2013. május 17., péntek

Halálos árvíz pusztít Dél-Kínában

Harminchárom ember meghalt a dél-kínai heves esőzések, viharok következtében.

A természeti csapás összesen 650 ezer embert érintett, csaknem 2700 ház dőlt romba.

Kuangtung tartományban 173 járásban voltak felhőszakadások, földcsuszamlások és áradások.


http://www.sonline.hu/orszag-vilag/video/halalos-arviz-pusztit-del-kinaban-497894

Újabb provokáció? - Izraeli csapatok Szíriában

Az amerikai Fox News egy videót hozott nyilvánosságra egy szír felségterületen végzett bevetésből visszatérő izraeli alakulatról. A felvétel feltehetőleg a Golán-fennsík közelében készült, a média azonban kifejezetten hangsúlyozza, hogy az izraeli alakulat Szíria területén végzett bevetést. Így az eset újabb provokációnak tekinthető.
Az izraeli hatóságok egyelőre nem reagáltak a hírre, de anélkül, hogy elismernék is egyértelmű, hogy a zsidó haderő évek óta aktívan részt vesz Szíria destabilizálásában. Az izraeli légierő a közelmúltban három légitámadást is végrehajtott Szíria területén, amit a hivatalos szervek is elismertek, így Izrael gyakorlatilag hivatalosan is hadat üzent Szíriának.
Ezt követően jelent meg az izraeli alakulatról készült videó, aminek - feltehetőleg - célja a szír haderő provokálása. Ha Szíria a provokációk hatására támadóan lép fel Izrael ellen, a zsidó lobbi által fogott Egyesült Államok felhatalmazva érezné magát a katonai beavatkozásra, amit a fővonalú médián keresztül is hitelesíteni próbálna.
A szír kormány keze kötve van a NATO-beavatkozás elkerülésére való törekvés miatt, de a kormány oldalán közel hétezer fegyveressel harcba szálló Hezbollah szabad kezet kapott. Könnyen lehet, hogy amit a nemzetközi diplomácia által fogott szír kormány nem léphet meg, azt a lépést a korlátozások nélkül cselekvő Hezbollah megteszi, ami így újra frontot nyithat a zsidó állam ellen.
Hídfő.net


sziria0


Készenlétbe helyezte legfejlettebb rakétarendszerét a szíriai kormány azzal az utasítással, hogy Tel-Avivra kell csapást mérni, ha Izrael újabb támadást hajt végre Szíriában – írta izraeli katonai forrásokat idézve a The Sunday Times.
A tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap értesülései szerint felderítő műholdak észlelték, amint a szíriai hadsereg előkészíti a Tisrin típusú föld-föld rakétaütegeket. Fejszál Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes a minap hadüzenetnek minősítette a Szíriában végrehajtott izraeli légicsapásokat, amelyek elsősorban rakétafejlesztési létesítmények, illetve a libanoni Hezbollah szervezetnek szánt iráni rakétaszállítmányok ellen irányultak.
A The Sunday Times által idézett izraeli védelmi szakértők szerint újabb izraeli légitámadás esetén Bassár el-Aszad szíriai elnöknek a megtorló válaszcsapáson kívül nemigen marad más lehetősége.
Uzi Rubin, Izrael első számú rakétaszakértője a brit lapnak elmondta: a Tisrin rakéták rendkívül pontosak, és súlyos károkat okozhatnak. Rubin szerint Szíriának jelentős készlete van ebből a rakétatípusból.
A szakértő szerint szíriai támadás esetén leállna a polgári légiközlekedés Izraelben, még akkor is, ha a rakéták nem közvetlenül a legnagyobb izraeli nemzetközi repülőtérre, a tel-avivi Ben Gurionra csapódnának be.
A The Sunday Times – amelynek hagyományosan megbízható hírforrásai vannak izraeli katonai, biztonságpolitikai és hírszerzési körökben – két héttel ezelőtt olyan értesülést közölt, hogy Izrael Törökországgal és arab országokkal közösen építene ki rakétavédelmi rendszert, bár nem elsősorban Szíriával, hanem Iránnal szemben.
A brit lap forrásai szerint az összetett rendszer kifejlesztésében Izrael és Törökország mellett Szaúd-Arábia, Jordánia és az Egyesült Arab Emírségek venne részt.
Az Egyesült Államok által pártolt és szorgalmazott terv alapján az izraeli, török és arab katonai szakértők közös parancsnoki és ellenőrző központokban dolgoznának együtt.
Izrael emellett valós idejű információszolgáltatást kapna a szaúdi és az emírségekbeli katonai radarállomásoktól, viszonzásképpen pedig hozzáférést engedne a partnerországoknak a magasan fejlett izraeli rakétaelhárító rendszerekhez és korai riasztásra kifejlesztett radarállomásainak adataihoz – írta május elején a brit lap.
(MTI)


Másfél éve nem volt ilyen magas az államadósság, az NGM szerint az állaamdósságkezelő előrelátó volt

A kormány elkötelezett az államadósság tartós csökkentése mellett, és olyan gazdaságpolitikát folytat, ami ezt lehetővé is teszi – tudatta a Privátbankár szerkesztőség a gazdasági tárca. Mint írják, a “Nemzetgazdasági Minisztérium tisztában van az államadósság jelenlegi szintjével (aki nem, az itt megnézheti), de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az adósság hullámzik, így nem érdemes a havi adatokat nézni, mert ezek félrevezethetik a közvéleményt”.
Az államadósság alakulását csak hosszabb távon és csak GDP arányosan vizsgálva kaphatunk objektív képet, állítják az NGM-nél, úgyhogy ennek szellemében eljárva az alábbi grafikonnal segítjük olvasóinkat:
Az adósságállományt a magas forint állampapír-kibocsátások növelték, mivel az év első hónapjaiban az időarányos tervet meghaladó bruttó forint kibocsátások valósultak meg, ezáltal stabilabbá válik az adósság finanszírozása az év hátralévő részében – magyarázza az NGM. A nemzetközi befektetői hangulat esetleges romlása esetén is meg tud felelni az ország a hátralévő törlesztési kötelezettségeinek, ha az év elején egyfajta „puffert”, tartalékot képez az Államadósság Kezelő Központ. Ennek tükrében az átmeneti állománynövekedés kedvező helyzetként és az Adósságkezelő előrelátásaként értékelhető. Vagyis az ÁKK előrelátó volt, ezért az állománynövekedés.
“Az Alaptörvényben egyértelműen rögzítettük, hogy az Országgyűlés csak olyan központi költségvetésről szóló törvényt fogadhat el, amely az államadósság a teljes hazai össztermékhez viszonyított arányának csökkentését tartalmazza. Ehhez a kormány továbbiakban is ragaszkodik” – szögezte le az NGM.
(privatbankar)

Ukrajna eladja gázvezetékeinek egy részét

A Kommerszant-Ukrajina napilap szerint már folyamatban vannak a tárgyalások Moszkva és Kijev közt az ukrán-orosz energetikai együttműködés kiterjesztéséről. Az EU reményeivel ellentétben nem fogják a nyugati pénzemberek privatizáción keresztül megkaparintani az ukrán gázszektort - ehelyett Ukrajna eladja Oroszország számára az ország gázvezeték-hálózatának egy részét, cserébe azért, hogy az ország így orosz forrásból hosszú távon olcsóbb gázhoz jusson.
Úgy tűnik, bármennyire is jelen van a nyugati lobbi Ukrajnában, az ügyben senki nem tud magyarázattal szolgálni, hogy miért kell Ukrajnának az Európai Uniótól drágábban megvennie az orosz gázt, mikor azt közvetlenül Oroszországból is megvehetné. Jelenleg Ukrajna az Európai Uniótól vásárolja a földgázt - amit az Európai Unió az orosz gázmezőkről importál, majd az orosz import gázt azzal az indokkal adja el Ukrajnának, hogy így csökkenjen Ukrajna Oroszországtól való függősége.
Ezt az előnytelen helyzetet láthatóan még az erős lobbi-tevékenység sem tudja fenntartani, és akár tetszik a nyugati vezetőknek, akár nem, ezzel a megállapodással megkezdődött Ukrajna integrációs folyamata az Eurázsiai Unióba.
Hídfő.net

Obama az amerikai rakétarendszerek korlátozását tervezi

A Washington Times "titkosszolgálati információkhoz is hozzáféréssel rendelkező" amerikai tisztviselőkre hivatkozva bejelentette, hogy Oroszország tovább erősíti a nukleáris és nem nukleáris rakétavédelmi rendszereket, miközben az Egyesült Államok saját rakétavédelmi rendszereinek korlátozását tervezi. A Times említi, hogy az orosz rakétaerőknél több új típusú fegyver rendszeresítése is folyamatban van, különösen az S-500-é.
Az újság szerint az Obama-adminisztráció több kérdésben is igyekszik megegyezésre jutni Moszkvával, és ennek keretében az amerikai rakétavédelmi rendszer korlátozását is tárgyalóalapnak tartja. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok fokozatosan alárendelt pozícióba került a nagyhatalmakkal szemben, és az Európába telepített amerikai rakétavédelmi rendszer bővítésére a NATO-nak már nem lesz lehetősége. A nyugat gazdasági és katonai potenciáljának csökkenésével az USA elveszti befolyási övezeteinek egy részét, ahol egyre inkább Moszkva diktálja a feltételeket.
Hídfő.net

Alábecsülték az észak-koreai csapásmérő erőt?

A dél-koreai médiában napvilágot látott egy jelentés, miszerint az északi állam csapásmérő ereje felülmúlja a korábban számon tartott létszámot. Eszerint Észak-Korea mintegy 200 mobil rakétaindító állomással rendelkezik, ami az előzetes adatok kétszerese.
Dél-Korea Védelmi Elemző Intézete nyilvánosságra hozta, hogy a Pentagon által az amerikai kongresszusnak adott jelentés szerint az északi állam további 100 scud-rakétával (Nodong) és 50 középtávú Musudan rakétával rendelkezik, ami a korábbi számításaikban nem szerepelt. A korábbi adatok mindössze 94 mobil rakétaindító állomással számolnak.
Az intézet szerint "az amerikai jelentések azt mutatják, hogy Észak-Korea a növekvő gazdasági problémák ellenére kiterjesztette rakétaprogramját, és asszimetrikusan, kifejezetten azokra a területekre összpontosít, ami fokozott veszélyt jelent Dél-Korea és az országban állmásozó amerikai csapatok számára."
A nyugati propaganda ellenére Észak-Korea továbbra is mentesül a gazdasági szankciók negatív hatásai alól, ami többnyire annak köszönhető, hogy a nyugati országokkal eleve semmiféle gazdasági kapcsolatot nem ápoltak, vagyis azok megvonása sem jelent veszélyt. Ez lehetővé teszi az ország védelmének folyamatos fejlesztését - bár a napvilágra hozott jelentés inkább az Egyesült Államok számára kedvező, mert a növekvő fenyegetésre hivatkozva tovább növelheti Dél-Koreában állomásozó csapatainak számát.
Hídfő.net

Az ellenőrzött őrület


Az ellenőrzött őrületA rák kezelése az USA-ban egy több millió dolláros üzlet - hogy pontos legyek, 200 milliárd dolláros, amit meg kell valósítani ebben az üzletágban minden évben. Azonban a kezelések nem csak 98%-ban hatástalanok. Tovább rontanak a helyzeten a daganatellenes szerek, hogy "úgymondva" olyan életet tudjanak élni, ami hasznos lenne több tízezer szenvedőnek és ami lehetővé teszi számukra, hogy ez a szörnyű betegség csak kisebb mértékben enyhüljön - ha van ilyen - a gyógyszerektől, műtéttől vagy kemoterápiás kezeléstől függően. A rákkezelés az egyik legnagyobb hazugság az Egyesült Államok kórtörténetében. De elég volt! Megérdemled, hogy tudd az igazságot az onkológusok bűncselekményeiről és megtanulni mindent, amit tudni kell a hagyományos kemoterápia veszélyeiről, módszerekről és megismerni az "üzletelést" ezzel a betegséggel.

A kemoterápia több embert öl meg, mint a rák. Bizonyíték kell? Tudtad például, hogy 10-ből 9 onkológus nem hajlandó kemoterápiának alávetni magát, ha rákot diagnosztizáltak nála? Ez a 90%-a rákot "kezelő" orvosoknak, lenyűgözően tanúsítva az egyszerű igazságot, hogy a kemoterápia megöli az embereket. De miért ilyen nagy az onkológusok össz százaléka - úgy, hogy az orvosok annyi beteget győznek meg a terápia elindításáról - miközben megtagadják maguktól ugyanezt? Egyszerű: Mert tudják, hogy a kemoterápia nem csak hatástalan, hanem erősen mérgező is, de ettől függetlenül az összes rákos beteg 75%-a kap kemoterápiát. Nem sokkolók eléggé ezek az eredmények? A részletes értékelésnél a kemoterápia során kiderült, hogy a 98%-nál a közvetlen összehasonlítás "vs" kemoterápia, kezelés ellenes. Az utóbbi megközelítés megmutatta, hogy elhagyása jobb választás, mert csak 2-4 százaléka beszél az összes rákos betegnek egyáltalán pozitívan a kemoterápiáról.

Egy németországi tanulmány szerint, a 80 évesnél idősebb nők, akiknél mellrákot diagnosztizáltak, arra utal, hogy azok a betegek, akik semmilyen kezelést nem kaptak, átlagosan tizenegy hónappal hosszabb ideig éltek, mint azok a nők, akiket hagyományosan a rák ellen kezeltek. A hosszú távú vizsgálat időszak alatt (14 év), amelyet két ausztrál onkológus végzett, az elkészült dokumentumfilm, a "A Shocking Look at Cancer Studies" (Megdöbbentő pillantás a rák tanulmányokra) azt is kimutatta, hogy a szokásos kezeléseket, mint például a kemoterápia, ma széles körben alkalmazva szinte minden gyakori ráktípus ellen teljesen hatástalan - a teljes siker mértéke jóval kevesebb, mint 10% volt.

A kemoterápia egy barbár és teljesen értelmetlen eljárás. Ez nem csak megtámadja a rákos sejteket, és megöli őket, de a működő egészséges élő sejtek is a szervezetben. Szinte teljesen elpusztítja az immunrendszert. Bár extrém módon ez a kezelés a hererák és a leukémia ellen állítólag hatásosnak tekinthető. Sok esetben még mindig nem világos, hogy ez a "terápia" első körben a rákot öli meg vagy a beteget. Nem túlzás azt mondani, hogy a legtöbb ember, aki meghal a rákban, valójában megadta magát a terápiának. A mammográfia is többet árt, mint amennyit segít - és a megelőző mell eltávolítás teljesen értelmetlen.


Ironikus, hogy a hírhedt Council on Foreign Relations (CFR) tagja és az ENSZ-Saustalls "nagykövete" Angela Jolie, amputáltatta melleit. Az ő körei tudják mi folyik a rák üzletasszony körül. Angelina Jolie a globalistáknak dolgozott, akik minden emberi szenvedés okozói. Ez magában foglalja a folyamatos fenyegetés okozta félelmet is, az AIDS-től és a rák hazugságtól. Miután lemészárolták Líbiát, odautazott a romokhoz az Észak-atlanti Szervezet terrora által sújtott országba és dicsérte a NATO sikerét, a CIA és az al-Kaida terroristák támogatásával. Még a Kony 2012 kampány (ami viszont befürdött) Jolie a hozzájárulását adta, hogy előkészíti a talajt globális maffiapropagandájához Afrikában. Emellett lehetővé tette a hatékony reklám jelenlétét egy szíriai menekülttáborban Jordániában, kampányolva Assad ellen...

A mammográfia-ipar 4 milliárd dollárt jelent évente, sürgetve a nőket, hogy alá kell vetniük magukat a röntgen vizsgálatoknak annak érdekében, hogy "megvédjék" az egészségüket. Amit azonban nem mondtak el, hogy a mammográfia teljesen felesleges és veszélyes. Tény, hogy a mammográfia tízszer annyit árt, mint segít ezeknek a nőknek.
Van egy kevéssé ismert teszt a mellrák megállapítására, ami nem ad hamis pozitív vagy hamis negatív eredményt: a nyál teszt. Az Egészségügyi Intézet kutatói (University of Texas, Houston) felfedezték, hogy a mellrákos nők nyála eltérő fehérjéket szállít, mint az egészséges nőké. Ezeknek a fehérjéknek a vizsgálatát teszi lehetővé a nyálvizsgálat, ami valóban annyira egyszerű, hogy még egy fogorvos is elvégezheti.
Egy tanulmány szerint a kutatók a Nordic Cochrane Centreben Dániában, vizsgálták mind az előnyöket és a negatív hatásait hét emlőrák szűrési programnak, ahol közel 500.000 nő vett részt a vizsgálatban. Mivel a mammográfia oka a mell sejtek besugárzásának, növeli a női kockázatot a mellrák kialakulásában, nem kevesebb, mint 3%-kal. A modern rák kezelés = a "sötét középkor" gyógyszereivel.

A dokumentumfilm szerint "A rák gyógyítható", mondja a szakértő a rák elleni alternatív gyógymódokról, a nem túl távoli jövőben, majd felvetődik: "a Neander-völgyi" kezelés alkalmazása, műtétét, sugárterápia és a kemoterápia (vagy más szóval: "vágja, égeti, és mérgezi").
A statisztikák azt mutatják, nincs bizonyíték arra, hogy a hatékony a megelőző mastectomia - a mell teljes eltávolítása - tehát, hogy ez a beavatkozás meghosszabbítja beteg életét. Ennek ellenére a legtöbb onkológus ajánlja a betegeknek ezt a lépést. A megelőző mell eltávolítás felesleges és értelmetlen művelet - sok nő hiszi, hogy rákos beteg, mert az emlőrák szűrés hamis pozitív eredményt hozott. Ez azt jelenti, hogy meg vannak győződve arról, hogy el kell távolítani a mellet. A nők, akiknél ilyen kezelés kerül szóba, halálra rémülnek. Az úgynevezett CT vagy CAT vizsgálat, egy széles körben használt vizsgálati módszer a legtöbb rák esetében. A sors fintora, hogy a sugárzás a legveszélyesebb a CT vizsgálatoknál, és gyakran lehet ravasz a rák oka is. Kimutatták, a CT sugárzás is hibás, hogy nagy mértékben rákos, sérült lesz egy sejt. Egy friss jelentés jelent meg a New England Journal of Medicine folyóiratban, ami szerint legalább 150 rákos megbetegedésért lesznek felelősek a most elvégzett vizsgálatok a jövőben. Ezeket a számokat nem szabad félvállról venni. A sugárzás, amely megjelent néhány orvosi eljárásban, sajnos alulértékelt hozzájárulás az emlőrák és egyéb rákos megbetegedések növekvő előfordulásában. A Time magazin egészségügyi tanulmányok szerinti cikke azt mutatja, hogy az orvosok túl sok felesleges CT vizsgálatot, és ezáltal számtalan betegnél rákkeltő sugárzást okoznak. Sok mammográfia is helytelenül kalibrált, így a vizsgálat végrehajtásakor túl sok sugárzás szabadul fel. Ha egy nő 40 éves és folyamatosan ki vannak téve mammográfiai vizsgálatnak minden évben, legkésőbb 60 éves korára rákos lehet.

Nem csoda, hogy oly sok nő szenved ilyen típusú rákban, mert mind rendszeresen orvosa tanácsára vizsgálatoknak teszi ki magát egy bizonyos kor elérése után. A rák ipar ismeri a sugárzás és a CT közötti kapcsolatot, a mammográfia és a rák statisztikáit. Mindezek ellenére továbbra is sürgetik a betegeket, hogy vessék alá magukat ezeknek a "megelőző" intézkedéseknek. A hihetetlen igazság az, hogy a rendszeres mellrák szűréseket szándékosan használják, hogy hátborzongató módon a "vásárlói hűséget" biztosítsák, és így a profitot is a korrupt rák ipar védelmére. Ahogy már sejlik: a Komen adományokból, egy fillért sem megy rákkutatásra. Akár 95%-a az összes adománynak felhasználásra kerül a "szabad mammográfia," az afro-amerikai nők és férfiak vizsgálatainak finanszírozására. Ez biztosítja, hogy rákot kapjanak. A Komen pénz szinte kizárólagosan biztosítja, hogy több mammográfia és még nagyobb sugárterhelés érje a nőket. A nagy gyógyszeripari cégek hazudnak nekünk, azt akarva elhitetni velünk, hogy "gyógyítják" a rákot, és segítenek az onkológusok és BigPharma. Ügyes trükköket alkalmaznak. Így használják például a statisztikákat, amelyek csak relatív számokban bizonyítják az eljárások állítólagos hatékonyságát. Ha beteg, például, valakinek a rokona és a mellrák fenyegeti, akkor nagyon valószínű, hogy az orvos azt javasolja, hogy az alkalmas gyógyszer a tamoxifen. Azt fogja mondani, hogy a gyógyszer csökkentheti a kockázatát egy áttétnek 49%-kal, amely kétségkívül elég meggyőzően hangzik.

Az abszolút számokat nem mondanak, de a tamoxifen ténylegesen is csökkenti a rák kiújulásának kockázatát 1,6%-al, azaz 30-szor kisebb mértékben, mint ahogy a reklám mondja. A relatív számokat a "rugalmas statisztikákban" gyakran használják, mert ezekkel az onkológusok könnyen manipulálhatók. Így attól függően, hogy mi a célja az egyes statisztikákban a rájuk alapuló relatív számoknak, a jogorvoslatokat pozitív fényben tüntetik fel. A gyógyszeripari vállalatok fizetnek az onkológusoknak a drága, nem hatékony és a mérgező rák elleni gyógyszerek felírásáért és alkalmazásáért. A Journal of the American Medical Association szerint átlagban 75%-a a bevétel az onkológusok értékesítéséből származó kemoterápiás gyógyszerekből.

Az Astra Zeneca Inc. vállalatnak 280 milló dollár büntetést kellett fizetni egy polgári perben és 63 millió dollárt büntetőügyekben a szövetségi kormánynak, mert visszatérítéseket fizettek az orvosoknak a használt prosztata gyógyszer reklámozásáért cserébe, de sok onkológus nem orvos, hanem bűnöző. Sok onkológus elmondja a rákos betegeknek, hogy abba kell hagyni az antioxidáns-kiegészítők szedését a kezelés mellett. Miért teszik ezt? Állítólag, az antioxidánsok csökkenthetik a hatékonyságát a sugárzás -és kemoterápiának. Sok a nevetségesen hamis pozitív eredmény a rákkutatásban. Egy tesztsorozat keretében 1087-en estek át vizsgálatokon prosztata-, petefészek-és a tüdőrák betegséggel és a résztvevők 43% eredménye lett fals pozitív eredmény, ami majdnem fele a tesztelt betegeknek. Ezt a Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention folyóirat egy tanulmányában szögezi le! Szerencsére, egyre több és több ember ébred fel, és lát a rák mögött rejlő igazságra. Ezért terjednek a tapasztalt alternatív kezelési módszerek, amelyek biztonságosak és hatékonyabbak.

Sajnos a GMO növények, az élelmiszerekbe kevert vegyi-anyagok, a szándékosan rákkeltő anyagokkal szennyezett ivóvíz, a nehézfémek permetezése, a rákkeltő "gyógyszerek", a kísérleti atomrobbantások és szándékos reaktorbalesetek által légkörbe juttatott rádióaktív anyagok, az emberiség ellen kifejlesztett baktériumok és vírusok, a túlhajszoltság, a stressz, a bizonytalan jövő miatti félelem, mind-mind növeli a rákos megbetegedések számát, de legalább tudjuk, hogy ezekért kik a felelősek...


Tulok

Összehasonlítottuk a zajló stadionépítési projekteket és megnéztük, egy nézőre melyik esetben mekkora költség jut.

Az Orbán-kormány nem titkoltan meglehetősen nagy rajongója a magyar futballnak, és az MLSZ-szel karöltve ismét szeretné, ha futball-lázban égne hazánk lakossága – nők és férfiak, gyerekek és felnőttek egyaránt. Ennek érdekében növelték a futballal kapcsolatos költségvetési előirányzatok nagyságát is az idei büdzsében. Pontosabban egyenesen megduplázták azt: míg ugyanis 2012-ben még “csak” 7,8 milliárd forintot szántak kiadni a sportággal összefüggésben, idén már 15,9 milliárdot költenek.
A debreceni stadion mellett szűk egy éven belül kerül átadásra a fradisták új szentélye is, és a felcsúti Puskás Akadémia szurkolói is új lelátókról, új környezetben nézhetik a csapatuk mérkőzéseit 2014-től. Persze, ha a kormány a brüsszeli nyomás hatására nem lesz kénytelen felfüggeszteni többek között ezeket a beruházásokat is. Bár hivatalosan még nincs döntés, csak egy felhívás az érintett tárcavezetők felé, hogy a jövő évi büdzsét illetően 60 milliárdos egyenlegjavításra kell javaslatot tenni a beruházások és felújítások felülvizsgálatával.
A nagy stadionépítési lázban mindenesetre az mfor.hu utánanézett, melyik is lesz a legdrágább új stadion Magyarországon. Ezúttal azonban nem a teljes beruházási költséget vesszük figyelembe, inkább a fajlagos ráfordítást, hiszen az sokkal beszédesebb.
Debreceni Nagyerdei Stadion
Már az alapkő letétele is megtörtént, és megfelelő tempóban halad előre az építkezés, így jelenleg minden esély megvan arra, hogy jövő tavasszal a Loki már teljesen új, nemzetközi normáknak megfelelő, minden igényt kielégítő stadionban vívja a csatáit.
A Nagyerdőben kialakításra kerülő stadion 20 ezer férőhelyes lesz, megkapta az UEFA 4-es besorolását, vagyis Bajnokok Ligája-döntőt, világbajnoki mérkőzést, és Európa-bajnoki döntőt is lehet itt majd rendezni. A stadion teljes bekerülési költsége 12,5 milliárd forint, a kivitelező viszont 11,45 milliárd forintos ajánlattal nyerte meg a munkát. Mindenesetre a kormány a tavalyi költségvetésben közel 3, az ideiben pedig 9,2 milliárd forintot irányzott elő a projektre.
Ha leosztjuk a teljes költséget a férőhelyek számával, akkor az derül ki, hogy az új Loki-stadionban egyetlen nézőre 625 ezer forintos fajlagos költség jut.
Fradi-stadion
A ferencvárosi klub új stadionja sem áll rosszul, és a tervek szerint jövő ősszel már birtokba is vehetik a szurkolók és a játékosok a szintén UEFA 4-es besorolású arénát. A közel 13,5 milliárd forintos projektet egyébként a kormány még 2012 júliusában kiemelt jelentőségűvé nyilvánította, az idei költségvetésben pedig 6,9 milliárd forint került elkülönítésre a 22 ezer fő befogadására alkalmas stadion munkálataira.
Mindez pedig azt jelenti, hogy az ülőhelyenkénti fajlagos költség 614 ezer forintra rúg, vagyis ebből a szempontból nincs jelentős eltérés a fővárosi és a hajdúsági gárda leendő játékterének fajlagos költsége között.
Minden lakosra két ülőhely jut a felcsúti ékszerdobozban
Múlt hétvégén a mindössze alig 1800 fős Felcsútnak NBI-es csapata lett, mivel a Puskás Akadémia feljutott a másodosztályból. Pedig Orbán Viktor pár évvel ezelőtt még maga nyilatkozott úgy, hogy egy NBI-es feljutás nem tekinthető reális álomnak, ám úgy tűnik, mégis lehetnek “csodák”.
Egy első osztályú csapatnak pedig minimum első osztályú stadion dukál, ez pedig a Felcsúti “Aranycsapat” Labdarúgó Stadion lesz, ami részben adókedvezményekből valósul meg és építtetője a miniszterelnök által létrehozott alapítvány. A 3500 fő befogadására alkalmas, négy oldalról fedett miniaréna 3,8 milliárd forintból épül, a terveket pedig Makovecz Imre vázlatai alapján tanítványai készítették el.
Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Akadémiát működtető alapítvány elnöke szerint a létesítmény olyan “ékszerdoboz lesz”, ami a nemzetközi követelményeknek is megfelel (UEFA 4-es kategória – akárcsak a Loki, vagy a Fradi stadionja) és majd nemzetközi mérkőzésekre is kiválóan alkalmas.
Bár önmagában a ministadion ára nem tűnik vészesnek, sőt a fentebb részletezett két nagy arénáénak közel harmada-negyede, a fajlagos költséget tekintve mégis ez a legdrágább stadion. Nézőnként ugyanis 1,085 millió forintos költséget kapunk. Ez pedig 75 százalékkal haladja meg a Fradi és 73 százalékkal a Loki-stadion fajlagos költségeit. Csak összehasonlításként a végére, ezzel az “egységnyi” költséggel egy 20 ezres stadion majdnem 22 milliárd forintba kerülne – vagyis közel duplája a Loki-stadionnak.
És még egy érdekesség a végére: a KPMG egy 2011-es tanulmányából tudhatjuk azt is, hogy a Juventus 41 ezer fős arénája 3000 euróba került ülőhelyenként, vagyis átszámítva közel 870 ezer forintba.
(mfor.hu )

Oroszország betartja a védelmi célú fegyverek szállítására vonatkozó kötelezettségeit

Oroszország betartja azokat a szerződéseket, amelyek alapján védelmi fegyvereket szállít Szíriába. Ezek a szerződések megfelelnek a nemzetközi normáknak. Ezt Dmitrij Peszkov, az államfő sajtótitkára jelentette ki.
Moszkva nem egyszer hangsúlyozta, hogy csak védelmi fegyvereket szállít Szíriába, nem szegi meg a nemzetközi jogot, sem pedig az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát.
A New York Times az amerikai kormány magukat meg nem nevező képviselőire hivatkozva közölte, hogy Oroszország hajók elleni cirkáló rakétákat szállított Szíriának.
(Oroszország Hangja)


Moszkva biztosítja Szíriának az S-300-at


Ha a friss médiaértesülések igazak, Oroszország biztosíthatja Damaszkusz számára - ha mostanra már meg nem tette - az S-300 légvédelmi rendszer módosított változatát. Az Asszád-rendszer ezzel hathatós védelemhez jut a nemzetközi - nyugati - beavatkozás következő lépcsőfokát jelentő légi támadások ellen.
Az S-300-as eladásával kapcsolatos információk ellentmondásosak; volt-e hivatalos megállapodás is, és mi állt abban a megállapodásban? Leszállították-e már a rendszer első elemeit? Az S-300 Szíria általi megvételéről szóló értesülések többnyire később eltüntetett dokumentumokon, névtelen forrásokon, szóbeszédeken és következtetéseken alapszanak. A Moszkva és Washington közt létrejött megállapodás értelmében Szíriának nem szállítanak fegyvert, azonban az izraeli légitámadásokkal a Nyugat átlépett egy határt, amin túl az orosz fél sem tarthatja magát a látszat-megállapodásokhoz.
Az S-300 szíriai jelenlétére utaló egyetlen bizonyíték az S-300-as gyártója, a Nyizsnyij Novgorod Gépgyár 2011-es éves jelentése, ami említette a szír kormánnyal kötött, rakétarendszerek leszállítására vonatkozó egyezményt. A jelentést később eltüntették a gyártó honlapjáról, majd korábbi adatok alapján a Vedomosti üzleti napilap hivatkozott a megállapodásra, említvén, hogy annak értéke 105 millió dollár és meghatározatlan számú S-300 rendszer 2012 és 2013 közti leszállítását tartalmazza.
Más jelentések kiszivárogtatott információkra hivatkoztak, névtelen diplomáciai forrásokra. A Wall Street Journal és az orosz Kommerszant napilap szerint a megállapodás az S-300 rendszer négy elemére és 144 rakétára vonatkozik (900 millió dolláros áron), amit majd a nyár végén kezdenek leszállítani.
Mindeddig se Damaszkusz se az exportot bonyolító Roszoboronexport nem kommentálta az üzletkötésről szóló információkat. Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint Moszkva a korábban Szíriával kötött szerződések rá vonatkozó részét teljesíti és ennek keretében védelmi rendszereket is szállít Szíriába, de soha nem említették konkrétan az S-300-at.
Az üzletkötés közvetlen Moszkva és Damaszkusz között történt, vagyis a feltételek az orosz elnökön múlnak, nem valamiféle távoli, nemzetközi megállapodáson.
A látszat diplomácia egy dolog, de a színfalak mögött valamennyi ország saját érdekeinek érvényesítésére törekszik - amit soha semmilyen nemzetközi egyezmény nem fog tudni lekorlátozni. Bár Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsán keresztül blokkol minden fegyvereladást Szíria számára, ez inkább irányul a szír fegyverpiacon az orosz monopolhelyzet megtartására, mintsem a szír konfliktus "külső beavatkozástól való mentesítésére". Oroszország már korábban megkötötte a számára fontos üzleteket, az ENSZ BT határozatain keresztül pedig szankciók alá vonhat valamennyi országot, amely hivatalos úton akar Szíria számára fegyvert eladni. Az ENSZ BT döntései fontosak ebből a szempontból, hiszen az Irán elleni szankciók is bizonyítják; a nyugati cégek semmiféle embargót nem tartanak mérvadónak, ha az nem összeegyeztethető az üzleti érdekeikkel.
Az S-300-as rendszer többszöri modernizáción van túl. Az S-300MPU2 egyszerre hat rakéta indítására képes, melyek - amellett, hogy interkontinentális ballisztikus rakéták elfogására is alkalmasak - az F-16 és F-22 vadászgépek maximális sebességének sokszorosával haladó célpontokat képesek megsemmisíteni. A védelmi rendszer telepítése relatíve gyors és egyszerű, és bár földi egységek által szabotálható, ez igen bonyolult műveletet igényel, ami fokozottan kockázatossá teszi a Nyugat Szíria ellen tervezett műveleteit, és a Szíria elleni légi támadások során elszenvedett veszteségek is drámaian megnőhetnek.
Egyértelmű, hogy a potenciális célpont nem a "szíriai lázadók". Bár az S-300 technikailag átprogramozható földi célpontok megsemmisítésére, ez az üzletkötés sokkal inkább arra irányul, hogy az ENSZ BT számára a beavatkozást megelőző "repüléstilalmi övezet" létrehozását megnehezítse.
Az Asszád-rendszer gazdasági helyzetéről a nyugati médiában terjesztett hírek ismét hazugságnak bizonyulnak, hiszen a szír állam láthatóan továbbra sincs pénzszűkében és képes az ország védelme szempontjából szükséges rendszerek megvásárlására. Az S-300-as megvételének kockázata inkább a szállítási útvonal; Szentpétervárról a tartusi kikötőbe eljuttatni legalább kéthetes időtáv, de ez is csak közelítőleg igaz, ha a szállítmányt nem tartóztatják fel Finnországban, vagy az EU más szerve nem tagadja meg a belépést a térségbe a biztosítás érvénytelen volta miatt - ami korábban többször is megtörtént már a Szíriába fegyvert szállító orosz teherhajókkal.
A Wall Street Journal izraeli forrásokra hivatkozva azt állította, augusztusban kezdenek el érkezni az első szállítmányok, miközben több arab média szerint a védelmi rendszer valamennyi eleme már rég Szíriában van, bár még orosz ellenőrzés alatt. A leszállított S-300-asok kezeléséhez szükséges több száz fő képzése is mintegy hat hónapba telik. Orosz szakértők szerint ez év novembere, illetve 2014 tavasza lehet az Asszád-rendszer legoptimistábban számított határideje arra vonatkozóan, hogy az ország saját vezérlésű S-300-as védelmi rendszerhez jusson.
Molnár István


Időjárás: ilyen még nem volt

Havazással kísért szélviharok sújtják Anglia több térségét.
A délnyugati országrész turisták körében igen népszerű, vadregényes két megyéjében, Cornwallban és Devonban több ezer lakás maradt áram nélkül szerdára, mivel az óránként 100 kilométeres sebességű széllökések sok helyen fákat döntöttek a vezetékekre. A szélviharhoz mindkét megyében kiterjedt havazás is járult.
Szerdára a nyugat-angliai Shropshire megye egyes vidékeit is 5 centiméteres - bár nem összefüggő - hótakaró borította be.
A meteorológiai szolgálat illetékese szerdán a BBC-nek elmondta, hogy a májusi hóesés "szokatlan ugyan, de nem példátlan", még Anglia déli vidékein sem, sőt, júniusi havazásról is vannak feljegyzések.
A brit meteorológia adatai szerint legutóbb 1955-ben volt számottevő havazás májusban Angliában.
Nagy-Britannia minden idők egyik leghidegebb tavaszát éli át. Húsvét vasárnapján például Észak-Anglia és Skócia egyes vidékein mínusz 12 fokos reggeli fagyokat mértek. A hivatalos meteorológiai feljegyzések kezdete óta soha nem volt ilyen hideg Nagy-Britanniában azon napon.
Forrás: MTI

Kovászna megye önkormányzatának: Állítsák le a Schweighofer fafeldolgozó üzem betelepítését! Mentsétek meg erdeinket!

Az alábbi levél kíséretében érkezett egy hír Erdély erdőinek pusztításáról. Aláírásgyűjtéssel próbálnak tiltakozni az ottani magyarok, hogy megállítsák a pénz istenítését és az ősi erdők kiirtását. Írd alá te is, ha jónak gondolod! Ültess fákat és gyümölcsfákat!

Kovászna megye önkormányzatának: Állítsák le a Schweighofer fafeldolgozó üzem betelepítését! Mentsék meg Székelyföld erdőit!
Olvasónk írta:
Szia!
Ebbol a videobol meritettem erot es ihletet,es ezert  minden evben elultetek legalabb 1000 tolgyfat,es ezt a mennyiseget NOVELNI AKAROM  !  Mivel megnéztem a videoidat azt szeretnem hogy erről te fogalmazzál meg egy felhívás szerű anyagot,mert nagyon tetszik
az előadásmódod,es gratulálok a munkásságodhoz,ISTEN A MAGYAROK JOISTENE MEGÁLDJON,TITEKET,es az életedet , és nagyon örvendek hogy vannak ilyen emberek ,törekvések és jóindulatú MAGYAR NÉPET felemelő cselekvések.Tisztelettel egy IGAZSÁG PARTI mai Mátyás király szívű,igazlelkű  Erdelyi Magyar ember.Varom válaszodat, lényűgözően nagyon jó az oldal.Nekem is pont ilyenek a TOREKVESEIM ,es nap mint nap teszek is erte,es cselekedeteim altal igyekszem ravezetni erre az embereket! Megegyszer a JoIsten megáldja sikerrel munkásságodat és téged is.udv

 
Egy cikk a témában
„Székelyföldön épít 150 millió eurós beruházással fafeldolgozó gyárat az osztrák Holzindustrie Schweighofer, a Kovászna megyei Réty községben. A befektetők szándéka szerint az üzem 2014-ben kezdi működését és évente 800 000 köbméter fát fog feldolgozni. A megtermelt faanyagot elsősorban az ázsiai piacra szánják.”
(A Mediafax és az Agerpres hírügynökség jelentése szerint)
Az erdő, a „zöld arany” szülőföldünk legnagyobb kincse. Nyilvánvaló, hogy Erdély nem folyóiról vagy mezőségeiről kapta nevét: „Erdőelve”, „Terra ultra sylvam” (az erdőn túli föld), „Überwald” – über Wald, Transylvania, Transilvania, Székelyföld, "Erdély nagy bástyájának legjobban kihelyezett saroktornya” megnevezések mind arra utalnak, hogy ez a terület kiterjedt erdőségekkel bír, vagy pontosabban bírt, egészen a közelmúltig, mielőtt a felelőtlen erdőkitermelés durván bele nem mart szent földjébe.
A székely erdő nemes vadaknak nyújt otthont, itt él a fogoly, a fácán, a dámvad, a szarvas, a hiúz és sok más Európában, vagy akár a világ más részein már kipusztult, vagy kipusztulás határán lévő állat-, és növényfaj. Ezek is hasonló sorsra jutnak majd a nagyravágyás, pénzsóvárgás és emberi felelőtlenség következményeként. Nagyszüleink a maguk idejében kínnal és keserű munka eredményeképpen jutottak birtokába azon erdőterületeknek, amelyeket most könnyelműen a fakitermelés farkasvermébe dobunk, egy külföldi autó, plazmatévé vagy egy idegenföldi utazás költségeinek fedezésére. Ezért tud például Kína, a világ egyik legnagyobb erdős területtel rendelkező országa, erdélyi faanyagot vásárolni és importálni, mivel a sajátját bölcsen tartalékolja. Ezt kéne tegyük mi is!
Erdeink legnagyobb részét fenyőfélék, elsősorban lucfenyő, erdei-, és vörösfenyő, majd tölgy, bükk, gyertyán, kőris és más, nemes és kevésbé nemes fafajok alkotják. A fenyő növekedése lassú folyamat, a tízéves fenyő alíg karvastagságú, három emberöltő alatt éri el tekintélyes magasságát. Siralmas látványt nyújt egy letarolt terület, ahol a sáros földön méltóságuktól megfosztott szálfák hevernek halomban, mint élettelen veterán katonák teste a tömegsír szélén. Ne hagyjuk hogy ezt tegye a külföldi befektetők kapzsisága őseink szent örökségével!
A kitermelt erdő lassan újul ki, ha egyáltalán kiújul. Itt 50–100 évről van szó, függetlenül attól, hogy mit állítanak országunk kirablásából élő demagógok. A beígért munkahelyek pedig addig léteznek, amíg az utolsó szál székely fatörzs el nem hagyja az országot. Ezt követően  a fennebb említett cég meg bezárja a telepet, visszavonja az infrastruktúrát és a munkás jelentkezhet újra a munkaerő - elosztó hivataloknál.
Másfelől, egy ilyen mértékű befektetés teljesen megöli a helyi, kis fakitermelő vállalkozásokat, a kis-, és közepes fakitermelő cégek teljes csődre vagy átszakosodásra vannak ítélve, ezáltal munkahelyek szűnnek meg és családok veszítik el kenyerüket.

Aláírás itt

A Simicska–Nyerges médiabirodalom terjeszkedését vizionálja a hvg.hu.

Azt írják, heteken belül eldőlhet a TV2 sorsa, közeledett a tévétársaság tulajdonosai és a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt fémjelezte cégbirodalomhoz tartozó médiavállalkozás álláspontja.
A négy magyar nyelvű csatornát magában foglaló TV2-csoport hazai vezetősége és a német tulajdonos a hvg.hu-nak cáfolta, hogy már meg is állapodtak volna akár az Infocenter.hu Zrt.-vel, akár más befektetővel, azt viszont nem cáfolták, hogy folynak tárgyalások, és valóban eladósorban van a társaság.
A hvg.hu több piaci és tévés forrásból úgy értesült, korábban több vevő is érdeklődött, mára viszont két komolyan vehető ajánlattevő maradt: az egyik a Nyerges Zsolt többségi tulajdonában álló Infocenter.hu, a másik a Viasatot is működtető Modern Times Group.
images-rothado narancs
A Nyerges-féle médiabirodalom megállás nélkül terjeszkedik. Az Infocenter.hu az egyik tulajdonosa az utóbbi években hat vidéki frekvenciát is elnyerő Lánchíd Rádió Kft.-nek, illetve a Heti Választ kiadó vállalkozásnak. Az Infocenter mellett szintén Nyerges többségi tulajdonába tartozik az egyetlen országos kereskedelmi rádió, a Class FM működtetője. Továbbá egy Nyergessel üzleti kapcsolatban álló tulajdonosa van a Juventus sávját 2011 decemberében elnyerő rádiónak, a Music FM-nek is.
(Forrás: HVG)