2013. december 9., hétfő

Csefkó Pál Tamás álommorzsái

Képzeljék el volt egy álmom, melyben Magyarországon nem következett be atomkatasztrófa mert bezártuk az paksi erőművet. 500.000 családi házra helyeztük Csefkó Pál Tamás speciális solar celláit, konvertereit; amely segítségével az egész ország áramellátása megoldható volt, illetve még külföldre is tudtunk exportálni. Az áram nem egy helyen termelődne, hanem minden településen, ahol szükségeltetik, s így kevesebb vezetéket, elosztót kell használnunk. Ja…., és nem dobjuk el az égőket, mert azok örök életűek….
Csefkó Pál Tamás mutatja be a találmányait, melyekkel az izzók örök életűek lehetnek. Megéri? Persze hogy megéri!

MOKÉP

Ukrajna és Mali - Két konfliktus, egy beavatkozás

Janukovics öt napot adott az ellenzéknek, hogy elkotródjanak haza. Az ellenzéknek nevezett lázító atlantista csürhe nagyon alaposan gondolja át, hogy megvárja e az utcákon az öt nap leteltét. Eközben Észak-Afrikában újabb konfliktus alakult ki, a francia csapatok beavatkoznak Mali területén, méghozzá ENSZ felhatalmazással. Ebbe az orosz fél is beleegyezik. Ennek pedig oka van. 
Nos a történetet kezdjük ott, hogy Genfben megszületik az Irán atomkísérletei miatt kialakult válságot megoldó megegyezés. Irán tegnap új NAÜ (Nemzetközi Atomenergia-ügynökség) ellenőrző csoportot fogadott, és az egyik legtitkosabbnak számító urándúsító üzemben kezdik meg a vizsgálatot. A iráni válságot feloldó egyezség egyik megállapodása volt, hogy az USA és Franciaország kap egy egy szeletet abból a hatalmas iráni atomfejlesztési tervből, amelyet az elkövetkezendő évtizedben kívánnak végrehajtani. Franciaországnak azonban van egy nagy gondja, miszerint uránérc bányái kimerültek. Szüksége volt első körben a Mali területén történt összetűzést kieszközölni, ezt pedig az USA segítségével, a CIA iszlám egysége az al-Káida valósítja meg. Azonban az iráni lehetőségek sokkal nagyobb fűtőanyag kapacitást igényelnek a Nyugattól, és az USA sem fog tudni ennek megfelelni. Franciaország ennél nagyobb kapacitással rendelkezik. A francia belpolitika azonban hatalmas bajokkal küszködik. Az EU egyik sikersztorijának tartott francia gazdaság olyan szinten küszködik és sodródik a komoly bajok felé, amelyet a saját határai közé szorítva képtelen lenne kezelni. Ha nincs rablott vagyon, nincs kapitalista kizsákmányoló terjeszkedés, akkor egypár éven belül a francia gazdaság összeomlik. A nyugdíjak reálértéke rohamosan csökken, a szociális juttatások rohamosan zsugorodnak. A bajokra már a francia fiatalság is felfigyelt, és ellenállási mozgalmak alakulnak ki. A kormány semmit nem tud tenni, mint megkezdi az ipar központosítását, hogy a városok rendszereit, kórházait, szociális intézményeit, egyetemeit működtetni tudja. Ezzel azt éri el, hogy a kisebb települések elnéptelenednek, a kisvárosok szociális intézményei megszűnnek, kórházak, iskolák, rendelők zárnak be. Az emberek 30-50 kilométerekről járnak be dolgozni, a lakosság jó részének ez által a megélhetési körülményei kategóriákat romlanak egy-két év alatt. Franciaországnak olyan szinten van szüksége az újragyarmatosításra, hogy ha nem teszi meg, akkor államrendszere pár éven belül összeomlik. A most felcsillanó lehetőség, sok milliárdos bevétel lehetőség lenne Párizsnak. Ezek a milliárdok pedig nagyon kellenek a romló gazdaságnak. Ebben a kiélezett európai helyzetben a francia elhárítás mozgósítja a gerilla egységeit, és kiprovokálják az újabb beavatkozásra az indokot. A francia haderő pedig beavatkozik ENSZ engedéllyel.
Ezzel az atlantista nyugat orosz részről nagy haladékot kapott. Moszkva természetesen elsősorban nem azzal foglalkozik, hogy az amúgy is rettenetesen túlszaporodott Afrikában mi történik. Számára az elsődleges Irán biztosítása. Így most mindenki megkapta a maga jussát, Franciaország pedig képes lesz újabb gyarmatosításra, és bevételek produkálására, a hatalmas Közép-afrikai gyémánt lelőhelyek kifosztására, nyersanyagok elorozására az bennszülöttek elől. Csakhogy ezzel a valamit valamiért nem ért véget. Ukrajna ugyanis nem írja alá az EU társulási szerződést. És amilyen rettenetesen buta és indulatos a zsidó fogalma sincs miről is van szó, azonnal ordítani kezd. Pedig az ukrán üzlet egy hatalmas lehetőség még így is, mert Moszkva kiváló tervvel rendelkezik Ukrajna számára. Létrehozni egy puffer államot, amely félig nyílt az EU számára. Ugyan tisztában vagyunk vele, hogy az EU államainak a gigantikus ukrán megrendelés volt a nagy álom, de még így sem veszett minden. Ez a minden éppen most veszik el Kijev utcáin a nem beavatott érzelmi indulati buzeráns csőcselék által. Ugyanis Janukovics nem fogja tovább tűrni ennek a nulla semmi miniatűr ellenzéknek a pofátlanságait. Tízezer néha ha felduzzad húszezer ember van az utcán. Ukrajna méretei szerint az nulla. Még Budapesten is több ember volt az utcán 2006-ban. Az orosz sajtó pedig következetesen ír folyamatosan az ellenzéki államcsínyről, puccskísérletről, mert ezzel megalapozza a komoly rendőri fellépésének jogosságát. Sőt, még azt is, hogy a hatalmas ukrajnai orosz nemzetiségű lakosság védelmére éppen úgy mint Grúziában orosz katonai erő avatkozzon közbe. Ahogy Moszkva beleegyezett a francia akciókba, úgy a nyugatnak is be kell fognia a száját, mert más esetben Moszkva fog durvább hangnemben beszélni, ha kell. És akkor sokkal gyorsabban bukik és dől össze a Nyugat. A lassú bedőlés azonban nagyhatalmi érdek. Így lehet folyamatosan kontrollálni az eseményeket és megfelelően irányítani azokat.
Az észak-afrikai akció azt jelenti, hogy a Nyugat nem fog lépni (nem is tudna valójában) abban az esetben, ha az ukrajnai miniellenzéket - ami semmi egyebet nem tesz, mint egy törpe ellenzékként csak és kizárólag a nyugati médiára támaszkodva követelőzik és parádézik - egytől egyig lecsukják. Az ellenzék valóságos súlya nulla. Nemsokára pedig Klicskó és az összes társa a börtönök lakója lesz hosszú évekre az alkotmányos rend megdöntésére irányuló szervezkedés vádjával. A nagyvilág politikája ezerszer magasabb szinteken folyik jelenleg, mint amit egy agyonpüfölt fejű bokszoló, vagy a zsidó Yatsenyuk fel tud fogni. 
Kemény Gábor

Nógrád megyei invázió

Érdekes hírek érkeztek Nógrád megyéből. Érsekvadkert a célpontja azoknak a közeljövőben megvalósuló terveknek, melyek szerint Nógrád megyét ózdi lakosokkal töltik fel. A helyi plébános egy alapítványon keresztül már több ingatlant is megvásárolt ebből a célból. A polgármester nem adott érdemi tájékoztatást az esetről. Érsekvadkerten már számos esetben volt gond a cigányokkal. A betörés, lopás, erőszakos bűncselekmények az utóbbi időben sokszorozódtak. Az ózdi betelepítendők természetesen szintén cigányok, akik majd friss vért visznek a település életébe. Ha a magyaroknak nem tetszik majd továbbállnak. Az utóbbi időben a fiatalok nagy része elhagyta a települést, ki Budapestet, ki külföldi városokat választott. A korábban mezőgazdasági szempontból kiemelkedő, festői környezetben lévő község a beilleszkedésre teljesen alkalmatlan, erőszakos cigányokról ismert. A Nógrád megyei régiót teljesen elfelejtették a parlamentben lebzselő honatyáink, "ha nem látjuk a gondot nem létezik" elv alapján, amely "méltán" népszerű megközelítés a köreikben.  A cél valószínűleg elüldözni a kétkezi munkából élő, magyar embereket. Utánajárunk a dolognak és tájékoztatjuk olvasóinkat.
Ipoly Csaba

Mélyponton a bizalom - Soha többet devizahitelt

Az MNB statisztikái szerint mélypontra zuhant a rögzített törlesztési árfolyamú devizahitel-szerződéskötések száma. Hiába az árfolyamgát és a devizahitelesek kimentését hirdető hazug propaganda, az emberek bankokkal és a kormánnyal szembeni bizalma is mélyponton van.
Idén február óta már minden hónapban tízezer alatt volt az újonnan megkötött szerződések száma, ami októberre már 209-re csökkent. A felkínált kétféle árfolyamgát konstrukció ellenére az emberek szerencsére egyre kevésbé hajlandók eladósodni, devizában pedig végképp nem.
Nem is olyan régen Magyarországon még egy olyan rendszer volt, amiben - igaz, hosszú évek munkájából,- de munkabérből otthonhoz lehetett jutni. Dologtalanság esetenként volt, de munkanélküliség nem. Volt létbiztonság, volt törvény, rend és tisztes, kiszámítható jövő. Ezt a rendszert módszeresen szétzúzta egy törtető demokrata kisebbség, akinek nyugaton diplomát hamisítottak, öltönyt varrattak, majd kapitalistának felkenve olcsón megvették tőlük a szándékosan e célból kezükre játszott állami vagyont.
Ma nincs munkabérből saját otthon, csak egy kivételezett kisebbség számára. Az emberek nem saját otthonaikban, hanem hitelek árnyékában laknak. Mára egy olyan rendszerben élünk, ahol lelki-szellemi prostitúció nélkül nincs se otthon, se biztos megélhetés. Otthon helyett hitelszerződések vannak, soha véget nem érő törlesztéssel, és amikor az ügyfél már nem bírja tovább, - akkor kilakoltatással.
Szerencsére egyre több jel mutatkozik arra, hogy az emberek papírok és azonnali, olcsó kölcsönök helyett újra otthont, biztos megélhetést akarnak. Zárul a kör, a hitelintézetek számára megszűnik a piac, - és bár egyelőre még nem tudják, hogyan alkalmazkodjanak mindehhez, majd szép lassan rájönnek, hogy ehhez már sehogy nem fognak alkalmazkodni.
Az emberek lassan ugyan, de megtanulták a kapitalizmus leckéjét.
Fenyvesi Áron

A Kiskunsági Nemzeti Park védett területeinek használatba adása miatt lemondott a Fideszhez feltétel nélkül ragaszkodó igazgató

A Népszabadság több forrásból megerősített információi szerint távozik a Kiskunsági Nemzeti Park (KNP) igazgatója. Boros Emil és a nemzeti parkokat felügyelő Vidékfejlesztési Minisztérium között „feloldhatatlan szakmai nézetkülönbség” alakult ki a nemzeti parki védett földek használatba adásával kapcsolatban.
60000ft/hektár/év támogatás csak a birtoklásért. Úgy tudjuk, a KNP szerdai állománygyűlésén bejelentett lépés közvetlen előzménye az a néhány héttel ezelőtti találkozó volt, ahol a VM vezetése lényegében a bizalomvesztés tényét közölte az igazgatóval. Az ügy érdekessége, hogy Boros Emil egyszerre volt jó természetvédelmi szakember és a Fideszhez feltétel nélkül lojális köztisztviselő, aki már a kormányváltás után, Fazekas Sándor bizalmát élvezve került a nemzeti park élére, és a közelmúltig különösebb vita nélkül teljesítette a kormányzati elvárásokat. Az utóbbi időben ugyanakkor sorozatosan konfliktusba került a tárcával, elsősorban a nemzeti parki védett területek haszonbérbe, illetve használatba adása kapcsán.
A földhaszonbérletek ügyében – ahogyan arról lapunkban már beszámoltunk – a kormány azt a koncepciót igyekszik érvényesíteni, hogy maximum 50-70 hektáros darabokban adják oda a földeket a helyi gazdáknak, lehetőség szerint minél többnek – egyfajta kárpótlásul amiatt, hogy korábban az állami földbérletpályázatokon a családi gazdálkodók többsége hoppon maradt. Csakhogy a védett gyepek számára a feldarabolás végveszélyt jelent: a szikes rétek ökológiai értéke nagyon magas, eltartóképességük viszont kifejezetten alacsony (azaz nem tesz nekik jót a jelentősebb állatállománnyal járó túllegeltetés, sem az, ha birtokonként önálló itatók, karámok, kerítések létesülnek).
A másik szakmai vitapontot a használatba adott földek jelentik: ezekért még bérleti díjat sem kell fizetni, csupán a kedvezményes földbérletáraknál is alacsonyabb hasznosítási díjat kér az állam, és itt a birtokkorlátok sem érvényesülnek.
A használatba adott földek szinte mindig politikaközeli vállalkozókhoz (nemritkán helyi politikusokhoz) kerülnek – úgy tudjuk, a KNP igazgatójánál is egy ilyen, összesen 2000 hektárnyi területet érintő földjuttatás verte ki a biztosítékot. Egy ekkora földdarabnál önmagában a területalapú uniós támogatás mintegy 120 millió forintot tesz ki évente, akkor is, ha a földterületen semmilyen gazdálkodási tevékenységet nem végeznek.
Értesüléseink szerint Boros Emil jelenleg szabadságon van, a vezetői teendőket átmenetileg Magyar Gábor igazgatóhelyettes látja el.
(NOL)

Ez egy ilyen Magyarország! Mi tettük ilyenné!

Szeged – Dagadtra ütötték az arcát egy szegedi fiatalembernek péntek este a 2-es villamoson. A járművön legalább félszázan utaztak, mégsem segített neki senki. A vezető valószínűleg észre sem vette, mi történik az egyébként bekamerázott járaton. Hatalmas vörös monoklik éktelenkednek Bakó Dávid bevérzett szemei körül. A 28 éves fiatalember barátnője, Kopilovics Anikó szerint most már egészen jól néz ki. Péntek este feldagadt arccal, vérző orral szállt le a 2-es villamosról, ahol megverték.
– A Károlyi-kollégiumnál szállt fel két huszonéves srác. Amolyan nagypofájú fiatalok voltak. Az egyik rágyújtott, majd látványosan vigyorogni kezdett mindenkire, és felfelé fújta a füstöt. Látszott, hogy fel akarja hívni magára a figyelmet – kezdte történetét Dávid.
– Felbosszantott, hogy senki nem szólt rá, ezért én mentem oda, és szóltam, hogy itt nem lehet cigizni. Válaszként az arcomba fújta a füstöt, mire én kivettem a cigit a kezéből, és elnyomtam a padlón. A srác megkérdezte, hogy menőnek érzem-e most magam, de válaszolni már nem tudtam, mert felállt, kirúgta a lábamat alólam, majd miután elestem, két kézzel, teljes erőből ököllel ütni kezdte az arcomat.
Két nappal a támadás után is láthatók az ütések nyomai Dávidon. Barátnője szerint ennél sokkal rosszabb állapotban volt pénteken. Fotó: Schmidt Andrea
Két nappal a támadás után is láthatók az ütések nyomai Dávidon. Barátnője szerint ennél sokkal rosszabb állapotban volt pénteken. Este 8 óra volt ekkor, a PESA-n minden ülőhely foglalt volt, és néhányan álltak is. Közel ötvenen utaztak tehát a villamoson, akik mindezt végignézték, de senki nem segített Dávidon. A villamosvezető sem állt meg.
– Talán egy-két hangot hallottam, hogy ne csinálja, majd a sokadik ütésnél egy középkorú nő elkezdett kiabálni, hogy hagyja abba. De a srác nem hagyta. A Tavasz utcánál a haverja rángatta le a villamosról a fiút, aki vert, éppen akkor, amikor elkezdte rúgni a fejemet. Előtte még odakiabálta nekem, hogy „nem tudod, kivel húztál ujjat”.
Dávid, amikor nagy nehezen fel bírt kelni, az Anna-kúti megállónál előrement a sofőrhöz, és elkérte a szerelvény adatait. Az orrából ömlött a vér, így ment el a mentőállomásra. Ott azt mondták, menjen át az új klinika traumatológiájára. Ekkorra már a homloka is feldagadt, így sétált át a belvároson. Megröntgenezték, látleletet vettek, majd taxival elment a rendőrségre feljelentést tenni. Mint kiderült, senki – az utasok és a villamosvezető – sem értesítette őket az esetről.
Bár a PESA-k be vannak kamerázva, nem biztos, hogy a villamosvezető látta, mi történik – mondta el Tóth István Tibor, az SZKT ügyvezető igazgatója. Hozzátette: nem is feladata, hogy beavatkozzon ilyen esetekben, a rendőrséget viszont értesítenie kell.
– A kamera felvette a történteket, le is mentettük. Ha a rendőrség kéri, átadjuk.
Az ügyben megkerestük vasárnap délután a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensét is, Szenti Szabolcs azonban annyit mondott, kérdéseinket hétfőn tegyük fel.
Dávid sérüléseit 8 napon belül gyógyulónak minősítették, de egy, inkább két hét szigorú ágynyugalmat írtak elő neki, hogy elkerülje az esetleges szövődményeket. A 28 éves fiatalember azt mondja, az esetben az háborítja fel legjobban, hogy senki nem állította meg az őt ütlegelő fiút, de még a rendőröket sem hívta. – Szörnyű, hogy ilyenek az emberek – mondta, majd hozzátette: a történtek ellenére máskor is rászólna utastársára, ha az cigarettázni kezdene. – Elég nagy baj, ha olyan világban kell élnünk, ahol egyesek azt hiszik magukról, hogy bármit megtehetnek.
A támadó
Dávid elmondása alapján támadója 22-24 év körüli, 180 centiméter magas, sötét hajú, sötét szemű, borotvált arcú férfi volt, aki fekete bőrkabátot és világos farmert viselt. Vélhetően van sportolói múltja, mert két kézzel, ököllel ütötte anélkül, hogy az orrát eltörte volna, előtte pedig profi mozdulattal küldte a földre. Barátja nála valamivel magasabb volt, neki világos haja és szeme van.
(delmagyar)

Kásler Árpád az M1 Ma Reggel c. műsorában 2013. december 9.

Gyurászék is befürödtek a devizahitellel

Csongrád – A csongrádi családnak hatalmas erőfeszítésébe került, hogy az alsóvárosi telepről rendes, élhető körülmények közé kerüljenek, de most megint annak a réme fenyegeti őket, hogy visszacsúsznak. Jóravaló, rendes, igyekvő emberek. A maguk erejéből törtek ki a szegénységből, minden segítséget megérdemelnek – jellemezte a csongrádi Gyurászékat a körzet önkormányzati képviselője, Murányi László. Ő javasolta a családot alapítványunk figyelmébe. Az édesapa géplakatos, az édesanya varrónő, jelenleg egyiküknek sincs munkája, nagyon nehéz anyagi körülmények között nevelik három fiukat.
Három fiuk a legnagyobb örömük és büszkeségük – mondta a Gyurász házaspár.  Fotó: Králik Emese – Akkor fordult igazán rosszra minden, amikor a többi devizahiteleshez hasonlóan mi is bajba kerültünk. Hat éve vettük a házunkat, akkor 32 ezret kellett havonta törleszteni. Ezt gond nélkül vállaltunk, a törlesztés azonban ma már majdnem 100 ezer lenne. Nem bírjuk – mondta el Gyurász Vilmos. Amikor látta, hogy baj lesz, bement a bankba, fizetéskönnyítést kért, de mivel nem volt jártas a jogi és pénzügyi útvesztőkben, belement egy olyan szerződésbe, amely végül nem oldotta meg a gondjaikat. Nyáron újabb problémával kellett szembenézni. A családfő egy sokkal jobb állásajánlatot kapott, ezért felmondott korábbi munkahelyén. Menet közben derült ki, hogy a tények és az ígéret nem vág egybe, két szék között a földre került. Ibolya, a felesége varrodában dolgozott, régóta nem talál magának állást Csongrádon. A családnak most havonta 70 ezer forintból kell megoldania az életét. Hatalmas erőfeszítésükbe került, hogy az alsóvárosi telepről rendes, élhető körülmények közé kerüljenek, de most megint annak a réme fenyegeti őket, hogy visszacsúsznak, sóhajtott a házaspár.
– Minden lehetőséget megragadok, akár 1-2 napos munkákat is elvállalok, csak legyen egy kis pénzünk. Az önkormányzattól engedélyt kaptam fagyűjtésre, a tüzelőre szerencsére nem lesz gondunk a télen – árulta el az édesapa. Az édesanya akár otthon is szívesen hasznosítaná a szaktudását, de nem teheti, nincs varrógépe. Sosem tellett rá, mondta szomorúan. Legnagyobb örömük a három fiuk. Vili nyolcadikos, mindig kitűnő tanuló volt. Ezt az eredményt idén is szeretné megtartani, akkor ugyanis egy olyan könyvet kap emlékbe, amelyet a polgármester is aláír, tudatta büszkén a fiú. A jövőre vonatkozóan határozott terve van. Kiskunfélegyházán tanul majd két tannyelvű műszaki szakközépiskolában, ha felnő, mérnök lesz. Öccse, Olivér is nagyon szereti az iskolát, a kis Alexander pedig nemrég kezdte az óvodát. Mindig szerény náluk a karácsony, csak fát állítanak, ajándékozni nem szoktak, fogalmaztak a szülők. Alapítványunk segítségével idén talán kissé ünnepibbé, feledhetetlenné tehetik a szentestét…
(delmagyar )

Prémium a munka! A munkavállalók nagy részének az átlagbér is álom

A munkavállalók kétharmada az országos bruttó 225 ezer forintos átlagjövedelemnél 18 százalékkal kevesebbet, bruttó 190 ezer forintot keres havonta – derül ki a Workania állásportál napokban publikált felméréséből.
Az elmúlt egy évben a fizetesek.hu felmérésében résztvevők átlagjövedelme bruttó 225 ezer forint volt, míg a fizetések medián értéke bruttó 190 ezer forint, ez 18 százalékkal kevesebb az átlagnál. A közlemény rámutat: hiába a jóval 200 ezer forint feletti átlagérték, a legtöbb munkavállaló – a sokaság 35 százaléka – havi bruttó jövedelme 90 és 130 ezer forint közötti, messze elmarad az országos átlagtól.
A felmérés szerint az alkalmazottak 15 százalékának havi bére a 130-170 ezer forintos sávban található, és mindössze 10 százalékuk keres az átlagnak megfelelően 210 ezer és 250 ezer forint közötti összeget havonta.A medián alapján a munkavállalók mindössze 5 százaléka keres bruttó 400 ezer forint feletti összeget havonta.
A Workania szerint a medián értékét tekintve minden összehasonlításnál legalább 20 százalékkal alacsonyabb értékeket kapunk, mint az átlag számításakor. Ugyanígy alakul a fizetések régiók szerinti eloszlása: az átlag alapján a budapesti munkavállalók havi bruttó 255 ezer forintot keresnek, a medián szerint havi 220 ezret. Komárom-Esztergom megye dolgozóinak átlagfizetése 234 ezer forint, míg a középérték 210 ezer forint. A harmadik legmagasabb bérezésre országszerte a Győr-Moson-Sopron megyei alkalmazottak számíthatnak: az átlag szerint 225 ezer forintra adózás előtt, reálisan mégis 200 ezer forint a fizetések középértéke.
A legalacsonyabb medián érték 130 ezer forinttal Zala, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint 120 ezer forinttal Nógrád és Somogy megyében jött ki. A fizetesek.hu béranalízis célja aktuális bérinformációk szolgáltatása a munkavállalók és a munkaadó cégek számára. A felmérés a Workania saját fejlesztése alapján indult, jelenleg 470 munkahelyi pozícióról és 14 béren felüli juttatásról nyújt folyamatos átfogó információkat.
A Workania a közleményében kiemeli, hogy a béranalízis során a portál munkatársai összehasonlították a fizetési átlagokat a medián értékével: míg a fizetési átlag torzított képet mutat a munkaerőpiacról, addig az utóbbi a fizetések valódi középértékét jelenti, mivel az átlagértéknél reálisabban és pontosabban jellemzi a fizetésbeli eloszlásokat.
(mfor.hu )


Bal-Rad komm : A MÁV vezérigazgatójának 19 milliós prémiuma az országosan legjobban fizető budapesti havi átlagbér 81,2-szerese!
A szabolcsi havi átlagnak 159-szerese!
A közmunkás átlagnak pedig 380-szorosa!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!
Egyre szélesebbre nyílik a jövedelmi olló! Egyre többen keresnek kevesebbet, és egyre kevesebben jóval többet!
Ezek az egyre kevesebben egyre többet bezsebelők szerint Magyarország valóban jobban teljesít!
a hozzászólás:
Feltehetőleg az arány még a közölteknél is rosszabb, hiszen átlagról beszélnek. Ami azt jelenti, ha valakinek netto 400 ezer a fizetése, a másiknak meg netto 70 ezer, akkor a kettejük átlag fizetése 235 ezer. De a kenyérért mindkettejüknek ugyanazt a 250Ft-ot kell kifizetni.
Ugyanilyen olló nyitogatás, amikor %-os emelést adnak nyugdíjra, munkabérre, mert ugye a 400 ezernek az egy 1%-a 4000Ft, míg a 70 ezernek csupán 700Ft. Ezért az emeléseket – már amikor véletlenül emelnek a juttatásokon – akkor nem százalékosan, hanem fix összegben kell megtenni.
Hiszen az árak sem százalékosan irányulnak a fizetésekhez. Mert ilyen esetben egy 250Ft-os 1kg-os kenyér mindenkinek más összegbe kerülne. Azonban jelenleg egy 400 ezer forintos fizetésből 1600db míg a 70 ezres fizetésből mindössze 280db egykilós kenyérre futja. Az ügyesen összeállított statisztika alkalmas arra, hogy azt bizonyítsák vele, amit akarnak.
… és más hazugságok
Nos, még anno a szocializmusban is százalékosan emelték az árakat béreket. Csakhogy! Akkor mindenkinek volt/lehetett munkája és fizetése, aki dolgozni akart. (Sőt a munkahely megléte kötelező is volt.) Ráadásul, nem csakhogy fizetése volt mindenkinek, (meg nem fizetős, jó minőségű egészségügyi ellátása, ingyenes oktatása, stb.), de ez a fizetés elegendő volt a létfenntartáshoz és akár egy kicsi, de tisztes gyarapodáshoz is és főként a kiszámítható jövőképhez!
Mostanra azonban a cionisták által létrehozott EU-hoz és más atlantista irányítás alatt lévő szervezetekhez való felelőtlen csatlakozás nyomán nem hogy létbiztonság (sem megfizethető jó színvonalú egészségügyi ellátás, vagy oktatás) nincs, de még az évek során megszerzett vagyonkájuktól, egzisztenciájuktól is megfosztják az embereket. Előbb a mohó rezsimek által törvényesített kifizethetetlen hitelekbe és megfizethetetlen szolgáltatásokba kényszerítik őket, majd pedig elveszik a munkahelyüket, a házukat, s végül pedig az utcára hajítják mindet.
fizetés02Képmutatás felsőfokon
Mindezek után az elbutított, média-agymosott, és a szocializmus-ellenessé tüzelt emberekkel elhitetik, hogy a rendszerük a létező rendszerek lehető legjobbika. Minden nagyon jó, sőt még sokkal jobb, mint eddig bármikor. (Emlékezzünk csak a “pannon-puma”, meg a “Magyarország jobban teljesít” szövegekre!)
Az ilyen maszatolásban és megvezetésben nyújtanak segédkezet az ügyeskedve összeállított és intenzíven propagált statisztikák, a “nekünk higgy!, ne a saját szemednek” elvén.
Ennek elég beszédes jele volt 1989 végén az, amikor a Magyar Népköztársaságból laza mozdulattal kivették a NÉP szót. De nem csak onnan vonták ki, hanem az egész képletből! Ne tévesszen meg senkit a dátum, mert a 90-es gengszterváltás nem 90-ben kezdődött, hanem majd 10 évvel korábban. Amikor a 90-től politikailag előtérbe kerülők az addig tényleges hatalomból (befolyásuk az akkor hatalomra már működött), hivatalosan is színre léptek, különböző deformpártok képviseletében. Azóta a MAGYAR jelző is eltűnt – tán nem is véletlenül -, s lettünk Magyarország.
A hajléktalanokat kriminalizáló, (pl. megoldás helyett, bírságolás, elzárás, ellehetetlenítés) a munkanélkülieket degradáló és sújtó rendelkezések (pl. bizonytalan hátterű álláskínálat, munkanélküli státusz időszakának drasztikus csökkentése, a munkanélküli segély, és álláskeresési támogatás le- és megrövidítése, állás lehetőségek beszűkítése, átképzések deformálása) képmutató tömkelegét hozták, a tisztességes munkahelyek és a megfizethető bérű lakások teremtése helyett.
Állami szintű lakásépítés, utoljára a szocializmusban volt. Vállalható tisztességes és fizethető lakásépítési és -felújítási hitelek úgyszintén.
Épp így képmutatás az is, amikor az embereket olyan döntésekre kényszerítik (pl. eu-s népszavazás, állampolgárságról való szavazás), melyekhez valódi információk helyett hazugságáradatot, megvezető féligazságokat tömnek a fejekbe, a valóság agyonhallgatása, sőt eltitkolásával egyidejűleg.
eusradierenMost Ukrajna EU-ba erőszakolása kapcsán ismét felmerült az az igény, hogy azok a magyar-eu csatlakozást megalapozó különböző nem publikus megállapodások, mellyel következő országfosztást rögzítették, napvilágra hozzák. Feltehetőleg – a mostani “eredmények” ismeretében – nem nagy az eltérés a magyarokkal szemben támasztott és az ukránokat bekebelező és önállóságát megszüntető csatlakozási feltételek között.
Vajon, ha akkor a magyarokkal (akár most az ukránokkal) közölték volna, hogy mit is jelent valójában csatlakozásuk a cionista szervezethez, megtörténhetett-e volna a csatlakozás?
Valószínűleg az emberek (az a bizonyos nép, amit a képletből kivontak) nem szavazták volna meg.
(Amúgy csak megjegyezzük az érdekesség kedvéért, hogy hosszas keresgélés után sem sikerült a kormány oldalon Magyarország Eu-s Csatlakozási Szerződését, annak hiteles magyar nyelvű változatát megtalálni, akárcsak az EU-s honlapon. A különböző mellékletekkel, kiegészítésekkel és jegyzőkönyvekkel együtt mintegy 5500 oldal terjedelmű szerződés egyelőre csak angolul létezik, igaz ebből maga a csatlakozási szerződés csak közel 1000 oldal)
Ugyan akkor az ország koldussá tételének szerény elhallgatása mellett, Lázárék olyan propaganda fogásokon tipródnak, amivel reményeik szerint vissza lehetne csábítani a munkanélküliség elől főként az Eu-ba menekült immár milliónyi fiatalt és jól képzett szakembert.
Hogyan tovább?
Nekünk több javaslatunk is van erre.
Mondjuk a kezünket megkötő EU-s szerződések azonnali felmondása mellett, az ígéretekben megfogalmazott létbiztonságot kell megteremteni. Ez magában foglalja a multi cégek élükön a banki fosztogatások azonnali megszüntetését, és kárpótlásra kötelezését. (Tennék ezt okkal, joggal, hiszen a multiknak a versenyelőnyhöz és olcsó szakképzett munkaerőhöz juttatásuk, vissza nem térítendő támogatásuk, adómentességük, és még sok más kedvezményük fejében, kellett volna tartós (nem 5 éves) munkahelyeket teremteni, de nem ezt tették. Ehelyett adót csaltak, kiszorították és padlóra küldték a hazai konkurenseiket, sőt, még beszállítóként is csak nagyon szigorú feltételek mellett álltak szóba a magyar vállalkozásokkal).
Emellett le kell állítani minden Eu-s befizetést is.
Az IMF és Világbanki szerződéseket is felül kell vizsgálni, és minden olyan megállapodást fel kell mondani, mely nem a hazai érdekeket szolgálja.
Eddigi befizetéseink már így is jócskán meghaladják a kapott támogatások és hitelek összegét.
A saját független hazai fizető eszközt kell megteremteni.
A stratégiai ágazatokban tevékenykedő cégeket (termőföld, víz, energia, távközlés, szállítás, stb. ) állami (és nem kormánypártok!) felügyelet és döntéshozatal alá kell helyezni, hatósági árképzéssel. Az általuk okozott károkat eddigi extra profitjuk terhére meg kell téríttetni. Első sorban a tulajdonosi körük eddigi felelősség mentesítésének leállításával. Mert a jogi személy mögött mindig ott vannak a felelős természetes személyek (pl. kolontári vörös-iszap katasztrófa)
Minden stratégiai ágazatot újjá kell építeni, hogy hazai termelők termékeinek legyen elsősorban hazai felvevő piaca.
Az egészségügyben, oktatásban, és közbiztonságban szabadjára engedett károkozásnak véget kell vetni, és a jól működő korábbi rendszert vissza kell állítani, az őket eddig kiszolgáló törvénykezés megreformálásával egyetemben.
Az igazságszolgáltatást vissza kell állítani a mostani jogszolgáltatás helyett, és az erkölcsnek kell érvényesülni a deviancia felett.
És persze még sorolhatnánk az egyáltalán nem új keletű és nem csupán általunk támogatott javaslatokat. A lakásépítéstől, az árvíz- és környezetvédelmen keresztül, a gyermekvállalás biztonságán túl, a nem önhibájukból tönkrement emberek egzisztenciájának, egészségének helyreállításáig. Sőt sok más terület is változás után kiált.
Ha van létbiztonsága és jövőképe az embereknek, akkor nem menekülnek el az országból, nem elégedetlenkednek, sőt áldozatokat is vállalnak.
Persze mindez eleve feltételez egy a magyarságnak, a haza érdekének elkötelezett bátor politikusokat és állami berendezkedést. Mivel azonban az eddigi rezsimekben és szekértolóiban a szikráját sem láttuk az erre való képességnek, ezért ettől a garnitúrától jobb nem várható.
Egyetlen megoldást csak az új és bátor népiszocialista hozzáállás hozhat.

Szász Gerda – Szabad Riport Tudósító Iroda

„Schmitt Pál Akadémiát” alapít a kormány közmunkásoknak

A kormány téli közfoglalkoztatási programjában részt vevő közmunkásoknak előbb megszégyenítő teszteket kell kitölteniük, majd óvodai szintű képzésben részesülnek, végül sok esetben nevetséges feladatokkal bízzák meg őket – derült ki az elmúlt napokban. Az MSZP szerint az Orbán-kormány téli közfoglalkoztatást ígért, de közmunkamutyit csinált. Márciusig 24 milliárd forintot költ el 100 ezer munkanélküli képzésére, de az oktatásukra szerveződött Fidesz-közeli cégek nem csak arra képtelenek, hogy piacképes tudásban részesítsék a rájuk bízott közmunkásokat, de arra, is hogy felnőtt emberként kezeljék őket.
Ilyen és ehhez hasonló feladatokat kell megoldania a képzésben részt vevők csaknem felének a TÜRR ISTVÁN “KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET”-ben A képzésre kötelezett közmunkások között a kormány kudarcos foglalkoztatáspolitikájának következményeként érettségivel, sőt felsőfokú végzettséggel rendelkező munkakeresők is akadnak. Az Orbán Viktor vezette kormány korábban nem „Schmitt Pál Akadémia” létrehozását ígérte,- írja közleményében az MSZP, hanem azt, hogy tisztességes képzésben részesíti azokat, akik ma nem jutnak tisztességes megélhetést biztosító munkalehetőséghez!
A kormány továbbra is hallgat arról, hogy az állami Türr István Képző és Kutató Intézet által kidolgozott oktatási modulok alapján miért óvodásoknak való feladatokkal képeznek felnőtt embereket. Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy Balog Zoltán által vezetett tárca azonnal vizsgálja ki a téli közfoglalkoztatás keretében zajló közmegalázást.
(Népszava)