2013. május 3., péntek

A Moszad és az FBI ügynökei is Budapesten vizsgálódnak

Idegen erőszakszervek szállták meg Budapestet a Zsidó Világkongresszus miatt. Mintha csak a szocializmusban élnénk, rendőrségi besúgok hadát riasztották, hogy jelentsenek és megfigyeljenek.

Mint arról már korábban többször is beszámoltunk, május elején Budapesten tartja tisztújító közgyűlését a Zsidó Világkongresszus. Az esemény miatt Magyarországra érkeztek az izraeli terrorállam titkosszolgálatának, a Moszadnak az emberei. A Belügyminisztérium és az összes hazai titkosszolgálat képviseltette magát azon a megbeszélésen, amelyre a Moszad is elküldte saját embereit.

Moszad, FBI, ki jön még?

A Bors csütörtöki lapszámában titkosszolgálati forrására hivatkozva azt írta, hogy a Moszad ügynökei mellett hetek óta Budapesten tartózkodnak az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei is. Jó (költői) kérdés, hogy az FBI, amelynek feladata az Egyesült Államokat megvédeni a külföldi hírszerzési és terrorista cselekményektől, miért vesz részt Magyarországon a Zsidó Világkongresszus biztosításában.

Besúgokat és spicliket aktivizálnak - adatvédelmi aggályok

A Borsnak névtelenül nyilatkozó titkosszolgálati szakértő szerint az ország összes rendőrségi besúgóját riasztják, akiknek minden, akár a legkisebb és ­a legbanálisabb, a rendezvényhez kapcsolható adatról értesíteniük kell a hatóságokat. Vagyis akárcsak a kommunista diktatúra idején, modern III/III-asok hada figyelhet és jelenthet.

A napilap továbbá azt írja: a katonai elhárításból, a nemzetbiztonsági szolgálatból, a terrorelhárításból, a rendőrségből és a titkosszolgálatokból egy operatív törzset alkotnak, amelyik folyamatosan cseréli a híreket a külföldi társszervekkel.

Adatvédelmi kérdéseket vet fel, hogy a kongresszushoz köthető helyszíneket átkutatják, illetve a környéken lakó embereket is átvilágítják, ellenőrzik a hátterüket, előéletüket. „Aki ellen a legapróbb gyanú felmerül, árgus szemmel figyelik, még ha ő maga nem is tud róla. Az adott eseményhez kapcsolódó útvonalakon azt is megvizsgálják, van-e például olyan utazási iroda vagy más cég, ami közel-keleti, arab kézben van, és azt átvilágítják. Nem bíznak semmit a véletlenre” – mondta a Borsnak a névtelen exügynök.

A megszállt Szentföld után Magyarországon

A Zsidó Világkongresszus küldetési nyilatkozata szerint a szervezet keresi a módját, hogy “növelje a zsidó közösségek közti szolidaritást világszerte, elismerve Izrael állam központi szerepét a zsidó identitás kapcsán és erősítve a zsidó közösségek és a zsidó diaszpórák és Izrael közti kapcsolatokat.”

Hosszú évtizedek óta ez az első alkalom, hogy a kongresszust nem Jeruzsálemben tartják. Bár akár számos nemzetbiztonsági kockázatot is felvethet, hogy egy idegen állam, befolyásos idegen szervezete mit keres Magyarország szívében, illetve milyen további kockázatot jelent Izrael állam erőszakszervének, a Moszad ügynökeinek a megjelenése, az sem utolsó kérdés, hogy mennyibe kerülhet Magyarország számára a Zsidó Világkongresszus biztosítása.

A kormány nem tolerálja a bolsevizmus és a cionizmus elleni tüntetést

tuntetes

Orbán Viktor kormányfő – aki szintén részt vesz a zsidók kongresszusán - arra utasította hétfőn Pintér Sándor belügyminisztert, hogy akadályozzon meg minden olyan tüntetést, szervezkedést, amely „sérthetné” a Zsidó Világkongresszus budapesti tanácskozására látogató vendégek és a magyarországi zsidó közösség emberi méltóságát.

Eredetileg ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész hirdetett a Szabadság téri Hazatérés Templomához „antibolsevista és anticionista népgyűlést” május 4-re, a Zsidó Világkongresszus kezdetének napjára. A református egyház gyorsan reagált ifjabb Hegedűs felhívására mélységesen elítélve azt, így a lelkész lemondani kényszerült a gyűlést.

Helyette felesége, Hegedűs Lorántné hirdetett május 4-re népgyűlést - a Hazatérés Templomától kicsit távolabbi helyszínre - a Vértanúk terére. A résztvevők a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira emlékeznek majd. Vona Gábor, a Jobbik elnöke a betiltás kapcsán Facebook oldalán azt írta: „A Zsidó Világkongresszus idejére Orbán Viktor minden olyan tüntetést betiltott, amely sértheti az oda érkezők méltóságát. Mivel ez a döntés súlyosan sérti nekem, mint magyar állampolgárnak a méltóságomat, így mindenképpen részt veszek a megemlékezésen, amely vagy így, vagy úgy, vagy itt, vagy ott megtartásra kerül. Hogy milyen formában, még nem tudom.”

Martonyi örül

A kormány örül annak, hogy a Zsidó Világkongresszus Budapesten tartja tanácskozását, mert így a szervezet tagjai személyes tapasztalatok alapján alkothatnak véleményt arról, hogy megalapozottak-e a Magyarországgal kapcsolatos aggodalmak - fejtette ki Martonyi János külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lapban csütörtökön megjelent vendégkommentárjában.


Bors nyomán – alfahir.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése