik és vizet prédikál, miközben folytonosan és gátlástalanul hivatkozik Erdő Péter bíborosra, Harrach Péterre és Semjén Zsoltra. Magyarán, a kereszténydemokrata szakpolitikus tevékenységével elősegíti a keresztény templomok kiürítését és a szcientológiai üzletegyház gyarapítását.

Csiba Gábor példamutató, családszerető, keresztény ember, aminek ékes bizonyítéka, hogy gyermekeinek anyagi gyarapodását biztosító Fornetti üzletet épített a kórház kellős közepén. A Csiba-gyermekeké szintén a kórház területén levő fizetős fitness terem is, ahol a beteg gyermekek rehabilitációs kezelését kizárólagosan végzik a kórházban. Természetesen a trafikmutyiból sem maradt ki, hiszen a felesége és a leánya nevére Miskolcon négy, Sajószentpéteren pedig két trafik koncesszióját szerezte meg, természetesen tisztességes versenyeztetés révén. A borlovagok rendezvényén, emelkedett hangulatban a családi trafikmutyi támogatóját Harrach Péter személyében jelölte meg. Trafikokat nyit, egészségkárosító termékeket árul az az ember, dr. Csiba Gábor, aki az úgynevezett chipsadó kitalálója, aki a gyógyításra esküdött fel, s aki vasárnaponként a templomban ájtatoskodik. Még szerencséje, hogy a római katolikus egyházban a gyónás szentsége is létezik.

Közelednek a választások, a Fidesz nyilvánvalóan szeretné a rend látszatát fölmutatni maga körül, még akkor is, ha ez árnyékot vet koalíciós és szövetségi politikájára. Nyolc vagy kilenc koraszülött csecsemő halála éppen annyira érdekli a politikai hatalom birtokosait, mint az a momentum, hogy a rákos beteg megkapja-e a gyógyszerét, vagy nem. Az ügy szokványos esetben csak államtitkári intézkedést igényelt volna, ám jelzésértékű, hogy a miniszterelnök függeszt fel egy kórházigazgatót, a Miniszterelnöki Hivatal vezeti le a vizsgálatot. A sas nem fogdos legyeket, tartja a latin mondás, s ebből adódóan nem szakmai, hanem politikai döntés született. Dr. Csiba Gábort tehát nem szakmai alkalmatlanság miatt függesztették fel, hanem mert ez volt a politikai akarat. Mint ahogy korábban ugyanez a politikai akarat tartotta meg igazgatói székében, s ugyanez a politikai akarat tette lehetővé a gátlástalan kórházi lopásokat, melyekért nem csak közpénzekkel, de életekkel is súlyosan megfizettünk.
Továbbra is kíváncsiak vagyunk: mikor vonják végre büntetőjogi felelősségre a mérhetetlen anyagi és erkölcsi károkat okozó kereszténydemokrata szakpolitikust, dr. Csiba Gábort?

lica

Amerikai katonai helikopterek Ferihegyen


Gyarmati sorsunkhoz már lassan hozzátartozik, hogy idegen katonai gépek jönnek-mennek a Ferihegyen. A deres.tv mai (2013.09.05) fotói, amint egy UH-47-es (Chinook) helikoptert kísér három UH-1 Blackhawk a Ferihegyre. Információink szerint kettő darab UH-47-es, és négy darab UH-1-es gép landolt összesen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Szívesen várjuk a hatóságok magyarázkodását, hogy mégis hogyan lehetséges ez, hogy amerikai katonai kötelékek repkednek hazánk légterében, és egy elvileg polgári repülőtéren landolhatnak? Vagy ez tényleg mindennapos már?

Képek, link:
http://www.deres....ferihegyen

A Pentagon provokációja volt a vegyi támadás

Orosz sajtó tudósítások számoltak be róla, hogy feltörték egy amerikai tiszt levelezését, aki ezredesi rendfokozatban szolgál a Pentagonban, és bizonyítékokat találtak arról, hogy a Pentagon tudott a vegyi támadásról. Antony J. McDonald ezredesnek egy barátja augusztus 22-én gratulál a vegyi támadás sikeres kivitelezéséhez, és linket küld egy cikkről, amelyben már arról írnak, hogy Asszad hajtotta végre a támadást.
Nyilvánvaló, hogy az USA minden eszközt igyekszik bevetni, hogy kiprovokálja a lehetőséget a bombázásra Szíria ellen. Egy másik hír arról is beszámol, hogy még a vegyi támadás előtt, vagyis augusztus 21-ét megelőzőleg már megkezdték az amerikai hadihajók összevonását a térségben, tehát egy tudatos provokációról van szó, amelyben az amerikaiak főszereplőként vettek részt.
Az említett hacker feltörte az ezredes feleségének levelezését is, és ott további bizonyítékokat is talált. Eszerint az ezredes feleségének tudomása volt róla, hogy egy család gáztámadás miatti szenvedését bemutató film nem a helyszínen készült, hanem az amerikai hírszerzés által egy megrendezett jelenet. Az írás szerint lelkiismeret furdalása van emiatt (a videó rosszul sült el?). Mindenesetre az ezredes levelezését mellékelték a közvélemény elé tárt cikkben. A hacker nyilvánosságra hozta ezen kívül több amerikai magas rangú tiszt nevét, akiknek a levelezését még eddig nem tudta teljesen átnézni, de amint több bizonyítékot talál, azt is nyilvánosságra hozza.
Első levélváltás:
Küldött szöveg:
Ahogy látható, én már távol állok ettől a dolgotól, de tudom hogy a srácaink mindent megtettek. Örültem, hogy el tudtalak csípni. Remélem hamarosan megint találkozunk.
Tisztelettel,
Jamie

Amire válaszolt:
Teljesen igazad van. Egyszerre kell dolgoznunk a szükséges színházon [azaz a sajtókamu] és a szervezettel akivel leszerződtünk, de biztosítani kell hogy ne legyen se túl sok se túl kevés alvállalkozó.
Egyébként, láttam a legújabb sikeredet, gratulálok:
[washington post link]

Üdvözlet,
Gene

Második:
Jó reggelt Jennifer,
Gondolom visszaértél MA-ból, remélem minden jól ment. 12 órakor fogom felvenni a gyerekeket a vasútállomáson. Gondolom nem akarnak majd hazajönni. Úgy fest hogy nagyon jól érezték magukat NYC-ben.
Tudod, még mindig eszembe jutnak azok a szír gyerekek. Hálistennek életben maradtak. Remélem kapnak majd valami szép ajándákot vagy valamennyi készpénzt.
Ma délután vagy holnap lenne megfelelő, ha hívni akarsz. [...]
Válasz erre:
Szia Mary,
Énis láttam és nagyon megijedtem. Tony megnyugtatott, hogy senki nem sérült meg, mindez csak a kamerák kedvéért volt megrendezve. Ne aggódj kedvesem.
Jó lenne lejutni NC-be, hogy lássam az apádat és Lee-t. [...]
Harmadik:
[...]
Még mindig azon a szőrnyű szíriai gáztámadáson gondolkozok. Láttad azokat a kisgyerekeket? Nagyon sírtam... Megmérgezték őket, meghaltak. Mikor lesz ennek vége? Még álmomban is látom az arcukat. Mit mondott Tony erről?
[...]
Hídfő.net

Az nem bírja a romákat, aki nem is találkozott velük

Toleranciavizsgálatnak vetették alá az EU 27 tagországát. Az eredmény nem meglepő: Skandinávia menő hely, a cseh, a szlovák és a magyar a legkevésbé toleráns. Még 2012-ben végezte az Eurobarométer az EU 27 országára kiterjedő toleranciavizsgálatát. A Republikon Intézet által megjelentetett elemzés szerint a leginkább elfogadó társadalom a svéd lett, ahol az emberek 39 százaléka tartozik a leginkább toleráns csoportba, további 38 százalék pedig átlag fölött toleráns.
A sor másik végén Szlovákia, Csehország és Magyarország áll, ezek az országok minősülnek a leginkább intoleráns országoknak. A lista első és utolsó helyezettje közötti különbséget jól mutatja az a tény, hogy míg Svédországban a legintoleránsabbak aránya alig 1 százalék, addig Szlovákiában ez az egyszázalékos arány a leginkább toleránsakat jellemzi.
Az oktatásban eltöltött idő minden országban növeli a toleránsak arányát egy társadalmon belül, ahogy az is igaz, hogy a fiatalabb korosztályok között a leginkább toleránsak aránya valamivel magasabb, mint az idősebbek körében. Nem igazán jelent ugyanakkor különbséget, hogy valaki vidéken, kisvárosban él-e, míg a nagyvárosi környezet is csak egy-két országban (Románia, Málta, Olaszország) emelte számottevően a toleránsak arányát.
A baloldali-, illetve jobboldali önbesorolást összehasonlítva azt tapasztaljuk, hogy a nyugati társadalmakban élők között a magukat baloldalinak tartók között jóval magasabb a leginkább toleránsak aránya. Ezzel szemben kelet-európában nincs ilyen összefüggés: a baloldaliság nem jár együtt azzal, hogy kiszélesedne a legtoleránsabbakból álló társadalmi csoport. Tény, hogy a magyarok között a legintoleránsabb csoportba több mint kétszer annyi (13 százaléknyi) magyar tartozik, mint a legtoleránsabba (6 százalék). A legkevésbé elfogadók aránya a magukat jobboldalinak valló magyarok között magasabb (18 százalék), mint a középen vagy baloldalon állók között (13 százalék). Ez azt jelenti, hogy a baloldaliak nem toleránsabbak, mint a jobboldaliak, ám a kifejezetten intoleránsak aránya alacsonyabb körükben.  Abban viszont egyértelműen hasonlítunk az Európai Unió többi országához, hogy az anyagi nehézségek nem vezetnek nagyobb intoleranciához, és a sikeres, jómódú magyarok egyáltalán nem tartoznak a leginkább toleránsak közé – igaz, közöttük a legkevésbé toleránsak aránya alacsonyabb, mint az alsó-középosztálybeliek között.
Ami kiemelten fontos – vélik az elemzők – az a személyes találkozás szerepe: azon magyarok, akik nem találkoztak még roma emberrel, majdnem háromszor akkora arányban kerülnek a leginkább intoleráns csoportba, mint akiknek volt személyes élményük. Magyarországon is igaz tehát az európai szinten már megfogalmazott állítás: a találkozás, a megismerés lehetősége a toleranciát, az elzárkózás az intoleranciát erősíti.
(Forrás: FN24)

Bal-Rad komm : “…azon magyarok, akik nem találkoztak még roma emberrel, majdnem háromszor akkora arányban kerülnek a leginkább intoleráns csoportba, mint akiknek volt személyes élményük.”
-Hát ezekkel a megállapitásokkal azért vitatkoznán!
1) Olyan magyar ember nincs ebben az országban, aki még nem találkozott volna cigánnyal. De minthogy azok a legritkább esetben fordulnak elő magányosan, hát nyugodt szivvel jelenthetjük ki, hogy Magyarországon nem élnek olyan magyarok, akik még ne találkoztak volna cigányokkal!
2) Akik pedig találkoztak cigányokkal, katartikus élményekkel gazdagodhattak. Jó esetben nem szegényedtek le-kifosztás által.

Ezért bátran ki merjük jelenteni, hogy ez a felmérés-legalábbis Magyarország vonatkozásában-úgy hülyeség ahogy van!
“…a megismerés lehetősége a toleranciát, az elzárkózás az intoleranciát erősíti.”
Ugyanis a megismerés “lehetősége” manapság itt a Kárpát-medencében szörnyületet és borzalmakat vált ki-mig az elzárkózás-a folyamatos élmények elmaradása miatt-talán enyhiti az intoleranciát!

Az a felmérés készitő pedig aki nekünk nem hisz-járjon utána!

A bűvészkedés magasfoka

November elsejéig kaptak határidőt a bankok arra, hogy kijavítsák(!) a deviza alapú, lakáscélú hitelszerződéseket. – közölte Rogán Antal, Fidesz-frakcióvezető.
Így tudósít a Portfolio.hu:
“A Fidesz a devizahitelek kialakulásáért a bankokat tartja felelősnek, ez egy hibás termék – nyomatékosította Rogán Antal a sajtótájékoztatón.
Kijelentette: ha a pénzintézetek november 1-jéig nem javítják ki a devizakölcsönök hibáit, és nem módosítják a szerződéseket, arra az esetre a kormánypárti frakció felhatalmazta a kabinetet, hogy megoldási javaslatát – akár a bankok kárára – terjessze be a parlament elé, amely még idén dönteni fog.
Ha a bankok november 1-jéig nem módosítják az ügyfelek javára a devizahitel-szerződéseket, a várható parlamenti döntés iránya “elég egyértelmű”, ugyanis a devizaalapú jelzáloghitelek kivezetését fogják célul tűzni, “és ezeknek gyakorlatilag a forintosítását végrehajtani” – fogalmazott Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Visegrádon újságírói kérdésre válaszolva.
A politikus hangsúlyozta ugyanakkor azt is, az nem indokolt, hogy a devizahitelesek jobban járjanak, mintha ugyanabban az időszakban forintban adósodtak volna el.”
Mestermunka, ezt el kell ismerni! Az ember fejében megfordul néha, hogy a Parlament patinás falai között vajon szerveznek-e külön kurzusokat regnáló imposztorainknak -természetesen közpénzből – arra, hogy hogyan kell lekommunikálni valamit úgy, hogy annak teljesen az ellenkezőjét láttassuk azokkal ,akiket meg akarunk vezetni.
Mint Merániai János emlékezetes tanácsa II. András, és Gertrúd idejében: A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem…
Aki bennfentes, tudja, hová kell tenni a vesszőket, aki nem az, annak majd megmondjuk, hová tegye magának.
Ugyanis van itt minden. Ki-ki olvashat belőle a szájíze szerint.  Olvashatja a bankok megregulázását kilátásba helyező vérmes fenyegetőzést, lehetséges szankciókat. A probléma “igazságos” rendezését is láthatjuk itt, melynek értelmében nem járhatnak jobban a devizahitelesek a forinthiteleseknél.
És akkor nézzük, mit is dalolnak a szünetjegyek ebben a partitúrában:
  • Elhúzzuk még november elsejéig az érdemi lépéseket. Addig hadd menjenek még a végrehajtások, és hadd maradjanak minél kevesebben azok, akik élhetnek a majdan bevezetett “mentőcsomaggal”.
  • A forintosítást, mint egy fajta, a bankok számára rettenetes büntetést kommunikálják arra az esetre, ha nem állnak elő “elfogadható” javaslattal. Konklúzió: nem lesz forintosítás sem olyan értelemben, hogy a törvénytelen követelések érdemben csökkenjenek, vagy eltűnjenek. Arról pedig szó sincs, hogy a törvénytelenül nyilvántartott deviza követelést akárki is megkérdőjelezze. Ezt hangsúlyozzák is, hiszen “kijavításról” van szó.
  • Marad a szalámizás, kizárólag a lakáscélú hiteleseket “mentik”. A jelzálog alapú, ám nem lakáscélú hiteleseket hadd lakoltassák ki. Nekik nyilván egyfajta 100%-os rezsicsökkentésként kommunikálják majd, hogy mehetnek a híd alá…ott végül is nem kell rezsit fizetni. Az autós, és egyéb boldogtalanok meg fizessenek csak tovább.
  • A devizahiteles becsapottak továbbra sem “járhatnak jobban” a forinthiteleseknél, vagyis hiába lettek már ezrek öngyilkosok, és hiába vándoroltak tízezrek külföldre, fontos a társadalmi igazságosság. Rendben, hogy sokan bűncselekmény áldozatai lettek, de ettől még nem lehetnek könnyebb helyzetben, mint azok, akik nem. A jogállamiság effajta érdekes megközelítése természetesen akkor lenne felróható a kormánynak, ha nem csak szájkarate szintjén, szavazócsalogatásként hangoztatná a miniszterelnök, hogy “a bankok becsapták az embereket”, és Lázár János se csak a képviselői padból kiabálná az uzsorást. Ja, hogy bíróság előtt már következménye lenne?
Bizony, a helyzet az, hogy a bűvész továbbra is csak azt a nyuszit húzhatja elő a kalapból, amit ő maga beletett. Zajlik tehát változatlanul a bűnösök fedezése, a bűncselekmények tényének elhallgatása, az időhúzás és az arcátlan, pofátlan mellébeszélés. Megy az alkudozás a fejünk felett, a mi életünkről, a vagyonunkról, a családjainkról, a gyerekeink sorsáról.
És nem ez a baj. A haramiától önmérséklet nem várható. Adja, mi lényege, nem adhat mást.
A baj az, hogy még mindig szótlanul tűri a többség.


Bálint Zoltán

Hágába a Felelősökkel


Amikor februárban zászlót bontottunk a Haza és a Nemzet megmaradása érdekében, több ezer ember felhatalmazását kértem, hogy Hágába vigyük az ügyet. Elérkezett az idő a vállalt kötelezettség teljesítésére, nagy munka volt. Itt csupán egy rövid részletet ismertetünk a közel húsz oldalas feljelentésből. A teljes anyag a nyomozás elrendeléséig nem nyilvános, (hadd verje a frász az érintetteket) viszont érdekes lesz megfigyelni a Magyarországi média érdeklődését ez iránt, hiszen a CÖF állítólagos feljelentését ISMERETLEN TETTESEK ellen nagyon reklámozták, mi bátorkodtunk ismerni a felelősök egy részét, vállalva ezért a teljes felelősséget.
Nemzetközi Büntetőbíróság
Főügyészi Hivatalának
Hága, Hollandia
Tisztelt Főügyész Asszony!
Szeretnénk az Ön figyelmét felhívni arra a népirtásra és emberiesség elleni bűntettre, melyet Magyarországon a lakosság számára hitelezést végző bankok vezetői és az őket felügyelő szervek vezetői, az ebben közreműködő közjegyzők, illetve a bűncselekmények kivizsgálását megakadályozó ügyészek, bírák és politikusok követtek és jelenleg is követnek el. Kérjük, hogy az elkövetett bűncselekmények miatt a nyomozást szíveskedjék hivatalból elrendelni.
Tisztelt Főügyész Asszony, ezen feljelentésünket több ezer ember írásos felhatalmazása alapján tesszük meg a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete és a Haza Nem Eladó Mozgalom nevében. A felhatalmazást igazoló aláírásokat tartalmazó dokumentumokat és az ügyészségi feljelentéseink elutasítását igazoló végzéseket  a feljelentéshez csatoljuk.
…………………………………………………………………………………………………..
Bankárok az általuk irányított pénzintézetek hitelezési tevékenysége során az embereket megtévesztve csalássorozatok elkövetésére alkalmas szerződések kötésével az adósok százezreit semmizték ki, és ezzel őket olyan súlyos nélkülözésnek tették ki, amely az adósok életfenntartását fizikailag veszélyeztette, illetve tette lehetetlenné, a gyermekvállalást megnehezítette, illetve megakadályozta, továbbá a megfizethetetlen adósság elől az országból elmenekülni nem tudó adósok ezreit hajszolta öngyilkosságba, valamint százezreket az ország elhagyására.
……………………….…………………………………………………………………………….
Arra hivatkozni nem lehet, hogy a devizában meghatározott pénztartozást a Ptk. 231. §-a értelmében forintban átszámolva kell megadni,ugyanis a devizaösszeg kölcsön jogcímen bocsátandó rendelkezésére az Adósnak, s ezek után az Adós köteles azt visszafizetni.
Tehát a Bank nem pénztartozást adott meg az Adósoknak, hiszen nem volt pénztartozása az emberek felé valami ellenében, hanem pénzkölcsönt kellett volna hogy nyújtson egy szolgáltatás keretében.
Ezért a Banknak nincs arra lehetősége, hogy a devizát forintba átszámoltan bocsássa az Adós rendelkezésére, ha mégis ezt teszi, akkor nem kölcsönfolyósításról van szó, hanem deviza vételár folyósításról. Hiszen az Adós a futamidő alatt, mint pénztartozást fizeti meg forintban, mivel a tartozása devizában van meghatározva. De ez nem válik pénzkölcsön tartozássá, ezesetben pedig kölcsönkamat nem számolható fel ! Ami miatt jogot formálnak a kamatra, az a valóságtól eltérő könyvelése a megtörtént eseménynek: azaz a folyósított vételár hitel illetve kölcsönfolyósításként történő könyvelése, és a devizaösszeg hiteltartozásként való nyilvántartásba vétele.
Ehelyett vételár folyósítást kellett volna könyvelni, mert a gazdasági esemény a devizaösszeg vételárának folyósítása volt. Ennek ellenében adásvételi szerződéssel lehetett volna a deviza ellenérték  és kereskedelmi árrés megfizetését követelni de nem ezt tették.
Mivel nem a valós eseményt könyvelték le, hanem a szerződés tárgya szerint kölcsönfolyósítást ezért csalást követtek el .
A hatályos törvényhelyek, amelyek a pénzkölcsön nyújtást szabályozzák, nem adtak lehetőséget a deviza ellenében történő forint folyósításra. .
A megtévesztésekkel az erősödő deviza és a soha át nem adott devizára felszámolható kölcsönkamat egyidejűleg lett követelve, mellette a vételi árfolyamon történő forintfolyósítás és a havi törlesztő részlet eladási áron történő megfizetése közti árrés is felszámításra került, valamint a kezelési költségekre is felszámolták sok esetben az árfolyam különbözetet.
Ha csak a törvényi tényállás szempontjából vizsgáljuk, akkor ezzel tévedésbe ejtették, tévedésben tartották és ezáltal anyagi kárt okoztak az Adósoknak, de valójában ettől sokkal többről van szó. Az emberektől elvették az újrakezdés lehetőségét, az élethez és a mindennapi megélhetéshez való jogot, az emberek nyugalmára és életére törtek.
……………………………………………………………………………………
Összefoglalva tehát, a deviza alapú hitel-, illetve lízingszerződések csalásra való felhasználása, valamint a jogviszonyokban a bankok által elkövetett törvénytelenségek következtében Magyarországon a lakosság jelentős része olyan élethelyzetbe került, amely a fizikai megsemmisülését okozhatja, illetve a lakosság ezen csoportjában a születéseket meggátolja. Erre figyelemmel a bankok vezetőinek és a nekik segédkező személyek cselekménye a Római Statútum 6. cikkely c. és d. pontjában ismertetett népirtás bűntetteként, illetve a 7 cikk 1/b pontjába ütköző kiirtással elkövetett emberiesség elleni bűntettként értékelhető.
Kérjük ezért a Tisztelt Főügyész Asszonyt, hogy az általunk szolgáltatott információk alapján szíveskedjék hivatalból nyomozást indítani a Magyarországon deviza alapú hitel, illetve lízingszerződést kötő bankok vezetői ellen. Név szerint a legnagyobb Magyarországi Bank vezetője dr. Csányi Sándor,  dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Szász Károly a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke, dr. Orbán Viktor  jelenlegi miniszterelnök,  illetve 2006 óta hivatalba lévő miniszterelnökök Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon, valamint a végrehajtások foganatosításában közreműködő közjegyzők  és további ismeretlen tettesek ellen.
Kérelmünk indokaként előadjuk, hogy a magyar kormány az emberiesség elleni bűntettek vonatkozásában a szabályozási kötelezettségének nem tett eleget, így a magyar jogrendszer a kiirtás törvényi tényállásának megfelelő bűncselekményt nem ismer és bűncselekményként nem szankcionál.
…………………………………………………………………………………….
Tisztelettel, Kásler Árpád elnök
Töviskesné Dsupin Judit főtitkár

A kenyai pávián és a kézigránát

Az USA szenátusának külügyi bizottsága jóváhagyta a Szíria elleni támadást. Korlátozottnak nevezték, de a világ ismeri már az ilyen "korlátozott katonai műveleteket". Rogozin világosan, bár virágnyelven nyilvánított ezzel az USA művelettel kapcsolatban véleményt, mely Oroszország véleménye is: Nyugat úgy viselkedik az iszlám világban, mint majom a kézigránáttal.
Sokak szemében ez egy jópofa megnyilvánulás volt, pedig valójában igen kemény fenyegetés az USA vezetésének címezve. A majom számára a kézigránát halálos játékszer, az USA számára az iszlám világ szintén. Az elmúlt évtizedben számtalan arab és iszlám országban megbontották a rendet, melyet képtelenek voltak újrarendezni a saját érdekeik szerint. Zavar és anarchia, a teljes kiszámíthatatlanság uralkodik az általuk lerombolt térségekben. Feltételezhető egy olyan távlati USA stratégia, hogy ez volt a valódi cél? Aligha, mert óriási térségről van szó, mely olyan kiszámíthatatlan meglepetéseket tartogathat az atlantisták számára, melyet kivédeni már nem tudnak. Szíria romba döntésének egyetlen célja az lehet, hogy megakadályozza az Asszad-féle rendszerek létrejöttét az általuk lerombolt arab világban. Inkább legyen egy romhalmaz a helyén, mint egy atlanti ellenes, oroszbarát erős arab állam.
Ez az orosz érdekekkel összeegyeztethetetlen, ezért az USA agresszióra valamilyen választ bizonyosan adni fognak. Feltételezhető, hogy a térségben kerül erre sor. Szíria partjainál található orosz flotta képességei lehetővé teszik erős védelem mellett a cirkálórakéták, vagy a Bulava (nem egy orosz tengeralattjáró van ott), vagy más támadófegyver használatát. Ha az USA támadja Assad alakulatait, akkor az orosz erők ugyanúgy ENSZ felhatalmazás nélkül rombolni fogják a terroristák állásait, bázisait. A műholdakról látnak mindent és természetesen a szírektől is megkapnak minden adatot. Mindemellett a Pancir, a cirkálórakéta vadász is ott van az eszközök között. Ez az orosz művelet teljesen képes megsemmisíteni a banditák minden bázisát.
A másik elképzelhető válasz az Oroszország déli határain található neuralgikus pontok felszámolása, egy időben az USA Szíria elleni támadásával. A grúz biológiai fegyverkísérleti bázisok megsemmisítése az elsődleges cél, de várható súlyos csapás több célpontra is. Megrendítő erejű csapásokra lehet számítani, a legkorszerűbb és a leghatékonyabb fegyverekkel. A Szíriában lefoglalt, az iráni fenyegetésekkel terhelt USA haderő képességeit messze felülmúlja ez a helyzet, sehol nem képes hatékonyan beavatkozni.
Ebben a mérkőzésben Nyugat vezető államainak többsége nem akar részt venni, annak ellenére sem, hogy az erőviszonyok számukra a kedvezőbbek. 150 milliós Oroszország ellen négyszeres a NATO országok látszólagos fölénye, de ha a tömegpusztító fegyvereket vesszük figyelembe és a népsűrűségi adatokat, már más a helyzet. Az elkendőzött, de állandóan növekvő gazdasági csődhelyzetükre, és a társadalmaik nyugtalanságára a háború nem megoldás. Nincs rá megoldás! Ezt sem hagyhatják figyelmen kívül. A társadalmak teherbíró képességeiben megmutatkozó orosz fölényről már nem is beszélve.
A közelgő tél az energiatartalékok ellenére az orosz olajcsapok elzárása esetén rendkívül nehéz helyzetbe hozná a NATO államainak legerősebbjeit, különösen Németországot. Az a vélemény, hogy ez az oroszoknak is gondot okozna a kieső bevételek miatt, alaptalan, és az orosz mentalitás ismeretének teljes hiányát bizonyítja. "Ha háború van, akkor háború van" - tartja az orosz közmondás, és ezt figyelembe is kell vennie mindenkinek.
A kézigránát már a majom, azaz Obamának -a kenyai páviánnak- a kezében van. Azt is jó ha tudják Rogozin példabeszédének elemzői, hogy Oroszország szerte Obamát kenyai páviánnak nevezik. A pávián már rángatja a biztosítószeget, a többi majom pedig közvetlen közelről figyeli az akcióját. Rövidesen lesz mit nézniük a pillanat ezredrészéig. Aztán konyec filma.
Kassai Ferenc



Tüntetők fogadták Obamát Stockholmban


Az amerikai hatóságok által folytatott titkos adatgyűjtés miatt tüntettek több ezren szerda este Stockholmban, Barack Obama amerikai elnök látogatása alkalmából. A demonstráción több különböző szervezet – köztük a Szeptember 4-e nevű baloldali hálózat – tagjai vettek részt, de egységben, több kilométeres sorban, transzparenseket magasba tartva vonultak a városközpontba, arra a térre, ahol a parlamenti képviselők és a pártok irodáinak zöme van. “Mi mindannyian Edward Snowdenek vagyunk” – volt olvasható a Kalózpárt transzparensén, utalva az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottjára, aki felfedte az NSA adatgyűjtő tevékenységét.
“Le az Egyesült Államok imperializmusával” – skandálták radikális baloldaliak.
Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet tagjai “El a kezekkel Szíriától”, “Ne legyen háború Szíria ellen” jelmondatok alatt vonultak.

Több szíriai egyesület is tüntetett, legalább az egyik a várható amerikai katonai beavatkozás ellen.
A demonstrálók közül sokan csalódottságuknak adtak hangot a jelenlegi amerikai vezetés miatt, mert úgy vélik, hogy Obama az őt megelőző amerikai elnök, George W. Bush háborús politikáját kezdi másolni.
(MTI)

Készül az Új Trianon

Ha egy nő Ózdon munkanélküli lesz – ami nagyon könnyen előfordul -, mi mást tehetne, elmegy a Munkaügyi Hivatalba jelentkezni. Munkát persze nem kap, mert nincs (csak az alpolgármester pereputtya számára). Helyette beiskolázzák, átképzési tanfolyamra küldik. Persze aztán sem lesz munkája, de a semminél ez is valamicskével több. A jelentkezés után a menetrend máris kettéágazik aszerint, hogy a nő cigány vagy nemroma. A hivatali és a médiabeli szóhasználatokból a ”magyar”mint megjelölés erősen tünedezőben van, helyette ott az, hogy nemroma. Úgy ám!


Nos, a magyarral közlik, hogy ha szerencséje van, és a rengeteg rászorult jelentkező közül befér a tanfolyamra, akkor dadusképzésre fog járni. A túljelentkezés több mint tízszeres. Válogatási lehetőség nincs, dadusképzés és slussz. Teljesen mindegy, mi volt előtte, mi a képzettsége, mit szeretne.
A dajkaképzés nagyjából négy hónapig tart, ennek során a javadalmazása 41 ezer forint. Tehát nem 47 ezer, hanem 41 ezer.

Ha a nő cigány roma, vagyis nem nemroma, akkor diszkréten átirányítják egy másik épületbe, ott működik a Türr István Képző és Kutató Intézet. Hogy mire utal a nevében szereplő ”kutató” szó, arra képtelenség egyenes választ kapni, olyankor azonnal bekapcsolják a hadaró mellébeszélést, a süketdumát, a bullshit-parádét. Elég gyanús.

Ebben az intézetben megkérdezik a nem nemroma cigányaszonyt, hogy milyen képzésben szeretne részt venni, válogathat olyanokban, mint cukrász, szociális gondozó, vagy akár dadus. Végül aláírják vele a szerződést, amelynek részét képezi, hogy a tanfolyam elvégzése után egy évig foglalkoztatják abban a szakmában, vagy ha nem áll rendelkezésre olyan munkahely, akkor is folyósítják számára a szakmunkás minimálbért.

A magyarnál nincs ilyen.

Aztán elindulnak a tanfolyamok. Párhuzamosan a kettő.

A cigányosnál az a jelenség szúr szemet, hogy ott az oktatók között olyan személyek is vannak, akiknek semmi képzettségük, tapasztalatuk és egyáltalában semmi közük sincs a dajkai foglalkozásoz, ellenben maguk is cigányasszonyok. Olyanok, akik korábban bevágódtak a mindenféle szociális programok során, és valamilyen egyéb főcigányoknak a valakijei. Nem baj, ha az oktatói tevékenységük nem ér semmit, hiszen az egész bolhacirkuszban úgysem a szakma vagy a munka a lényeg.

Kiderül továbbá az is, hogy a cigányasszonyok rutinos tanfolyamra járók. Az utóbbi időkben ilyen, olyan, sőt amolyan átképzést is végigjártak már, és szedték közben a pénzt. Ez azért érdekes, mert a szabályok szerint aki ilyen átképzésen részt vesz, az utána öt éven belül nem mehet másikra. Magyaroknál ezt betarttatják, cigányoknál nem. Utána a magyar mehet a fenébe, a cigány elölről kezdhet egy másik szakmával.

A tanfolyam után az a helyzet áll elő, hogy mindkét kurzus résztvevői szembesülnek az egyáltalán nem meglepő ténnyel, hogy nincs állás az újonnan szerzett szakterületükön. Ha netán véletlenül mégis akad egy-egy hely, az per definitionem valamelyik cigányé, hiszen nekik a szerződésükben ott áll a garantálás. Magyarnak akkor jutna, ha egyszerre húsz üresedés lenne. Vagyis sohanapján.

Az ilyenképpen ismét munkanélkülivé váló cigányasszonyok egy éven át szedik a nekik hivatalosan dukáló szakmunkás minimálbért, aztán újból beállnak egy hasonló kamu átképzésbe. A magyarok pedig a jövedelempótló 22 ezer forintot kapják.

Ezek után a magyar persze igyekszik elmenekülni a régióból, ahol a totális és visszafordíthatatlan elnyomorodás, végül az éhen döglés vár rá. A cigány viszont frankón érzi magát , virul és szaporodik.

Hogy ez mihez vezet, nem nehéz kitalálni. Nem is a jövőben, hanem itt és most a jelenben.

Senki ne mondja nekem, hogy ez nem koncepciózusan alakul így.

Annál is inkább, mert az állami munkahelyeken itt Északkeleten mind több területen tapasztalható, hogy álláskeresőktől önéletrajzot csak cigányoktól fogadnak el. Hol ilyen, hol olyan indoklással és dumával, de a végeredmény ez. Sőt már az a jelenség is felbukkant, hogy a privát tulajdonú cégeknél is előnybe kerülnek annál a nagyon kevés dolgozófelvételnél a cigányok, mert az állami kedvezményszabályok ebbe az irányba terelik őket.

Iszonyú pénzek mennek el erre a cigányistápolásra. Annyi, hogy abból akár már működőképes gazdaságot lehetett volna kialakítani a borsodi-hevesi-nógrádi-szabolcsi régióban. De valakiknek valamiért így jobb...

Hamarosan még inkább így lesz. Kazincbarcikán megkezdődött és már folyik a cigányok betelepítése a város közepére a panelokba. Miskolcon legújabb fejleményként 20 ezer laptopot készülnek szétosztani köztük. Ózdra pedig a maradék magyar lakosság heves ellenállása dacára erőnek erejével be akarják hozni a Cigány Világsátort, ezzel cigányfővárossá téve a szerencsétlen várost, és attól kezdve végképp minden a cigányokról fog szólni.

Mi ez, ha nem egy új Trianon szinte már kéznyújtásnyira?

Tovább szabdalnák az USA-t

Egy észak-kaliforniai megye felügyelőtanácsa megszavazta, hogy a közigazgatási egység mondja ki elszakadását a szövetségi államtól – közölte szerdán a The Los Angeles Times.

A főként republikánus pártiak lakta Siskiyou megye önkormányzati testülete 4–1 arányban szavazott a demokrata többségű államból való kiválás mellett. Az indoklás szerint a megyének nincs önálló képviselete a kaliforniai székvárosban, Sacramentóban, emellett a helyi lakosoknak nincs ínyére az állam törvényhozása által elfogadott törvény a tűzvédelmi díjról és a vízgazdálkodásról.

Az elszakadás hívei azt szeretnék, ha Észak-Kalifornia és Dél-Oregon agrármegyéi egy új államban egyesülnének, amelyet az Egyesült Államok harmadik elnökéről, Thomas Jeffersonról neveznének el.

Colorado is szakadhat

Augusztus végén az ugyancsak demokraták által kormányzott Colorado több északi, republikánus többségű agrármegyéje döntött úgy, hogy népszavazást tart az elszakadásról. A novemberben megtartandó referendum résztvevőinek arra a kérdésre kell majd választ adniuk, hogy akarnak-e egy Észak-Coloradónak elnevezendő államban élni.

E megyék akcióját az állam törvényhozásának a „vidéki Colorado ellen folytatott hadjárata” váltotta ki. A hadjárat alatt a kezdeményezők egyebek között a lőfegyverekhez jutás megszigorítását és azt értik, hogy kötelező megkétszerezni a megújuló energiaforrások használatát.
Nincs sok esély a szétválásra

Az új államok megalapításához azonban komoly akadályokat kell leküzdeni. Ehhez Kalifornia, illetve Colorado törvényhozásának határoznia kellene az állam új határairól, az új entitásoknak pedig a szövetségi kongresszustól kellene kérelmezniük az elismerésüket. Az új tagállamok létrejöttét a washingtoni szenátusnak és a képviselőháznak egyaránt jóvá kellene hagynia. Az ilyen ügyekben nincs szükség az elnök jóváhagyására.

A területek elszakadásának valószínűsége már csak azért is meglehetősen csekély, mert mind a kaliforniai, mind a coloradói állami törvényhozás mindkét házát – csakúgy mint a kormányzói hivatalt – a demokraták tartják ellenőrzésük alatt.

Az elmúlt évtizedekben több olyan eset is volt Kalifornia, New York és Washington államokban, hogy egy-egy elégedetlen közösség kezdeményezte szűkebb hazája elszakadását, de mindegyik kísérlet eredménytelen lett.

Az Egyesült Államokban eddig mindössze két entitásnak sikerült kiszakadnia a korábbi államából: Maine 1820-ban Massachusettsből vált ki, Nyugat-Virginia pedig a polgárháború idején Virginiából.
MNO

“A levegő megdermedt… a bácsi leszállt”

Néhány napja kering a Facebookon Katalin írása; sokan kérték, hogy jelenjen meg a BKV-Figyelőn is. Íme. Mivel az alábbi esetet már többen ismerik, ezúttal a levelet eredeti állapotában, szerkesztés, korrektúrázás nélkül tesszük közzé.
    Mi jár a fejemben??? Az a baj, hogy már majdnem 12 órája történt és még mindig ez jár a fejemben… A történet mai, melynek sajnos szem és fültanúja voltam…történt pedig mindez a 198-as buszon. Elsőajtós felszállás van, tudjuk. Középső ajtó nyílik (mert leszálltak) – bácsika, akit én kb 80 évesnek tippelek – bottal éppen csak felkapaszkodik, amennyire ereje engedi….Sofőr hangosan, mondhatni ordítva “Elől szálljon fel!” mondatot sivít a mikrofonba…
    Bácsi nem tudja, hogy neki szól….de szólni sem tudtunk neki, mert jött a következő üvöltés (és aki ott volt, tudja, hogy nem túlzok!!) “Azonnal jöjjön előre!” Erre már hördült a busz… talán legyen szíves… vagy valami…Szóltunk a bácsinak, hogy őt “hívatja” a sofőr ÚR! Apró kis lépésekkel a botjára támaszkodva előrecsoszog a bácsi…Sofőrünk rárivall: “Jegye? Bérlete?” Bácsi bűnbánóan…”nekem már nem kell”. Erre a sofőr: “Mutassa a személyijét” Mondom…a bácsi ránézésre min. 80 éves volt!!!! Mondja a bácsi “Nincs nálam fiam..”
    És ekkor jött a meglepetés, amire azt hiszem senki nem számított: “Szálljon le!” közölte a sofőr… A levegő megdermedt….a bácsi leszállt….Nem vagyok agresszív, de most szívem szerint pofon vágtam volna az urat…Értem én, hogy szabály az szabály…értem én, hogy ma már nem lehet biztos senki senkinek az életkorában… de akkor is…biztosan így kell ezt??? Biztosan ez volt az egyetlen megoldás????
    Történt mindez 2013. 08. 30-án, 10:50 kor, a 198-as Dél-pesti garázs felé tartó járatán a BPI-042 rendszámú buszon….és nem vagyok feljelentgetős…de most nagyon valószínű, hogy megteszem…
    ui: épp autóért mentem, kb 20 perc múlva visszamentem a megállóba, hogy ha még ott a bácsi, hát elviszem oda, ahova szeretné…A bácsi még mindig ott állt. Kiszálltam, mondtam neki, hogy azon a buszon voltam, hallottam, elvinném. A bácsi könnyes szemmel köszönte, de NEM jött velem.
    Azt mondta, vett jegyet (aki ismerős, tudja..az állomás környékén sehol!! nincs jegy árusítás, de valakinél volt tömbjegy és abból adott a bácsinak 1-t) és azzal fog felszállni a következő buszra, megmutatja, de nem lyukasztja ki a jegyet, hiszen ő ingyen utazhat(na). És ugyan nagyon köszönte, hogy el akarom vinni, de azt mondta, az igazáért és a jogáért (amit nem ő kért!!) harcol…és csak azért is BKV-val megy…ingyen…és én megértem…Nem ő kérte, kapta a lehetőséget, hogy ingyen utazzon….. és még egyszer mondom…értem én, hogy a szabály..az szabály….
Bal-Rad komm : Ez már egy szép, új, “újkék” szinű buszon történt! A Vitézy-klán által igazgatott BKK felségterületéhez tartozó járaton.
Mihaszna vén magyar! Fizess!-vagy menj gyalog! Vagy ott dögölj meg a buszmegállóban!

Az örmények az orosz vámuniót választották

Örményország csatlakozik az orosz–fehérorosz–kazah vámunióhoz – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz és Szerzs Szargszján örmény elnök kedden a Moszkva melletti találkozójukról kiadott közös nyilatkozatban.
ormeny zaszlo

A dokumentum szerint Szerzs Szargszján közölte: Jerevánban megszületett az erre vonatkozó hivatalos döntés, az Örmény Köztársaság részt akar venni a tervezett Eurázsiai Gazdasági Szövetség létrehozásában is. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter elmondta, a vámunióba való belépéshez Jerevánnak a szervezet vezető testületéhez, az úgynevezett Eurázsiai Gazdasági Bizottsághoz kell fordulnia, amit már csak „többnyire technikai jellegű tárgyalások" követnek majd.
Az orosz államfő novo-ogarjevói rezidenciáján folytatott kétoldalú tárgyalások után Vlagyimir Putyin meggyőződését fejezte ki, hogy „Jereván bekapcsolódása az eurázsiai integrációs struktúrákba hatalmas lendületet ad a kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködésnek".

Megnyílnak az orosz pénzcsapok

Putyin és Szargszján kedden elégedetten nyilatkozott az orosz–örmény kapcsolatok dinamikus fejlődéséről, készségüket fejezték ki az örmény gazdaság korszerűsítését és diverzifikálását szolgáló, valamint energetikai biztonságát erősítő közös projektek megvalósítására. Putyin bejelentette, hogy az orosz állami vasúttársaság (RZSD) 15 milliárd rubelt (mintegy 100 milliárd forintot) fektet be az örmény vasúthálózat fejlesztésébe.

A dél-kaukázusi volt szovjet köztársaság gazdaságilag rendkívüli mértékben függ Oroszországtól, ahol egymilliós lélekszámú örmény diaszpóra él. A térségében történelmi okok miatt rendkívül elszigetelt Jerevánnak védelmi-politikai szempontból is Moszkva a legfőbb szövetségese, amely több ezer orosz katonát állomásoztat az országban, hogy ellensúlyt képezzen az azeri fenyegetéssel szemben. Közös közleményük szerint Putyin és Szargszján abban is megállapodtak, hogy tevékenyen együttműködnek a Hegyi Karabah-i örmény–azeri konfliktus mielőbbi, politikai úton való rendezésében.

Ukrajna útvesztőben

A tervezett eurázsiai integrációt Putyin az Európai Uniót és a csendes-óceáni térséget összekötő politikai-gazdasági láncszemként képzeli. A vámunióba a Kreml gazdasági nyomásgyakorlással be akarja vonni Ukrajnát is, amely azonban azt reméli, hogy hamarosan szabadkereskedelmet is tartalmazó társulási megállapodást köthet az Európai Unióval.

Ha Ukrajna csatlakozik az uniós szabadkereskedelmi övezethez, az orosz–fehérorosz–kazah vámuniónak védő intézkedésekre lehet szüksége" – nyilatkozott korábban Vlagyimir Putyin orosz államfő. Attól tart, ha az ukránok belemennek abba, hogy lényegesen liberalizálják vámrendszerüket az Európai Unióéval összehangolva, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a közös orosz–fehérorosz–kazah vámterületre olyan termékek érkezhetnek, amelyeknek a származását nehéz lesz megállapítani.
Forrás: mno.hu