2010. október 14., csütörtök

Kadarkúti Égi üzenet - 78 - Égi üzenetek: Jézus: Miatyánk, ki vagy a Mennyekben...

2010.október 13., szerda
EVANGÉLIUM, Lk. 11., 42.-46.,
Jaj nektek farizeusok!
De jaj nektek farizeusok, mert tizedet adtok a mentából, rutából és az összes kerti veteményből, de semmibe se veszitek az igazságot és az Isten szeretetét.1 Ezt meg kell tenni, azt nem szabad elhagyni. Jaj nektek farizeusok! Szeretitek a főhelyeket a zsinagógában és a köszöntéseket a piacon.2. Jaj nektek, mert olyanok vagytok, mint a rég beomlott sírok, az emberek fölöttük járnak és nem is sejtik.3. Erre egy törvénytudó méltatlankodni kezdett: Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol. De Ő így válaszolt: Jaj nektek törvénytudók, mert az emberekre elviselhetetlenül nagy terhet raktok, de magatok egy újjal sem mozdítjátok a terhet.4.
……………………………………………………………………………………
1. A farizeusok a külsőségekkel törődnek csak, a lelkükkel nem.
2. A farizeusok önteltek, gőgösek.
3. Az emberek tisztelik őket és nem is sejtik, hogy sokkal különbek náluk.
4. A törvénytudók az embertelenül nehéz törvények betartását követelik, de ők nem tartják be ezeket.
ÉGI ÜZENET 2010. október 13. Jézus: Miatyánk, ki vagy a Mennyekben…
Jézus: Drága Gyermekeim! Én vagyok Jézus Krisztus, a ti Üdvözítőtök. Ne féljetek! Szeretettel köszöntelek benneteket. Ma egy új tanítássorozatot kezdünk mi Égiek a „Miatyánk”-ról.
Egy alkalommal tanítványaim felém fordultak és így szóltak: „Uram, taníts meg minket imádkozni! Pedig ők rendszeresen imádkoztak otthon és a zsinagógában is. Jól ismerték a zsoltárokat. Érezték, hogy Nekem bensőséges, különleges kapcsolatom van Istennel. A Miatyánk-ot tanítottam meg nekik. Ez az ima zsinagógiai imádságokból táplálkozik. Az igaz, hogy az „Atya” szót többször alkalmazzák a zsidó írásokban, de imáikban soha. A Miatyánk 7 kérésből áll, és az elején a megszólításból.
Ma a megszólítással foglalkozunk:
Miatyánk, … . Arra bíztattam tanítványaimat, hogy Istent Atyának, Abbá-nak szólítsák, mert ez sokkal melegebb, szeretetteljesebb kifejezés, mint az Örökkévaló vagy Magasságbeli. Ez az ATYA szó magába foglalja Isten teremtő és uralkodó erejét, jóságát, irgalmát, atyai szeretetét, türelmét. Az Én emberré válásom előtt az Istenség atyaságába a gyöngédség és kegyetlenség, az irgalom és a bosszú is beleillett. Amikor tanítani kezdtem, bemutattam hallgatóságomnak Isten valóságos képét, a gyermekeit végtelenül szerető Atyát. Isten atyaságát, most próbálom a földi apasághoz hasonlítani, és példákból látni fogjátok, milyen messze van a kettő egymástól.
Nem szélsőséges esetet mutatok, csak egy megszokott, mindennapit.
Péter 2.-os gimnazista. Ma nagy dolog történt vele, az ő dolgozata lett a legjobb fizikából, a legmagasabb pontszámot érte el. Hazamenet boldogan újságolta anyjának, aki együtt örült vele. Kérte, hogy apjának ne árulja el, ő akar meglepetést szerezni azzal, hogy elmondja neki. Édesapja este 8h-kor ért haza idegesen, fáradtan. Vacsora közben feldúlt állapotban mesélte feleségének nézeteltéréseit a főnökével. Péter türelmesen végighallgatta s végül megszólalt. Apa, úgy szeretnék veled beszélni, nagy hírem van. Kisfiam, majd később, most egy kicsit ki kell fújni magam. Bekapcsolta a Tv-t, megnézte a híreket, azután nekifogott internetezni. Fia újra elé állt: Apa! Most meghallgatsz? Türelmetlenül rámordult: „Na, mondd, mi van? Péter szomorúan csak ennyit mondott: „Tudod, már nem is olyan fontos. Lefeküdt és csendesen állomba sírta magát.
Drága Gyermekeim! Hol van ez a szívtelen, önző, szeretetlen és türelmetlen apa a ti Mennyei Atyátoktól? Ha Felé fordultok, Ő azonnal rátok figyel, és együtt örül, vagy szomorkodik veletek.
Egy másik családot állítok elétek. Andrea 15 éves születésnapjára készül. Vajszívű, engedékeny édesapja már kicsi kora óta mindig kedvét keresi. Elhalmozta drágábbnál drágább ruhaneművel, játékokkal, a legmárkásabb műszaki cikkekkel. Most egy nagyszabású házibulit kér a szüleitől, ahová rengeteg barátját meg akarja hívni. Az a kikötése, hogy szülei – miután elkészítették a harapnivalókat – ne maradjanak otthon. Menjenek el éjfélig a mamához, sőt ott is aludhatnának. Anyja tiltakozik, de lágyszívű apukája kiharcolja neki, hogy így legyen. Így szól a feleségéhez: Andika már nagylány, olyan cikis neki, hogy mi szülők vigyázunk rá, mint egy kisgyerekre. Így aztán Andrea egyedül várja vendégeit. Összejönnek vagy húszan. Előveszik az ajándékokat, italokat, sört, bort, pálinkát. Bekapcsolják a dübörgő zenét a szomszédok bosszúságára. Sok minden megtörténik, aminek nem volna szabad így lenni, egyre többet iszogatnak, előkerül a kábítószer is az egyik nagyobb fiú zsebéből. A párocskák elvonulnak a sötét szobákba. Reggel 7 h-ra érnek haza a szülők a mindenfelé heverő, részeg gyermekekbe botolva, mint egy csatatér, úgy néz ki a szoba és az egész lakás.
Ennek az apának a szeretete nagyon tökéletlen, ostoba atyai szeretet: majomszeretet. Mennyei Atyátok végtelenül bölcsen szeret benneteket, gyermekeit. Csak azt engedi meg, ami lelki hasznotokra válik. Tud nemet mondani, mikor olyat kértek, amiből károtok lesz. Tud büntetni, fenyíteni, ha a tágas útra tévedtek.
Tehát a Miatyánkban az ATYA szó egy tökéletes atyai gondoskodást, törődést, szeretetet fejez ki, másrészt érezhetitek e megszólításból a ti gyermeki szereteteteket, bizalmatokat is. Ugye sokszor tapasztaltátok, hogy a kicsi gyermek, ha elesik, ha fáj valamije, ha csókra, ölelésre, simogatásra vágyik, azonnal anyjához vagy apjához szalad. Hát akkor nektek is így kell gondolkozni. Szíveteket ki kell nyitnotok Mennyei Atyátok előtt, mikor tele van vágyódással Iránta, de akkor is, lelki sötétségben vagytok. Örömötöket először vele osszátok meg! Gondjaitokat, anyagi nehézségeiteket, betegségeiteket, lelki fájdalmaitokat mondjátok el Neki, és akkor Ő, mint együttérző ATYA megkönnyíti terheteket.
Drága Gyermekeim! Gondoljatok csak bele, hogy nyilvánosságra lépésem előtt mit is jelentett Isten, a Magasságbeli az Én népemnek. Egy olyan mindenható, szigorú, kegyetlen, bosszúálló hatalmasságot, akitől rettegni kell. én megtanítottam a zsidóknak, hogy Isten maga a szeretet, a bizalom Forrása, aki mindig jelen van számunkra, akitől nem kell félni, mert a Mennyei Atya nem tehetetlen báb, akit teremtményei úgy mozgatnak, ahogy akarnak. Ő végtelenül igazságos is. Bizony lesújt az öntelt, gőgös, hatalmaskodó gonoszokra, ha nem bánják meg bűneiket.
Kicsinyeim! Aki imádkozza a Miatyánkot, az az Atyánk szó elé odateszi a „mi” névmást is. Ez a szócska az Evangélium egy alapigazságára mutat rá, hogy nem vagytok egyedül, hanem közösségbe tartoztok, mindnyájan testvérek vagytok, mert Isten minden felebarátotoknak Atyja. Ugye milyen felemelő meleg érzés a megújult Egyház kedves új szokása, hogy a Miatyánkot egymás kezét fogva imádkozzátok? Ezzel a mozdulattal egyrészt kifejezitek, hogy egytől-egyig az Atya gyermekei vagytok, és e külső megnyilvánulással mutatjátok, hogy szeretitek egymást és egységben vagytok egymással.
Most pedig, ahogy befejeztem ezt a tanítást a következő történik itt ebben a teremben. Atyám itt ül előttetek egy trónon. Irántatok érzett nagy atyai szeretetében ölbevesz benneteket, mint egészen kicsiny gyermekeket. Közben képzeljétek magatokat 2-3 éves kisfiúnak, kislánynak. Ő hatalmas, mindnyájan elfértek az ölében. Térdére ültet, szívéhez szorít, és közben ezt mondja: Kicsiny engesztelő Seregem! Sok örömöm van bennetek. Mindnyájan választottjaim vagytok, értékes gyöngyszemeim. Megígérem, hogy különleges szeretettel vigyázok rátok és családtagjaitokra. Atyai csókot lehelek homlokotokra, és most menjetek, vigyázzatok lelketek tisztaságára. És most Én, a ti Üdvözítőtök megáldalak benneteket Atyátok iránti szeretet lelkületével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen