2014. május 31., szombat

Bevonhatják a NATO logisztikáját az ukrán háborúba

Arszenij Jacenjuk, puccs által hatalomra juttatott ukrán kormányfő a pénteki kormányülésen elismerte, hogy a hadsereg logisztikai rendszere mostanra teljesen megsemmisült. Jacenjuk elmondása szerint nem rendelkeznek már megfelelő csapatszállítási képességgel, emellett az ukrán katonák élelmiszerellátásához szükséges logisztika sem biztosított. Ezen felül már nincsenek meg a források ahhoz, hogy a katonákat ki tudják fizetni.
Hídfő.net | Arszenij Jacenjuk
Jacenjuk felhívása szerint Ukrajnának sürgős lépéseket kell tennie a pénzügyi helyzet javítására és a fegyveres erők számára új logisztikai rendszer kialakítására. Ez feltehetőleg a NATO logisztikai rendszerének bevonását jelenti az ukrán konfliktusba. Az Észak-Atlanti Szövetség régóta szorgalmazza a kelet-európai országok számára a logisztika kibővítését, hogy a NATO erők ne az amerikai szállítási kapacitásra szorítkozzanak.
Orosz szakértők szerint a kijevi rezsim legfeljebb 2 hónapig bírja külső segítség nélkül, utána teljes katonai vereséget szenved. Mivel az újonnan megválasztott nyugatbarát államfő, Porosenko a dél-keleti offenzíva folytatását és keményebb fellépést sürgetett, feltehetőleg be fogják vonni a NATO logisztikát Ukrajna területén. Csak remélni tudjuk, hogy nem ez volt a nagy magyar helikopterüzlet értelme.

http://www.hidfo.net/2014/05/31/beevonhatjak-nato-logisztikajat-az-ukran-haboruba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése