2013. május 3., péntek

Legalább ezren tüntetnek a zsidók ellen

Hiába a tiltás és Orbán Viktor haragja, közel ezer anticionista tüntet a Vértanúk terén. A Belügyminisztérium figyelmeztetése ellenére eddig közel ezer tüntető gyűlt össze a budapesti Vértanúk terén. Több fekete egyenruhás, és árpádsávos zászló is látható a tömegben. A környéken nagy a rendőri készültség – jelentette a Hír24 helyszíni tudósítója.
Győztünk, mert itt vagyunk – mondta Vona Gábor a Jobbik elnöke a rendezvény főszónoka.
A Szabadság téren félszáz, transzparensekkel “felfegyverkezett” ellentüntető elénekelte a Himnuszt, majd békében távozott.
Korábban megírtuk, hogy a rendőrség betiltotta, a bíróság viszont mégis engedélyezte az anticionista megmozdulást, amit a Budapesten, a hétvégén rendezett Zsidó Világkongresszus kapcsán szerveztek ifjabb Hegedűs Lóránték. Az utolsó szó – úgy tűnik – Orbán Viktoré, aki elfogadhatatlannak tartja a bíróság döntését. Kérdés, a kormányfő beleszólhat-e a bíróság döntéseibe?
(Forrás: Hír24)

Szíria és a kőbe vésett arc





http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=3628

Az Arab Liga hátszelet ad az izraeli-palesztin békének

Az Arab Liga döntése, hogy megkönnyítse az immár egy évtizede tett békejavaslat izraeli részről történő elfogadását, igen kényelmetlen helyzetbe hozta Benjamin Netanjahu miniszterelnököt és egy pillanat alatt nyilvánvalóvá tette az új kormányban jelenlévő repedéseket.
E hét hétfőn, washingtoni látogatása során, Hamad Bin Jassem Al Thanitried sejk, Katar miniszterelnöke megpróbálta enyhíteni az izraeli aggodalmakat. Az Arab Liga delegációjának nevében megerősítette, hogy az izraeli-palesztin békét az 1967-es határokra kell alapozni, de most első alkalommal vetette fel bizonyos „hasonló”, közös megegyezéssel kiválasztott, „kisebb” földterületek cseréjének lehetőségét Izrael és Palesztina között.
Hamad sejk azután nyilatkozott, hogy találkozott Joe Biden amerikai alelnökkel és John Kerry külügyminiszterrel, aki már régóta próbálta elérni, hogy az arab vezetők fogadják el az arab béketerv módosított változatát, ami az amerikaiak vezette új izraeli-palesztin béketörekvés része. A változtatások Izrael támogatását hivatottak megnyerni azáltal, hogy az új szerződéstervezet szerint Ciszjordánia és Kelet-Jeruzsálem egyes részeit megtarthatnák.
Kerry „nagyon komoly előrelépésnek” nevezte a változtatásokat.
„Ez egy szó szerinti nyilatkozat az arab világ részéről, hogy hajlandóak békét kötni, amennyiben a palesztinok és izraeliek képesek megállapodni a végső státuszt illetően,” nyilatkozta riporterek előtt a spanyol külügyminiszterrel folytatott tanácskozás után.
„Nem szeretném alábecsülni annak jelentőségét, hogy Szaúdi-Arábia, Katar, az Arab Emirátusok, Egyiptom és Jordánia végre leülhetnek tárgyalni, kijelentve, hogy ’Most 2013-ban hajlandóak vagyunk békét kötni’” mondta Kerry, hozzátéve, hogy azért még sok munka van hátra.
„Sok még a házi feladat, sok az elmozdítandó akadály, de lépésről-lépésre haladva eljutunk a célig.”

A gesztus azonnal kényelmetlen helyzetbe hozta Netanjahu izraeli miniszterelnököt. Amennyiben hidegen fogadja az Arab Liga ajánlatát, azzal megerősíti a nemzetközi közösség feltételezését, hogy nem gondolja komolyan a békekötést.
Az izraeli erők azonban már megszületése előtt halálra ítélhetik a javaslatot. Netanjahu számtalanszor kijelentette, hogy az 1967-es határok visszaállítása veszélyeztetné Izrael biztonságát és, hogy őt nem kötik elődei engedményei. Emellett a koalíciót domináló keményvonalas politikusok kerek-perec visszautasítanák az arab javaslatot.
Tzipi Livni izraeli külügyminiszter elismerte, hogy Izraelnek vannak aggályai az arab kezdeményezéssel kapcsolatban, de úgy gondolja, hogy országának mégis pozitívan kell reagálnia. „Ez egy jó hír, amit üdvözölni kell,” írta a Facebook-on.
Elmondta, hogy a terv szélesebb támogatást biztosít a palesztinok számára az arab világból a határkérdésekkel kapcsolatos koncessziókat illetően, miközben fontos üzenetet közvetít Izrael számára, mégpedig, hogy a palesztinokkal kötött béke az egész arab világgal való békét is jelentené. „Remélem, hogy a Katarból érkező üzenet segíteni fog a tárgyalások mielőbbi elindításában.”
„Az Arab Liga miniszterei ismételten kifejezték támogatásukat a két-államos megoldás irányában, ami számunkra is elfogadható és egészen széles támogatottság kezd kialakulni az előrehaladás érdekében,” nyilatkozta, amikor Ferenc pápa fogadta a Vatikánban.
Az eredeti, 2002-es kezdeményezés békét ajánlott Izraelnek az egész arab világgal az 1967-es közel-keleti háborúban elfoglalt területekről történő „teljes visszavonulás” fejében.
Shelly Yachimovich, ellenzéki képviselő követelte, hogy a miniszterelnök hivatalosan is pozitívan reagáljon az Arab Liga bejelentésére. „Ez egy fontos lépés az arab világ részéről, ami igazi áttörést hozhat,” mondta.
„Azt hiszem, hogy az izraeli kormánynak két kézzel kell megragadnia ezt az elképzelést,” mondta Erel Margalit, Munkapárti törvényhozó. „Ez lehet az az áttörés, amire vártunk.”
Margalit elmondta, hogy éppen a tervet támogató parlamenti lobbi felállításán dolgozik és a Munkapárt még ellenzékből is támogatná Netanjahut, amennyiben a kezdeményezés mögé áll.
Bár a palesztinok először tiltakoztak a terv módosítása ellen, Saeb Erekat, a tárgyalódelegáció vezetője kedden azt mondta, hogy a palesztinok támogatják az új javaslatot.
„A kezdeményezés elvetése Izrael által ismét mutatja, hogy az izraeli kormány nem rendelkezik béketervvel,” mondta egy nyilatkozatban. „Ehelyett teljes erővel folytatja a kolonizációt és a palesztin jogok és a régió stabilitása elleni támadásokat.”
Forrás: ynetnews.com

Amikor véletlenül megérdemelt büntetést osztanak ki…

Ítélet a hamis bombadetektorok ügyében
A brit törvényszék bűnösnek találta az 56 éves James McCormickot, egy volt (fegyelmi okok miatt kötelékből elbocsátott) rendőrt, aki hatalmas vagyont harácsolt össze a számos országnak, többek között Iraknak, Thaiföldnek, Pakisztánnak és Grúziának eladott “bombadetektorokkal,” miközben tudta, hogy nem működnek.
ade-651-inuseMcCormick állítása szerint ezek a “detektorok” fel tudják ismerni a robbanóanyagokat, levegőben és vízben is, nagy távolságokról. De az ADE-651 nevű, leginkább egy golflabda-keresőre hasonlító készülék, amit forgalmazott, és amibe a keresett anyagra “érzékenyített intelligens kártyákat” kellett rakni, semmit sem csinált. Körülbelül annyira volt megbízható és hatékony, mint egy varázsvessző. Elem se kellett bele, mert a készüléket állítólag a statikus elektromosság hajtotta, amit a felhasználó mozgása kelt. A készülék működési módját tárgyaló kis cikk parasztvakító, tudományos kifejezésekkel telezsúfolt hablaty volt, úgymint hogy az “magkvadrupól-rezonancia és magmágneses rezonancia” elvén működik. A forgalmazó szerint (a belerakott kártyától függően) kitűnően felismer fegyvereket, drogokat, szarvasgombát, emberi tetemeket, csempészett elefántcsontot, sőt bankjegyeket akár egy kilométerről is, föld alatt, falakon át, víz alatt, még repülőgépről is. Az ára teljesen baráti, 28-40.000 euróért kaphatók a csodakészülék különféle modelljei.
ade-651-caseDe aztán kezdtek kibukni a problémák. A New York Times egyik levelező riportere, hivatásos iraki sofőr és őrszemélyzet, kilenc rendőrségi ellenőrzőponton ment át két (engedélyezett) AK-47-essel a birtokában anélkül, hogy egyetlen alkalommal is megállították volna, pedig minden ellenőr számára kötelező volt a készülék használata. Az iraki polgárok is több alkalommal tettek panaszt, mivel a készülék “tévedhetetlenül felderítette a sampon és a szappan legkisebb maradékát is.” Az iraki rendőrség egy tisztje, Dzsahim Husszein is nyilatkozott, mely szerint “akiket megállítunk, a legtöbb esetben túl erős parfümöt viselnek, és ennyi.” McCormick természetesen visszavágott, melyben közölte, hogy a parfümökben nyomokban megtalálható az RDX nevű robbanóanyag, és mivel a készülék ilyen érzékeny, azért reagál rá.
Nem ez az első eset. Voltak már korábban mások is, akik ilyen hülyeségeket adtak el még hülyébbeknek, akik bevették — aztán az Egyesült Államok katonasága tesztnek vetette alá a készülékek hadát, melyek közül egyik sem tudott észlelni egy _tonna_ TNT-t, még akkor sem, amikor közvetlenül az azt hordozó teherautó mögött voltak. Hasonló csodákat árult pl. a Quadro Corp (Quadro Tracker néven), a német Unival (Sniffex Plus és HEDD1), és a brit ComsTrac (Alpha 6). Egyik sem tud még egy petárdát sem érzékelni…
csodadetektor
Aztán dr. Markus Kuhn, a Cambridge Egyetem számítógéplaborjának munkatársa alaposabban górcső alá vette a készüléket. A “csodakártyák” nem voltak mások, mint azok a fajta rádiós matricák, amiket a boltokban lopásgátlásra használnak. Nincs bennük semmi, amit programozni lehetne, se memória, se processzor, és egyáltalán semmiféle plusz információt nem lehet rajtuk rögzíteni. Egy ilyen kártya beszerzési ára majdnem húsz forint! Viszont jó arra, hogy legalább valamennyire elektronikusnak látsszon, és elég lapos. A készülék “kártyaolvasója” nem volt más, mint egy teljesen üres műanyag doboz, a maradék részekbe pedig kiselejtezett lemez- és CD-meghajtók elektronikáját rögzítették bele ragasztószalaggal, hátha valaki mégis szétszedi. Az, hogy miért tudott akármit is csinálni, igazából az antenna rögzítési módjából fakadt, ugyanis a használó legkisebb kéz- vagy csuklómozdulatára is elkezd ide-oda remegni — ami a “pozitív jelzés” volt. Az egész készülék, nagyvonalú becslések alapján sem került 40-50 eurónál többe.
Ez még mindig nem volt elég az átvert népek meggyőzésére. Aztán amikor több ezren sebesültek meg Bagdadban 2009 októberében és decemberében bombázások kapcsán, már túl sokan kezdtek el gyanakodni. A felszínt kicsit megkapargatva kiderült, hogy összesen legalább 15 iraki katonai vezető és parlamenti politikus kapott nagy összegű kenőpénzt, hogy a köznép számára azt nyilatkozzák, amit csak kell. Egyikük például: “Nem azért tartóztatták le McCormickot, mert a készülék nem működik, hanem mert nem hajlandó az amerikai és brit titkosszolgálatoknak elárulni, hogy működik a készülék.” Természetesen a több millió dollárnyi baksis sokat nyom a latban.
Szóval a “vállalkozó urat” végül bíróság elé citálták: SZÁMOLJON EL azzal az 58 millió euróval, amit ezekért keresett — nevetséges, hogy nem is közönséges, hanem csupán adócsalás miatt bukott meg. Csak Iraknak több mint 1500 készüléket adott el, és az ezek hatására kialakult bizonságérzet miatt a motozások számát nagymértékben csökkentették, és számos bombagátló falat, mert fenntartásuk költséges, lebontottak. Aztán ennek meg is lettek a következményei, amellyel természetesen egy brit bíróság nem foglakozhat. (Pár száz emberélet? Ja, hogy nem nálunk? Akkor mindegy.)
James McCormick tehát megkapta a bírótól a maga tíz év börtönbüntetését. Tanulságos história. Vajon mikor állítjuk hazánkban bíróság elé azokat, akik mindenféle működésképtelen vackot (úgymint: nyugati demokrácia, hitelek, új tandíjrendszer, minden iránti tolerancia stb.) tudatosan adnak el jó áron, lepénzelt funkcionáriusok közreműködésével NEKÜNK?

Z. Ribka


A Moszad és az FBI ügynökei is Budapesten vizsgálódnak

Idegen erőszakszervek szállták meg Budapestet a Zsidó Világkongresszus miatt. Mintha csak a szocializmusban élnénk, rendőrségi besúgok hadát riasztották, hogy jelentsenek és megfigyeljenek.

Mint arról már korábban többször is beszámoltunk, május elején Budapesten tartja tisztújító közgyűlését a Zsidó Világkongresszus. Az esemény miatt Magyarországra érkeztek az izraeli terrorállam titkosszolgálatának, a Moszadnak az emberei. A Belügyminisztérium és az összes hazai titkosszolgálat képviseltette magát azon a megbeszélésen, amelyre a Moszad is elküldte saját embereit.

Moszad, FBI, ki jön még?

A Bors csütörtöki lapszámában titkosszolgálati forrására hivatkozva azt írta, hogy a Moszad ügynökei mellett hetek óta Budapesten tartózkodnak az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is. Jó (költői) kérdés, hogy az FBI, amelynek feladata az Egyesült Államokat megvédeni a külföldi hírszerzési és terrorista cselekményektől, miért vesz részt Magyarországon a Zsidó Világkongresszus biztosításában.

Besúgokat és spicliket aktivizálnak - adatvédelmi aggályok

A Borsnak névtelenül nyilatkozó titkosszolgálati szakértő szerint az ország összes rendőrségi besúgóját riasztják, akiknek minden, akár a legkisebb és ­a legbanálisabb, a rendezvényhez kapcsolható adatról értesíteniük kell a hatóságokat. Vagyis akárcsak a kommunista diktatúra idején, modern III/III-asok hada figyelhet és jelenthet.

A napilap továbbá azt írja: a katonai elhárításból, a nemzetbiztonsági szolgálatból, a terrorelhárításból, a rendőrségből és a titkosszolgálatokból egy operatív törzset alkotnak, amelyik folyamatosan cseréli a híreket a külföldi társszervekkel.

Adatvédelmi kérdéseket vet fel, hogy a kongresszushoz köthető helyszíneket átkutatják, illetve a környéken lakó embereket is átvilágítják, ellenőrzik a hátterüket, előéletüket. „Aki ellen a legapróbb gyanú felmerül, árgus szemmel figyelik, még ha ő maga nem is tud róla. Az adott eseményhez kapcsolódó útvonalakon azt is megvizsgálják, van-e például olyan utazási iroda vagy más cég, ami közel-keleti, arab kézben van, és azt átvilágítják. Nem bíznak semmit a véletlenre” – mondta a Borsnak a névtelen exügynök.

A megszállt Szentföld után Magyarországon

A Zsidó Világkongresszus küldetési nyilatkozata szerint a szervezet keresi a módját, hogy “növelje a zsidó közösségek közti szolidaritást világszerte, elismerve Izrael állam központi szerepét a zsidó identitás kapcsán és erősítve a zsidó közösségek és a zsidó diaszpórák és Izrael közti kapcsolatokat.”

Hosszú évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a kongresszust nem Jeruzsálemben tartják. Bár akár számos nemzetbiztonsági kockázatot is felvethet, hogy egy idegen állam, befolyásos idegen szervezete mit keres Magyarország szívében, illetve milyen további kockázatot jelent Izrael állam erőszakszervének, a Moszad ügynökeinek a megjelenése, az sem utolsó kérdés, hogy mennyibe kerülhet Magyarország számára a Zsidó Világkongresszus biztosítása.

A kormány nem tolerálja a bolsevizmus és a cionizmus elleni tüntetést

tuntetes

Orbán Viktor kormányfő – aki szintén részt vesz a zsidók kongresszusán - arra utasította hétfőn Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely „sérthetné” a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogató vendégek és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát.

Eredetileg ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész hirdetett a Szabadság téri Hazatérés Templomához „antibolsevista és anticionista népgyűlést” május 4-re, a Zsidó Világkongresszus kezdetének napjára. A református egyház gyorsan reagált ifjabb Hegedűs felhívására mélységesen elítélve azt, így a lelkész lemondani kényszerült a gyűlést.

Helyette felesége, Hegedűs Lorántné hirdetett május 4-re népgyűlést - a Hazatérés Templomától kicsit távolabbi helyszínre - a Vértanúk terére. A résztvevők a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira emlékeznek majd. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a betiltás kapcsán Facebook oldalán azt írta: „A Zsidó Világkongresszus idejére Orbán Viktor minden olyan tüntetést betiltott, amely sértheti az oda érkezők méltóságát. Mivel ez a döntés súlyosan sérti nekem, mint magyar állampolgárnak a méltóságomat, így mindenképpen részt veszek a megemlékezésen, amely vagy így, vagy úgy, vagy itt, vagy ott megtartásra kerül. Hogy milyen formában, még nem tudom.”

Martonyi örül

A kormány örül annak, hogy a Zsidó Világkongresszus Budapesten tartja tanácskozását, mert így a szervezet tagjai személyes tapasztalatok alapján alkothatnak véleményt arról, hogy megalapozottak-e a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak - fejtette ki Martonyi János külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lapban csütörtökön megjelent vendégkommentárjában.


Bors nyomán – alfahir.hu

A boszorkányüldözés jogossága

A nyugati média, és ennek hatása alá került magyar média is időről időre előveszi a boszorkányégetések, boszorkányüldözések kérdését. Igyekeznek ezt a témát, mármint a boszorkány-kérdést minél nevetségesebbnek, ódivatúbbnak feltüntetni. A napokban előkerült Pápua Új-Guinea boszorkányégetése is felkavarta a liberális kedélyeket, de találhattak volna bárhol máshol is példát, amelyiket elő tudnak venni, hogy propagandájukat kifejtsék.
A boszorkányüldözést ellenzők, nevetségessé tenni szándékozók ugyanazok az emberek, akik az összeesküvés-elméletekkel szándékoznak tenni ugyanezt. Pont a cionista-szabadkőműves páholyok az összeesküvés-elméletek legnagyobb lejáratói. Pontosan az atlantista hazaárulók akarják leginkább erről elterelni a figyelmet, hiszen az ő tevékenységük a kezdetektől kezdve nem más, mint liberális felforgatás. A keleti blokkot sem fegyverekkel, hanem csak összeesküvéssel verték szét, beszivárgással, lejáratással, cionliberális-atlantista propagandával, amely a rendszerváltást jócskán megelőzte.
Ha a boszorkány-kérdést megnézzük, akkor tudnunk kell, hogy az atlanti-cionisták legnagyobb fellegvárai mind a szabadkőművesség legnagyobb központjai. A szabadkőművesség legerősebb páholyai pedig nem a régi, tradicionális, kultúrklubokra emlékeztető gyülekezetek, hanem a legerősebben misztikával és varázslással telített, elsősorban sátánizmusba hajló páholyok. Az USA minden fontosabb épülete, tere, de még használati tárgya is a szabadkőművesség szellemi lenyomatát hordja magán valami módon, szimbólumokkal, varázsjelekkel, okkult tervezéssel. Azt is mondhatjuk, hogy a cionista nyugati szabadkőműves-székhelyek valójában boszorkány-erődök, a feketemágia fellegvárai.
A nyugati sátánizmus álcázóképessége kiemelkedő. Még saját egyházakat is létrehoztak, a kereszténység torz tükörképét, ahol saját varázslásaikat (gondoljunk csak a hitgyülis közös átkozásokra) nyugodtan űzhetik, és liberálisabb erkölcsiségüket erkölcsösnek fogadtatják el. De létrehoztak több ál-indiai és ál-muszlim vallást is, és még egy sor olyan misztikusnak nevezett szektát, önképzőkört, ezoterikus irányzatot, amelyik a céljaikat szolgálja. Modern formába csomagolva a Mammon-kultusz is újra megjelent - ez az az isten, akiben bíznak, ahogy a dollárra van írva, a világi gazdagság és a világi siker, a profit hajszolása. Különben hogy kerülhetne Isten neve a dollárra, a démonszem, a baglyok és a piramisok mellé?
A kilencvenes években mindenfajta káros és ártalmas tan, eszmeirányzat megjelent országunkban, mint a keleti blokk több, atlantisták által árulással elfoglalt országában is. Ezeknek a kártékony voltát felbecsülni sem lehet. Az anyagi kárt szintén nehéz megbecsülni, mivel nehéz számszerűsíteni, megragadni a kár létrejöttét, a bűncselekmény megvalósulását. Viszont ha azt nézzük, hogy a különféle ezoterikus körök taglétszáma többezer főre tehető, az ilyen tanfolyamokon az utóbbi években több tízezer ember vett részt, akkor gyaníthatjuk, hogy a boszorkányság áldozatainak száma több százezer lehet. Átkok okozta halálesetek és megnyomorodás, szellemidézések, a felfokozott érzékiséget kiváltó praktikák miatt tönkrement házasságok százezrei, öngyilkosságok, alkoholizmus, depresszió szerepelnek a károk listáján.
A nyugat által tudatosan elszabadított bálványimádás és boszorkányság rombolása hihetetlen mértékű. Ez az, amely a káros, negtív szellemiségből fakad. A dolgok másik oldala, hogy az emberek azért sodródhattak mindebbe bele, mert a kereszténység elvesztette erejét, tanításának tisztaságát, erkölcsi tartását. Az emberek védtelenné váltak szellemileg a sötétséggel szemben, döntési lehetőségük már nem volt. A küzdelmet azelőtt elveszítették, hogy egyáltalán felfoghatták volna, hogy a szellemi világ egyik legnagyobb háborújába keveredtek. Elsodorták őket, mint tomboló vihar a száraz faleveleket.
A boszorkányüldözéssel kapcsolatban érdemes megemlíteni az ősi római gyakorlatot. A Róma alapításával egyidős római jog ugyanis crime-nak, azaz halálos, gyilkossággal egyenlő bűncselekménynek minősíti a boszorkányságot és az ehhez köthető titkos éjszakai összejöveteleket. Ezeknek a jutalma minden igazolt esetben kivégzés volt. Ez Rómának, a lassan kiépülő árja birodalom központjának szellemi tisztaságát hosszú ideig biztosította. Iránban a dzsinn-idézés (démonidézés, azaz boszorkányság) az iszlám törvénykezés alapján ma is halálos bűncselekmény, kivégzés jár érte.
Nem tudjuk, hogy Pápua Új-Guineán pontosan milyen ügyben égették el a boszorkányt, nem áll rendelkezésünkre az ügyirat. Az a fajta boszrokányüldözés, amikor valakit politikai okokból vádolnak boszorkánysággal, vagy szerelmi féltékenységből, esetleg egyszerűen külső megjelenése miatt ítélnek el (mondjuk mert púpos, születési rendellenesség miatt), szintén erősen ellenezhető, és gyanítható ebben az esetben ennek a témának a lejáratására szánt kísérlet is.
Érdekes még, hogy valahogy a nemzeti oldalhoz kapcsolódó, keresztény gyökerű hagyományőrzők mindig megkapják a cionkeresztényektől a pogányság vádját, de valahogy ezek a cionkeresztények mindig egy oldalon állnak azokkal, akik a boszorkányokat védik (a pogánynak nyilvánított hagyományőrzőket sosem védik meg a liberálisok).
A jósok, boszorkányok, jobb esetben a reinkarnációs elveket valló szélhámosok és álmodozók, közönséges csalók, akik ellen elég úgy fellépni, mint az adócsalók ellen. Pár év börtönnel egybekötött kényszermunka és kész. De mi a helyzet azokkal, akik valóban vétkesek a crime, azaz a boszorkányság elkövetésében? Az ő esetükben a halálbüntetés jogos. Olyan világi törvényekre van szükség, amelyek alapján a boszorkányokat ki lehet végezni. Gyorsan, fájdalommentesen.
Tamási Attila

Egy temetés margójára

A judeofeudalista, címkórságos, a munkát és a munkásembert lenéző Horthy rezsim korszakát megmagyarázhatatlan okok miatt a magukat nemzetinek nevezők széles rétege valamiféle aranykornak látja. Beteges nosztalgiával gondolnak arra az időszakra, amikor szavakban folyt a nagy nemzeti propaganda, a valóságban viszont úgy szétszaggatták a magyar népet, hogy mind a mai napig érezteti romboló hatását. A főméltóságú legfelsőbb Hadúrnak -kormányzónak-, a kegyelmes, méltóságos, nagyságos urak világának visszasírása nagyfokú kreténségre vall. A Nem, nem, soha! lózungra úgy gondolnak, mintha annak bármiféle tartalma lett volna. Arra viszont nem akar senki emlékezni, hogy a budai Várban, a kormányzói lakosztályban, bridzspartik közben a zsidó Chorin báró és szintén zsidó baráti körének véleményei alapján döntött a korlátolt szellemi képességű Horthy az ország dolgairól.
Két fia, István és Miklós a pesti éjszakai élet botrányfigurái voltak. A kormányzóhelyettest, aki repülőtiszt volt, egy átdorbézolt éjszaka után furcsa baleset érte az orosz fronton, a kisebbik fiát Miklóst, a szerb partizánokkal való együttműködés (hazaárulás) miatt a Gestapo vitte el, mert itthon senki nem mert fellépni ellene.
Ennek a "büdös proli, büdös paraszt és büdös baka" korszaknak egy közismert szereplőjét, Horthy István kormányzóhelyettes özvegyét a mai napon temették el. Ez nem adna okot a véleményünk kinyilvánítására, már csak azért sem, mert a holtakról vagy jót, vagy semmit - elvet ebben az esetben be is tartjuk. Tehát nem Horthy Istvánné (Mrs. Ilona Bowden), Edelsheim-Gyulai Ilona tisztességes temetését kifogásoljuk, hanem azt a furcsa komédiát, mely ezt a temetést kísérte.
Horthy Istvánnét a második világháború alatti ellenállásért 1993-ban a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki. Ez még nem ok arra, hogy Lezsák és a búcsúztatón megjelentek úgy viselkedjenek, mintha valami nagy közéleti személyiséget temettek volna. Arra, hogy a jobbikosok mit kerestek ott, nincs magyarázat. Talán hiányzott nekik a "büdös proli" jelző, amit akkoriban -a régi szép békeidőkben- biztosan megkaptak volna. De nem ezek az apróságok tették furcsává ezt a temetést, hanem a cionmédia rég tapasztalt nyüzsgése.
Minden hírközlő eszköz versengve tudósított erről az óriási hírértékű eseményről. A belvárosi Főplébánia-templomban készült fényképek a díszszázaddal, Lezsákkal, a panoptikumból kivonult, agyonjelvényezettekkel együtt sem volt akkora szenzáció, mely ekkora nyilvánosságot érdemelt volna. Különösen a cionmédia részéről. Akkor mire fel ez a nagy nyüzsgés?
Hát a Horthy család híres zsidóbarátsága okán. Horthy egész famíliája a zsidóság lekötelezettje volt. A Nemzeti Hadsereget a szegedi rabbik által összegyűjtött pénz indította el a kibontakozás útján, a hatalombirtoklás időszakában minden tanácsot zsidó vezető személyektől kapta, és Portugáliában a zsidó Chorin báró járadékából élt a család. Nincs ebben semmi különlegesség, ez volt, és kész. De a cionmédia nem így gondolja, ők egy demonstratív kampányba keveredtek, mert úgy gondolják, Horthy Istvánné is közéjük tartozik. De az is lehet, hogy ezt nem csak gondolják, hanem tudják is. Különösen azóta, amikor a régi szép békeidőkben a Nemzeti Színházban elhangzott: "Rebeka, ki a színházból!". Agyon is vertek ezért pár embert, akkoriban.
Egy idős hölgy halála természetes, mint ahogy az is, hogy a családja és a barátai elbúcsúztatják. A nagy hajcihő pont ennek az eseménynek a méltóságát vette el.
Kassai Ferenc