2011. október 26., szerda

Az új törvény megtiltja a készpénzes fizetést a használtcikkekre

A jó öreg KP. Mindenhol elfogadják, bármit kifizethetünk vele, illetve sok helyen mással nem is fizethetünk. Ez a kijelentés nem sokáig állja már meg a helyét.
Louisiana-ban a 195. számú törvény tulajdonképpen megtiltja a használt cikkeket árusító személyeknek, vállalkozásoknak a készpénz használatát tranzakcióik bonyolításához. A törvényt olyan észrevétlenül vezették be, hogy a legtöbb ember nem is hallott még róla.
„Bezárhatjuk a boltot,” mondja Danny Guidry, a Pioneer Trading Post nevű bolt tulajdonosa Lafayette-ben. Danny különleges használtcikkek értékesítésével foglalkozik.
„Nem akarjuk, hogy a készpénzes fizetést elvegyék tőlünk. Minden nap használjuk,” magyarázza Danny.
„Szerintem lázadás fog kitörni a boltosok körében, ha megtudják.”
A törvény kimondja, hogy az államban nem lehet készpénzzel fizetni használtcikkekért. Rickey Hardy, Louisiana állam képviselője, a törvény egyik alkotója. „Fizethetnek csekkel vagy pénzutalvánnyal és persze elektronikus úton,” mondja.
Szerinte a törvény célja a bűnözés csökkentése, hiszen a tolvajok a lopott árut megpróbálják használtcikk kereskedésekben pénzzé tenni. Ha minden tranzakciónak nyoma van papíron vagy elektronikusan, a nyomozók könnyebben elkaphatják a tetteseket.
Guidry úgy érzi igazságtalanság arra kényszeríteni, hogy alakítsa át üzletmenetét csak azért, mert előfordulhat, hogy lopott áru kerül a boltjába. Szerinte nyolc éves működése során ez egyszer történt meg.
Thad Ackel jogász szerint a törvény ingoványos talajra tereli a gazdasági szabadságot Amerikában.
„A helyi kormány ezzel jelentős korlátozást vet ki azokra az emberekre, akik saját tulajdonukban levő eszközeiket szeretnék eladni,” mondja Ackel.
A törvény értelmében a zálogházak továbbra is használhatnak készpénzt. Igaz, nekik már évek óta szigorú szabályok szerint kötelességük regisztrálni minden ügyletet.
A 2011. évi 195. számú törvény (389. számú törvény) nagyon tágan határozza meg, ki számít használtcikk kereskedőnek:
„Minden, nem non-profit jogi személy, aki ócskacikket, használt vagy másodkézből származó árut vesz, elad, cserél vagy bármilyen más úton szerez havi egyszeri alkalomnál gyakoribb időközönként.”
A leírás szinte bárkire vonatkozhat, a helyi bolhapiacon árusító és vásárló magánszemélyektől kezdve, az ebay-en vásároló háziasszonyokon keresztül egészen a baseball kártyákat gyűjtő gyerekekig.
A törvényhozók egy tollvonással megtiltották saját állampolgáraik számára, hogy az ország törvényes fizetőeszközét szabadon használhassák.

Forrás: klfy.com
Egy nagy kanna megkevert festék volt a szobában, mire a festék így szólt: “Hamarosan befestem a házat.” Erre az ecset méltatlankodva felkiáltott: “Nem te, hanem én fogom befesteni azt.” A falnak támasztott létra is felszisszent: “Milyen messze tudnál eljutni nélkülem?” A festő hallotta mindezeket az öntelt megjegyzéseket és így válaszolt: “Talán jobb lesz, ha szabadnapot veszek ki. Kíváncsi vagyok rá, hogy befestik-e a szobát, mire visszajövök?” Még a legtehetségesebb munkás is csak eszköz Isten kezében.

Mennyi idő a Nagy Figyelmeztetésig?
Napok kérdése
Hetek kérdése
Hónapok kérdése
Évek kérdése
Évtizedek kérdése


 
 

Ádámot legyőzte a Sátán, Jézus a Sátánt győzte le.

Dániel próféciái, valamint a Jelenések könyve alapján létre fog jönni az egységesített világ állam (Jelenések 13:15-18), de csak rövid ideig fog létezni (Dániel 2:34-35, 43-45), mert Krisztus második eljövetelekor megsemmisül a birodalmuk, na ekkor leszünk igazából szabadok.
Tulajdonképpen a Biblia értelmében minden bajnak gyökere a bűn, amelynek atyja maga Sátán, majd ha Ő elpusztul, és vele együtt a bűn és a bűnösök, akkor leszünk szabadok és boldogok az Úr által újjáteremtett bűn nélküli világban. (Jelenések 21:4)

A NATO globális háborúra készül - Teljes készültségben az orosz és a kínai hadsereg

A 2007-ben Münchenben tartott Nemzetközi Biztonsági Konferencián Vlagyimir Putyin figyelmeztette a nyugati vezetőket, hogy a NATO példátlanul agresszív terjeszkedése közelebb hozta a világot egy harmadik világháborúhoz, mint az valaha volt. Ezt a figyelmeztetést a NATO évekkel a líbiai agresszió és a Szíria, illetve Pakisztán ellen folytatott nemhivatalos (új típusú) háborúja előtt kapta. Az amerikai csapatok Ugandába való telepítésével és a Pakisztánnal szembeni közvetlen katonai fenyegetéssel a NATO, Oroszország és Kína fegyveres erői ma minden eddiginél közelebb kerültek egy nyílt fegyveres összecsapáshoz.
Az orosz hírszerző szolgálat legutóbbi kijózanító jelentése rámutatott, hogy az USA és a NATO egy minden kontinensre kiterjedő háborút tervez és aktívan előkészíti azt. Az orosz miniszterelnök Vlagyimir Putyin és a kínai miniszterelnök, Hu Jintao korábbi találkozóját követően az orosz és a kínai hadseregben is a legmagasabb fokú riasztás lépett érvénybe.
Putyin beszéde a 43. Nemzetközi Biztonsági Konferencián és Putyin azon állítása, miszerint a NATO agressziója a harmadik világháború kirobbanásához vezet, sokakra kijózanítólag hatott. Hogy a mindenre kiterjedő konfliktust idáig elkerülte a világ, az nem annak köszönhető, hogy a NATO szakított volna a katonai terjeszkedés agresszív politikájával. Putyin beszédét 2007-ben csak kevesen értették meg teljes jelentőségében. Az elmúlt három hónap fejleményei azonban rávilágítottak, hogy a lassan már csak megalomániás őrületnek nevezhető agressziót sürgősen meg kell állítani.
2011 szeptembere óta az orosz politikusok az Állami Dumában annak megvitatásába kezdtek, hogy a NATO-nak csökkentenie kell a katonai jelenlétet a volt szovjet köztársaságok területén. Október elejére a javaslatokból követelések lettek, Oroszország kinyilvánította, hogy megvédi érdekeltségeit a volt Szovjetunió területén, különösen délen. A Szovjetunió felbomlását és a NATO Afganisztáni háborúját követően a NATO növelte a katonai jelenlétet az Oroszországgal és Kínával határos területeken, mint például Kazahsztán, Üzbegisztán, Kirgizisztán, és nem utolsósorban Grúzia területein. Az a tény, hogy a NATO és Oroszország hadereje közt nyílt fegyveres konfliktus alakult ki, mikor Grúzia megtámadta Dél-Oszétiát, és nem utolsósorban a Csecsenföldön kirobbantott fegyveres felkelés során, fokozott veszélyt jelent Oroszországra nézve. Putyin az Állami Duma igényeinek megfelelően határozott választ adott október 3-án a politikai változásokat követően, miután egy kijózanító titkosszolgálati jelentést kapott, ami figyelmeztetett, hogy az Amerikai Egyesült Államok és a NATO globális háborúra készül. Október 3-án, alig pár nappal a Hu Jintaoval egyeztetett találkozója előtt Putyin bejelentette az Eurázsiai Unió létrehozásának tervét.
Amikor az orosz miniszterelnök - aki valószínűleg a következő választások győztese - Vlagyimir Putyin Hu Jintaoval találkozott október 12-én, a hivatalos indok a kölcsönös előnyös barátság jegyében kereskedelmi szerződések megkötése volt. A hirtelen látogatás legfontosabb oka azonban nem szerepelt az újságok címlapján. Mielőtt Pekingbe indult, megkapta az orosz titkosszolgálat (FSB) egy jelentését, amit a kínai hírszerzés és a kínai Állambiztonsági Minisztérium is alátámasztott egy volt Blackwater zsoldos - Brian Underwood - forrásai alapján. Underwood ellen kémkedés vádjával jelenleg is eljárás van folyamatban az Egyesült Államokban. A források alapján Kína figyelmeztette Oroszországot, hogy az Amerikai Egyesült Államok és a NATO globális fegyveres konfliktus kirobbantására készül, és ez a tervezőasztalról már a megvalósítás fázisba jutott.
A kínai és orosz titkosszolgálatok információi szerint az Amerikai Egyesült Államok és a NATO sorra bedönti az amerikai és európai gazdaságokat, hogy összeomlassza a világ pénzügyi rendszerét, és egy teljes Észak-Amerikára, Afrikára, a Közel-Keletre és Ázsiára kiterjedő háborút robbant ki. A háborús tervnek részét képezi olyan biológia fegyverek elszabadítása is, amit célzottan emberek millióinak elpusztítására hoztak létre. A NATO stratégiája arra támaszkodik, hogy amikor a háború tetőfokára hág, felhívást intéznek a globális kormányzat, az "Új Világrend" létrehozására azzal az ürüggyel, hogy így akadályozzák meg a bolygó és a ma ismert civilizáció pusztulását. Ennek értelmében az előkészítő fázisban a hagyományos hadviselési formákat fogják előtérbe hozni, hogy a megmaradó lakosság a háború borzalmaitól való rettegés okán elfogadja az új rendszert.
Az FSB jelentés szerint a globális háború gépezetének beindítása a közeljövőben várható, mivel az Egyesült Államok és a NATO előretelepített 2000 M1-es tankot Irakba, és másik 2000-et Afganisztánba. A Közel-Kelet és Ázsia közti területekre több tízezer páncélozott járművet telepítettek. Az FSB jelentés annyira fenyegetőnek ítéli meg a helyzetet, hogy az egyetlen dolog, ami a háborús terv beindításához szükséges, hogy mozgósíthatóvá tegyék a 1,5 milliós amerikai tartalékot. Az aktiválás bármelyik pillanatban megtörténhet, és ehhez nem szükséges az Egyesült Államok kongresszusának engedélye.
Az Egyesült Államok világuralmi törekvései az 1998-as év elejére és a "Project for a New American Century" tervhez nyúlnak vissza. A volt amerikai védelmi miniszter, Donald Rumsfeld figyelmeztetett 2001 szeptember 1-én, hogy ha a háború nem változtatja meg tartósan a világ geopolitikai térképét, az USA többé nem lehet a világ legmeghatározóbb szuperhatalma.
Az iraki háború mozgatórugója nem csak az olaj volt. Az iraki kormány megdöntésének legfőbb mozgatórugója az volt, hogy Irak többé nem dollárban, hanem euróban értékesítette az olajat. A Líbia elleni agresszió oka az volt, hogy a líbiai kormány törekedett egy pánafrikai, arany alapú gazdaság kiépítésére, és támogatta Ggabo visszatérését Elefántcsontpartra, hogy így a térség elszakadhasson a CFA egyezménytől (francia irányítású fizetőeszköz, amit nyolc afrikai állam használ, és a CFA feletti uralom a francia gazdaság húzóereje). Az egyetlen ország, amely megszabadult a dollártól, az Irán. Az Iráni Iszlám Köztársaság 2009 óta nem fogadja el fizetőeszköznek a dollárt az olajkereskedelemben. Az egyetlen ok, amiért nem támadták meg az országot az, hogy Irán számos X-55-ös (Kh-55) rakétával rendelkezik, ami nukleáris robbanófejjel felszerelhető. Az orosz hírszerzés szerint valószínűtlen, hogy Ukrajna nem szállította le Iránnak a nukleáris robbanófejeket is a rakétákkal együtt. A másik ok, amiért még nem támadták meg az országot az, hogy Irán támogatja a felkelést Líbiában, ami összhangban van a NATO céljaival. Hogy Irán miért játssza ezt a veszélyes diplomáciai játékot, már több szakértőt elnémított. Lehetséges, hogy Irán tud az Egyesült Államok és a NATO háborús terveiről, és az észak-afrikai NATO beavatkozást biztosítékként használja fel, amivel időt nyer a várható támadásra való felkészülésre.
Kína és Oroszország egyaránt felháborodott a NATO az 1973-as ENSZ BT határozattal való visszaélésén, és a Líbia elleni háborún. Mind az orosz, mind pedig a kínai vétó a Szíria elleni beavatkozás ügyében annak köszönhető, hogy a két ország tud a NATO terveiről. Az a tény, hogy az ENSZ amerikai képviselője elhagyta a Biztonsági Tanács ülését a vétót követően tiltakozásul, nem tekinthető a globális biztonság diplomatikus megvalósítására való törekvésnek.
Korábban az indiai kormányzat beleegyezett 20000 kínai katona Kasmír India által igazgatott területére való telepítésébe a NATO agressziójának ellensúlya képen. Afganisztán már jelezte, hogy Pakisztán mellett harcolna abban az esetben, ha Pakisztánt amerikai támadás éri. Kína, Oroszország, Pakisztán és Afganisztán a Sanghai Együttműködési Szervezet (SCO) október 15-i ülésén a szükséges biztonsági intézkedésekről tárgyalt. Valószínűleg központi kérdés volt az USA Oroszország és Kína elleni agressziója is. Mikor az orosz hadsereg kiadta a vörös riasztást, Vlagyimir Putyin állítólag azt mondta, hogy készüljenek fel a világvégére. A hadsereg több tisztjének társaságában.
forrás: truthfrequencynews