2014. március 11., kedd

A hazai sajtó propagálja a kivándorlást

Időről időre olyan döbbenetes hazugságokra képes a hazai média, hogy nem lehet tudni, vajon a publicistákat túlfizetik a célzott hülyeségért, vagy ez már az EU-szabvány oktatási rendszer következménye. Több hazai médiafelület is váltig állítja, hogy Magyarországon propaganda zajlik annak érdekében, hogy a magyar fiatalok ne menjenek külföldre munkát vállalni. Mondván, hogy a Fidesz kommunikációja és az állami pénzen fenntartott média ezt propagálja.
Sőt, mostanra odáig is elmentek, hogy bejelentsék; a magyar fiatalok a masszív propaganda ellenére is külföldre költöznek.
Olyan ferdítés ez, ami vagy a legsötétebb butaságot feltételezi, vagy jólfizetett bértollnokságot. Elég ahhoz megnyitni bármelyik magyar média internetes oldalát ahhoz, hogy megnézzük, milyen irányba is mutat a propaganda. Ennek ellenére muszáj tisztázni a dolgot, mert ilyen ordító hazugságok mellett egyszerűen nem lehet elmenni.
Az, hogy a kormány statisztikai adatokat közöl arról, hogy hány százezer fiatal költözött külföldre az utóbbi években, és elmondja, hogy ez az előző kormányok műve - az nem propaganda. Mi a propaganda? Az, hogy a HVG, az Index, és a liberális zsidó médiák hosszú évek óta, hetente több alkalommal pozitív példaként állítják be azoknak a fiataloknak az esetét, akik kimentek valamilyen nyugati országba munkát vállalni, és bár kezdetben mosogattak, mostanra jól menő vállalkozásuk van és rengeteg pénzt keresnek.
A HVG folytatja ebben a legmocskosabb propagandát, de az Index, az Origo, általánosságban a legolvasottabb online médiafelültek mind erőteljesen propagálják a kivándorlást. Rendszeresen hozzák az interjúkat és beszámolókat olyan fiatalokkal, akik nyugatra mentek és ott meggazdagodtak. Azt természetesen minden alkalommal említik, hogy az illető mosogatással, takarítással kezdte - hogy teljes legyen az illúzió, és a felsőfokú végzettség, szaktudás és nyelvtudás nélküli magyarok is lehetőséget lássanak a kivándorlásban.
A kivándorlás-propaganda további kelléke, hogy az országból el nem menekülést megbélyegzik, azonosítják valamiféle beszűkültséggel és a nyelvtudás hiányával. Olvasván a HVG hasábjait, a végén még az érzi magát kellemetlenül, aki az országban maradt! Ha valamit propagandának lehet nevezni, akkor ez az.
Igen, az utóbbi évek során több százezer fiatal hagyta el az országot. Igen, a fiatalok több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a jövőben külföldön fog érvényesülni. Igen, megcsináltátok, - de nem amiatt mennek a magyar fiatalok külföldre, mert itthon rossz, és vágyakoznak a "jóra". Amiatt mennek külföldre, mert sikeresen megcsináltátok, hogy itthon ne legyen munkahely, csak a multiknál. Amiatt mennek külföldre, mert az oktatási rendszer már a legalacsonyabb szinttől azt sulykolja, hogy "nyitottnak kell lenni a világra". Amiatt mennek külföldre, mert az oktatási rendszerben hazaszeretetről csak a történelemkönyvek lapjain hallani.
És végül, de nem utolsó sorban: amiatt mennek külföldre, mert ha tanulmányaikat követően nagy nehezen el is helyezkednek, a fővonalú média napi rendszerességgel az orruk alá dörgöli, hogy aki nyugatra ment munkát vállalni, annak sokszor annyi pénze van, ezerszer jobban megy neki, és "kiteljesítette önmagát".
Igen, a hazai rossz megélhetési viszonyok is felelősek azért, hogy a fiatalok nyugatra vándorolnak. Ennek ellenére nem ez az elsődleges oka, - hanem, hogy a hazai sajtóban masszív kivándorlás-párti propaganda zajlik. A zsidó média módszeresen kiüríti a országot. Vajon miért?
Fenyvesi Áron



Újabb százezer diákot küldenek külföldre


Andrula Vasziliu EU-biztos ma Budapesten meghirdeti az Erasmus+ program kezdetét, - mint kiderült, csak idén tízezer fiatalt várnak az új cserediákprogramba. A nyugati országok agyelszívó gépezeteként működő program minden eddiginél nagyobb összegeket biztosít a magyar fiatalok külföldön tanulásához. Természetesen elsősorban a nyugati országokban, hiszen ez a program célja - a magyar fiatalok hozzászocializálása a nyugati életformához, hogy aztán friss diplomásként se itthon, hanem külföldön keressenek munkát.
Az "egész életen át való tanulás" jegyében meghirdetett agyelszívó program kiváló magyar munkaerővel (és tudósokkal) gazdagítja a nyugati országokat, itthon pedig marad a szakképzetlen munkaerő, amit a multik éhbérért dolgoztatnak. Az Erasmus+ program keretében első körben mintegy tízezer műszaki, kereskedelmi, közgazdasági és egészségügyi tanulmányokat folytató magyar diák tűnik el az országból.
Hídfő.net | ErasmusAz Erasmus hallgatói hálózat logója. Vajon hol láttuk már ezeket a szép szívárvány színeket?
A programra már most háromszoros túljelentkezés van, köszönhetően a HVG és más fővonalú médiák mocskos kivándorlás-propagandájának. EU-s pénzeken, összehangolt médiagépezettel támogatva ürítik ki az országot. Az utóbbi években több százezer fiatal ment munkát vállalni a nyugati országokba (főleg Londonba és Berlinbe), a következő években pedig újabb százezer diákot küldenek utánuk.
Ki marad itthon? Mivel itthon nincs ingyenes oktatás, teljesen érthető, hogy a diákok inkább oda mennek tanulni, ahol támogatást is kapnak hozzá. Ez a kormány felelőssége, és a kormány cinkosságot vállal az agyelszívó gépezet működtetésében.
Egy valódi nemzeti érdeket képviselő kormánynak kötelessége lenne nem a magyar fiatalok itthon tartása, hanem olyan környezet biztosítása, amiből a fiatalok nem is akarnak külföldre menni tanulni. A fent említett EU-pénzekből a kormánynak arra kellene törekednie, hogy az agyelszívást visszafordítsa, vagyis az oktatókat hozza ide az országba, a magyar fiatalságnak pedig ingyenes hozzáférést biztosítson egy garantáltan magas színvonalú oktatási rendszerhez.

http://www.hidfo.net/2014/03/12/ujabb-szazezer-diakot-kuldenek-kulfoldre



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése