2014. május 31., szombat

Bevonhatják a NATO logisztikáját az ukrán háborúba

Arszenij Jacenjuk, puccs által hatalomra juttatott ukrán kormányfő a pénteki kormányülésen elismerte, hogy a hadsereg logisztikai rendszere mostanra teljesen megsemmisült. Jacenjuk elmondása szerint nem rendelkeznek már megfelelő csapatszállítási képességgel, emellett az ukrán katonák élelmiszerellátásához szükséges logisztika sem biztosított. Ezen felül már nincsenek meg a források ahhoz, hogy a katonákat ki tudják fizetni.
Hídfő.net | Arszenij Jacenjuk
Jacenjuk felhívása szerint Ukrajnának sürgős lépéseket kell tennie a pénzügyi helyzet javítására és a fegyveres erők számára új logisztikai rendszer kialakítására. Ez feltehetőleg a NATO logisztikai rendszerének bevonását jelenti az ukrán konfliktusba. Az Észak-Atlanti Szövetség régóta szorgalmazza a kelet-európai országok számára a logisztika kibővítését, hogy a NATO erők ne az amerikai szállítási kapacitásra szorítkozzanak.
Orosz szakértők szerint a kijevi rezsim legfeljebb 2 hónapig bírja külső segítség nélkül, utána teljes katonai vereséget szenved. Mivel az újonnan megválasztott nyugatbarát államfő, Porosenko a dél-keleti offenzíva folytatását és keményebb fellépést sürgetett, feltehetőleg be fogják vonni a NATO logisztikát Ukrajna területén. Csak remélni tudjuk, hogy nem ez volt a nagy magyar helikopterüzlet értelme.

http://www.hidfo.net/2014/05/31/beevonhatjak-nato-logisztikajat-az-ukran-haboruba

Irán: az USA bármely agressziója Izraelre mért csapáshoz vezet

Az USA bármely agressziója Irán ellen Izrael megsemmisítését vonja maga után – jelentette be az iráni hadsereg főparancsnoka, Maszud Dzsazajri.

A generális Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban tett kijelentésére reagált, amely szerint az iráni nukleáris programmal kapcsolatos tárgyalások megszakadása esetén a katonai erő bevetése még mindig lehetőségként áll fenn.

Dzsazajri kijelentette, hogy Obama „ostoba” és az USA fenyegetését a gyermeki ábrándozáshoz hasonlította hangsúlyozva, hogy, az amerikai hegemónia vége közel van és a pénz valamint a fegyverek birodalma hamarosan összeomlik.
Teljes szöveg: Oroszország Hangja

Mégsem vonják ki a határról a hadsereget

Az ukrajnai elnökválasztás előtt két nappal Putyin elnök elrendelte, hogy a hadgyakorlatot befejező orosz alakulatokat vonják vissza az ukrán határról eredeti szolgálati laktanyáikba. A kivonás meg is kezdődött még a rendelkezés napján. Majd napokkal később az ukrán hadsereg jelentette, hogy még mindig jelentős orosz hadsereg állomásozik a határ közelében. Eközben az orosz hadügy továbbra is kiállt amellett, hogy a kivonás a meghatározott ütemben folytatódik.
Tegnap Putyin elnök visszavonta a rendelkezést és leállította a további kivonásokat. A leállítás oka, hogy a kivonások megkezdése óta több provokatív támadás is érte a határátkelők orosz oldalát, valamint nyomósabb ok, hogy az ukrán hadsereg olyan cselekedeteket követ el a lakosság ellen, amely miatt a kijevi vezetést népirtással lehet megvádolni. Ezért az elnök leállította a csapatkivonásokat. Az orosz jelentés szerint 12 000 katona maradt a határ menti régiókban.
hidfő.net/ukrán határ
A hadgyakorlatra jelentős erőt vonultatott fel az orosz hadsereg, amelynek jó része még mindig a határon állomásozik
Ezzel szemben az ukránok azt jelentették, hogy az orosz hadsereg továbbra is nagyszámú haditechnikával állomásozik a határ közelében. Az amerikai védelmi miniszter, Chuck Hagel egy szingapúri biztonsági konferencián azt nyilatkozta, pontos számadatokat nem tud mondani, de több ezer orosz katona állomásozik a határ mentén. Finomabb becslések szerint 10 000, de egyes durvább becslések szerint (ez inkább összevág az ukrán számadatokkal) 40 000 katona állomásozik még mindig a határ menti övezetben.

http://www.hidfo.net/2014/05/31/megsem-vonjak-ki-hatarrol-hadsereget

Mennyi pénzbe kerül a háború?

Raimondo Montecuccoli óta tudjuk, hogy egy háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz. Mi a helyzet a szomszédunk által (is) finanszírozott fegyveres konfliktus pénzügyi hátterével?
A "terrorellenes" művelet egy napja Ukrajna dél-keleti részén 3 millió USA dollárt (667 millió Ft) emészt fel. Kijev eddig több, mint 147 millió dollárt (32,6 milliárd Ft) költött el a függetlenség párti felkelők megsemmisítése céljából.
Az antiterrorista műveletnek nyilvánított akciót 2014. április 15-én kezdték meg a szakadár régiókban, melyekbe a hadsereg 95., 79., 25. légi mozgékonyságú dandárjait, a 24., 51., 30. gépesített lövészezredeit, a Nemzeti Gárda néven futó belügyi egységet, és a Jobb Szektor és más szélsőséges szervezetek tagjaiból felállított különleges zászlóaljakat vezényelték. Ez utóbbiak, a "Donbasz", "Dnyeper-1", "Dnyeper-2", "Azov" nevű speciális egységek saját szponzorokkal is rendelkeznek, mivel ezeket az új kijevi hatalommal együttműködő ukrán oligarchák pénzelik. Becslések szerint közvetlenül a műveletben részt vevő harci egységek létszáma 11 ezer fő. Főbb haditechnikai eszközeik száma: 160 db harckocsi, 230 db páncélozott szállító harcjármű, 150 db különböző tüzérségi eszköz. Ez kiegészül a légi közlekedést biztosító helikopterekkel és a légierő támogatást biztosító egységeivel. A teljes műveletben közvetett módon viszont legalább 20 ezer ukrán fegyveres vesz részt.
Egy, a konfliktus zónájában bevetett ukrán katona napi illetménye 2,5 dollár (555 Ft), egy tiszti rendfokozatban lévőnek pedig 8,3 dollár (1843 Ft) a jelenleg érvényes bértáblák alapján. Pusztán az egységek jelenléte napi 50 ezer dollárba (11,1 millió Ft) kerül a konfliktus zónájában. Ez a 45 napos bevetés alapján 2,25 millió dollárba került (499,5 millió Ft) eddig, mint kizárólagos munkabér. Ehhez jönnek a járulékos költségek, mint az étkeztetés és a felhasznált hadianyag ára, valamint a veszteségek költségei. Példának okáért egy, a héten lelőtt Mi-8-as helikopter ára 200 ezer és 5 millió dollár közt van állapotától függően. Egy "használt" Mi-24-es harci helikopter ára pedig 20 millió dollár (közel 440 millió forint) körül mozog, egy óra gyakorló jellegű repülés pedig 800 dollárba (177 ezer Ft) kerül. Ezekből csak Szlavjanszk mellett három darabot lőttek le a felkelők. Az antiterrorista műveletben részt vevő 20 helikopter eddig legalább 360 ezer dollárnyi (közel 80 millió Ft) üzemanyagot használt fel.
Az oligarchák által szponzorált különleges belügyi egységek béréről sajnos nem rendelkezünk megbízható információkkal. Annyit lehet tudni, hogy az egyik az új ukrán kormánnyal együttműködő oligarcha Kolomojszky, saját bevallása szerint havi 10 millió dollárt költ csak a "Dnyeper-1" és "Dnyeper-2" nevű különleges zászlóaljakra.
Ezzel szemben a felkelők oldalán harcoló népi milíciák tagjai önkéntesen alapon harcolnak, és a lakosság és az újonnan függetlenedett hatalmi központok támogatását élvezik. Ezek az egységek jelenleg maximum 5 ezer főt tesznek ki.
http://www.hidfo.net/2014/05/31/mennyi-penzbe-kerul-haboru

Tegnap késő délután komoly hordaerő-összevonásba kezdett a kijevi hiénahatalom Rubezsnoje-Liszicsanszk térségében.

https://www.youtube.com/watch?v=yMn4uhoROCw

A latorhad számára gyászos emlékű terület felé haladó katonai konvojokat láttak felvonulni. 35 leponyvázott teherautó, és 25 páncélozott szállitőjármű tartott négy harckocsi fedezete mellett a közelmúltban több száz lator pusztulásának szintere felé.
Szlavjanszkban egész éjjel tüzérségi tűzpárbaj volt a Karacsun-hegyről lejönni képtelen-oda felszoritott zsoldoshorda-és a Szlavjanszkból kitörni nem igen tudó önvédelmi miliciák között.
A hegyről 152mm-es tarackokkal a várost lövő latorbanda tüzérségi tüzének két polgári személy esett áldozatul. A város elöljárósága “tapasztalati taktikát” javasolt a helyi civileknek. Az első ágyúlövés hallatán vonuljanak a kijelölt óvóhelyekre, (ezek listáját már szerdán eljuttatták a város lakóihoz) vagy saját pincékbe. És ha az utolsó becsapódás utáni negyven percet követően nem hallani több lövést-elő lehet jönni. Akkor a banditák megpihennek.
Donyeckben az önvédelmi erők újabb és újabb barikádokat-útzárakat létesitenek. Hirek szerint ugyanis a kijevi hiénahatalom-élén Valcman-Porosenkoval- “bosszút esküdött Donbassz ellen.
A város fölött ma reggel egy katonai repülőgép húzott el. Félelmében nem győzte szórni a rakétaeltéritő gyertyáit.

https://www.youtube.com/watch?v=9lTrYsORrpw
Nyilván meg kivánt győződni arról, hogy a banda földi latorjai hagytak-e még valamiféle zsákmányt még a reptér mellett lévő METRO áruházban.

(B-R info)

„A pénz halálának” szerzője szerint közeledik a globális pénzrendszer összeomlása

Joseph Candel: A gazdasági összeomlás tökéletes lehetőséget biztosít majd az épülő antikrisztusi világkormány számára a (látható) hatalomátvételre. Az események a hatására olyan kétségbeesett helyzet alakulhat ki, hogy a világ igazi hősként üdvözli majd az Antikrisztust, aki könnyűszerrel ráveszi a nemzeteket az általa nyújtott megoldás elfogadására.
„Az ő helyére áll egy gyalázatos. Nem úgy adják neki a királyi méltóságot, hanem váratlanul jön, és a királyságot csellel szerzi meg. … Zavartalanul eljut a leggazdagabb tartományba is, és olyat tesz, amilyet sem elődei, sem ősei nem tettek. Prédát, zsákmányt és kincseket osztogat híveinek.” (Dániel 11:21, 24)
Death-of-Money

James Rickards pénzügyi szakértő szerint a monetáris rendszer összeomlása vár a világra a közeljövőben. Oroszország és Kína törekvései az amerikai dollár tartalékvaluta státusztól való megfosztására csupán egyik indikátora ennek az elkerülhetetlen eseménynek.
„Kína három ezermilliárd dollárral rendelkezik, de hihetetlen tempóban vásárolja fel az aranyat. Kína attól tart, hogy az Egyesült Államok leértékeli a dollárt, ezért biztosítékot akarnak felépíteni erre az esetre, az arany árfolyama pedig emelkedni fog,” mondta Rickards az RT-nek.
Előrejelzését alátámasztandó, Vlagyimir Putyinnak a 18. Világgazdasági Fórumon elhangzott szavait idézi, aki a hónap eleji összejövetelen azt mondta, hogy egy olyan eurázsiai zónát képzel el, aminek Kelet-Európa, Közép-Ázsia és Oroszország is része lenne. A rubelnek egyelőre esélye sincs átvenni a tartalékvaluta szerepét, ugyanakkor regionális tartalékvalutának most is megteszi, idézte Putyint az ETF Daily News.
Rickards könyve a dollár bukásáról áprilisban, igen apokaliptikus címmel került a polcokra. „A pénz halála” szerzője meglepődve tapasztalja, hogy az általa előrelátott események a vártnál sokkal gyorsabban történnek.
„Ha látunk némi eltérést, akkor az az, hogy a tempó sokkal gyorsabb a vártnál, így a katasztrofális következmények némelyike hamarabb bekövetkezhet.”
Múlthét szerdán Kína és Oroszország történelmi fontosságú, 400 milliárd dolláros  gázkereskedelmi megállapodást írt alá, ami 30 évre biztosítja a világ leggyorsabban növekedő gazdasága számára a szükséges földgázt. Szakértők szerint ez az esemény katalizátorként hathat, elindítva a dollár trónfosztásával végződő folyamatot.
Rickards szerint a dollár bukása pedig beindíthatja az összeomlást, hiszen a zöldhasú az egész rendszer alapja. Az igazi hatalommal rendelkező országok, mint Oroszország, Kína, Irán vagy India, nem az Egyesült Államokra alapozzák nemzetbiztonságukat, így az amerikai gazdaság meggyengülése előnyös lenne számukra, tehát törekszenek megszabadulni a dolláralapú rendszertől.
Rickards úgy gondolja, hogy a kettős összeomlás „egyre valószínűbbnek látszik”.
„A hibákat már elkövették. Az instabilitás már benne van a rendszerben. Már csak a katalizátorra várunk, amit én a lavinát elindító hópihének hívok,” idézi az ETF.
Jelenleg három nagy nemzetközi szereplő helyez komoly nyomást a dollárra: Oroszország, Kína és Szaúdi-Arábia.
„Szaúdi-Arábia 1970 óta a legfontosabb ország a petrodollár szempontjából, mivel az olajkereskedelem az OPEC államokon keresztül dollárban folyik.
Oroszország az egyik legnagyobb földgáz exportőr és szintén dollárban kereskedik. Jelenleg azonban igazi pénzügyi háború folyik Oroszország és az Egyesült Államok között az Ukrajna körüli helyzet kapcsán.”
A dollárt érő fenyegetések számtalan helyről érkeznek. Az egyetlen esély a 17 ezermilliárdos amerikai államadósság visszafizetésére az infláció lenne, ami viszont elrettentene minden egyéb szereplőt a dollártól. Ezzel egy időben Oroszország és Kína aranytartalékainak komoly növelése egy új tartalékeszköz felé történő elmozdulást sejtetnek.
„A következő globális likviditási válság már meg fogja haladni azt a szintet, amit a központi bankok kezelni képesek. Az IMF lesz kénytelen kimenteni a világot az SDR-ok (Különleges Lehívási Jogok) segítségével. Akkor az SDR már világvalutaként lép a színre,” nyilatkozta Rickards az RT-nek.


Forrás: RT.com
http://idokjelei.hu/2014/05/a-penz-halalanak-szerzoje-szerint-kozeledik-a-globalis-penzrendszer-osszeomlasa

Vegyi fegyvereket vetnek be civilek ellen – a kijevi kormány egységei



Vegyi fegyvereket vetnek be Ukrajnában a kijevi kormány egységei
A dél-kelet ukrajnai Mariupolban, már a május elejei harcokban is vegyi harcanyagokat vetettek be az ukrán csapatok – írta Crisisua.net oldal május 7-én.
“Vegyi fegyvereket vetettek be civilek ellen Mariupolban” – mondotta az Ukrajnai Szláv Párt vezetője; Alexander Luzan.
Elmondása szerint május 7-én 11:30-kor, amikor a helyi népi önkéntesekből álló alakulatnak sikerült átvennie az ellenőrzést a Mariupol Városi Tanács Végrehajtó Bizottságának épületében, – akkor az ukrán hadsereg katonái visszavonulásukat követően, – kémiai harcanyagokkal árasztották el az épület helységeit.
Az épület már tele volt sebesült emberekkel, akik nem tudtak elmenekülni, s a bent tartózkodók közül 8-an súlyos gázmérgezést szenvedtek. Pánik tört ki, kitörték az ablakokat, hogy a gázt kiengedjék az utcára.
Luzan, aki egyébként ukrán országgyűlési képviselő azt is megemlítette, hogy május 2-án Odesszában, a Szakszervezetek Házában történt tömeggyilkosságban is vegyi fegyvereket vetettek be civilek ellen.
A kijevi kormány szolgálatában álló banderisták, – egy ismeretlen fajtájú, szürkés-zöld füstöt adó gázt engedtek az épületben tartózkodó emberekre – olvasható a Crisisua.net cikkében.
Ám most, a jelek szerint június első napjaiban, – ismét vegyi fegyvert készül bevetni a civil lakosság ellen, – immár a ‘megválasztott’ elnök jóváhagyásával a kijevi hadsereg, – ezúttal Szlavjanszkban.
Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a kijevi mainstream média már akkorákat hazudik, hogy ez még annak is feltűnik, aki nem nagyon foglalkozik Kelet-Ukrajnával:
“Kijev már az ördögöt festi a falra…?” – írja kelet-ukrajnai eseményekről első kézből ismerő, – onnan saját helyi forrásokból értesülő Bal-Rad.
Az ukrán hadügyminiszter az “Ukrajna 112″ televíziós csatornának a következőket nyilatkozta: Szlavjanszknál az ellenség vegyi fegyvert alkalmazott. Értsd: a Népi Milicia vetett be valamilyen vegyi fegyvert a kijevpárti latorhorda ellen.
Mihail Koval miniszter szerint a városban az önvédelmi erők mérgező anyagokat halmoznak fel.
“Mi viszont nem lassan dolgozunk! Úgy dolgozunk, hogy nem keletkezett tűz, és igy nem voltak civil áldozatok. De a szeparatisták most is a mérgek felhalmozásán munkálkodnak Szlavjanszkban. Méregtartályokból szerencsére eddig nem volt sok. Mi most erre reagálunk” (értsd: meg akarják akadályozni a további felhalmozást, és a mérgező anyagok aktivizálódását.) – nyilatkozta Koval az “Ukrajna 112″-nek.
Koval miniszter, – ez a ragadozó gyilkos fenevad, – meglehet az ördögöt festi a falra?
Bizony meglehet!
Maga is világosan tudja, hogy a műveleti zónában a milícia a saját anyái, feleségei, gyermekei, testvérei között nem tárol mérgező anyagokat. Miért tennék ki az övéiket és önmagukat mérgezésveszélynek? Akár véletlen balesetnek is, ami egy háborúban bizony könnyen megeshet.
Nagyon könnyen előfordulhat viszont, hogy a kijevi junta egy szörnyűséges bűncselekmény elkövetésére készül. Vegyi fegyver bevetésére. És már jó előre felkészíti az agymosott ukránokat és a nyugati hírfogyasztókat, és már előre az önvédelmi erőkre kenve a várhatóan bekövetkező gyalázatot.
Koval nyilatkozata egyenesen az ördög falra festése!
Ennek a bekövetkezhető bűnténynek csak úgy tudjuk elejét venni, ha minél szélesebb információs offenzívát indítunk a leleplezés érdekében.
Ezért a Bal-Rad arra kéri minden olvasóját, hogy ezt a hírt ossza meg akivel csak tudja, és terjessze minél szélesebb körben.
Összeállította: Szabad Riport
Források: Politikus.ruCrisisua.net/english – Bal-Rad

Magyar "aranykalászos" földtörvény: Máris megtalálták "újgazdáék" a kiskaput?

 
Hirtelen erősen megnövekedett az érdeklődés az aranykalászos gazdatanfolyamok iránt, az ok pedig egyszerű: ilyen végzettséggel már földművesnek számít az ember, vagyis az új földforgalmi törvény értelmében vásárolhat földet. A tanfolyam ára 120-300 ezer forint közt mozog, a "nebulók" közt sajtóhírek szerint rengeteg orvos és ügyvéd található.
Földet csak "földműves" vehet - ELVILEG!
Egyre nagyobb érdeklődés övezi az aranykalászos gazdatanfolyamokat az országban. "A korábbi szabályozás szerint termőföldet belföldi természetes személyek vehettek, tehát a magyar állampolgárok alanyi jogon vásárlásra jogosultak voltak, a földforgalmi törvény viszont a továbbiakban csak földműveseknek teszi lehetővé a földvételeket. Földművesnek pedig az minősülhet, akinek mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettsége van, hacsak nem folytat legalább három éve agrártermelést vagy legalább 25 százalékban nem tulajdonosa valamely mezőgazdasági termelőszervezetnek (társas vállalkozásnak)" - olvasható az Agrárszektor cikkében.
A törvényhez kiadott tavaly decemberi végrehajtási rendelet képzettség szerint sorolja fel, hogy ki számít földművesnek - a képzettségek közt pedig szerepel az aranykalászos gazdatanfolyam is, amely a többi más gazdálkodói képzéshez viszonyítja sokkal gyorsabban ad megfelelő végzettséget. Akinek már van valamiféle mezőgazdasági tapasztalata, akár három hónap alatt is aranykalászos gazda lehet, de aki a nulláról indul, az is elvégezheti a képzést fél év alatt. Az ajánlott óraszám 480-500 óra közt mozog, egy tanfolyam ára vizsgával együtt átlagosan 250 ezer forint körül lehet.
"Ráadásul az aranykalászossá gazdák utólag akár az egész tanfolyamköltséget visszakaphatják uniós támogatásokból, ha olyan cégnél tanulnak, amelynek megvan a megfelelő szerződése az uniós kifizető ügynökségként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH)" - olvasható a cikkben.
Kiskapu lehet a képzés
Az Agrárszektor által megkérdezett tanfolyamszervezők egyre több más szakirányú végzettséggel feltűnő jelentkezőről számoltak be. "Nem agrárdiplomás jelentkezők persze korábban is voltak, de ők általában azért kívántak aranykalászos tanfolyamot végezni, mert valamilyen módon gazdálkodni akartak. Most viszont változott a helyzet, mert többen a más irányú végzettségűek közül is pénzügyi befektetőként, a földvásárlási esély újbóli megszerzése miatt szeretnének aranykalászos gazdává válni" - olvasható a cikkben.
A portál szerint ezt a folyamatot a szigorított földforgalmi törvény indította be, aminek egyik kijátszási formája lehet az aranykalászos gazdaképzés elvégzése. Ezzel ugyanis a befektetői csoportok is a földpiac közelében maradhatnak, és újfajta zsebszerződések jöhetnek létre, ahol a megfelelő végzettséggel bíró személyeket bíznak meg olyanok, akik amúgy nem számítanak földművesnek.
A delmagyar.hu cikke szerint vannak olyan képzési központok, akik úgy hirdetik magukat, hogy akár "menet közben" is bekapcsolódhatnak a jelentkezők egy-egy tanfolyamra. A cikkben megszólaltatott agrárszakértő is elismerte, hogy megnövekedett az érdeklődés az aranykalászos gazdaképzés iránt, de szerinte emögött az is állhat, hogy "korábbi őstermelők, akik az elmúlt 3 évről nem tudtak a betétlapjukon folyamatos árbevételt produkálni, szintén beiratkoznak egy ilyen tanfolyamra."Na ez a terelés illetve a kisebbik része a gazdatársadalomnak, a másik igazi nagy gond - a fent említettek mellett - a kialakuló pályázati megélhetési-újgazda...élősködő, aki az önprofiton túl igazi időtálló értéket nem termel Magyarországnak!
Várhegyi Kálmán

Vlagyimir Putyin: Melyik ujjamba harapjak…?

A mai napon-2014 május 31-én-A Donyecki Népköztársaság vezetése levélben fordult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, segitségét kérve.
Békefenntartó kontinges küldését kérik Oroszország elnökétől.
Az Orosz Föderáció Elnökének
Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak
Tisztelt Blagyimir Vlagyimirovics!
A Donyecki Népköztársaság Ukrajna fegyveres erőinek példátlan erejű támadásait éli át, amelyben páncélozott járművek, tüzérség és harci repülőgépek vesznek részt. A mindennapi csapások civil célpontok, és békés civil emberek ellen irányulnak. Ukrán zászló alatt minden naposak a háborús búncselekmények-ártatlan civilekre való lövöldözés, megsebesités, megölés, fosztogatás, emberrablás.
Donbassz lakói ellen a kijevi illegitim hatalom katonai eszközökkel hajt végre népirtást.
Régiónk a humanitárius katasztrófa szélére sodródott. Ezér mi az alábbi kéréssel fordulunk Önhöz, úgy mint az Orosz Föderáció Elnökéhez, és mint az Orosz Világ vezetőjéhez.
Arra kérjük, nyújtson azonnali segitséget.
Arra kérjük Önt, hogy létesitsen a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság területe fölött repülési tilalmi zónát, amivel kizárhatja harci repülőgépek bevetését a polgári lakossággal szemben.
Kérjük Önt, hogy haladéktalanul vezényeljen orosz békefenntartó kontingest a térségbe, megállitani a fegyvertelen civileg tömeges legyilkolását, és a konfliktus további kiterjedését.
Kérjük, hogy sürgősen fontolja meg a Donyecki Népköztársaságnak az Orosz Föderációba való integrálását.
Vlagyimir Vlagyimirovics!
Donbassz népe hiszi, hogy a testvéri Oroszország segit neki. Bizunk abban, hangunkat meghallja, és a humanitárius katasztrófa igy elkerülhető lesz.
A DNR kormányának és Biztonsági Tanácsának nevében:
A. Borodaj
A.E. Purgin
D.V. Pusilin
Президенту Российской Федерации
Владимиру Владимировичу Путину
Уважаемый Владимир Владимирович!
Население Донецкой народной республики подвергается беспрецедентным атакам со стороны военизированных формирований и вооружённых силы Украины с применением бронетехники, артиллерии и боевой авиации. Практически ежедневно наносятся удары по гражданским объектам и мирному населению. Под украинским флагом ежедневно творятся военные преступления – добиваются раненые, расстреливаются невинные гражданские люди, осуществляется мародёрство, похищение людей. Население Донбасса живет в условиях откровенного геноцида со стороны киевской не легитимной власти и украинской военщины. Регион находится на грани гуманитарной катастрофы. В связи с этим мы обращаемся к Вам, как к Президенту Российской Федерации и лидеру Русского Мира. Мы просим Вас о незамедлительной помощи.
Мы просим Вас обеспечить бесполетную зону над территорией Донецкой и Луганской народных республик, чтобы исключить применение боевой авиации против мирного населения.
Мы просим Вас незамедлительно ввести миротворческий контингент российских войск с целью прекращения дальнейшей эскалации конфликта и массового убийства граждан республик.
Просим безотлагательно рассмотреть вопрос о принятии Донецкой Народной республики в состав Российской Федерации.
Владимир Владимирович! Народ Донбасса верит в помощь братской России! Мы рассчитываем на то, что наш голос будет услышан и гуманитарная катастрофа будет предотвращена.
По поручению правительства и совета безопасности ДНР
Бородай А.Ю.
Пургин А.Е.
Пушилин Д.В.
Bal-Rad komm: Vlagyimir Putyin szemszögéből nézve a dolgokat: “melyik ujjam harapjam meg, hogy ne fájjon? De hiszen ilyen eshetőség nincs! Bármelyiket harapom is meg-fájni fog!”
Nos! Úgy fest a dolog, hogy az Amerika és Kijev irányába tett gesztus-az orosz csapatok visszavonása a határtérségből-csak a hóditók vérszomját növelte.
Mára nyilvánvalóvá vált, hogy csupán némi “technikai” és humanitárius segitség kevés Donbassz túléléséhez. Többre van szükség. Tevőleges orosz segitségre.
Nyilvánvalóvá vált, hogy Oroszország elnökének a “lustálkodási” ideje véget ért. Elhisszük, hogy Oroszország szeretné békésen megoldani a donbasszi háborút-de nyilvánvaló az is, hogy sem Oroszország sem Donbassz ellenségei békés eszközökkel már nem tarthatók kordában.
Putyin elnököt meg kell hogy győzzék a Donbasszban dúló háború eredendő céljai: a cél Oroszország!
Oroszország elnöke nem áltathatja magát tovább, és nem áltathatja tovább Oroszország és Donbassz népeit-de a világot sem a konfliktus békés rendezésének lehetőségéről.
Oroszország elnökének világosan látnia kell, hogy mig ő az “új ukrán elnök” beiktatására vár-azalatt az idő alatt a kijevi latorhatalom és nyugati felbujtói minden pillanatot saját banditahaduk helyzetbe hozására használnak fel, ártatlan civilek százait mészárolva le.
Putyin elnök -meglehet attól tart, hogy Oroszország katonai beavatkozása világméretű konfliktust generálhat-nem szabad hogy szem elől tévessze: NEM OROSZBARÁT CSAPATOK GYILKOLNAK EZERSZÁM CIVILEKET KANADA AMERIKAI HATÁRAI KÖZVETLEN KÖZELÉBEN-HANEM AMERIKABARÁT LATORHATALOM BANDITÁI MÉSZÁROLNAK OROSZOKAT OROSZORSZÁG HATÁRA MENTÉN!
Amennyiben pedig erre nem ad határozott választ a pofátlan latorszövetségnek-saját országát és népét-Oroszországot és az orosz népet veszélyezteti.
Oroszország elnökének végre méltó választ kell adnia erre a pofátlan kérkedésre. Megértjük, hogy a liberális orosz kormány nem lelkesedne egy katonai “kijózanitó” válaszlépéstől, ám Vlagyimir Putyin elnöknek el kell döntenie: Oroszország népének az érdekei szerint cselekszik-vagy a liberális Medvegyev-kormány és annak “háttere” érdekei szerint?
Vlagyimir Putyin most nézegetheti a kezeit.
Melyik ujjamba harapjak?
Javasoljuk neki: fogja meg végre a tollat, és irja meg vele inkább a felhivást:
ВСТАВАЙ СТРАНА ОГРОМНАЯ!
https://balrad.wordpress.com/2014/05/31/vlagyimir-putyin-melyik-ujjamba-harapjak/