2014. május 5., hétfő

Ukrajna: Hajtóvadászat újságírók ellen

Ukrajnában a Jobb Szektor 10000 dollár fejpénzt írt ki több orosz újságíróra is, akik aktívan részt vesznek a kelet-ukrajnai történések tudósításában, és többször is megpróbáltak átjutni a hadsereg blokádjain. Az ukrán hadsereg több várost is blokád alá vett, egyik területére sem engednek be újságírókat, csak az illegitim kijevi kormány arra kijelölt embereit. Ennek ellenére az orosz sajtó néhány embere sikeresen bejutott a blokád alá vett városokba. A Jobb Szektor pedig hajtóvadászatot hirdetett ellenük, hogy ne tudjanak tudósítani a civilek ellen elkövetett bűncselekményekről.
Egy Szlavjanszk területéről tudósító riporter feladásáért azonnal 10000 dollárt fizetne a Jobb Szektor. Kérdés, honnan van ennyi pénzük, hogy csak úgy, információkért cserébe elosztogassák, ráadásul dollárban. A Jobb Szektor tagjai kémnek nyilvánították a Szlavjanszkból tudósító orosz újságírókat, amiért többen átjutottak a hadsereg blokádján, és beszámoltak róla, hogy a helyi civilek elmondása szerint a Jobb Szektor tagjai letérdeltetik és a helyszínen tarkón lövik az orosz önvédelmi alakulatok tagjait.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/ukrajna-hajtovadaszat-ujsagirok-ellen

Dúl a háború Szlavjanszknál

Heves harcok dúlnak Szlavjanszk közelében. A délután folyamán a védők legalább húsz embert elveszitettek. A civil lakosság körében is sok az áldozat.
Két ismeretlen civilt a hiénacsorda “foglyul” ejtett, és helikopterrel ismeretlen helyre szállitottak. Viszont a népi milicia ma ismét lelőtt egy hiénakoptert. Annyit lehet tudni a támadók veszteségeiről, hogy mivel sűrűn jön-megy a sebesültszállitó helikopter, vannak veszteségeik.
Luhanszkba délután négy órakor (helyi idő szerint) megérkezett a krimi erősités. Nekifutásból elfoglaltak a határon két ukrán határőrposztot.
Dél-Oszétiából is önkéntesek indultak útnak Donbassz felé. Igéretük szerint holnap a délelőtti órákban a tetthelyre érkeznek.
(Szveta B-R )

John Kerry megásta a sírját - igazat mondott Izraelről

Az Egyesült Államok külügyminisztere, John Kerry elkövette a legnagyobb hibát, amit egy atlantista elkövethet; kimondta az igazságot Izraellel kapcsolatban. Kerry szerint "Izrael, ha nem garantálja egy szabad Palesztin állam létrejöttét, könnyen apartheid állammá válhat." Kerryt szinte azonnal össztűz alá vették az amerikai és nem amerikai zsidó szervezetek, kihangsúlyozva, hogy "nagyot csalódtak Kerryben". Ez hozzávetőlegesen azt jelenti, hogy Kerry még kitöltheti az idejét az Obama-adminisztrációban, de utána irány a politikai süllyesztő.
Hídfő.net | Kerry és Netanyahu 2013-ban egy közös sajtótájékoztatón.Kerry és Netanyahu 2013-ban egy közös sajtótájékoztatón.
Eleinte (24 óráig, egészen pontosan) az Államok külügyminisztériumának az volt az álláspontja, hogy meg kell védeni Kerry-t, aztán megkaphatták azt a bizonyos telefont. Ez a telefon olyan jól sikerült, hogy másnap már maga Kerry állt ki a kamerák elé, és jelentete ki, hogy "nem hagyja, hogy bárki megkérdőjelezze az Izrael iránit elkötelezettségét" (nem mintha ezt eddig nem tudtuk volna) továbbá "nagyon sajnálja, hogy nem használt más szóösszetételt a közel-keleti kétállamiság iránti elképzeléseinek a kifejezésére".
2010-ben Ehud Barak, akkori izraeli védelmi miniszter kijelentette, hogy "Az igazság az, hogy ha egy államban fogunk élni a palesztinokkal, akkor az vagy kétnemzetiségű lesz, vagy antidemokratikus. Ha ez azt jelenti, hogy palesztinok milliói nem szavazhatnak, akkor ez kérem egy apartheid állam". Szavait nem követte felzúdulás érdekes módon egy nemzetközi fórumon vagy médiában sem. Értjük. Tehát Izraelről vagy jót, vagy jót. Ezek az opciók. A galíciaiakról szintén, hiába most forgattak fel egy komplett országot ismét, ami összeomlással áll szemben. Igen, Ukrajnára gondolunk.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/john-kerry-megasta-sirjat-igazat-mondott-izraelrol


Összezárnak a kékszalagosok


Újra összezár a radikális és mérsékelt atlantista vonal, miután lezárult a parlamenti választások kapcsán előtérbe került érdekellentét. Mint kiderült, az ügyészségnek nincs birtokában az a bissau-guineai útlevél, amivel Simon Gábornak nyitottak számlát a MagNet bankban. Simon Gábor MSZP-s politikus útlevelét az ügyészség sem a rejtélyes módon elhunyt Welsz Tamás irodájában, sem pedig lakásán nem találta meg.
Feltehetőleg nem a nyomozóhatóságok inkompetenciája akadályozza az ügy előremenetelét, hanem felsőbb körök varrják el a szálakat, tüntetik el a bizonyítékokat. A radikális és mérsékelt atlantista politikai/gazdasági körök között az átmeneti érdekellentét a választások idejére éleződött ki. A Fidesz képviselte mérsékelt atlantista politikai erőknek a szavazás előtt állt érdekében a radikális vonal piszkos ügyeinek kiteregetése. Azt azonban nem akarják, hogy a Fidesz alapítóinak viselt dolgai is - bosszúból - előkerüljenek. A két vonal közt a szavazás lezárultával most érdekegyezés van és inkább elvarrják a szálakat.
Most, hogy lezajlott a kampányidőszak és a választás, már a Fidesznek sem érdeke a radikális atlantista politikai ellenfelekkel végső leszámolás, inkább engedik az ügy eltussolását, nehogy a másik vonal is "kiteregesse a szennyest". A korábbi érdekellentét úgy tűnik, egyelőre a választási eredményekre és az új parlament összetételére korlátozódott. Olyan volt ez a választás, mint egy feszült birkózás a rendszerváltó kékszalagosok közt, ami ugyan a magyarságra nézve jobb eredménnyel is végződhetett volna, mégis a két atlantista vonal közti barátságos kézfogással ért véget. A Simon-ügy feltehetőleg akkor fog legközelebb előkerülni, ha a radikálisok komolyabb gondot okoznának a Fidesz hatalomátmentési műveletében. Addig szép sorban eltűnnek a bizonyítékok, majd azok a személyek is, akik láttak valamit azokból.
Egyetlenegy nagy közösséget alkot az összes rendszerváltó párt, amiben átmenti érdekellentétet csak az állami pozíciók megszerzése, és az uniós pénzek leosztása okoz. Ideológiájukban pedig nincs semmilyen különbség, pusztán a cél érdekében felvállalt hazugságok mivoltában különböznek. Míg a radikális atlantista vonalat képviselő Demokratikus Koalíció nyíltan hirdeti Magyarország felszámolását és az Európai Egyesült Államok létrehozását, a Fidesz ugyanezen cél megvalósításán dolgozik, de lassabban, és nemzeti álarcot öltve.


http://www.hidfo.net/2014/05/05/osszezarnak-kekszalagosok


Ramzan Kadirov üzent Ukrajnába


A csecsenföldi kormányzó facebokkos oldalán üzent Ukrajnába.
A lényef: Az ENSZ most a Kelet-Ukrajnában és Odesszában dúló vérontáskor hallgat. Pontosan úgy, mint amikor Csecsenföldön a terroristák gyilkolták az oroszokat.
Az ENSZ az USA parancsai szerint cselekszik. Rohantak Libiába, Irakba, Afganisztánba.
Most bezzeg, amikor Szlavjanszkban meg Odesszában…az ENSZ hallgat.
Oroszország nem hagyja magára honfitársait. Ha parancsot kapunk-indulunk!
Ez a fontos! Nem az, amit az ENSZ-ben locsognak!
(Nem szó szerinti, és röviditett forditás.)
kadirov
Дорогие друзья!
Второй раз за последние сутки вынужден заявить о своем крайнем возмущении действиями украинских властей в городах Донецкой и других юго-восточных областей. Если на Украине орудуют бандформирования и им покровительствует незаконная власть, то десятикратное возмущение вызывают результаты обсуждения на Совбезе ООН ситуации в этой стране. Я и ранее, когда в Чечне проливали кровь террористы, а ООН молчал, понимал, что эта организация не имеет своей позиции, своего мнения. Почти все страны в ООН действуют только по указке США и Западной Европы. А ослушавшегося выстраивают в очередь за Афганистаном, Ливией, Ираком. В тот момент, когда в Славянске под ракетным обстрелом украинских вертолетов гибли местные жители, когда в Одессе в подожженном боевиками Правого сектора доме горели люди, ни одна страна в ООН не осудила украинскую карательную операцию. Нет ни одного конфликта, который урегулировал бы ООН. И не будет этого впредь, пока США навязывает свою волю кнутом и пряником. Я и сегодня получаю письма из Славянска с криком о помощи. И ОНИ НЕ БУДУТ ОСТАВЛЕНЫ БЕЗ ВНИМАНИЯ!!!Россия сильна единством народов. Мы своих соотечественников в беде не оставим. Советую тем, кто забылся, заглянуть в историю и вспомнить, что Россия не проиграла ни одну войну, ибо в момент опасности встает весь народ, который подобен одной большой семье. Я вынужден напомнить, что Запад руками террористов пытался зажечь пожар в Чечне и развалить Россию. Их эмиссаров мы отправили туда, откуда нет возврата. И сегодня тысячи чеченцев готовы в любую минуту встать на защиту мирных жителей Украины. Они ждут приказа, который будет молниеносно выполнен. Уверен, что такой же настрой и в других регионах. Россия и её народы поддерживают твердую позицию президента РФ Владимира Путина по Украине. Это главное, а не пустые разговоры на Совбезе ООН!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/05/ramzan-kadirov-uzent-ukrajnaba/

Szlavjanszkban városi harc vette kezdetét

Folytatta az ukrán hadsereg a Szlavjanszk ellen megkezdett, a város elérésekor akadályokba ütköző hadműveletet. A mai nap folyamán a hadsereg a felkelők egy újabb ellenőrzőpontja ellen intézett támadást, a milícia vezetése szerint mostanra több mint 20 felkelő éltét vesztette az összeütközésben. Arszen Avakov, Ukrajna illegitim, atlantista belügyminisztere Szlavjanszk környékén tartózkodik, az ő jelentése szerint az összecsapásban 8 ukrán katona sérült meg és 4 katona meghalt.
Több orosz média helyszíni tudósítói is próbálnak az összeütközések közelébe jutni, ami lehetetlen műveletnek bizonyul, mert a hadsereg sehová nem enged be újságírókat és minden kamerát elvesznek az emberektől. Az egyik helyszíni tudósító azonban beszámolt arról, hogy a helyi TV-központ épületének közelében rakéta-becsapódást látott. A TV-központ jelenleg a kijevi csapatok ellenőrzése alatt van, vagyis a város területén belül a felkelők hajtanak végre offenzívákat.
A boltok zárva, az utcák teljesen kihaltak, sehol senki az egész városban. A határból lövéseket hallani.
Korábban a felkelők önvédelmi alakulatai lelőtték a hadsereg 4 (egyes beszámolók szerint 5) helikopterét, ami az ukrán különleges alakulatokat szállította Szlavjanszk területére. Az erődemonstrációt követően a felkelők visszavonultak a város közvetlen határára, és városi harcra rendezkedtek be. Szlavjanszk területéről egyre több hírt hallani, miszerint nő a civil áldozatok száma. Ezek a beszámolók többnyire a helyi lakosok üzenetein keresztül jutnak el a médiához, akik a közösségi médián keresztül igyekeznek a sajtót tájékoztatni.
Egy helyi lakos elmondása szerint a hadsereg páncélosai blokkolnak minden, a városba vezető utat, és a katonák kérdés nélkül agyonlőttek egy helyi lakost, aki egyedül, autóval hajtott volna be a városba. Kijev helyenként az amerikai Greystone katonai vállalat zsoldosaival biztosítja a stratégiai pontokat. Az ukrán katonákkal ellentétben ők nem elegyednek szóba a helyi lakossággal, és kérdés nélkül lőnek.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/szlavjanszkban-varosi-harc-vette-kezdetet

Az orosz külügy “Fehér Könyve” a Majdanról!


Az orosz külügyminisztérium egy összefoglaló jelentést, egy “Fehér Könyvet” készitett a kjevi Majdanról annak lefolyásáról, szervezettségéről, technikai felszereltségéről, irányitottságáról, és A GYILKOSSÁGOKRÓL!
majdan
(A cikk, amely ezzel a témával foglalkozik, szokás szerint rém hosszú! Ismét csak az átkozott kapacitáshiányunk. Javalljuk a Google-forditót.)
klics
Ám a végkövetkeztetést szó szerint idézzük:
“Meg vagyunk győződve arról, hogy a folyamatos törvénytelenségek hatására a helyzet eszkalálódni fog, ami pedig komoly veszélyt jelent a regionális béke és biztonság ügyére, és tovább növeli a nemzetközi és etnikai ellentéteket és konfliktusokat Ukrajnában és egész Európában!”
Ez az idézet orosz diplomaták megállapitása, amit a “Fehér Könyv” tartalmaz.
(Forrás: http://russian.rt.com/article)

A fiatalok 48 százaléka végleg elhagyná az országot

A 20-35 évesek többsége szerint soha nem volt még ilyen nagy a bizonytalanság és kiszolgáltatottság, 48 százalékuk végleg elhagyná az országot – derül ki egy friss felmérésből.
Nem változott a fiatalok pesszimizmusa sem: a megkérdezettek kétharmada szerint itthonról nehezebb érvényesülni. A 20-35 évesek fele szerint Magyarországon nem érték, ha valaki sikeres, kétharmad szerint minden a szerencsén és a kapcsolatokon múlik, nem pedig a teljesítményen és a tudáson. Bizalmatlanok is a megkérdezettek: kétharmaduk tart tőle, hogy ellophatják az ötletét- derül ki a Bridge Budapest reprezentatív kutatásából.
(atv)

A legfontosabb leckét a japánok megtanulták Obama látogatásából


Japánnak újra kell értékelnie a külkapcsolatait, méghozzá rekordsebességgel. Az irányváltás nem véletlen, Kína ugyanis, ha nem is fenyegeti Japánt, de a jelenléte egyre kellemetlenebb a szigetország számára. Japán csak úgy kerülheti el a térségbeli feszültség eszkalálódását, hogyha szorosabbra fűzi a kapcsolatait Indiával és Oroszországgal. Esetleg még megpróbálkozhatna Észak-Koreával is, de az Japán az Egyesült Államok szövetségi rendszerében elfoglalt helye miatt nem lesz könnyű feladat.
Abe Shinzo, Japán miniszterelnöke meglátásunk szerint sikeresen szétválasztotta az ocsút a búzától, már ami Obama elnök beszédeit illeti az áprilisi látogatása alatt. Japán vezetését ugyanis egy kérdés foglalkoztatja; hogyan intézzék Kína ügyét? Shinzo sokkal inkább fog példát venni ez ügyben Indiáról, mint az Egyesült Államokról. Ugyanis az USA nyugodtan azt mond amit akar egy óceánnyi távolságról, viszont Japánnak Kína, és viszont, térségi állam.
Hídfő.net | Abe Shinzo szakéval kínálja Barack Obamát, 2014.04.23.Abe Shinzo szakéval kínálja Barack Obamát, 2014.04.23.
India viszont szemmelláthatóan jó módszerrel kezeli Kínát. Ugyan belemennek minden vitás ügybe a nagy szomszéddal, viszont az indiai külpolitika kiemelten kezeli a két ország gazdasági kapcsolatait, amik igen csak prosperálóak. Másik fontos meglátása volt az indiai külügynek, hogy a C2C (Citizen-to-Citizen, azaz állampolgár és állampolgár közötti) gazdasági szerződéseket a két ország polgárai között kiemelt figyelemmel kísérik, és keményen betartatják. Ez Kína oldaláról pedig meghálálja magát, hiszen komoly üzleti partnernek tekintik Indiát, annak ellenére, hogy felszínes politikai vitákba bonyolódnak. Mivel a végén úgyis a gazdasági kapcsolatok döntenek két szomszédos állam között a vitás kérdésekben, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy India stratégiája sikeres, és követendő péda lehet Japán számára.
Obamánál ott bújt ki a szög a zsákból, amikor a Senkaku / Diaoyu szigetek körüli vitára került a sor. Ez az a szigetcsoport, aminek birtoklására Kína és Japán is jogot formál. Obama kijelentette Abe Shinzonak, hogy az Egyesült Államok és Japán között fenálló szerződés értelmében az USA fel fog lépni, hogyha japán területeket támadás ér. Amit a japán miniszterelnök nem várt volna a "szövetségesétől", az az volt, hogy Obama kijelentette, hogy "Ezt a kérdést békésen, párbeszéddel kell megoldania Japánnak és Kínának. A helyzetet kordában kell tartani, szolid retorikával, provokáció nélkül. Az Egyesült Államoknak szoros kapcsolatai vannak Kínával is." Fordítsuk le ezt együtt: "Sajnos nem tudunk tenni sokmindent Japán ügyében, ha Kínának kellenek a szigetek, elveszi őket, mivel túl sok államadósságunkat finanszírozta a kínai állam... de megpróbálhattok valamit, hátha kaptok a koncból."
Nyilván a japán miniszterelnök nem volt elragadtatva. Mi mindebből a tanulság? Aki atlantistával barátkozik, a végén ki lesz fosztva, és magára lesz hagyva. Nekik csak a pénz számít.
Abe Shinzo nem is hagyta ennyiben a dolgot. Látogatást tett Moszkvában, közvetlen Obama látogatása után, ami biztos csak "véletlen" egybeesés. Oroszország nemrégen hangoztatta, hogy nyitni szeretne energiaügyben a távol-keleti piacok felé. Lehet, hogy megvan az új kereskedelmi partner?
Nagy Kálmán

Kínai és orosz radarok számára nem láthatatlan az új amerikai lopakodó vadászgép

Az amerikai légierő új fejlesztése, az F-35 Joint Strike Fighter lopakodó vadászgép nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - mivel tökéletesen látható a radaron. A légierő mintegy 1,7 milliárd dollárt költött a kifejlesztésére, a brit Honvédelmi Minisztérium pedig azt tervezi, hogy vásárol 48 darabot az F-35-ösből, 169 millió dolláros áron. A feltehetőleg az Egyesült Államokhoz lojális brit védelmi szakértők szerint "láthatatlan" a gép. Pedig a kínai és orosz radarok 100%-os valószínűséggel képesek felismerni az F-35-öt.
F–35 Lightning II (korábbi nevén X–35 JSF, azaz Joint Strike Fighter
Egyes védelmi szakértők ezzel arra hívták fel a brit Védelmi Minisztérium figyelmét, hogy az F-35-ös alkalmazásának lehetőségei igencsak korlátozottak, mivel minden bevetése előtt be kellene azonosítani, hogy az ellenség milyen radarokat használ. Ha a kínaiak és oroszok által rendszeresített radarok vannak telepítve az ellenséges erőknél, az F-35-ös csak mint közönséges vadászgép szerepelhetne, nem mint lopakodó, mivel a rendszeresített (és exportra bocsátott) kínai, orosz radarok azt minden helyzetben érzékelik.
Az F-35-ös besorolása eddig "nagyon nehezen észlelhető", valamint "lopakodó" kategóriába esett, pedig a gép enyhén szólva elavult, már a kifejlesztését követően. A lopakodó minősítést alakjának és speciális bevonatának köszönhetően nyerte el, a burkolat bevonatának összetevője máig titkosítva van. Ennek ellenére a Kína által telepített új radarrendszerek már a parttól 350 kilométerre beazonosították a gépet. Annak ellenére, hogy a gép gyakorlatilag közönséges vadászgéppé lehetne visszaminősítve, a brit légierő csillagászati összegeket ad érte, és a brit pilótákat az F-35 használatára hatalmas összegeket felemésztve képzik ki Floridában.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/kinai-es-orosz-radarok-szamara-nem-lathatatlan-az-uj-amerikai-lopakodo-vadaszgep

Így terelnek el provokátorok egy tüntetést


Utólag a felvételek alapján összeállították az Odesszában történt, tucatnyi halálos áldozatot követelő esemény, a Szakszervezetek Háza "ostroma" során történt események sorrendjét. Mint az kiderült, ebben az esetben sem az eseményben részt vevő személyek formálták a történteket, hanem több ponton is célzott beavatkozás történt, ami az események folyásának irányát nagyban módosította. A videofelvétel tanúsága szerint több alkalommal is provokátorok avatkoztak be.
Az ukrán hatóságok az oroszpárti aktivistákat okolják a halálesetekért. A Belügyminisztérium hivatalos közleménye szerint Kijev-ellenes aktivisták támadták meg a Kijev-párti tüntetőket, mielőtt menedék reményében visszavonultak az épültbe, és ez volt a Szakszervezetek Háza leégetésének oka, ami végül közel 40 halálos áldozatot követelt.
Az orosz állami televízió ezzel szemben a YouTube fájlmegosztón elérhető videofelvételek alapján összeállította az események kronológiai rendjét. Az eset egy futball-meccsel kezdődött, amit a fokozódó feszültségek ellenére a hatóságok engedélyeztek. Annak ellenére (pontosabban: éppen ezért), hogy tudható volt, Kijev-párti futballhuligánok ezrei érkeznek majd a meccsre. A rendezvényt követően a Kijevet támogató futball-huligánok közül 1500-an vettek részt egy "Ukrajna területi egységéért" rendezett felvonuláson. A nemzeti radikális szervezetek alkoholmámorban, "dicsőség Ukrajnának", "halál az ellenségre" és "késeljétek meg az oroszokat" szlogeneket kántálva haladtak a felvonulás útvonalán. Többen közülük már fel voltak fegyverkezve láncokkal, baseball-ütőkkel, valamint pajzsokat vittek.
Az első összecsapások akkor történtek, mikor a felvonulás összetalálkozott néhány Szent György-szalagot viselő civillel, akit a felvonulás tagjai ellentüntetőnek gondoltak és provokálni kezdték őket. Ezek a személyek Szent György-szalagot, valamint vörös karszalagot viseltek, ahogy többen a rohamrendőrök közül is.
A Kijev-ellenes aktivisták egy láthatóan kisebb csoportja rátámadt a felvonulás tagjaira. A felvételeken látható, amint vörös karszalagot viselő személyek egy kisebb csoportja beszivárog a Kijev-párti tüntetők közé egy másik irányból. Több alkalommal is a rendőrsorfal szétnyílt és engedték áthaladni a vörös karszalagos személyeket, majd a sorfal összezárult mögöttük. Azt követően a rendőrsorfal mögött álló egyik, vörös karszalagot viselő személy a sorfal mögül rálő a Kijev-párti tüntetőkre.

https://www.youtube.com/watch?v=eBofgPq1EUs

A provokatőrök sikerrel jártak a tömeg radikalizálásában, sikresen kiprovokálták az összecsapást. Röviddel ezután már mindkét tömeg köveket dobált, lövéseket lehetett hallani.
A "Kijev-ellenes aktivisták" azon része, aki kiprovokálta az összecsapást, a történtek után nagyon gyorsan eltűnt a helyszínről. A Kijev-párti felvonulás tagjai megindultak a Szakszervezetek Házánál jelen lévő oroszpárti aktivisták felé. Ott már nem jelentek meg a vörös karszalagos provokátorok, viszont az épületnél várakozó oroszpárti aktivisták több ezer felhergelt futball-huligánnal találták szembe magukat, és a Szakszervezetek Házán belülre vonultak vissza menedékért.

https://www.youtube.com/watch?v=s9AMjLBIliw

A túlélők később elmondták, hogy kénytelenek voltak elbarikádozni magukat az épületben, mivel a felhergelt tömeg felgyújtotta kint a téren állított sátrakat. A futball-huligánok Molotov-koktélokat kezdtek dobálni a Szakszervezetek Házának épületére, ahol nagyon hamar tűz ütött ki. A szemtanúk elmondása szerint akik a tűz elől kifelé menekültek, azokat az épületet blokád alá vevő "aktivisták" baseball-ütővel ütötték agyon.
A vörös karszalagot viselő, láthatóan provokátorként célszerűen cselekvő személyek kiléte máig ismeretlen. Viszont a kijevi Belügyminisztérium azt állítja, a Szakszervezetek Házába menekülő oroszpárti tüntetők kezdtek az épültből kifelé Molotov-koktélokat dobálni az egyik emeletről. Azonban az eseményről készült több felvétel is tanúsítja, hogy Kijev-párti aktivisták voltak az épület egyik emeletén, akiknél több esetben is lehetett ukrán zászlót látni.
https://www.youtube.com/watch?v=3BEpOT6_nOU

Az esetről készült felvételek szerint a futball-huligánokat provokátorok uszították rá az oroszpárti tüntetőkre, akik áldozatként lettek beszorítva a felgyújtott épületbe. A felvonulás radikalizálásakor, és az épület körül kibontakozott ostrom-állapot során is jelen voltak a provokátorok, akik az események alakulását meghatározták.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/igy-terelnek-el-provokatorok-egy-tuntetes



Több mint száz ember vesztette életét a május 2-án Odesszában történt összecsapásokban és a tűzben, amely a Szakszervezetek Házában tört ki, az áldozatok között vannak gyerekek is. Az adatokat Oleg Carjov a Dél-Kelet társadalmi mozgalom vezetője közölte.
Elmondása szerint, az ukrán hatóságok mindent megtesznek, hogy elrejtsék bűntettük nyomait. „Úgy tűnik, hogy az embereket megölték, és az, hogy hogyan néznek ki a meztelen nők, feltételezhető, hogy esetleg megerőszakolták is. És csak ezután benzint öntöttek rájuk és felgyújtották” - mondta Carjov.
Korábban Vagyim Szavenko az Odesszai Regionális Tanács képviselője közölte, hogy Odesszában 116 ember pusztult el. Hozzátette, hogy az áldozatok többségénél égési sérülések vannak a fején és az alkarján. Ez arra utal, hogy az embereket szándékosan égették éghető anyagokkal, hogy ne lehessen azonosítani a holttesteket. Szavenko meg van győződve, hogy „az ukrán hatóságok utasítást kaptak, hogy elhallgassák a tragédia méreteit, hogy a világ közvéleménye ne tudhassa meg: Odesszában büntető akciót hajtottak végre oroszbarát állampolgárok ellen.”
Ugyanakkor a kijevi hatoságok hivatalos adatai szerint a tragédia 46 ember életét követelte, és több mint 200-an sérültek meg.

Oroszország Hangja

A háború szele szélesre tárta a kaput, hogy kapitulálhasson mind, akinek már a kezdetektől fogva sorsa volt: kaput!

A háború szele szélesre tárta a kaput, hogy kapitulálhasson mind, akinek már a kezdetektől fogva sorsa volt: kaput! Hitler kaput! Juden kaput! Gott: a capite foetet piscis! Gott sei dank! - ne hisztizz!
A sakkban a király berosált, bástyák mögül irányít, maga nem lép, de szövetségeseket küld nevében. Kína ha hallgat, Észak-Korea attól még fenyeget, s ha a „magyar” delegáció Kínával akar i, Észak-Koreában tárgyal…, ilyen a „politika”, ha árnyal. Dél-Korea miniszterelnököt vált és ehhez egy kompbalesetet is "vállal".
Ha a csecsen fenyeget, akkor az oroszt értsd alatta, ha a grúz „pampog” akkor is…és a NATO már rég kapitulált, de csapatot kivonni csak látványos bevonás után tud, atomot kivonni is csak akkor érdemes, ha tudatosítja, hogy egyáltalán volt mit, mi benn volt, csak most kinn se lehet, mert kínos már ez az egész zsidó-szabadkőműves őrültség mindenkinek.. Az ukrán IMF kölcsönt már Kelet adta, ez nem is lehet másképp, de mit is beszélek, úgy sem érti rajtam kívül csak aki belül van, annak meg már minek mekeg a kecske, hisz nem gyerekecske.
Verset írok, ha lesz majd kinek, hisz ma a szellem óriásai is törpék, s Hófehérke maga a Fekete Özvegy, mert a hálóban mindenki vergődik, még az is, aki szőtte, csak ki ne szakadjon, mert akkor a vadász nem csak farkast, de Piroskát is fejbe kell, hogy lője. És akkor mit mesélünk majdan? Ki volt társ a bajban, mi nem is baj volt hajdan és színház volt a Majdan? A régió a régi jóra vár. Kire halál, kire királyi kegy talál. Május van. Még pár nap és inváziót involvál a győzelmi mámor. Moldávia elesik a románoknak már tegnap is végük volt, Izrael satuban, Magyarország még csak eztán lesz igazán bajban, de később mindent megőriz a frissen vésett mrámor.. S ki fürdött eddig vajban, arról lehull álmagyar mivolta és kivillan az agyar, s lehet hurkot kötni rajta. De minderről majd sorjában, a karika már ott van, minden disznó orrában!

Posta Imre

Odesszában a nép nyomására szabadon engedték az oroszpárti aktivistákat


67 oroszpárti aktivistát engedett szabadon az odesszai rendőrség, miután több ezer ember gyűlt össze a Belügyminisztérium épülete előtt, követelve az aktivisták szabadon engedését. Odesszában a tömeg blokád alá vonta a Belügyminisztérium épületét, és ami a minisztérium alkalmazottait megrendítette, hogy nem a fegyveres önvédelmi alakulatok vonultak fel, hanem rengeteg nő, idős asszony is volt a tömegben. Ezen felül nép minden korosztálya képviseltette magát, a minisztérium valóban a nép követelésével találta szemben magát, nem folytathatták a korábbi retorikát, miszerint "terroristák követelőznek".
Az aktivisták szabadon engedését felemelő hangulat követte, annak ellenére is, hogy szabadon engedésüket nem kísérte az ellenük felhozott vádak elengedése. A hatóságok láthatóan együttműködést tanúsítottak a nép egységes kiállása láttán, annak ellenére, hogy provokátorok is jelen voltak a tömegben, többen "fasiszták"-at kiabálva megpróbálták a BM alkalmazottai ellen uszítani a tömeget. Ennek ellenére a megmozdulás békésen zajlott le, az embereket nem tudták eltéríteni a tüntetés eredeti céljától.
Már csak idő kérdése, és Odessza is megtartja a népszavazást, melynek eredményeként a terület csatlakozik az Oroszországi Föderációhoz. Ezt se az amerikai Greystone zsoldosai, se az atlantista bábkormány nem tudja megakadályozni. Kelet-Európa térképének újra-rendezésével pedig a közeljövőben az Európai Unióban rekedt nemzetek is új lehetőséget kapnak.

http://www.hidfo.net/2014/05/05/odesszaban-nep-nyomasara-szabadon-engedtek-az-oroszparti-aktivistakat

Bankcsapda: Hiteltelen jogrendek - Nyílt levél


Megdöbbentő továbbra is az a gátlástalan hazugságáradat, melyet képesek a Magyar Állam képviseletében tenni a legkevésbé tiszteltek.
Feldolgozásra került adatokat, visszaigazolásként megerősítették, hogy a lehető legkorrektebb, objektív és a legközérthetőbben sikerült átadni a lakosságnak. Hiányosságokat abban látnak, hogy a médialehetőségeket nem biztosító közmédiának semmiképpen nem nevezhető sajtóorgánumok a kiegyensúlyozottság látszatára sem adnak. Ezzel sajnos egyenlőre nem sokat tudunk kezdeni, csupán nem beletörődve a lehetőségeinkhez mérten megpróbáljuk a lehető, legtöbbet kihasználni.
A mára már szinte minden megnyilvánulásunkban szereplő 1997 évi XXX. törvény, mely egyértelműen kimondja, rögzíti, szabályozza a jelzálog-hitelezéssel kapcsolatos kötelezettségeket a pénzintézetekre nézve, melynek betartását a pénzügyi felügyeletnek a legszigorúbban ellenőriznie kell, közben úgy tesz a Magyar Állam, mintha nem is létezne. Rétvári Bencék, Rogán Antalok, Cséfalvay Zoltánok és ellenérdekelt érdekvédők, közgazdászok, jogászok mantrázzák, hogy a felvett hitelt vissza kell fizetni. Miközben az ügyleteken keresztül szerzett nyereséget eltagadják az ügyfelektől, a hitelbiztosítéki érték plafonján, azaz a 70%-on felüli követelés uzsorának számít. Ezt nem a Bankcsapda találta ki, hanem a hatályos, mai napig érvényben lévő törvények szabályozzák és teszik egyértelművé. Azt is érdemes és kell is feszegetni, hogy az uniós iránylevek, jogharmonizációs törvényi helyeket, a magyar törvényi rendelkezéseket, miért bújtatták el?
Mai napig tagadják, létüket, hatályos jogrendünk "feles" törvényi értelmezések és alkalmazások halmazával teszik tönkre a magyar lakosságot. Pofátlan, gerinctelen, hol nemzeti, hol keresztényi értékrendek mögé bújó, köz-politikai közéleti szereplők folyamatosan kioktatási kényszerből, alázzák a végsőkig uzsorázott társadalmi réteget.
A Rétvári Bence félék ne akarjanak keresni társadalmi igazságot, ha képtelenek gátlástalanságukat levetkőzve, alázattal, elismeréssel, adózni azoknak az embereknek, akik 2008-ban megmentették Magyarországot az államcsődtől és teszik ezt mind a mai napig. De elég volt. Nincs mit adnunk elvettétek, mindenünk, a becsületünket, nap, mint, nap minden egyes megnyilvánulásukkal sárba tiporják. 2006-óta a Magyar Állam képviseletében tetszelgők mindegyike, félve az állcsődtől, évről-évre, újra és újra elárulja a magyar nemzetet. De nem a papíron megjelenő fizetésképtelenségtől tartanak ám az árulók, hanem az államcsőd bekövetkeztének, automatikusan meginduló, számonkéréstől, felelősségre vonásának következményeitől. Pedig nincs tovább! Egyszer mindenkinek vállalnia kell tetteinek következményeit.
Időt kell nyerni, de mihez? Kedvem lenne nevetni, ha nem az életvitelszerűvé vált jogtiprás, jogfosztottságról lenne szó, melyet a Magyar Állam gyakorol immáron hét éve. Nemes egyszerűséggel nem vesz tudomást meglévő törvényekről. pávatáncot lejt az Európai Unió Bíróságával, melynek Salamoni döntései fabatkát sem érnek. Tehetik ezt meg azért mert még mindig felkészületlen, tudatlan, megvezethető magyar társadalom nem képes felvérteződni alapvető tudáshalmazzal. Nem is kívánok kiemelni törvényi passzusokat, mert egyszerűen nincs olyan, melyet betartanának, vagy betartatnának, hiszen a cél a névlegesen nyilvántartott követelések realizálása bármi áron. Magyarországnak jobban kell teljesítenie, ha beledöglik a lakosság közel fele, akkor is. Nem is lehet beszélni olyan alapvetésekről, hogy a szerencsétlenül járt ügyfelet, nem lehet korlátlanul végrehajtani, nem beszélhetünk arról, hogy a végrehajtók körzetekre és lakhelyek szerint járhatnak el, mert egyszerűen tesznek rá a törvényi szabályozásra.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy Magyarországon minden bíró, ügyész, jogász elmebeteg, idiótaként viselkedik. Végrehajtók jogászok, és általános iskolát végzettek egyaránt parancsot teljesítve a totál hülyét játszva cselekednek. Magánközjegyzők már nem látják el azt a közfeladatot, melyért egyáltalán létüket köszönhetik, hogy a két fél közti egyensúlyt garantálják, hanem az uzsorások oldalán áldozzák fel a lakosságot. Amíg a hétköznapjainkat agyonszabályozzák, addig az alapjogokat sárba tiporják. Csodálkoznak, miért ölt ekkora mértéket a kivándorlás? Lehet azért, mert idióták "serege" vezeti az országot, "alkalmazzák" törvényeinket? Nincs jogállam, aki ennek ellenkezőjét állítja az hazudik vagy szimplán hülye. Az "árfolyamrés" problematikája sokak reménye szerint, eltakarhatja az uzsorázást... A magyar lakosságot deviza alapon uzsorázták és uzsorázzák !
Ez tény.

Grell Antal
B.É.CS

Kijev-ma reggel!


kijevi
Amint arról már értesülhettünk, Kelet-Ukrajnából “büntetőzászlóalj” érkezését prognosztizálták a kijevi hiénák. Úgy néz ki a dolog, hogy az előőrs megérkezett az ukrán fővárosba. Lehet helyeselni, lehet elitélni a módszereket!
ÁM UKRAJNÁRA POLGÁRHÁBORÚT SZABADITOTT A CIONFASISZTA HORDA!
Nem gondolhatják, hogy ŐK megússzák!
Tegnap egyébként Tyahnyibok, a Szvoboda páholynagymestere szemlézett a “hazai pálya” egyik fellegvárában, a galiciai Ternopolban. Sok örömét nem lelte a vizitben.
Övéi lelkesedése igencsak lelohadófélben, mig a lakosság elég nyilt megvetéssel és panaszáradattal fogadta a fenevadat!
Kezd elegük lenni a cionfasiszta hatalom ténykedéséből! Ennek sokan hangot is adtak! Nem ezt várták az uniós paktumtól!
Az egyre drasztikusabban romló életkörülmények felemlegetésén túl a páholynagymesternek azzal a szörnyűséggel is szembesülnie kellett, hogy a ternopoliak is rosszallják az ország keleti részében zajló oroszellenes megtorló fasiszta műveleteket! Hiába a kijevi médiablokád-azon már hatalmas rések tátonganak!
Tyahnyibok páholynagymester meglehetősen feldúlt állapotban robogott tegnap este vissza a kijevi hiénaverembe! Rosszul alakulnak számukra a dolgok Ukrajnában!
Pedig Misa még nem is mordult!
(B-R )


A legújabb-BTR-4-tipusú-páncélozott csapatszállitó harcjárművekkel látják el a kijevi cionatlantista hiénafalka legmegbizhatóbb zsoldossereletét, a “Nemzeti” Gárdát!

A martalóchorda már nyolc darab ilyen ketyerét birtokba is vett, és útnak is inditotta Donbasszba, hogy végre tudjanak valami “eredményt” is felmutatni a sok civil halott mellett.
A május 3-ra beigért “védső megtisztitás” teljes kudarcot vallott. Avakov véreb hiába verte fel sátrát a büntetőhadjárat helyszinéhez közel-bár biztos távolságra-a Donbassz ellenállása szélesedik.
Egészen váratlanul Avakovék számára, Mariupoltól-Luhanszkig nyilt velük szemben front, és ugyan Kramatorszknál elértek némi sikert, ez csak a hordatagok tucatjainak pusztulása, és mintegy hatvan orosz ellenálló élete árán alakult igy! Nem is beszélve a lakosság szenvedéseiről.
Ma reggel egyébként teljesen kiterjedt a bányászok és az energetikai üzemek dolgozóinak sztrájkja.
Gorjanka, Szelidovo, Kurahovki és Novogorodov bányászai mind megtagadták a munkafelvételt, és határozatlan idejű sztrájkba léptek ők is, akárcsak a “melléküzemágak” munkavállalói!
A Donyeck elővárosának számitható Makejevkában ma reggel elkapták a népi milicisták Gázos Julcsa bandájának egyik felforgató ügynökét.
A Donyecki Népköztársaság Ideiglenes Kormányának ma délelőtt kiadott közleménye szerint Donbassz valamennyi jelentősebb városát ellenőrzik.
Odesszában pedig robbanásig kezd feszülni a helyzet. A május másodikai oroszellenes pogrom nemcsak a város, hanem az egész térség dühét váltotta ki, és információink szerint “hadak keltek útra” Zaporizzsjából, Herszonból és Mikolajivból. Tegnap délután sikerrel szabaditottak ki orosz foglyokat Odesszában a rendőrség börtönéből. (Ahová-a pogrom után-érthetetlen módon egyetlen cionfasiszta támadót sem vittek be!)
Ma már nyugodtan beszélhetünk Kelet és Délkelet-Ukrajnában forró polgárháborúról!
(B-R )

160-180 milliárd stadionokra


Az FTC pályája lehet a harmadik az átadott stadionok sorában a felcsúti Pancho Aréna és a múlt héten átadott debreceni létesítmény után. A kormány nagyratörő tervei csaknem 200 milliárd forintba kerülnek a következő években.

„A magyar szellem, a magyar tervezők, a magyar mérnökök, a magyar vállalatok és munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a debreceni Nagyerdei Stadion csütörtöki avatásán.
A 20 ezer férőhelyes, 2012-ben kiemelt jelentőségű beruházássá minősített aréna 12,5 milliárd forintba került. Bordás Péter tervezte, a kivitelezési munkákat a debreceni Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta Hajrá Debrecen konzorcium végezte. Üzemeltetője 22-22 százalékban a debreceni önkormányzat, illetve a Debreceni Egyetem (DE), 56 százalékban pedig a Campus Eleven Iskolaszövetkezet tulajdonában van. Kósa Lajos polgármester korábban azt hangoztatta, hogy futballmérkőzéseken túl az a cél, hogy éves szinten a stadionban lefoglalt egyéb eseménynapok száma legalább 35-40 legyen.
A felcsúti létesítménnyel együtt így már két arénát adtak át az Orbán-kormány egyik legmarkánsabb programja, a stadionépítések keretében. A húsvétkor átadott felcsúti, 3500 férőhelyes Pancho Aréna 3,8 milliárd forintból épült meg, melyből 2,7 milliárd volt a tao-kedvezményből származó támogatás, amit a kabinet nem ismer el közpénznek.
A harmadik új futballaréna az FTC-é lesz. A 22500 férőhelyes létesítmény május végére készülhet el 13,5 milliárdból, az építési idő így 14 hónap. Két hónapig tarthat majd az átadás-átvételi procedúra, illetve a tesztüzem. Az FTC elnöke szerint a kilencszintes fejépület – mélygarázzsal, kávézókkal, ajándékbolttal, a VIP-vendégeket kiszolgáló helységekkel –, illetve a stadionrész nagyjából fele-fele arányban termeli majd a profitot. Kubatov Gábor azt hangoztatta, hogy Európa legmodernebb stadionja épült meg, a beruházás közel 40 százaléka már az építkezés alatt, illetve az azt követő egy éven belül visszafolyik a költségvetésbe adók és járulékok formájában.
Az FTC stadionját a Lagardere Group magyarországi leányvállalata, a LUSS Kft. fogja üzemeltetni. Az éves szinten 7 milliárd eurós bevétellel rendelkező anyacég olyan klubok stadionjainak üzemeltetéséről gondoskodik, mint a Borussia Dortmund, a Hamburger SV, a Juventus, a Sampdoria, a Paris Saint-Germain, vagy a Monaco. A labdarúgáson kívül évi 100-120 eseményt szeretnének rendezni, köztük 2-3 jelentős bevétellel járó koncertet.
A Magyar Labdarúgó Szövetség nemrég elküldte pályázatát, hogy Budapest, mégpedig az elvileg 2018-ra elkészülő Puskás Ferenc Stadion legyen az egyik helyszíne a 2020-as Eb-nek. Ennek kapacitása 65 ezres lesz, építési költsége 70-90 milliárd forint lehet.
Nemrég jelentették be, hogy az MTK 6,5 milliárdot kap létesítményeinek fejlesztésére. Ennek keretében újulhat meg 2016-ra ötezres férőhellyel a Hidegkuti Stadion. A közeljövőben többek között megújulhat a Diósgyőr (3,5 milliárd forint) a szombathelyi Haladás (9,6 milliárd), a székesfehérvári Videoton (9 milliárd) létesítménye is. A Nemzeti Stadionfejlesztési Programra 38,6 milliárdot szánnak 2016-ig, 27 NBI-es és NBII-es, valamint 1000 amatőr pályára. Így az eddig említett futballstadionok építésének összköltsége elérheti majd a 160-180 milliárd forintot.
(vg.hu )