2014. május 27., kedd

Több mint száz halott Donyeckben, rengeteg a civil áldozat

A Donyecki Népi Köztársaság önvédelmi alakulatainak több mint 50 tagja és közel ugyanennyi civil vesztette életét, miután Kijev újabb megtorló műveletet kezdett a dél-keleti régiókban. Donyeck miniszterelnöke szerint a reptér mellett azóta zajlanak az összecsapások, a rengeteg halálos áldozat annak köszönhető, hogy az ukrán hadsereg rajtaütött két, sebesülteket szállító teherautón. A miniszterelnök elmondása szerint a hadsereg helikopterekkel nyitott tüzet a civileket szállító járművekre. Az önvédelmi alakulatok azonnal erősítést küldtek, a fegyveres összecsapás civilek és sebesültek körül zajlott.

Tegnap az ukrán haderő lerohanta a repülőteret, amit az önvédelmi alakulatok ugyan tartani tudtak egy darabig, de a légierő bevetése után kénytelenek voltak visszavonulni. Később a Nemzeti Gárda indult meg a város felé és a határban bontakozott ki összecsapás.

A népi milícia tagjai a Donyeck Nemzetközi Repülőtér mellett

A miniszterelnök szerint az önvédelmi alakulatok ott megjelenő tagjait szinte lemészárolták, a visszavonulás alatt a hadsereg lakott területen helikopterekkel tartotta tűz alatt a visszavonuló csapatokat, így több mint 50 embert vesztettek és rengeteg a civil áldozat. Az újságíróknak több tucat holttestet mutattak, többségük egyszerű helyi lakos, aki frissen csatlakozott az önvédelmi csoportokhoz. Orosz állampolgárok nem voltak köztük. A miniszterelnök elmondása szerint az ukrán hadseregnek is voltak veszteségei. Mostanra a hadsereg ellenőrzi a repteret, de a városba vezető utak mindegyike az önvédelmi erők ellenőrzése alatt van.


http://www.hidfo.net/2014/05/27/tobb-mint-szaz-halott-donyeckben-rengeteg-civil-aldozat


Már be is azonositották a Donyeckre rontó légibanditákat!
Donbassz ellenállói máris azonositották a városukra tegnap a levegőből rárontó gyilkosokat.
A Mirgorje város légibázisán szolgáló 831 számú harcászati légidandár pilótái voltak azok, akik gondolkodás nélkül végrehajtották a népgyilkos parancsot.
Név szerint is KIJELÖLTÉK ŐKET-mint levadászandó bűnözőket.
Ime-balról-jobbra-a gyilkos kompánia:


Alekszandr Grab, Alekszej Vlaszenyko, Szergej Jalisev, Sztyepan Csopanu, Jurij Kristal, Alekszandr Okszancsenko, Andrej Sevcsenko
Az alábbi linken pedig megtalálható elég sok minden a légibanditákról.

http://www.google.fr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCsQFjAA&url=http%3A%2F%2Fvk.com%2Falbum-5111774_150296633&ei=lpGDU9eaFKHG0AXm8oCoAw&usg=AFQjCNF54qeFdADzuX88zxLd4D1tG8RqEQ&bvm=bv.67720277,d.d2k


Biztosra vesszük, hogy nem lesz szükségük új télikabátra! De ismerve az utóbbi hetek történéseit, nem javasolnánk nekik azt sem, hogy vastag könyv olvasásába belekezdjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése