2013. július 12., péntek

Muszlim világ - a falvakat lerombolták, a lakókat megölték...

Dzsihádisták vetettek szemet a Damaszkusz és Homsz között fekvő Megcsonkított Szent Jakab görögkatolikus kolostorra, mert az épület, elhelyezkedésének köszönhetően, stratégiai bázisként szolgálhatna az egymással háborúzó felek között. A környező keresztény falvakat már lerombolták, lakóit megölték...

Daniel Maës 75 éves papot, a Megcsonkított Szent Jakab kolostor egyik lakóját dzsihádisták azzal fenyegették meg, hogy megölik, és elfoglalják a kolostort. A VI. századi épület az egymással szembenálló felek területei közötti határvonalon helyezkedik el, így alkalmas lenne arra, hogy logisztikai bázisként szolgáljon a felkelők részére.
A Fides hírügynökség szerint a kolostort és környékét felkelők és dzsihádista csoportok szállták meg. A környező keresztény falvakat lerombolták, és mindenkit, akit el tudtak fogni, rituális módon meggyilkoltak. A kolostor támadások kereszttüzébe került és meg is rongálódott a hadsereg bombázásai során, melynek helikopterei a felkelőknek a kolostor közelében feltételezett fegyverraktárait kívánták megsemmisíteni.
La Croix/Magyar Kurír


Szíriai helyzetjelentés

A kormányerők visszafoglalták Al Kabune városát a banditáktól, akik számára nincs kegyelem, ezért a végsőkig ellenállnak. Érdekes ez a videó, mely két fedélzeti kamera anyaga. A jobb első és a hátsó harckocsi kamerája által készült felvétel bizonyítja, hogy a hadsereg megtanulta a városi harcot, és ezt a tudást igen eredményesen alkalmazza. A felvétel két napja készült.



A Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) egyik parancsnokát ölték meg riválisai



Egy Al-Kaida által közölt hír szerint a szíriai lázadó erők már egymást is gyilkolják. Az egyik lázadó vezért állította meg egy ellenőrző pontnál a szabad szír haderő több katonája. Kamal Hamani a Szabad Szíriai Hadsereg egyik magas rangú vezetője volt. Az incidens pedig Latakia környékén volt. Hamani az ellenőrző pontnál heves vitába keveredett az egyik helyi vallási vezetővel, aki az Iraki Iszlám Állam tagja. (Az Iraki Iszlám Állam egy ernyőszervezet, amit Irakban hoztak létre 2006-ban a lázadók összefogásának a céljából). Ez a helyi vezető hitetleneknek nevezte Hamanit és társait is. Hamani a testvérével és egy harmadik emberrel felderítő küldetésre indultak, mert egy támadásra készültek a kormányerők ellen. Azonban lövöldözésbe keveredett a két csoport, amelyben Hamani és testvére is meghalt. A harmadik ember elmenekült és telefonon értesítette az incidensről az FSA felső vezetését. Ez is jól mutatja azt, hogy a csoportok között komoly rivalizálás van és sokszor eltérő gondolkodású és más ideológiát magának valló csoportok harcolnak egy oldalon, aminek az ilyen incidensek a következményei.
Ungvári Bertalan

Magyarország nem tényező

Az alábbi irás ma jelent meg a HVG-n. Szerzője Benei Péter, immáron 12 éve Londonban élő valaki. Sosem volt az, és ahogy a helyzet áll, nem is nagyon lesz a közeljövőben. A magyar aktuálpolitikai események a legjobb indulattal is mínuszos hírek a nemzetközi lapokban, a magyarokról szóló riportokat pedig többnyire magyar származású újságírók vagy néhány olyan riporter írja, akiknek ez a hobbijuk. Mint másoknak a század eleji mángorlók felújítása és gyűjtése. Abból, hogy Magyarország nem tényező, a világ, de még a közép-európai politikában sem következik sok minden.
A magyar sajtó túltudósította az EP-ben zajló Tavares-jelentés tárgyalását, persze mi mást tehetett volna, hiszen a magyar ellenzék szerepet jelenleg az EP politikusai látják el. Ha jobban megfigyeltük, a Tavares-vitán néhány, idejét a hobbijának szentelő politikuson kívül csak magyarokat, vagy a magyar közélethez valamilyen módon lazán kapcsolódó képviselőket láthattunk, többségük elég unottan viselte a történéseket. A padsorok jelentős része üres volt. Hasonlóan a világsajtóhoz, az EP is Magyarország helyzetéhez mérten kezeli a magyar eseményeket es ügyeket.
A magyarok hozzáállása a kérdéshez ellenben rendkívül árulkodó. A saját szerepét messze felülértékelő kisnemzet szemléleten túlmutató dolgokat lehetett észrevenni, és ezek egyáltalán nem számítanak újdonságnak. Óriási hagyománya van annak, hogy belpolitikai problémák esetén a magyarok körbehaknizzák a világot, és várják, hogy majd jönnek az osztrákok, a szövetségesek, az oroszok, az EU, az IMF megoldani a magyarok, minden bizonnyal a világ összes nemzete számára fontos gondjait.
Ennek a látásmódnak a rokonjelensége a magyarok katarzismániája, hogy nekünk Mohács kell, összeomlás, nagyhalál. Enélkül nem lesz megoldás semmire, de majd a romokon, miután bejöttek a kéksisakosok vagy zöldsapkások, EU, IMF pénzekből, na majd akkor felépítjük a Duna vezető nagyhatalmát, mert képesek vagyunk rá.
A helyzet az, kedves magyarok, hogy soha senki nem jön segíteni, sem most, sem máskor, sem akkor, ha mar katarzis lesz, ha lesz.
Mert mit csinál a világ Görögországgal most, hogy az ország csődben, totálisan a saját hibájából természetesen? Néhány nemzetközi lapban kis színeseket közölnek, hogy erősödik az „Arany Hajnal” nevű szélsőjobboldali mozgalom, meg arról is írnak, ha Angela Merkel nyilatkozik róluk, egyébként mély közöny es hallgatás. Pedig nekik tengerpartjuk van és olívabogyójuk, Magyarország viszont abban a hitben ringatja magát, hogy a világ legjobb borai Badacsony mellett készülnek. Ha itt csőd lesz, szélsőjobbos diktatúra, megvalósult államszocializmus, esetleg csak egy durván protekcionista, bezárkózó nemzetállam alakul ki, azon legfeljebb egy-két civil szervezet izgatja majd föl magát, meg pár befektetőt fog érdekelni, de őket is csak addig, amíg át nem telepítik – ahogy teszik jelenleg is – érdekeltségeiket egy kiegyensúlyozott, piacbarátabb országba, ahol hasonlóan olcsó a munkaerő, de kiszámítható a politikai helyzet.
Magyarországnak meg marad a Túró Rudi. Magyarország a magyarokat érdekli kizárólag.
Ha nem tetszik a rendszer, akkor tessék leváltani, ne csak beszelni róla, és pláne ne panaszkodni járni a nagyvilágba, hogy nekünk nem tetszik a miniszterelnökünk. Kevés szánalmasabb es kínosabb dolog van ugyanis ennél.
És azzal se jöjjön senki, hogy hiányoznak az eszközök, mert még léteznek jog- és érdekvédő szervezetek, és nemcsak a pártok által babusgatott ölebmédia van. Persze a helyzet nem olyan rózsás, mint egy normálisan működő demokráciában, de minden lehetőség adott, hogy a magyarok rendszert /pártot / irányt váltsanak.
Ja, igen, és a közterületek sincsenek lezárva, az ellenség pedig látható. Normálisabb demokráciákban kevesebbért is lángokba borulnak az utcák.
Eddig tartott Benei Péter irása. Amivel alapvetően lehet egyetérteni. Részleteiben sem nagyon lehet állitásaival vitatkozni, ám tekintettel a kialakult helyzet súlyosságára, nem árt ha eltűnődünk a tartalmon.
Nem tudni, hogy szándékosan hagyta e ki helyzetelemzéséből a leglényegesebb tényezőt. Jelesül-AZ EGYEDÜLLÉTÜNKET!
Mindannyian emlékezhetünk arra, hogy a rendszerváltás “bebetonozása” a szovjetellenességgel és a russzofóbiával indult és folyt le. Rendszerváltóink-akik anyagi értelemben ugyancsak megtalálták számitásaikat-a szovjet-magyar viszony teljes elmérgesitését vitték véghez. Nem mindet tudatosság nélkül. Sőt! Nagyon is tudatosan. A Varsói Szerződés és a KGST szétbomlasztása volt a garancia a visszafordithatatlanságra!
A generált belső bajaival küszködő Szovjetunió-majd annak megszűnését követően az egykori alapitó utódállamok-olyan nacionalizmustól generált sérelmeket szenvedtek el TŐLÜNK MAGYAROKTÓL-amit más országtól soha!
Nem volt az véletlen, hogy Gorbacsov pár másodpercnyi gondolkodás után rávágta Antall nyegle javaslatára: DÁ! (Igen!)
Ebben az IGEN-ben benne volt minden elképzelhető rossz, ami csak ránk várhatott-és be is következett!

MAGYARORSZÁG-EZ AZ APRÓCSKA KIS KÖZÉP-EURÓPAI ORSZÁG-TELJESSÉGGEL MAGÁRA MARADT! DE!-ÁLLITÓLAG-FÜGGETLENKÉNT! VÉGRE!
Maximálisan egyet kell értenünk Benei azon megállapitásával, hogy Magyarország sohasem számitott tényezőnek a világban! Lehettünk tizszer akkorák mint ma-valójában súlytalanok voltunk! (Mi ugyan nem igy gondoltuk-de mégis igy volt!)
A Kárpát-medencébe való betelepülésünk óta eltelt történelmünk bizonyitja: sorsunkat mi soha nem irányitottuk! Valakivel mindig szövetségben-alárendeltként-léteztünk, alkalmazkodva az adott kor és az adott szövetséges elvárásaihoz. A korok persze változtak, a szövetségesi viszony többnyire állandó volt. Nyugati orientáció! Trianon kellett ahhoz, hogy ráébredjen ez az ország, hogy nem vagyunk tényezők. De még abból sem tanultunk.
A II. világégés után talpraálltunk. Nem saját erőből csupán, de történelmünk során először fordult az elő velünk, hogy szövetségesünk segitett. Nem azért mert tényezők lettünk volna. Legyőzött, hazájukra támadó ellenségből csinált belőlünk a Szovjetunió szövetségest, majd barátot. Hozzájuk képest pedig végképp nem voltunk tényezők, de…!

DE AZ AZ IDEOLÓGIA TEKINTETBE VETTE AZ EGYSZERŰ EMBEREK ÉRDEKEIT IS!
Persze a történelmi körülmények is “rásegitettek” a dolgainkra, de hát a történelem bonyolult összefüggések láncolata. Valahogy jól alakultak dolgaink! Függetlenek ugyan nem voltunk-de voltunk a keleti blokk legvidámabb barakkja!
Nemzeti büszkeségünk viszont még ezt sem birta el!
Valahogy úgy jártunk, mint az egyszeri csenevész ketrecharcos, aki az élménybeszámolói szerint az alábbi módon győzte le ellenfelét:
“Teljesen széjjelvertem a pofámmal az ökleit. Már a heréimmel zúztam volna tönkre a térdeit, de a harmadik ilyen akció után valami oknál fogva elájultam. A többire nem emlékszem. Pedig szeretném tudni mi történt, mert segitene a felkészülésemben!”

Hát nagyjából igy viselkedtünk mi a Szovjetunióval, majd később az oroszokkal. Büszkén tekintgetünk körül vérző fejjel-szédelegve! Kizavartuk őket!-most aztán függetlenek vagyunk tőlük!
Ma már néhány kényszergyógykezelésre jogosult barom (és jelenlegi politikai elitünk) kivételével mindenki belátja: történelmi hibát-sőt bűnt!-követtünk el magunkkal szemben akkor, amikor szembe hagytuk magunkat forditani a Szovjetunióval!
Azok meg nem felejtenek! Szemükben mi a Birodalom sirásói vagyunk!
Olyanok, akik megárdemlik sorsukat. Azt a sorsot, ami még a mostaninál is roszabbra fog fordulni! Mert ha bárki is azt gondolná, hogy a rendszerváltás utáni megpróbáltatásaink nem fognak fokozódni már-hát azok tévednek! Egy hazátlan kufárnép sóvár karmai nyúlnak a Kárpát-medence után. Nem fogják olcsón megkaparintani, de ez az átlagmagyart nem igazán kell hogy érdekelje. Számára ugyanis teljesen mindegy lesz, hogy ura miféle nacionáléval bir!

Pármillió barom persze azt vallja, hogy jó lesz nekünk nagyon egy nemzethy földesúr! Mert mégiscsak másabb-jobb-érzés az, ha nemzethy szinű marok szoritotta nemzethy kés metéli a magyar torkot! Másik pármilliónak meg megteszi a kék-fehér nyiszabolás is! Ha közben hóhérolónk azt mormolja a fülünkbe, hogy tényező voltál-tényező is maradsz! Mert számunkra csak ez a lényeg!
TÉNYEZŐNEK MONDJANAK BENNÜNKET!
Be kellene végre látnunk: soha nem voltunk tényezők-és nem is leszünk azok! Egy gyenge kis nép vagyunk Európa közepén! Egy olyan gyenge kis nép, amely önállóan nem képes létezni! Egy olyan gyenge kis nép, amelynek elengedhetetlenül nagy szüksége van egy hatalmas barátra, egy segitő szövetségesre.
A rendszerváltás óta eltelt huszonhárom év bebizonyitotta: a Nyugat nem barátunk és nem segitő szövetségesünk-a Keletet pedig   ellenséggé tettük! Mi tettük ellenséggé!
Ideje lenne már elgondolkodnunk-a jövőnkön!
“… a közterületek sincsenek lezárva, az ellenség pedig látható. Normálisabb demokráciákban kevesebbért is lángokba borulnak az utcák.”-irja Benei Péter.

Igen ám, de ha nincs barát-fölöslegesen borulnának lángba az utcák!
Segitő barátot, szövetségest kell találni de sürgősen! Keleten!
Mert ha a tüzet az EU és a NATO oltja el!-magyar itt utána meg nem marad! Legfeljebb néhány csicska!

Az meg nem lesz tényező!

Rabszolgasors

A Csongrád megyei rendőrök csütörtökön elfogták azt a csanádpalotai vállalkozót, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott megélhetési gondokkal küzdő embereket tanyáján.
Egy csanádpalotai vállalkozó jövedelmet és szállást ígérve csalt tanyájára megélhetési gondokkal küzdő embereket. Az ígéretek helyett azonban a kiszolgáltatott munkásokat megállás nélkül dolgoztatta, romlott ételt, penészes kenyeret adott nekik, és embertelen körülmények között tartotta őket. A férfi rabszolgának nevezett alkalmazottait veréssel és megöléssel fenyegette, ha nem teljesítették követeléseit.
Volt, aki megszökött, de a a vállalkozó erőszakkal visszavitte a tanyára. Az egyik munkásnak télen elfagytak az ujjai, de a férfi nem engedte orvoshoz. A Csongrád megyei rendőrök csütörtökön elfogták a vállalkozót, akinek tanyáján 5 embert találtak, de a gyanú szerint ennél jóval többről lehet szó, akiket évek óta dolgoztatott. A kegyetlen férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az ügyben kényszermunka bűntette miatt indítottak eljárást.
(HVG)

Újabb hivatalos hazugságokon alapuló nem hivatalos oltásbotrány

Aki kénye kedve szerint alakíthatja a szavakat és a számokat, az bármilyen botrányt elrejthet, anélkül, hogy büntetéstől kellene tartania és persze milliárdokat kereshet a módszerrel.
Ilyen eszközök birtokában egy egész ágazatot képesek büntetlenül működtetni.
A módszer rendszeres alkalmazása az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ, a CDC esetében a legszembetűnőbb.
A járványmanipulálási központ találóbb elnevezés lenne, hiszen ez legfőbb profiljuk. Úgy alakítják a szavakat és a számokat, hogy a megrendelt képet közvetíthessék a nyilvánosság felé.
A CDC nem egyéb, mint az adófizetők pénzéből finanszírozott orvosi kartell.
Lássuk legújabb akciójukat.
Immár 25 éve, 1988 óta írok a hamis oltástudományról, és azt hittem már mindent láttam: téves állítások az immunitásról, elhallgatott információk a vakcinák mérgező összetevőiről vagy a megfelelő klinikai kísérletek hiánya.
Dr. Peter Doshi, a Brit Orvosi Folyóiratban megjelent cikkében azonban egy újabb hazugságra hívja fel a figyelmet, aminek alapja, hogy a legtöbb influenzás megbetegedésként diagnosztizált esetnél egyáltalán nem az influenza vírusról van szó.
Kérem koncentrálni, mert még elveszítik a fonalat!
Dr. Doshi leírja, hogy évente több százezer mintát vesznek az „influenzás” betegektől az Egyesült Államokban és ezeknek csupán nagyon kis százalékánál mutatják ki magát az influenza vírust.
Tehát még érthetőbben: a legtöbb influenzával diagnosztizált beteg szervezetében nem találtak influenza vírust. Ergo, nem influenzásak.
Tehát még ha az influenzaoltások hatékonyak és biztonságosak lennének is, akkor sem előzhetnék meg ezeket a betegségeket, mivel nem az influenza vírus okozta őket.
Az oltásokat nem az álinfluenza megelőzésére fejlesztették ki.
A legtöbb influenzaként diagnosztizált betegség bakteriális eredetű, illetve sokszor étel, lég és egyéb szennyeződés vagy GMOk fogyasztása által kiváltott megbetegedésekről van szó. Akármiről is, de nem influenzáról.
Néhány szemelvény Dr. Doshi „Influenza: vakcina marketing a betegség marketingjén keresztül” című írásából (BMJ 2013; 346:f3037):
„Az influenza marketingjének talán legleleményesebb stratégiájának középpontjában az a megközelítés áll, hogy az „influenzás tünetekkel járó betegségek” és az influenza egy és ugyanaz. A különbség igen körmönfont és kizárólag jelentéstani eltérésen alapul. Az ismeretek általános hiánya lehet a legfőbb oka annak, hogy az emberek nem tudják, hogy még a legideálisabb influenza védőoltás is, ami pontosan megfelel az éppen körbejáró vad vírustörzseknek és így elvileg képes lenne megállítani minden influenzavírust, csupán az „influenzás megbetegedések” nagyon kis százalékában használ, mert a legtöbb esetben szó sincs influenzáról. Évente több százezer légúti mintát vesznek a páciensektől az Egyesült Államokban és ezeknek csupán 16 százalékánál találnak influenzavírust.”

Egy etikus világban a kutatók és a bürokraták megkongatnák a vészharangot és felhívnák a figyelmet arra, hogy az „influenzás megbetegedések” jelentős hányadában nem is influenzáról van szó.
Ez persze nem történik meg. Túl sok pénz és túl sok hírnév forog kockán.
Ehelyett a beteg elmegy az orvoshoz. Rosszul érzi magát, köhög, lázas és fájnak az izmai. Az orvos közli vele, hogy influenzás és szigorú tekintettel megkérdezi, hogy beoltatta-e magát az idén.
„Nem,” válaszolja a beteg. „Látja, látja!” – mondja elmarasztalóan az orvos. „Most persze beteg lett! Az oltással ezt bezzeg elkerülhette volna.”
Tévedés. Még az oltáshívők is kénytelenek belátni, hogy az influenza védőoltás nagyon kis százalékban válhat bárki hasznára, mert a legtöbb ember nem az influenzavírustól betegedik meg.
A legtöbb orvos éppen csak rápillant a betegre. A szokásos tünetek megvannak, ráadásul influenza szezon van, tehát a beteg influenzás. Kész.
A folyamatos és agresszív pszichológiai marketing eredményeként a legtöbb emberből komoly érzelmeket váltanak ki a reklámkampányok. A módszer működik.
A másik propagandafogás, amit a hatóságok az emberek megfélemlítésére és az influenzaoltások eladásának növelésére használnak, az annak rendszeres hangoztatása, hogy évente 36 ezer ember hal meg influenzában az Egyesült Államokban. Biztosan mindenki hallotta már ezt a számot.
Ez egy igen hasznos statisztikai „adat”, de sajnos a legtöbb ember nem érti, hogy ez is csak egy hamis reklámfogás. Egy szándékosan előállított téveszme, aminek köze sincs a valósághoz.
A Brit Orvosi Folyóirat 2005. decemberi számában Dr. Doshi egy másik hasonlóan értékes cikkében erről is írt:
[Az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) statisztikái szerint] az „influenza és a tüdőgyulladás” 62.034 életet követel 2001-ben, amelyből 61.777 tüdőgyulladás volt, 257 pedig influenza, de csupán 18 esetben voltak képesek egyértelműen kimutatni az influenza vírust.
A CDC egy kategóriába sorolja a tüdőgyulladás és az influenza okozta haláleseteket, abból indulva ki, hogy a tüdőgyulladásból eredő elhalálozásokat az influenza komplikációi váltják ki. Ez egy teljesen abszurd feltételezés, mert a tüdőgyulladást számos egyéb tényező is előidézheti.
Ami persze ennél is rosszabb, hogy összesen 18 esetben tudták kimutatni az influenza vírus jelenlétét. Ebből kiindulva csupán 18 esetben mondhatnák ki teljes bizonyossággal, hogy a halál oka az influenza vírus volt. Nem 36 ezer. Tizennyolc.
2009-ben, a 6-os szintű globális sertésinfluenza járványról is kiderült, hogy csupán a hatóságok által generált propagandáról volt szó. Sharyl Attkisson, a CBS News-tól rávilágított, hogy a CDC felhagyott a sertésinfluenzás esetek számolásával, méghozzá azért, mert túlságosan sok esetben derült ki, hogy a betegek egyáltalán nem influenzásak.
Attkisson cikke nagy port kavart fel akkor. A CDC azzal vágott vissza, hogy egészen bizonyosan több tízmillió sertésinfluenzás eset lehet az Egyesült Államokban, pedig „hivatalosan” néhány ezret tartottak számon. Ez körülbelül olyan, mintha egy kisváros kiszáradt patakjáról kijelentenék, hogy az tulajdonképpen a Mississippi.
Látható tehát, hogy a CDC legfőbb feladata a szavak és számok igény szerinti csűrése-csavarása.
Forrás: Activist Post

Szétverte Kelet-Magyarországot a vihar

Kidőlt fák, letépett tetők, elárasztott otthonok maradtak a csütörtöki vihar után Szabolcsban. Szegeden özönvízszerű eső volt.
Borsod megyében Miskolcon, Tokajban, Tiszakeszin és Tarcalon okozott károkat a vihar, a katasztrófavédelemhez körülbelül ötven bejelentés érkezett. Tarcalon Baracskai László polgármester becslése szerint több mint száz fát döntött ki a szél, házak, ipari
létesítmények, üzletek tetejét is megbontotta.
A helyi lakótelepen a házak alagsorát, pincéit, kazánházait árasztotta a zempléni település fölötti hegyről lezúduló víz. Baracskai László polgármester a Hír24-nek elmondta, fél óra alatt 55 milliméternyi eső esett, ezt a vízelvezető árkok nem tudták elvezetni. Több lakáson is átfolyt a víztömeg, helyenként több centis sárréteget hagyva maga után.
Tarcalon az áramszolgáltatás is akadozik, az ÉMÁSZ szakemberei már dolgoznak. Baracskai hozzátette: a település melletti vasúti pályán több vonat is vesztegel.
Kitelepítések
Három borsodi településen összesen 11 embert kellett kiköltöztetni ideiglenesen a heves vihar miatt. Mezőzomboron egy családi ház tetőszerkezetét annyira megrongálta a vihar, hogy az épület lakhatatlanná vált. Az itt lakó 2 embert rokonoknál helyezték el. Tarcalon két családi ház tetejére is fa dőlt, ezekből összesen 6 felnőttet és egy gyerekek kellett a rokonságnál elszállásolni. Tokajon egy fa dőlt az egyik családi házra, ahonnan 2 embert szintén a rokonoknál helyeztek el.

A MÁV Start közleménye szerint Tarcal és Tokaj között leszakadt a vasúti felsővezeték, Görögszállás és Rakamaz között pedig fa dőlt a sínekre, így ezeken a szakaszokon nem járnak a vonatok. Görögszállás és Szerencs között autóbuszok közlekednek, a szakemberek várhatóan az esti órákra fejezik be a helyreállítást. A aktuális közlekedési információkról a vasúttársaság honlapján tájékoztatják az utasokat.
Pénteken is lesznek viharok
A viharfelhők délután négy óra körül érték el a megyét, sok helyen hullott jelentős mennyiségű eső, sőt jég is, illetve erős széllökések kísérték a heves zivatart. A tűzoltókat főként lakóházakban keletkezett károkhoz, fakidőlésekhez és vízszivattyúzáshoz riasztották a vihar utáni első órában. Az érintett házaknál tűzfalakat bontott meg az erős szél, de senkit nem kellett kiköltöztetni. A viharkárok miatt jelenleg is folyamatosan érkeznek telefonos segélyhívások – közölte a katasztrófavédelem.

Pénteken napos, gomolyfelhős idő valószínű, elsősorban északkeleten várható zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szél élénk, főként a Dunántúl északi felén és a főváros térségében gyakran erős lesz. A hétvégén is lesznek záporok, helyenként heves zivatarok, komoly lehűlés azonban nem várható, a maximumhőmérséklet 24 és 28 Celsius-fok között alakul – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
http://balrad.wordpress.com/2013/07/12/szetverte-kelet-magyarorszagot-a-vihar/

Külföldi ügynökök állhatnak az egyiptomi események mögött Irán szerint

Az iráni külügyminisztérium szerint külföldi provokátorok és ügynökök keze van abban, hogy Egyiptomban a fegyveres erőszakig fajultak az események. Irán elítélte az erőszakot és az ártatlan emberek legyilkolását. Kifejtették, hogy a jogos igényeket figyelembe kell venni a nép részéről, de aggasztónak tartják azt, hogy a hadsereg beleavatkozik a politikába. Irán reméli, hogy az egység, a szolidarítás hamarosan helyreáll Egyiptomban és végre megteremtődik a politikai stabilitás is. 
Ungvári Bertalan


Egyiptomi katonai helikopterek támadtak a Sínai-félsziget térségében mudzsahedin erőkre


Az egyiptomi légierő helikopterei támadták meg azt a mudzsahedin csoportot, amely Al-arish város repülőtere fele tartott a Sínai-félsziget északi részén. Július 5-én péntek reggel a rafahi rendőrséget támadták meg a mudzsahedin erők rakétákkal, aminek következtében több rendőr megsebesült, illetve meghalt. A mudzsahedin csapatok pénteken El-arish repülőterének körzetében összecsaptak a hadsereg egységeivel is, ahol rakétákat lőttek ki és gránátokkal támadták a hadsereg egységeit. 
Ungvári Bertalan