2014. június 22., vasárnap

Ausztrália fizet annak, aki hazamegy


Egy német miniszter is úgy nyilatkozott, hogy több menekültet nem fogadnak be, de pénzzel segítik őket.A többi európai országnak kell befogadni a háború elől menekülő ezreket.
http://mignews.ru...96757.html
Az ausztrál hatóságok pénzt fizetnek azoknak a menekülteknek, akik visszavonják a menedékjog iránti kérelmüket és hazautaznak - derült ki vasárnap az ausztrál belügyminisztérium közleményéből.
A tájékoztatás szerint az összeg nagysága a menekültet kibocsátó országtól függ, így a libanoniak például legfeljebb 10 ezer ausztrál dollárt (2,1 millió forintot), míg az irániak 7 ezer (1,5 millió forintot), az afgánok 4 ezer ausztrál dollárt (845 ezer forintot) kapnak.

Scott Morrison belügyminiszter elmondta: már 10 éve bevett gyakorlat, hogy ilyen ösztönzőkkel próbálják rábírni a menekülteket a hazájukba való visszatérésre. A tárcavezető nem árulta el, hogy Ausztrália mennyi pénzt fordít erre a célra, egy korábbi jelentésben azonban az szerepelt, hogy a kormány az előző évekhez képest háromszorosára növelte ezt az összeget.

A Tony Abbott vezette konzervatív kormány szeptemberi hivatalba lépése óta 283 menekült tért vissza önként hazájába. A canberrai kormány közlése szerint egy határozott időre szóló vízummal rendelkező menekült éves költsége 45 ezer ausztrál dollárra (9,5 millió forintra) rúg.

A zöldek "szégyenteljesnek" nevezték a menekültek visszafordítását célzó kifizetéseket.
Híradó


Egy német miniszter is úgy nyilatkozott, hogy több menekültet nem fogadnak be, de pénzzel segítik őket.A többi európai országnak kell befogadni a háború elől menekülő ezreket.
http://mignews.ru/news/politic/world/220614_82847_96757.html

Olaszország veszi át az EU soros elnökségét – Cél: az Európai Egyesült Államok

Matteo-Renzi_2950810b
Matteo Renzi olasz miniszterelnök kimondta, hogy hat hónapig tartó soros elnöksége alatt mindent megtesz az „Egyesült Európai Államok” megvalósítása érdekében. A lépés valószínűleg komoly negatív visszhangot kap majd Nagy-Britanniában (és más európai országokban is).
Renzi arról szeretné meggyőzni az európai vezetőket, hogy „egy erősebb és összetartóbb Európa az egyetlen megoldás a jövő problémáira.”
„A gyerekeim jövője szempontjából az Egyesült Európai Államokról álmodom, és ezért dolgozok.”
Felszólította a „bátor vezetőket”, hogy ezen cél elérésért küzdjenek.
Nagy-Britannia mindig is ellenezte ezt a törekvést. Margaret Thatcher 1988-ban nyíltan elvetette az elképzelést, ami szerint az Egyesült Államok modellként szolgálhat Európa számára, David Cameron jelenlegi miniszterelnök pedig mindent megtesz az elszánt föderalista Jean-Claude Juncker megválasztása ellen az Európai Bizottság élére.
Olaszország július 1-én veszi át a soros elnökséget Görögországtól és az előtte álló időszak nem lesz egyszerű, hiszen Európa szerte erősödött az eurószkepticizmus.
Renzi szerint az európai választásokra egyetlen hatékony válasz létezik:
„Egy olyan Európára van szükség, ami egy vonzó kalandhoz, nem pedig egy pénzügyi vagy gazdasági gyakorlathoz hasonlítható,” hozzátéve, hogy mindenképpel meg kell mutatni, hogy az EU „nemcsak közös múltat, de közös sorsot tudhat magáénak.”
„A tíz szarv pedig, a melyet láttál, tíz király, olyanok, a kik még birodalmat nem kaptak; de hatalmat kapnak mint királyok egy óráig a fenevaddal.” (Jelenések 17:12)

Forrás: telegraph.co.uk


Kapcsolódó posztok:
Európa és a tíz szarv ma – Podcast
A Tíz Szarv, azaz Európa szerepe a Végső Időkben


1941 június 22.-2014 június 22. 73 év és minusz 1200 kilométer

A világzsidóság hiénái által támogatott fasiszta hitleri Németország és európai szövetségesei-Románia, Finnország, Olaszország, Magyarország-1941. június 22-én mintegy 3,5 millió katonával rátámadt a Szovjetunióra kb. 2900 kilométer széles arcvonalon. A támadók 3600 harckocsival, 4389 harci repülőgéppel, 600 000 egyéb gépjárművel és 750 000 lóval.



Ennek pontosan ma 73 éve!
73 évvel később, 2014 június 22-én a világzsidóság hiénái által összetoborzott latorszövetségek csapatai 1200 kilométerrel közelebb a ’41-es kiinduló állásaiktól-ismét támadásra készen sorakoztak fel, mostmár Oroszország nyugati határain.

A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT!

A világzsidóság hiénái viszont nem tanultak a történelmi leckéből!

https://balrad.wordpress.com/2014/06/22/1941-junius-22-2014-junius-22-73-ev-es-minusz-1200-kilometer/

Donbassz hirei


 

Valcman-Porosenko “tűzszünete” ellenére is itt-ott összecsapások törnek ki Donbasszban az önvédelmi erők és a megszálló zsoldoshorda között.
Szlavjanszk térségében Zakotno falu mellett a donbasszi erők rajtaütöttek a Liszicsanszknál tábort vert ellenséges zászlóalj egyik csoportján. Két BTR elpusztitottak, egy harmadik kigyulladt. A népi milicia szerint Zakotno mellett komoly ellenséges erőösszevonás zajlik.
Donbasszban ezt leszámitva viszonylagos csend volt tegnapról mára virradóan.
Zajlanak viszont az események Dnyepropetrovszkban!
Értesüléseink maradék-Ukrajnában “kitört a parasztgyalázat”! Valcman Nyalókakirály és az úgy általában Dnyepropetrovszkban székelő Kolomojszkij Alkirály-úgy fest-le kiván számolni a Jobb Szektorral és a Szvobodával. Tekintettel arra, hogy mindkét horda zsidó irányitás alatt áll, és a Valcman-Kolomojszkij páros úgyszintén hitestársak, nyugodtak kijelenthetjük, hogy maradék-Ukrajnán hajba kaptak a zsidóhiénák.
Dnyepropetrovszkban ugyanis megkezdődött a Jobb Szektor és a Szvoboda “cseszegetése”-akik viszont nem hagyják magukat. Olyannyira nem, hogy a bebőszült jobbszektorosok megtámadták a “MENORA CENTER” nevű kotorékot. Volt ott Molotov-koktél meg furkósbot, meg minden már megszokott kelléke a mókázásnak.Az ott bennrekedt hitestársak elbarikádozva magukat, várják a felmentést.
(B-R)


Andrejevkánál az ukrán haderő légvédelmi rakétaezredét kijevi idő szerint ma reggel öt órakor erős támadás érte.
Donbassz erői először éjfélkor csaptak oda egy rövidke akcióban, majd visszavonultak. Amikor a bázis már “lenyugodott”-akkor érte óket egy rendkivül heves támadás hajnalban. A népi milicia rakétgránátokkal és kézifegyverekkel támadt a kijevi hatalom bázisára, majd mintegy negyedórányi ostrom után elvonultak. A milicia véleménye szerint komoly veszteségeket és károkat okoztak a bázislakóknak.
A Népi Milicia ma reggel közölte: Újoroszország és Oroszország közös határán három határátkelő szilárdan az ő ellenőrzésük alatt áll, ellenségnek közel-s távol nyoma sincs. Ezeken a határátkelő pontokon zavartalan a határforgalom.

Valcman Nyalókakirály tegnap erős fedezet mellett beóvakodott Donbasszba. Tán’ még azt is hihette, hogy szivesen látott vendég ő ott. Tévedett. Valaki úgy verte orrba maradék-Ukrajna uralkodóját, hogy amig él el nem felejti!
http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/11/114/126/114126577_4848234_0.jpg




Az esetről természetesen hallgat a fősodratú!
Kijev új urának-Klicsko bandafőnöknek- is kellemetlen tényt dörgöltek az orra alá: NINCS TÖBB HELY A FŐVÁROS HULLAHÁZAIBAN!

Az ukrán főváros e-célra szakosodott intézményei ugyanis csak a helyi szükségletekre lettek méretezve. Arra elég is volt eddig a kapacitás, ám az utóbbi hetekben irdatlan mennyiségű hulla érkezett. Ráadásul a Majdan idején már megugrott a “vendéglétszám” egy csomó ismeretlen eredetű “szállóvendéggel”-akikért senki nem jelentkezik. Ugyanakkor az utóbbi hetekben teherautószám szállitották a LÁTHATÓAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKBE BELEHALT hullákat, és ezekért sem jelentkeznek hozzátartozók.
A kijevi városatyákat és városanyákat ezen túlmenően aggasztja az energiakorlátozás, ami kiterjed a hullaházakra is. Fertőzésveszélytől tartva követelni kezdték Klicsko mestertől az erőteljes létszámcsökkentést.  Követelik, hogy keritsen fedezetet a köztemetésre-de haladéktalanul.
-Most, hogy a Nagy Európai Integráció Kezdetén már erőteljesen spórol az áramszámlával Kijev népe éppúgy mint a városháza,  csaktán akad némi pénzmag a megtakaritásokból a köztemetésekre is. Ajánlhatjuk a zsákos, tömegsiros eljárást!
(B-R)

Donbassz kérése hozzánk!

A Bal-Rad ma reggel utánaeredt egy hírnek. Ennek mentén közzétesszük Donbassz kérését a kelet-magyarországi, valamint a kárpátaljai olvasóink és szimpatizánsaink felé.
Miskolc és Debrecen környékén az “ACADEMI” zsoldoshorda oroszul beszélő sakáljait mostanság “vagonirozzák” be - Donbassz úticéllal. Mintegy 80 teherautónyi bérgyilkos fog útrakelni Miskolc és Debrecen környéki kiképzőbázisaikról. Az információk valószinűsitik, hogy orosz katonai gyakorlóba vannak bújtatva a férgek. 
Donbassz KÉRI, hogy ha BÁRKI a latorbanda készülődéséről, mozgási irányáról képes bármiféle információt begyűjteni -lehetőleg képanyaggal alátámasztva-, az információt juttassa el. Elsődleges csatorna a balrad13@g-mail.com, de közvetlenül a Bal-Rad oldalára is a komment rovatba be lehet tenni. Külön kérik Kárpátalja velük szimpatizáló lakosait, hogy figyeljék elsősorban is az éjszakai határforgalmat Záhony-Csap, Tiszabecs-Tiszaújlak, Románia területéről a Halmi-Nevetlenfalu (Gyakovo) illetve a Máramarossziget-Técső határátkelőhelyek környékén.
A zsoldoshorda elképzelhető vonulási útvonalai közúton a Záhony-Csap-Sztrij-Ternopol-Hmelnyickij-Vinnyicja-Umany-Dnyepropetrovszk-útvonal, - a Tiszabecs-Tiszaújlak-Nagyszőlős-Técső-Huszt-Tatár-hágó-Csernyivci-Umany…stb. Illetve Románia felől Halmitól és Máramarosszigettől a Tatár-hágó felé vezető útvonalak.
Vasúton is elképzelhető a szállitásuk Csaptól Magyarország felől, illetve Nevetlenfalutól (Gyjakovotól) Románia-felől.
Tisztelt Bal-Rad és Hídfő olvasók, szimpatizánsok, és Újoroszországgal szimpatizálók! Különösen a Miskolc és Debrecen térségében, valamint a Kárpátalján élők!
FIGYELJÉTEK AZ ELLENSÉGET!
balrad.wordpress.com

Tanácsok demens betegek hozzátartozóinak

Az Alzheimer-kór alapos ismerete fontos feltétele annak, hogy a hozzátartozók megfelelő ápolásban részesíthessék beteg családtagjukat. Ez nagy segítséget jelent, amikor a beteg személyisége megváltozik, elkerülhetők a megterhelő helyzetek és a konfliktusok.
Az Alzheimer-kór diagnosztizálásában is fontos szerepet játszanak a hozzátartozók és a közeli barátok. Ők olykor hamarabb észreveszik a betegség korai jeleit, mint maga a beteg. Az Alzheimer-kór korai felismerése kulcsfontosságú, mivel az időben megkezdett kezeléssel a betegség lefolyása lassítható már a korai stádiumban.
Az alábbi tünetekre érdemes odafigyelni:
•Feledékenység: a betegnek nem jutnak eszébe személyek, dolgok, tárgyak nevei.
•Fogalmazási nehézségek, szórakozottság.
•A hozzátartozó nem találja a megfelelő szavakat, és gyakran olyan töltelékszavakat helyettesít mondanivalójába, mint például a „dolog” kifejezés.
•Tájékozódási zavarok: a beteg nem ismeri ki magát a megszokott környezetben, eltéved a saját lakásában.
•Hangulatingadozás: a páciens haragot érez ok nélkül, vagy depresszív hangulat jellemzi.
•Szokatlan viselkedés: például a beteg az órát a hűtőszekrénybe teszi, vagy pizsamában megy ki a házból.
•Motiválatlanság.
Valamennyi felsorolt tünet csekély mértékben egészséges embereknél is előfordulhat. Ha ezek hirtelen lépnek fel, gyakoriak, vagy hosszabb időn keresztül fennállnak, akkor komolyan kell őket venni!
Együttérzés és elfogadás
Az Alzheimer-kórban szenvedő betegek gondozása a hozzátartozóktól sok együttérzést, empátiát és időt követel. Elsősorban a betegek személyiségének megváltozása és a valóságtól való eltávolodásuk az, amit a hozzátartozók nehezen tudnak kezelni és elfogadni. Segít, ha a beteget feltétel nélkül fogadják el, és az agressziót nem úgy értelmezik, hogy az személyük ellen irányul, ezt ugyanis a bizonytalanság és a betegség megváltoztathatatlanságának érzése váltja ki a betegekből.
A demens betegek gyakori furcsa viselkedésére nem szabad szemrehányással reagálni. Ez a viselkedés részükről nem szándékos, és ők nem tudják, hogy helytelen az, amit tesznek, és ahogyan teszik. Szintén nem megoldás, ha logikusan próbálja elmagyarázni a betegnek, hogy mit és hogyan kellene tennie, mert az hatástalan, és csak további konfliktusok forrása lehet, ami elkerülhető, ha a beteg figyelmét és gondolatait más témára tereli.
Segítse hozzá a beteget, hogy eddigi szokásait, kedvelt szabadidős tevékenységeit, megszokott napirendjét továbbra is megtarthassa! A változások gyakran stresszel járnak. Ezzel szemben a beteg személyes életének megőrzése sikerélményt és önbecsülést ad számára.
A feladatokat megosztani, a megterheléseket kerülni kell!
A betegek gondozása nagyon kimerítő és megterhelő lehet, ráadásul a legtöbb gondozó hozzátartozó nem elég felkészült a komoly feladatra. Ideális esetben a beteg gondozását orvosok, ápolók és hozzátartozók közösen látják el, így nem olyan nagy a teher az egyes hozzátartozókon. A beteg ápolásában résztvevőknek rendszeresen időt kell szakítaniuk a pihenésre, hogy újult energiával, motiváltan folytathassák újra a beteg ápolását. A kapcsolattartás hasonló helyzetben lévő emberekkel és a tapasztalatcsere nagyon sokat segít, és sokszor megkönnyíti a gondozók életét.
A beteget ápoló hozzátartozók gyakran hajlamosak arra, hogy mindent alárendeljenek a feladatnak, és saját igényeikről is elfelejtkeznek. Ez azonban mindenki érdekében kerülendő, mert a krónikus túlhajszoltság kedvez a betegségek kialakulásának, és ez nem ritkán fordul elő! Ha úgy érzi, nem bírja tovább, kérjen segítséget!
Tanácsok Alzheimer-kórban szenvedők hozzátartozóinak – áttekintés
•Fogalmazzon mindig egyértelműen és világosan, ha szükséges ismételje meg, amit mondott!
•Kerülje a vitákat!
•Legyen bőkezű a dicséretekkel!
•Ha a beteg agresszíven viselkedik, terelje el a figyelmét!
•Legyen türelmes a beteggel!
•Emlékeztesse a beteget életének szép emlékeire, mozzanataira!
•Nézegessenek fényképeket, meséljen neki történeteket!
•Használja a testbeszédet! Ezt gyakran egyszerűebben megértik, mint a verbális kommunikációt.
•Mutassa ki a beteg felé érzelmi támogatását!
•Ne követeljen a betegtől komoly döntéseket!
•Ossza meg vele az egyszerűbb feladatokat!
•Biztosítson nyugodt környezetet!
•Próbálja meg elkerülni a szükségtelen környezetváltozást!
•Tartsa a kapcsolatot barátokkal, betegek hozzátartozóival, és tudjon meg minél többet az Alzheimer-kórról és velejáróiról!
•Vonja be őt közös elfoglaltságokba!
•Tartsa tiszteletben a beteg szemérmességét és méltóságát! Például a mindennapi tisztálkodásnál!
•Ne feledkezzen meg magáról!
•Ne követeljen magától túl sokat, és tartsa szem előtt saját igényeit is!
•Kerülje el a bűntudatot és önmaga teljes feladását!
•Figyeljen oda önmagára, és ha szükséges, kérjen segítséget!
(felejtek.hu)

A férfiak és az ösztrogén


Egyre több a nemzőképtelen magyar férfi. Minden ötödik pár meddő Magyarországon, és az érintett kapcsolatok egyharmadában a gyermektelenség oka kizárólag a férfi nemzőképtelensége, további egynegyedükben mindkét felet érinti a meddőség. 
A meddőség növekvő tendenciát mutat. Magyarországon ráadásul az átlagosnál is nagyobb a probléma, ugyanis míg a WHO szerint a világon ma a párok 15 százalékát, vagyis minden hatodik párt érinti a meddőség, nálunk ez 19 százalék, azaz majdnem minden ötödik kapcsolatban nehézséget okoz a gyermekáldás - mondta a lapnak Kopa Zsolt, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinika Andrológiai Centrumának vezetője. Az alkohol, a drog és a dohányzás mellett a mozgásszegény életmód és bizonyos gyógyszerek is hozzájárulnak a nemzőképtelenséghez. Egyre nagyobb veszélyforrást jelentenek a testépítők által használt anabolikus szteroidok. Bizonyos élelmiszerekben is előfordul a női nemi hormon, ami szintén károsan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét, továbbá számos tartósítószerben, csomagolóanyagban is van ösztrogén. A szakember szerint a nemzőképtelenség hátterében állhat fejlődési rendellenesség, anatómiai eltérés, genetikai probléma, endokrinológiai vagy érrendszeri betegség, gyulladás, fertőzés, sérülés, s akár bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is kialakulhat. 
Az ösztrogén, vagy tüszőhormon szteroid vegyületek kombinációja. Az ösztrogénciklus-ban van szerepe, valamint ez a legfontosabb női nemi hormon. A név az oestrus (nőstény állatok termékeny életszakasza) és a -gén (generálás, létrehozás) szavakból tevődik össze. Az ösztrogént szájon keresztül szedhető fogamzásgátlókban, menopauza utáni nők ösztrogénpótlása céljából és transzszexuális nők hormonkezelése céljából alkalmazzák. Mint minden szteroid hormon, az ösztrogén is átjut a sejmembránon és ha bejutott, ott egy ösztrotén receptorhoz kötődve fokozza egyes gének működését. Az ösztrogént többek közt az ösztron, az ösztradiol és az ösztriol alkotja.Amíg az ösztrogén jelen van mind a férfiakban, mind a nőkben, a nőkben jelentősen magasabb mennyiségben termelődik a termékeny életkorban. Elősegíti a másodlagos női nemi jellegek fejlődését, mint a mellek és szerepet játszik a méhnyálkahártya vastagodásában, valamint a menstruációs ciklus szabályozásában. A nemi hormonok és hormonhatású készítmények (pl. fogamzásgátlók) minimális mértékben, de oldódnak vízben. A hormonhatású készítmények fogyasztásával ezen vegyületek koncentrációja nőhet a vizeletben, és így a környezetbe kerülnek, ahol nehezen bomlanak le, és mikroorganizmusok sem tudják bontani. A jelenlegi ivóvíz-tisztítási eljárások még nem veszik figyelembe a vizek hormontartalmát, és eltávolításuk meglehetősen körülményes. Ezért ivóvíz fogyasztásakor kisebb vagy nagyobb mértékben hormonok is kerülhetnek a szervezetünkbe. Példa káros hatásukra, hogy vízzel a szervezetbe jutó fogamzásgátlók férfiaknál impotenciát okozhatnak. 
A bolti tejtermékekben lehet számítani ösztrogénre. A sörben pedig a komló erősen fitoösztrogén-tartalmú. Félreértés ne essék! A házi tej negyon egészséges és reggelente egy félliter elfogyasztása aranyat ér. A sör is, ha nem vedeljük, akkor vízhajtő-vesetisztító hatása kétségtelen, tehát mértékkel fogyasztva gyógyszer. De persze a szóját sem ajánlom a férfiaknak.Ellenben a kurkuma, amellett, hogy erősen gyullasdáscsökkentó és rákellenes, májvédő, még az ösztrogénszintet is képes erősen csökkenteni.A csiperkegombának is van ösztrogénellenes hatása. Nem mellékes a mérgezett só, amelyben a kálium ugyancsak nemzőképtelenséget okoz, ráadásul a csapvízben rengeteg a hormon és szermaradvány, így nem csoda, ha lassanként ilyen szomorú hatás érvényesül. Megoldás a tiszta NaCl, és a méregtelenített víz (desztillálás vagy szénszűrés).
 A magyar férfi - most, mint statisztikai adat? Ültetik el a magocskát a fejekben, mint a depressziós magyar, alkoholista magyar...most a nemzőképtelen magyar...legközelebb mi lesz? Agresszív? Úgy kellett volna írni, hogy magyar nyelvet beszélő férfiak... Bár a jelzővel ellátott „magyar” problémák valósak és itt élnek sajnos nagy számban köztünk, de a legyártott statisztikák nem nyújthatnak teljes bizonyosságot társadalmunk állapotáról. Hiszen általában valamilyen politikai célt szolgálnak. 
A vízellátó hálózatba kerülő fogamzásgátlók is besegitenek. Nem tudnak mindent kitisztitani (vagy szándékosan nem is akarnak) és sok nöi hormont a vizzel együtt isszák a férfiak. De tagadhatatlan a sok bagó és tömény szesz is besegit, valamint a könnyű hozzáférés a kurvákhoz (és itt nem kifejezetten a hívatásos/fizetős vonulatra gondolok, hanem a szintén vadászó prédálókra), ahogy Fankadeli mondja: ruhában járó állatok. Az erkölcs fellazítása. A nagyvárosi farkas szerepkört szánva mindkét félnek Ahogy Fankadeli mondja: „...a Plázákban…húsok…, ruhában járó állatok”. Erre már rájöttek ezer éve őseink. Ezért volt a XIX. századig a viszonylag zárt közösségek kiközösítő hatása (zabigyerek, fattyú, céda, stb…), mint természet-törvény, ami vidéken kb. az 1950-es évekig még működött is, de a XX.századra eszeveszett polgáriasodás lázában(a vidék ellehetetleítése ekkor kezdődött) a városi tömörülések elvesztették ezen természetes immunrendszerüket. A városi sokféleség gyökértelenné tett, ez egyfajta elanyátlanodáshoz, kiszolgáltatottsághoz, könnyen befolyásoláshoz vezetett. A természetes életritmust felváltotta a megélhetés utáni hajsza, akár a nemzettársaid eltaposása révén is. Így taszultál erkölcstelenségbe, mint emberi mivolt, ez vezeti haszontalan pótcselekvésekhez/szerekhez a természettől városi barakkokba és természetes közösségétől elzárt lélektelen egyént. A közöny rabjává, élvhajhász kények játékszerévé züllesztve. Talán a legtöbbnél nem kellene a napi 1.5 csomag bagó, este a 4-5 sör, nőknél a 4-5-6 Bacardi kóla, meg mit tudom én, mi a divat most, a sok gyorséttermezés, meg minden. Nem is viszik átlagban olyan rosszul az emberek, ha mindezekre futja. 
Előbb kellene az egészségre gondolni, manapság fillérekért sportolhat az ember, de nem, "nincs rá idő, meg pénz", mondja általában az, aki órákat ül a facebook előtt, meg a bagó mindig ott lapul a zsebben/táskában, és minden hétvégén „bulizni”, meg lerészegedni jár, mert arra van pénz... Sajnos sok embernek szerencsés esetben csak 30-35 éves korára jut ez talán eszébe, de akkor lehet már baj van 15-20 év züllés után... 
Bíró Dalma összeállítása

Gyermeki rémálom az alkoholista szülő

Ma Magyarországon és úgy együttvéve a magyar társadalomban egyik legégetőbb torzulási problematika a szülői alkoholizmus, mint családmodell-bomlasztó tényező. Természetesen az egyéb más drogproblémák mellett, hiszen ne feledjük; - ez a szabados világtrend mára kinevelt egy könnyű-drogokkal napi szinten élő szülői réteget, akiknek a kutatások szerint nagy százalékban deviáns/degenerált/lelki sérült utódaik láttak napvilágot az elmúlt 20-25 évben. Nem véletlen az EU-s rehabilitációs trilliárdos támogatási forma állami szinten - korunk egyik legnagyobb pénz-legalizátora ez a munkahelyteremtőnek álcázott csöpögtető rendszer. De térjünk vissza az alkoholizmushoz. Az alkoholizmusnak különböző fajtái vannak. Van, aki minden nap szükségét érzi annak, hogy igyon, és van, aki nem iszik rendszeresen, de italozáskor elveszíti a kontrollt, nem tud mértéket tartani. Még akkor sem, ha tudja: a gyerekei félnek tőle, amikor részeg.
Az alkoholista szülő óriási teher a gyermeknek. Nagyon fontosak az anyai-apai visszajelzések, érzelmi megnyilvánulások, melyek torzulnak a bódult állapot során. Ez rossz ösztönöket, félelmet ébreszt a gyermekben, bizonytalan lesz. Egy alkoholista szülővel nehéz együtt élni, ám mindenre van megoldás.
Az alkoholizmusnak számos kiváltó oka lehet: nagy felelősség, stresszes munka, anyagi bizonytalanság.
Sokak véleménye szerint sokkoló az a finn kampányvideó, amelyet néhány hónappal ezelőtt töltöttek fel az internetre. A rövidfilm üzenete: „Így látnak minket a gyermekeink, amikor részegek vagyunk”. A videó valódi szörnyeket mutat be: azokat a szülőket, akik az alkohol befolyása alatt nevelik gyermekeiket. A kampány készítőinek célja az, hogy széles közönség megtudja, milyen kárt okoz a kicsikben, ha alkoholisták között él.
Sokan tapasztalják meg közvetlen környezetükben, hogy milyen veszélyes az a család, ahol egyik vagy akár mindkét szülő az alkohol rabja. Ezek a gyermekek sokszor vannak kitéve testi vagy lelki bántalmazásnak, szüleik elhanyagolják őket. A legfontosabb kérdés ebben az esetben az, hogy mi a jó a gyermeknek: egy ilyen családban felnőni, vagy ha szülők nélkül nevelkedik? Sok esetben a szemtanúk éppen azért nem hívják ki a hivatalos személyeket, mert a gyermeket féltik attól, ha kikerül a családból, talán még rosszabb sorsra jut. És közben ott lebeg a fejük felett a kétség: „ha a veszekedések és bántalmazások tragédiához vezetnek, én talán segíthettem volna.” A hivatalos eljárás azonban nem minden esetben jelenti azt, hogy a gyermeket kiszakítják a családi kötelékből. A családsegítő és gyermekjóléti szervezetek valódi célja az volna, hogy a problémát szüntessék meg, ne pedig a családot szakítsák szét. Gyermeket elvileg csak abban az esetben vesznek el a szüleitől, ha úgy látják, az élete forog veszélyben. Az első lépés mindig az, hogy a felnőtteket együttműködésre késztetik: ha belátják, hogy a kicsik is szenvednek az alkoholizmusuk miatt és hajlandóak elfogadni a segítséget, akkor nem feltétlenül kell szétrobbantani a családot.  Azok a gyermekek, akik alkoholista családban nőttek fel, még akkor is ha nem isznak, pszichológiai problémákkal küzdenek. Ezeknek a gyerekeknek jelentős gondjaik vannak az iskolai sikerekkel, de talán még fontosabb a viselkedésükben és a magatartásukban fellépő zavar, amely bűnözéshez vezethet.
Ha alkohol nélkül nem mennek bizonyos dolgok, akkor alkoholizmusról beszélünk. Ilyen például, ha valaki az estét, a vacsorát csak borral együtt tudja elképzelni. A túl sok üresjárat sem használ: sokszor előfordul, hogy azért iszik valaki, hogy unaloműzésként bódult állapotba kerüljön. A női alkoholizmus rejtettebb dolog, mint a férfiak esetében. Az alkoholizmus jeleit (szájszag, kompenzáló viselkedés) viszonylag könnyű eltüntetni, sokáig titkolható. A női alkoholizmus leggyakrabban úgy fordul elő, hogy az anyák mindennapi feladataik közé iktatják az italozást, sokszor, kis adagokat isznak és ezzel szoktatják rá magukat az alkoholra. A napi rendszeres szeszesital-kortyolgatás is alkoholizmusnak számít, csupán nem a hirtelen lerészegedés jellemzi, hanem a hosszan tartó mámoros állapot. Vedd észre, mint gyermek, hogy ez nem a te hibád! Sok alkoholista szülő hibáztatja gyerekét az alkoholizmusa miatt. Az alkohol hatására az ember sokkal inkább hibáztat bármi miatt másokat, mintsem magát. Ha gyakran történik erőszak a családodon belül. Van, aki segít? Egy legjobb barát, egy tanár, akiben megbízol – mind jó választások. Nem fognak elítélni és majd megpróbálnak segíteni. És ha tudja valaki, hogy min mész keresztül, akkor sokkal könnyebb lesz neked is megküzdened a mindennapokkal. Érdemes a barátod szüleit is beavatni, hogy ha szükség van rá, akkor 1-2 éjszakát náluk tölthetsz. Fontolgasd, hogy a lehető leghamarabb a saját lábadra állj. Nem egészséges olyanokra támaszkodni, akikre igazából nem számíthatsz – főleg érzelmileg nem. Sajnos ez a visszássága helyzetednek - hiszen ha így teszel, mégis csak sikerül a szabadosság terve, hogy szétszakítsa a családod. Az idő, a türelem, a megértés és a szeretet lehet itt a barátod...egyetlen segítséged.

Vadas Judit-Bíró Dalma

A McDonald's és a Coca Cola mögött


A McDonald’s a világ legnagyobb multinacionális étteremhálózata, a globalizmus emblematikus alakja, több mint 31 000 étteremmel a föld 118 országában. A terjeszkedése szinte megállíthatatlan, annak ellenére, hogy (állítólag) Bolívia már nemzeti szinten nemet mondott, Ausztráliában pedig a polgári szerveződés, bojkott hatására már szinte a fél ország McDonald’s mentes. Ha nem termel profitot elmegy, így megy ez. Ugyan Oroszországgal kapcsolatban is rendre megjelennek hasonló hírek, ezekről utólag mindig kiderül, hogy „vak lárma”, feltehetőleg Oroszország „nyugat ellenes” imázsát hivatottak színezni. Mert, hogy ez most a háttérhatalmi érdek. Alakulnak, illetve alakítják a pólusokat, dübörög a kondicionálás.
Minden jel arra mutat, hogy manipulált tézis (USA és csatlósai) és a látszólag ellene fellépő antitézis (Oroszország és csatlósai) irányított küzdelméből születik majd ismét az új világrend, de ez egy másik történet.
Bizony, ha az ember megismeri a cég igazi arcát, termékei élettani hatását, akkor abból egyenesen következik, hogynem segíti tovább a cég profit szerzését. Ha pedig kellő mennyiségű emberhez eljut az információ és azok legyőzve a tudatalattijukban, az információk hatására keletkező kognitív disszonanciát, nem mennek többet McDonald’s-ba magukat mérgezni, akkor előbb-utóbb Magyarország is McDonald mentes lehet! Nem könnyű lerombolni a média és egyéb elmemanipulációs eszközök segítségével, nem kis pénzből felépített pozitív képet, amit a cég magáról az évek során kialakított, most mégis erre teszünk kísérletet.
Kezdjük talán a Monsanto gyártotta (igen, inkább gyártja, mint termeszti) génmódosított krumplival. Amerikában az Organic Consumers Association nyomására ugyan állítólag már használja a cég, de mi a helyzet a világ többi pontján..?  Vajon a helyi termelők krumpliját használják, hogy ezzel támogassák a befogadó ország gazdaságát, vagy épp annak tönkretétele a céljuk?
Hogy készül?

„A krumpliból kivonják a természetes cukrokat, ami elszíneződést okoz, ezért hogy egységes színük legyen, szőlőcukorban áztatják őket. Van egy olyan hozzávaló is, ami megelőzi a szürkésedést. A krumplit megszárítják és maximum egy percig elősütik, utána fagyasztják és csomagolják. A sült krumplivá váláshoz még sokféle összetevő szükséges, köztük génmódosított kukorica-, szója-, repceolaj is van, a szójaolajat hidrogénezik is; van ugyanakkor habzást megelőző és vegyi tartósítást célzó (terc-butil-hidrokinon – THBQ, citromsav, dimetil-polisziloxán – E900), valamint mesterséges színezék (dinátrium-dihidrogén-difoszfát) is köztük.”
Persze, hogy a magyar gazda által megtermelt krumpli „piacképes” legyen, ahhoz előbb le kell rombolni a fogyasztókban a tökéletes, szinte csillogó aranysárga 15 centis génmódosított sült krumpli képét. A természetes, mondhatni istenadta krumpli nem ilyen „szép”, viszont cserébe nem kártékony az egészségre. Mérlegelj!
Viszont nem csak a saját életedet veszélyezted azzal, ha Ronald konyháján étkezel! Az cég arcának csak egyik oldala, hogy mérgezi a fogyasztóit, akik egyébként értehetetlen módon mégis rajonganak az étteremért, sőt egyenesen trendinek tartják! (Sajnos valójában nagyon is érthető, hisz ismerjük hogy működik a média-, és rajta keresztül az elmemanipuláció. Most épp a foci vébé által kiváltott pozitív érzések illúzióját fogják tudat alatt a Meki logójával párosítani. De említhetnénk a cég jelszavát is, ami alattomos módon beléd sulykolja: "szeretem")
Visszatérve, kiket veszélyeztetsz még azzal, ha a McDonald’s-nak profitot termelsz? Ahogy azt feljebb  már említésre került, közel 118 országban van manapság Meki. Így természetesen jut belőle a zászlaján Remfa isten csillagát viselő cion terror államba, ismertebb nevén Izraelbe is.
(Sőt inkább hordoztátok a Molok sátorát, és a ti istenteknek, Remfánnak csillagát, a képeket, melyeket csináltatok, hogy azokat imádjátok: elviszlek azért titeket Babilónon túl. Ap. Csel. 7:43)
Az első étterem itt 1993-ban nyílt. 1996-ban viszont már 125 volt belőle. 2009 óta pedig már McCafé néven is terjeszkedik a cég. Az éttermekben több palesztin is munkát vállal, viszont számukra tilos anyanyelvük használata munka közben. Ha mégis megteszik, azért kirúgás jár.
Izraelben természetesen a felhasznált alapanyagok 80%-a helyi termelőktől, kereskedőktől származik, beleértve a kóser marhahúst is. Így támogatva a Izrael gazdaságát. Ezt a világ más országaimban vajon miért nem lehet megcsinálni? 
Így nem meglepő talán, hogy a Chichagóban székelő Egyesült Zsidó Alapítvány és a Zsidó Föderáció (Cionista Föderáció) egyik legnagyobb partnere, támogatója a Coca Cola mellett, a McDonald’s. Ezzel talán még nem is lenne semmi baj, cég magán ügye, hogy kit támogat. Viszont, ha számításba vesszük, hogy az említett cionista szervezetek közvetlen kapcsolatban állnak az amerikai, illetve az irzaeli hadsereggel, akkor már némileg aggasztóbb lehet kép. Sőt, ezen szervezetek folyamatos anyagi és diplomáciai támogatást nyújtanak a terrorállamnak.  Továbbá igény esetén média megjelenést is biztosít a számára, így segítve kialakítani a megfelelő képet a terrorállamról az embirkák fejében. Az alapítvány "Fun-filled Summer Family Missions to Israel" nevű programján keresztül pedig „kirándulásokat” szervez civileknek, köztük természetesen gyerekeknek is, Izraeli katonai bázisokra, továbbá találkozókat szervez izraeli katonákkal, így reklámozza, sőt szeretteti meg a már egyébként is agymosottakkal a Palesztina elleni háborút.
Az alapítvány programja között szerepel továbbá kirándulások szervezése Kiryat Gat városába, ahol bemutatják a látogatóknak, milyen „fontos munkát is végeznek”. Képzelhetjük milyen fontos és szeretetre méltó munkák lehetnek egy Palesztinától erőszakkal ellopott, lerombolt majd újra felépített városban.  Az McDonald’s által (is) pénzelt alapítvány mindenesetre fontosnak tartja. Miképp fontosnak tarja azt is, hogy katolikus (római misztérium iskola) vezetőket vegyen magának, akik aztán templomaikban terjesztik a jóhiszemű híveknek a cionista hazugságokat, illetve Izraelt éltető propagandát folytatnak.
Ha már a Coca Cola is szóba került. Egészségre gyakorolt hatásai hasonlóak, mint a McDonald’s termékeinek. Sokkal inkább való rozsdamarónak, vagy WC tisztítónak, mintsem szomjúságoltó üdítőnek, és természetesen a haláliparral ápolt kapcsolata is hasonlóan mélyreható. 
A Coca Cola 1966 óta rendíthetetlen támogatója a cionista terrorállamnak, ismertebb nevén Izraelnek. 1997-ben az izraeli kormány hálája jeléül ki is tünteti a céget.
A Coca Cola minden évben finanszírozza az amerikai és izraeli kormányok "Kereskedelmi díját", amit olyan cégek kapnak, melyek támogatják izrael gazdaságát.
2009-ben a Coca Cola fogadást rendezett Ben-Eliezer izraeli dandártábornok, egyben háborús bűnös tiszteletére. Ben-Eliezer a terror állam védelmi minisztere is volt Ariel Sharon elnöksége alatt.
A Coca Cola Izrael az elfoglalt palesztin területeken működtet tejgazdaságot.
Gondold hát végig, akarod ezeket a programokat támogatni? Mert bizony minden egyes BigMac és Coca Cola elfogyasztásakor nem csak, hogy magadat mérgezed, de közvetve ártatlan palesztinok gyilkolását, lakóhelyeik lerombolását támogatod. Persze, egy fecske nem csinál… de képzeld el a helyzetet, mikor egy palesztin gyermek szemébe mondod:
„...most azért ne járjak McDonald’s-ba és ne igyak Coca Colát, mert az így megtermelt profit végül a népedet kiirtó bombaként manifesztálódik?”
Mondj nemet ezen cégek termékeire és mentsd saját és közvetve embertársaid életét!
Fontos megjegyzés: Az általánosítás része a problémánknak! Így szem előtt kell tartani, hogy míg minden cionista zsidó, vagy annak vallja magát, addig nem minden zsidó cionista! Illetve, a cionizmus terjedése egy évtizedeken átívelő manipuláció és kondicionálás eredménye, amit egy szűk érdekcsoport eszközként használ tervei megvalósítása érdekében.

Hírfigyelő Szolgálat

Ukrajna szírializálásának világpolitikai következményei

Szíriában három éve folyik egy belháború, mely eddig 150 ezer halottat, másfél millió menekültet és egy tönkretett, szinte a földig lerombolt országot eredményezett. Aszad haderejének haditechnikája jó, az elmúlt évek alatt a hadserege is felnőtt a feladathoz, komoly támogatást kapott a Hezbollahtól, a tartuszi orosz támaszpont kiváló információs hátteret biztosít számára és ennek ellenére három éve harcol a nehézfegyverzetet nélkülöző nemzetközi banditák ellen. Laikusok számára érthetetlen ez a hosszú belháború, de a hozzáértők jól tudják ennek az okait. Mindenekelőtt a korlátlan pénzügyi háttérrel rendelkező iszlám országok különösen magas zsoldja, a vallási fanatizmus, az etnikai gyűlölködés és a hatalommámor a belháború fenntartói, kiegészülve a nyugati cionista háttérhatalom által a rendkívül primitív, kannibalisztikus szokásokat ápoló terroristák haditechnikai, politikai és média támogatásával. Százezernyi terrorista a rendkívül magas halálozási arány ellenére mindig újra és újra feltölti sorait és így képes hosszú és kemény harcok megvívására a betondzsungelekben. A városi harc szabályait úgy határozhatnánk meg, hogy nincsenek szabályai. Döntő szó a kézifegyvereké és a harci tapasztalatoké. A németek által a varsói felkelés leverésekor kidolgozott harci eljárásokon sokat változtatni eddig nem sikerült, melynek a lényege a nehézfegyverzettel és légierővel rommá lőtt és bombázott ellenállási fészkek gyalogsági erővel történő megtisztítása és a romoknak a földdel egyenlővé tétele - robbantásos módszerekkel. Szisztematikusan, lépésről-lépésre, háztömbről-háztömbre, kerületről-kerületre, városról-városra.
Ukrajnában pontosan ez a szírializálódásos belháború kezd kialakulni. A cionista ukrán kormány érzi a veszélyt, és igyekszik ezt a folyamatot a kezdetén elfojtani, akár a legbrutálisabb módszerekkel is. Csakhogy egyrészt nincs hozzá ereje, másrészt már elkésett. Szíriával ellentétben itt az elnyomó idegeneket teljes mértékben kiszolgáló hatalommal szemben nem egy nemzetközi, fanatizált zsoldoscsürhe harcol, hanem kiváló harci tulajdonságokkal rendelkező katonanép hazafiasságtól vezérelt szabadságharcosai. Fegyverzeti ellátásuk napról-napra javul, bár nehézfegyverekkel nem rendelkeznek, de a gyalogsági fegyverek legveszélyesebb, legkorszerűbb változataival már igen. Ez lehetővé teszi számukra a városi harc sikeres megvívását, különösen úgy, hogy az ukrán hatalom hadseregének harci morálja egyenlő a nullával. A harci jelentésekben egyre gyakrabban szerepel helikopterek, repülőgépek, csapatszállító repülőgépek, felderítő repülőgépek lelövése, páncélozott járművek kilövései, nagy veszteségeket okozó rajtaütés szerű támadások sorozatai. Ezek arra mutatnak, hogy a szabadságharcosok a szíriai tapasztalatokat sikeresen ötvözik az afganisztáni tapasztalatokkal, és a csecsen háború tanulságaival. Az is fontos tényező, hogy a haditechnikát nem ezer kilométerekről kell beszerezni, hanem egy kis "szomszédolással". Ez azt jelenti, hogy nincs sérülékeny utánpótlási útvonal. Ha Aszadnak három év kellett ahhoz, hogy eredményeket tudjon felmutatni, Porosenkónak (a nyalókásnak) harminc év sem lenne erre elég. Már csak azért sem, mert az országa totális gazdasági összeomlás határán áll, nincs termelés, és a hagyományos piacait elveszítette. A NATO és az USA támogatni fogja, de csak úgy, ahogy a szíriai kannibál csürhét. Mert most ők is komoly bajban vannak, mivel változott a felállás, és sokkal bonyolultabb és költségesebb egy hatalmi gépezetet támogatni, mint a hatalom ellen lázadókat.
Ezt az USA nem is tudja egyedül megoldani. Oly sok sötét akcióban érdekelt a világ számtalan pontján, hogy a különben erős hadereje igen megosztott és közvetlenül be sem avatkozhatna, mert ez könnyen világháborús helyzetet idézne elő. Gazdaságilag viszont nem bírja a terhelést, ezért igyekszik európai szövetségeseit bevonni ebbe a műveletbe. Mindenekelőtt Németországot, akinek már most is rengeteg gondot okot az EU-n belüli megosztottság, valamint az orosz kapcsolatok romlása, mely magával vonhatja a kínai kapcsolatok romlását is. Ha Németország (és Franciaország) tevékeny és meghatározó szerepet vállalna az ukrajnai belháborúban, az gazdasági összeomlást válthatna ki az orosz piac és energiaellátás megszűnése miatt. Az egész EU-ban, mely igen rövid időn belül politikai válságok sorozatába torkollna, és a radikális erőket hozná helyzetbe. Ez az EU végét jelenti. 
Azt is látni kell, hogy Oroszország nagyon taktikusan él a helyzet kínálta lehetőségekkel, és a világ több pontján aktívan növeli a befolyását. Ezekre választ az atlantisták jelenleg adni képtelenek, annyira lefoglalja őket az Ukrajnában kialakult, számukra rendkívül kedvezőtlen helyzet. Porosenkónak a tudomására hozták, hogyha igen rövid időn belül nem lesz képes rendezni a helyzetet, mehet a süllyesztőbe. Képtelen ennek az elvárásnak megfelelni, és ezért egy olyan taktikát alkalmaz, mely a gonoszság csúcsteljesítménye. Fiatal, 17-18 éves iskolásokat (a két utolsó végzős osztályok tanulóit) besoroztatja katonának, és szinte kiképzés nélkül küldi harcba őket. Veszteségeik óriásiak lesznek, ez a korosztály meg fog semmisülni. Ezt a cionmédia nagy áldozatként tárja a világ elé, és igyekszik ez által a gyűlöletet a végsőkig felkorbácsolni. Ezrével kerülnek tömegsírba ezek a fiatalok, a betondzsungel áldozataiként. A belháborúk, a polgárháborúk a háborúk közül a legkegyetlenebbek. Egy idő után a kivégzések, a kínzások, az erőszak és a törvénytelenség mindennapossá válik, sőt, normálissá. Ilyen világban mit is tudnának elérni gyerekekkel, gyerek katonákkal. Afrikában még működik ez valahogy, de Ukrajnában a haditechnika és a hadtudomány mai magas fokán elképzelhetetlen a működése.
Erre a nyugat épp úgy nincs felkészülve, mint a gazdasági gondokra. Kénytelen lesz szembe fordulni az USA-val, illetve az azt irányító cionista háttérhatalommal. Erre fogja kényszeríteni a közvélemény és a nemzetgazdaságok leromlása. Ha el akarják kerülni az Európai Szabadságharcot, szakítaniuk kell az eddigi gyakorlattal. Ez az ukrajnai háború valódi tétje.
Ez ma még csak hipotézis, de oly sok a valós eleme, hogy joggal várhatjuk a megvalósulását.
Kassai Ferenc