2010. október 4., hétfő

Már készítik az embereket a terrortámadásokra – de ki a terrorista?

Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdte el az USA és Európa a lakosság fokozott felkészítését a terrortámadásokra. Szinte nincs nap, hogy valamelyik médiában ne látna napvilágot olyan hír, mely készülő, felderített, vagy jósolt terrortámadásokról szól. Az elmúlt napokban az USA vezetői hívták fel a figyelmet, hogy ne utazzanak, vagy körültekintően viselkedjenek több európai országban, például Franciaországban, vagy Németországban. A hétvégén az angol katonaság szóvivője is fokozott terrorveszélyről számolt be, ma pedig az ausztrál kormány.
Kitől is kell ennyire félni, illetve mitől?
Ennek a felfokozott állapotnak az oka elsősorban abban keresendő, hogy mind az USA, mind Európa iszonyatos összegeket költött terrorelhárító szervezetekre. Mind felderítő, mind elhárító vonalon. A másik ok, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a hegyhez elv alapján, az a fránya iráni terrorizmus nem akar semmit elkövetni, akkor majd elkövetnek a nevében, ürügyet szolgáltatva az Iránnal szembeni elhibázott politikára, és egy esetleges támadásra. Jól tudjuk, hogy ezt a meselemezt még mindig vannak akik megeszik, bár egyre kevesebben. És ez már nem a Fidesz, vagy belső hatalmi kérdés csupán, hanem globális cionista érdek.
Nézzük az első lehetőséget. Ha már egyszer iszonyat pénzeket ráköltöttünk az atombombára, akkor vessük is be. Emlékszünk, hogy így került teljesen feleslegesen az első atombomba bevetésére? Ha már egyszer ennyi pénz lett ráköltve a terrorelhárító részlegre, akkor azt muszáj használni valamire, vagy legalábbis létjogosultságát valamivel igazolni. Mivel ez a kérdés nem csak hazánkban vetődik fel, hanem máshol is, egy teljes érdekövezetet átfogó terrorveszély híresztelésbe kezdtek. Magyarországon 15 milliárdot költöttek egy 500 fős csapatra. Ez lebontva fejenként 30 millió forint. Azt azért nem gondolom, hogy ennyiért már repülni is megtanították őket, de hát valljuk be, enyhe túlzás. Ha nem tudják az arabokat beleprovokálni abba, hogy idejöjjenek robbantgatni, akkor ezt a hatalmas összeget felhasználva álveszélyt kell produkálni, méghozzá sürgősen. A baj egyre nagyobb. Európa városai tüntetésekkel van tele. A helyzet mindenhol romlik, javulásról csak a jól megfizetett politikusok és gazdasági szakembereik beszélnek, rajtuk kívül senki. Nem egy országban vetődött fel már a kérdés, miért kellett ekkora pénzeket ebbe beleölni, amikor indokot sehol nem tudnak felmutatni. Maradnak hát az álterroristák, az állítólagos leleplezett terrorakciók, no és a szélsőségek. Eddig az volt a hozzáállás: hagyjuk őket, hátha jók lesznek valamire. Ezen az alapon elnézték minden szélsőség tevékenységét, legyen az jobb vagy bal oldali. Majd most előveszik őket. A vörös terrorbrigádokat emlegetve belekeverhetik a baloldalt, a baszk szeparatisták, vagy az IRA szervezet alapján pedig a jobboldali szélsőségeket is. Csakhogy ez nagyon sántítani fog, erre valami mesét is ki kell ötleni. Ugyanis baloldali terroristák megszűntek, mivel Európában egyetlen kommunista állam sincs, tehát értelme sincs terrorizmushoz folyamodnia egyetlen kommunistának sem. A nemzeti oldal pedig soha nem követett el terrortámadást, a nemzetitől, mint erkölcsi minőségtől a terrorizmus nagyon messze áll. A baszk ETA, vagy az IRA szabadságharcot folytat, soha nem a saját nemzetét támadta, tehát egy németet robbantó német, nem lehet sem jobboldali, sem nemzeti terrorista, sem hasonló, ugyanis önmagának mondana ellent.
A másik lehetőség, hogy szintén áltámadásokkal egy Irán elleni fellépést akarnak igazolni. Egyenlőre csak edzik a népet, hogy ne legyenek teljesen felkészületlenek, ne a kormányt vagy hatalmat okolják, mondván, hogy az gondos vezetőként felkészítette a várható bajokra a népet. Máris támogatni fognak minden Irán elleni fellépést. Aminek persze szintén nincs semmi értelme az ég világon, de erre majd akkor fognak rádöbbenni, amikor csúfosan bevert orral eloldalognak az arab világ tájékáról. Ez már így is érik nekik, de hát a póráz végéről Izrael még ugráltat minden csatlóst.
Mire használható e szerint a logika szerint az elhárító csapat? Nos, ha burnuszos terrorista nincs, akkor csinálnak szélsőséges terroristákat, valakiből, valakikből. A felderítő részleg szélsőségeseket fog hajkurászni, az elhárító csoportokat pedig a ráhazudott csoportok ellen kell bevetni. Az Európai Csendőrség hasztalansága, és az ebből fakadó csúfos kudarca lehetne intő példa nekik, ez az út nem járható, és csak maguk alatt vágják a fát vele. Többen – már nem csak szélsőségesek is – felvetik, hogy valamiféle magánhadsereg, vagy belügyi hadsereg képe rajzolódik ki, de nem csak nálunk, másutt is. Felteszik a kérdést: minek gyakorolnak a terror elhárítok az erdőkben? Kik ellen készülnek, milyen terrorista ellen, akikre erdei harcot kellene gyakorolni?
Fontos tényező, hogy a szó megszokott értelmében vett terrorizmus, az arab terrorizmus Európába politikai okokból sem teszi be a lábát. Még véletlenül sem! Mivel katonai, stratégiai helyzetük rendkívül jó, sorra hajtanak végre megrendítő erejű csapásokat a NATO, és USA seregek, azok utánpótlásai ellen. A világ megítélése szintén nekik kedvez. Ma a Föld lakosságának túlnyomó többsége elutasítja a háborút, megkérdőjelezi annak létjogosultságát. Tisztában van vele, hogy valamennyi indok hazugság volt, és csupán gazdasági érdekek húzódnak mögötte. Azzal is tisztában vannak a tálib és más iszlám erők, hogy mind az USA, mind Európa iszonyatos gazdasági krízisben van, melyből kilábalni szinte lehetetlen, az összeomlás könyörtelenül sompolyog végcélja, a globális gazdasági rend összeomlása felé. Miért segítenének ezeknek az országoknak azzal, hogy olyan cselekményeket kövessenek el, mely összerázná a széthullott lakosságot, és a politikát segítené helyrebillenni? Sokkal inkább hagyják szó nélkül, omoljon össze egész nyugodtan, nem fognak tálcán ekkora ajándékot átadni a legnagyobb ellenségeiknek. A legjobb taktika, amivel tökéletesen tisztában is vannak, csendben, csak a szabadságharccal foglalkozva kivárni a folyamat végét. Vagyis olyan értelemben vett terrorizmus, amire általánosan az emberek gondolnak nincs, és nem is lesz.
Milyen terrorról beszélnek ezek, mivel a leírt tényekkel ők is tökéletesen tisztában vannak? Ha iráni vagy egyéb arab hazudott terroristákat mutatnának fel, az akkor is csak egy-két ember lenne, és az a bevetési egység, amellyel a rendőrség eddig rendelkezett nyugodtan el tudott volna bánni velük, ha konfliktushelyzetbe kerülnek. Olyan létszámú terrorcsapat megjelenése, amellyel szemben több száz fős haderőnyi alakulatot kell felállítani, egyszerűen a nevetségesség szintjére viszi a kérdést. Aki ezt komolyan gondolja, annak a legtávolabbról sincs fogalma semmiről, és nem a politikában, hanem kisegítő iskolában lenne a helye.
Milyen terrorizmusra kell ekkora költség, és ennyi ember? Ezt sehol eddig nem határozta meg egyetlen kormány sem, milyen terrorizmusra kell felkészülni, és ki a legvalószínűbb elkövetői csoport, és célcsoport. Erre semmilyen válasz nincs, tehát a válasz olyan pofonként érné a társadalmat, hogy nem jelentik ki, inkább ködösítenek. Semmi más logikus válasz nem létezik, csak egy. A várható gazdasági gondok, erkölcsi, etnikai összeomlás miatt kialakuló megmozdulások, zavargások leverésére, annak vezető csoportjai, személyei elleni felszámoló alakulatoknak hozták létre. Magyarul a saját lakosságuk ellen. Mivel a hadsereg nem bevethető belső zavargások, de még egy forradalom esetén sem, sőt a katonaság azonnal megtagadná a parancsot ha erre utasítanák, a rendőrség egy része megbízhatatlan, tehát egy csapásmérő erőt hoztak létre, amely akkor és ott fejti ki erejét, ahol a legnagyobb szükségük lesz rá… nekik, a saját érdekükben. Mert itt már csak egyetlen kérdés van, meg tudják-e tartani valahogy a hatalmat.
Ha őszintén belegondolunk, ennek semmi értelme sincs, ha a társadalom változásai beindulnak, a világtörténelem folyamán fegyverrel még soha semmilyen rendszert fenntartani nem lehetett. Valójában értelmetlen döntés született a terrorelhárító egységek felállításával, és ezt nem csak itthon, hanem mindenütt el kell ismerniük.
Arról nem is beszélve, ha régen, más államok példáját követve hazahívták volna a magyar katonákat Afganisztánból, egyáltalán nem kellene ilyen gyagyás dolgokra milliárdokat költeni, persze akkor indok sem lenne rá. Ezeket az összegeket lehetne kórházakra, egészségügyre, oktatásra költeni. De hát itt mindenki egészséges, hosszú életű, ja és mindent tud. Tehát lehet herdálni, és felesleges dolgokra költeni.
Hibázni emberi dolog. A hibában megmaradni bűn. Nem lenne egészségesebb a nemzet számára, ha egyszerűen a kormány felállna és kijelentené, tévedtünk, de kijavítjuk? Ehelyett inkább beáll a mesemondó, hazugságot terjesztő, népet félemlítő kormányok sorába? Ugyanis a helyzet fonákja, hogy ha ez így fog működni, akkor a saját kardjukba dőlnek, mert ezzel ők válnak terroristává. Megfélemlítik a népet, és a félelemre alapozva akarnak belső ellenségeikkel leszámolni, vagy más állammal. De a lényeg a saját állampolgárainak félelmére alapozott politika. A terror pedig félelmet jelent. A terrorista az, aki tetteivel a nép, vagy kormány félelmére alapozott taktikát folytat. Ha ezt átveszik, akkor a szó legszorosabb értelmében terroristává válnak. Saját büntetési tételeik sem kecsegtetőek önmagukra nézve, ha egyszer ez véletlenül kiderül, mint a WikiLeaks dokumentumok.
Baj van, és ebben a helyzetben nem a megelőző csapás a logikus cselekvés. Mert könnyen visszaüt, és akkor baj van. Nem kicsi, nagy!
Gyártó István