2014. január 1., szerda

Vlagyimir Putyin: “Meg fogunk semmisiteni minden terroristát!”

Oroszország egészen addig küzdeni fog a terroristák ellen, amíg meg nem semmisíti őket – jelentette ki az orosz államfő kedden Habarovszkban.

Vlagyimir Putyin a távol-keleti városba utazott, és onnan közvetítette a televízió az elnök szokásos újévi köszöntő beszédét. Putyin azt mondta, hogy az elmúlt évben Oroszországban problémákkal kellett szembenézni és komoly megpróbáltatásokra kellett választ adni, közöttük a Volgográdban történt példa nélkül álló terrorakciók és méreteiben szintén példa nélkül álló távol-keleti természeti csapásokra.
Oroszországban fokozott biztonsági intézkedések közepette búcsúztatták az óévet az emberek, Moszkvában ennek ellenére a vártaknak megfelelően, megtelt a Vörös tér a szilveszterezőkkel.
A Volgográdban az utóbbi két napban elkövetett két robbantásos merénylet miatt megerősítették a rendvédelmi készültséget az ország több régiójában. Moszkvában húszezer rendőr ügyel a rendre, biztonságra.
Különösen odafigyelnek a Vörös térre, ugyanis a moszkvaiak és az orosz főváros vendégei szilveszterkor előszeretettel keresik fel a történelmi városrészt. A hatóságok szerint akár százötvenezer ember is összegyűlhet a Vörös téren, amelynek egyik vonzó látványossága a hetek óta villanyfüzérekkel feldíszített volt állami áruház, a ma luxusüzletekkel teli GUM. A már hagyománnyá vált jégpálya mellett pedig körhintát is felállítottak Moszkva történelmi terén, a Lenin mauzóleummal szemben.
Az Oroszország legtávolabbi pontján, a távol-keleti Csukcs-félsziget és Alaszka között, a Bering-szorosban lévő Ratman szigeten közép-európai idő szerint tegnap délután egy órakor már beköszöntött az új év. Akkor már 2014-et írtak Kamcsatkán, Csukcsföldön és a Magadani területen is.
(MTI)

Bal-Rad komm : Putyin elnök-mindenkori hivatalba lépése óta-most fogalmazott legkeményebben.
“Oroszország addig küzdeni fog a terroristák ellen, amíg meg nem semmisíti őket!”– jelentette ki.
Oroszország népe pedig ezt várja el tőle!
Kivánjuk, hogy mielőbb járjon teljes sikerrel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése