2014. március 11., kedd

Szerveződik a független krími orosz hadsereg

A Krím-félsziget kormányzata a Védelmi Minisztérium felállítását követően megszervezi saját hadseregét, elsősorban azokból az önkéntesekből, akik a népi milíciák soraiban eddig is a közterületek és kormányépületek védelmét látták el.
Krím kormányzata felgyorsította az ezirányú lépéseket, miután a kijevi hatóságok szervezett provokációba kezdtek. A helyi fegyveres erőkhöz hivatalosan eddig 180 fő csatlakozott, és folyamatban van a sorozás. A védelmi erők főparancsnoka, Alekszandr Bocskarev elmondása szerint a sorozást lassítja, hogy minden személynek egyesével utána kell nézni, hogy a később adódó problémákat elkerülhessék.
Előnyt élveznek azok, akik már bizonyították elkötelezettségüket a krími népi milíciákban. Bocskarev elmondása szerint az összes jelentkező korábban szolgált már vagy a hadseregben, vagy más fegyveres testületben, így a szaktudással nem lesz probléma. Kiváló példa arra, hogy egy ország felforgatása után a rend újjászervezésében mekkora jelentősége van, hogy az adott országban van-e kötelező sorkatonai szolgálat. Az ukrán népi milíciákból az új krími hadseregbe jelentkezők mindegyike többéves katonai szolgálatot tud maga mögött, már rendelkeznek a feladat ellátásához szükséges alapkiképzéssel.
Ha Magyarországon alakulna ki ilyen helyzet, a népi milíciákba jelentkezők túlnyomó része vagy fizikai/mentális állapotából fakadóan alkalmatlan lenne, vagy alkalmasság esetén is több évi sorkatonai szolgálat hiánya mutatkozna meg. Pedig hazánkban is megtörténhet az ország etnikai alapon kettészakadása. Az ukrán helyzet mutatja, hogy a gazdasági problémákat és az etnikai megosztottságot pillanatok alatt ki tudja használni egy idegen hatalom. Krím kiváló emberanyaggal büszkélkedhet a helyzet rendezésére. Mire enne képes a magyar fiatalság egy hasonló helyzetben?

http://www.hidfo.net/2014/03/11/szervezodik-fuggetlen-krimi-orosz-hadsereg




A krími parlament kiadta a függetlenségi nyilatkozatot


Krím Legfelsőbb Tanácsa elfogadta a határozatot, melyben az Autonóm Krími Köztársaság kinyilvánítja függetlenségét Ukrajnától. A parlament honlapján is leközölték a függetlenségi nyilatkozatot. A Krím-félszigeten március 16.-án tartanak népszavazást az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról, melynek jogi feltételei így megteremtődtek.
Várható a nyugati országok reakciója, amiben elítélik és illegitimnek nevezik a függetlenségi nyilatkozatot. Ugyanakkor a Krím-félsziget abszolút többségű orosz terület, teljességgel jogos a mesterségesen létrehozott Ukrajnától való függetlenedése.
Hazai téren Martonyi János külügyminiszteren a sor. Ideje lenne végre felhagyni a nyugati nyilatkozatok átvételével. A magyar külügynek el kell ismernie az Autonóm Krími Köztársaság függetlenségét és önrendelkezési jogát!

http://www.hidfo.net/2014/03/11/krimi-parlament-kiadta-fuggetlensegi-nyilatkozatot


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése