2014. március 11., kedd

David Cameron veszélybe sodorná akár Londont is?

Ritka, hogy egy nemzetközi szankciók bevezetéséről szóló konferenciát abban a városban tartanak, amit a szankciók sújtani fognak, de pontosan ez fog ma történni Londonban. A britt miniszterelnök, David Cameron hajnandó felvállani egy Londont és egész Nagy-Britanniát sújtó szankció kockázatát, csak hogy megpróbálja az Oroszországi Föderációt büntetni gazdaságilag. Az eredeti, oroszok elleni szankciót azért nem fogadta el a britt kormány, mert tartottak tőle, hogy az oroszok is bevezetnek hasonlókat ellenük, azonban Cameron arra az állásponta helyezkedett, hogy "...az eljövendő krími népszavazás illegitim, és mindent meg kell tennie Nagy-Britanniának, hogy kifejezze ellenvetését ez ellen a népszavazás ellen, még akkor is, ha ez súlyosan károsítja a britt gazdaságot."
Hídfő.net | David Cameron veszélybe sodorná akár Londont is?David Cameron. Semmi sem drága, ráadásul egy majdnem biztos vereségért.
David Cameron szavaira Vitaliy Csurkin orosz ENSZ nagykövet válaszolt. Csurkin bejelentette, hogy a moszkvai vezetés válaszul el fog fogadni egy törvényjavaslatot, miszerint az Oroszországban működő nyugati cégek bankszámláit befagyasztják. Emellett a parlament felsőháza megtárgyalja egy személyekre szabott beutazási tilalom törvényi hátterét.
Vitaly Csurkin emellett felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsot és annak nyugati tagjait, hogy a szankciókban gondolkodás helyett vizsgálják inkább alaposabban a Kijevben működő orvlövészek által elkövetet gyilkoságokat, utalt itt elsősorban az Urmas Paet ész külügyminiszter és Catherine Ashton Uniós botránycsináló közötti telefonbeszélgetésre.
Zárójelben megjegyeznénk, hogy egy nemzetben gondolkozó államfőnek nem biztos, hogy a legelőnyösebb tulajdonságai közé tartozik a saját népének tönkretétele, csak azért, hogy kiszolgáljanak egy teljesen hazárdírozásra épülő Uniós elképzelést. Cameronnak inkább az Uniótól való távolodáson kellene gondolkoznia, és az oroszokkal való barátság keresése talán megmenthetné Nagy-Britanniát a potenciális szétszakadástól.


http://www.hidfo.net/2014/03/11/david-cameron-veszelybe-sodorna-akar-londont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése