2013. szeptember 22., vasárnap

Tudtad testvér?

…”A döbrögista maffia persze más jogcímeken is tízmilliárdokkal tömi a külhoni “magyarokat”, – miközben az anyaországiak nyomora napról-napra nő, és az ország eladósodottsága kifizethetetlen nagyságúvá duzzadt!”

A napokban, Párkányban /Szlovákia/ intéztem céges ügyeket a helyi OTP Bankban. A bankban kígyózó sor fogadott, a biztonsági őr az utcán osztogatta a sorszámokat. Kérdezte tőlem, hogy hova-hova? Mondtam, hogy céges számlát intézek, erre mondta, hogy csak egyenesen menjek tovább, nekem nincs szükségem sorszámra.
Az ügyintézés folyamán, továbbra is furcsának találtam a sort, így megemlítettem az ügyintéző hölgynek, hogy látszik, hogy ők sokkal jobbak, mint a szemközti CSOB Bank, mert az kongott az ürességtől.
Erre a következő párbeszéd zajlott le köztünk:
“Ááá, már ez megy egy hete. Most fizetjük a határon túli magyaroknak az iskolakezdési támogatást.
Nem tudta? A Bethlen Közalapítvány fizet az igény szerint.
Ti magyarok /mert a hölgy szlovák, csak remek magyar tudással/ fizettek minden határon túli magyarnak, aki igényli ezt.”
-Ne haragudjon, de ha nem banktitok, akkor megkérdezhetem, hogy mégis mennyit?
“Sajnos pontosan nem tudom, mert a kollégáim foglalkoznak ezzel, de úgy tudom, hogy függ sok mindentől, de úgy 70 és 150 Euró körül.”
Alig vártam, hogy haza érjek és utána nézzek. Nos akárhogy is kerestem, egy 2011 es Eduline cikken kívül semmit, de semmit nem találtam. /Ki a fene,olvassa az Edulinet? / Nos, az Eduline 2011-es cikke szerint, mintegy 246 ezer igénylőnek fizettek ki 5,4 Milliárd forintot. Ez igénylőként kábé 22 ezer forint. Ez megfelel az ügyintéző nő által említett, minimum 70 Eurónak.
Miközben itthon, ha iskolakezdési támogatást akarok adni a kollégáimnak, az agyament adminisztrációval jár, kápét már nem lehet adni és persze közel tízezer “kedvezményes” adó terheli, ha a maximum 29,600 forintot szeretném nyújtani, – addig a határokon túl élők egy roppant szimpla adminisztrációval és igényléssel megkapják készpénzben.
Már az is felháborító, hogy a határon túl élők szavazhatnak, holott nem itt élnek, nem itt adóznak, de hogy valakik Szlovákiában és a környező országokban, azért markoljanak fel pénzt, hogy az adott ország, adott tanintézményébe járhassanak a gyerekeik, felháborító. Az az 5,4 milliárd jól jött volna a magyar oktatásnak és egészségügynek is.
Mindenki gondolkodjon el ezen a dolgon és tegye fel a kérdést, tényleg csak az elmúlt nyolc év kormányai voltak nemzetrontók?
Budapest 2013 09-22
Fáni Lajos

Amerikai harci helikopterek Budapest fölött


3_apache_helicopters-1920x1200 Fotó hdwallpaper.org
Amerikai harci helikopter kötelék repült át a főváros felett vasárnap délelőtt – értesült a HavariaPress.
A két darab kétrotoros Chinook Ch-47 tipusú helikoptert, három Apache harci helikopter kisérte. Aki a budai oldalon látta a kis magasságban, hatalmas zajjal érkező légi monstrumokat, és a fürge harci helikoptereket, azoknak feltűnt a Chinook oldalán lévő nem mindennapi, gömb alakú felderítő konténer. (?)
A különlegesen felszerelt kötelék tegnap sötétedés után érkezett Románia irányából Ferihegyre és ma a reggeli órákban hagyta el az országot nyugati irányban. A HM sajtóirodájának tájékoztatása szerint a gépek bejelentett repülésen vesznek részt, nem gyakorlatot végeznek. (HVG.hu)
A Szabad Riport gyors ismertetője, a fent említett helikopterekről:
A CH–47 Chinook tandem-rotorelrendezésű kéthajtóműves nehéz szállító helikopter, amelyet a Boeing Vertol fejlesztett ki az 1960-as években elsősorban katonai célokra, korának leggyorsabb szállító helikoptere volt.
Végsebesség: 291 km/h – Hatótávolság: 2.020 km. – Hossz: 30 m. Fesztávolság: 18 m. – Súly: 10.480 kg. – Darabonkénti ár: 35.000.000–35.000 000. USD. (2008) – (Forrás: Wikipédia)
ch47_4 Forrás htka.hu
ch-47-chinook-10 Fotó usmilitaryhelikpoters.orgchinook-lift-hr Forrás guncopter.com
***
Az AH–64 Apache, az Amerikai Szárazföldi Hadsereg számára az 1980-as évek elejére kifejlesztett harci helikopter.
Végsebesség: 293 km/h. – Hatótávolság: 450 km. – Hossz: 18 m. – Fesztávolság: 15 m. – Súly: 5 662 kg. – Utazósebesség: 279 km/h. – (Forrás: Wikipédia)
Apache csata közben Fotó wallpapershop.netApache harci helikopter Fotó guns.comd.0051Szabad Riport Tudósító Iroda
Szóltam, hogy jönnek a “fasiszta” celebek, szóltam, hogy nem lesz jó, ha a szart lenyeled,
szóltam, hogy ki fogják lopni a szemedet,
azt mondtad, nyugi, mert ezek nem ilyenek.

Szóltam, hogy te leszel bűnbak a bankoknál,

szóltam, hogy rosszabb lesz Budapest Bangkoknál,
szóltam, hogy leköpnek költői esteden,
azt mondtad, nem kéne ördögöt festenem.

Szóltam, hogy ki fogják rúgni a mamádat,

szóltam, hogy elő lesz írva az alázat,
szóltam, hogy nevükre íratják hazádat,
azt mondtad, nem eshet meg ez a gyalázat.

Szóltam, hogy több lesz az erőszak szervezet,

szóltam, hogy lapít majd minden szakszervezet,
szóltam, hogy lesz majd itt bankszámla zárolás,
azt mondtad, unalmas már ez a károgás.

Szóltam, hogy te leszel hibás az árvízért,

szóltam, hogy nem kapsz majd gyufát se száztízért,
szóltam, hogy rajtad verik le a havazást,
azt mondtad, hagyjam már abba a savazást.

Szóltam, hogy viszi az egyház a sulikat,

szóltam, hogy mérnökök helyett majd kulikat
képeznek ezerrel, s bezárják a gyárat,
azt mondtad, ilyen a kereslet-kínálat.

Szóltam, hogy felbontják minden leveled,

szóltam, hogy feltörlik a padlót teveled,
szóltam, hogy nem lesz a várad a te házad,
azt mondtad, béke van, nyugi, ne parázzak.

Azt mondtad, nem érint téged, ha úgy lesz se,

azt mondtad, védje meg magát a férgese,
azt mondtad, ráérek, hiszem, ha látom,
így jártál, megszoptad, édes barátom
MEGÉRTE? EZT AKARTAD?
http://balrad.wordpress.com/2013/09/22/en-szoltam/

Sorra fegyverzik fel magukat az ukránok

Az ukrán fegyvertartók szövetségének becslése szerint jelenleg 2 millió a legálisan és több mint 3,5 millió az illegálisan tartott lőfegyverek száma Ukrajnában. Évente 10 százalékkal növekszik a fegyvertartók száma.

Miközben az ukránok közül egyre többen veszik fontolóra, hogy valamilyen pisztolyt vagy puskát szerezzenek be önvédelem céljára, elkezdődött a parlamenti és társadalmi vita a fegyvertartás engedélyezésének módosításáról.

Augusztusban terjesztett a kormány Mikola Azarov miniszterelnök nevével a parlament elé egy törvényjavaslatot, amelyben kiterjesztenék azok körét, akik gumilövedékes önvédelmi fegyvert birtokolhatnak. Míg jelenleg ilyen fegyvert csak rendfenntartók, parlamenti képviselők és újságírók tarthatnak Ukrajnában, a törvénymódosítás elfogadása után bárki kaphat rá engedélyt, ha büntetlen előéletű és mentálisan egészséges.

Közben egy másik javaslatot bocsátottak társadalmi vitára az ukrán fegyvertartók szövetségének tagjai. Szerintük ugyanis a gumilövedékes fegyverek nem a legalkalmasabbak a támadók és a betörők elleni védekezésre, viszont az egymás közötti vitákat egyre többen igyekeznek majd ilyen önvédelmi fegyverekkel elrendezni.

Heorhij Ucsajkin a szervezet megfigyelőtanácsának elnöke az újságnak nyilatkozva rámutatott arra, hogy él az emberekben az a tévképzet, miszerint ezekkel a fegyverekkel nem lehet ölni.

"Ha pedig ezt gondolják, gyakrabban és indokolatlanul használhatják. Ezzel szemben viszont nem kevés az olyan esetek száma, amikor gumilövedék halálos sérülést okozott" - fejtette ki. Szövetsége ezért azt javasolja, hogy inkább az éles lőfegyverek tartását engedélyezzék.

"Ha bárkinél lehet éles pisztoly, akkor a tulajdonosa kétszer meggondolja, hogy lőjön vele" - érvelt Ucsajkin.

Szerhij Lvovics, az ukrajnai sportlövész egyesület elnöke szerint előbb fel kell készíteni a civileket a lőfegyverekkel való bánásmódra.

"A fegyvertartás a felelősség tekintetében egyenlő súlyú az autóvezetéssel, ezért az engedélyhez támasztott követelményeknek is hasonlóaknak kell lenniük" - fejtette ki.

A szakértő rámutatott arra is, hogy ha valakit gumilövedékes fegyverrel ölnek meg, az elkövetőt nem lehet a fegyver alapján azonosítani. Ezzel szemben egy éles pisztolyból kilőtt lövedéken olyan egyedi nyomokat hagy a fegyvercső, mint az ujjlenyomat, ezáltal a gyilkos fegyver azonosítható.

Lvovics meggyőződése, hogy jelentősen visszaszorítaná a bűnözést, ha minél többen felfegyverkeznének Ukrajnában. Példaként hozta a balti államokat és Moldovát, ahol szavai szerint a lőfegyvertartás legalizálása után 50-70 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma.

A fegyvertartással kapcsolatosan mindenféle módosítást ellenez Hennagyij Moszkal ellenzéki parlamenti képviselő, volt belügyminiszter-helyettes.

"Őrült az, aki engedélyezi a lőfegyvertartást egy afrikai életszínvonalú országban, amely világvezető vodkafogyasztásban, és ahol minden negyedik lakos lelkileg sérült" - háborgott a képviselő.

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=5323

Ilyen a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzás!

„Magyarországon az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség” – 2006-ban, még Fidesz szóvivőként – nyilatkozta ezt Szijjártó Péter. A Fidesz prominensei – természetesen ellenzékben – időről-időre felrótták a kormánynak, illetve képviselőinek, hogy fölösleges luxuskiadásokra szórják el az adófizetők pénzét. No persze, amikor saját magukról van szó, már nem ilyen szigorúak a kormánypártiak.
Rogán Antal Vuitton táskája, Orbán Viktor Zegna nyakkendője, luxusutak, magángép – nagyon úgy tűnik, hogy ezek fedik le a Fidesz- féle plebejuskormányzást.
Ezekkel egyébként nem is lenne baj. Miért ne engedhetne meg néha egy kis luxust magának a zértünk, a zemberekért nap mint nap dolgozó, a gyarmatosítókkal, az államadóssággal és a rezsidémonnal való folyamatos harcban megfáradt Államférfi?
Belefér. Csak hogy pár éve még éppen a fent nevezett T. Urak szapulták a baloldalt „az indokolatlan luxuskiadások” miatt. Arról nem is beszélve, hogy az ország és a gazdaság jelenlegi állapotában (amit jelentős mértékben ugyanezen úriembereknek köszönhetünk) azért talán mégis elkelne némi szerénység a NER irányítói részéről.
Biztos például, hogy 2.5 millió forintos repülőjegyet kell venni és 5 csillagos luxusszállodában kell elszállásolni a nemzeti fejlesztési minisztert? Biztos, hogy 28 millió forintért kell különböző kormányzati delegációkat utaztatni Mexikóba és Kínába, a klímaügyi konferenciákra? Biztos hogy 1 millió forintnyi napidíjat kell kifizetni egy gyakornoknak? Biztos, hogy súlyos százezrekért kell lakásokat bérelni kormánytagoknak? Biztos, hogy ingyen autót kell biztosítani nekik?
Biztos, hogy havi 90 millióért kell kompenzálni minden minisztériumi dolgozót a tranzakciós adó miatt? Biztos, hogy milliós fizetéseket kell kifizetni a miniszterelnöki megbízottaknak (van belőlük egy pár) és biztos hogy 37 miniszteri biztosra is szükség van? Biztos, hogy 670 ezer forintot kell fizetni havonta egy 15 perces telefonos tanácsadásért? Biztos, hogy (az állítólagos beszerzési stop ellenére) közel 90 milliárdot (!) kell költeni jármű-, bútor-, telefon- és informatikai beszerzésre, utazásra és külsősök foglalkoztatására?
Most jön a kedvenc: biztos, hogy 1.3 millió forintért kell luxusvécét csináltatni a zuglói városházán? Az különösen „vicces”, hogy az elkövető az ex elszámoltatási kormánybiztos (sic!).
Persze folytathatnánk a felsorolást vég nélkül, de most csak a NAGYON LÁTVÁNYOS dolgokat emlitettük meg.
De persze ennyi talán elegendő is ahhoz, hogy nyugodt szívvel kijelenthessük: ilyen pazarló kormányzást nem láttunk még a rendszerváltozás óta. (Annak előtte pedig elképzelni sem lehetett még hasonlót sem!) Most kussol Szijjártó. No persze elég elfoglalt mostanában: milliókért utazgat a mi pénzünkből, ráadásul igen szerény sikerrel.
Ilyenek ezek. Bort isznak és vizet prédikálnak. Mindezt szemrebbenés nélkül. Közben meg befejezik az ország tönkretételét, ami még ér valamit (földet, trafikot, patikát) a haveroknak osztanak szét. Nagyon jó lenne, ha jövőre elküldenék őket a pi…ba melegebb éghajlatra (ezúttal a saját pénzükből) a T. Választók. (Birobidzsan nyáron nagyon meleg!)
(Egyenlitő nyomán )

Önrész nélkül, tízmilliós lakáshitelből vehetnének maguknak otthont a rendőrök

Önrész nélküli, kedvező konstrukciójú otthonteremtési hitelprogram megindítását javasolja a rendvédelmi dolgozók számára a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) és a Belügyminisztérium (BM), közölte az MRK elnöke vasárnap.

Dobson Tibor elmondta: az MRK a közelmúltban készítette el a rendvédelmi személyi állomány élet- és munkakörülményeinek fejlesztését célzó, 14 pontból álló javaslatcsomagját, amelyről pénteken tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszterrel, és megegyeztek a program ütemezéséről.

Az együttműködésről szóló megállapodást kedden írják alá a tárcavezetővel a rendvédelmi ágazati érdekegyeztető tanácskozáson, amelyen az összes országos parancsnok és vezető jelen lesz - közölte.

A javaslatcsomag része - ismertette Dobson Tibor - egy önrész nélküli, kedvező hitelkonstrukciójú otthonteremtési program elindítása a rendvédelmi dolgozóknak. A BM által támogatott terv szerint a kedvezményes hitel a tízmillió forintot is meghaladhatná személyenként - tette hozzá.

Dobson Tibor ugyanakkor kitért arra, hogy ehhez kormánydöntésre van szükség. Tudomása szerint a kabinet szerdán meg is tárgyalja a BM előterjesztését, és nem zárható ki, hogy azt akár az egész közszférára kiterjeszti.

A hitelprogram elindításáról ezt követően indulhatnak tárgyalások pénzintézetekkel - közölte.

Az MRK elnöke végül felhívta a figyelmet arra, hogy a rendvédelmi karnak a pénzügyőrök és az országgyűlési őrök szintén tagjai, ezért megállapodást szeretnének Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel és Kövér László házelnökkel is. Az említett otthonteremtési támogatás azonban e megállapodások nélkül is érvényes lenne a pénzügyőrökre és az országgyűlési őrökre - mondta Dobson Tibor.

A tavaly megalakult rendvédelmi kar a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak és közalkalmazottainak szakmai, érdek-képviseleti köztestülete, kötelező tagsággal.

MTI

Devizahitelek: Forradalmi megoldást dobott be két közgazdász

A devizahiteles probléma megoldására „új, eddig nem alkalmazott szemléletre van szükség” – írja Walter György és Berlinger Edina. A Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszékének munkatársainak a javaslata ennek a kritériumnak megfelel: a fizetni nem tudó adósoknak például jövedelemarányos törlesztést javasolnak. Felvetésüket a portfolio.hu közölte. Walter György és Berlinger Edina közgazdászok javaslata három eszközt kínál különböző fizetési helyzetben lévő adósok számára, melyet a portfolio.hu-n hoztak nyilvánosságra.
A késedelemben lévők, fizetni nem tudó adósoknak az elképzelés szerint kötelezően át kell térniük az ún. jövedelemarányos törlesztésre, miután a hitelüket forintosították. A javaslat szerint a bruttó jövedelem legfeljebb húsz százalékát kellene havonta törlesztésként befizetniük a bankoknak.
A jól (szerződésszerűen) fizető adósok választhatnák azt a lehetőséget is, hogy devizahitelben maradnak. Terheik azonban nekik is csökkenhetnének, mégpedig úgy, hogy az eddigieknél kedvezőbb kamatkondíciót vezetnének be a számukra. De választhatnák azt is, hogy áttérnek jövedelemarányos fizetésre: ebben az esetben az ő hiteleiket is forintosítanák, nincs árfolyamkockázat, viszont elmarad a kamatkedvezmény.
Jövedelemarányos fizetési lehetőséget kaphatnának a fix bérleti díj fizetésére a legkiszolgáltatottabbak, akiknek az Eszközkezelő nyújt megoldást. A szerzőpáros számításai szerint a futamidő egyidejű kitolódásával szinte minden jelenleg fizetni nem, vagy nehezen tudó adósnak a terhei nagyon jelentősen, a jelenlegi törlesztési összeg 40-60%-ára csökkennének. Itt a devizakockázat is teljesen megszűnik. A fegyelmezetten fizetők kamatterhei pedig akár 2-3 százalékponttal is csökkenhetnek.
A számítások szerint a bankok sem járnának rosszul. A hitelek összességét tekintve a megtérülésre nagyobb esély van, ráadásul, amit jelenleg az ügyfélbarátnak számító bankok is csak költségesen és egyedileg tudnak elvégezni (adósokkal tárgyalás, szerződés-módosítás, stb.), az most rendszerszinten, automatikusan, állami szerepvállalással valósulhat meg. Az állami költségvetést pedig mindez nagyon korlátozottan érintené, hiszen az állami szerepvállalás csupán a beszedési rendszer és az Eszközkezelő működtetésére korlátozódna.
A portfolio.hu-n megjelent írás egy 8 millió forintnak megfelelő deviza alapú, 15 éves futamidejű hitel törlesztését hasonlítja össze egy 150 ezer forintos átlagos nettó jövedelem esetében – a havi törlesztő 22 éves futamidő mellett 27 ezer forinttal lenne kevesebb havonta.
(HVG)