2014. február 25., kedd

Moszkva beavatkozik "Kelet-Ukrajnában"

Az orosz hatóságok megkezdték a Krím-félszigeten az orosz személyigazolványok kiosztását könnyített eljárás szerint. A térségbe érkező Leonyid Szluckij parlamenti képviselő azt is bejelentette, hogy a közeljövőben Krím beadhatja csatlakozási kérelmét az Oroszországi Föderációhoz, amit Moszkva "gyorsan ki fog vizsgálni".
Az orosz parlamenti képviselők javasolták ugyanis, hogy Ukrajna területén minden orosz kapja meg az állampolgárságot. "Nem fogjuk magukra hagyni Ukrajnában élő testvéreinket, akik az államhatalom meggyengülésével hamar nagyon nehéz helyzetben találhatják magukat."
Miután az atlantisták által elfoglalt ukrán parlament megszavazta a nyelvtörvény eltörlését, több orosz politikus is bejelentette, hogy Moszkva beavatkozhat az Ukrajnában élő oroszok védelmében. Vasárnap az amerikai külügy kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy Moszkva csapatokat küldhet Ukrajna területére. Ezt az orosz Külügyminisztérium mostanáig tagadja. Csakhogy eközben az orosz csapatok bevonultak a Krím-félsziget területére.
A Külügyminisztérium tagadása alapján lassan körvonalazódik: Moszkva valóban nem Ukrajna területére küldött csapatokat - az ukrán államiság a nyugatiak hatalomátvételével megszűnt létezni. Ahova az orosz alakulatok bevonultak, az Oroszország. Ahol a katona bakancsa, ott az ország határa. A Krím-félszigeten pedig orosz katonák orosz lakosságot védenek, vagyis a terület már papíron sem lesz sokáig Ukrajna.

http://www.hidfo.net/2014/02/25/moszkva-beavatkozik-kelet-ukrajnaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése