2013. október 2., szerda

Irán: két 'pogány' közt, egy hazáért...

Érdekesen alakul az iráni külpolitika. Az új elnök negyed órát beszélget Obamával. Az eddigi iráni állásfoglalásokkal szemben kijelenti, micsoda gonoszok voltak a nácik. Majd békülékeny hangot üt meg az ENSZ közgyűlésen New York-ban. Emiatt a pálfordulás miatt ellenségeik már dörzsölik a kezüket, a barátaik meg néznek meglepődve, mi történik Teheránban.
Az ellenségek azt is tudják, hogy minden olyan országot, amelyek egyezkedni kezdtek az Egyesült Államokkal, és bármilyen egyezségre is jutottak, fegyverek pusztítottak el, méghozzá amerikai fegyverek. Kiváló példa erre Líbia. Irán önként dugná a fejét a hurokba? A barátok pedig összehúzott szemekkel néznek, és azon törik a fejüket, hogy ez egy újabb vezércsel, vagy valóban megbolondultak néhányan Iránban?
Az éremnek két oldala van. Irán szemszögéből nézve kezd kissé aggasztó lenni a helyzet. Hiába a harcias hozzáállás, az ország ellen bevezetett embargó érezteti a hatását. Magasak a fogyasztási árak, az árucikkekben kezd hiány mutatkozni, emiatt erősödik a csempészet és a fekete piac. Olajból nem tudnak annyit eladni, amennyi fedezné a mezőgazdaságból és az iparból származó bevételek kiesését. Irán pénzügyi tartalékai erősen megcsappantak. Egyes elemzők szerint fél év, mások szerint három hónapra elegendő tartalékokkal rendelkezik Teherán. Rohani elnök tehát előre elgondolt stratégia alapján kezdett nyitni a Nyugat felé, hátat fordítva az eddigi harcos kiállásnak, de ha ennek csak az az indítéka, hogy megtartsa hatalmát, akkor háborúba fogja dönteni az országot.
Az USA részéről is itt az idő tárgyalni Iránnal. Obama elnök arról próbálta állítólag meggyőzni Rohanit, hogy feloldanak minden tilalmat és embargót Teheránnal szemben, ha átláthatóvá teszi az atom programot, és befejezik Szíria támogatását. Ebből a szíriai kérdés a nagyobb jelentőségű, mert a Nyugat katonai hanyatlását okozhatja egy újabb vereség. Felboríthatja a hosszútávú katonai terveket, helyzetbe hozza a keleti erőközpontot az arab világban. Csakhogy ők is tisztában vannak vele, hogy Teherán tartalékai erősen fogyóban vannak és a tartalékok kimerülésével megkezdődnek az utcai megmozdulások. Ha pedig Rohani bukik, akkor a Forradalmi Gárda támogatásával egy sokkal radikálisabb vezetés fog hatalomra kerülni, és akkor pedig minden marad a régiben, Teherán tovább támogatja Damaszkuszt – kerül, amibe kerül - az iráni néppel könnyűszerrel elfogadtatják, hogy azért szükséges mindez, mert Szíria után Irán következik. A pénzeket elnyeli a háború támogatása és a hadsereg, Irán pedig egyre jobban elszegényedik. A keleti blokk, Moszkva és Peking tudna segíteni, de akkor viszont sokat kellene feladni az önállósági politikából, melyet Irán nem nagyon akar feladni. Iránnak, amely nemrég még Törökországhoz hasonlóan birodalmi álmokat kergetett, át kell gondolnia hozzáállását, és azt, hogy jobban nyit a Kelet, vagy a Nyugat felé. 
Ez voltaképpen a 22-es csapdája. Ha nyitnak a nyugat felé, sokat fel kell adni a függetlenségből, sőt előbb-utóbb a liberalizmus és a durva kapitalizmus is beteszi a lábát, végül pedig elkerülhetetlen a gyarmatosító háború és a kőkorszakba visszabombázás. Ha kelet felé nyit, akkor sokkal komolyabb katonai együttműködést kell kialakítani, megjelennek a keleti tömb katonai struktúrái, katonai megfigyelő állomások, hadi kikötő, és titkosszolgálati együttműködés. Ez szintén annak a függetlenségnek a feladása, melyet eddig Teherán élvezett. Ebben az esetben annyi a különbség, hogy a keleti tömbbel való szorosabb együttműködés nem végződik háborúval. Bár abban az esetben még mindig lehetséges egy nyugati bombázás, de ahogy látjuk, Moszkva hathatós támogatása képes még ezt is megakadályozni a jelenlegi világpolitikai helyzetben. Rohani elnök talán azzal próbálkozik, amivel Ukrajna is egyre sikertelenebbül? Kétkulacsos politikát folytatni az időhúzásra apellálva? Eléggé méltatlan lenne az eddigi iráni politikához, de a muszáj nagy úr, és a szükség néha törvényt bont.
Irán mindenesetre nehéz helyzetben van. Az iszlám világ egyik legfejlettebb országa, amely óriási eredményeit magának köszönheti, most válaszút elé kerül. Az a világpolitikai berendezkedés, amely az elmúlt évszázadban kialakult és két pólusra osztotta a világot, most látványosan visszarendeződik. Mondhatnánk, hogy jobb lenne sok-sok független állam színes világa, de ebbe a képletbe belerondít a cion-atlantista törekvés, az imperialista expanzió, a harácsolás, újragyarmatosítás, amely tovább folytatta alattomos tevékenységét akkor is, mikor a másik fél összeomlott, illetve összeomlasztotta a nyugati ideológia beférkőzése. A két pólusú rend megszűnése után azt hihette volna a világ, hogy ledőlnek a falak, szabadok lesznek az országok, a Nyugat is visszafogja magát és engedi, hogy a népek és nemzetek felvirágozzanak a saját szabadságukban. Ehelyett éppen az ellenkezője történt, megindult a bankokon, gyárakon, koncessziókon keresztüli gyarmatosítás. Ennek következtében kezdett visszarendeződni a két pólusú rend. Ebből pedig nem maradhat ki senki, színt kell vallani, jobbra vagy balra. Irán most érkezett el ehhez a választóvonalhoz, és nem lesz túl sok ideje választani.
Kemény Gábor




Irán bemutatta hazai gyártású drónját
Az iráni hadsereg szárazföldi hadereje szombaton bemutatta hazai gyártású új katonai drónját, amely 4,57 kilométeres magasságban nyolc órán át képes folyamatosan repülni, és effektív hatótávolsága 200 kilométer, közölte a Press TV.
A Yasir névre keresztelt drón egyik tulajdonsága, hogy képes távoli célpontokat felismerni és célba venni. A pilóta nélküli repülőgép a legmodernebb felderítő rendszerrel lett felszerelve. A szárazföldi erők drónjait Irán keleti és délkeleti határvidékén használják a biztonság megerősítésére.
Irán pénteken jelentette be, hogy megkezdte az UAV Shahed 129 katonai drón tömegtermelését, amely egyszerre nyolc bombát vagy hazai gyártású Sadid rakétát képes hordozni.


(CRI)

Az USA már 1993-ban tervezte Szerbia bombázását

A szerbiai katonai célpontok bombázását az Egyesült Államok már 1993-ban is mérlegelte annak érdekében, hogy megakadályozzák az úgynevezett Nagy-Szerbia létrejöttét - olvasható az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) egyik jelentésében, amelyet 300 másikkal együtt a közelmúltban oldottak fel a titkosítás alól.
A Nagyobb Szerbia: a 90-es évek balkáni bajkeverője címet viselő jelentésben több lépés is szerepel arra vonatkozóan, hogyan lehetne megakadályozni az úgynevezett Nagy-Szerbia megalakítását. Ezek között szerepel a Szerbiával szembeni kemény szankciók bevezetése, az ország politikai kirekesztése a nemzetközi kapcsolatokból, Bosznia és Horvátország felfegyverzése, a bosnyákok számára biztonságos területek kialakítása Boszniában, légitámadások Bosznia területén, és "lehetséges légitámadásokkal való fenyegetés, illetve azok megvalósítása szerb katonai célpontok ellen".
A CIA szakértői úgy értékelték, hogy a Nagy-Szerbia folyamatos problémaforrás lesz a Balkánon a 90-es évek nagy részében. "Amikor Belgrád megszilárdítja erejét és területét, valószínűleg a szomszédos országokban is gondokat okoz majd, etnikai tisztogatást indít el Koszovóban, és tömegpusztításra alkalmas fegyverekre, például vegyi fegyverekre is szert tehet. Nagy-Szerbia valószínűleg nem habozik majd, hogy határain kívül kisebb erőszakot alkalmazzon, és megpróbálja Bosznia és Macedónia nem szerbek lakta részére, valamint a horvát tengerpartra is kiterjeszteni területi fennhatóságát" - fogalmazott a CIA.
"Arra számítunk, hogy a nacionalisták, a katonaság és a rendőrség támogatni fogja Milosevicet a hatékony embargó, a dolgozók nehéz helyzete és a hiperinfláció ellenére is. Ha ez mind megtörténik, valamint Szerbia jelentős területeket veszít Boszniában és Horvátországban, véleményünk szerint csak akkor fogják a nacionalisták és a katonák megdönteni a milosevici rezsimet. Azonban ha Milosevic távozna, akkor is a nacionalisták kezében maradna Belgrád. Szerbia továbbra is kitartana amellett, hogy erővel is létrehozza az etnikailag tiszta Nagy-Szerbiát. A koszovói albánokat viszont meg lehetne menteni az etnikai tisztogatástól, ha Milosevicnél gyengébb lenne az utódja" - áll a jelentésben.
Egy másik, 1993 februárjában kelt jelentés, amelyet a Vecernje Novosti című szerbiai napilap ismertetett internetes oldalán, pedig a lehetséges szerbiai reakciókat is elemzi. A lap szerint a húsz évvel ezelőtt leírtak egy alternatív történelmet bemutató filmforgatókönyvre hasonlítanak. Eszerint a politikai elszigeteltségre a szerb vezetés akár úgy is reagálhatott volna, hogy külföldi diplomatákat ejt fogságba. Az amerikai hírszerzők attól is féltek, hogy a szerb félkatonai egységek terrortámadásokat indítanak különböző nyugati országok ellen - írta a szerbiai lap.

(mult-kor.hu )

Panaszt tenni az ENSZ-nél a kilakoltatások ellen!



united-nations-11Hónapok óta szorgalmazzuk, hogy az otthonvédő szervezetek tegyenek panaszt az ENSZ-nél is! – Mint az alábbiakban olvasható; ez az eljárás akár eredményes is lehet. – Rómát, kilakoltatás mentes várossá nyilvánították. – SzRTI

- Kilakoltatás-mentes világért kampány -

…”Olaszországban 600 000 embert fenyeget kilakoltatás lakbér-hátralék, vagy az állami lakásszektor privatizációja miatt. A kilakoltatás-mentes világért kampány helyi sejtje civil ellenállást fejtett ki kilakoltatások helyszínén, utcai tiltakozásokat szervezett, javaslatokat nyújtott be a Parlamentnek, és panaszt tett az ENSZnél. Ez utóbbi eredményeképp az ENSZ vizsgálatba kezdett, mely végén Rómát „kilakoltatás-mentes várossá” nyilvánították, más városokban pedig felmérték az üresen álló lakásokat…”

A kilakoltatás-mentes világért kampány egy nemzetközi szolidaritási akció, amely a lakhatás biztonságáért és méltóságáért küzd.
Céljuk az, hogy a közvélemény figyelmét arra a milliárd emberre irányítsák, akik világszerte elégtelen lakáskörülmények között vagy a hajléktalanság veszélyében élnek, – akiket a kilakoltatás veszélye fenyeget, – a nagyszabású ingatlan, – vagy más jellegű spekuláció, – társadalmi, gazdasági vagy etnikai diszkrimináció, – vagy a háború, vagy pedig a természeti katasztrófák következtében.
zero_evictions_campaignHosszú távú céljuk a biztonságos lakhatási jog elérése minden ember számára – ami azt is jelenti, hogy senkit nem lehessen kilakoltatni anélkül, hogy számára ne álljon rendelkezésre tisztességes, biztonságos alternatív szálláshely, amelyet az érintettek is ismernek és elfogadnak.
A szervezet felhívja világ vezető hatalmainak (köztük az Európai Uniónak) a figyelmét arra is, hogy a szegénység csökkentésével kapcsolatban 2020-ra kitűzött céljaik megvalósulása igencsak kétséges – a közszféra leépítése és a szociálpolitikai kiadások csökkenése világszerte a szegénységben élők számának drasztikus arányú emelkedéséhez vezethet.
A mozgalom a 4. Szociális Világfórumon indult Mumbai-ban 2004. januárjában, s megpróbálja a társadalom minden rétegét megszólítani, kezdve magukkal az érintettekkel.
Azon túl, hogy a konkrét kilakoltatások ügyében lendül akcióba, támogatja a jó gyakorlatok cseréjét lakossági szervezetek, önkormányzatok és egyéb szereplők között.
Számos országban vannak tagszervezeteik – Nairobiban pl. 300 000 embert fenyeget kilakoltatás a nagyszabású városfejlesztési projekt következtében, ami autópályák, vasútvonalak és villanyvezetékek építését, s evvel egyidejűleg az útjába kerülő lakások lerombolását jelenti.
Olaszországban 600 000 embert fenyeget kilakoltatás lakbér-hátralék vagy az állami lakásszektor privatizációja miatt. A kilakoltatás-mentes világért kampány helyi sejtje civil ellenállást fejtett ki kilakoltatások helyszínén, utcai tiltakozásokat szervezett, javaslatokat nyújtott be a Parlamentnek, és panaszt tett az ENSZnél. Ez utóbbi eredményeképp az ENSZ vizsgálatba kezdett, mely végén Rómát „kilakoltatás-mentes várossá” nyilvánították, más városokban pedig felmérték az üresen álló lakásokat.
2013. októberében fokozott kampánytevékenységre szólítják fel a különböző országokban működő aktivistákat, melyek mind elérhetőek – és szolidaritásban támogathatóak lesznek az interneten keresztül.
Az akció egyik fő eseményére október 18.-án kerül sor Genfben, ahol felállítják a Kilakoltatások Nemzetközi Vizsgálóbizottságát. A vizsgálóbizottság különböző lakhatási jogokkal kapcsolatos szereplőkből – civil szervezet képviselőiből, lakók csoportjaiból és kutatókból áll, és a nemzetközi jogszabályok és vállalások alapján nyilvános ülésen vizsgálják ki az egyes panaszra beterjesztett eseteket.
A vizsgálat eredményét széles körben terjesztik, többek között ajánlások formájában. Szeptember 30-áig bárki küldhetett olyan eseteket, amelyeket kivizsgálásra szerettek volna felterjeszteni.
Szabad Riport Tudósító Iroda

Hogy kell önállóan megélni tanyán?

Ásotthalom - Hogy kell önállóan megélni tanyán? – ezt mutatta meg az ásotthalmi tanyagazda, Fackelmann István. Egyedülálló programját munkanélkülieknek és a kiköltözőknek hirdette meg.

– Kiköltöztem anyámhoz egy Ruzsa melletti tanyára, nincs közöm a gazdálkodáshoz, mégis szeretném, ha a föld megélhetést adna. Most figyelek, tudni akarom, miből mi lehet, például hogy kell a vegyszereket kezelni. Alapvetően mindenhez pénz kell, látom, kitől érdemes kérdezni – mondta a szegedi Róbert (36), miért vágott bele az ásotthalmi Tanyasuliba. Korábban próbálkozott spárgatermesztéssel, de azt mondja, a multik annyira leszorították az árakat, hogy a felvásárló ki se megy a terményért, eladhatatlanná vált. Lépnie kell. Ottjártunkkor szénát rakodott. Társai metszettek, trágyát hordtak, karámot építettek. Munkanélküliek, van földjük, jószágot is tartanak, tehát nem új nekik, amit a tanyagazda mutatott, mégis hasznosnak ítélik a képzést. Nimcsovics Attila (41) szerint tapasztalatszerzésnek sem utolsó, mert látják, hogy csinálják mások, nagyban. Turcsik Dániel (43) hozzátette, fontos, hogy elfogadják az itt töltött 4 napjukat munkának, vagyis a segély folyósításához előírt minimum 30 napból megint teljesítettek valamit.

Tanyasuli kiköltözőknek és munkanélkülieknek. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– Munka kellene, hiába ajánlja a családgondozó a Tanyasulit, mégis munkanélküliek maradunk; a srácok november óta nyögik, de én már 15 éve. Tönkrement minden, nincs helyette semmi, csak a segély. Vagy legfeljebb feketén dolgoztat valaki – vette át a szót Turcsik Sándor.

– A Tanyasuli az önellátás lehetőségét akarja megadni, és hogy visszaadjuk az önállóságba vetett hitet. Ott a sok holt föld, nem tévézni meg hamburgerezni kell. Nem pár csirkéről, konyhakertről beszélek, hanem rendes háztájiról, amit mostanában olyan sokat emleget a kormányzat. Mindenhez pénz kell? Pályázatokon az is előteremthető – foglalja össze kezdeményezése lényegét Fackelmann István ásotthalmi tanyagazda. Az országban egyedülálló programját két turnusban egy ásotthalmi és a ruzsai 10 fős brigáddal próbálta ki előbb a saját tanyáján, majd Gyömbér Péternél. A képzést a Nemzeti Művelődési Intézettel indította be, egy elméleti napot három gyakorlati követett. Volt abban kertészkedés, gyümölcstermesztés, állattenyésztés, erdő- és vadgazdálkodás, termékfeldolgozás, hogy a résztvevők elhiggyék, képesek jó minőségű élelmet előállítani, ha megfelelő szakmai ismeretekkel segítik őket. Többen kérték a folytatást is a horgászat, vadászat, gasztronómia témakörében. És ez csak a kezdet, a Tanyasuli-programot a szülőatyja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában mutatja be októberben.

Dombai Tünde

A Világbank volt munkatársa az elit világuralmi terveiről


Karen Hudes a Yale Egyetem jogi karán végzett és több mint 20 évig volt a Világbank jogi osztályának munkatársa. Amikor a bankon belüli korrupció leleplezése miatt elbocsátották, már a szervezet vezető jogtanácsosa volt. Pozíciójának köszönhetően pontosan látta, miként uralkodik a globális elit a világ felett és ezt az információt most nyilvánosságra hozta.
Karen Hudes szerint azt elit legfőképpen egy maroknyi, szorosan ellenőrzött pénzintézet és mega-vállalat segítségével uralja bolygónkat. A cél a teljes dominancia, valamint, hogy minden ember és kormány adósságban ússzon. A folyamat részeként a politikusokat hozzászoktatták a kampányaik támogatásaként folyósított hatalmas pénzjuttatásokhoz. Mivel a nagy médiabirodalmak is az elit tulajdonában vannak, a tömegmédia szorosan felügyelt információfolyama nem engedi, hogy az igazság kiderüljön, és az emberek rájöjjenek, hogy valami nagyon nincs rendben a rendszerrel.
Ezúttal senki sem mondhatja, hogy egy összeesküvés-elméleteket gyártó őrültről van szó. Karen Hudes először az amerikai Export Import Bank, majd 1986-tól 2007-ig a Világbank munkatársa volt és több jogi szervezetet alapított. Ma leginkább az elit által a világ vagyonának megszerzéséhez használt korrupt pénzügyi rendszer leleplezésére koncentrál.
A New American-nek adott interjúban kifejtette, hogy az emberek szinte ellenállás nélkül hagyják, hogy az elit egyeduralmat szerezzen a föld forrásai felett:
A Világbank volt vezető jogtanácsosa, Karen Hudes szerint a globális pénzrendszert korrupt, hataloméhes egyének kis csoportja uralja, akiknek érdekei a magánkézben lévő amerikai Federal Reserve Bank körül forognak. Ez a hálózat a médiát is uralja, így bűntetteiket könnyűszerrel elfedezhetik, magyarázza. Az interjú során elmondta, hogy amikor megpróbálta leleplezni a Világbank körüli problémákat, elbocsátották. Jelenleg, más leleplező informátorokkal közösen eltökélt szándéka, hogy feltárja és felszámolja ezt a korrupciót. Karen biztos a sikerben.
A svájci PLoS ONE csoport által az üzletvilág feletti hatalom központosításáról készült tanulmányt idézve rámutatott, hogy a főleg pénzintézetekből és központi bankokból álló szervezetek kis csoportja hihetetlen hatalommal bír az egész világ felett. „A világ erőforrásait ez a kis csoport birtokolja,” mondja, hozzátéve, hogy „a korrupt hatalomszerzők” a médiát is a markukban tartják. „És hagyják nekik, hogy mindezt megtegyék.”
A Karen által idézett svájci tanulmányról már korábban is szó volt:
A tanulmány a világ 43 060 transznacionális vállalatát és az azok közötti tulajdonosi hálózatot vizsgálta. Ennek alapján felállították a globális gazdaság magját alkotó 1318 vállalatot feltüntető „térképet”.
A kutatás megállapította, hogy a csoporton belül 147 vállalat egy szuper-egységet alkot, ami a csoport vagyonának 40%-a felett rendelkezik. Valamennyien tulajdonosai egymás cégei egy részének vagy teljes egészének. Ezek közül a legtöbb bank, a legnagyobb 20 között a Barclays és a Goldman Sachs is szerepel.
„Tulajdonképpen a cégek kevesebb, mint 1%-a irányítja az egész hálózat 40%-át,” mondja James Glattfelder, a zürichi Svájci Állami Intézet komplex rendszerelméleti kutatója, a PLoS One folyóiratban hamarosan megjelenő tanulmány társszerzője.
A globális elit persze nem csupán ezeket a mega-vállalatokat irányítja. Hudes szerint a föld szinte valamennyi országának pénzügyeit irányító, nem a nép által választott, felelősségre soha nem vonható szervezeteket is ők uralják. A Világbank, az IMF és a Federal Reserve-höz hasonló központi bankok irányítják a világ pénzforgását és kényük kedve szerint állítják elő valutáikat.
Ezeknek az intézményeknek a csúcsán pedig a Nemzetközi Fizetések Bankja, a BIS található, ami nem egyéb, mint a központi bankok központi bankja. Sokan még a létezéséről sem tudnak, pedig igen fontos szervezetről van szó. Egy korábbi (az idők jelei oldalon is megjelent) cikkben részletesen foglalkoztunk az intézmény történetével:
A világ pénzügyeit egy, a legtöbb ember számára teljesen ismeretlen, rendkívüli hatalommal rendelkező nemzetközi szervezet irányítja. A szervezet, ami tulajdonképpen a központi bankok központi bankja, a Nemzetközi Fizetések Bankja nevet viseli. Központja Svájcban található, de rendelkezik irodákkal Hongkongban és Mexikóvárosban is. Nem tartozik beszámolási kötelezettséggel egyetlen hatóság felé sem, nem fizet adót és minden törvény felett áll. Még a Wikipedia is elismeri, hogy „egyetlen nemzeti kormány felé sem tartozik felelősséggel”.
A II. Világháború alatt még a nácik pénzét mosta tisztára, ma azonban legfőbb feladata a központilag megtervezett globális pénzrendszer irányítása. 58 központi bank tartozik hatáskörébe a világon és sokkal nagyobb beleszólása van egyes országok, például az Egyesült Államok irányításába, mint bármelyik politikusnak a világon.
A központi bankok vezetői kéthavonta összegyűlnek a svájci Bázelben, ahol mindannyiunkat érintő kérdésekről döntenek úgy, hogy az elhangzottakról rajtuk kívül nem igen tud senki. A szervezetet a globális elit alapította, a globális elit javára és a fokozatosan kialakuló globális gazdasági rendszer egyik legfontosabb szereplőjének szánják.
Ez a rendszer nem a véletlen műve és nem is a közelmúltban kezdték kiépítését. Egy korábbi cikkben többek között Carroll Quigley történelemprofesszor 1966-ban kiadott könyvéből is olvashattunk egy részletet, amiben a szerző az elit által a Nemzetközi Fizetések Bankjának szánt szerepről is ír:
A pénzügyi kapitalizmus erőinek egy másik messze nyúló célja is volt, ami nem kevesebb, mint létrehozni a pénzügyi hatalom magánkézben lévő globális rendszerét, ami minden ország politikai rendszere és a teljes világgazdaság felett is hatalmat gyakorolhat. A tervek szerint ezt a rendszert, feudalista módon, a világ központi bankjai közös erővel irányítják majd, magán összejövetelek során hozott titkos megállapodásokon keresztül. Ennek a rendszernek a gerincét a svájci bázeli központú Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) alkotja, ami a világ központi (szintén magánkézen lévő) bankjai tulajdonában lévő magánbank.
Ma pontosan ez a helyzet.
Egy neo-feudalista rendszerben élünk, ahol az állampolgárok és kormányaik az adósság rabszolgái. A rendszert a központi bankok és a Nemzetközi Fizetések Bankja felügyelik. Irányításuk alatt a világ vagyona szép fokozatosan a globális elit markába vándorol.
Ami a legszomorúbb a helyzetben, hogy mivel az elit irányítja, hogy mit lát, hall és gondol a többség, csak kevesen látják, hogy mi történik valójában. Az Egyesült Államok csatornáin látható hírek és szórakoztató műsorok 90 százalékát hat óriási társaság felügyeli.
Ez az a rendszer, amit sok korábbi próbálkozáshoz hasonlóan, most Karen Hudes is megpróbál leleplezni.
Interjúk (angol nyelven):
RT.com
Power Hour
Greg Hunter


Forrás: The Economic Collapse


http://idokjelei.hu/2013/10/a-vilagbank-volt-munkatarsa-az-elit-vilaguralmi-terveirol/

Szőlőmag őrlemény.

*Szüret után beáztatjuk lavórba ami a présben maradt, jól megkavarjuk, a héja úszkál egy darabig, a mag hamarabb leül az aljára. *Kiszedjük a héjat,  szűrőn vagy szitán át leöntjük a magról a vizet, ponyván vagy lepedőn szétterítve megszárítjuk a magot.*Én üvegben tárolom a kamrában, és kávédarálóban őrlöm kis tételekben. Napi néhány kávéskanál kell csak belőle.
*Sokan akiknek van szőlőjük, nem is gondolják, hogy ez a "melléktermék" ilyen hasznos és értékes alapanyag, és érdemes feldolgozni. *
*Adjátok tovább a tudást gazdálkodó ismerőseiteknek! *
*Jövedelem-kiegészítő tevékenység is lehet. *

*Szentgyörgyi Albert* neve mindenkinek ismerősen cseng, ha a C-vitaminra gondolunk, de valójában mi is volt az első felfedezése? Először Nobel-díjas tudósunk, *Dr. Szentgyörgyi Albert* írta le még 1936-ban a*szőlőmag*emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő mondta ki azt is először,
hogy a *szőlőmag* tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst. Nobel díjas tudósunk a 30-as években piros szőlő és szőlőmaggal kapcsolatos kutatásokat végzett, amikor rájött a lényegre: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunerősítő és antioxidáns.

*Mégis, miért nem hallunk erről a fantasztikus termékről?*
Talán mert túl jó a hatása (*18x erősebb a C-vitaminnál és 50x erősebb antioxidáns az E-vitaminnál*), talán mert hő hatására sem megy benne tönkre a hatóanyag, talán mert jobb importálni növényeket a titokzatos Amazóniából, vagy esetleg mert nem akarják egyesek, hogy ilyen egészséges dolog legyen a kezünkben.

Ez Magyar termék és felfedezés!
A szőlőmag mikroőrleményben levő *polifenolok* antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.
*A szőlőmag őrlemény hatása, összetétele*:
Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a *daganatos sejteket*, ugyanakkor ez egészségesekben nem tesz kárt. Ilyen szempontból a jövőre nézve a *szőlőmag kivonat* igencsak ígéretes választásnak tűnik. A *szőlőmag őrlemény* segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő
szabadgyököket, a nagy töménységben jelen lévő polifenol vegyületek segítségével, melyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb. A *szőlőmag őrlemény* ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a*stressz ellensúlyozására*, a *stressz tűrő képesség* fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.
A *szőlőmag őrlemény* fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében. Külsőleg alkalmazva a *szőlőmag őrlemény* keverhető
pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt. A *szőlőmag
őrlemény*bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt,
érvényesül akkor is ha *elfogyasztjuk*, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.
Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, *élénkíti az
agyműködést*, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az *érszűkület* és az * érelmeszesedés* megelőzése céljából hasznos. A készítmény ajánlott továbbá *keringési problémák* megelőzésére, az *allergiák* tüneteinek enyhítésére illetve a*koleszterinszint*beállításához egyaránt. Segíthet az
*ízületek egészségének* megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.
Van aki pálinkában áztatva, elixírként, van aki mézzel-fahéjjal keverve, van aki belesütve tésztába...

Oroszország felülvizsgálhatja az ukrán határokat

Tamara Guzenkova, az orosz Stratégiai Tanulmányok Intézetének helyettes igazgatója az orosz-ukrán viszony alakulásáról nyilatkozva bejelentette, Ukrajna számára a továbbiakban végzetes kockázatokat hordoz a nyugathoz való közeledés. Ugyanis mostanra fennáll annak a veszélye, hogy az ukrán kormány kezdeményezze az orosz fekete-tengeri flotta kivonását a Krím-félsziget térségéből, ami a térségben radikális geopolitikai változásokhoz vezetne.
"A fekete-tengeri flotta státusza részét képezi az Ukrajna és Oroszország közt érvényben lévő 'nagy szerződésnek'. Tehát ha valaki a radikális ukrán politikusok közül megpróbál vitát kezdeményezni a fekete-tengeri flotta kivonásáról, az arra kényszeríti Moszkvát, hogy az orosz-ukrán kapcsolatokban a megállapodásnak továbbra is érvényt szerezzen. Akkor a területi határok kérdése is előkerülne."
Guzenkova szerint, ha Kijev hivatalosan is bejelenti arra vonatkozó igényét, hogy Moszkva vonja ki a fekete-tengeri flottát a Krím-félsziget területéről, annak egyenes következménye, hogy Oroszország felülvizsgálja Ukrajna jelenlegi határait és a szerződést szegő féllel betartatja a korábbi megállapodást.
"A politikai retorika egy dolog, amitől persze, nehéz megszabadulni, de az átmenet a gyakorlatban, az egészen más. Vajon Ukrajnának megéri-e, hogy ingatag lábakon állva az Európai Unióhoz csatlakozzon? Aligha hihetnénk."
Hídfő.net