2013. augusztus 4., vasárnap

30 millió embert oltottak be SV40 vírussal


Az emberek szeretik rosszalló pillantásokkal illetni azt, akiről kiderül, hogy ő maga és családja kerülik az oltóanyagokat. Egy nemrég megjelent dokumentum viszont épp arról számolt be, hogy nem alaptalan az oltáskerülők gondolkodása. Vagyis: a ” Nem tudod, mi van abban a fiolában!” felkiáltást valójában egyáltalán nem szabadna félvállról vennünk. Az a polio védőoltás injekció, amit1955-1963 közt adtak be az embereknek, élő rák vírust tartalmazott. Itt egy olyan CDC ( Center for Disease Control) dokumentumpéldány, ami csak a böngésző emlékezetében maradt meg, eltávolítása után.

Rák, Simian vírus 40 (SV40), és a gyermekbénulás elleni védőoltás tényei:
- Az SV40 vírus megtalálható néhány majomfajban.
- Az SV40-et 1960-ban fedezték fel. Nem sokkal később, a vírust megtalálták a polio vakcinában.
- Több mint 98 millió amerikai kapott egy vagy több adagot ebből az oltóanyagból 1955-1963 között, abban az időben pedig az oltóanyag nagy része SV40 szennyezett volt. Úgy becsülték, hogy 10-30.000.000 amerikai kapott SV40 szennyezett oltóanyagot.
- Az SV40 vírust bizonyos típusú rákos megbetegedésekben megtalálták az emberben, de azt még nem határozták meg, hogy ezeket a rákos megbetegedéseket az SV40 okozza-e.
- A legtöbb tudományos bizonyíték arra utal, hogy az SV40-nel szennyezett vakcina nem okoz rákot, de bizonyos kutatási eredmények ellentmondásosak és további vizsgálatok lennének szükségesek.



- A ma használatos polio oltóanyag nem tartalmaz SV40 vírust. Az összes jelenlegi adat azt mutatja, hogy a gyermekbénulás elleni védőoltások 1963 óta nem tartalmazzák a vírust.


További tények
Az 1950-es években, az SV40 vírussal megfertőzött rhesus majom vese sejteket használták gyermekbénulás elleni védőoltások készítéséhez. Mivel az SV40-et nem fedezték fel 1960-ig, az 1950-es években senki sem volt tudatában annak, hogy a gyermekbénulás elleni oltóanyag szennyezett lehet.Az SV40 vírust a befecskendezendő formában találták, nem a szájon át beadandóban.
Nem minden adag volt szennyezett. Úgy becsülik, hogy 10-30000000 ember kapott SV40-et tartalmazó védőoltást.
Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy az SV40-nel szennyezett polio vakcina növelheti a rák kockázatát.

Tehát …. több mint 50 évvel az eset után, a CDC csendben elismeri, hogy ez az oltóanyag rákot okozó vírust tartalmazott?

A Cardinal Bernardin Cancer Center egy lektorált tanulmányában megerősíti ezt a tényt. A kutatás szerint, a vírus inaktiválására az alkalmazott eljárás nem volt hatásos.

A MgCl2 és hő jelenlétébeni inaktiválási kísérlet nem működött teljesen. Az SV40-szennyezett vakcinákat az 1960-as évektől egészen 1978-ig használták szerte a világon.

Ez a történet viszont nem új – sokan, akik alaposan beleásták már magukat az oltások körüli kérdésekbe, ezt a tényt már évekkel ezelőtt felfedezték.

Ami új az egészben, hogy a CDC végül bevallotta a dolgot.

Mi tartott ilyen sokáig? Mára már sokan, akik a fertőzött polio állományból kaptak védőoltást, meghaltak rákban és minden nap új és új eseteket diagnosztizálnak azok közül, akik a szennyezett oltóanyagból kaptak.

Hasonlóan a mostani időkhöz, a szülőket akkor is megrémítették és belekergették abba, hogy gyermeküknek beadassák a polio vakcinát. Gondoljunk csak bele, 30 millió ember volt érintett abban, ahogy ezt a vakcinát rájuk kényszerítette kormányuk. Tényleg mindenkinek vakon meg kell bíznia a “Nagy Gyógyszeriparban” és a kormányokban?

A legfélelmetesebb az egészben az, hogy a világ nagy részén ez az oltóanyag kötelező volt, beleértve Magyarországot is.

Manapság Amerikában az emberek arra kényszerülnek, hogy az influenza elleni védőoltást beadassák maguknak, csak azért, hogy meg tudják tartani munkahelyüket!

Gyermekeket és szüleiket kényszerítik manapság egy sor “védőoltás” beadására, miközben pontosan senkinek semmi fogalma arról, hogy mi van a kis fiolákban. Halálos vírusok, higany, alumínium, formaldehid,… több millió gyerek kapja szerte a világon, akár akarja, akár nem. Legyen ez egy lecke mindenkinek arról, mennyire nem megbízhatóak ezek az oltóanyagok, beleértve a HPV-t, a gyermekkori immunizáció sorozatot és az éves influenza elleni védőoltást. Tragikus laboratóriumi hiba, szándékos elnéptelenítési manőver , vagy akár egy kicsavart emberi kísérlet?

És kit lehet felelősségre vonni, ha gyermekünk megbetegszik az oltásoktól? Ki ment börtönbe az SV40 vírussal elkövetett tömeges gyilkosságért? Kit vádoltak hanyagsággal?

Oh, majd elfelejtettem:... senkit.

2012. február


Elegük van a hitelkárosutaknak a bankok sírásaiból!

…Nagyon gyorsan, még ebben az esztendőben kártalanítsanak minden hitelkárosultat, maradéktalanul!… Amennyiben a kártérítés összegének számításakor csalni akarnak, előre figyelmeztetik a bankokat a hitelkárosultak, hogy akkor bizony kíméletlenül csúnya világ lesz a bankok számára Magyarországon…”

Ne a mi magyar költségvetésünkből töltse fel a kormány a hazánkban hazárdírozó külföldi érdekeltségű bankokat, hanem a bankok anyabankjai, azok, az anyabankok, akiknek innen kivitték a hitelkárosultaktól beszedett uzsorakamatokat!
Ha meg ez nem tetszik a bankoknak vagy az anyabankjaiknak, akkor el lehet Magyarországról menni, és számítsanak arra, hogy ebben az esetben nem fizetik tovább a hitelkásosultak nekik még a felvett hiteleket sem, mert a magyar civilek, a magyar hitelkárosultak a magyar költségvetést is védik, és védik az adózó polgárok által befizetett adókat is a magyar költségvetésbe. A továbbiakban pedig semmilyen, bankok által kezdeményezett tárgyalási cirkusszal nem engedik zsarolni a kormányt, és nem engedik kizsigerelni az emberek sem magukat a bankok részéről. Ezt nagyon komolyan vegyék tudomásul a bankok és az anyabankjaik!
Tehát, eszükbe ne jusson a bankoknak olyan tárgyalást kezdeményezni, de Varga Mihálynak sem, hogy a magyar költségvetés terhére fizessék ki a hitelkárosultakat! Fizessenek az uzsorakamatot szedő bankok és anyabankjaik! Nem hatódnak meg a hitelkárosultak a bankok sírásaitól!
ELEGÜK VAN A HITELKÁROSULTAKNAK A BANKOK SÍRÁSAIBÓL !
A bankok pedig nagyon gyorsan, még ebben az esztendőben kártalanítsanak minden hitelkárosultat, maradéktalanul!
EZT A SANSZOT MÉG MEGKAPJÁK A HITELKÁROSULTAK RÉSZÉRŐL.
A kártérítés összegének kiszámításában pedig ne próbáljanak csalni, mert a hitelkárosultak is tudnak ám már számolni! Amennyiben a kártérítés összegének számításakor csalni akarnak, előre figyelmeztetik a bankokat a hitelkárosultak, hogy akkor bizony kíméletlenül csúnya világ lesz a bankok számára Magyarországon.
Tehát, nagyon jól gondolják meg a bankok, hogy mit tesznek! Vagy azonnal eltűnnek Magyarországról és nem kapják vissza még a hiteleiket sem; vagy nagyon gyorsan elszámolnak a különböző hiteleket felvevőkkel és megfizetik a kártérítést maradéktalanul 2013. december elsejéig! Nincs időhúzás és határidő módosítás!
Szőnyi Bartalos Mária
Komárom-Szőny, 2013. augusztus 4.


Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom vezetőjének Fb oldalán olvastuk:

- Nyílt levél Banki alkalmazottaknak -

Kedves Honfitársunk!
Kedves Banki Alkalmazottak!
Ezt a levelet azon kívül, hogy nyíltan kitettem, elküldöm minden olyan banki alkalmazottnak, akihez van személyes elérhetőségem.
Ezt kérem minden sorstársunktól is, mert hiszem azt, hogy ha egyszer megtörik a jég, akkor minden mocskos kizsákmányoló menekülni fog. Hiszem azt, hogy a banki alkalmazottak felgyorsíthatják a folyamatot.
Az is lehet, hogy ez az egyetlen útja annak, hogy vér nélkül elzavarjuk a kifosztókat.
Miért is a közvetlen hangnem? Mert sokatokkal igen jó kapcsolatban voltam. Még most is lehetnénk így, de hát a történelem, és a kizsákmányoló pénzhatalom más oldalra sodort. Én üvöltözök százakkal a bankfiók előtt, miközben Te bent nem akarod megérteni, hogy mi probléma. „Miért baj, ha elveszitek a házát annak, aki nem fizet?” – gondolod.
Mi kiállunk azokért, akiknek nincs lehetősége kiszabadulni gazdáitok véres fogságából. Annak ellenére tesszük ezt, hogy mi magunk kevésbé radikális eszközökkel is megoldhatnánk az ügyünket. A saját végrehajtásunk szünetel, és így most nyugodtan élhetnénk a mindennapi életünket.
Amíg mi az elnyomó farkasokkal küzdünk azokért, akik maguk nem képesek bíróságon megvédeni az igazukat, és ügyvédre már nincs pénzük, addig Ti hallgattok, és tovább szolgáljátok a kifosztókat.
Amikor az elkeseredett emberek bemennek hozzátok segítségért, könnyek nélkül a szemébe mondjátok, hogy el fogjátok venni a házát, ami sokaknál azzal jár, hogy a gyerekeitől is elszakítják.
Egy élet munkája veszik el ott, a pult két oldalán. Ők elveszítik mindenüket, míg a Ti gazdáitok gazdagodnak ez által. Ezek az emberek, akiket a segítségetekkel kifosztanak nem bűnözők. Ők csak hittek annak idején nektek, és a kollégáitoknak.
Azt gondolták, hogy ha egy banki alkalmazott azt mondja, hogy jó lesz neki, akkor jó lesz.
Azt hitték, hogy ha Te, akiben megbízott, azt mondja, hogy fogja tudni fizetni, akkor fogja.
Azt gondolták, hogy ha Te azt mondod, hogy max. 5-10% változás lehet a törlesztő részletben, akkor csak annyi lesz.
Azt gondolták, ha Te azt mondod, hogy váltsa ki a Forint hitelét CHF-re, akkor az jó lesz neki….
És most ezek az ígéretek miatt elveszítik a házaikat, autóikat, gyerekeiket, és oly sokan az életüket is.
Most, amikor százak rángatják a kirakat ajtaját, és hagynak véres jeleket az ablakokon, Ti bent rettegtek, mert egy részeteket mardos a lelkiismeret. Mások még mindig az agymosás hatása alatt kiakadnak a csőcselék radikalizmusán.
Ebben a levélben csak csendben jegyzem meg, hogy ez a csőcselék a kifosztott társadalom. Emberek, akik tanítják a gyerekeiteket, akik sütik a kenyereteket, vezetik a villamost, gyógyítják a szüleiteket…
Az is igaz, hogy sokan közülük ezeket már nem tehetik, mert a gazdaság kiszipolyozása miatt már nincs munkájuk.
Egy éve felháborodtatok azon, amikor arról beszéltem, hogy kenyéradóitok csaltak…
MA már láthatjátok, hogy nem csak én gondolom így.
Egyre nagyobb a tömeg.
Egyre felháborodottabb.
Egyre több ember akkor sem tudja fizetni, ha akarná.
Egyre több bíróság is ezt mondja.
Közgazdászok mind ezen a véleményen vannak…
Már a kormány is elismerte, csak még gyáva igazi lépéseket tenni, mert gazdáitok zsarolják őket. Rajtuk keresztül mindannyiónkat. Téged, és minket is!
Meddig álltok még pajzsként a kifosztók előtt?
Mikor mondjátok már el, hogy mi hangzott le az oktatásokon?
Mikor bizonyítjátok végre, hogy bizony bárkinek adtatok devizahitelt mérlegelés nélkül? Főleg olyanoknak, akik Forint hitelt nem is kaphattak…
Mikor mondjátok el, hogy nem számított, hogy tudja-e fizetni az ügyfél? (vélelmezett jövedelem… fedezetalapú hitel… Pá,pá,pá…)
Mikor mondjátok végre el, hogy voltak kötelező eladási számok…
Mikor látjátok végre be, hogy mindenképpen összeomlik a rendszer?
Csak nem mindegy, hogy mennyi áldozat lesz…
Görögországban két bankfiók is felgyulladt. A másodikban négy alkalmazott meghalt.
MA ott kicsit másképp ítélnek a bíróságok. Ott elismerik, hogy a bankok csaltak.
Ugye itt nem várjuk meg, hogy a tömeg gyújtogasson?
Ugye itt elég volt már az ártatlan áldozatokból?
Ugye nem akarunk több árva gyermeket a rablóhitel miatt?
…Lehet, hogy valamelyik adós épp nálad volt pár nappal az előtt, amikor eldöntette, nincs tovább…
Megoldást keresett. Lehet, hogy épp Te voltál, aki elmondtad, hogy elveszitek a házát… Lehet, hogy épp nálad döbbent rá, hogy ha viszik a házát, viszik a gyerekét is. Állami gondozásba… Nevelő szülőkhöz…
Te magad is bűnrészes vagy, ha nem teszel meg mindent, hogy a csalásra fény derüljön.
Ne ámítsd magad! Ezek nem fognak semmitől megvédeni.
Te leszel az első, akit feláldoznak, ha az érdekük úgy kívánja!
Te leszel az, aki reszket, amikor százak kiabálják a bank előtt, hogy „Gyilkosok!”
Te leszel az, aki megszégyenülve mész be reggel, amikor a kirakat tele van ragasztva az igazsággal!
Te leszel az, akitől majd megkérdezi a gyereked, hogy „Anya, Te is részt vettél az ország kifosztásában?”, „Anya, rólad is azt gondolják, hogy gyilkos vagy?”
Ne hogy azt hidd, hogy az a pár rendőr meg tud védeni!
Ne gondold, hogy mindig ott lesznek azok az emberek, akik elvezetik a tömeget a bankfióktól!
Ne hidd, hogy csak papír kerülhet az ablakra!
- Egyre többen vannak, akiknek már nincs mit elveszíteniük.
– Mert elvettetek mindenüket -
Gondolkodj! Ébredj! Cselekedj!
Tököl, 2013. augusztus 4.
A kifosztattak nevében üdvözlettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
***
a11_17287939_en_0
Dühöngő hiteladósok verik szét egy bank irodáját Athénban, 2008. dec. 8-án. – Fotó: Angelos Tzortzinis/AFP/Getty – Illusztráció: SzRTI
Illusztrációk: SzRTI

MSZF: A banki extraprofitból rendezzék a devizahitelesek ügyét!

A kormány közpénzből akarja megoldani a hitelproblémát?

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) csütörtökön arra kérte a kormányt, hogy tájékoztassa a közvéleményt, vajon közpénzből akar-e segíteni a devizahitel-károsultaknak. Az MSZF azzal indokolta kérdését, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a Wall Street Journalnak kijelentette: „a költségvetésnek nincs elegendő pénze a devizahitelesek megmentésére”.
A nemzetgazdasági miniszter és Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke között szerdán tartott tárgyalásokról kiadott kommüniké szerint a felek „tisztázták a probléma megoldásának alapelveit”. Szerepel-e az alapelvek között a közpénzből történő segítség – tette fel a kérdést a devizahitelesek érdekeit évek óta képviselő civil mozgalom.
A közvélemény tájékoztatást vár a kormánytól, hogy milyen „alapelvek” szerint keresi a kompromisszumot Bankszövetség és kormány.
Az MSZF felhívta a figyelmet, a Hitelkárosultak soha nem kérték, hogy közpénzből segítsenek rajtuk, hanem azt követelték, hogy a kárukra realizált banki extraprofitból csökkentsék tényleges adósságukat. Azaz írják jóvá túlfizetéseiket a tőketartozásukban. Álláspontjukat rögzítették nyolcpontos követelésükben is, melyet a Szociális Kerekasztal több mint két éve képvisel. (Lásd: http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=447:hitelvalsag-a-megoldas-csak-er-felmutatasaval-erhet-el&catid=2:magyar)
Ehhez az erkölcsileg kifogásolhatatlan alapálláshoz, egy maroknyi szélsőséges csoport kivételével, a Hitelkárosultak túlnyomó többsége tartja magát.
A Magyar Szociális Fórum szerint a kormány devizahiteles-mentő terve hibás lépéssel kezdődött, hiszen mindenekelőtt tisztázni kellett volna a miniszterelnök által is „hibás terméknek” nevezett devizahitelek jogi státuszát, és csak ez után lett volna szabad tárgyalásba bocsátkozni a bankokkal.
A kormány nevében eljáró nemzetgazdasági miniszter tevékenysége aggodalomra ad okot a tekintetben is, hogy a tárgyalásokból kizárták a Hitelkárosultak által létrehozott érdekvédelmi szervezeteket, és helyettük olyan kormánypárti szervezetet avattak „civil oldallá”, amely soha egyetlen javaslattal sem állt elő a devizahitel-probléma megoldására – áll a Magyar Szociális Fórum csütörtökön kiadott közleményében.+++

Időhúzás! – Devizahitelesek a kormány mentési tervéről


…”Már az is vicc, hogy a hitelkárosultak érdekében összeült a kormány a Bankszövetséggel. Ez olyan, mint amikor a róka, meg a farkas próbál egyeztető tárgyalásokat folytatni a nyuszika érdekében! Gusztustalan, átlátszó, eladhatatlan. Pfuj!…”

A Magyar Szociális Fórum pénteken felhívta a kormány figyelmét, hogy a devizahitel-károsultak körében nem talált kedvező fogadtatásra az újabb devizahiteles-mentő terv. Az MSZF egyetlen pozitív visszajelzést sem kapott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tárgyalásáról a Bankszövetséggel, viszont annál több negatív vélemény érkezett arról, hogy kizárták a tárgyalásokból a Hitelkárosultak érdekvédelmi képviselőit – áll az MSZF közleményében. A Szociális Fórum közzétette a hozzá eljuttatott eredeti véleményeket, melyek megerősítik, hogy a Hitelkárosultak nem közpénzből akarják megoldani gondjukat, hanem abból az összegből, amelyet hitelezőik jogellenesen és erkölcstelenül szedtek be tőlük.
- Átgondolatlan, kapkodó, minden kijelentéssel az árfolyamot ingadozóvá tévő rémálom. Nagyon jól tudják az egyetlen jó megoldást, csak éppen időhúzásra megy ki a dolog. A jó megoldás szerintem a felvett devizaalapú hitelek visszamenőleges árfolyamon való fizetése, és a túlszámlázott összegek jóváírása – írja egy hiteles.
- Könyörgöm, járjanak közben, hogy ne csak a lakásvásárlási devizahitelt váltsák ki! én 25 évig egyedül neveltem a gyerekeimet, mindegyik több diplomás és nyelvvizsgás, vidékről. Azért adósodtam el, mert szabad felhasználású devizahitelt vettem fel.
- Az uzsorakamatot kérjük vissza. Abban a formában legyenek érvényesek a szerződések, amilyennek megígérték, amikor felvettük. Nem kell itt össze-vissza handabandázni! Egyoldalú szerződésmódosítást senki sem írt alá. Ha ezt elfogadják jogszerűnek, akkor Magyarország nem jogállam. A végtörlesztést nagyon rövid ideig lehetett igénybe venni. Az járt jól, akinek pénze volt. A devizahitelt azért vettem fel, mert nem adtak mást, hiába kéretem az OTP Banktól. Lejárt a hitelem, meghosszabbították 1 évvel, mégis többel tartozom, mint amennyit felvettem. Mi ez, ha nem szabad rablás? A kereskedelemben, ha megkárosítják a vásárlót pár Ft-al, büntetés rónak ki a hatóságok. Itt milliókat csalnak ki az emberektől, még sem történik semmi.
- Megint a Bankok pénzét, extra profitját mentik, és a hitelesek ellen hergelik a népet! Szemetek! Velünk, a hiteles képviselőinkkel nem tárgyalnak.
- Már az is vicc, hogy a hitelkárosultak érdekében összeült a kormány a bankszövetséggel. Ez olyan, mint amikor a róka, meg a farkas próbál egyeztető tárgyalásokat folytatni a nyuszika érdekében! Gusztustalan, átlátszó, eladhatatlan. Pfuj!
- Ne a CÖF döntsön a devizahitelesek ügyében! Maradjon ki Csizmadia László és a CÖF ebből! Hiába van jó barátságban a kormánnyal, semmi köze sincs a Hitelkárosultakhoz. Igazi civilszervezetekkel és devizahitelesekkel tárgyaljanak!
- Most igazán nagy szükség lenne az ellenzéki pártok kiállására a devizahitelekkel kapcsolatban, hogy határozottan visszautasítsák ezt a „mentési” tervet.
- Ez nem igazság! Számoljanak el rendesen, és igen is vonják be azokat is a tárgyalásba, akiket felkértünk, hogy segítsenek nekünk, mert igen nagy szükségünk van a segítségükre.
- Megint egy újabb próbálkozás a végleges rendezés helyett. Nincs különféle hitel, devizahitel van, ennek egészét kell most egyszerre rendezni./Gépkocsi, szabad felhasználású, stb./ Nincs politikai bátorság egyszer nagyot lépni és örökre rendezni.
- A “devizahitelesek” nem megmentést kérnek, csupán tisztességes elszámolást! Varga Mihály mit nem ért ezen? Azt gondolom, ez nem politikai kérdés, hanem büntetőjogi. A csalóknak és a tolvajoknak a megfelelő helyre kell kerülniük. Ne őket védje a kormány!
- Kovács Levente úr! Ön tényleg azt gondolja, hogy nyerészkedésből nem akarják az emberek fizetni a fizethetetlent, életük végéig? Vajon nyerészkedésből mentek több ezren külföldre, vagy maradtak itthon földönfutók? Vajon nyerészkedésből lettek több százan öngyilkosok elviselhetetlen fizetési terheik miatt?!
Miről beszél Ön? Csaltak, hazudtak, mindenkit becsaptak és félrevezetettek, Ön pedig a válságra fogja az egészet?! Jóember, ki csinálta a válságot, ki a felelős érte az egész világon? Véletlenül nem a bankok?
- A kormánynak adóformájában tartozunk, a bankoknak meg kölcsön formájában. Egyetlen döntés sem születik, ami jó lehetne a magyar embernek.
- Ha csak tényleg a lakáscélú devizásoknak segítenek, akkor szinte nem csinálnak semmit. Szabad felhasználásút vettem fel tetőtér beépítésre, bővítésre még a szocpolt is igénybe vettem hozzá, én ezzel a hitellel jobban jöttem ki, mert a családban nagyon sok mesterember van, aki ingyen eljött nekem dolgozni, ill. amiben én tudtam nekik, azt visszasegítettem. Szóval, ha így lesz, akkor én most rosszul járok majd.
- Miért fontos a kedves kormányunknak, hogy lakáshiteles vagy autóhiteles-e az ember? Egyáltalán ez miért kérdés. Ha az illető üdülésre vette fel, és úgy gondolta, tudja vállalni az aláírt törlesztőt, az ő döntése, de nem azt vállalta, hogy uzsorakamattal, dupla törlesztővel fizesse vissza. Nem kellene különbséget tenni. A deviza alapú szerződés mind átverés és kész! Nekem szabad felhasználású jelzáloghitelem van, amit a házamra költöttem, 53.000 törlesztőt vállaltam, úgy gondolkodtuk, ennyi menni fog. De nem 115.000 Ft-ot! A kormány jobban tenné, ha nem szelektálna, mert kezdjük a türelmünket elveszíteni. Meg amúgy is pereljünk, és talán a jog mellettünk lesz!
- Köszönjük, nem kérünk több segítséget, IGAZSÁGOT kérünk a bíróságoktól!
- Kérem a kormányt, fejezze be a tárgyalást a bankokkal. Azonnal vesse latba minden eszközét, ha kell a hatalmát, hogy véget vessen ennek a százezrek életét megnyomorító állapotnak. Tegye ezt haladéktalanul, mert minden perc számít, és minden életet, minden szétesőben lévő családot meg kell mentenie. Erre tették fel az esküjüket!
- Végtelen az elkeseredésem és a felháborodásom. Felfoghatatlan, hogy nincs, aki gátat szabna a bankok ámokfutásának, sőt még mindig a bűnösöket sajnálják. Hiába mondják el értelmes emberek, közgazdászok, nem hallgatnak rájuk.
- Miért ugrasztanak össze deviza- és Forint hitelest?
- Elegünk van a sok megsegítésből. Kutya vacsora. A minisztereknek is hasonlókat kívánok. Megyünk mi még szavazni!

Megtalálták a 120 éve keresett aquincumi városfalat

Több mint százhúsz év kutatás után bukkantak rá a régészek Aquincum római kori polgárvárosának keleti falára egy vasútvonal felújításakor. Az építkezés során a régészek a falon kívül gazdag leletanyagot is találtak: a földből pénzérmék, kerámiaedények, és az erdők istenének egy egészen különleges épségben fennmaradt apró szobra is előkerült.
Láng Orsolya, a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Aquincumi Múzeumának ásatásokat vezető régésze elmondta, hogy a területen a vasúti forgalom miatt korábban nem volt lehetőség módszeres feltárásra, így a most előkerült leletek különleges jelentőséggel bírnak. Láng elmondta, hogy nagy várakozás előzte meg az idén áprilisban megindult régészeti munkálatokat a vasúti vonalszakasz felújítása kapcsán, mivel a vasút kelet–nyugati irányban a római kori városon és közvetlen környezetén halad keresztül.
A mostani munkálatok során elsősorban a várostól nyugatra, a római kori villaövezet területén volt néhány kisebb beavatkozás. A múzeum munkatársai római és középkori leleteket gyűjtöttek, de a kutatások eddigi legfontosabb állomása a római kori város keleti szélén most készülő vasúti hidak pilléralapjainak feltárása volt.
A nyugatabbra fekvő, kiásott pillér helyén sikerült azonosítani a település keleti szélét. Itt került elő a határt jelző vizesárok, az egykori városfal már az ókorban lebontott maradványa, illetve a város határával párhuzamosan futó kövezett út is. A vizesárokból ruhakapcsoló tűk, pénzérmék és edények darabjai kerültek elő; ezek alapján az árkot az időszámításunk szerinti II. században áshatták a rómaiak.
Egy másik pillér alapozási gödrében egy kutat és egy nagyméretű szemétgödröt találtak a régészek. Ebben hatalmas mennyiségű, kétezer éves városi szemétre bukkantak. A lomok között konyhai és asztali edények, ételmaradékok (állatcsontok), érmek, táblás játékok zsetonjai és a közeli fazekasműhely rontott edényeinek töredékei kerültek elő. Lassányi Gábor, a feltárást vezető régész elmondta, hogy találtak egy 1800 éves díszedényt is, ami a mai Franciaország és Németország területén készült, illetve előkerült Hadrianus császár bronz érméje is.
A feltárások és megfigyelések a vasútépítéshez kapcsolódó földmunkák idején még folytatódnak, és a szakemberek biztosak benne, hogy a régészeti emlékek jelentős része épen kerül elő. Láng szerint valószínűleg ez az utolsó lehetőség, hogy ezen a területen feltárásokat végezzenek. A most előkerült leletek az Aquincumi Múzeum jövő évi kiállításain már láthatók lesznek.
(MTI)

Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

Polgárok elleni globális elektronikus agresszióMielőtt rátérnék a lényegre, előre bocsátanám, hogy szupertitkos programok nem léteznek tartósan, csak időlegesen. Amiről egynél több ember tud, az hamarosan kiszivárog, annál az egyszerű oknál fogva, hogy két azonos érdekeltséggel rendelkező, végig azonos célt követő ember nem létezik. Sokakat aggaszt a globális megfigyelés, miközben egyesek azzal vigasztalják magukat, hogy nincs takargatnivalójuk, tehát nincs mitől félniük, de valójában önként kiteregetik közösségi és magánéletük részleteit az ún. "közösségi oldalakon". Ezek az oldalak kivétel nélkül, ahogy a telefonbeszélgetések és más elektronikus hírközlési lehetőségek, alkalmazások, megfigyelés és rögzítés alatt állnak. A látszólagosan más idegenek számára értéktelen "információk" értékkel bírnak, ha "testreszabott" zsarolási vagy érzelemmintázati felméréshez használják fel a globális terelgetésben. http://www.artefaktum.hu/oktatashoz/horvath.htm


A Salt Lake City megfigyelő/adatgyűjtő központban a Föld minden lakosának 750 GByte elektronikus tárolási területen, minden adata, tevékenysége, múltja, ősei, származása, politikai meggyőződése, családi viszonyai, szokásai, baráti kapcsolatai, egy hatalmas, gigászi adatbázis részét képezik. A cél, hogy az egyén minden elektronikusan megfigyelhető kommunikációja elemezhető, és felhasználható legyen, elsősorban ellene és csoportosulásai, rokonai, barátai, ismerősei ellen, és globálisan lehetővé tegye a média vagy a titkos szervezetek, valamint, ha társadalmi pozíció úgy kívánja, a véleményformálók részéről, kiegészítve a személyes megfigyelések adataival, a megfigyelést. A legtöbben úgy gondolják, hogy egészségesnek tartott exhibicionalizmusuk még elfogadható mértékű, de valójában sok következtetésre nyújthat alapot, amikor egy egyén vagy egy csoport tevékenységét megfigyelik és elemzik. Szintén sokan merik vállalni politikai, társadalmi, vallási meggyőződésüket, ahogy a múltban elkövetett hibáikat is, bár ez már erősen szubjektív a látásmódot és az önkritikát illetően. Amíg az egyén életben van, vagy a továbbélés reményében védekezik a pszichéjét ért (vélt, valós, vagy csak lelkiismereti kérdést felvető) támadások ellen, addig minden felhasználható ellen, még a hosszú időn keresztül titkolt, de rejtetten meglévő, megnyilvánulásokból leszűrhető következtetések alapján is.


Alapvetően abból kell kiindulni, hogy amit meg kehet tenni, azt ha szabad, ha nem, megteszik. Mindegy, hogy törvények védik a magán, illetve a társadalmi csoportok személyiségjogi érdekeit, adatvédelmét. Az információ kézzel fogható érték, és a minden esetben felhasználható bizonyos érdekcsoportok hasznára. A határt, akár az NSA-t (Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal), akár a Mossadot, vagy a KGB-FSB-t illeti, ugyanaz jelenti. Eszközök, felügyeleti lehetőség, kényszeríthetőség, zsarolhatóság. Amúgy a "valós időben megfigyelhetőség" engedélyezése a gyakorlatban azt jelenti, hogy már régóta megteszik, csak hivatkozási alapként "még" nem használható fel bíróságokon hivatalosan, a jogállami látszat fenntartása végett, de hatalom megszerzői első dolga, hogy külön jogokat biztosítsanak erre saját kezelésű "elhárító szervezeteik" számára.


Az internet, és a számítógépes telefonközpontok vonalai könnyen megfigyelhetők. A gerincvonalakon elhelyezett szuperszámítógépek képesek a teljes adatforgalmat vizsgálni, Magyarország összes külföldi forgalmát figyelembe véve is. A telefonszolgáltatók minden hívást rögzítenek, amelyek a titkosszolgálatok számára "terített asztalt" jelentenek. Aki elektronikus adattovábbítást használ, lehallgatható belföldön és külföldön is egyaránt, de a megfigyelés/lehallgatás ellen lehet védekezni. A műholdas letapogatás szintén nagy segítséget jelent a hatalom számára, miközben az általa kiprovokált "terrorizmusra" hivatkozik fenntartási indokként.

Az internetes rendszerek szinte egyáltalán nem védhetők (csak lekapcsolással), ezért ebben a témakörben a megtévesztésé, a félrevezetésé, a túlterheléses és blokkolásos, feltöréses támadásoké a főszerep. A telefonos lehallgatások ellen szintén nehéz védekezni, de itt is probléma a nyomonkövethetőség, mivel a telefon GPS jele alapján megtalálható a tulajdonosa. Még rosszab lesz a helyzet, ha elektronikus azonosítóval, ún. RFID-chippel látják el az igazolványokat, mert ezek a chipek teszik lehetővé előbb-utóbb a hozzáférést a bankszámlánkhoz, fogyasztási cikkekhez és az élelmiszerekhez. Bár ez a beharangozott "újítás" már előnyöket is jelent, és egy új "iparág" kialakulásához vezet, a chip-kiolvasáshoz és hamisításhoz.


Ezek a chipek nagy mennyiségben, az eredetihez teljesen azonos kivitelben gyárthatók, programozhatók. Árnyékolásukhoz csak egy lapos, mágnesezhető anyagból készült fémtok szükséges. Ugyanez a rádiótelefonokra is érvényes. Egy vékony acéllemezből készült dobozka leárnyékolja a GPS jelet. Némi ráfordítással egy készüléknek lehet több IMEI-száma, ahogy akár mindenkinek lehet Orbán Viktor, vagy Lázár János névre, azonosítókra kiállított igazolványa is. További lehetőség a tömeges kiiktatásuk. Nagy energiájú mikrohullámú sugárzással akármelyik tönkretehető, akár sok ember esetében is, mert az ehhez szükséges eszköz ott vigyorog a legtöbb konyhában. A mikrohullámú jel jól irányítható, fókuszálva nehezen bemérhető azalatt a kis idő alatt amíg működik, illetve ami a chipek túlterheléses kiégetéséhez kell. Az elektronika, bár sok esetben hasznos, minden erre épülő berendezés sérülékenységét is biztosítja. Nagy energiájú mikrohullámú jellel működésképtelenné lehet tenni elektronikai berendezéseket, adó-vevőket, kommunikációs eszközöket.

Feltehető a kérdés, hogy miért helyezik előtérbe az elektronikát?

Szerencsére nem minden működik elektronikus alapon, bár eljutottunk oda, hogy bizonyos eszközeink egyszerű módszerekkel már javíthatatlanná váltak. Az emberek kényelmi szempontok alapján történő elektronika felhasználása, bár már alapvetően hozzátartozik az életünkhöz, még mindig nélkülözhető lenne, ha a védekezés, például a felderítés, területvédelem nem indokolná felhasználását, vagy a gyártó cégek nem teremtenének munkát maguknak a speciális felkészültséget igénylő javításokkal. Megfigyelhető, hogy a "bátor" izraeli és amerikai agresszorok csak olyan országokat támadnak meg, amelyek gyengébbek, vagy amelyeknek előzőleg felszámolták a védekezési lehetőségeit, beleértve az elektronikus észlelés, védekezés formáit is. Az "ilyen ellenségekkel" szemben a fair-play szabályait csak egészen buta emberek követik. Az elektronika fegyverként védhet, kényelmi szempontok alapján kiszolgálhatja a lehetőségeink biztosította igényeink, és nem a fejlődés végállomása, de ezért a "fejlődési verseny" fontos része. Jelenleg minden állampolgár lehetséges potenciális terrorista a cionista és cionistákat kiszolgáló kormányok szemében, mert a globális megfigyelés saját polgáraik ellen irányul.


Az emberi beszéd kiszorította a gondolati kommunikációt. Az írás megjelenése már egy mankó volt, hogy azok is képesek legyenek távolba kommunikálni, akik nem képesek arra, amire az ausztrál őslakosok még képesek, vagyis nagy távolságból kapcsolatot teremteni egymással. Az elektronikus kommunikáció feleslegessé tette, elsorvasztja az ilyen velünk született képességeket. A számítógépek, agyprotézisek "kiegészítő egységek" az átlagembert egyre távolabbra taszítja a megismerhető tudástól. Origo

/Tulok /

Egyre többször nem fizetik ki a magyar munkavállalók bérét Nyugat-Európában

Építőipari munkások Nyugat_Európában…”Egyre több vállalkozó keresi meg az MMV-t azzal a panasszal, hogy Ausztriában, Németországban, vagy Franciaországban elvégzett munkáját a megrendelő nem fizette ki, sok esetben még a hazautazás költségeit sem kapta meg… Az Európai Unió fejlettebb tagállamaiban rendszeressé vált a határon átnyúló tevékenységet végző magyar és más, kelet- európai vállalkozások munkájának ki nem fizetése…

Az Európai Unió Petíciós Bizottsága érdemi vita nélkül, tíz perc leforgása alatt elutasította a magyar kisvállalkozások panaszát, ami előtt hosszú, akadémikus vitát folytatott a dán malacok farkának kurtításáról és a „malacjóléti” intézkedések szükségességéről…”

Közlemény

A Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV), alapító tagjai több alkalommal hívták fel a kormány, a képviselők, érdekképviseletek, a média és a közvélemény figyelmét arra, hogy a kilátástalanság, reménytelenség, az otthon elvesztése, az értékes, kreatív munkát értékén megfizető munkahely hiánya miatt tömegesen hagyják el az országot jól képzett, piacképes tudással rendelkező szakembereink, – fiatalok és idősebbek egyaránt. Ez a folyamat önmagában is tragikus, hiszen a gazdasági kényszerből történő kivándorlás szétszakítja és gyökértelenné teszi a családokat, itthon pedig orvosolhatatlan humánerőforrás veszteséget okoz. A kilátástalanság elől külföldi munkavállalásba menekült, és ott rabszolgaként dolgoztatott honfitársaink joggal várják el, hogy a magyar kormány fellépjen védelmükben, betartassa az európai uniós normákat, melyek a munkavállalók egyenlő bánásmódjára vonatkoznak.
Hasonlóképpen hiába várják a kormány fellépését azok a magyar mikro- és kisvállalkozások, amelyek határon átnyúló tevékenységet végeznek az Unió fejlettebb államaiban, és elvégzett munkájukat a német, osztrák, vagy francia megrendelők, illetve az alájuk beékelődött magyar stróman cégek nem fizetik ki. Egy vállalkozás normális gazdasági körülmények között akkor bővíti a tevékenységét a külpiacokon, ha kellő tőkeerővel, piaci stratégiával, üzleti kapcsolatokkal rendelkezik. A gazdasági kényszer miatt külpiacra lépő magyar vállalkozások esetében többnyire hiányoznak ezek az alapvető feltételek, szorongatott helyzetük miatt könnyen becsapják őket, jellemzően jobb kapcsolatokkal rendelkező magyar szélhámosok, illetve a célországok tisztességtelen szándékú megrendelői. Legnagyobb veszély, hogy a részben vagy teljesen ki nem egyenlített számlák miatt rendezetlenné válnak a munkavégzés és foglalkoztatás körülményei, ami szigorú hatósági szankciókat von maga után, és még jogalapot is ad a tisztességtelen szándékú megrendelőnek arra, hogy továbbra se egyenlítse ki az elvégzett munka ellenértékét. Egyre több vállalkozó keresi meg az MMV-t azzal a panasszal, hogy Ausztriában, Németországban, vagy Franciaországban elvégzett munkáját a megrendelő nem fizette ki, sok esetben még a hazautazás költségeit sem kapta meg.
2013. március 20.-án az Európai Unió Petíciós Bizottsága tárgyalta panaszunkat, melyet a magyar mikro- és kisvállalkozások tisztességtelen működési körülményei miatt nyújtottunk be 2009-ben. A beadványban felhívtuk a figyelmet arra is, hogy az Európai Unió fejlettebb tagállamaiban rendszeressé vált a határon átnyúló tevékenységet végző magyar és más, kelet- európai vállalkozások munkájának ki nem fizetése.
A Bizottság érdemi vita nélkül, tíz perc leforgása alatt elutasította a magyar kisvállalkozások panaszát, ami előtt hosszú, akadémikus vitát folytatott a dán malacok farkának kurtításáról és a „malacjóléti” intézkedések szükségességéről.
Sajnálatosnak tartjuk, hogy a kisvállalkozások ügyét csak a kisvállalkozások fontosságát hangsúlyozó tanulmányok és nem azok gyakorlati megvalósítása szintjén tartja fontosnak a Petíciós Bizottság és az Európai Unió, de még sajnálatosabbnak, hogy a petícióban felvetett problémák megoldása ügyében – többek között a gazdasági kényszerből külpiacra lépő vállalkozások kizsákmányolása témájában – mindeddig a magyar kormány sem tett érdemi lépéseket. Javaslatainkat, felvetéseinket válasz nélkül hagyták a FIDESZ, KDNP szakpolitikusai, európai uniós és országgyűlési képviselői.
Kérjük, hogy a magyar kormány kezdeményezzen kivizsgálást a károsult magyar vállalkozások és munkavállalók érdekében, illetve tegyen érdemi lépéseket azért, hogy az Európai Unió alapszabályzatában lefektetett alapelveknek megfelelően ne csorbuljanak a magyar vállalkozások és munkavállalók jogai. Egyben javasoljuk, hogy kötelezze el magát annak a veszélyes folyamatnak a megállítására, hogy jó minőségű munka végzésére képes magyar vállalkozások és szakemberek lehetőségek és érdemi kormányzati támogatás hiányában növekvő számban kénytelenek elhagyni az országot. Hazai esélyeik javulása esetén ugyanis jelentősen járulhatnának hozzá a gazdaság növekedéséhez.
Győr, 2013. július 30.
Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért – Mészárosné Győrvári Bella, MMV ügyvezető

A kelet-európai munkavállalók kizsákmányolása ellen tiltakozott a német katolikus püspöki kar elnöke

Húsipari üzem nyugaton Fotó Flickr”A német munkaerőpiacon kialakult egy szürke zóna, a kelet-európai vándormunkásokat éhbérért dolgoztató ügyeskedők világa…”

Robert Zollitsch freiburgi érsek a Focus című hetilapnak nyilatkozva élesen bírálta a vállalkozási szerződés intézményével visszaélő cégeket.
Felszólalt a német katolikus püspöki kar elnöke a kelet-európai munkavállalók németországi kizsákmányolása ellen. Robert Zollitsch freiburgi érsek, a német egyházmegyék főpásztorait összefogó konferencia vezetője a Focus című hetilapnak nyilatkozva élesen bírálta a vállalkozási szerződés (Werkvertrag) intézményével visszaélő cégeket. Hangsúlyozta: a német munkaerőpiacon kialakult egy szürke zóna, a kelet-európai vándormunkásokat éhbérért dolgoztató ügyeskedők világa, ami minden egyes elemében ellentmond a katolikus egyház szociális tanításainak. A “munkaerőpiac alagsorában tarthatatlan állapotok uralkodnak” – mondta Zollitsch. Szövetségesre talál a katolikus egyházban, aki ez ellen fellép – tette hozzá. A piacgazdaság csak akkor maradhat erős, ha a lakosságot áthatja a tudat, hogy a méltányosság elve alapján működik a rendszer – mondta a püspöki konferencia elnöke.
A vállalkozási szerződés intézményével elsősorban az élelmiszeriparban, a vendéglátásban és az építőiparban élnek vissza Németországban. A megoldás – vagyis visszaélés – lényege, hogy a munkáltató nem alkalmazza a munkavállalót, hanem kiadja a munkát egy alvállalkozónak, amely Kelet-Európában toboroz embereket a feladat elvégzésére, majd a munkaerőt a megbízó rendelkezésére bocsátja. A munkavállaló így nem élhet az alkalmazotti státussal járó jogokkal, például nem vonatkozik rá a kollektív szerződés és az ágazatban érvényes órabérminimum. Az alvállalkozó rendszerint kihasználja a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetét. Jellemző, hogy éhbérért dolgoztatják a kelet-európaiakat és méregdrága, de embertelen tömegszállásokon helyezik el őket.
Franz-Josef Möllenberg, a német élelmiszeripari szakszervezet (NGG) elnöke szerint a vállalkozási szerződés a német gazdaság bizonyos területein “a modern rabszolga-kereskedelem üzleti modelljeként működik”. Elsősorban a húsiparra jellemzőek a visszaélések, ebben az ágazatban a német vállalkozások egy része “maffiamódszerekkel” dolgozik. A szakszervezeti vezető szerint a hústermékek forgalmazásában be kell vezetni egy új védjegyrendszert. Az elképzelés szerint az úgynevezett szociális védjegy azt tanúsítja, hogy a terméket törvényes és méltányos munkajogi konstrukcióban állították el. “Nemcsak az állatoknak és a növényeknek jár védelem, hanem az embereknek is” – mondta Möllenberg a Focus hétfői számában megjelenő összeállításban. Munkaadói érdekképviseletek szerint a vállalkozási szerződés jól bevált intézmény, amelyen nem szükséges változtatni, a visszaélésekkel szemben pedig a munkaügyi ellenőrzés fokozásával kell fellépni.
Forrás: híradó.hu

Svédországban követik el a legtöbb erőszakot...

Svédországban a bevándorló 3 gyerekkel 22 249 kr-t kap, 2 gyermekkel 21810 kr-t adómentesen! Nem is csoda hogy oda vágynak nagy tömegben az afrikai bevándorlók, olyan szép országokból ahol az erőszak teljesen normális mint pl.: Szomália, Kongó, Etiopia, Gabon,Szudán. Csupa olyan ország ahol a magántulajdon fogalma a korrupcióval egyenlő. Ezek az "újsvédek" amint beértek az országba aszerint akarnak élni ahogyan a hazájukban szocializálódtak. Ebből nagyon sok gond adódik arra felé, mert a svédek nem nézik jó szemmel ha a kiszemelt asszonyt a hajuknál fogva húzzák be a házba egy kis unga-bungára. A sajtó liberalizált, ebből adódóan az elkövetőket mindjárt svédeknek írják s csak a monogramjukat teszik ki, nincs fotó róluk s nincs teljes név, csak az áldozatról. Csak megjegyzem hogy itt követik el a világon a legtöbb nemi erőszakot.

Világszintű terrorkészültség az al-Kaida miatt

Terrorveszély miatt világszintű utazási figyelmeztetést adott ki az Egyesült Államok. A közelebbről nem meghatározott veszélyhelyzet a hivatalos közlemények szerint különösen a Közel-Keleten és Észak-Afrikában jelentős.

Az al-Kaidától érkezett "több, mint szokásos fenyegetés" miatt pénteken több amerikai nagykövetséget isbezártak. Európai országok is hasonlóképpen jártak el: Németország és Nagy-Britannia bejelentette, hogy átmenetileg mindkét állam jemeni képviselete zárva marad.

Az amerikai utazókat világszerte fokozott óvatosságra kérő figyelmeztetést egyelőre augusztus 31-ig adták ki. A veszélyhelyzetet különösen nagynak tartják a tömegközlekedésben és más idegenforgalmilag kiemelt helyszíneken.

A New York Times információi szerint a súlyos terrorveszélyre al-Kaida vezetők közötti elfogott emailekből következtetnek. Barack Obama elrendelte, hogy minden szükséges lépést tegyenek meg az al-Kaida jelentette fenyegetés kivédésére.

A megnövekedett terrorveszély a ramadán végével és a szeptember 11-ei terrortámadás évfordulójának közeledtével függhet össze. Az Egyesült Államok tavaly szeptember 11. előtt is adott ki hasonló jellegű figyelmeztetést. Akkor nem sikerült megelőzni a négy amerikai életét követelő támadást a líbiai Bengáziban az amerikai konzulátus ellen.

http://index.hu/k..._valamire/

Menekülnek a külképviseletek

Pénteken az USA figyelmeztette állampolgárait arra, hogy globális terrorista fenyegetés áll fenn az elkövetkező időszakban. Az Al-kaida támadásaitól tartanak szerte a muzulmán világban, ezért az USA 21 nagykövetséget zárt be ideiglenesen.
Az általános riasztás a maga nemében az első 2011, a szeptember 11-i támadás 10. évfordulója óta. A sebek még frissek a tavalyi szeptemberi támadások miatt is, amikor a líbiai bengázi követségen 11 halálos áldozatot szedett egy támadás. Obama és a kormánya elhatározta, hogy most lép és megakadályozza a hasonló támadásokat még időben. Martin Dempsey tábornok az egyesített vezérkar vezetője elmondta egy interjúban, amit az ABC hírcsatornának adott, hogy jelentős veszélyforrás a támadások lehetősége. A támadásokat azonban nem csak amerikai, hanem nyugati célpontok ellen akarják elkövetni az iszlamisták. A külügyminisztérium sürgette az amerikai utazókat, hogy tegyék meg az óvintézkedéseket főleg a tengerentúli utazások alatt. Elsősorban a nagy tömegközlekedési pontok veszélyeire utaltak, hiszen az elmúlt években a terrorcselekmények metrók, vasútállomások légi és hajókikötők ellen irányultak. Kérték az állampolgáraikat, hogy mielőtt a veszélyes térségekbe utaznának regisztráljanak a külügyminisztériumi honlapon és egyeztessenek az adott országban lévő nagykövetséggel vagy konzulátussal. Kiemelték, hogy a terroristák célja leginkább amerikai kormányzat külföldi létesítményei, illetve amerikai vállalatok. Kifejezetten Jement jelölték meg, mint potenciális veszélyt, ahol az Al-kaida legerősebb fészke alakult ki az elmúlt években. Az itteni sejtek a legveszélyesebbek szakértők szerint is. Az amerikai létesítmények főleg az afgán területen és Afrika északnyugati részén maradtak zárva, előreláthatólag napokig. Az amerikai aggodalom nem új, hiszen az Arab-félsziget és Jemen a terroristák fészke, amit tovább erősít az arab tavasz által kialakult helyzet keleten, ami megfelelő táptalajt ad a terroristák számára. A jemeni alkaidás csoportok jelentős területi nyereséget értek el az ország déli részén és elfoglaltak városokat és falvakat. Ez abban az időszakban volt erőteljes, amikor a régi elnök lemondását követelték országszerte. Az USA azonban fegyverekkel is támogatta a jemeni erőket és sikerült ezt a térnyerést csökkenteni. A jelenlegi jemeni elnök Abdo Rabby Mansour Hadi csütörtökön a Fehér Házban tárgyalt Obamával. A megbeszélésen a terroristák elleni lépésekről egyeztettek. Már a hét elején amerikai drónok támadtak Jemen déli területén, ahol 6 alkaidás harcost megöltek. A jemeni alkaidás csoport vezetője Qasim al-Rimi egy videóban nem rég éltette a csecsen bostoni robbantókat is. A Ramadán hónapját megelőző utolsó pénteken az arabok és a muszlimok kifejezték a mecsetekben Izrael ellenességüket és a támogatásukról biztosították a palesztinokat.
Magyarán nemcsak Izrael, hanem szövetségesei is retteghetnek. E közben a brit, kanadai és a német követségekre is lakat került. A pánikot fokozza a szíriai helyzet, ahol az iszlamisták jelen vannak. A pár hete két iraki börtönből kimenekített 3000 szélsőséges megjelenése a porondon és nem régen egy pakisztáni börtönből kiszabadított közel 300 iszlamista tovább erősíti a veszélyt, persze azok számára, akik amúgy is megérdemlik ezt.
Videó: Qasim al-Rimi üzenete Amerikának:
Ungvári Bertalan