2014. január 30., csütörtök

Ukrajnában “lefülezték” az egyik jevromajdanos maffiózót

Előkerült az ukrán fölforgatók egy hete nyomtalanul eltűnt egyik vezetője, Dmitrij Bulatov, akit elmondása szerint elrablói súlyosan bántalmazták, megkínozták, egyik fülét pedig levágták. Az erről szóló hír a KyivPost ukrán internetes hirportálon jelent meg péntekre virradóra. A hírportál fényképet is közzétett a jevromajdanos kisnacsalnyikról, akinek arca csupa vér, mély vágások vannak a fején és a kezén, hiányzik az egyik füle, testén súlyos bántalmazás nyomai láthatók.

Bulatov elnyöszörögte, hogy egy héttel ezelőtt rabolták el a főváros Trojescsina negyedében-ISMERETLENEK. Mindvégig egy vaksötét helyiségben tartották fogva, napfényt nem látott, az első napokban enni sem kapott, kínozták, megpróbálták megvakítani.
“Megfeszítettek, átlyukasztották a fülemet, vagdosták az arcomat. A testemen ép hely nem maradt. Mindig bekötötték a szememet, ezért nem láttam, hogy kik kínoztak engem, de az emberrablók orosz akcentussal beszéltek” (Kijevben és környékén a lakosság kb. 95%-a oroszajkú, Ukrajnában pedig szinte mindenki beszéli az orosz nyelvet) – mondta Bulatov vandálvezér.
Az emberrablók szöggel átlyukasztották a tenyerét és levágták az egyik fülét.
A fölforgató aktivistafőnök közölte, hogy egy hét kínzás után kivitték egy erdőbe, ahol kidobták egy gépkocsiból. A férfi csütörtök este elbotorkált a legközelebbi faluhoz, a Kijev mellett Visjenykibe, ahol egy helybéli beengedte házába, és enni adott neki, meg megitatta vodkával.  Bulatov-miután erőre kapott-innen lármázta fel telefonon a cimborákat.
A hordavezért egy közeli magánkórházba szállították, ahol agyrázkódást állapítottak meg nála, de nincs életveszélyben. Az éjszaka folyamán cimborái, politikai maffiózók és újságírók rohantak a kórházba, és odarohant Klicsko, az Ütés (Udar) eurounionista maffia Keresztapa is, egy jó kis közös szörnyülködésre.
Dmitrij Bulatov azt ígérte, hogy a későbbiekben részletesebben tájékoztatja a nyilvánosságot a vele megesett borzalmakról.
(Föltételezzük, hogy addigra kitalálja a legapróbb részletekig a vele megesett tortúrát. Ami vagy volt?-vagy sem! Nem nagyon “életszerű”, hogy valakinek politikai okokból ledarabolják egyik fülét. A maffián belül szokás az ilyen figyelmeztetés-ha valaki megszegi a család szabályzatát!)


http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/ukrajnaban-lefuleztek-az-egyik-jevromajdanos-maffiozot/

Kijevben egymásnak ugrottak a bandák


Kijevben bandaháború kezd kibontakozni a kormányellenes maffiák között. A nacionalista Szvoboda párt “önvédelmi erői” erőszakkal távolították el az elfoglalt Mezőgazdasági Minisztériumból a Szplina Szprava csoport tagjait. A támadó horda tagjai baseballütőkkel és tűzoltófecskendőkkel érkeztek és legkevesebb hat ember került kórházba az összecsapás miatt.
A Szvoboda azt akarta elérni, hogy az amnesztiatörvény rendelkezéseinek eleget téve a többi ellenzéki távozzon az elfoglalt kormányépületekből. Tudósítók megjegyzik, hogy a két kormányellenes horda közötti ellentétek a városdúlás kezdetére vezethető vissza.
A helyzetet bonyolítja, hogy a Jevromajdan döhöngőtábor védelmére létrehozott önkéntes erők közel ötezer fős serege több századra oszlik és ezek más és más fölforgatókat támogatnak, miközben a hivatalos maffiavezetőket nem tartják tiszteletben.
Vannak olyan századok, amelyeket kozákok irányítanak, másokat az afgán háború veteránjai vagy a Pravij Szektor radikális-nacionalista szervezet. A radikálisok azt mondják magukról: az ellenzéki politikusok az ő nyomásukra voltak kénytelenek nemet mondani az amnesztiatörvényre.
A legújabb félkatonai csoportosulás a “Nemzeti Gárda”, amelyről az önvédelmi századokat elvileg irányító Andrej Parubij képviselő azt mondta: fogalma sincs róla, hogy kikből áll. Az ukrán média szerint a fegyvertartási engedéllyel rendelkező polgárokból szerveződhetett a csoport – ez komoly veszélyt jelentene: Kijevben 400 ezerre becsülik a törvényesen bejelentett lőfegyverek számát.
A jelek szerint Kijevben hatalmi marakodás kezdődött a rivális bandák között. Nem is csoda, hogy a felbujtók idegesek lettek a hirre. Amiknek hallatán telefonon beszélt az ukrán felforgatók vezéralakjaival John Kerry amerikai külügyminiszter, aki támogatásáról biztosította Ukrajna európai integrációját és a válság békés rendezésére szólított fel – jelentette péntekre virradóra az ukrán média. Nem! Nem önmérsékletre szólitott Kerry nagymester, hanem további támogatásáról biztositott. Nyilván a bandaharcokból győztesen kikerülő maffiát!  Akik számára immár megnövekedett a tét.

http://balrad.wordpress.com/2014/01/31/kijevben-egymasnak-ugrottak-a-bandak/

Ukrán üzletemberek (oligarchák) is finanszírozzák a radikális harci csoportokat Kijevben


Kijev 2014 jan 29 19 43
Harci csoport Kijevben. – Őket vajon ki pénzeli? – Kijev 2014. január 29. – 19:43. – Fotó: “Stainless Steel Rat”

…”Az üzleti világ nem egyszer finanszírozza az ilyenfajta harci csoportokat…

Előfordul, hogy az ilyen szervezetek mögött üzletemberek állnak, aki erő útján akarnak megszerezni valamilyen vállalkozást. Tehát vagy a rendőrség ellen, vagy pedig a konkurensekkel szemben bérelik fel ezeknek a szervezeteknek a tagjait…”

- Ki kicsoda a Majdanon -

“Gerillák, - Pravij szektor, - Szvoboda (Szabadság) Párt, - Patriot Ukraini- Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA)…”

Kijevben ma sokféle kisebb, félig illegális radikális szervezet működik. Mindegyiknek megvan a maga célja, ugyanakkor akcióikat a közösségi oldalakon keresztül koordinálják a Függetlenség téren, a Majdanon lezajló események szervezőivel. A bandáknak számos tagja speciális kiképzések részt vett gerilla.
2013 végén jelent meg a Pravij szektor, mint nacionalista szervezetek egyesülése, amelynek tagjai részt vetek november 30-án a rohamrendőrök elleni akciókban, majd pedig december 1-jén az elnöki hivatal elleni támadásban. A Majdan előtt ők a helyi választókra építettek, egyesek a nyugat-ukrajnai megyékben városi és megyei tanácsok tagjai is voltak. A Majdan esélyt adott arra, hogy kibővítsék választói táborukat.
Vlagyimir Kornyilov politológus véleménye szerint a többségük kapcsolódik a Szvoboda (Szabadság) szélsőséges nacionalista parlamenti párthoz.
A Majdanon jelen vannak számos kisebb szervezet képviselői, akiket korábban az ún. Szociálnacionalista egyesülés tömörített. Szorosan kapcsolódnak a Szabadság Párthoz, amely egyideig hivatalosan is Ukrajna Szociálnacionalista Pártja elnevezéssel működött.
A szakértő szerint a radikális oldalon leginkább a Patriot Ukraini (Ukrajnai Hazafi) nevű nacionalista szervezet, a Szabadság Párt harci szárnya érvényesül. Juscsenko elnöksége idején állami támogatást kaptak. Jól felszereltek, és Ukrajna különböző körzeteiben kiképzéseken vettek részt.
Ebben a struktúrában az Ukrajnai Hazafi a leginkább megszervezett egység, hivatalosan is a Szabadság Párt katonai iránya. Vannak olyan adatok, hogy az ukrajnai biztonsági szolgálatnak voltak kapcsolatai az Ukrajnai Hazafival. Ez látható felszereltségük alapján.
Az Ukrajnai Hazafi hálózat, amelynek központja Harkovban, azaz Ukrajna keleti részén van, ahol az oroszajkúak vannak többségben. Sokan furcsállják is, hogy az ultranacionalista ukrajnai szervezetet alapvetően oroszajkú ukrajnai nacionalisták alkotják.
Vlagyimir Kornyilov szerint az üzleti világ nem egyszer finanszírozza az ilyenfajta harci csoportokat.
Előfordul, hogy az ilyen szervezetek mögött üzletemberek állnak, aki erő útján akarnak megszerezni valamilyen vállalkozást. Tehát vagy a rendőrség ellen vagy pedig a konkurensekkel szemben bérelik fel ezeknek a szervezeteknek a tagjait.
Kijevben egy rendőr meggyilkolása kapcsán került a célpontba az ún. Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA), amely magára vállalta a felelősséget a bűntettért. De egyelőre nem világos, hogy ez valóban így van-e. Szerdán a rendfenntartó szervek újabb munkatársát lőtték le.
Kszenyija Fokina / Oroszország Hangja – Szabad Riport


Az ukrán tüntetők is kaptak egy kis ejnye-bejnyét Strasbourgbtól


Óvatosan egyensúlyozó határozatot fogadott el az ukrán helyzettel kapcsolatban csütörtökön az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE).

A negyvenhét tagországból – az EU-tagjaiból és a jugoszláv illetve szovjet utódállamokból – álló szervezet strasbourgi ülésén 12 tartózkodás mellett 114 képviselő támogatta, 34 pedig ellenezte a dokumentumot, amely azt is kilátásba helyezte, hogy Ukrajna elveszítheti szavazati jogát már az április ülésen, amennyiben a politikai – egyes elemzők szerint már-már polgárháborúval fenyegető – helyzet nem oldódik meg erőszak bevetése nélkül a 46 milliós országban.
Az ellenzék is hibás
A PACE elítélte mindkét oldal erőszakos megmozdulásait – a november végén indult tüntetések legutolsó hullámában öten vesztették életüket –, bár a magát Európa-pártinak valló ellenzékkel óvatosabban bánt: nem tett említést például a megyeszékházak ellenzéki megszállásáról, amire az ország tíz – Poltava kivételével nyugati fekvésű – megyéjében volt példa. Azt azonban elismerte a dokumentum, hogy az ellenzékiek között lévő radikális csoportok erőszakos akciókat követtek el, fokozva ezzel a feszültséget.

Bár a határozat igyekszik megosztani a felelősséget a kormány és a tüntetők között, jelzi, hogy a nagyobb felelősség a kormányt terheli, amikor kimondja, hogy a tüntetések akkor indultak el, amikor az ukrán vezetés novemberben jelezte: mégsem írja alá Ukrajna az EU-val a társulási szerződést.
Kiemeli azt is, hogy a tüntetések újabb hullámához a tüntetésekkel kapcsolatos törvények január 16-i elfogadása vezetett. Ezután-máig tisztázatlan körülmények között- négy tüntető és két rendőr vesztette életét, de csütörtök reggel szívinfarktus végzett egy rendőrtiszttel is a tüntetések egyik fő helyszíneként szolgáló Grusevszkij utcán. A rendőrség szerint a barikádok körüli stressz végzett a 30 éves tiszttel.

https://balrad.wordpress.com/2014/01/30/az-ukran-tuntetok-is-kaptak-egy-kis-ejnye-bejnyet-strasbourgbtol/

Informatikai forradalom és terror

A mai kor embere a saját egzisztenciájának, és gerjesztett igényeinek rabszolgája. Kevesen, és keveset beszélünk az utóbbi évtizedek legkomolyabb változásáról: hirtelen tömeges mértékben megjelent a mobiltelefon, az internet, és a kábeltévé. A mobiltelefonból okostelefon lett: az evvel rendelkező ember gyakorlatilag másodperceken belül megkapja a leveleit, lassan van mindenkinek fényképezőgépe, navigációja, és még a fene tudja mije. Az internet nem csupán az ember szobájából, hanem szinte bárhonnan elérhető. A TV-ben pedig több tucat csatornán öntik az emberre a felesleges információkat, a hazugságokat, és a primitív kultúraellenes mocskot. És a nép szereti, lájkolja a szociális hálón.
Hogyan, milyen hatásfokkal, és milyen csapásirányokban használják ki ezeket a technikai lehetőségeket az emberek? Elég csak ránézni egy közösségi oldalon az ismerőseink által általában megosztott dolgokra: nyálas, közönséges, felületes, filozófiát parodizáló, gyalázkodó, vagy éppen siránkozó tartalmak. De mind felületes és primitív, ez a közös mindben.
Okosabbak lettek az emberek, amióta még könnyebben elérik a "tudást"? Boldogabbak lettek az emberek attól, hogy szinte bármikor bármelyik szerettüket, ismerősüket azonnal el tudják érni? Jobb lett a közérzete bárkinek, kényelmesebbnek vagy sikeresebbnek érzi az életét? Okosabb döntést hoz a vállalkozó, ha fel van szerelkezve a legjobb százezres csúcstechnikával? Nem, nem és nem. Vagy inkább fordítva?
Az emberek meg lettek vesztegetve. Ki van szolgálva az összes hóbort: csak be kell írni a keresőbe, csak le kell tölteni és már az övé lehet szinte bármilyen információ. Bejelölöm, de az utcán már nem köszönünk egymásnak.
Valahogy úgy van ez, mint a pártoknál: letehetem a szavazatom valami mellett, de a választási lehetőségek sokrétűsége közepette valódi választásra nincs lehetőség. Ki örül ennek az egésznek igazán? Hát az, aki szeretné tudni hogy mit szeretünk, mit utálunk, a barátaink kifélék, mifélék. Hol, miért jártunk életünkben, és éppen hol tartózkodunk most, öt-tíz méteres pontossággal. De ha kell a szobánkat is lefényképezzük tudtunkon kívül, úgyhogy még azt is lehet tudni mi van a könyvespolcon. Többnyire ezek csak kereskedők, és még nem is illegálisan -hiszen beleegyeztünk, más választásunk nem lévén, ugye-, de lehet éppenséggel az is, aki politikai kockázatot jelentő embereket derít fel.
Persze rengetegen vannak, akik azt hiszik hogy valaki kifejezetten őket figyeli. Hiszen a rendszer sok mindent megenged, sok mindent meg lehet nézni, le lehet írni, meg lehet tenni. De ha jobban a mélyére ásunk a dolgoknak, valójában kiderül hogy már önmagukban az emberekben is kialakultak olyan gátak, amik megakadályozzák a valós tettek végrehajtását, de többnyire már a valós független gondolatok kialakulását is. Az információs szökőár elsöpörte a józan eszet, a tartást, és minden relatívvá vált.
Az embereket ez az igen erős függés valójában nem érdekli, mert mindennek ellenére jól érzik így magukat. Nem zavarja őket, hogy algoritmusok, adatbázisok elemzik nap mint nap az életüket - iszonyatos mennyiségű adatot kezelve, és számolva. Ez a Snowden ügy, ez semmi ahhoz képest ami a szemünk láttára - két évtizeden belül kialakult. Ez a totális kontroll korának a nyitánya. De az embereket csak az érdekli, hogy többet keressenek, és mindent meg tudjanak venni, amiről éppen "meggyőződtek", hogy elengedhetetlen az életükhöz. Micsoda szerencse, hogy az internet, és a TV segít megtalálni azt, amire vágyunk. Az autók szélvédőjén pedig lesz kijelző, a beépített navigáció mellett. Nehogy vezetés közben is használni kelljen az agyunkat.
A valódi szellemi értékek, az ember pedig valahol ott van beleszőve, sarokba állítva ebben a millió terrabájtos adathalmazban, és minden fogyasztó állampolgár információkkal kellőképpen -ellátott- zavarodott agyában.
Mi erre az egészre köpünk. Kihasználjuk az adott technikai lehetőségeket, aztán ha úgy kell tenni, elhajítjuk az egészet - mert mi megállunk a saját lábunkon a való életben. Az adathalmazukkal meg majd csináljanak, amit akarnak.
Vésztői Gyula

Új jogosultságokat kap az orosz katonai rendőrség

Az orosz parlament felsőháza kiszélesítette az utóbbi években kiépített katonai rendőrség hatókörét, valamint ezzel összefüggésben a rendfokozatokat is nagyban kibővítették. A Szövetségi Tanács elé terjesztett törvény a katonai rendőrséget a hadsereg részeként határozza meg, melynek feladata a hadsereg szervezetein belül a törvény és rend fenntartása. Feladatkörébe beletartozik a katonai személyzet ellen és azon belül elkövetett bűncselekmények felderítése, katonai szállítmányok biztosításának és katonai létesítmények őrizetének ellátása.
Az új törvény felhatalmazza a katonai rendőrséget erő használatára az alkotmányosság fenntartásának minden formájában, engedélyezi számára a rendőri különleges alakulatok és katonai eszközrendszer igénybe vételét. Az elfogadott törvény szerint a katonai rendőrség újonnan kiépített szervezete bevethető terrorizmus elleni műveletekre és tömegoszlatási feladatokra is.
Oroszországban az utóbbi néhány évben kezdődött meg a katonai rendőrség kiépítése a hadsereg fegyverkezési programját akadályozó korrupció és sikkasztások miatt, teljes működőképességét 2011. júliusában jelentették be. Igor Szidorkevics, a Katonai Rendőrség Igazgatóságának feje akkor 6500 fős személyi állományról nyilatkozott. Szidorkevics - aki korábban Putyin judo edzőtársa volt -, nemrég azt nyilatkozta, hogy az új feladatkörök ellátására szervezetének több mint 50000 fős személyi állományra lesz szüksége.
Látható, hogy Oroszország komoly erőfeszítéseket tesz a fegyverkezési program fegyelmezettségének fokozására, de az is sokat elárul, hogy a katonai és rendőri struktúrák fölé helyezett új fegyveres testület jogosultságai az Ukrajnában folyamatban lévő felforgatáshoz hasonló események kezelésére is kiterjednek.

http://www.hidfo.net/2014/01/30/uj-jogosultsagokat-kap-az-orosz-katonai-rendorseg



Azonosították a volgográdi robbantókat


Két öngyilkos merénylő követhette el tavaly év végén a volgográdi merényleteket Oroszországban. Már őrizetben vannak a társaik, akik segítettek a terroristáknak eljutni az orosz nagyvárosba – közölték csütörtökön az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottságtól, ahol megnevezték a két terroristát.

A nyomozás eredményei szerint Aszker Szamedov és Szulejman Magomedov volt a két merénylő, akik a dagesztáni Bujnakszkból származó terroristacsoporthoz tartoztak – olvasható az orosz Russia Today hírtelevízió oldalán.

December 29-én a volgográdi pályaudvaron, másnap pedig egy trolin robbant pokolgép. A merényletekben összesen 34-en haltak meg, és több mint hetvenen megsérültek.


Már a merényletek után olyan értesülések szivárogtak ki az orosz rendvédelmi szervektől, hogy Dagesztánból érkezhettek a volgográdi robbantók, akik bizonytalanná akarták tenni a belpolitikai helyzetet a merényletekkel.


A hatóságok úgy vélték: a terroristák a forgalmas utakat megkerülve tudtak észrevétlenül behatolni a volgográdi régióba. A holttestmaradványok alapján azt mondták, hogy a trolibuszt egy férfi repítette a levegőbe 30-án.

http://balrad.wordpress.com/2014/01/30/azonositottak-a-volgogradi-robbantokat/

Görögország ellenáll

A görög állami villamos művek dolgozói tiltakoznak a vállalat privatizálása ellen. A görög kormány rendezési programja a dolgozók ellen irányul. Leépítés, privatizáció, megszorítás. Görögország azonban ellenáll.

Többet fizetünk az államnak, mint négy éve

Hiába fizetünk kevesebb szja-t, az elmúlt években kirótt új adóterhek elviszik a “nyereséget” – derül ki a Blikk cikkéből. A lap számításai szerint a 2009-es 203 ezer forintos bruttó átlagkeresetből ma már havi 1500 forinttal több kerül a költségvetésbe adók és illetékek formájában, ha a keresőnek nincs gyermeke. Egy átlagkeresetű, kétgyermekes házaspár viszont jobban jár a 20 ezer forintos, gyermekek után járó adókedvezmény miatt: ők több mint 10 ezerrel fizetnek jövedelmük és fogyasztásaik után kevesebbet havonta.
Egy, a lapnak nyilatkozó adószakértő szerint a 16 százalékos adóval a magas keresetűek jártak jól, főleg, ha gyerekek után az adókedvezményt is igénybe vették. Hozzátette, hogy az alacsony keresetűek az adójóváírás kivezetése miatt az szja-n is buktak.  Vigasztalhat minket a tudat, hogy az átlagos adóterhelésünk megfelel az EU-átlagnak, és elkeseríthet az, hogy a szomszédos országokban viszont kevesebbet kell adózni.
Mitől lett több?

Kisebb lett az szja, emelkedett viszont az áfa (25 százalékról 27-re). Így a keresetünk után évi 400 milliárd forinttal fizetünk kevesebbet, de a fogyasztás után fizetett áfa csaknem 800 milliárd forinttal nőtt. Emellett több új, a fogyasztókat sújtó adókat is kivetettek. Új terhet kaptak az egészségtelennek tartott ételek, a távközlési adóra telefonálók fizetnek rá. A bankokra kivetett terhek jelentős részét áthárították az ügyfelekre.
A gazdasági tárca nem ért egyet a lap számításaival, szerintük a gazdaságot terhelő összes adó- és járulékteher 41 százalékról 39 százalékra csökkent.
És hogy mennyit is romlik a morál a “nemmegszoritónak” nevezett fiskális politika miatt, imeg egy adalék: Köztudott, hogy az orvosok azért nem a legrosszabbul keresők közé tartoznak. Ám néhány hónap alatt a praktizálók közül minden huszadik hátat fordított a szakmájának, miközben átlagos fizetésük meghaladta a 460 ezer forintot.
A bérelszámolást tekintve a Magyar Államkincstár alá tartozó, a kórházak és szakrendelők létszámának 55 százalékát foglalkoztató egészségügyi intézményekben 4,8 százalékkal csökkent az orvosok létszáma 2013 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A nyugdíjas orvosok létszáma egy év alatt több mint harmadával (37 százalékkal) csökkent, a nyugdíjas egészségügyi szakdolgozóknak közel kétharmada (64 százaléka), a nyugdíjas egyéb egészségügyi dolgozóknak pedig a  85 százaléka fordított hátat a szakmájának az utóbbi egy év alatt.

Az orvosok keresete és létszáma. Forrás: GYEMSZI Az említett folyamatok eredményeképpen a 2013 első három negyedévében az orvosok száma 704 fővel 16 240-re csökkent, miközben számuk 2005-ben még 21 178 volt. Az orvosok egy része annak ellenére adta fel munkáját, hogy havi bruttó átlagos kerestük egy év alatt 11,3 százalékkal 463 ezer forintra emelkedett, míg nettójuk ennél nagyobb mértékben 15 százalékkal, 305 ezer forintra nőtt.
És mégis!
Esetleg talán azért, mert a “Magyarország jobban teljesit” szlogen nem is igaz?!
Bizony lehetséges!

  Mára pedig-alig két nappal a “romlás” kezdete óta-
már meg is született egy versike a forint bezuhanásáról, egy “ismert, de neve elhallgatását kérő gazdasági szakember” tollából:
“Letolt kamattal állunk,
Férj és fivér dühöngve jő,
Kicsi itt a sansza annak,
Ki későn tölt, és sose lő.

Remeg a láb a mélység felett
Menekülni már nem lehet
Továbbra is köpök rátok
Akkor is kamatot vágok.

A számlálón három,tíz áll
de kötelez a kormány PR
Míg kimondom, már tizenkettő
Szabadulj a szelvényedtő’”


http://balrad.wordpress.com/2014/01/30/tobbet-fizetunk-az-allamnak-mint-negy-eve/

A demokrácia illúziója

Az Országos Bírósági Hivatal nyilvántartása szerint ma 147 párt indulhatna az országgyűlési választásokon, ennyi a hivatalosan bejegyzett, engedélyezett pártok száma. Érdemes elgondolkoznunk azon: ennek ellenére miért csak tucatnyi párt tud általánosan ismertté válni és indulni a választásokon?
Amikor a rendszerváltó kékszalagosok megvezették a népet a demokrácia illúziójával, még nagyon sokan elhitték, hogy a demokrácia tényleg az a politikai rendszer, ami az állampolgároknak a legnagyobb fokú szabadságot adja. Hogy is lehetne másként? Hiszen szabad egyesülni, szabad gyülekezni, bárki alapíthat pártot és indulhat a választásokon, képviselvén azt, amit szabad elhatározásából képviselni akar. Legalábbis látszólag.
"Nemzetközi közösség" - a Kékszalag Bizottság elnevezés a szabadkőműves viseletből ered
Mostanáig ez az illúzió stabilan tartotta magát. 25 év alatt rengeteg párt alakult, rengeteg, különböző társadalmi csoporthoz tartozó ember gondolta úgy, hogy általa vallott értékeket politikai síkon is képviselni fog.
Ennek ellenére, a 2014-es áprilisi országgyűlési választásokon mégis csak tucatnyi pártra lehet szavazni. Miért van ez így?
Mert arra senki nem gondol, hogy a politizáláshoz tőke kell. Százszámra jönnek létre ilyen-olyan pártok, akiket aztán senki nem fog ismerni. Egy-egy radikális párt a nagy nehezen összeszervezett egyszeri botránytörténéssel fel tudja hívni magára a figyelmet, de terjeszkedni ők sem tudnak, mert nincs mögöttük tőke. Pártot alapítani nem politika, hanem befektetés. Olyan befektetés, amit csak a legpénzesebbek engedhetnek meg maguknak: milliárdok befektetésével sok ezer milliós költségvetéshez férnek hozzá. Azt követően négy év van arra, hogy kellő ravaszsággal és merészséggel a befektetés megtérüljön. Ennyi a demokrácia.
Egy párt országos szervezetének kiépítése, ismertté tétele és összesített elsőéves kiadásai meghaladják az 1,2 milliárd forintot. Ez csak az első év. Ha a párt tovább akar működni, az első milliárdon felül is további befektetők kellenek. Emiatt van az, hogy csak tucatnyi pártra szavazhatunk. Mert egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány olyan befektető van, aki magyar pártok alapításával csinál profitot.
Mostanra ezek a befektetők is letisztázták egymás közt az alá-fölérendeltségi viszonyokat. A magyar pártpiacon jókora nagytakarítás következik, a kishalak kihullanak, csak a nagyhalak maradnak benn a játékban. A kétharmados pártot felfuttató befektető ugyanis úgy döntött, hogy nem akar kockáztatni, nem elég jövedelmező a befektetés, ha más kalandvágyó pénzemberek is közbeavatkozhatnak. Ezért a pártok jelöltállításaival kapcsolatban ma már igen szigorú követelmények vannak, alig tucatnyi párt lesz, aki egyáltalán fel tud állítani egy országos listát és indulhat a választásokon. Aki nem tud országos listát felállítani, azt pedig törölni fogják. A következő parlamenti ciklus alkalmából több mint 130 párt fog megszűnni.
Ők azok, akik nem tudták, hogy a pártpolitika csak a nagytőkések játszótere. A pártpolitika olyan lezárt terület, ahova csak milliárdosokkal a háta mögött tud bejutni valaki. Olyan szabadság ez, ami csak a pénzes emberekre vonatkozik, egy olyan társadalomban, ahol egyébként is csak a pénzes embereknek van mozgástere. Ez a demokrácia illúziója. Vajon meddig lehet még fenntartani?
Fenyvesi Áron


A kinálatra nem panaszkodhatunk! Csak silány a minőség…


Száznegyvenhét párt indulhatna az április 6-ai országgyűlési képviselő-választáson, az Országos Bírósági Hivatal nyilvántartásában ennyi párt szerepel. Minden harmadik a legutóbbi parlamenti választások után alakult meg. Az elmúlt évben 23 pártot jegyeztek be a bíróságokon, a következőket: A Válasz Párt; Aquila Párt; Együtt – a Korszakváltók Pártja; Együtt 2014 Párt; Elégedetlenek Pártja; Élhető Magyarországért Párt; Ellenzéki Párt; Határon Túli Magyarok Pártja; Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt; Magyarországért Demokratikus Párt; Magyarországi Cigányok Pártja; Magyarországi Cigánypárt; Modern Magyarországért Mozgalom Párt; Negyedik Köztársaság Párt; Nemzeti Érdekért Párt; Országunkért Közösen; Párbeszéd Magyarországért Párt; Rend, Szabadság, Jólét Párt; Seres Mária Szövetségesei; Sportos és Egészséges Magyarországért Párt; Szabad Magyarok Pártja; Új Független Párt; Új Magyarországért Párt.
Idén is bejegyeztek már négy pártot, ezek a következők: Szabad Választók Pártja, Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja; Szövetségben, Együtt Magyarországért; valamint Új Dimenzió Párt. A 2010-es országgyűlési választás előtti évben 26 pártot jegyeztek be a bíróságokon. Négy évvel ezelőtt, a parlamenti választás előtt 183 párt volt bejegyezve.
Hasonló pártalapítási hullám az 1990-es évek első felére volt jellemző. Bár sok, az 1990-es évek első felében alakult párt azóta megszűnt, 15 még ma is működik közülük. A mai parlamenti pártok közül a Magyar Szocialista Pártot 1989 novemberében, a Kereszténydemokrata Néppártot 1989 decemberében, a Fiatal Demokraták Szövetségét (mai nevén Fidesz-Magyar Polgári Szövetséget) 1990 februárjában vették nyilvántartásba a bíróságon.
Az 1995 előtt alakult, és ma is működő pártok közül még 1989-ben alakult meg a Magyar Demokrata Fórum (jelenleg Jólét és Szabadság Demokrata Közösség), a Magyar Környezetvédők Pártja és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, 1990-ben a Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Párt, a Független Magyar Demokrata Párt, a Magyar Munkáspárt, a Szabad Demokraták Szövetsége-a Magyar Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt.
A ma is működő pártok közül 1992-ben jegyezte be a bíróság az 56-os Nemzeti Pártot, 1993-ban a Magyar Igazság és Élet Pártját, 1994-ben pedig a Peches Üldözöttek Szövetségének Pártját és a Függetlenek Választási Együttműködését.
Az országgyűlési választáson induló pártok számára nemcsak a parlamentbe jutás miatt fontos a jelöltállítás, hanem azért is, mert a pártként bejegyzett társadalmi szervezetek csak akkor működhetnek a továbbiakban pártként, ha el tudnak indulni a választáson, tehát ha a jelöltjeik felkerülnek a szavazólapokra. A pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi törvény ugyanis kimondja: a bíróság az ügyészség indítványára – a párt egyesületként való további működésének érintetlenül hagyásával – megállapítja a párt működésének megszűnését, ha a párt egymást követő két általános országgyűlési képviselői választáson nem állít jelöltet.
(NOL)


Birodalomépítés miatt gyengélkedik a rubel

Immár napok óta az orosz rubel gyengeségével vannak tele az újságok. Egy dolgot azonban elfelejtenek, illetve szándékosan nem beszélnek róla a médiában: az EU és az orosz gazdasági térségbe lépés közötti alapvető különbségekről. Mik is ezek a különbségek?
Az EU alapvetően piacot kínál a belépő országoknak. Hogy ez csak neki piac, az majd évekkel később fog kiderülni. A belépő országok azzal lesznek tele pillanatok alatt, hogy lehet menni külföldre dolgozni, és egész Európára kiterjedő piac várja őket. Ebből annyi következik be, hogy kell a legszakképzettebb munkaerő, amit elszív a nyugati ipar, és dolgoztatja jóval olcsóbban, mint az ottani munkaerőt, valamint az esetek túlnyomó többségében mehetnek lovak után lócitromot sepregetni, kukásnak, mosogatónak és hasonló szintű munkákra. A piacból semmi nem lesz, mert oda a tőkével nem rendelkező cégek betörni képtelenek, és van még egy nagyon erősen fújó szembe szél: az, hogy a német cég csak német céggel dolgoztat, a francia csak franciával. Erre példának felhozható éppen a sokat sztárolt AUDI. Ez a cég kezdetben itthon magyar beszállítókkal dolgoztatott, amelyeket szépen lassan leváltottak a Magyarországra besomfordáló német cégek. Mára javarészt ezek a beszállítók, a magyar kisvállalkozásokat pedig kihajították. Ez a viselkedés vonatkozik az egész EU szabályozásra és működésre.
Az EU nem ad pénzt. A piac és a munkahelyek ígérete mellett nem kínálnak semmit. Főleg anyagi juttatást nem. (Amit adnak, annál jóval többet vesznek vissza.) A csatlakozások feltétele minden esetben - mivel általában a rossz helyzetű országok ácsingóznak állandóan az EU-ba - a súlyos megvonások, megszorítások bevezetése. Olyan szinten képesek elvárni a nép megnyomorítását, hogy azzal már-már a középkorba taszítanak vissza országokat (nézzük csak meg hazánk esetében a kiindulási helyzetet az egyetemek, főiskolák, kórházak terén, ha mást nem is akarok nézni, honnan hová süllyedtünk). Ezen kívül Brüsszel mindent csak célirányosan ad, és ebben a szociális hozzáállás semmilyen szinten sem szerepel. Egyszerűen az EU nem ismeri a szociális szó fogalmát. Egyetlen egy hozzáállást ismert, a haszonét. A pénzügyi egyensúly, profit, a százalékok és a haszonkulcsok világa, más nem fér bele.
Az orosz kapcsolatépítés ezzel szemben teljesen más módon működik. Az orosz piac valóban nyitott, mert az orosz újrafejlesztés alig pár éve indult be. Moszkvának szüksége van a fejlesztő mérnököktől kezdve a zöldségig mindenre, mert a közeljövőben olyan mértékű növekedés fog ott lezajlani. Így valóságos piacot kínál. Iszonyatosan nagy nyersanyagbázisa révén pedig megengedheti magának, hogy sok mindent ebből finanszírozzon, és ne bajlódjon az előállításával, hiszen így is gond a magasan képzett szakemberek hiánya a fiatalok között. Ezért az orosz rendszerhez való csatlakozás egyrészt valós piacot jelent, másrészről Moszkva a hozzá csatlakozó országokat hatalmas kölcsönökkel támogatja a gazdasági talpra állásban. Amennyiben a kölcsön nem párosul valós piaccal, úgy csak visszafizethetetlen teher marad. Amennyiben a kölcsön mellé komoly felvásárló piac társul, úgy a kölcsön már egész más értelmet nyer, egy könnyen letudható és visszafizethető segítség marad.
Oroszország az utóbbi időben nagyon sok országgal bővítette a kapcsolatokat. A megállapodások pedig úgy kezdődtek, hogy Moszkva sok-sok milliárd eurós segítséget vagy hitelt nyújtott. Jelenleg ez nagymértékben beleszól abba, hogy az orosz rubel gyengült, mert emiatt hatalmas mennyiségű eurót vásároltak. Ukrajnába éppen ma érkezik meg a nekik adott hitel második részlete euróban. De komoly összegek mentek Belorussziába, Oszétiába, Ciprusra, Görögországba, és más országokba is. Hazánknak is euró összegben ajánlottak fel hitelt a paksi erőmű felújítására és bővítésére. Meg kell jegyezni, hogy nem hazánk, hanem Moszkva elvárása volt, hogy az összeg 30 százalékában - azaz 3 milliárd euróig - magyar cégeknek kell leszállítani alkatrészeket. Érdekes módon ez a német gyártmányú szélerőművek esetében nem így volt, azzal csak a német munkahelyeket tartjuk fent. A 3 milliárd euróig legyártandó alkatrészek pedig nagyon sok munkahelyet jelentenek. A kettő között alapvetően a hozzáállást kell most figyelni. Vagy vegyünk egy másik példát: Ukrajna esetében mik voltak az együttműködési elvárások? Az EU részéről az, hogy a benzin árát emeljék az EU-s szintre. Oroszország esetében az, hogy csökkentették a gáz beviteli árát egyharmadával. Azt hiszem, egy átlag életet élő ember számára nem kell jobban szemlélteti, milyen hatalmas különbség van a két hozzáállás közt.
Oroszország az utóbbi időben több tíz milliárd eurónyi hitelt illetve támogatást adott ki, illetve Kuba esetében több tíz milliárd hiteltartozás megfizetéséről mondott le. Ezek a lépések lehetetlen, hogy ne jelentkezzenek a rubel árfolyamában, vagy értékében. Csakhogy az oroszok nagyon helyesen nem egy vagy öt évben gondolkodnak. Szoros szövetséget akarnak létrehozni, emiatt jóval hosszabb idő intervallumokban gondolkoznak. Hosszú távon pedig sokszorosan térül meg mindez. Számunkra, a néphez és a munkás osztályba tartozó emberek számára sokkal kedvezőbb lehetőségeket kínál az orosz érdekövezet. Minket hidegen hagy az, hogy a nyugati multiknak lesz-e új piaca, mint ahogy az is, hogy a kapitalista tőke tud-e kibontakozni hazánkban vagy nem. Számunkra az a lényeg, hogy van-e oktatás és egészségügy, vannak-e gyermekeink számára megfelelő feltételek az erkölcsös életre és a megélhetésre, a családalapításra és a több gyermek vállalására. A nyugati világban nincs. És az "alapvető értékei" miatt nem is lesz. Nekünk ez a fontos kérdés, és mi ezek alapján állunk hozzá a kibontakozó óriások csatájához. Mi továbbra is a keleti partnerséget támogatjuk. Mert ez a munkás nép érdeke.
Kemény Gábor

VIDÁM ÉLET VOLT AUSCHWITZBAN



ZENÉVEL SZÓRAKOZTATTÁK AZ SS-EKET
Pontosítjuk a hazug oldalt. Nem megsemmisítő, hanem munkatárbor volt! Gázkamrát senki sem látott közelről, se távolról és semmi ilyen tárgy nem került elő immár 70 éve! Nem lehetett rossz dolog másfél évig muzsikálgatni...Nem írják, hogy a reggeli és esti muzsikálás mellett mivel teltek el napjaik? Vicceket mesélgettek az SS őröknek? Körmeiket pucolgatták? Vagy mivel „szórakoztattak”? A cikk ráadásul ellentmondásban van, hiszen megerősítették, hogy munkával teltek a rabok napjai, szó sem volt megsemmisítésről. Jó példa ez is azokra, akik holoüzleti haszonra használták föl a tábori élményeiket.
1943-ban az auschwitzi megsemmisítő táborba deportálták szüleivel együtt, akiket soha nem látott viszont. Neki úgy sikerült elkerülnie a gázkamrát, hogy hegedűsként tagja lett a létesítmény mintegy negyven nőt számláló zenekarának, amelynek minden nap játszania kellett, amikor a zsidó foglyok elindultak, illetve visszatértek a kiparancsolt munkából. Vasárnap délutánonként a tábor SS-tisztjeit kellett szórakoztatniuk. Silbersteint 1944-ben a bergen-belseni táborba irányították, 1945. április 15-én végül az angol katonáktól kapta vissza szabadságát. A háború után párizsi, majd touloni kabarékban énekelt. 2005-ben Les sanglots longs des violons de la mort (A halál hegedűinek hosszú zokogása) címmel közzétette élete gyerekeknek szóló elbeszélését, amelyből 2009-ben színdarab is készült. Holokauszt-túlélőként rendszeresen beszélt az Auschwitzban töltött időszakról. Violette Jacquet-Silberstein a francia Becsületrend lovagi fokozatának birtokosa volt.(multkor, részlet és kép)

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/vid%C3%A1m-%C3%A9let-volt-auschwitzban

AMERIKA LEPLEZI HOGY GYENGÉLKEDŐ HELYZETBEN VAN



Kép: a kínai nagysebesség járművet valószínűleg az űrbe lövik fel és ott külön irányítja magát, itt nem a szárnya, hanem a két leváló burkolata látható és középen a jármű


AMERIKA LEPLEZI HOGY GYENGÉLKEDŐ HELYZETBEN VAN
Kezdjük a legkönnyebb témával. A képen New York főpolgármestere látható, De Blasio, a PressTV képén. Igen jellemző ez az eset is, amit nálunk elhallgatnak. A Siratófalnál látható főzsidó most letolást kapott 60 vezető amerikai zsidótól, hogy a legbefolyásosabb amerikai zsidó szervezetnek (AIPAC) nem teljesíti a parancsait, miközben hűségesküt tett nekik, hanem megy a maga feje után, hogy a hatalmas várost vezesse.
A második témát is a PressTV hozta fel, de ez már igen komoly. Amerikai katonai szakértők rettegnek a kínai fegyverkezéstől. Most kifejlesztettek egy olyan repülő eszközt (nem rakéta), ami közel 10 ezer km-es sebességgel képes haladni az űrben és bármilyen amerikai célpontra lecsaphat. A baj csak az, hogy amik kijelentették, hogy ezt a járművet az ellenrakétákkal nem tudják kilőni, mert olyan sebesen megy mint egy rakéta....
A harmadik súlyos témát eljelentéktelenítették nálunk a hírekben. Obama éves beszámolójáról van szó, ahol beismerte - magyarra fordítva -, hogy semmi pénzük katonai háborúkat csinálni....Hát igen, a háború sok pénzbe kerül és az most nincs nekik, csak adósságuk. Most jön a lényeg. Obama kijelentette, hogyha a képviselő héják Irán megtámadását vagy a szankciók bevezetését akarják kezdeményezni, akkor ő azt azonnal megvétózza. Erre a hírre Izraelben hidegrázásos gyomorgörcsöt kaptak...

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/amerika-retteg-sok-mindent%C5%91l

Ukrajna a román nacionalisták célkeresztjében

Minden politikai válság az ország meggyengüléséhez vezet, és elkerülhetetlenül ingerli a szomszédos államokban a könnyen felbuzduló elemeket. Az ukrajnai válság mozgásba hozta a román revizionistákat, akik már az „ellopott területek visszatéréséről” beszélnek.
A Traian Basescu elnökhöz közel álló sajtóban és a román Külföldi Hírszerző Hírszerző Szolgálat (SIE) által bőkezűen finanszírozott nacionalista körökben aktívan folyik a vita arról, hogyan használják fel az ukrán krízist Csernovci megye, a Herc körzet és Odessza megye egy részének leválasztására. Ezeket a területeket a román nacionalisták szerint „Sztálin ellopta”, következésképpen akadnak olyan politikai erők, akik a „visszatérést” fontos politikai projektnek tartják.
Elméletileg, nemcsak Romániának lehetnek területi igényei Ukrajnával szemben, de a szomszédos államok vezetői közül csak Basescu román elnök tűnt ki ilyen jellegű kijelentésekkel. Ősszel lejár Basescu felhatalmazása, harmadszorra nem indulhat az elnökválasztáson. De annak érdekében, hogy megtartsa az általa ellenőrzött politikai erők hatalmát, Basescu kész akár a nemzetközi konfliktusra is a „történelmi igazságosság helyreállítása” érdekében. A rendkívüli helyzet vagy a komoly külpolitikai győzelem az elnöki környezet radikálisai szerint elősegítheti a hatalom megőrzését. A megfigyelők nem egyszer szóltak a Basescu és Szaakasvili közötti hasonlóságról. 2008-ban csak a szerencsés véletlen és a racionális európai erők beavatkozása mentette meg Romániát a „grúz katasztrófa” saját verziójától, a Dnyeszter-vidék konfliktusának „felmelegítésétől”.
Most a helyzet megismétlődik. Csernovci megye határán nincsenek orosz békefenntartók, és ez még inkább ösztönözheti a román felet a meggondolatlan lépésekre.
Az első előkészületek már folyamatban vannak, és ha a hatalom idejében nem állítja le, akkor a problémák csak kiéleződhetnek. Az ukrajnai román nemzeti kisebbség szervezeteit teljes mértékben ellenőrzés alatt tartják a romániai különleges szolgálatok. Ezek a szervezetek már követelték, hogy az ukrán parlament egyetlen román nemzetiségű képviselője lépjen ki a Régiók Pártjából. Innen már csak egy lépés az ukrán hatóságok „nem legitimmé” nyilvánítása”, és a kérés Bukaresthez, hogy védje meg polgárait (Ukrajna számos román nemzetiségű lakosának van román útlevele). Nincs kizárva, hogy ezt a lépést alkalmazhatják annak érdekében, hogy a NATO-tagország csapatokat vezényeljen ki Ukrajnába. De reménykedni lehet, hogy a német diplomaták, akik egyszer már élesen visszafogták a román elnök nacionalista hevét, meggátolják az események ilyen alakulását.
Valentin Mandrasescu - Oroszország hangja

Vihar előtti csend - újra megbénulhat a légi közlekedés Európában

Határozatlan idejű sztrájkot tartanak a légiforgalmi irányítók Európa több országában. Az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetségének felhívására a Visegrádi Négyeken kívül Portugália, Franciaország, Olaszország, Ausztria és Görögország csatlakozott.
A megmozdulás szervezői szerint a civil légi közlekedés átmeneti megbénításának nyilvánvalóan semmi köze az ukrán helyzethez. Azonban ennek ellenére azt láthatjuk, hogy a civil légi irányítás megbénítása furcsa módon egyetlen légi folyosót fed le, azokba az országokba vezető (ill. velük határos) légi szállítási útvonalat, melyek az Ukrajna elleni agresszióban érintettek lehetnek.
Köztudott, hogy Európában a légi irányítás megbénítását célzó, látszólag civil tevékenységek sok esetben a NATO műveletek fedőgyakorlatai.
2010-ben a NATO egy hadgyakorlat során a Baltikum megvédését szimulálta orosz beavatkozás esetén. Az európai NATO légierő összevont gyakorlatait a civil légi közlekedés sztrájkok miatti megbénulása kísérte, gyakorlatilag Franciaországtól a Baltikumig a teljes légi folyósón több napig állt a civil légi közlekedés. Nem kizárt, hogy a jelenlegi összevont légi irányítói sztrájkot pedig az ukrán helyzet elmérgesedésének tudhatjuk be.

http://www.hidfo.net/2014/01/30/vihar-elotti-csend-ujra-megbenulhat-legi-kozlekedes-europaban

Cenzúrázzák a fagyhalálos eseteket az állami médiában



Arat a fagyhalál

- Arat a fagyhalál – 88 áldozat -

“Az MSZF meggyőződése szerint; a szolidaritás életeket menthet meg.”

Az igen enyhe január elejei időjárás dacára 12-en szenvedtek kihűléses halált Magyarországon. Velük együtt 88-ra emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma tavaly ősz és 2014. január 26. között – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.
Közterületen, azaz a szabad ég alatt 25 embertársunk lelte halálát, fűtetlen otthonukban pedig ugyancsak 25-en hűltek ki. További 38-an kórházba szállításuk közben, vagy kórházba kerülésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.
A Magyar Szociális Fórum ismételten arra kérte a közszolgálati média irányítóit, hogy szakítsanak évek óta tartó közönyös magatartásukkal, és adjanak hírt az idén is pusztító fagyhalálról, mert ezzel maguk is mozgósítják a lakosságot a fokozott odafigyelésre. Az MSZF meggyőződése szerint; a szolidaritás életeket menthet meg.
Döbbenten tapasztaljuk, hogy az állami szerkesztőségeknek megtiltották, hogy foglalkozzanak a fagyhalál esetek számának és összetételének alakulásával. Minden erőfeszítésünk ellenére nem oldották fel a cenzúrát. A kormány irányítása alatt álló média négy év óta nem ad hírt a tömeges pusztulásról.
Az emberi jogokért küzdő szervezet felidézte a 4 évet felölelő adatokat máig bezárólag. Eszerint:
2010-2011 telén több mint 400-an fagytak meg,
2011-2012 telén 330-an szenvedtek fagyhalált,
2012-2013 telén csaknem 300 fagyhalál eset történt,
2013-2014 telén eddig 88-an távoztak az élők sorából kihűlés következtében.+++

Milliárdosokat is célbavett az Őrsereg!

Nemcsak bankokat, hanem „pénzoligarchákat” is megfenyegetett az Őrsereg néven jelentkező, a Lehel úti robbantást magára vállaló csoport. A merénylő a következő célpontját is megnevezte. Újabb részleteket árult el a Borsnak a titokzatos levélről Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége elnöke, aki múlt szerdán kapta kézhez a fenyegető üzenetet.
– Két bankot nevesítettek, mint lehetséges célpontot. A pénzoligarchákat és a hozzájuk köthető üzleti láncokat is ostorozzák, s következő célpontként egy ilyen láncot neveztek meg. A levelet átadtam a rendőrségnek, de készítettem egy közjegyző által hitelesített másolatot is. Figyelmeztetem azokat, akik veszélyben lehetnek – mondta el lapunknak Éliás.
A Bors a legnagyobb bankoktól tudakolta: kaptak-e olyan jelzést, hogy a fenyegető levélben az ő intézményük is célpontként szerepel? Megerősítették-e védelmüket? Az OTP Bank csak annyit válaszolt, hogy az említett témában nem tudják munkánkat segíteni.
Az Erste Banktól lapzártánkig nem kaptunk választ. A Budapest Bank sajtóosztályától megtudtuk, hogy eddig nem kaptak pontos információt a rendőrségtől. A K&H Bank illetékese nem kommentálta az értesüléseinket, csak azt a tényt közölte, hogy a nyomozás még tart, s folyamatban lévő ügyről nem nyilatkoznak.
(Bors)
Mészáros Lőrinc megrettent!


Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (Fidesz-KDNP) szerint Mesterházy Attila az MSZP szombati nagygyűlésén egy bekiabálásra reagáló megjegyzésével átlépett egy határt, és rémületet idézett elő az egész országban. Mészáros Lőrinc az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Mesterházy Attila pártelnök “rólam és a munkámról beszélve, uszítva a hallgatóságot, helyeslően kommentálta egy bekiabáló MSZP-s dermesztő csatakiáltását”, amelyben az első sorokban ülő szocialista “Kötelet!”, vagyis akasztást követelt “a nevem hallatán”.
Mészáros Lőrinc jobban teljesít “Ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje olyat tett, amire nincsen mentség” – vélekedett Felcsút polgármestere, majd úgy fogalmazott: Mesterházy Attila “átlépett egy minden jóérzésű ember számára átléphetetlennek tartott határt, felháborodást és rémületet idézett elő nemcsak a családomban, szűkebb és tágabb környezetemben, de az egész országban”.
Mészáros Lőrinc szerint érthetetlen és elkeserítő a pártelnök magatartása, hiszen – mint írta – “egy olyan pártot képvisel, amelynek elődszervezete bizony elrendelt politikai gyilkosságokat ártatlan áldozatok ellen, helyeselve, védve, szorgalmazva az efféle felfoghatatlan embertelenséget”.
“De nem kell a régmúltba visszamennünk, hogy Mesterházy Attila és szövetségesei embertelenségéről meggyőződjünk, hiszen Gyurcsány Ferenc nevéhez közismerten a tömegbelövetés, Bajnai Gordonéhoz családok tucatjainak tönkretétele, öngyilkosságokba torkolló ellehetetlenítése fűződik” – áll a polgármester közleményében.
Mészáros Lőrinc rémisztőnek nevezte, hogy Mesterházy Attila “sietett felzárkózni a mestereihez és jóváhagyólag nyugtázta, hogy hívei bosszút lihegnek és készek lennének ismét gyilkolni, erőszakoskodni”. Megdöbbentő módon még mindig úgy viselkednek, mintha az MSZMP-ből lett MSZP vezetője – csak úgy – börtön- vagy halálbüntetéseket szabhatna ki – tette hozzá.
Mészáros Lőrinc szerint elfogadhatatlan, hogy “választási program híján, a puszta hatalomvágy erre a szintre süllyessze, ilyen gátlástalanná, gyűlölködővé tegye az egyesült baloldal kampányát”.
Felcsút polgármestere közleményében kitért arra, hogy a rendszerváltás óta vállalkozik és politizál, számtalan politikai és közéleti támadás érte, és mint közölte: a baloldali kormányok nyolc éven át mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék a munkáját, “sikertelenül”.
“Mostanáig semmire sem reagáltam, a céltalan hadakozás helyett végeztem a feladatom, munkát és megélhetést teremtettem több mint hatszáz embernek, hatszáz családnak, vezettem a települést teljes járandóságomat közcélokra ajánlva fel” – írta Mészáros Lőrinc, hozzátéve, hogy saját pénzéből több tízmillió forinttal járult hozzá a felcsúti orvosi rendelő, az óvoda, a plébánia, a templom felújításához, a faluház építéséhez.
Az mno.hu a Hír Tv felvétele alapján vasárnap számolt be arról, hogy kötelet javasoltak bekiabálók a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől.
Az internetes portál felidézte: a nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy “Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon”. Ekkor valakik azt kiabálták be a nézőtérről, hogy “kötelet!”, amit több újságíró már akkor egyértelműen a helyszínen is hallott – olvasható a cikkben.
A Magyar Nemzet internetes kiadása kitért arra: Mesterházy Attila nem határolódott el a kijelentéstől, annak elhangzása után ugyanis úgy folytatta, “de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak”.
Az MSZP hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a cáfolhatatlan tény az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta, ezt az MSZP elnöke azóta szóban és írásban is megerősítette. Ezért – közölte a szocialista párt – bárkit, aki tényként állítja, hogy a pártelnök “másra reagált, az MSZP be fogja perelni – úgy, ahogy ezt a Magyar Nemzet című újsággal már meg is tette”. A szocialista párt szerint a “Hír Tv is elismerte, hogy a felvétel hangsávjába belenyúlva manipulálta a hangfelvételt”, és véleményük szerint az is elgondolkodtató, hogy az ügy miért csak 24 órával a rendezvény után pattant ki.
(MTI)


36 milliót tapsoltak el szegény gyerekek pénzéből

Megkárosították a hátrányos helyzetű gyerekek segítésével foglalkozó Értetek Karitatív Egyesületet. A gyanú a szervezet elnökére és annak férjére terelődött. Megcsapolták a Demján-féle alapítványt Nyírbátorban – számolt be szerdai számában a Magyar Nemzet. A hátrányos helyzetű gyerekeknek szánt támogatásból a lap szerint egy volt MSZP-s sikkasztott. Aki – mint a Hír24 megtudta – 2010 óta Simon Miklós (Fidesz-KDNP), a Nyírbátor és környéke kistérségi társulás elnökének közvetlen munkatársa. (Ezt valahogyan “elfelejtette” megemliteni a Magyar Hirlap nevű döbrögista udvari főorgánum, B-R)
A nyomozó ügyészségen Szabó Éva (korábbi MSZP-s országgyűlési képviselő, Veres János pénzügyminiszter volt felesége), a Demján Sándor Alapítvány helyi képviselője tett feljelentést az év elején, miután kiderült: Bartha Edina, az Értetek Karitatív Egyesület elnöke 36 millió forinttal nem tud elszámolni.
Szabó Éva a Hír24-nek elmondta: december elején több szülő hívta, hogy megtudja, miért nem kapták meg hátrányos helyzetű gyermekeik a nekik járó ösztöndíjat. Szabó megkérdezte az egyesület alkalmazottját, aki közölte vele, hogy már egy ideje hitegetik a szülőket. Szabó Éva kérdőre vonta az egyesület elnökét, Bartha Edinát, aki előbb azzal védekezett, hogy van pénz a számlán, csak tévedésből 60 napra lekötötte, majd néhány nap múlva elismerte, hogy nincs meg a pénz. Demján Sándor utasítására feljelentést tettek.
Feleség és férj is gyanúsított
A feljelentés szerint 36 millió forint hiányzik, ebből „papíron” 30 milliót Bartha Edina ügyvédi letétbe helyezett. Az ügyvéd egyébként a nő férje, akit meg nem erősített információk szerint Bartha jelentett fel, mondván: nem tud elszámolni a pénzzel.
Úgy tudjuk, a nyomozás most két szálon fut: a feleséggel kapcsolatban 6 millió, a férjjel kapcsolatban 30 millió forint miatt. Elképzelhető azonban, hogy össze fognak érni a szálak, és egy eljárásban tárgyalják az ügyet.
Helmeczy László, a sértett jogi képviselője szerint a férj esetében a sikkasztás gyanúja mellett az ügyvédi visszaélés gyanúja is felmerülhet.
Egykori MSZP-tag, jelenleg egy fideszes munkatársa Bartha Edina 2010 óta Simon Miklósnak (Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, Nyírbogát polgármestere, a Nyírbátor és környéke kistérségi társulás elnöke) közvetlen munkatársa. A Kistérségi Szociális és Pedagógiai Központ vezetői posztjában a fideszes többségű kistérségi társulás tavaly egyhangúlag erősítette meg Barthát.
Simon Miklós erről a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott:
„bár az említett egyesület tevékenysége semmilyen módon nem függ össze a kistérségi társuláséval, a nyilvánosságra került információk alapján a társulás tanácsa úgy döntött, március 1-jei hatállyal meneszti Bartha Edinát a Kistérségi Szociális és Pedagógiai Központ éléről.”
Balla Jánosné (MSZP), aki Nyírbátor polgármestereként jelen volt a társulási ülésen, azonban egészen másképp emlékezik a történtekre. Mint elmondta, Simon Miklós már 3 hete tudta, hogy büntető feljelentés van a munkatársa ellen, de nem tett semmit. Aztán a városban terjengő pletykákra hivatkozva összehívta az ülést. Őt elsősorban az érdekelte, kik a tagjai a szocialisták közreműködésével létrehozott alapítvány kuratóriumának, illetve, hogy tudtak egymilliárd forintot a térségbe hozni. Kétórás vita után a társulás szavazott arról, hogy megvonja a bizalmat Bartha Edinától. Ezután néhány polgármester felvetette: az érintettnek le kellene vonnia a konzekvenciákat, és lemondani vezetői megbízatásáról. Ekkor Simon Miklós és Bartha Edina kiment a teremből, bő félórát tárgyaltak egymással, majd visszatérve Bartha Edina egy levelet olvasott fel: miután vele szemben a bizalom megrendült, a vezetői megbízatásáról március elsejével lemond, de szakmai munkát a továbbiakban is itt szeretne végezni. A társulás ezt elfogadta, magyarán: március elsejéig még ő vezeti a Kistérségi Szociális és Pedagógiai Központot, utána pedig itt dolgozik beosztottként.
Balla Jánosné azt állítja, amikor decemberben kiderült, hogy az alapítvány pénzéből 36 millió hiányzik, Bartha Edina a kuratórium előtt elismerte, hogy az összeget apránként felvette, majd felélték. A nő az Értetek Karitatív Egyesület elnökeként egyedüli használója volt a bankkártyának, senkitől nem kellett engedélyt kérnie, ha készpénzt akart felvenni. Balla Jánosné szerint nekik, akik a pályázati anyagokat állították össze, az egyesület pénzügyeire rálátásuk sem volt. Papíron valószínűleg minden rendben lehetett, mert a Demján Sándor Alapítvány megbízottja sem kifogásolta az elszámolásokat. Az ügyvédi letétet Bartha és férje valószínűleg épp arra találták ki, hogy a hiány ne tűnjön fel.
(hir24)

Mi az Európai unió főbűne?

Az oroszország Hangja híroldalon az alábbi szavazáson nem megszokott módon egyéni válaszokat is meg lehet adni, érdekes és szimpatikus megnyilvánulások születtek. 
A szavazás állása jelenleg: 
Rosszul átgondolt bevándorlási politika / 7.3%
A tagországok szuverenitásának drasztikus korlátozása / 26.1%
A nemzetgazdaság egész ágazatainak megsemmisítése / 53.0%
„Általános európai” normák és értékek erőltetése / 11.6%
Más variánsok: / 2.0%

-az, hogy meg megvan......
-Az összes felsorolt...
-erkölcstelen Közel-kelet politika
-Ez így együtt.
-az összes előbb felsorolt dolgok
-Együtt a négy, és még négyszáz más.
-Az EU feladta az európai értékeket és az U.S.A. kiszolgálójává vált.
-az intézményesitett idiótizmus
-Idióta - máshol máshol nem érvényesülő - bürokraták gyülekezete.
-az, hogy egyaltalan van...
-a liberális szemét előretörése és hazug kettős mérce alkalmazása
-Az első négy együtt
-Szinte egyenlő mértékben bűn mind a 4
-Mindez együttvéve
-pénz hegemónia
-bürokratizmus
-az összes
-mind a négy !
-Zsidóuralom
-Miért nem lehet több dolgot bejelölni?
-Ez mind együtt
-Hogy létezik.
-Kizárólag a Cionista érdekeket szolgálja, a felső vezetők száz százaléka Cionista és a nemzetek teljes megsemmisitése a céljuk!
-Összes pont EU főbűne
-2., 3.,4., 1.,
-A létezése!
-Már rég nem a megálmodók elvei szerint, hanem a globalizáció igényeinek megfelelően működik!
-A valódi európai értékek elvetése 
Hakenkreuz Elemér

Janukovics már lebetegedett!-a román vezetés pedig ezután jelent majd beteget?

A RIA Novosztyi Kijevből keltezett jelentése szerint Viktor Janukovics ukrán elnök magas lázzal betegnek iratta ki magát – olvasható az ukirán államfő honlapján. “Ukrajna elnökét a légutak akut megbetegedése miatt, amelyet magas láz kísér, betegnek írták ki” – idézte az orosz hirügynökség Alekszandr Ordát, az ukrán elnöki hivatal orvosi részlegének vezetőjét. További részletek nem ismeretesek. A RIA Novosztyi Kijevből keltezett jelentése szerint Viktor Janukovics ukrán elnök magas lázzal betegnek iratta ki magát – olvasható az ukirán államfő honlapján. “Ukrajna elnökét a légutak akut megbetegedése miatt, amelyet magas láz kísér, betegnek írták ki” – idézte az orosz hirügynökség Alekszandr Ordát, az ukrán elnöki hivatal orvosi részlegének vezetőjét. További részletek nem ismeretesek.
A cikk a hirdetés után folytatódik
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német szövetségi kancellár telefonon megvitatta az Ukrajnában kialakult helyzetet – jelentette a RIA Novosztyi tegnap késő este, a Kreml közleményére hivatkozva.

A két vezető politikus rámutatott arra, hogy az ukrán ügyekbe bármilyen formában történő külső beavatkozás megengedhetetlen – hangsúlyozta a Kreml közleménye. Merkel egyben sok sikert az Oroszországban tartandó első téli olimpiai játékok szervezőinek.
Közben az Oroszország Hangja állami rádió idézte az Adevarul cimű román kormányzati szőcsövet, amely szerint egyáltalán nem kizárt Ukrajna Európa-párti nyugati és oroszbarát keleti részének szétválása. “Felkészült-e Románia arra, hogy megvédje az észak-bukovinai, a hercai, az észak- és dél-besszarábiai románokat?” – tette fel a kérdést a román lap. Állítása szerint a Szovjetunió romjain létrejött Ukrajna mesterséges állam, amellyel szemben Romániának a legnagyobb területi követelései vannak. “A román államnak nem kell kizárnia, sőt gondosan fel kell készülnie arra a helyzetre, amikor azonnalivá és szükségessé válna egy esetleges beavatkozás, akár katonai is” – olvasható az Adevarulban, amelyet az orosz rádió idézett. Aligha lehet bárkinek is kétsége: ennek a hirnek a hallatára pedig Putyin elnök vérnyomása fog megemelkedni-ami viszont a románok “egészségére” lehet káros hatással.

http://balrad.wordpress.com/2014/01/30/janukovics-mar-lebetegedett-a-roman-vezetes-pedig-ezutan-jelent-majd-beteget/

Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül

Tegnap este rendkívüli megbeszélést tartottak a Visegrádi Négyek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) kormányfői az ukrán helyzettel kapcsolatban, melynek végén közös nyilatkozatot adtak ki.
Mostanra több civil halott van és ma reggelre két ukrán rendőr is meghalt az összecsapások eredményeként, a rendőrök esetében lőtt sebbel. Vagyis eljutott abba a stádiumba Ukrajna felforgatása, hogy a nyugati zsoldosok éles lőfegyvert használnak a rendfenntartó erők ellen.
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei a tegnap találkozón közös nyilatkozatban elítélték az Ukrajnában zajló agressziót, ami a nyugat politikai gyakorlata szerint annyit jelent, hogy nemsokára nyílt agressziót fognak alkalmazni.
Ennek jegyében a V4 csúcsról hazatérő Orbán Viktor felszólította a belügyminisztert operatív törzs létrehozására. Vagyis Magyarország Ukrajna elleni katonai beavatkozásra készül.
Ezen felül a V4 csúcstalálkozón megállapodtak a négy ország belügyminisztereinek azonnali összehívásában, vélhetően a lecsatolt területek közigazgatási részleteinek pontosítása céljából.

http://www.hidfo.net/2014/01/30/magyarorszag-ukrajna-elleni-katonai-beavatkozasra-keszul



Pintér és az ukrán helyzet


Az ukrajnai helyzet miatt Orbán operatív törzs létrehozására kérte fel "a két hét alatt rendet csináló" belügyminisztert. A miniszterelnök ezt a visegrádi országok (V4) kormányfőinek szerdai budapesti munkavacsorája után jelentette be. A kormányfő elmondta: szerdán arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy

"készítse fel az országot arra a helyzetre, hogyha Ukrajnában a dolgok nem a kedvező kibontakozás irányába mutatnak".
Vajon e négy lókötő kútfő milyen kibontakozást venne jó néven? - arról nem szivárogtattak ki megfelelő információt, de berendezkedésiek alapján sejthető, milyen a martalócok kénye-kedve. Jelenleg ugyanis nem sok befektetni való akad ezen a fertályon és az ukrán maffia azt is orosz kézben tartja inkább, mintsem a tékozló nyugat közép-keleti ficsúrjai prédálják el. A mára meggyengült félkarú rabló-kapitalista nyugati nyugat meg pláne ne. Pedig ők igazán mindent megtesznek a zsákmány bekebelezésének érdekében. Most ráuszítják a V4-es szolgaebeket, hátha jó szomszédiból sikerül valamit kikanyarítani a lehetetlenből. Ezért a visegrádi országok miniszterelnökei rendkívüli találkozójukon közös nyilatkozatot fogadtak el, ami tartalmazza a négy ország (és a gazdák követeléseit - értsd jól a javaslatok helyett) javaslatait. Orbán Viktor azt mondta az MTI-nek, azért kérték Csehország és Szlovákia miniszterelnökét, hogy csatlakozzon a lengyel-magyar kormányfői csúcs befejeztével hozzájuk, hogy megbeszélhessék, milyen közös lépéseket tudnak tenni az egyre komolyabbá váló ukrán helyzet megoldásának segítéséhez. Orbán Viktor elmondta: a felek megállapodtak a belügyminiszterek sürgős találkozójában is. A közös nyilatkozatban a visegrádi országok kormányfői felszólították az ukrajnai feleket, hogy azonnal állítsák meg az erőszak spirálját. A válság további eszkalációja veszélyezteti az ország jövőjét, és Ukrajna teljes destabilizációjához vezethet - Bohuslav Sobotka frissen iktatott cseh, Donald Tusk lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök a közös nyilatkozatban mély aggodalmának adott hangot az ukrán események "drámai alakulása" miatt:

"Ukrajna szomszédaiként a visegrádi országok meg vannak győződve arról, hogy az erő alkalmazása nem járul hozzá a politikai konfliktusok megoldásához. Csak az őszinte párbeszéd jelenthet kivezető utat a válságból, és járulhat hozzá a bizalom újjáépítéséhez, valamint vezethet el a stabil, demokratikus és virágzó Ukrajnához"

Hát igen itt ki is mondja a "kibontakozás" elvárt lényegét. Demoktratikus. Tehát a lázadó terrorista csőcselékkel szimpatizálnak, mint Líbia és Szíria esetében is történt. Kulcskérdés, hogy Európa ne fordítson hátat Ukrajnának azért, mert ott most nagyon nehéz helyzet alakult ki (sőt, még több és szervezettebb terrorista erőkkel támogassa meg a bolonddá tett népet) - hangsúlyozta Donald Tusk lengyel miniszterelnök. Európának segítenie kell Ukrajnának - a kormánynak és az ellenzéknek egyaránt (na ez a lózung)- abban, hogy megoldást találjon - jelentette ki Tusk. A visegrádi országcsoport tagjai Brüsszelben az európai partnerekkel tárgyalva szorgalmazni fogják, hogy az EU fogalmazzon meg javaslatokat. Kiemelte: "a legfontosabb jelenleg az, hogy sikerüljön megelőzni drámai helyzet kialakulását Ukrajnában." Mindenki szemmel láthatóan erre törekszik...hahaha. Még meglehet az is, hogy Kárpátalját "visszatárgyaljuk" a most megnyíló békés úton...röppennek fel ily buzgó, csalfa hírek! Járjunk utána!
Gölöncsér Miklós


Akinek nem világos, azoknak elmondom ezzel a háborús uszító cselekedetünkkel, hadüzenetet tettünk s lényegtelen, hogy a visegrádi négyekként egyben, HADÜZENETbe kerültünk Oroszországgal, azon túl pedig a BRICS-sel, köszönjük azoknak akik állítólag nemzetünk polgárainak javát nézi. Én KÖSZÖNÖM, a munkatársaim is KÖSZÖNIK, hogy haderő nélkül a lehető legnagyobb ostobaságot követtük el, s hamarosan erre mindenki rá fog jönni, az események igazolni fogják, HAMAROSAN RÓMA le leszen rombolva!!!