2014. március 11., kedd

Újabb magyarellenes provokáció - vereckei emlékmű

Szervezett akciónak minősíthetjük a hétfő esti vereckei emlékmű elleni soviniszta támadást. Az elkövetők gyúlékony anyaggal locsolták le az emlékművet, majd felgyújtották. A tavaly elhelyezett kamerának köszönhetően felvétel is megörökítette a vandálokat. A vereckei emlékművet több alkalommal megrongálták már. Alapos a gyanúnk arra nézve, hogy a zsidók vezette Jobb Szektor áll a háttérben. A videót végignézve láthatjuk, hogy a kő nem ég, habár ők erre valószínűleg nem gondoltak. Látható a felvételeken mennyire amatőrök, javíthatatlan bohócok.
Hídfő.net | Újabb magyarellenes provokáció - vereckei emlékmű
A soviniszta megnyilvánulások minden formáját elítéli a Magyar Nemzeti Arcvonal.
Ezzel együtt felhívjuk a figyelmet a hasonló irányú, provokációs célzattal elkövetett megnyilvánulások elutasítására. Elég volt a beteg sovinizmusból!
Detki Kristóf



Kárpátalja: Még olajt a tűzre! – A dicső Verecke szégyenfoltjai




Az incidenst - súlyos magyarellenes provokációként értékeljük a vereckei magyar honfoglalási emlékmű hétfő esti ismételt felgyújtását. Az ok prózai lehet és az üzenete is nyilvánvalóan annak szól, hogy a nyugati érdekszféráért nem hajlandóak latba vetni magukat a kárpátaljai magyarok és nem jelentkeznek tömegesen az illegális „ukrán” hadseregbe az oroszok ellen. Ennyire egyszerű és az effajta nyomásgyakorlás is ez uszító módszer-provokációnak a terméke.
Az ukrán hoppon maradt nacionalisták elkeseredett lélektelen akciója ez az értelmetlen cselekedet. Nem akarunk tippeket adni, de jobban járnának, ha megint a kijevi söpredék zsidóparlament lángolna a benne trónbitorlókkal együtt. Bár az épületet mi is sajnálnánk, de az efféle inkvizíció talán valamiféle eredményt is hozhatna számukra. Azért jelentjük ki ezt, mert korábban több ilyen jellegű cselekedet is történt már. Például a 2011. február 19-én elkövetett cselekedetet a Szabadság (Szvoboda) párt büszkén vállalta, és ez a szélsőségesen nacionalista szervezet jelenleg kormányon van a provokációkban élenjáró zsidóbandák szekerét tolva. A KMKSZ szerint és informátoraink elmondása alapján ez a történtek megítélését még súlyosbítja. A Kárpátaljai Magyar Közösség hivatalos nyilatkozata szerint a vereckei emlékmű újbóli felgyújtása súlyos magyarellenes provokáció - „A jelenlegi ukrajnai helyzetben a magyar közösség ellen elkövetett szimbolikus erőszakcselekedet különösen fenyegető” – állapítja meg közleményükben. Végre vette a bátorságot és szűkszavúan ugyan nulla nyomatékkal, főleg óvatosan fogalmazva, de legalább most megszólalt a Magyar Külügyminisztérium is, mely szintén elítéli (verbálisan, de tettekben már nem merné és talán szellemiségét ismerve nem is érdeke igazán) a vereckei honfoglalási emlékmű megrongálását, amely a tárca szerint megzavarhatja Kárpátalja többnemzetiségű lakosainak békés egymás mellett élését. A Külügyminisztérium keddi közleményében kiemelték: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a magyar nemzeti ünnephez közeledve ismeretlenek hétfő este olajjal leöntötték és meggyújtották az emlékmű kőoltárát. Az oltárra helyezett koszorúk, szalagok megégtek, és az oltár is károsodott.
Különösen az Ukrajnában kialakult válság időszakában a Külügyminisztérium a köznyugalom elfogadhatatlan veszélyeztetésének és aggasztónak tartja és elítéli az értelmetlen, vandál cselekedetet. A tárca elvárja, hogy az ukrán hatóságok haladéktalanul vizsgálják ki az esetet, állítsák helyre az emlékművet, és intézkedjenek a tettesek kézre kerítéséért és felelősségre vonásáért, továbbá a hasonló incidensek megelőzéséért - áll közleményükben. Vajon beijedtek az „ukrán” hatóságok? Főleg, hogy a nacionalisták felügyelik a rendvédelmet?

Gölöncsér Miklós

Ukrajna katonai-műszaki segítségért könyörög

Ukrajna a biztonságát szavatoló országokhoz fordul katonai-műszaki segítségért - jelentette be kedden az ukrán parlamentben Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán elnök. "Az első kérdés a Verhovna Rada (ukrán parlament) ülésén az, hogy az ország biztonságát szavatoló államokhoz fordulunk kötelezettségeik teljesítése érdekében" - hangoztatta Turcsinov, és hozzátette, hogy Ukrajnának katonai és műszaki segítségre egyaránt szükség van. Közölte azt is, hogy az ukrán erőket teljes készültségbe helyezték, hadgyakorlatot tartottak. "Kezdjük helyreállítani a hadsereget" - fogalmazott Turcsinov.
Az 1994-es budapesti egyezményben Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia vállalta Ukrajna szuverenitásának és területi épségének szavatolását, cserében azért, hogy Ukrajna lemondott az atomhatalmi státusról. Szól az MTI híre. A valóság sajnos elég kiábrándító lehet a Kijev új urainak, hiszen az Ukrán hadseregnek gyakorlatilag nincs miből fedeznie a mozgósítási költségeit. Az interneten tettek közzé több hírt is, miszerint a lakosságot kérik fel anyagi-műszaki támogatásra: Az alábbi linken az egyik "elit" egységük, a 79. Légi-szállítású dandár kér rádiótechnikai, távközlési eszközöket, vagy akár pénzbeli támogatást. Ezen a linken pedig maga az Ukrán Védelmi Minisztérium kér pénzügyi segítséget.
A súlyos megszorítások elé néző ukrán nép nem fogja összekalapozni a mozgósítás szükséges költségeit, így végső kétségbeesésükben a kijevi lázadók illegitim kormánya a külföldi hatalmakhoz fordult könyöradományért. A helyzet egyszerű, ha nem küldenek pénzt, akkor a legtöbb egység a laktanyákban marad, mivel még arra sincs pénz, hogy azokat elhagyják. (Ha egyáltalán engedelmeskednek a kijevi parancsoknak).
Az elmúlt évtizedekben az ukrán hadsereg fejlesztése elmaradt, műszaki beszerzések gyakorlatilag nem történtek, vagy csak ott, ahol külföldi missziókra kellett megfelelő műszaki állapotú felszereléssel megjelenni. Erre jó példa, hogy a korábban az ENSZ békefenntartó misszióban -Afrikában bevetett-, -fehér festésű- harci helikopterek voltak azok, melyeket a Krím térségében egyáltalán a levegőben láttak.
Hídfő.net | Ukrajna katonai-műszaki segítségért könyörög
Papíron az Ukrán hadsereg komoly mennyiségű hadieszközzel rendelkezik, -melyeket még a Szovjetuniótól örökölt- de mivel ezek karbantartására nem volt pénzügyi keret, így az utóbbi két évtizedben általános szükségmegoldásként fellépett a "műszaki kannibalizmus". A használható alkatrészeket a részben meghibásodott hadieszközökből kiszerelve tartják fenn a maradék gépek harcképességét. Ez különösen igaz a légierő és a páncélozott, földi technika eszközállományára. A már nem használható eszközök pedig hamar az ócskavastelepen végezték.
Hídfő.net | Harckocsitemető Harkov mellettHarckocsitemető Harkov mellett. Szépen sarjadnak a fák.
Megfelelő mértékű pénzügyi segítség érkezése esetén is, a papíron szereplő haditechnikai állomány felét lehetne működésbe hozni, a hadiállapot esetére készletezett eszközöket beleszámítva. Ezek hosszú távon való üzemeltetésére azonban a kijevi kormánynak nincs és várhatóan nem is lesz pénzügyi fedezete. IMF-hitelből nem lehet háborút vívni.

http://www.hidfo.net/2014/03/11/ukrajna-katonai-muszaki-segitsegert-konyorog

A nyugat magasabb gázárakat akar, ezzel Franciaország is aláírta tetteinek következményét

Alig néhány órával azután, hogy Krím kiadta a függetlenségi nyilatkozatot, máris sorban jönnek a nyugati nyilatkozatok. Megszólalt a francia külügyminiszter, - Laurent Fabius elmondta az USA által eléje tett szöveget, miszerint Krím függetlenedése törvénytelen. Világos, az Egyesült Államok Ukrajna egészét akarja, nem elégszik meg a nyugati felével. Emiatt minden, a megszállás alatt lévő Ukrajnától történő függetlenedést törvénytelennek nyilvánítanak.
Ami nevetséges, hiszen a nyugat által szervezett kijevi "forradalom" sem volt "törvényes". Törvényesnek számít a nyugati országokban a hatalom fegyveres felkelés általi megragadása? Dehogy számít annak. Az amerikai hatóságok azonnal fejbe lövik, ha valaki a parlament elé menne egy fegyvernek látszó tárggyal. Akkor szó nem lenne emberi jogokról, csak az állam biztonságáról.
Laurent Fabius
A francia külügyminiszter a fent említett kettős mércén kívül szankciókat is kilátásba helyezett Oroszországgal szemben. Minden bizonnyal még nem jöttek rá, hogy kinél van a gázcsap. Vagy arra az Izraellel kötött gázüzletre alapoznak, ami egy olyan mező kitermelésével jutna gázhoz, mely továbbra is a szír vizek alatt van, és csak Szíria lerohanása után tudna megkezdődni a kitermelés? Vakmerőség egy ilyen zsidó ajánlatra alapozni. Könnyen megfagyhatnak a franciák, főleg azok a franciák, akik származásuknál fogva a sivatagi meleghez vannak szokva.
Törvényes vagy nem, Krím katonai erővel is biztosítani tudja saját függetlenedését. Nyugattal szemben is, ukrán zsidókkal szemben is. A francia külügy már a magasabb gázárak mellet foglalt állást. Martonyi mikor nyilatkozik? Ő is magasabb gázárakat akar?

http://www.hidfo.net/2014/03/11/nyugat-magasabb-gazarakat-akar

Laposkúszásban távozik a Citibank

Újabb öt fiókját zárja be Magyarországon a Citibank, alig néhány hónappal azután, hogy korábban már négy fiókot bezártak. Az érintett vidéki fiókjaik bezárásával az ott dolgozók kétharmadát is elbocsátják még márciusban, előzetes bejelentés nélkül.
A Citibank 1985-ben, a rendszerváltás előkészítésekor kezdett működni Magyarországon több nyugati bankkal együtt. Most, hogy már érződik egy másfajta rendszerváltás előszele, pedig több nagy nyugati bankkal együtt laposkúszásban távozik.
Az egri, kecskeméti, nyíregyházi, pécsi és szegedi fiókok bezárását követően néhány hónap múlva újabb zárások várhatók, addigra a Citibanknak csak budapesti kirendeltségei fognak működni. Debrecenben, Győrben, Székesfehérváron és Miskolcon a következő parlamenti ciklus alatt valószínűsíthető a fiókok bezárása, jobban teszik az ottani alkalmazottak, ha már most elkezdenek új állást keresni.
A Citibank szintén a bedőlt hiteleknek köszönhetően hatalmas bevételkiesést szenvedett el, a csökkenő profit miatt egyszerűen odébbállnak és itt hagyják az országot. Rengeteg eladósodott embert, bedőlt vállalkozást hagynak maguk után, nem fognak hiányozni!

http://www.hidfo.net/2014/03/11/laposkuszasban-tavozik-citibank

Volt német képviselő: a Nyugat szervezi Ukrajna felforgatását

Willi Vimmer-volt nyugatnémet Bundestag-képviselő állitása szerint IS!-a Nyugat szervezte, finanszirozta, ösztönözte az ukrajnai felforgatást, és segiti a mostani kijevi hatalmat. Úgy, mint tette azt az egykori Jugoszlávia ellen!

A hazai sajtó propagálja a kivándorlást

Időről időre olyan döbbenetes hazugságokra képes a hazai média, hogy nem lehet tudni, vajon a publicistákat túlfizetik a célzott hülyeségért, vagy ez már az EU-szabvány oktatási rendszer következménye. Több hazai médiafelület is váltig állítja, hogy Magyarországon propaganda zajlik annak érdekében, hogy a magyar fiatalok ne menjenek külföldre munkát vállalni. Mondván, hogy a Fidesz kommunikációja és az állami pénzen fenntartott média ezt propagálja.
Sőt, mostanra odáig is elmentek, hogy bejelentsék; a magyar fiatalok a masszív propaganda ellenére is külföldre költöznek.
Olyan ferdítés ez, ami vagy a legsötétebb butaságot feltételezi, vagy jólfizetett bértollnokságot. Elég ahhoz megnyitni bármelyik magyar média internetes oldalát ahhoz, hogy megnézzük, milyen irányba is mutat a propaganda. Ennek ellenére muszáj tisztázni a dolgot, mert ilyen ordító hazugságok mellett egyszerűen nem lehet elmenni.
Az, hogy a kormány statisztikai adatokat közöl arról, hogy hány százezer fiatal költözött külföldre az utóbbi években, és elmondja, hogy ez az előző kormányok műve - az nem propaganda. Mi a propaganda? Az, hogy a HVG, az Index, és a liberális zsidó médiák hosszú évek óta, hetente több alkalommal pozitív példaként állítják be azoknak a fiataloknak az esetét, akik kimentek valamilyen nyugati országba munkát vállalni, és bár kezdetben mosogattak, mostanra jól menő vállalkozásuk van és rengeteg pénzt keresnek.
A HVG folytatja ebben a legmocskosabb propagandát, de az Index, az Origo, általánosságban a legolvasottabb online médiafelültek mind erőteljesen propagálják a kivándorlást. Rendszeresen hozzák az interjúkat és beszámolókat olyan fiatalokkal, akik nyugatra mentek és ott meggazdagodtak. Azt természetesen minden alkalommal említik, hogy az illető mosogatással, takarítással kezdte - hogy teljes legyen az illúzió, és a felsőfokú végzettség, szaktudás és nyelvtudás nélküli magyarok is lehetőséget lássanak a kivándorlásban.
A kivándorlás-propaganda további kelléke, hogy az országból el nem menekülést megbélyegzik, azonosítják valamiféle beszűkültséggel és a nyelvtudás hiányával. Olvasván a HVG hasábjait, a végén még az érzi magát kellemetlenül, aki az országban maradt! Ha valamit propagandának lehet nevezni, akkor ez az.
Igen, az utóbbi évek során több százezer fiatal hagyta el az országot. Igen, a fiatalok több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a jövőben külföldön fog érvényesülni. Igen, megcsináltátok, - de nem amiatt mennek a magyar fiatalok külföldre, mert itthon rossz, és vágyakoznak a "jóra". Amiatt mennek külföldre, mert sikeresen megcsináltátok, hogy itthon ne legyen munkahely, csak a multiknál. Amiatt mennek külföldre, mert az oktatási rendszer már a legalacsonyabb szinttől azt sulykolja, hogy "nyitottnak kell lenni a világra". Amiatt mennek külföldre, mert az oktatási rendszerben hazaszeretetről csak a történelemkönyvek lapjain hallani.
És végül, de nem utolsó sorban: amiatt mennek külföldre, mert ha tanulmányaikat követően nagy nehezen el is helyezkednek, a fővonalú média napi rendszerességgel az orruk alá dörgöli, hogy aki nyugatra ment munkát vállalni, annak sokszor annyi pénze van, ezerszer jobban megy neki, és "kiteljesítette önmagát".
Igen, a hazai rossz megélhetési viszonyok is felelősek azért, hogy a fiatalok nyugatra vándorolnak. Ennek ellenére nem ez az elsődleges oka, - hanem, hogy a hazai sajtóban masszív kivándorlás-párti propaganda zajlik. A zsidó média módszeresen kiüríti a országot. Vajon miért?
Fenyvesi Áron



Újabb százezer diákot küldenek külföldre


Andrula Vasziliu EU-biztos ma Budapesten meghirdeti az Erasmus+ program kezdetét, - mint kiderült, csak idén tízezer fiatalt várnak az új cserediákprogramba. A nyugati országok agyelszívó gépezeteként működő program minden eddiginél nagyobb összegeket biztosít a magyar fiatalok külföldön tanulásához. Természetesen elsősorban a nyugati országokban, hiszen ez a program célja - a magyar fiatalok hozzászocializálása a nyugati életformához, hogy aztán friss diplomásként se itthon, hanem külföldön keressenek munkát.
Az "egész életen át való tanulás" jegyében meghirdetett agyelszívó program kiváló magyar munkaerővel (és tudósokkal) gazdagítja a nyugati országokat, itthon pedig marad a szakképzetlen munkaerő, amit a multik éhbérért dolgoztatnak. Az Erasmus+ program keretében első körben mintegy tízezer műszaki, kereskedelmi, közgazdasági és egészségügyi tanulmányokat folytató magyar diák tűnik el az országból.
Hídfő.net | ErasmusAz Erasmus hallgatói hálózat logója. Vajon hol láttuk már ezeket a szép szívárvány színeket?
A programra már most háromszoros túljelentkezés van, köszönhetően a HVG és más fővonalú médiák mocskos kivándorlás-propagandájának. EU-s pénzeken, összehangolt médiagépezettel támogatva ürítik ki az országot. Az utóbbi években több százezer fiatal ment munkát vállalni a nyugati országokba (főleg Londonba és Berlinbe), a következő években pedig újabb százezer diákot küldenek utánuk.
Ki marad itthon? Mivel itthon nincs ingyenes oktatás, teljesen érthető, hogy a diákok inkább oda mennek tanulni, ahol támogatást is kapnak hozzá. Ez a kormány felelőssége, és a kormány cinkosságot vállal az agyelszívó gépezet működtetésében.
Egy valódi nemzeti érdeket képviselő kormánynak kötelessége lenne nem a magyar fiatalok itthon tartása, hanem olyan környezet biztosítása, amiből a fiatalok nem is akarnak külföldre menni tanulni. A fent említett EU-pénzekből a kormánynak arra kellene törekednie, hogy az agyelszívást visszafordítsa, vagyis az oktatókat hozza ide az országba, a magyar fiatalságnak pedig ingyenes hozzáférést biztosítson egy garantáltan magas színvonalú oktatási rendszerhez.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/ujabb-szazezer-diakot-kuldenek-kulfoldre



Az akác története, jelentősége és további sorsa

A fehér akác (Robinia pseudoacacia) méze és a fájából készült erdészeti termékek legyenek hungarikumok! Az EU és a "magyar" kormánykörök a fokozatos kiirtásán fáradoznak napjainkban...
Földrajzi indoklás
A Föld akácállományainak mintegy fele őshazájában, Észak-Amerikában található – a másik felének nagy része a sikeres honosításnak köszönhetően viszont Európában, mégpedig túlnyomóan a Kárpát-medencében. A Kárpát-medencében élő akácállományok majdnem 9/10-e Magyarország mai közigazgatási határain belül tenyészik. Hazánk erdőterületeinek közel 1/4-e akácos, s ezzel mind a fásított területeken, mind azokon kívül hazánk leggyakoribb fafaja. Az akác elsődlegessége hazánk gyenge adottságú termőterületeinek a befásításában kétségtelen 1925 óta, amikor hazánk erdősültsége a legalacsonyabb szintre (11,5%) zuhant. A magyar akácgazdálkodás – mely nem ellensége vagy vetélytársa a Kárpát-medence őshonos fafajaival folytatott természetközeli erdőgazdálkodásnak – mára minden egyes gazdasági és egyéb vetületével együtt nemzetközi fogalommá nőtte ki magát. A várakozásokon felüli sikert hozó hazai megtelepítése óta eltelt bő 300 év alatt egyetlen más őshonos vagy honosított fafaj sem lett ilyen rövid idő alatt ilyen sokféle módon hasznosított fája a magyar hétköznapoknak – nem véletlenül. A magyar ember felfedezte magának és megkedvelte ezt a fafajt, s mindazt, amit a mindennapi élethez belőle kinyer. Ismertsége és kedveltsége talán objektív ökonómiai értékein is túlnőtt napjainkra.
Termékindoklás
 Az akácméz unikális a világ mézei között, melynek minősége és természetes összetétele még az őshonos hársaink mézeit is lekörözi. Az akácnak a tartósítást vagy vegyszerekkel való telítést nem igénylő faanyaga a mérsékelt övi fafajok között a legidőtállóbb a kültéri beépítéseknél. Ezért az akácból elbontva sem lesz méreganyagokkal telített veszélyes hulladék. Rendkívül tartós és ellenálló faanyaga az Alpok hócsuszamlásos területein életmentő lavinafogó, Hollandia mélyföldjein és csatornáiban nélkülözhetetlen vízépítészeti alapanyag, szijácsmart oszlopai Dániában vegyszermentes játszóterek építőanyaga, Franciaország és hazánk számos borvidékén szőlészeti termék, az egyéb kertészeti és gyümölcskultúrákról már nem is szólva. E fafaj a Kárpát-medencében sok ezer négyzetkilométeren a futóhomok megkötője, kopár, erodált domboldalak úttörője és meddőhányók meredélyeinek a megfogója lett. A mezővédő fasorok egyik gyors növésű fafaja, mely elsőrangú és elterjedt méhlegelő. A friss akáchajtás számos legelő vad tápanyag-dús tápláléka, világrekord és aranyérmes szintre emelve a hazai herbivór vadállomány számos faját. Az akác fája feldolgozva, pl. gőzölt parkettakánt a trópusi fákkal vetekszik, s faanyaga mintegy százféle faipari cikket szolgáltat. Fűrészpora, kérge kiváló kertészeti talajtakaró, melynek bomlása során természetes gyomosodásmérséklő anyagok szabadulnak fel. Az akác a magyar parasztember szívós és sokoldalú szerszámfája, valamint – a nyírekkel együtt – a legmagasabb kalóriaértékű tűzifa. S a sort még hosszan lehetne folytatni.
Nemzeti érték indoklás
A fehér akác (Robinia pseudoacacia) az egyetlen fafaj a Kárpát-medencében, s különösen hazánk jelenleg csupán 21%-os erdősültségű területén, mely ennyire sokoldalú hasznosítással bír, s mind az élelmiszer-termelésben, mind a hazai erdészeti termékek alapanyagaként egyedi hírre tett szert pátriánk határain belül és kívül egyaránt. Az akáctermékek mindegyikét tipikus magyar termékként tartják számon határainkon túl is.
Mi, ezen petíció aláírói mindannyian kezdeményezzük, valamint nevünkkel és aláírásunkkal nyíltan támogatjuk, hogy a fehér akác (Robinia pseudoacacia) és a belőle készült élelmiszer-ipari és erdészeti termékek kerüljenek be a 2012. évi XXX. törvény hatálya alá tartozó Magyar Nemzeti Értéktárba, ill. a Hungarikumok Jegyzékébe.
A hungarikumok közösségi oltalom alatt állnak – a hungarikumok mindenkié.
Tisztelettel!
ifj. Pályi Zoltánegy nyírségi erdőmérnök

A Székelyekért! – Székelyföldért! – A Szabadságért!

Megtartotta a Székelyföld autonómiájáért meghirdetett felvonulást Marosvásárhelyen a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), bár a román hatóságok papíron ahhoz nem járultak hozzá. Viszont a hatályos román törvény szerint az autós forgalom akadályozása ütközne törvénybe, így a gyalogos (értsd járdaúttesten) forgalom szabályzata lehetővé tette a fel/átvonulást a főtérre. A román hatóságok is arról számoltak be, hogy nem történt rendkívüli rendbontás, kivéve, hogy néhányan a tumultus miatt véletlenül leléptek az autós úttestre.
A Székely Szabadság Napján az 1854. március 10-én kivégzett vértanúkra emlékeznek, akik az 1848–49-es magyar szabadságharcot folytatva szerették volna kivívni a székelység önrendelkezésének jogát. Marosvásárhelyen a szervezők becslése szerint több mint 25000-en emlékeztek a Székely szabadság napján a 160 éve kivégzett székely vértanúkra, Török Jánosra, Gálfi Mihályra és Horváth Károlyra, és követelték a Székelyföld területi autonómiáját. A rendezvény szónokai szerint a székelység nemzeti és emberi jogai nem képezhetik alku tárgyát. A székely vértanúk obeliszkjénél tartott beszédében Izsák Balázs, a SZNT elnöke közölte, hogy az SZNT a nemzeti régiók ügyében az Európai Unió luxemburgi bíróságán pert indított. Az autonómia ügye akkor lesz győztes, ha Romániát is sikerül meggyőznünk, hogy szintén legyen velünk! – jelentette ki. A tömeg azonban többször is félbeszakította Izsák Balázst, amikor azt mondta, meg kell előlegezni a bizalmat Románia új kormányának, melyben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ – a székely ember nem tartja hitelesnek őket, joggal, hiszen volt már pozíciójuk korábban is és nem jól vizsgáztak becsületből akkor sem) politikusai is részt vesznek. Hozzátette, a magyar politikusok útja a kormánypalotába az októberi nagy menetelés útvonalán vezetett. „Lehet, az a párbeszéd kap esélyt, amelyre az igényt kinyilvánította a székelység a Bereck és Kökös közötti nagy menetelésen" – jelentette ki továbbá az SZNT elnöke. A demonstráció megemlékezéssel kezdődött a székely vértanúk emlékművénél, a résztvevők onnan vonultak át Marosvásárhely főterére. Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke üzenete által volt jelen a marosvásárhelyi megmozduláson. A volt püspök nyomatékosította: Isten szabadnak teremtette a székelységet. „Emberi és nemzeti jogaink nem képezhetik alku tárgyát. Nem hagyjuk a román kormány csapdájába csalatni magunkat. Szabadságunkért rendületlenül kiállunk" – fogalmazott Tőkés. A város polgármestere korábban levélben azt közölte a szervezőkkel: csak a megemlékezéshez járul hozzá, a felvonulást nem engedélyezi. Az SZNT szerint azonban a polgármesternek nincs joga betiltani a rendezvényt. Így a már említett némi kiskapu találásával megvalósulhatott a békés tömegátmenet. Ez a közösség mindaddig követelni fogja az autonómiát, amíg célját el nem éri – hangoztatta az MPP elnöke. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke rámutatott: az erdélyi magyarság minden „önkény és határtologatás" ellenére hisz abban, hogy élni csak szabadon érdemes, és ennek csak a közösségi autonómia biztosíthat keretet. Az EMNP elnöke a Székelyföld autonómiatervezet parlament elé terjesztését sürgetve jelezte: „ha szükséges, Bukarestbe is elmegyünk, hogy nyomatékot adjunk követelésünknek".
A marosvásárhelyi demonstrációval egy időben Budapesten, de Amerikában is több helyszínen tüntettek tegnap Székelyföld autonómiájáért. Sikerült átadnia követeléseit a Székely Nemzeti Tanácsnak, a román kormány képviselőjének Marosvásárhelyen. Mint ismeretes – sajnos - az eddigi beadványokra sem reagált érdemben a román kormány. A kiáltvány kiáll a Székelyföld területi autonómiájáért. A tömeg a polgármester tiltása ellenére vonult Marosvásárhely főterére a székely vértanúk emlékművétől. Budapesten szimpátiatüntetést tartottak a Hősök terén. A magyarországi Székelyföldért Társaság elnöke felszólította a román kormányt, hogy tárgyaljon a székelyföldi autonómiáról az illetékes szervezetekkel. A résztvevők a román nagykövetség épülete elé vonultak, ahol mécseseket helyeztek el, majd elénekelték a magyar és a székely himnuszt.


Gölöncsér Miklós

Szerveződik a független krími orosz hadsereg

A Krím-félsziget kormányzata a Védelmi Minisztérium felállítását követően megszervezi saját hadseregét, elsősorban azokból az önkéntesekből, akik a népi milíciák soraiban eddig is a közterületek és kormányépületek védelmét látták el.
Krím kormányzata felgyorsította az ezirányú lépéseket, miután a kijevi hatóságok szervezett provokációba kezdtek. A helyi fegyveres erőkhöz hivatalosan eddig 180 fő csatlakozott, és folyamatban van a sorozás. A védelmi erők főparancsnoka, Alekszandr Bocskarev elmondása szerint a sorozást lassítja, hogy minden személynek egyesével utána kell nézni, hogy a később adódó problémákat elkerülhessék.
Előnyt élveznek azok, akik már bizonyították elkötelezettségüket a krími népi milíciákban. Bocskarev elmondása szerint az összes jelentkező korábban szolgált már vagy a hadseregben, vagy más fegyveres testületben, így a szaktudással nem lesz probléma. Kiváló példa arra, hogy egy ország felforgatása után a rend újjászervezésében mekkora jelentősége van, hogy az adott országban van-e kötelező sorkatonai szolgálat. Az ukrán népi milíciákból az új krími hadseregbe jelentkezők mindegyike többéves katonai szolgálatot tud maga mögött, már rendelkeznek a feladat ellátásához szükséges alapkiképzéssel.
Ha Magyarországon alakulna ki ilyen helyzet, a népi milíciákba jelentkezők túlnyomó része vagy fizikai/mentális állapotából fakadóan alkalmatlan lenne, vagy alkalmasság esetén is több évi sorkatonai szolgálat hiánya mutatkozna meg. Pedig hazánkban is megtörténhet az ország etnikai alapon kettészakadása. Az ukrán helyzet mutatja, hogy a gazdasági problémákat és az etnikai megosztottságot pillanatok alatt ki tudja használni egy idegen hatalom. Krím kiváló emberanyaggal büszkélkedhet a helyzet rendezésére. Mire enne képes a magyar fiatalság egy hasonló helyzetben?

http://www.hidfo.net/2014/03/11/szervezodik-fuggetlen-krimi-orosz-hadsereg




A krími parlament kiadta a függetlenségi nyilatkozatot


Krím Legfelsőbb Tanácsa elfogadta a határozatot, melyben az Autonóm Krími Köztársaság kinyilvánítja függetlenségét Ukrajnától. A parlament honlapján is leközölték a függetlenségi nyilatkozatot. A Krím-félszigeten március 16.-án tartanak népszavazást az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról, melynek jogi feltételei így megteremtődtek.
Várható a nyugati országok reakciója, amiben elítélik és illegitimnek nevezik a függetlenségi nyilatkozatot. Ugyanakkor a Krím-félsziget abszolút többségű orosz terület, teljességgel jogos a mesterségesen létrehozott Ukrajnától való függetlenedése.
Hazai téren Martonyi János külügyminiszteren a sor. Ideje lenne végre felhagyni a nyugati nyilatkozatok átvételével. A magyar külügynek el kell ismernie az Autonóm Krími Köztársaság függetlenségét és önrendelkezési jogát!

http://www.hidfo.net/2014/03/11/krimi-parlament-kiadta-fuggetlensegi-nyilatkozatot


Volt francia külügyminiszter: Oroszország lépései jogosak, és történelmileg indokoltak.


Roland Dumas volt francia külügyminszter támogatja Oroszország azon törekvéseit, hogy az kész megvédeni Ukrajna oroszajkú lakosságát, különösen a Krim-félszigeten. Szavai szerint az oroszok reakciója “indokolt és törvényes.”

In article f716992224 A “Rosszijszkaja Gazetának” adott interjújában a volt francia külügyminiszter osztotta meg az ukrajna helyzettel kapcsolatos gondolatait. Szavai szerint jogos Oroszország azon törekvése, hogy a Krim “őslakosait” megvédje, ráadásul a félszigeten található az orosz fekete-tengeri flotta egyik legnagyobb bázisa.
“Oroszország Krimhez való joga történelmileg indokolt. Erre a múlt század késő nyolvanas éveiben jöttem rá, amikor az akkori szovjet külügyminiszter olyan anyagokat kértek tőlünk, amelyek az 1853-1856-os krimi háborúval kapcsolatosak. Mi a rendelkezésünkre álló kért anyagok másolatait elküldtük Moszkvába.”
Természetes, hogy a krimi kérdést elsősorban egy nemzetközi konferencia keretében kellene megvitatni”
Dumas azt tanácsolja Washingtonnak és az EU-nak, hogy kerüljék az Oroszországot provokáló nyilatkozatokat, és ne akarják szankciókkal fenygetni. “Az ilyesmik csak zavarólag hatnak. Érzelmeket kavarnak, kiváltképp ha agresszivak a megfogalmazások”-mondta Dumas.
“Márpedig talán az érzelmek a legfontosabbak véleményem szerint ebben a történetben. Berlinnek pedig fontos közvetitői szerepet kell vállalnia. Nem lennék meglepve, ha egy nemzetközi konferencia ötletével állna elő Németország, amely az összes európai ország közül a legerősebb kapcsolatokat ápolja Oroszországgal. És hát nem szabad itt megfeledkeznünk a Merkel kancellár és Putyin elnök közötti kiváló személyes kapcsolatokról sem”
A kijevi parlament fel kivánja mondani az ország el nem kötelezett státusát, és csatlakozni kiván az Észak-atlanti paktumhoz.
Dumas szerint egy ilyen döntés “kész őrület, és nyilt provokáció Oroszország ellen.”

“Remélem, hogy a nyugatiak ezzel tisztában vannak, és nem követik el ezt a nagyon komoly politikai hibát. Ennek a területnek (Ukrajnának B-R) semlegesnek kell maradnia, és ezt a státust nemzetközileg kell garantálni. Ezt követeli meg az elemi óvatosság”-nyilatkozta a francia külügyminisztérium egykori vezetője.
(Forrás: http://www.ridus.ru/news/156224)



Franciaország volt oktatási minisztere és a Déli Áramlat


Luc Ferry, Franciaország volt oktatási minisztere (2002-2004 között, Jacques Chirac elnöksége alatt) cikket tett közzé az egyik legismertebb francia napilapban, a Le Figaro-ban, melyben kifejtette: "Több ok miatt se lehet az orosz lépést Krímmel kapcsolatban hibásnak nevezni. Ezek közül az egyik, hogy a Krím-félsziget Oroszország része volt a XVIII. századtól." Ferry hozzáteszi, hogy "...ezzel szemben az 1954-es Hruscsovi döntés, amivel a Krím Ukrajnához került, erősen megkérdőjelezhető."

Hídfő.net | Luc FerryLuc Ferry
Ferry nemcsak a területi dolgokról beszélt, hanem meggondolatlannak és ostobának nevezte az új nyelvtörvényt ukrajnában, ami szerinte nyílt provokáció. A volt oktatási miniszter szerint Oroszország továbbá nem szegte meg a nemzetközi jogot, amikor további csapatokat küldött a Krím-félszigetre, hanem élt a szerződéses lehetőségeivel. Górcső alá vette továbbá a krími etnikai kérdést is; "Nem lehet tagadni, hogy a Krím-félszigeten nagyon nagy arányban oroszok élnek. A nyugati országok ellenvetései ezen a téren értelmezhetőek a legkevésbé."
Frerry emellett feltette a kérdést a nyugati vezetőknek; "Mégis milyen jogon tagadják meg az emberektől az önrendelkezés jogát?" Kedves olvasónk bizonyára már tudja is a választ. Természetesen a Déli Áramlat energiahordozó vezeték miatt elsősorban. Hiszen eredetileg a nyugati haszonlesők elképzelése Ukrajna elfoglalásáról az volt, hogy szépen ráteszik a kezüket a Déli Áramlat Fekete-tengeren áthaladó részére.
Hídfő.net | Déli Áramlat alternatív útvonal
A Déli Áramlat alternatív útvonalterve.
A jelenlegi helyzet szerint Oroszország hozzávetőlegesen 30 milliárd dollárral lesz képes csökkenteni a hálózat kiépítésének költségeit, mert így közelebb vezethetik el a parthoz egy kis részen érintve is azt, valamint nem kell attól tartani az orosz kormánynak, hogy Ukrajna (illetve a NATO és USA, ha már ilyen szépen bevitték Ukrajnát a málnásba) ráteszi a kezét valamilyen mondvacsinált indokkal a vezeték "rajtuk" átmenő részére, esetleg megcsapolja azt.
Mivel a Krím már Oroszország, innentől fogva hazánkig csak az oroszok számára baráti országokon keresztül menne a vezeték. Bulgária és Szerbia nyíltan oroszbarátok, ha a magyar kormány jól viselkedik, akkor pedig megtarthatják a szerződést és ezzel az oroszok barátságát is. Innentől fogva pedig ki van lőve a képből minden potenciális NATO-csatlós, mint például Románia vagy Ukrajna.
Nagy Kálmán

Amerikai hadihajók és tengeralattjárók a Fekete-tengeren

A mai napon Oroszország külügyminisztériuma felszólitotta az USA-t, hogy adjon magyarázatot a Fekete-tengeren megjelent 17 “felségjelzés” nélküli hadihajó és három nukleáris tengeralattjáró ügyében.

Az amerikai külügy válasza szerint ezek a haditengerészeti erők “valószinűleg a Majdan önvédelmi erői”!
Obama cinikus megjegyzése a dolog kapcsán pedig: “Bármelyik boltban lehet vásárolni repülőgép-hordozó és tengeralattjáró látszatát keltő öltözéket”
Várható, hogy Oroszország is be fog tehát vásárolni valamelyik USA-közeli partmenti ruhásboltban néhány kelléket, és kezdődhet az álarcosbál!
IGY BORITHATJA LÁNGBA-ÉS PUSZTULÁSBA A VILÁGOT EGY MARÉKNYI ZSÁKMÁNYÉHES CIONZSIDÓ BANDITA!

Az ciontöltelék USA hadgyakorlatot kezdett a Fekete-tengeren


Az amerikai haditengerészet megkezdte a Romániával és Bulgáriával közös hadgyakorlatot a Fekete-tengeren. A Krím-félsziget térségében végrehajtott flottaösszevonásról a "Fehér Ház" múlt héten azt állította, hogy előre tervezett hadgyakorlat, amire a krími helyzettől függetlenül kerül sor.
A gyakorlatra Romániához tartozó vizeken kerül sor, de az USA egy 17 hajóból álló flottát küldött a térségbe, hogy elegendő bevethető haderővel rendelkezzen a Fekete-tengeren. Az átcsoportosított flottát a USS George Bush repülőgéphordozó anyahajó vezeti, amely része az USA Olaszországban állomásozó 6. flottájának.

USS George W. Bush
Ahogy közeledik a Krím függetlenedéséről és Oroszországhoz csatlakozásáról kiírt népszavazás, az USA jelentős haderőt vont össze a térségben. Lengyelországban és a balti államokban szintén fokozták a NATO jelenlétet, a balti államok légterében amerikai vadászgépek teljesítenek járőrszolgálatot, hogy a külhoni többségi orosz lakosságot újra magába fogadó Oroszországra nyomást gyakoroljanak.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/az-usa-hadgyakorlatot-kezdett-fekete-tengeren

David Cameron veszélybe sodorná akár Londont is?

Ritka, hogy egy nemzetközi szankciók bevezetéséről szóló konferenciát abban a városban tartanak, amit a szankciók sújtani fognak, de pontosan ez fog ma történni Londonban. A britt miniszterelnök, David Cameron hajnandó felvállani egy Londont és egész Nagy-Britanniát sújtó szankció kockázatát, csak hogy megpróbálja az Oroszországi Föderációt büntetni gazdaságilag. Az eredeti, oroszok elleni szankciót azért nem fogadta el a britt kormány, mert tartottak tőle, hogy az oroszok is bevezetnek hasonlókat ellenük, azonban Cameron arra az állásponta helyezkedett, hogy "...az eljövendő krími népszavazás illegitim, és mindent meg kell tennie Nagy-Britanniának, hogy kifejezze ellenvetését ez ellen a népszavazás ellen, még akkor is, ha ez súlyosan károsítja a britt gazdaságot."
Hídfő.net | David Cameron veszélybe sodorná akár Londont is?David Cameron. Semmi sem drága, ráadásul egy majdnem biztos vereségért.
David Cameron szavaira Vitaliy Csurkin orosz ENSZ nagykövet válaszolt. Csurkin bejelentette, hogy a moszkvai vezetés válaszul el fog fogadni egy törvényjavaslatot, miszerint az Oroszországban működő nyugati cégek bankszámláit befagyasztják. Emellett a parlament felsőháza megtárgyalja egy személyekre szabott beutazási tilalom törvényi hátterét.
Vitaly Csurkin emellett felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsot és annak nyugati tagjait, hogy a szankciókban gondolkodás helyett vizsgálják inkább alaposabban a Kijevben működő orvlövészek által elkövetet gyilkoságokat, utalt itt elsősorban az Urmas Paet ész külügyminiszter és Catherine Ashton Uniós botránycsináló közötti telefonbeszélgetésre.
Zárójelben megjegyeznénk, hogy egy nemzetben gondolkozó államfőnek nem biztos, hogy a legelőnyösebb tulajdonságai közé tartozik a saját népének tönkretétele, csak azért, hogy kiszolgáljanak egy teljesen hazárdírozásra épülő Uniós elképzelést. Cameronnak inkább az Uniótól való távolodáson kellene gondolkoznia, és az oroszokkal való barátság keresése talán megmenthetné Nagy-Britanniát a potenciális szétszakadástól.


http://www.hidfo.net/2014/03/11/david-cameron-veszelybe-sodorna-akar-londont

Hodorkovszkij állandó svájci tartózkodási engedélyért folyamodik


Mihail Hodorkovszkij ex-olajmágnás adócsaló Svájcba óhajtja áthelyezni felforgatói tevékenységének a székhelyét. Következtethetünk erre abból, hogy az állandó tartózkodási kérelmét Hodorkovszkij ügyvédje Svájcba adta be ügyfele részére. Hodorkovszkij elnöki kegyelemmel való szabadulása után azonnal Németországba utazott, hogy megkapja az utasításokat az ottani cionista kékszalagos vezetéstől. Utána a kijevi Majdan téri tüntetők között látták felbukkanni, annak ellenére, hogy kijelentette a szabadulása utáni sajtótájékoztatón, hogy többé nem óhajt politikával foglalkozni. Lehetséges, hogy nem mondott volna igazat? Ugyan. Biztos, hogy nem mondott igazat.
Hídfő.net | Hodorkovszkij állandó svájci tartózkodási engedélyért folyamodikMihail Hodorkovszkij. Két hónapja még nem óhajtott politikával foglalkozni. Vajon mire ez a nagy pálfordulás?
Forrásaink szerint Hodorkovszkij második feleségének, Irina Hodorkovszkijnak Genovában van egy háza, ugyanitt Genovában több vállalkozás is be van jegyezve Hodorkovszkij nevére.

http://www.hidfo.net/2014/03/11/hodorkovszkij-allando-svajci-tartozkodasi-engedelyert-folyamodik

Nem ültethetem el a saját paprikámat? Ne tovább!


b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_paprika.pngMa még nehéz elképzelni, hogy a kertünkbe ültetett paprika magjának begyűjtése és veteményezése törvénybe ütköző cselekedetnek számítson, s szigorúan csak a kereskedőnél vásárolt magot ültethetjük el tavasszal. Pedig mindez könnyen megtörténhet.
Bármennyire hihetetlen, ma már nem csupán az iparban használatos találmányok szabadalmaztathatók.  
A jogvédelem olyan élőlényre is kiterjeszthető, amelyet nem emberek „találtak fel”, legfeljebb biológusok találtak meg a világ valamely egzotikus táján – tudtuk meg a Greenpeace környezetvédelmi szervezet közelmúltban tartott sajtóbeszélgetésén Rodics Katalin regionális kampányfelelőstől. Ékes példa egy Ja­mai­cában vadon termő, kártevőknek ellenálló paprikafajta. A növény a holland Genetikai Erőforrás Központba, onnan pedig a világ egyik legnagyobb vetőmaggyártó vállalatához került. A multinacionális cég keresztezte a vadpaprikát a kereskedelemben használt paprikával, amely ezáltal ellenállóvá vált a kártevőkkel szemben. A vállalat az ­Európai Szabadalmi Hivataltól tavaly az egész kontinensre érvényes kizárólagos jogot kapott a lisz­tes­kékkel szemben ellenálló valamennyi paprikára. Ez azt jelenti, hogy a gazdák nem használhatják ezeket a paprikákat további nemesítésre.
Ez volt az utolsó csepp a pohárban. Februárra Európa-szerte több mint kétmilliónyian írták alá a követelést: az Európai Szabadalmi Szervezet ne jegyezzen be oltalmi jogokat növényekre vagy nemesítési eljárásokra. Civil szervezetek és gazdák egyként állítják, hogy nem a vetőmaggyártó találta fel a természetben előforduló rovarellenálló-képességet, ezért az nem számít szabadalom alá helyezendő újításnak. Az ilyen típusú jogok etikai szempontból is megkérdőjelezhetők. A vetőmagpiac központosítása pedig kedvezőtlenül hat az újításokra és veszélyeztetheti az élelmiszer-biztonságot is.

Hardi Péter