2014. március 1., szombat

ROHAMMUNKA A KOSSUTH-TÉREN










KÖRKÉP A TÉRRŐL
A téren a munka úgy folytatódik, hogy a 2-es villamos már nem is jár el a tér mellett. A gyalogosok létszáma viszont hatalmas. Még a pestiek úgy ahogy boldogulnak a téren való áthaladással gyalog, de a külföldiek azok csak téblábolnak, mert nincsenek idegen nyelvű eligazító táblák, hogy mit is tegyenek. Ennek ellenére érdekes jelenség, hogy a munkálatok során a parlament épülete továbbra is látogatható és hatalmas csoportok várakoznak a bejutásra, akiket csoportokba engednek be a Ház őrei, akiknek érdekes egyenruhájuk van. A Fidesz-kormány ténykedéseiről túl sok jó nem mondható el, de az vitathatatlanul  érdemük, hogy a teret a teljesen lepusztult állapotból valóban méltó módon hozzák helyre, amit a kommunista kormányok soha nem tettek volna meg. Külön érdemük, hogy három emlékmű is visszakerül eredeti helyére. A Tisza István, a Kossuth-emlékmű és az Andrássy emlékmű. Arról semmi hang nincs, hogy mikor akarják átadni a teret, de gyanítható, hogy még az év első felében. További érdeme a kormánynak, hogy a Várbazárt is helyrehozzák és távolabbi terv a Felvonulási téri építkezések és állítólag a királyi palotát és átalakítják. Persze a legjobb az lenne, ha azok a minisztériumok mind a várba kerülnének, amelyek a háború előtt még ott voltak. Majd meglátjuk mi lesz az építkezések végén.
Kép:1-ső képen már látható a Tisza emlékmű talapzata, ettől jobbra volt Patkány Károlyi szobra, amit Siófokra vittek az elvtársak, ahol a kommunista, zsidóbérenc pártszobrász született...A 4-dik képen a Kossuth-emlékmű talapzata is áll már. Az 5-dik képen a látványterv, ahol középen két sor szökőkút között lesz az Országzászló, s a tér alatt a mélygarázs. A 6-dik képen egy munkás kockaköveket rak le. Egy öreg naponta odajár a szembe lévő épület árkádjai alá és néz, hogyan dolgoznak a munkások...A 8-dik képen balra lesz majd az Andrássy szobor, régen itt volt a Kossuth-hídra följárat, amit 1960 körül bontottak le.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/rohammunka-kossuth-t%C3%A9ren

Venezuela, miért is?

Eddig a hazai sajtó sem foglalkozott kiemelten Venezuela kérdésével. Ennek többek között az is oka lehet, hogy túlontúl kilógna a lóláb azzal kapcsolatban, hogy milyen szinten igyekszik az USA az orosz kapcsolati rendszert tönkretenni. Venezuelában megközelítően ott áll a helyzet, mint az ukrajnai helyzet állt másfél hónappal ezelőtt. Főként fiatalokból álló bandák azon munkálkodnak, hogy minél nagyobb káoszt okozzanak. Két dolog biztos. A venezuelai helyzetet elnézve ismét gondos tervszerűség fedezhető fel, akárcsak Ukrajnában, vagyis egy megtervezett forgatókönyv (haditerv?) alapján cselekszenek. A másik, hogy szintén nagyon jó az ellátása a hetek óta utcán ténfergő felforgatóknak, vagyis ezeknek a felforgatóknak is külső szponzoraik vannak, sejthető, hogy ugyanazok a körök, akik Ukrajnában.
Hídfő.net | Venezuela, miért is?Maszkok, sisakok, botok, pajzsok, leszámítva a rövidnadrágokat és hogy nincs hó, akár Ukrajna is lehetne.
A venezuelai helyzet azért némileg más mint az ukrán, mert itt nem a város közigazgatását igyekeznek blokkolni, hanem a közlekedést. Kereskedelmi utakat zárnak le és autópályákat. Ezzel elérték, hogy mára száz méteres sorok állnak a boltok előtt. A rendőrség itt is csupán könnygázt használ, és sajnos Ukrajnához hasonlatosan a rendőrség hagyja a felforgatókat ténykedni. Pedig éppen a közelmúlt eseménye, az ukrán helyzet megmutathatta volna, hogy az ő esetükben nem működik a megunják és hazamennek, mert hatalmas pénzekkel támogatják őket. A felforgatók vezérei természetesen buzik, pedofilok, és zsidók, mi mások lennének. Fehéroroszország elnökének tökéletesen igaza van, az első pillanatban kell letörni az ilyen megmozdulásokat. Éppen úgy ahogy az USA teszi, ahol a hasonló megmozdulásokat (lásd "Occupy Wall Street") azonnal felszámolja, mielőtt tömeg gyűlhetne össze. Ha pedig valakinél véletlenül előkerül egy fegyvernek látszó tárgy azt azonnal agyonlövik - kérdés nélkül.
Venezuela tehát bajban van. Számíthat valakire ott a messzeségben? Vannak jó szövetségesi, Bolívia vagy Kuba, de ők nem kifejezetten erősek, ezzel szemben sok jól felkészült kiváló katonával tudnak segíteni ha kell. Kérdés, Maduro mikor szánja rá magát, hogy erővel felszámolja a nyugatiak által generált rendbontást, és beveti e a hadsereget. Lehet lassan ideje lenne.
Zárszóként csak annyit, hogy ez a nagyszabású, világszintű vállalkozás a nyugat utolsó nagy akciója, hogy megpróbálja megtartani hatalmát, és fenntartani a holovallását. Ha ez a mutatvány elbukik, és az afgán és iraki missziójuk után az arab világhoz hasonlóan ebben is leszerepelnek, akkor már csak egy marad hátra, elővenni az ásót, és megásni a liberális szennyhumanista rendszer sírját. Ennyi gonosztett és halál, nemzetek kirablása és nyomorba döntése után ideje lenne.
Kemény Gábor

ISMÉTLŐDIK A TÖRTÉNELEM




Az 1990-es választásokon indult ennyi párt. Akkor sokan meghülyültek, mert azt hitték, hogy majd bekerülnek a Házba. De a Házba azok kerülnek be, akiknek a legtöbb pénzük van kampányra. Nagy pofára esés volt ez akkor és azt is kikötötték, hogy csak az juthat be, amely párt eléri a 4%-ot, amit aztán törvényhozó bűnözők 5 %-ra emeltek. Rögtön az elején az amerikai, nyugati mintát vették át. Ez abban áll, hogy van két váltópárt, egyik nagyobb bűnöző mint a másik. És kell még a szemfényvesztés miatt egy harmadik kicsi párt, ami legtöbbször liberósok vagy a zöldek. Most azonban újra a 90-es pártőrület jött elő, elég csak megnézni a képet. Sok olyan párt van itt, akinek még a nevét sem hallottuk, de sok megtévesztő párt is van mint pl. a JESZ, ami a hajdani MDF fölmelegített utódpártja....
KÉTFAJTA EMBER MEGY EGY SZAVAZNI
Az egyik réteg, a többség, a sülthülyék, akik azt hiszik, hogy a számukra szimpatikus párt majd győzni fog és akkor nekik is jobb lesz a sorsuk.....A kisebbik réteg magukból a párttagokból és azok közeli társaikból állnak, akik beleőrülnének ha nem mennének el szavazni, mert akkor nem jut nekik hatalom a rablásra és csalásra. Beszélni kell a TÁVOLMARADÓK, a nemszavazók táboráról is. Ezek többsége abból a fajtából kerül ki, akiknek teljesen mindegy milyen a rendszer, őket ez nem érdekli. Csak egy egészen pici réteg az, akik tudatosan nem mennek el szavazni, mert nem akarják a bűnözőket hitelesíteni szavazatukkal.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/jelent%C3%A9s-mocsokr%C3%A1ci%C3%A1b%C3%B3l-39

Nyílt levél az ukrajnai események kapcsán - 2014.03.01.

Címzettjei: elsősorban Orbán Viktor miniszterelnök, Martonyi János külügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter,
de rajtuk kívül az összes politikus, aki a magyar választók akaratából országgyűlési képviselő lett.
Tisztelt Címzettek!
Magyarországon élő állampolgárként aggódva figyelem az Ukrajnában lezajló eseményeket, amelynek
súlyosbodása akár egy újabb világháború kitörésével fenyegethet.
A világbékéért aggódni immár közhelyszámba megy, ezért ezt meghagyom azoknak, akik ezzel szokták
reklámozni önmagukat. Az érintett területen élő magyar emberekért azonban aggódom.
Most különösebben nem feszegetem azt a kérdést, hogy miért van az, hogy a közhangulatot irányító médiák
jelenleg az orosz agresszióról harsognak és miért van az, hogy amikor az Egyesült Államok hadserege
követ el hasonló agressziót a világ számos pontján, akkor a demokrácia megvédéséről beszélnek.
Pedig az USA esetében még azt sem lehet felhozni mentségül, hogy saját, ott élő állampolgáraik
védelmében követik el a megszállásokat.
Nem foglalkoztat az a kérdés sem, hogy mit kerestek az izraeli hadsereg tisztjei Ukrajnában a
felforgatók élén, bár ez egyébként érdekes téma.
Ismétlem: elsősorban a Kárpátalján élő magyarokért aggódom.
Az elmúlt években tanúi lehettünk, hogy hazánkban az EU nyomására még a helyi lakosok ellenkezése
dacára is menekülttáborokat hozott létre a kormány.
Első kérdésem ennek kapcsán leginkább a miniszterelnök úrhoz szól: létrehoztak-e
olyan intézményt, amely adott esetben képes befogadni és ellátni az esetlegesen
Kárpátalját elhagyni kényszerülő magyarokat?
Szándékosan nem írtam menekülteket, mivel az 1951-es Genfi Egyezmény értelmében menekült
az a személy, aki faji, illetve vallási okok, nemzeti hovatartozása, meghatározott társadalmi
csoporthoz tartozása, politikai meggyőződése miatti üldöztetése vagy az üldözéstől való
megalapozott félelme miatt származási országán kívül tartózkodik, és nem tudja, vagy az üldözéstől
való félelmében nem kívánja a származási országa védelmét igénybe venni. Az üldözéstől való
megalapozott félelem alapulhat olyan eseményeken is, amelyek azt követően következtek be,
hogy a külföldi a származási országát elhagyta, vagy a külföldi olyan tevékenységén, amelyet
a származási országa elhagyását követően fejtett ki.
Ennek értelmében magyar testvéreink a származási országuk védelmét veszik igénybe, tehát
nem menekültek. Vagy befogadás és ellátás csak azokat illeti meg, akikről sokszor azt sem
lehet tudni, hogy honnan jöttek, azt meg főleg nem, hogy milyen célból!?
Tudjuk azt is, hogy mióta Magyarország a NATO tagja, katonáink nem egy esetben részt vettek
külföldi érdekeket képviselő katonai missziókban, ahol bizony néhányan életüket is vesztették
"honvédeink" közül. Az idézőjel nem véletlen, hiszen ezekben az esetekben
honvédelemről nem igazán lehet beszélni.
http://gardamozgalom.org/sites/files/Beregszasz.jpgMásodik kérdésem ennek kapcsán a
honvédelmi miniszterhez szól: tettek-e,
vagy kívánnak-e tenni lépéseket annak érdekében,
hogy Kárpátalja magyar lakta területeit és lakosait akár fegyverrel is megvédjék?
Uraim!

Az elmúlt 4 évben Önök előszeretettel emlegették, hogy minden elszakított
területen élő magyar testvérünk, nemzetünk része. Itt az idő, hogy szavak
helyett a tettek bizonyítsanak! Vagy csak az idegen érdekekért hajlandóak
kockára tenni honvédeink életét?
Végül az utolsó témakör, ami nem más, mint Európa és a világ térképe.
Tudomásul kell venni, hogy ez a térkép nem állandó, hiszen évről-évre tűnnek el, esnek szét és jönnek létre új országok,
tágulnak és szűkülnek egyes országhatárok. Az elkövetkező napok történelmi jelentőségű fordulatot hozhatnak a
szégyenteljes trianoni békediktátum tekintetében is.
Ennek kapcsán idéznem kell az általam nagyra becsült Szaniszló Ferenc nemrégiben elhangzott mondatait:
"Magyarországnak fel kell készülnie, hogy akarja, nem akarja, vissza kell fogadnia Kárpátalját,
legalábbis annak magyar többség által lakott, trianoni határ menti részeit. Ukrajna széthullása
esetén nem tehetünk úgy, mint akiknek semmi közük Vereckéhez, Munkácshoz, a Kárpátokhoz."
Valóban nem tehetünk úgy, hiszen már Kövér László és Kósa Lajos előtt jóval Szabó Dezső kijelentette,
hogy "minden magyar felelős minden magyarért". Ez a felelősség pedig becsületbeli ügy.
A szavak – mint említettem – itt már nem érnek semmit.
Harmadik kérdésem tehát ennek kapcsán elsősorban a miniszterelnök úrhoz és a külügyminiszter
úrhoz szól: fel vannak-e készülve Kárpátalja visszafogadására, vagy a lemondás gyakorlatát követik,
amely 1945 óta jellemzi a politikai elitünket?
Martonyi külügyminiszter úrnál megállnék egy pillanatra. Ahogy olvastam, elsők között volt, akik elismerték a
felkelők kormányát. Kérem, ezt majd ne felejtse el és ha találkozik a saját háza táján is egy ilyen módon létrejött
kormánnyal, jusson eszébe, hogy az sem a törvényes államrend megdöntése, hanem csak a demokráciára
vágyok akaratának kinyilatkoztatása!
Uraim!
A kérdések tehát fel vannak adva, Önöknek pedig válaszolni kell és fognak is. Gondolom, nem nekem fognak
és nem szavakkal, de biztos vagyok benne, hogy a tetteikből megérti a magyar nemzet az Önök válaszát.
A válaszra azonban jól vigyázzanak, mert ha rossz lesz, Szabó Dezső egy másik útmutatása szerint kell eljárnunk:
"A politika ölte meg Magyarországot, meg kell ölni ezt a politikát."
Ináncsi József
MNG orsz.vez.

Forrás: MNG Országos Sajtószolgálat

Amerika, a terrorista állam



Hogy létre jöjjön Amerika, több mint 27 millió indiánt kellett kiírtania, majd főldüket megszálni.

Hogy felépítsék Amerikát, több mint 14 millió afrikait kellet elrabolni, rabszolga sorsa kényszeríten.. az afrikai rabok közül több mint 2 millió vesztette életét a tengeren, az embertelen bánási mód miatt, utazásuk során...


Hogy növekedhessen a területe Amerikának, több mint másfél millió mexikóit gyilkolt meg, a földjük miatt.

Hogy megvédje majd magát Amerika, több mint 6 millió embert gyilkolt meg világszerte, a második világháború során, ezek közül több mint 300.000 et Hiroshimában, meg Nagazakiban.. "ma már nem titok hogy a kormány akkoriban, ugyan úgy tudott Pearl Harborról, mint ahogy 10 évvel ezelőtt 9/11 ről, még megtőrténése előtt.

Hogy megóvhassa Amerika a fontos szerepét, és helyét a bolygónkon, több mint 2 millió vietnámit gyilkolt meg.. nem beszélve Kubáról, Nicaraguaról, meg más latin amerikai országokról...

Hogy biztosítsa magának az energiaforrásait, több mint másfél millió irakit gyilkolt meg, és végtelen háborúba kezdett a fél világ ellen, a terrorizmus elleni harc, és demokrácia terjesztés álcájával.

Amerika ma, minden erejével az emberjogokat támogatja, meg a szabadságért harcoló mozgalmakat világ szerte, Ukrajnába, Venezuellában, Szíriában.. meg sok sok más helyen. persze Palesztinában nem, (miért is?) sem a világ legbetegebb diktatúrájában Szaúd-arábiában, plusz.. még e demokrácia terjesztése miatt, a világ szeme láttára is támogatja a hivatalosan első közellenséget, az Al-Qaidát, hogy megdöntse a legitim szír államot, mely ellen több mint 3 éve harcol a fél világ, de valamiért nem csak hogy nem akar megbukni, de egyre erősebb.

Isten óvja a szíriai arab hadsereget, mely hőseinek áldozataival, és vezetőjének kiállásával és bőlcsességével, írjuk meg a század legcsodálatosabb ellenállásának a történetét, mely egy egészen új világ rendet hoz létre.
Facebook

Nukleáris katasztrófa egy szomszédos országban? Hogy világos legyen Csernobil-344 kilométer

Február 20.-án az Oroszország Hangja leközölte a hírt, miszerint Ukrajnában a "tüntetők" elfoglalták a rivnei atomerőművet. Az épületet ismeretlen fegyveresek rohamozták meg, majd miután elfoglalták az adminisztratív blokkokat, felgyújtották a fő szervert. A fegyveresek ellenőrzésük alá vonták a terület fő energiaforrását.
Az esettel a nyugati fővonalú média nem foglalkozott. A hazai média szintén hallgat az atomerőmű elfoglalásáról, pedig egy a szomszédos országban bekövetkező nukleáris katasztrófa hazánk számára is biztonsági kockázatot jelent.
Érdekes, hogy a nyugati média irányítói teljes médiacsendet rendeltek el ezügyben. Miután a fegyveresek elfoglalták az erőművet, az ukrán biztonsági erők országos terrorelhárítási műveletbe kezdtek. Majd a fegyveres ellenzék megrohamozta a parlamentet. Ennek köszönhetően számos kormánypolitikus elhagyta az országot, így az atlantista ellenzék határozatképes többséget szerzett az országgyűlésben és megszavazta a terrorelhárítási művelet leállítását.
Látható, hogy se a fizetett ellenzék, se a nyugati országok nem tartják biztonsági kockázatnak az ukrán atomerőmű elfoglalását. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget láthatóan nem érdekli egy atomerőmű illetéktelen kezekre jutása. Mindebből valószínűsíthető, hogy a rivnei atomerőművet a NATO különleges alakulatai vették ellenőrzésük alá.
A média azóta hallgat az esetről. A nemzetközi médiában azóta nem jelent meg hír az elfoglalt atomerőművel kapcsolatban, így felmerül a kérdés: kinek a kezén van a rivnei atomerőmű?

Államközi szinten zajló terrorizmus, vagy egy újabb Csernobil, amiről hírzárlatot rendeltek el?
Mi történt a rivnei atomerőműben az elmúlt több mint egy hét során? A NAÜ miért nem indít vizsgálatot ezügyben? A nyugat ellenőrzése alatt tartja a helyzetet (és az atomerőmű elfoglalásával megzsarolta az ukrán államfőt), vagy a nyugat sem tartja ellenőrzés alatt helyzetet és láthatáron van egy nukleáris katasztrófa Európában?
Egy ilyen esemény Belorussziát is közvetlenül érintené, - elvégre az atomerőmű a belorusz határ közelében van. Lukasenko elnök sem nyilatkozott ezügyben, pedig az ország számára fokozott biztonsági kockázatot jelent az esemény. Teljességgel jogos lenne, ha elfoglalását követően a belorusz különleges alakulatok kitakarítják a terroristákat és saját ellenőrzésük alá vonják a helyzetet.
Kinek az ellenőrzése alatt van a rivnei atomerőmű? Vajon meddig hallgat még a média?

http://www.hidfo.net/2014/03/01/nuklearis-katasztrofa-egy-szomszedos-orszagban

Jacenyuk megtette az első öngyilkos lépést

Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő tegnap kilátásba helyezte a lakossági gázár emelését. Hangsúlyozta, kormánya kész meghozni a szükséges népszerűtlen intézkedéseket a gazdasági válságból való kilábalás érdekében.
Ukrajnának sürgős nemzetközi pénzügyi segítségre van szüksége ahhoz, hogy elkerülje a csődöt, ami viszont alapvető strukturális reformok nélkül elérhetetlen. A miniszterelnök bejelentette, hogy a parlament elfogadja azokat a feltételeket, amelyeket a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támasztott 15 milliárd dolláros hitel fejében. Jacenyuk nyugalom megőrzésére szólította fel a lakosságot. Nem véletlenül, hiszen az IMF egyik alapvető feltétele a lakossági gázár emelése, ami iszonyú terheket ró a lakosságra az ukrajnai bérszint mellett.
Egy “tréfás” helyzetábrázoló mém Ukrajnából! “Halló mama! Igen, itthon vagyok! Csinálom a leckét! Majd még hivlak”! Tavaly ősszel az Azarov-kormány azért függesztette fel a tárgyalásokat a Valutaalappal, mert nem merte bevállalni a lakossági gázár emelését, amelyet az IMF akkor is alapfeltételként támasztott. Az akkor érvényes ukrán-orosz gázárszerződés alapján Ukrajna 400 dollárért importálta az orosz gázt a lakosságnak pedig 100 dollárt kellett fizetnie. A költségvetési hiány tetemes részét ez a különbözet adta. A tavaly decemberben által aláírt új szerződés 286 dollárban rögzítette az import árat, még amennyiben ez a szerződés marad életben, akkor is jelentős drágulással kell számolnia a lakosságnak, ami komoly következményekkel járhat már az előrehozott elnökválasztáson is.
Christine Lagarde IMF elnök tegnap Washington úgy nyilatkozott, hogy a Valutaalap nem lát okot a pánikra az ukrajnai gazdasági helyzet kapcsán, és megerősítette, hogy a közeljövőben az IMF tárgyalódelegációt küld Kijevbe. Az ukrán jegybank elnöke, Sztepan Kubiv azt hangsúlyozta, hogy az országnak van pénze arra, hogy elszámoljon a hitelezőkkel, de valutatartalékai növelésére van szükség.
Meglepődött Klicsko Timosenko indulásán
Nem számított Julija Timosenko indulására a május 25-re kiírt előrehozott elnökválasztáson a volt nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Vitalij Klicsko, az UDAR párt elnöke. Az Unian ukrán hírügynökség szerint Klicsko tegnap újságíróknak úgy nyilatkozott, meglepetésként érte Timosenko indulási szándéka. Elmondta, csütörtökön volt egy beszélgetése Timosenkoval, aki megerősítette, részt vesz az elnökválasztáson. (Korábban pártja, a Batykivscsina cáfolta, hogy múlt szombaton, szabadulása után Timosenko a Majdanon ilyen bejelentést tett volna.)
Klicsko nem lát semmi rosszat abban, csupán “furcsának tartja”, hogy a volt ellenzék képviselői egymással versengenek, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a “verseny tisztességes, átlátható európai elvekre épülő, fekete PR nélküli” lesz. Már kezdődik a zsákmányon a marakodás!

A Krim segitséget kért Oroszországtól
Tájékoztatása szerint szombaton átmenetileg átvette a hadsereg, a rendőrség és a belügyi szolgálatok parancsnokságát a Krímben az autonóm köztársaság csütörtökön megválasztott miniszterelnöke, Szergej Akszenyov, aki segítséget kért Vlagyimir Putyin orosz elnöktől a béke megőrzésében. A Kreml közölte, hogy nem hagyja figyelmen kívül a kérést.
A ukrán és orosz hírügynökségek által idézett oroszpárti krími kormányfő kijelentette, hogy a fegyveres erők, a rendőrség, az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) és a határőrség mostantól csak az ő parancsait követi. Azokat a tiszteket, akik nem akarnak engedelmeskedni, a szolgálat elhagyására kérte.
“A polgárok életéért és biztonságáért viselt felelősségem tudatában Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fordulok, hogy segítsen garantálni a békét és a nyugalmat a Krími Autonóm Köztársaság területén” – fogalmazott a miniszterelnök, aki azzal vádolta a kijevi kormányt, hogy megsértette a krími alkotmányt.
Oroszország nem hagyja figyelmen kívül a kérést – reagált röviddel Akszenyov szavai után Vlagyimir Putyin elnöki adminisztrációjának egyik munkatársa a Ria Novosztyi hírügynökség szerint.
Tegnap Harkovban ujságiróknak nyilatkozott Mihail Dobkin a Régiók Pártja elnökjelöltje. Szavai szerint fölöttébb kétséges az ukrajnai elnökválasztás megrendezése, mert rosztovi sajtótájékoztatóján Viktor Janukovics úgy nyilatkozott, hogy továbbra is ő Ukrajna elnöke. Az Orosz Föderáció pedig hivatalosan is nyilatkozott, hogy nem ismeri el a mostani kijevi vezetést. Dobkin kijelentette: “Minden jogász álláspontja szerint de jure Viktor Janukovics Ukrajna elnöke. A Verhovna Rada dönthet úgy, hogy küldöttséget meneszt a Holdra-azt átfesteni sárga-kék szinűre, de azt hiába jelentik hogy átfestették-az még attól nem lett sárga-kék!”-tudósit a polemika.com.ua/news


SÁRGA VÉSZJELZÉS az ukrajnai helyzet miatt.

2014 március 1.-i megj: Ma éjjel egy Kijevböl érkezett amerikai kommandó megpróbálta elfoglalni a krími belügyminisztérium épületét, de az orosz különleges alakulatok legyözték öket. Az orosz sajtó úgy számolt be a dologról, hogy: "ismeretlen fegyveresek" megpróbálták elfoglalni a krími belügyminisztériumot
Egyébként teljesen gusztustalan, ahogy a magyarországi médiumok lehazudják még a csillagokat is az égröl, amikor az ukrajnai eseményekröl írnak. Különösen az álnemzeti Magyar Hírlap és Echo TV gusztustalan. Hol van Bogárka és Bayer Zsolt, miért nem írják meg, hogy Ukrajnában a nyugat náci eröket juttatott hatalomra? Tán nem látják a Maidan téren lobogó vörös-fekete Bandera-náci zászlókat? A cionisták a magyar sajtóban - akiknek amúgy tele van a szája a Holokauszt felemlegetésével - most nem írják meg, hogy Ukrajnában ugyanaz a náci erö jutott hatalomra, ami 1942-45 közt halomra gyilkolta a zsidókat.
Az ukrajnai förabbi Kijev elhagyására szólította fel a zsidókat
Egyébként most már világosnak kellene lennie mindenki számára, hogy a cionizmus és a nácizmus az ugyanaz az erö, ugyanis a kisebbségi szabbatista zsidók és a nácik közt van egy kapocs: a sátánizmus. A Holokauszt idején valójában a szabbatista-sátánista zsidó nagytöke által hatalomra juttatott nácik gyilkolták halomra a tisztességes, Jahve-isten-hívö, tórista zsidókat. A valós törésvonalak Isten és Sátán közt húzódtak akkor is, minden más csak keltett illúzió volt.
--------------------------------------
"Egy neve elhallgatását kérö orosz kormány tisztviselö azt nyilatkozta a Financial Times-nak még febr. 20-án, hogy Oroszország hajlandó lesz háborút vívni a Krímben, ha Ukrajna elkezd dezintegrálódni. "Ha Ukrajna szétszakad, az háborút okozhat" mondta a hivatalnok. "Elöször el fogják veszíteni a Krímet, mi egyszerüen bemegyünk és megvédjük, mint ahogy 2008-ban Grúzia esetében is tettük."
http://www.pokolraveluk.com/content/
A politikai változásokra Moszkvában gazdasági lépésekkel reagálnak: Kijevnek 1,55 milliárd dollár tartozása van a Gazprom felé, amely most benyújtotta számlát. Ha az ukránok nem fizetnek, az oroszok jelentősen megemelhetik a gáz árát, végső esetben pedig akár el is zárhatják a csapokat.
Adósságainak törlesztésére szólította fel Ukrajnát szombaton a Gazprom orosz gázipari monopólium, amelynek szóvivője a Ria Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint azt mondta, hogy Kijevnek 1,55 milliárd dollár tartozása van. Amennyiben Ukrajna nem tesz eleget kötelezettségeinek, Moszkva a továbbiakban nem tud kedvezményt adni az orosz gázszállítmányokra – hangsúlyozta a vállalat szóvivője.
Oroszország azt követően biztosított kedvezményt Ukrajnának, hogy az időközben hivatalából leváltott Viktor Janukovics ukrán elnök november végén hirtelen bejelentette, hogy Kijev nem írja alá az Európai Unióval évek óta tárgyalt társulási egyezményt. A gáz ára ezer köbméterenként 268,50 dollárra csökkent a Kijevnek 2009 óta érvényben lévő mintegy 400 dollárról.
Az ország évente átlagosan 55 milliárd köbméter fölgázt használ fel, aminek több mint a fele orosz import. A decemberben kötött gázszerződés szerint Oroszország negyedévente felülvizsgálja az Ukrajnának szállított földgáz árát. Ukrán tájékoztatás szerint az Oroszországgal szembeni tartozásából Kijev február 24-ig 1,68 milliárd dollárt törlesztett. Az ország tavalyról 2,634 milliárd dollárral, az idei évről 658 millió dollárral tartozott a Gazpromnak. Az átutalt 1,68 milliárd dollár a két tartozás fele. Az ukrán gázszolgáltató korábban április 15-ig haladékot kért a fennmaradó összeg kifizetésére.
Tegnapelőtt Kina jelentette be: 3 milliárd dollárját kéri vissza Ukrajnától! Azt a 3 milliárdot, amit az ázsiai ország búza vételáraként fizetett előre Ukrajnának. Ám se pénz-se búza!
Az ukrán államkicstárban ma reggelre mindösszesen 70 millió magyar forintnak(!!!) megfelelő összeg maradt a folyó kiadások fedezésére. Hiábavaló volt minden ijesztegető üzengetés a Nyugat felé, hogy ma reggelre legkevesebb 5 milliárd euroval kéne “feltölteni” a kijevi kincstárt-mert külömben baj lesz!-a Nyugat valahogy nem rettent meg a sötét jóslatoktól.
Márpedig hétfőtől esedékes lenne az állami alkalmazottak számára fizetést folyósitani, meg hát ugye a nyugdijak kifizetése is esedékessé vált!
Mindezek tükrében kissé elhamarkodottnak tűnik a kijevi nagytakaritás! Hamarosan megint barikádok fognak magasodni a Majdanon! És most ki fog háborúzgatni kivel?

http://balrad.wordpress.com/2014/03/01/ajjaj-szamlat-kapott-kijev/

Élelem – A forradalom mozgatója

A föld szó szerint reng, ahogy egyre több földrengés rázza folyamatosan szerte a világon.
Sajnos azonban a rengéseken kívül más is megrázza. Egyre több nemzetet ér el az a politikai rengés, amelynek közös mozgatórugója az étel.
A világ élelmiszerellátásnak összetett rendszere nyitja meg a politikai rezsimek előtt a kijáratot és a bejáratot egyaránt.
Az élelmiszerhiány képes olyan forrongások parazsát is belobbantani, ami vezetőket buktat meg és felperzsel mindent, ami útjába kerül. Ez történt Zine El Abidine Bel Alival, Tunézia elnökével, ez a tűz érte el Egyiptomot, Líbiát és Jement 2011-ben és ma a nemzetek új csoportját fenyegeti az emelkedő élelmiszerárak miatt, a New England Komplex Rendszerek Intézetének munkatársa, Yeneer Bar-Yam elméleti kutató szerint.
Brian Merchant leírja, hogy Bar-Yam az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO adatai alapján elkészített egy táblázatot a FAO élelmiszer árindex emelkedéséről és azt találta, hogy amikor az a 210-es érték fölé emelkedett, világszerte élelmiszerlázadások törtek ki. Ez történt 2008-ban a gazdasági összeomlást követően, majd ismét 2011-ben, amikor egy tunéziai utcai árus tiltakozásul felgyújtotta magát, mert többé nem volt képes ellátni a családját.
Bar-Yam összeállított egy listát azokról az országokról, amiket szerinte a forradalom veszélye fenyeget az élelmiszerhiány miatt. Ezek a következők:
Dél-Afrika, Haiti, Argentína, Egyiptom, Tunézia, Brazília, Törökország, Kolumbia, Líbia, Svédország [?], India, Kína, Bulgária, Chile, Szíria, Thaiföld, Banglades, Bahrein, Ukrajna, Venezuela és Bosznia.
Láthattuk miként söpört végig az „arab tavasz” a közel-kelet és Afrika egyes országain, lázongásokat és kormányok bukását hozva magával. Egy hasonló vihar most más nemzetek felett tornyosul.
„Nyilván számos egyéb oka van a tömeges tiltakozások kirobbanásának, azonban az éhség, vagy annak veszélye, gyakran bizonyul gyújtópontnak, ami végül berobbantja a folyamatot. Venezuelában, ahol a diákok az utcákon tiltakoznak és ahol a megmozdulásoknak számos áldozata van már, az élelmiszerárak 18 éves rekordot döntöttek,” mondja Merchant.
Azonban nemcsak az élelmiszerhiány táplálja az elégedetlenséget.
Azok a tényezők, amelyes az élelmiszerellátás gyökereit érintik, érzékeny pontnak számítanak a politikai csatározásokban.
Thailand_Rice_Farmers_540_359_100Thaiföldön, a kormányellenes tüntetéseken, egyértelműen hallani a gazdák panaszos hangját. Orthai Sriring és Amy Sawitta Lefevre szerint „a választási bizottság jóváhagyta egy 712 millió Baht összegű (4,9 milliárd forint) segély kiutalását a központi költségvetésből a rizstermesztő gazdák számára, akik közül a kétségbeesés sokakat már az öngyilkosságba kergetett.”
„Az összeg azonban csupán csepp a tengerben ahhoz a 130 milliárd Bahthoz (895,5 milliárd forint) képest, amivel a kormány az ország egymillió gazdájának tartozik.”
„Ha ezen a héten sem kapjuk meg a pénzünket, visszatérünk, hogy emlékeztessük a miniszterelnök asszonyt,” nyilatkozta a gazdák egyik vezetője egy légi bázis előtt tartott tüntetés után, ahol Yingluch Shinawatra, miniszterelnök asszony kabinetgyűlést tartott.
Az amerikaiak megszokták az élelmiszerhiányokról szóló hírek rendszeres megjelenését, de mi van saját házuk táján?
„Kalifornia, az Egyesült Államokon belül a legtöbb zöldséget termelő állam, történelmének egyik legnagyobb aszályával küzd. Az állam 91,6 százalékában súlyos, helyenként kiemelkedően súlyos aszály van. 2013 az eddig legrosszabb év volt számára, és eddig 2014 sem hozott javulást. A CNBC előrejelzései szerint a kaliforniai gazdák hozzávetőleg félmillió holdnyi (202 millió hektár) földterületet hagynak bevetetlenül az idén a mindent megbénító aszály miatt. Az USA nyugati vidékének nagy része már hosszú idő óta küzd a súlyos szárazsággal, ami rendkívül sok gazdát érint Texastól egészen a nyugati partig.”
drought
Figyelembe véve az élelmiszertermelési gondokat, plusz az amerikai gazdák hihetetlen mértékű függőségét az állami támogatástól, ami évente hozzávetőleg 20 millió dollárt tesz ki, megtetézve a 2014-re előre jelzett 514 milliárd dolláros költségvetési hiánnyal, fel kell tennünk azt a kényes kérdést, hogy vajon mennyi ideig remélhetik az amerikaiak távol tartani a robbanóanyagot a szikrától?
Forrás: prophecynewswatch.com

http://idokjelei.hu/2014/03/elelem-a-forradalom-mozgatoja/

Nem marad válasz nélkül a romániai NATO-agresszió


A közelmúltban Philip M. Breedlov, az európai NATO-erők főparancsnoka bejelentette, hogy a NATO újabb csapatokat küld Romániába és megkezdik újabb NATO fegyverrendszerek telepítését. Ebbe se a román népnek, de még a román államfőnek sem volt beleszólása. Az amerikai rakétavédelmi rendszer Romániára kiterjesztése Moszkvát gyors válaszlépésre kényszerítette.
Oroszország a frissen annektált Krímbe vezényelt több Tu22M3 stratégiai bombázót. Ezek a repülők 1983 óta vannak szolgálatban, és folyamatos fejlesztéseken esnek át, fegyverzetét tekintve pedig az egyik leghatékonyabb gép a világon. Az atomtöltettől a cirkálórakétákig sokféle fegyvert képes szállítani. Fegyverei hatótávolsága szerint pedig elérik akár Angliát is. A repülőgépek mellé Iszkander-M rakétákat is átvezényeltek a Krímbe. Ezek hatótávolsága 500-2000 kilométeri terjed. Az Iszkander úgynevezett manőverező rakéta, és képes leküzdeni a nyugati rakétaelhárító rendszereket. Erre fejlesztették ki, elsősorban atomtöltetek célba juttatására.
Tu-22M3
A repülőgép annak ellenére, hogy régi konstrukciónak számít, még mindig a "lelőhetetlen" kategóriába tartozik. Repülési magassága és sebessége alapján egyetlen légvédelmi rakéta sem képes lelőni. A nyugat durva lépésként értékeli a repülőgépek áttelepítését. Moszkva azonban durva lépésnek értékelte a rakétavédelmi rendszerek telepítését, és a NATO folyamatos terjeszkedési szándékát az orosz határok irányába. Moszkva jelezte, hogy további légierő átcsoportosításokat hajtanak végre, és Szu-27, illetve több kifejezetten hajók és tengeralattjárók elleni repülőgépet, helikoptert fognak a Krímbe vezényelni (Tu-142, Il38, Ka-27 és 29). Moszkva teljesen átveszi az uralmat a Fekete-Tenger felett.

http://www.hidfo.net/2014/04/01/nem-marad-valasz-nelkul-romaniai-nato-agresszio

Oroszország köszöni, de nem kéri az ENSZ közvetítőt a Krím-félsziget ügyében

Robert Serry volt amerikai kijevi nagykövetet javasolta az Egyesült Államok közvetítőnek az ENSZ közgyűlésen a Krím-félszigetet érintő ügyben. Vitalij Csurkin Oroszország állandó ENSZ megbízottja közölte, hogy "meg kell kérdezni erről a Krími Parlamentet, de Oroszország nem óhajt ezzel a lehetőséggel élni".
Ezzel eldőlt a cionfasiszta illegitim ukrán parlament kérése az ENSZ-hez, tekintettel hogy Oroszországnak vétójoga van az ensz BT-ben. Emlékeztetőül: a "forradalmi" ukrán parlament, a Verhovna Rada, február 28.-án felkérte az ENSZ-t hogy a Biztonsági Tanács soron kívüli értekezleten tárgyalja az ukrajnai helyzetet, különös tekintettel a Krím-félszigetre.

Hídfő.net | Oroszország köszöni, de nem kéri az ENSZ közvetítőt a Krím félsziget ügyébenVitalij Csurkin épp beint a cionistáknak.
http://www.hidfo.net/2014/03/01/oroszorszag-koszoni-de-nem-keri-az-ensz-kozvetitot-krim-felsziget-ugyeben



Krím miniszterelnöke orosz békefenntartókat hív a térségbe


Az orosz Külügyminisztérium sajtóközleményt adott ki, amiben kifejtette; minden, a Krím-félsziget területén folytatott katonai mozgás teljességgel törvényes. Ennek jogi alapjául az Ukrajnával 1997-ben, a krími haditengerészeti bázis használatáról kötött szerződés szolgál. A szerződés lehetővé teszi az orosz katonai jelenlétet a Krím-félsziget területén, ami kiterjed nem csak a haditengerészeti bázisra, hanem az annak védelméhez szükséges műveletekre is.
Az ukrán Védelmi Minisztérium szerint Oroszország mostanra további 6000 főt helyezett át a Krím-félszigetre.

Szergej Akszionov, Krím miniszterelnöke újabb jogköröket adott az orosz csapatoknak
Ugyanakkor az orosz csapatok további mozgására lehet számítani Ukrajnán belül. Krím újonnan megválasztott miniszterelnöke ma személyesen találkozott Vlagyimir Putyinnal, és hivatalosan is felkérte az Oroszországi Föderációt a térség stabilitásának biztosítására. Ha a térségben tovább folytatódnak a zavargások, az orosz csapatok békefenntartó feladatokat fognak ellátni a Krími-félszigeten.

http://www.hidfo.net/2014/03/01/krim-miniszterelnoke-orosz-bekefenntartokat-hiv-tersegbe



Szervezett puccskísérlet történt a Krím-félszigeten


Az orosz Külügyminisztérium közleménye szerint az éjszaka folyamán Kijevből küldött fegyveresek megpróbálták elfoglalni a krími Belügyminisztérium épületét.
A népi milíciák közbelépésének köszönhetően sikerült megakadályozni az épület elfoglalását. Későbbi információk szerint párhuzamosan több kormányépület ellen zajlott le támadás, a minisztertanács és a legfelsőbb bíróság épületét is támadás érte. Vagyis éjszaka szervezett puccskísérlet történt a Krím-félszigeten.
Szergej Akszionov frissen megválasztott miniszterelnök magához vette valamennyi nemzetbiztonsági szerv irányítását, valamint a rendőrség, katasztrófavédelem és a Belügyminisztérium vezetését.

Akszionov felszólította valamennyi szerv vezetőit, hogy mostantól az ő utasításai szerint járjanak el, aki nem eszerint cselekszik, az el lesz távolítva a posztjáról.
A miniszterelnök korábban kérte Vlagyimir Putyint, hogy gondoskodjon a térségben a béke és nyugalom fenntartásáról. A Krím biztonsági szerveinek egy kézben összpontosítása és az orosz békefenntartók érkezése előrevetíti, hogy a Krími-félsziget a közeljövőben már az Oroszországi Föderáció területét képezi.

http://www.hidfo.net/2014/03/01/szervezett-puccskiserlet-tortent-krim-felszigeten



A brazil Rióban pár hónapja hatalmas villámok csaptak le.