2013. augusztus 4., vasárnap

Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

Polgárok elleni globális elektronikus agresszióMielőtt rátérnék a lényegre, előre bocsátanám, hogy szupertitkos programok nem léteznek tartósan, csak időlegesen. Amiről egynél több ember tud, az hamarosan kiszivárog, annál az egyszerű oknál fogva, hogy két azonos érdekeltséggel rendelkező, végig azonos célt követő ember nem létezik. Sokakat aggaszt a globális megfigyelés, miközben egyesek azzal vigasztalják magukat, hogy nincs takargatnivalójuk, tehát nincs mitől félniük, de valójában önként kiteregetik közösségi és magánéletük részleteit az ún. "közösségi oldalakon". Ezek az oldalak kivétel nélkül, ahogy a telefonbeszélgetések és más elektronikus hírközlési lehetőségek, alkalmazások, megfigyelés és rögzítés alatt állnak. A látszólagosan más idegenek számára értéktelen "információk" értékkel bírnak, ha "testreszabott" zsarolási vagy érzelemmintázati felméréshez használják fel a globális terelgetésben. http://www.artefaktum.hu/oktatashoz/horvath.htm


A Salt Lake City megfigyelő/adatgyűjtő központban a Föld minden lakosának 750 GByte elektronikus tárolási területen, minden adata, tevékenysége, múltja, ősei, származása, politikai meggyőződése, családi viszonyai, szokásai, baráti kapcsolatai, egy hatalmas, gigászi adatbázis részét képezik. A cél, hogy az egyén minden elektronikusan megfigyelhető kommunikációja elemezhető, és felhasználható legyen, elsősorban ellene és csoportosulásai, rokonai, barátai, ismerősei ellen, és globálisan lehetővé tegye a média vagy a titkos szervezetek, valamint, ha társadalmi pozíció úgy kívánja, a véleményformálók részéről, kiegészítve a személyes megfigyelések adataival, a megfigyelést. A legtöbben úgy gondolják, hogy egészségesnek tartott exhibicionalizmusuk még elfogadható mértékű, de valójában sok következtetésre nyújthat alapot, amikor egy egyén vagy egy csoport tevékenységét megfigyelik és elemzik. Szintén sokan merik vállalni politikai, társadalmi, vallási meggyőződésüket, ahogy a múltban elkövetett hibáikat is, bár ez már erősen szubjektív a látásmódot és az önkritikát illetően. Amíg az egyén életben van, vagy a továbbélés reményében védekezik a pszichéjét ért (vélt, valós, vagy csak lelkiismereti kérdést felvető) támadások ellen, addig minden felhasználható ellen, még a hosszú időn keresztül titkolt, de rejtetten meglévő, megnyilvánulásokból leszűrhető következtetések alapján is.


Alapvetően abból kell kiindulni, hogy amit meg kehet tenni, azt ha szabad, ha nem, megteszik. Mindegy, hogy törvények védik a magán, illetve a társadalmi csoportok személyiségjogi érdekeit, adatvédelmét. Az információ kézzel fogható érték, és a minden esetben felhasználható bizonyos érdekcsoportok hasznára. A határt, akár az NSA-t (Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal), akár a Mossadot, vagy a KGB-FSB-t illeti, ugyanaz jelenti. Eszközök, felügyeleti lehetőség, kényszeríthetőség, zsarolhatóság. Amúgy a "valós időben megfigyelhetőség" engedélyezése a gyakorlatban azt jelenti, hogy már régóta megteszik, csak hivatkozási alapként "még" nem használható fel bíróságokon hivatalosan, a jogállami látszat fenntartása végett, de hatalom megszerzői első dolga, hogy külön jogokat biztosítsanak erre saját kezelésű "elhárító szervezeteik" számára.


Az internet, és a számítógépes telefonközpontok vonalai könnyen megfigyelhetők. A gerincvonalakon elhelyezett szuperszámítógépek képesek a teljes adatforgalmat vizsgálni, Magyarország összes külföldi forgalmát figyelembe véve is. A telefonszolgáltatók minden hívást rögzítenek, amelyek a titkosszolgálatok számára "terített asztalt" jelentenek. Aki elektronikus adattovábbítást használ, lehallgatható belföldön és külföldön is egyaránt, de a megfigyelés/lehallgatás ellen lehet védekezni. A műholdas letapogatás szintén nagy segítséget jelent a hatalom számára, miközben az általa kiprovokált "terrorizmusra" hivatkozik fenntartási indokként.

Az internetes rendszerek szinte egyáltalán nem védhetők (csak lekapcsolással), ezért ebben a témakörben a megtévesztésé, a félrevezetésé, a túlterheléses és blokkolásos, feltöréses támadásoké a főszerep. A telefonos lehallgatások ellen szintén nehéz védekezni, de itt is probléma a nyomonkövethetőség, mivel a telefon GPS jele alapján megtalálható a tulajdonosa. Még rosszab lesz a helyzet, ha elektronikus azonosítóval, ún. RFID-chippel látják el az igazolványokat, mert ezek a chipek teszik lehetővé előbb-utóbb a hozzáférést a bankszámlánkhoz, fogyasztási cikkekhez és az élelmiszerekhez. Bár ez a beharangozott "újítás" már előnyöket is jelent, és egy új "iparág" kialakulásához vezet, a chip-kiolvasáshoz és hamisításhoz.


Ezek a chipek nagy mennyiségben, az eredetihez teljesen azonos kivitelben gyárthatók, programozhatók. Árnyékolásukhoz csak egy lapos, mágnesezhető anyagból készült fémtok szükséges. Ugyanez a rádiótelefonokra is érvényes. Egy vékony acéllemezből készült dobozka leárnyékolja a GPS jelet. Némi ráfordítással egy készüléknek lehet több IMEI-száma, ahogy akár mindenkinek lehet Orbán Viktor, vagy Lázár János névre, azonosítókra kiállított igazolványa is. További lehetőség a tömeges kiiktatásuk. Nagy energiájú mikrohullámú sugárzással akármelyik tönkretehető, akár sok ember esetében is, mert az ehhez szükséges eszköz ott vigyorog a legtöbb konyhában. A mikrohullámú jel jól irányítható, fókuszálva nehezen bemérhető azalatt a kis idő alatt amíg működik, illetve ami a chipek túlterheléses kiégetéséhez kell. Az elektronika, bár sok esetben hasznos, minden erre épülő berendezés sérülékenységét is biztosítja. Nagy energiájú mikrohullámú jellel működésképtelenné lehet tenni elektronikai berendezéseket, adó-vevőket, kommunikációs eszközöket.

Feltehető a kérdés, hogy miért helyezik előtérbe az elektronikát?

Szerencsére nem minden működik elektronikus alapon, bár eljutottunk oda, hogy bizonyos eszközeink egyszerű módszerekkel már javíthatatlanná váltak. Az emberek kényelmi szempontok alapján történő elektronika felhasználása, bár már alapvetően hozzátartozik az életünkhöz, még mindig nélkülözhető lenne, ha a védekezés, például a felderítés, területvédelem nem indokolná felhasználását, vagy a gyártó cégek nem teremtenének munkát maguknak a speciális felkészültséget igénylő javításokkal. Megfigyelhető, hogy a "bátor" izraeli és amerikai agresszorok csak olyan országokat támadnak meg, amelyek gyengébbek, vagy amelyeknek előzőleg felszámolták a védekezési lehetőségeit, beleértve az elektronikus észlelés, védekezés formáit is. Az "ilyen ellenségekkel" szemben a fair-play szabályait csak egészen buta emberek követik. Az elektronika fegyverként védhet, kényelmi szempontok alapján kiszolgálhatja a lehetőségeink biztosította igényeink, és nem a fejlődés végállomása, de ezért a "fejlődési verseny" fontos része. Jelenleg minden állampolgár lehetséges potenciális terrorista a cionista és cionistákat kiszolgáló kormányok szemében, mert a globális megfigyelés saját polgáraik ellen irányul.


Az emberi beszéd kiszorította a gondolati kommunikációt. Az írás megjelenése már egy mankó volt, hogy azok is képesek legyenek távolba kommunikálni, akik nem képesek arra, amire az ausztrál őslakosok még képesek, vagyis nagy távolságból kapcsolatot teremteni egymással. Az elektronikus kommunikáció feleslegessé tette, elsorvasztja az ilyen velünk született képességeket. A számítógépek, agyprotézisek "kiegészítő egységek" az átlagembert egyre távolabbra taszítja a megismerhető tudástól. Origo

/Tulok /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése