2014. március 1., szombat

Oroszország köszöni, de nem kéri az ENSZ közvetítőt a Krím-félsziget ügyében

Robert Serry volt amerikai kijevi nagykövetet javasolta az Egyesült Államok közvetítőnek az ENSZ közgyűlésen a Krím-félszigetet érintő ügyben. Vitalij Csurkin Oroszország állandó ENSZ megbízottja közölte, hogy "meg kell kérdezni erről a Krími Parlamentet, de Oroszország nem óhajt ezzel a lehetőséggel élni".
Ezzel eldőlt a cionfasiszta illegitim ukrán parlament kérése az ENSZ-hez, tekintettel hogy Oroszországnak vétójoga van az ensz BT-ben. Emlékeztetőül: a "forradalmi" ukrán parlament, a Verhovna Rada, február 28.-án felkérte az ENSZ-t hogy a Biztonsági Tanács soron kívüli értekezleten tárgyalja az ukrajnai helyzetet, különös tekintettel a Krím-félszigetre.

Hídfő.net | Oroszország köszöni, de nem kéri az ENSZ közvetítőt a Krím félsziget ügyébenVitalij Csurkin épp beint a cionistáknak.
http://www.hidfo.net/2014/03/01/oroszorszag-koszoni-de-nem-keri-az-ensz-kozvetitot-krim-felsziget-ugyeben



Krím miniszterelnöke orosz békefenntartókat hív a térségbe


Az orosz Külügyminisztérium sajtóközleményt adott ki, amiben kifejtette; minden, a Krím-félsziget területén folytatott katonai mozgás teljességgel törvényes. Ennek jogi alapjául az Ukrajnával 1997-ben, a krími haditengerészeti bázis használatáról kötött szerződés szolgál. A szerződés lehetővé teszi az orosz katonai jelenlétet a Krím-félsziget területén, ami kiterjed nem csak a haditengerészeti bázisra, hanem az annak védelméhez szükséges műveletekre is.
Az ukrán Védelmi Minisztérium szerint Oroszország mostanra további 6000 főt helyezett át a Krím-félszigetre.

Szergej Akszionov, Krím miniszterelnöke újabb jogköröket adott az orosz csapatoknak
Ugyanakkor az orosz csapatok további mozgására lehet számítani Ukrajnán belül. Krím újonnan megválasztott miniszterelnöke ma személyesen találkozott Vlagyimir Putyinnal, és hivatalosan is felkérte az Oroszországi Föderációt a térség stabilitásának biztosítására. Ha a térségben tovább folytatódnak a zavargások, az orosz csapatok békefenntartó feladatokat fognak ellátni a Krími-félszigeten.

http://www.hidfo.net/2014/03/01/krim-miniszterelnoke-orosz-bekefenntartokat-hiv-tersegbe



Szervezett puccskísérlet történt a Krím-félszigeten


Az orosz Külügyminisztérium közleménye szerint az éjszaka folyamán Kijevből küldött fegyveresek megpróbálták elfoglalni a krími Belügyminisztérium épületét.
A népi milíciák közbelépésének köszönhetően sikerült megakadályozni az épület elfoglalását. Későbbi információk szerint párhuzamosan több kormányépület ellen zajlott le támadás, a minisztertanács és a legfelsőbb bíróság épületét is támadás érte. Vagyis éjszaka szervezett puccskísérlet történt a Krím-félszigeten.
Szergej Akszionov frissen megválasztott miniszterelnök magához vette valamennyi nemzetbiztonsági szerv irányítását, valamint a rendőrség, katasztrófavédelem és a Belügyminisztérium vezetését.

Akszionov felszólította valamennyi szerv vezetőit, hogy mostantól az ő utasításai szerint járjanak el, aki nem eszerint cselekszik, az el lesz távolítva a posztjáról.
A miniszterelnök korábban kérte Vlagyimir Putyint, hogy gondoskodjon a térségben a béke és nyugalom fenntartásáról. A Krím biztonsági szerveinek egy kézben összpontosítása és az orosz békefenntartók érkezése előrevetíti, hogy a Krími-félsziget a közeljövőben már az Oroszországi Föderáció területét képezi.

http://www.hidfo.net/2014/03/01/szervezett-puccskiserlet-tortent-krim-felszigeten



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése