2014. május 27., kedd

Szíria: Az Egyesült Királyságból jött dzsihadisták a legvéreskezűbbek

A szíriai háború eljutott arra a pontra, amikor már a kormányellenes terroristák is egymást terroristázzák. Itt nem történik más, mint a sorozatos sikertelenségek miatt a terrorista vezetők és osztagok egymásra kezdtek mutogatni a vereségek miatt, előbb még csak képletesen, aztán már fegyverrel is. Az Szabad Szír Hadsereg nevű ernyőszervezet egyik katonai vezéralakja, Abdullah Basheer dandártábornok szerint "Ezek egyszerűen nem szabadságharcosok, hanem terroristák. Keresztre feszÍtenek embereket, válogatás nélkül ölnek, nőket erőszakolnak." Nem másról van szó, mint a főleg külföldi dzsihadistákból álló ISIS, azaz Islamic State of Iraq and Syria elnevezésű, al-Kaida kötődésű csoportról.



Az egyik kedvelt ISIS eljárás: a keresztre feszítés.
Az Aleppot visszafoglaló kormányerőknek elrettentésül hátrahagyott civilek. Szintén ISIS eljárás.

A jó tábornok két dolgot felejt csak el. Az egyik, hogy ő ugyanonnan kapja a fizetését, mint a terroristák (segítünk: az USA-ból). A végén ő is közéjük lesz sorolva az árulásával, akármilyen nagy lendülettel is vágott most bele az elhatárolódásba. A másik pedig, hogy mindannyiunk számára nyilvánvaló lehet mostanra, hogy a multikurturális képződményben, amit ebben az esetben Londonnak csúfolnak, szocializálódott egy olyan réteg, akik a fundamentumukat ugyan még az iszlámban látják, de annak beteljesítési módjaira már nem alkalmazzák a tradicionalista iszlám erkölcsiséget. Ehelyett egy nyugati olvasztótégelyben magukra szedett deviáns értékrenddel, pusztán az erősebb jogán becstelenítik meg a védekezni képteleneket, mindezt a pillanatnyi elmeállapotuk alapján.

A nyugat tehát sikeresen exportálta a degeneráltságot ismét. Jó példa lehet ez, hogy ami abba a nagy olvasztóba bekerül, az óhatatlanul is megváltozik, az esetek nagy részlben visszafordíthatatlanul.

http://www.hidfo.net/2014/05/27/sziria-az-egyesult-kiralysagbol-jott-dzsihadistak-legvereskezubbek

Több mint száz halott Donyeckben, rengeteg a civil áldozat

A Donyecki Népi Köztársaság önvédelmi alakulatainak több mint 50 tagja és közel ugyanennyi civil vesztette életét, miután Kijev újabb megtorló műveletet kezdett a dél-keleti régiókban. Donyeck miniszterelnöke szerint a reptér mellett azóta zajlanak az összecsapások, a rengeteg halálos áldozat annak köszönhető, hogy az ukrán hadsereg rajtaütött két, sebesülteket szállító teherautón. A miniszterelnök elmondása szerint a hadsereg helikopterekkel nyitott tüzet a civileket szállító járművekre. Az önvédelmi alakulatok azonnal erősítést küldtek, a fegyveres összecsapás civilek és sebesültek körül zajlott.

Tegnap az ukrán haderő lerohanta a repülőteret, amit az önvédelmi alakulatok ugyan tartani tudtak egy darabig, de a légierő bevetése után kénytelenek voltak visszavonulni. Később a Nemzeti Gárda indult meg a város felé és a határban bontakozott ki összecsapás.

A népi milícia tagjai a Donyeck Nemzetközi Repülőtér mellett

A miniszterelnök szerint az önvédelmi alakulatok ott megjelenő tagjait szinte lemészárolták, a visszavonulás alatt a hadsereg lakott területen helikopterekkel tartotta tűz alatt a visszavonuló csapatokat, így több mint 50 embert vesztettek és rengeteg a civil áldozat. Az újságíróknak több tucat holttestet mutattak, többségük egyszerű helyi lakos, aki frissen csatlakozott az önvédelmi csoportokhoz. Orosz állampolgárok nem voltak köztük. A miniszterelnök elmondása szerint az ukrán hadseregnek is voltak veszteségei. Mostanra a hadsereg ellenőrzi a repteret, de a városba vezető utak mindegyike az önvédelmi erők ellenőrzése alatt van.


http://www.hidfo.net/2014/05/27/tobb-mint-szaz-halott-donyeckben-rengeteg-civil-aldozat


Már be is azonositották a Donyeckre rontó légibanditákat!
Donbassz ellenállói máris azonositották a városukra tegnap a levegőből rárontó gyilkosokat.
A Mirgorje város légibázisán szolgáló 831 számú harcászati légidandár pilótái voltak azok, akik gondolkodás nélkül végrehajtották a népgyilkos parancsot.
Név szerint is KIJELÖLTÉK ŐKET-mint levadászandó bűnözőket.
Ime-balról-jobbra-a gyilkos kompánia:


Alekszandr Grab, Alekszej Vlaszenyko, Szergej Jalisev, Sztyepan Csopanu, Jurij Kristal, Alekszandr Okszancsenko, Andrej Sevcsenko
Az alábbi linken pedig megtalálható elég sok minden a légibanditákról.

http://www.google.fr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fvk.com%2Falbum-5111774_150296633&ei=lpGDU9eaFKHG0AXm8oCoAw&usg=AFQjCNF54qeFdADzuX88zxLd4D1tG8RqEQ&bvm=bv.67720277,d.d2k


Biztosra vesszük, hogy nem lesz szükségük új télikabátra! De ismerve az utóbbi hetek történéseit, nem javasolnánk nekik azt sem, hogy vastag könyv olvasásába belekezdjenek.

Katonai és gazdasági expanzióért felelős személyek az idei Bilderberg találkozón

Május 29 és június 1 közt Koppenhágában rendezik meg a következő Bilderberg találkozót, melyre a hivatalosan közzétett lista szerint 22 országból mintegy 140 főt hívtak meg. A résztvevők főként banki vezetők, befektetők, kormánytisztviselők, olajvállalatok vezetői, szoftvercégek vezetői, valamint az idei összejövetelen nagy számban lesznek jelen az euroatlanti térség autóiparában és a repülőgépgyártásban meghatározó személyek. A közzé tett lista szerint Magyarországról Bajnai Gordon fog részt venni, a találkozó személyi összetételéből adódóan külpolitikai vonatkozásokból. Korábban Martonyi János külügyminiszter vett részt a találkozókon, aki az idei összejövetelen már nem jelenik meg, - feltehetőleg Bajnai Gordon vette át az ő szerepét.
Hídfő.net | Bajnai Gordon
A találkozót övező titkolózás és spekulációk ellenére nagyjából kivehető, hogy a megjelent személyek milyen megfontolásból lettek meghívva. A hivatalosan bejelentett lista szerint a fő témák; a gazdasági növekedés fenntartásának kérdése, a demográfia, a magánszféra, a nyugati országok hírszerzéseinek együttműködése, a technológiai fejlődés és a munkaerő képzettsége közti szakadék, a demokrácia jövője, Kína gazdasági kilátásai, a Közel-Kelet új erőegyensúlya, az ukrán helyzet, valamint az Európai Egyesült Államok kérdése.
A megnevezett témák és a meghívott személyek listája alapján a Bilderberg csoport nem valamiféle döntéshozó szerv, hanem az euroatlanti térség geopolitikai végrehajtó bizottsága.
Külön figyelmet érdemel, hogy a perifériaállamokból többnyire külügyekben érintett személyeket hívtak meg. Bajnai Gordon azon döntése, hogy nem ül be a magyar parlamentbe, pártja ehelyett az európai uniós képviseletre összpontosít, feltehetőleg már a "nemzetközi közösségben" betöltött szerepével volt összhangban. Magyarország perifériaállam, hazánkból emiatt a Bilderberg találkozókra külpolitikai vonatkozásban hívnak meg személyeket. Bajnai meghívásából látható, hogy a magyar külpolitikát az atlantisták nem expanziós célokra, hanem elsősorban az Európai Unióhoz viszonyulás tekintetében akarják felhasználni.
Más perifériaállamokból is külpolitikai kulcsfigurákat hívtak meg. Spanyolországból García Margallo külügyminiszter vesz részt, így feltehetőleg külön téma lesz Katalónia függetlenedésének lebonyolítása. Görögországból Lukasz Cukalisz, az Európai és Külpolitikáért Hellén Alapítvány elnöke jelenik meg, Svédországból pedig Carl Bildt külügyminiszter.
A teljesség igénye nélkül is látható, hogy az euroatlanti térség belügyei kapcsán, a hátországokból elsősorban a gazdasági, elektronikai- és propagandabiztonságot szavatoló befolyásos személyek lettek meghívva, az expanziós törekvések kapcsán pedig a perifériaországok külügyéreit és energetikai vállalatainak vezetőit hívták meg. Norvégiából és a nagyobb európai gazdaságokból az autóipari, olajipari és repülőgépgyártásban érintett befolyásos személyek szerepelnek a listán, a jelenleg is zajló katonai expanzió miatt pedig Philip M. Breedlove, az európai NATO-erők főparancsnoka lett meghívva.


http://www.hidfo.net/2014/05/27/katonai-es-gazdasagi-expanzioert-felelos-szemelyek-az-idei-bilderberg-talalkozon



bajnai_Wallis_Kamatozó_LibatallérAmikor libás Bajnai azt állítja, hogy nem sejti, miért pont őt hívták meg bilderbergék, akkor két lehetséges válasz van, vagy ostoba, vagy hazudik.
Nos, nem ostoba.
Néhány területen meglévő szellemi képessége nyilvánvalóan felülmúlja erkölcsi képességét.
Ha valaki azt gondolná, hogy nem valami nagy elme, és hagy némi kívánnivalót szakmai teljesítménye, ezzel egyetérthetünk.
De bilderbergék boszorkánykonyhájukba a bajnai-féléket nem is agymunkára hívják meg, hanem végrehajtónak.
Okkal kiválasztott
Libás Bajnai nagyon is rafinált bizonyos területeken, (pl. adóelkerülés, jogi kiskapuk, stb) rendelkezik a szükséges ismeretekkel és kapcsolatokkal. Ezt a rafinériát erősíti az erkölcs és az üzleti etika teljes hiánya.
Bajnai_kipa_siratofalSőt rendelkezik a legfontosabb tulajdonságokkal, melyet bilderbergék elvárnak tőle, a „pénzért bármit” szemlélet már régen beleivódott, erkölcsi gátlásai pedig sosem voltak.
Továbbá rendelkezik a szükséges kapcsolati rendszerrel és befolyással is (ez utóbbira most bilderbergék erősen rá is segítenek) és eléggé dilettáns ahhoz, hogy bármiféle kérdések merüljenek fel benne egy-egy gazdasági téma kapcsán, ezért gondolkodás nélkül támogat és végrehajt mindent. Mindezeken túlmenően szinte semmilyen magyar kötődéssel nem rendelkezik, ami gátolná a haza-, a nemzet- és magyar nép ellenes döntések elfogadásában és végrehajtásában. (Az EU-s és hazai politikai elvárásoknak tökéletesen megfelel)
Elmondhatjuk, libás Bajnai viszonylag jó választás, ha szakmailag nem is, erkölcsileg mindenképpen méltó utódja elődeinek.
Ugyan nem ő az egyetlen és nem is a legalkalmasabb, de az egy alomból valók között a következő (de)generációban már erősen beszűkült a választék, így hát bilderbergéknek is abból kell főzni, ami van.
Bajnai már eddig is a listán volt, de most előre ugrott jó néhány helyet. Gratulálunk!

Arató Péter – Szabad Riport


A Bilderberg Csoport és a Pinay Kör

A pénzoligarchia két elit testülete
A világot irányító háttérhatalom hálózatának fontos részét képezik azok a fórumok, ahol a nemzetközi hatalmi elit vezetői megvitatják az általuk kidolgozott stratégia részleteit a végrehajtásukért felelős személyekkel. E fórumok közé tartozik az ún. Bilderberg Csoport és testvérintézménye, az Antoine Pinay volt francia miniszterelnökről elnevezett Pinay Cercle (Pinay Kör). A pénzügyi oligarchia és a nemzetközi hatalmi elit különböző irányító csoportjai, valamint az egyes országok kormányzatainak és tömegtájékoztatási intézményeinek a vezetői, többek között a Bilderberg Csoport tanácskozásain beszélik meg hosszútávú elképzeléseiket és koordinálják nemzetközi szinten tevékenységüket. A Bilderbeg Csoport a New york-i Council on Foreign Relations-höz (CFR - Külkapcsolatok Tanácsa), és annak londoni testvérintézményéhez, a Royal Institute of International Affairs-hez (RIIA - Külkapcsolatok Királyi Intézete vagy más néven Chatham House), valamint a Trilateral Commission-höz (a Háromoldalú Bizottság), azaz a háttérhatalom legfontosabb szervezeteihez tartozik. Maga a Trilateral Commission is a Bilderberg tanácskozásokból fejlődött ki és a Bilderberg Csoportnál is globalizáltabb fórumnak tekinthető, mivel Japánt is felöleli. Ezeknek a fórumoknak az a feladatuk, hogy közvetítsenek a szervezett pénzhatalom gazdasági-pénzügyi érdekeit, valamint a kamatkapitalista globalizáció általános érdekeit érvényesítő nemzetközi szervezetek között.
A visszaszorulóban lévő nemzetállamok és kormányzatok a korporációs magánhatalom intézményeitől eltérően - ez utóbbiak csak a profitra és a kamatjövedelemre vannak tekintettel - kénytelenek a közérdeket is képviselni. Ugyanakkor az egyes államok kormányai sem függetlenek a multinacionális korporációk tulajdonosától, a nemzetközi pénzoligarchiától, mivel annak jóváhagyása és támogatása nélkül az adott politikai elit nem irányíthat sem az egyes államokban, sem a nemzetközi szervezetekben. A pénz- és a korporációs-hatalom működését nem korlátozzák a demokratikus formák és eljárások, és ez a szervezett magánhatalom ma már erősebb az államnál. E hatalomhoz birtokosai öröklés, a pénzrendszer, a pénzvagyon és a korporációk magántulajdona révén jutnak. Az államélet felett gyakorolt politikai befolyásuk pedig gazdasági-pénzügyi hatalmukon nyugszik. Ma már nem az államok egyeztetik a szervezett magánhatalom különböző versengő csoportjainak a gazdasági-politikai stratégiáját, hanem az olyan államok felett álló informális szervezetek, intézmények és fórumok, mint, pl. a Bilderberg Csoport.
A II. világháború végén a nyugat-európai pénztulajdonos osztály hatalmát veszélyeztette a vagyontalan dolgozó osztályok radikalizálódása. Ennek a veszélynek az elhárítása kifinomultabb stratégiát igényelt a szervezett magánhatalom részéről, mint amit eddig érdekei érvényesítésére használt. Első lépésként olyan korporációs programokat fejlesztettek ki, amelyek nemzeti protekcionista érdekeket érvényesítettek. A nemzetközi pénzoligarchiának az amerikai részlege azonban már ekkor is a világpiac liberalizációját kívánta, a vámok és tarifák megszüntetését, valamint a kereskedelem szabaddá tételét. A pénzoligarchia amerikai részlegének magában az Egyesült Államokban sem volt könnyű elfogadtatnia ezt a stratégiát, mivel az amerikai kultúra mélyen gyökerezett abban, amit izolacionizmusnak neveznek, azaz Amerika tartsa távol magát a világ ügyeitől és álljon meg a saját lábán, elsősorban a saját ügyeivel törődjön. Az Egyesült Államok feletti uralmát fokozatosan kiépítő nemzetközi pénzoligarchiának mindig komoly nehézségeket okozott, hogy az amerikai társadalomnak ezt a mélyen gyökerező magatartását  megváltoztassa.
Jövőnk.info megjegyzés: 2014-ben Május 29. és június 1. között rendezik meg Koppenhágában a titkosított Bilderberg-csoport ez évi találkozóját. A csoport 1954-től minden évben tanácskozik – csak egyszer, 1976-ban maradt el – szigorúan zárt ajtók és maximális védelem mellett. A mostani hivatalosan közzétett lista szerint 22 országból mintegy 140 főt hívtak meg. A résztvevők főként banki vezetők, befektetők, kormánytisztviselők, olajvállalatok vezetői, szoftvercégek vezetői, valamint az idei összejövetelen nagy számban lesznek jelen az euroatlanti térség autóiparában és a repülőgépgyártásban meghatározó személyek. Magyarországról az idén Bajnai Gordont hívták meg, ami azt jelenti, hogy az atlantista törekvéseknek a korábbi Martonyi János már nem felel meg, illetve változik a stratégia a külképviseletben.
Hírfigyelő Szolgálat

Újabb háborús bűncselekményeket követett el a kijevi junta zsoldoshordája!

Tegnap a kijevi zsidrákhorda latorsereglete Donyeckben újabb háborús bűncselekményt követett el.
Юго-Восток Украины - под интенсивным обстрелом
A Népi Milicia ZÁSZLÓVAL ÉS JELZÉSEKKEL ellátott teherautóját-amelyen sebesülteket szállitottak-a betolakodók egyik helikoptere KÖZELRŐL rakétával támadta.
A támadásban legalább húsz önvédelmis halt meg. A Népi Milicia közlése szerint két nap alatt mintegy ötven önkéntes esett el, és a civil halottak száma meghaladja a százat.
Юго-Восток Украины - под интенсивным обстрелом
A Donyeckből érkező hirek hallatára az ukrán-orosz határ orosz oldalán várakozó, és a Donbasszt megsegiteni akaró fegyveres harcosokkal megrakott mintegy negyvek KAMAZ teherautóból álló konvoj tiz autója áttört Ukrajnába. Az ukrán határőrök széjjelfutottak, a teherautók pedig elhajtottak Antracit irányába. Legkvesebb kétszáz önkéntessel azóta már akár meg is érkezhettek Donyeckbe, hiszen a város alig kettőszáz kilométerre van a határtól.
A város külső-nyugati részein- pedig egyre hevesebb harcok dúlnak. Az éjjel-meg nem erősitett információk szerint-újabb ötszáz martalóc érkezett a nemzetközi repülőtérről a környező erdőségekbe szoritott zsoldoshorda megsegitésére. Ugyanakkor a latorhad mostmár szinte bevallottan lövi helikopterekről, valamint tüzérségi lövegekkel és aknavetőkkel a várost.
Lángokban áll a “Druzsba” sportcsarnok, és egy a közelében lévő bevásárlóközpont.
A donyecki elöljáróság felhivta a lakókat, hogy próbáljanak meg biztos menedékre vonulni, mert csak ma délelőtt legalább húsz polgári személy vesztette életét a belövések miatt.
házSzlavjanszkot a Karacsun-hegyen bekeritett latorhad 155mm.-es tarackokkal lövi.

A vasárnap “megválasztott társelnök” Porosenko-Amerika Nagy Kedvence- pedig ünnepel

(B-R)




Az Amerikabérenc kijevi hiénahatalom vagy súlyos kényszerhelyzetéből, vagy álnokságból ismét a nemzetközi hadijogba és más egyéb szerződésekbe ütköző bűncselekményt követett el.
Ismeretes, hogy a tegnapi-a donyecki nemzetközi repülőtér-ellen inditott latortámadásuk első hullámának érkeztekor az önvédelmi erők lelőttek egy támadó csatahelikoptert is. A másik elmenekült. Viszont harctéri szabály, hogy egy helikopter-még ha csatahelikopter is-kevés bármilyen harci cselekményhez is.
A jelek szerint pedig a zsoldosgorda kezd kifogyni a csatahelikopterekből, amikre viszont nagy szüksége lenne. Igy hát egy negyon kézenfekvő megoldásra vetemedtek. Az Ukrajna által az ENSZ-békefenntartó erői számára egykoron bérbeadott, ám azóta már Ukrajnába visszaszármaztatott csatahelikoptereket vetettek be tegnap késő délután Donyecknél.
Az ötlet eléggé rossznak tűnik. Ugyanis “elfelejtették” az ENSZ-jelzéseit eltüntetni a gépekről. (Már korábban Szlavjanszknál és Kramatorszknál is bevetették őket, ami miatt az ENSZ erélyesen tiltakozott)
Ugyanez az eset ismétlődött meg tegnap Donyeckben. Csak nagyon súlyos következményekkel. Ugyanis a Népi Miliciák tananyagában az szerepel, hogy EGÉSZSÉGÜGYI ÉS ENSZ-jelzésekkel ellátott technikai eszközökre, járművekre, épületekre nem lőhetnek.
Az önvédelmi erők katonái pedig ehhez a tanitáshoz tartották magukat!
Drága árat fizettek a szemfényvesztésért.
A kijevi junta az ENSZ tudta, beleegyezése, és felhatalmazása nélkül a világszervezet felségjelzéseivel ellátott légi járműveket harci cselekmények végrehajtására használta.
Újoroszország hatóságai pedig a képi bizonyitékok becsatolása mellett bepanaszolják a galád és mindenféle egyezményekbe ütköző cselekményt az ENSZ-nél.
Amerika és a latorszövetség persze mélyen hallgat a történtekről. Szerintük ez bőven belefér Ukrajna “demokratizálási” folyamatába.
Mi viszont úgy itéljük meg, hogy ezt már nem lehet megúszni egy I’ m sorryval!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/27/orvtamadas-ensz-jelzessel-video/

Bedőlhet az autóipar, több tízezer munkahely szűnik meg

Megkongatta a vészharangot a Ford gyár nyugdíjba készülő vezérigazgatója, Alan Mulally. Előrejelzése szerint, ha nem fognak Európában több autógyárat bezárni, az rövidesen az egész autógyártási ágazat veszteségességét okozhatja. Elmondása szerint egész Európára jellemző, hogy túltermelésben van, különösen az autóipar. Mulally szerint a 20 évvel ezelőtti szintre zuhant kereslet mellett ekkora gyártókapacitás már most megkezdte a milliárdos veszteségek termelését, amely a közeljövőben láthatóvá fog válni. Ha nem lesznek megelőző intézkedések, a kármentés sokkal nehezebb és fájdalmasabb lesz. Hiába a válság utáni átmeneti optimista hangulat, a legfőbb húzó iparágak nem tudnak talpra állni. A hatalmas keleti megrendelések némiképpen stabilizálták a gazdaságot, de megoldást messze sem jelentenek. Nagyon nehéz, kemény lépéseket és intézkedéseket kell meghozni, ha nem akarják, hogy az autóipar húzó ágazatból a legveszteségesebb ágazattá váljon.
A leköszönő vezér szavait alátámasztja az, hogy felröppentek kósza hírek arról, hogy Európa több pontján olyan autótelepek vannak, ahol ezrével állnak az eladatlan és eladhatatlan járművek. Ennek oka az, hogy az európai gyártók a kelet-európai piac megkaparintása miatt hatalmas gyártókapacitást építettek ki. Az elmúlt évek válságaiban azonban a kormányok nem foglalkoztak a vállalatok gondjaival, hanem mindent elkövettek, hogy a gyártók ne szüntessenek meg munkahelyeket, ne zárjanak be gyárakat. Emiatt a gyártás, a kapacitás és az igény nincs összhangban.
Mulally szerint az európai gyártóknak és kormányoknak közösen kell leülni és ezt az egyre súlyosabb problémát kezelni, mert a kormányok és a gyártók elbeszélnek egymás mellett. A gyártók hiába hajtogatják a gondjaikat, mikor a kormányok csak a szavazatok számaival foglalkoznak, és fel sem mérik a hosszú távú következményeket. Nem is foglalkoznak vele, csak a 4 éves ciklussal törődnek, addig húzzák ki. A gyártók azonban hosszútávra építenek, nem pár éves ciklusokra. Csak a Ford gyár 1.6 milliárd dollár veszteséget termelt a múlt évben, és ez zsinórban a harmadik veszteséges éve volt az európai szekciónak. Ebben az évben a Ford szembeszegülve a német kormány akaratával több gyárat és részleget bezárt. Mulally szerint, ha nem lépik meg ezeket a nehéz lépéseket, a Ford márka eltűnhetett volna az európai márkák közül. Ezzel a kényszerű lépéssel Mulally szerint sikerült megmenteni a gyárat, és bizakodóbban néznek a jövő elé.
Nem osztja azonban ezt a többi autógyárra vonatkozóan, amelyek véleménye szerint fejet lehajtva a kormányok kedvében próbálnak járni, és hasonlatos veszteséget termelnek. Amikor ez a veszteség termelés elér egy határvonalat, dominószerű bezárási hullámokra, sőt, egész márkák megszűnésére lehet számítani, közte nagy múltú jelentős gyárakra is. Annak idején a hetvenes években a japán márkák betörésével éltek át hasonlót az európai gyárak, és akkor is számtalan márka szűnt meg. Most annyiban más a helyzet, hogy nem új márkák jelentek meg, hanem a piacgazdasági rendszer van válságban, és ezt nem szabadna szem elől téveszteni. A Ford gyár minden korszakban úttörőként lépte meg a legfontosabb lépéseket, a gyár és a munkások érdekeinek összhangja szerint. Mulally szerint a vihar előszelei már láthatóak, a kérdés, hogy felülírja-e a politikai vakság a fennmaradást, illetve annak lehetőségeit.

http://www.hidfo.net/2014/05/27/bedolhet-az-autoipar-tobb-tizezer-munkahely-szunik-meg

Úszó platformról hajtottak végre sikeres rakétakilövést a Csendes-óceánon

Az "Odüsszea" úszó rakétakilövő platfomról tegnap hajtották végre az idei év első sikeres tengeri kilövését. A platformot a "Sea Launch" cég üzemelteti, a nevükhöz fűződik a világ első kereskedelmi nem-szárazföldi rakétakilövése. Eddig 35 Zenit-3SL rakétát lőttek fel, ebből 32 volt sikeres.
Hídfő.net | Sea Launch cég platformja a Zenit-3SL takétával.A "Sea Launch" cég "Odüsszea" platformja a Zenit-3SL takétával, Csendes-óceán.
A végrehajtott kilövés most is egy Zenit-3SL rakéta volt, ami földkörüli pályára állította a Eutelsat 3B kommunikációs műholdat. A műhold a tervek szerint 15 évig fog működni. Az eredeti kilövést április 16-ra tervezték, de elhalasztották technikai okok miatt.

http://www.hidfo.net/2014/05/27/uszo-platformrol-hajtottak-vegre-sikeres-raketakilovest-csendes-oceanon

Kína biztonsági kockázatként kezeli az IBM szervereket

Peking felszólította a nemzeti bankokat, hogy cseréljék le az IBM szervereket hazai gyártású szervergépekre, hogy az Egyesült Államok globális elektronikai felderítése számára ne legyen könnyű préda az ország bankrendszere. A Pénzügyminisztérium a bankok által használt IBM szerverekre mostantól biztonsági kockázatként tekint, melyek a kínai pénzügyi rendszer egészét fenyegetik.
Hídfő.net | IBM
A döntést megelőzően a kormány elrendelte, hogy az állami nagyvállalatok szakítsanak meg minden kapcsolatot az amerikai tanácsadó cégekkel, beleértve a McKinsey és Boston Consulting Group cégeket. A két vállalatot azzal gyanúsítják, hogy üzleti titkokat adtak ki Washingtonnak.
Napokkal ezelőtt az amerikai Igazságügyi Minisztérium kémkedéssel vádolt meg több kínai kormánytisztviselőt, akik a vádak szerint elektronikai felderítést működtettek az USA területén. Peking azonnali válaszreakciót helyezett kilátásba arra az esetre, ha az amerikaiak tovább gördítik az ügyet.
Állítólag a kínai katonai hírszerzés feltörte az Alcoa, a US Steel, a Westinghouse és más vállalatok szervereit. Amerika diplomáciai problémává emelte az ügyet, pedig nyilvánvaló, hogy az USA valamennyi országban elektronikai felderítést folytat. Kína szóvá tette a kettős mércét, majd válaszreakciója ennek megfelelően az lett, hogy szintén nyílt diplomáciai problémává emelték a témát. Az Egyesült Államok ennek eredményeként elveszítheti szövetségeseit, a partnerországokban már most politikai feszültségeket okoz az amerikai "mindent látó szem".

http://www.hidfo.net/2014/05/27/kina-biztonsagi-kockazatkent-kezeli-az-ibm-szervereket

Már a zarándokoktól is ujjlenyomatot vesznek

FACE

2014. május 26-tól minden vízumkérelem esetében kötelező a biometrikus adatok rögzítése Szaúdi-Arábiában.
Az Egyesült Arab Emirátusok lakói, akár mekkai zarándoklatra, akár üzleti útra készülnek Szaúdi-Arábiába, kénytelenek felkeresni a folyamattal megbízott VFS Tasheel cég valamelyik központját, hogy ujjlenyomataikat és fényképüket rögzítsék az adatbázisban.
A szaúdi hatóságok az utazási folyamat felgyorsításával indokolták az új előírást, ami minden 12 és 70 év közötti személy számára kötelező.
A VFS Tasheel 33 országban kezdi meg az adatok felvételét a biometrikus adatbázisba, amelyek közül Bahreinben, Japánban, Dél-Koreában, Hollandiában és Svájcban már elindult a folyamat.
tas_0526A biometrikus eljárás minden esetben, akkor is, ha valaki Haddzs (zarándoklat) vízumot kér, 17 dirham.
„Az Emirátusokban 3800 kérelem feldolgozására is felkészültünk, ami elég a zarándoklat idejére jellemző megnövekedett forgalomban is,” mondja Kannaiyan Shankear, a VFS Tasheel közel-keleti igazgatója.
A Haddzs és az Umra zarándoklatok idején a központ 55.000 kérelmet dolgoz fel havonta az Emirátusokban, napi szinten pedig 1000 vízumkérelem az átlag.

Forrás: emirates247.com