2014. április 5., szombat

Kijev a tűzzel játszik!


2014. április 5-én a legnagyobb titokban török tárgyalódelegáció kezdett üzleti tárgyalásokat Dnyepropetrovszkban, a Juzsmas haditechnikai üzemben. (Valószinűleg nem csak török “érdekeltséggel”)
A “bótolás” célja technika és műszaki dokumentáció eladása a törököknek. Nem is akármiről van itt szó. A Juzsmasnál gyártott SS-18 tipusú (NATO-kód szerint “SÁTÁN”) rakétákról, vagy a negyedik generációs 15A18M interkontinentális nehézrakéta osztályú R-36M2 vezérlőrendszerről.
raketa1
Ezek a rakéták a legfejlettebb technikát képviselik, pillanatnyilag nincs vetélytársuk.
A roppantul magas szinvonalú technikai jellemzői biztositják az alapját a stratégiai paritásnak. Ráadásul technikai elemei a világűrbe telepitve állandó késazültségbe helyezhető.
Az ügy külön pikantériája, hogy a Juzsmas vezetői Dnyepropetrovszkban ugyanilyen üzletről tárgyalnak-Kinával. Párhuzamosan a törökökkel.
Az Atlanti-óceán túlpartján a “nagybácsit” már igy is nagyon kellemetlen meglepetések érték a technika miatt. A dokumentációk megszerzése óriási mértékben fel tudná gyorsitani a rakéták elleni védelmi rendszer kiépitését, amire pillanatnyilag az amerikaiak önerőből képtelenek.
Ám a dokumentáció Közel-Keletre és Kinába történő eladása kiszámithatatlan következményekkel járhat.
A jelek szerint Kijev nem is méri fel az ügy súlyát. Mindösszesen “terméknek” tekinti ezt a tecnikát, amit pénzzé tehet. A tranzakció volumene még nem ismert.
(Forrás: http://stbcaptain.livejournal.com)
Bal-Rad komm : Amibe most a kijevi zsidóhorda belefogott Dnyepropetrovszkban, az valami olyasmi, mintha eddig a Misa körmét pedikűrözgető kisegér hirtelen eladásra ajánlaná föl a farkasnak a medvemancsokat.
Ezek után senkit ne érjen meglepetésként, ha egyszer csak azt halljuk: az orosz hadsereg elfoglalta Ukrajnát!
Ha eddig bárkinek voltak aggályai Oroszország miatt, most megértheti: Oroszország önmagát védi akkor, ha lecsap erre a kijevi bűnbandára!

AZ OROSZ MEDVÉT NEM SZABAD INGERELNI


Kép: Románia mellett Moldávia rózsaszínnel, zölddel a TransNistria és Moldavia alján pirossal a gagauzok

A ROMÁNOK IS RETTEGNEK

Az orosz külügyminisztérium csalódását fejezte ki Traian Basescu sorozatos oroszellenes kijelentései miatt, amelyeket a román államfő Ukrajnával és a Krímmel kapcsolatban tett - közölte Alekszandr Lukasevics külügyi szóvivő pénteken. Moszkvában egyebek között azt nehezményezik, hogy a román elnök a napokban Bukarestben, országa NATO-csatlakozása 10. évfordulóján mondott beszédében azzal vádolta Oroszországot, hogy agressziót követett el Ukrajna ellen és megsértette az ország területi egységét garantáló budapesti memorandumot. Az orosz külügyminisztérium Bukarestet bíráló közleménye nem sokkal azt követően jelent meg, hogy Moszkvában tárgyalt az európai uniós tagságra törekvő, Romániával szoros kapcsolatokat ápoló Moldovai Köztársaság külügyminisztere. (VG, részlet)

MI VAN A HÍR MÖGÖTT?

A hír mögött nagyon súlyos helyzet van. EURÓPA ÁTRAJZOLÁSA KÖVETKEZIK!

Az ukrán helyzet után Románia (a rohadt lopósok!) pánikba estek. A hülyék most az oroszok ellen szövegelnek, mert azt hiszik, hogy a NATO tagságuk az jelent valamit. Semmit nem jelent. A lopós románoktól a szovjetek 1940-ben visszavették Besszarábiát, amit most Moldvai köztársaságnak neveznek. Erre fájt a foga a románoknak, hogy majd magukhoz édesgetik ezt a területet és Romániához csatolják, de ebből semmi nem lesz, mert az ottani románok java a „moldávok” már eléggé eloroszosodtak és sokkal jobban élnek ott, mintha Romániához tartoznának. Ez a románok idegbajának egyik része. A másik, hogy van egy Moldáviától pár éve elszakadt rész Transz-Nisztriai köztársaság, ami szintén „független”, de az oroszok oldalán állnak. Ezen belül pedig vannak a „gagauzok”, akik szintén függetlenek akarnak lenni. Ez az ukrán válság meg fogja mozgatni Európa hazugság határait. Ez a folyamat beindult, hiszen a nemzetközi jogban (sajnos) KETTŐS MÉRCÉVEL MÉRNEK. Most a két világrendszer védi a maga jussát és a lopott területeit. Kelet-Ukrajna teljesen orosz lakosságú. Ezeket most az oroszok katonailag nem foglalják vissza. Lehet hogy majd egy szép napon ott is népszavazást csinálnak és akkor újra az orosz birodalomhoz fognak tartozni és a NATO néz majd mint a moziban. Egy ország sincs a világon, amit 8 részre szabdaltak volna! Ezt az aljasságot csak Magyarországgal csinálták meg és a külügy erről mélyen hallgat. Akkor amikor Európa népei és országai határaikat jelölgetik ki.

MAGYARORSZÁGNAK JOGOS TERÜLETI KÖVETELÉSEI VANNAK ROMÁNIÁVAL SZEMBEN IS
Bukarestben attól félnek, és ennek hangot is adnak úton-útfélen, hogy Putyin a régi Szovjetuniót akarja visszaállítani, ezért megy szembe a világgal Krím kapcsán. Következik majd a Moldovai Köztársaságtól de facto bő két évtizede függetlenedett Transznisztria, majd a jelentős orosz ajkú és identitású lakossággal bíró Moldovai Köztársaság bekebelezése. Oda az egyesüléssel megvalósítandó nagyromán álom, ráadásul az oroszok már itt is lesznek a határon. Addig meg deszantosoknak átdobják a jobbikosokat. Az egyik bukaresti napilapban komoly tényfeltáró cikkben kimutatták Vona Gábor orosz indoktrinációját és kötődéseit. A paksi atomerőmű még nem került elő hangsúlyos érvként, de ami késik, nem múlik, legfeljebb majd a magyarországi elvtársak besegítenek a szocialista internacionalizmus égisze alatt. Traian Băsescu most ismét a jófiút játszhatja a nagyvilág szemében úgy, hogy közben idegengyűlölettel szerez magának és frissen gründolt pártjának szavazatokat. A második mandátumának végén a román államfő elmondhatja magáról, hogy következetes és elkötelezett euroatlantista politikát folytatott, ellenállt az orosz befolyásnak (sőt, kifejezetten ellenséges volt a viszonya Moszkvával), és jelenleg ő védi Európa keleti határait. És ebben igaza is van. Csakhogy Romániában nem is olyan régen olyan kormánynak adtak kétharmados hatalmat a kezébe a választók, amelynek az első számú embere, Ion Iliescu Moszkvában tanult vén kommunista, és az ifjú titánokat hátulról irányító erős emberek szintén a Román Kommunista Párt második vonalából mentették át a hatalmukat 1989 után. Nem beszélve a médiatrösztjével az egész romániai politikát befolyásoló és uraló Dan Voiculescu igazolt szekusbesúgóról. És tény, hogy a román szocialistákat és csatlósaikat az elmúlt években erőteljesen támogatták Moszkvából, az Oroszország Hangja néha vehemensebben tolta a propagandájukat, mint ők maguk. Az istenadta népet nem érdekli „az orosz imperializmus”. Ezért kell a képbe a Jobbik, a magyarveszélyt értik. Vona Gábor meg köszöni, jól van. Hiszen Traian Băsescu neki kampányol. Csak mi, erdélyi magyarok szívunk. (erdelyma, részlet)
UTOLSÓ MONDAT NEM STIMMEL
Az erdélyi lap miközben a kommunistákat jól jellemzi, aközben a régi kommunista hazugságot írják utolsó mondatukban. Ugyan mit szívnak ők, ott a Jobbik miatt? Ugyan mit? Ez egy hatalmas hazugság! Kádár alatt az volt a kommunista propaganda nálunk, hogy ne beszéljünk semmit az elnyomott, jogfosztott erdélyi magyarokról, mert akkor sokkal jobban üti majd őket Ceausescu. Az is egy kommunista hazugság volt. Kép: Magyarország 1939-es határai
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/az-orosz-medv%C3%A9t-nem-szabad-ingerelni

Donyeck referendumot tart az Oroszországhoz csatlakozásról


Több ezer ember vonult fel Donyeckben, Kelet-Ukrajna iparvidékének fővárosában, hogy a város vezetése írjon ki a krímihez hasonló referendumot. A tüntetők követelték, hogy a nép referendum által dönthessen az Ukrajnából kiszakadásról és az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról. Rengeteg tüntetőnél volt orosz zászló, ezeknek egy részére Donyeck Köztársaság volt írva.
A tüntetők követelték, hogy április 18-ára írjanak ki referendumot mindenhol az orosz többségű területeken, ellenkező esetben egész Ukrajnát érintő sztrájkot helyeztek kilátásba. A referendumért szervezett tüntetéseket összehangoló Keleti Front patrióta mozgalom tárgyalásokat folytatott a szakszervezetekkel, így abban az esetben, ha nem írnak ki referendumot, Ukrajna gazdasága gyakorlatilag egyik napról a másikra megbénulhat.
A Keleti Front azt is bejelentette, ők nem hajlandóak a kijevi kormány döntései miatt többet fizetni a gázért, mert Kelet-Ukrajna orosz lakossága Oroszországhoz tartozik.
Donyeckben állandósultak a tüntetések: tegnap több ezer ember vonult a német nagykövetség elé, hogy tiltakozzon az Ukrajna belügyeibe történő német beavatkozás ellen. A tüntetők követelték a kijevi kormány által kinevezett kormányzó lemondását is.

http://www.hidfo.net/2014/04/05/donyeck-referendumot-tart-az-oroszorszaghoz-csatlakozasrol

Az európai vágóhíd...

Az európai vágóhíd...Vagy lehetne a cím "Európa el(ki)rablása", de kinek kell egy örökké veszekedő, fogatlan, öregkorára ráncai redőiből muszlimokat és négereket potyogtató magatehetetlen halálsápadt vénasszony, akinek a döglött bikájába már defibrillátorral sem lehet életet lehelni? A cél még mindig ugyanaz, elvenni összegyűjtött értékeit, a "nyugdíját", és belesegíteni a gödörbe, lehetőleg derékig elásva, hogy hátralévő kevés idejében ápolhassa saját sírját. Röviden: Európa döglődik. A kegyetlen hóhéroknak több neve is van, úgymint bankok, bankárok, "befektetők", brókerek, tisztviselők, rendőri és katonai vezetők, "jogászok" és politikusok, akik kiszolgálják az akasztásra már régen megért rendszerműködtetőket, és külföldi megbízóikat. Bár sokan még képmutatásról beszélnek a nyugat eme, egérrágta "bástyája" esetében, csak kétféle kommunikáció létezik. A sunyin meghunyászkodó, vagy kollaboráló "kormányok" hazugságai, és a korrupt kormányhivatalnokok napvilágra került visszaéléseinek, csalásainak, lopásainak, jogtiprásainak, hazaárulásának mindent és mindenkit beborító szemete.

Az EU "Lisszaboni" lékkel ellátott hajója már halálos pörgésben bukdácsol, és bár a mohó "befektetők", és költségvetési tolvajok még nem akarják észrevenni, mind sorra kerülnek. Az Európai Egyesült Államokról még a legtöbb elemző feltételes módban értekezik, de látni kellene a fától az erdőt. Orbánék "virtuális és illegitim Magyarországán" már eddig is az EKB tervezetnek megfelelően államosítottak az Európai Egyesült Államok számára, vagyis "jópénzért" elvégezték és végzik az újabb piszkos munkát, a központi irányítás teljes kiterjesztésének megvalósítását. Az abszolút kontrollhoz folyamatosan játszották át eddig is az ország még meglévő tartalékait, és ez a törekvés Belgiumban akár 40 ezer tüntető átverésével is erősödhetett. Igaz, kicsit ellentmondásos, hogy az Európai Egyesült Államok "vezetői" lövetik könnygázzal és locsolgatják vízágyúval azokat, akik a hatalmi céljaik eléréséért (gyanútlanul és megvezetve) tüntetnek, azért, hogy az EKB mindent felvásárolhasson, Brüsszel alá rendelve mindent.

Sajnálatos módon az ukrajnai invázió előkészítése is jobban hasonlít egy megszálláshoz, mint Ukrajna megmentéséért folytatott harchoz, ami az EKB 2010. február végén kiszivárgott tervezetének harmadik pontjában foglaltak szerint, az európai katonai irányítás bevezetését célozza. A káosz kiszélesítése remek alkalom, hogy az Európai Egyesült Államok "lakossági felkérésre" rendteremtéssel erőszakolhassa rá magát Európa nemzetállamaira, miközben a NATO a Washingtoni Szerződés 5. cikke megszilárdításával nem akar visszatérni a "hidegháborúhoz", de közben mégis azt teszi. Brüsszelnek amúgy is el kellene ismerni a felelősségét az ukrajnai helyzetet illetően, mivel megsértették a Helsinki Záróokmány egyik sarkalatos alapelvét.
Nem jellemző a bűnbánat, és ezt a Dániában májusban megrendezésre kerülő 62. Bilderberg Group találkozó sem fogja kikényszeríteni. A totális állam akarása jól ismert ambíció volt a múltban is, és az maradt modern történelmünkben is. Erre jó példa Orbán "nemzeti kommunikációja". "Magyarország jól teljesít"! Valóban, csak Izrael, a bankok, az Orbán-közeli tolvajok, az Európai Egyesült Államok, a Goldman Sachs, a Soros, az oroszok és minden olyan pénzügyi, gazdasági, erőhatalmi tényező felé, akiknek még valami el/átadható minimális alamizsnáért "cserébe".

Az utóbbi időben rengeteg "tényfeltárás" látott napvilágot itthon, pedig nem kell messzire menni információért. Az elmúlt 25 év rablásainak főszereplőiről 500 feljelentés "parkol" a Legfelsőbb Ügyészségen a volt és jelenlegi politikus "garnitúra" ellen, bizonyítékokkal alátámasztva. A TEMPO párt évek hosszú sora óta gyűjtötte és gyüjti össze a visszaélések anyagait és jelenti fel az érintetteket (eredmény nélkül, de semmi nem évül el).
Az Alkotmányos Monarchia, a király nélküli Magyar Királyság a mai napig létezik, mert egyetlen "Alkotmányt" sem fogadott el népszavazás és Nemzetgyűlés. Nem azért, mert nem akarták elfogadni az emberek, hanem azért, mert meg sem kérdezték Magyarország lakosságát. Egy virtuális rendszer a saját törvényei szerint fosztogatja Magyarországot a Nemzetközi Jogot és ráadásul még az ENSZ Alapokmányát is figyelmen kívül hagyva. Igazából nem csak a Parlamentben kell "takarítani", hanem az érintett gazdasági és közszférában szereplők között is. Nincs elévült gazdasági vagy privatizációs bűncselekmény, mert ezek mindegyike kimeríti a hazaárulás és nép elleni bűncselekmény fogalmát is. Ezek viszont nem évülnek el! Még mielőtt abban bíznának egyesek, hogy jogi kiskapukon ki lehet surrani, azokkal közlöm, hogy az ukrajnai események még csak a kezdetet jelentik. Az ottani, május 25-re kiírt választásokat ugyanúgy el akarják csalni, mint ahogy most is a magyart. De Ukrajnában nem szolgáltatták be a fegyvereket, és van kihez fordulni, ha a nyugat továbbra is az áldemokratikus, korrupcióra és beépített embereire alapozott kifosztó rendszerét próbálja erőltetni (többek közt ezért vonul oda a NATO). Egyszer csak azt veszik észre, hogy az ukrajnai lakosság, élve a lehetőséggel, orosz állampolgárságot felvéve, meghagyja nekik Ukrajna nyugatbarát és cionista nyugati csücskét.

Ezért érdemes egy kicsit körülnézni Ukrajna múltjában is. A Krím félsziget átadása Ukrajnának 1954-ben, kizárólag az akkori pártfőtitkár, Hruscsov voluntarista akciója volt. Nem fedte le az etnikai határokat, amivel 30 millió orosz került 1991-ben idegen területekre, így Ukrajnába is a lakosság legalább 40%-a ként. Ukrajna csak 1917-1918-óta létezik, és Kijevig 1686-óta orosz terület volt a keleti rész. Az 1918-ban létrehozott köztársaságot amúgy is megosztotta, szinte kettévágta a pravoszláv egyház és a nyugati típusú "judeokereszténység". A nyugat most elfelejti, hogy 1991. telén-tavaszán is népszavazást tartottak a Szovjetunióból való kilépésről, és 1991. december 4-én Megalakult a Független Államok Közössége.




Ahogy Ukrajna, úgy az USA is széthullás előtt áll. Alaszkában eddig 22 ezren írták alá a kiválás kongresszus elé terjesztendő petícióját. A kiválásban nem csak Alaszka érdekelt. Petíció aláírására szólított fel Texas, Tennessee, Louisiana, Dél-Karolina, Észak-Karolina, Florida, Alabama és Georgia is, melyben függetlenségük kinyilvánítását akarják elérni annak érdekében, hogy fenntartsák a kiegyensúlyozott költségvetésüket, és "hogy megvédjék a polgárok életszínvonalát."
Még csak Texas gyűjtött elegendő aláírást, több mint 125.000-et, amit felül kell vizsgálnia az Obama adminisztrációnak, akik erre azt mondják, hogy "senki nem vitatja, hogy hazánk nagy kihívásokkal néz szembe", és arra hivatkoznak, hogy az amerikaiaknak együtt kell dolgozni, "hogy megtalálják az előrelépés legjobb módját". Hasonló problémát okoz az Obama-adminisztrációnak a már három USA tagállamra kiterjedő lakossági fegyverbegyűjtési botrány. Több tagállam, élve rendelkezési jogával, megtagadta és rendelettel is biztosította a második módosítás érvényességét, amely az amerikaiak azon jogát biztosítja, hogy fegyverrel, akár a szövetségi kormánnyal szemben is megvédhesse tulajdonát és az életét.


Világszerte, de főleg a nyugat által sújtott területeken, tombol az erőszak. Eredményeként Szíriában 120 ezer ember van az éhhalál küszöbén, Irakot, Líbiát lerombolták, kifosztották, Egyiptomban katonai hunta ossza a "nyugati demokráciát". Afganisztán kritikus állapotban vár a teljes anarchia kitörésére. Törökországban cenzúrázzák az internetet, és a totális terror bevezetését Kurdisztán visszaállítása fogja beteljesíteni. Sorra tűnnek el a kisebb, de a valós helyzetről tájékoztató WEB-oldalak is Európa-szerte. Pl. az NSZK-ból is többek közt a kedvenc oldalam, a politaia.org. Ukrajna újabb, választások utáni forradalma katalizátorként beindíthatja az európai lázadásokat - ha egyáltalán lesznek Ukrajnában választások - amelyek az orosz gázellátás megszűntekor amúgy is bekövetkezne. A politikai nómenklatúra mindenütt arra törekszik, hogy a végnapokban még minél többet tudjon összelopni, miközben közelednek az európai parlamenti választások is. Az EU Parlament már évek óta szakadozik, miközben Barroso egyszemélyi irányítást alakítana ki. Ezenközben Európában egyre nagyobb haderők gyülekeznek, hivatkozva az ukrajnai hadgyakorlatra, de valójában a dülledező rendszerek lakossága ellen. Úgy, ahogy szokták, vagyis úgy, hogy "véletlenül" ott is maradnak (addig mindenféleképp, ameddig totálisan le nem nullázák a területet), bár ehhez még az Orosz-Kínai platformnak és az "aranyrúbelnek" is lesz egy-két szava, mivel ez utóbbihoz hasonló törekvések miatt már kitört néhány háború. Sajnos ez most sem lesz másként...

Április 6-án még "választani lehet" Magyarországon. A "nagy pártok" még bíznak az érdektelenségben, közömbösségben, bíznak a választásról-választásra tökéletesedő és bővülő repertoárú csalási technikákban, és bíznak a megtévesztettekben, a megvásároltakban, a betelepülő "kettős állampolgárokban". Választani azért kell, mert ha nem tesszük, nem tudjuk bizonyítani, hogy csalnak. Már önkormányzati dolgozóktól is azt lehet hallani, hogy nem szabad a hazug nagy pártokra szavazni, mert mindegyikről, még a tájékozatlan emberek szintjén is tudott, hogy eddig is kilopták a szemünket. Az emberek jelentős része a kis pártokba reménykedik. Nekünk van kettő is, bár csak az egyik tudott országos listát állítani, nyilvánvalóan azért, mert "A Haza Nem eladó" mozgalom pártja a deviza-hitelezési csalás elleni harca ismertebb, és könnyebben megérthető, mint a TEMPO párt alapos háttérismereteket és jogi felkészültséget igénylő, korrupciós tevékenységeket feltáró és feljelentéseikben megfogalmazó tevékenysége. Több, frissen alakult párt is ringbe száll. Kik-ki az elképzeléseinek megfelelő pártot válassza, mert sajnos még mindig az embereket megosztó pártokban lehet csak gondolkodni.
Hamár "pártos" Parlamentünk van egy illegitim államforma (gyarmati diktatúra) keretein belül, a várhatóan április 25-ig elhúzódó választási "eredményhirdetéshez" legalább annyival hozzá kell járulni, hogy jelezzük, fel tudunk mutatni számottevő erőt...

És itt megint az újabb bejelentett (kis)nagykapu. A választás elemzései szerint várhatóan április 25-ig elhúzódó választási eredményhirdetés még a 2010-es választások csalásait is űbereli, és nem csak a választási aláírásgyűjtő ívek vonatkozásában. Akkor a Választási Törvény szigorú szabályozása ellenére is meghosszabbították a választás befejezési időpontját. Most már nem elég a csaláshoz az éjszakába nyúló "szavazási lehetőség" biztosítása, hanem valószínűleg bekövetkezik az, hogy külföldről, elsősorban Izraelből fogják a "kettős állampolgárok" felülírni a szavazási eredményeket. Erről már korábban is sokszor írtam, és a csalás leleplezéséhez szükséges dokumentumokat meg fogják semmisíteni, vagy eleve nincs hozzáférési lehetőség.

/Tulok/

Gyermekek és állatok

„Egekben lakozó ősök,
borostás, agyaras hősök,
bükkösök, tölgyösök legelső urai,
hozzátok fohászkodom:
Nagy szorongattatásban,
búban, bajban, gyászban,
gondomat tereátok bízom.
Futok oltalmatok alá,
mint csibe, kotlós alá.
Emse ősanyám,
vadkan ősapám, védelmezzetek minket!”
(Yot. 2. 31. o.)
Különleges kapcsolat köti össze őket!
Gyerekek és állatok kapcsolata mi más lehetne, mint különleges? Nem véletlenül jelenítik meg sok helyen a kicsiket és kedvenceinket úgy, mint akik a számunkra már láthatatlan dolgok látói. Alábbi cikkünkben erről olvashatnak, valamint az állatokkal való különleges kommunikáció formáiról, lehetőségeiről. Szó esik félelemről, szeretetről, amelyek az állatok előtt nem maradhatnak titokban, valamint született képességről és a gyerekkorban megalapozott állatok iránti szeretetről, amely még idejekorán a lélekbe ivódik. Gyerekek és állatok. A leghálásabb és a legnehezebb témák egyike. Hálás téma, mert önmagából adódóan sajátos bája van. Az a mondás járja filmes körökben, hogy amelyik alkotásban gyerek és / vagy állat a főszereplő, az tuti sikerre számíthat. Nehéz téma viszont azért, mert könnyen átmehet édelgésbe vagy közhelyekbe. Szirupossá és semmitmondóvá válhat, és a mézes-mázos felszín könnyen elfedi a lényegi, mély mondanivalót. Pedig gyerekek és állatok különleges kapcsolatát szemlélve fontos tanításokhoz juthatunk el.
Köztudott, hogy a táltosok különleges képességekkel rendelkeztek. Ilyen lehetett például az, hogy amint följegyezték róluk: „beszéltek az állatok nyelvén, parancsszavukra minden szelíd és vad jószág engedelmeskedett.” Innen való az a szólás, hogy „elküldte, mint Fodor a kutyát.” A mondásban szereplő Fodor egy ismert tudó volt, akiről úgy hírlett, elég volt csak ránéznie a kutyára, és az engedelmeskedett neki. Az Alföld legendás komor hallgatag pásztorai, akiket a nép általában különleges képességűeknek tekintett, ők is tudták távolról, gondolati képekkel vagy tekintetükkel irányítani terelő kutyáikat. Vagy utalok az itt közismert történetre: Tudós Nagy Ferenc történetére a pap-költővel, Harsányi Lajossal. Bár jóban voltak, de Harsányit nagyon bántotta, hogy a hívei inkább a Tudóhoz mennek. Feri bácsit meg bosszantotta, hogy a papot ez bosszantja. Egyszer a papnak sürgős dolga volt, befogatott a hintóba. Feri bácsi megbabonázta a lovakat, azok nem indultak el, akármit is csinált a pap. Végül kénytelen volt odaküldetni Feri bácsihoz, aztán ő elindította a lovakat. Vagy itt van például a „lóduruzsolás”, az állatokkal való különleges kommunikáció. A lóduruzsolásnak az alapja az, hogy bár az állat nem érti a szavakat csak amire idomítva van, jól fölfogja viszont a szavakhoz kapcsolódó metakommunikatív jeleket: a hangszínt, a tónust, és érzékeli az érzelmi színezetet és a szándékot. Ha tudatosan elképzelem képben, amit akarok, és azt különleges tudatállapotban erősen szuggerálom, akkor még inkább eljut az állathoz, és aszerint cselekszik. Az erőteljes érzelmi színezet akkor is eljut az állathoz, ha nem ez a szándék. Ez az egyik oka például, hogy a kutya nagy eséllyel megtámadja azt, aki fél tőle. Az illetőt a félelem érzése uralja, ennek megfelelő képeket és biológiai jeleket, pl szaganyagot bocsát ki, mindez támadásra ingerli a kutyát. Ugyanakkor a szeretet, a törődés éreztetése akár meg is gyógyíthatja az állatot.

Általában mindez ösztönösen, esetlegesen, nem mindig szándékunk szerint és elég rossz hatásfokkal működik. Ha azonban az erős és pozitív érzelmi színezet a tudatos képalkotással, koncentrációval és a tűnődés egy fajtájával (alfa agyhullámokkal jellemezhető relaxált tudatállapottal) társul, akkor az eredmény a hétköznapi szinthez képest valóban csodaszámba megy. Ezek a különleges képességek, mint például az állatokkal való „beszélgetés” képessége, részben született adottságok, de kibontakozásuk mindenképpen a gyermekkorban alapozódik meg, és a szeretet érzésére, az intuícióra, a belső képalkotásra és az azt közvetítő szuggesztív erőre épülnek.
Gyerekek és állatok között a mindennapokban is különleges kapcsolat alakulhat ki. Ehhez legjobb, ha a gyerek a maguk természetes közegében, de legalábbis a ház körül naponta találkozik állatokkal. Jellemző ma egy negatív irány, az állatokkal való természetellenes bánásmód: természetüket figyelmen kívül hagyó, érzéketlen, kegyetlen vagy éppen túldédelgető bánásmód. Mindenki tudna ezekre példát mondani. A nagyvárosokban a gyerek nem is nagyon találkozik állatokkal, legfeljebb az állatkertben, vagy jó esetben a vidéki nagyszülőknél. Elmúlik ez a fogékony időszak az életükben, és azután már nem tud úgy az állatok ismerete és szeretete beléjük ivódni. Lelkileg sokkal szegényebbek lesznek így.
Pozitív példa is akad azonban bőven! Főleg vidéken. Én például falun nőttem föl, és mivel szemlélődő gyerek voltam, már akkor rengeteg ismeretet szereztem, mikor még iskolába sem jártam. A többi gyerekkel együtt a legnagyobb és legpompásabb „tanterem” állt rendelkezésemre: az élő Természet – így sokat tanultam az állatoktól is. De ez nem olyan tanulás volt, mint az iskolai ismeretszerzés, hanem tapasztalati alapú, érzelmekkel kísért, úgyhogy tényleg mélyen belém ivódott és máig ható. Láthattam például állatok születését és halálát, átélve ilyen formában is a „két kapu” kikerülhetetlen létezését, csodáját, méltóságát. Megtanítottak felelősségérzetre, gondoskodásra. De pozitív példa a terápiás állatok alkalmazása is. Legismertebb a terápiás lovaglás, lehetőleg nyereg nélkül, szőrén ülve meg a lovat. A gyerek sokféle mozgási ingert kap, az agy limbikus rendszerének stimulálása nemcsak az egyensúlyérzéket fejleszti, hanem a két agyfélteke működésének összehangolódását is segíti. Az izomtónus egyenletesebbé, kiegyensúlyozottabbá, a mozgás lazábbá válik. A lelki hatások is igen pozitívak és sokrétűek. De nem csak ló lehet terápiás állat. Egy cica dorombolása vagy egy kölyökkutya játékossága még a felnőtteket is jókedvre deríti. A gyerekek pedig különösen mély lelki közösséget tudnak kialakítani velük.
Aki ezt gyerekkorban megtanulta, az felnőttként is tud ilyen lélekteli kapcsolatot kiépíteni állatokkal. Ma reggel, például ahogy beszélgettünk egy kedves ismerősömmel, aki értő szeretettel foglalkozik lovakkal, elmondta, hogy tapasztalatai szerint a ló bizony megérzi az emberek szándékát. Néhány szóval vagy mozdulattal meg lehet nyugtatni a lovat. Ő mondta azt is, hogy aki állatokkal foglalkozik, az tőlük tanulhat természetes módon meditálni, és pontos visszajelzést adnak az állatok az ember aktuális lelkiállapotáról is, a lovakhoz például „kénytelen” nyugodtan és kiegyensúlyozottan közelíteni. Ennek elsajátítása már gyerekkorban jó ha elkezdődik, az állatokkal való kapcsolat segítségével. Mindez a mindennapi élethez tartozik.
Összhangban állnak ezek tanításainkkal, miszerint az a jó, ami természetes!
A Természet szent, mert Isten teste, és valamennyi élőlény testvérünk, hiszen ugyanúgy a Teremtés láncának része mind.

Dibáczi Enikő - Dr. Madarasi Pál

Az új (magyar) kullancs eltávolítási technika


Kedves túrázók, természetjárók, mezőgazdaságban dolgozók!
Mint tudjuk a kullancs egyre nagyobb arányban hordozza a Lyme kór baktériumát. A Lyme kórt a borreliosis baktériumok által okozott betegség, amelyet Borrelia burgdorferi-vel fertőzött kullancsok terjesztenek. A kullancsok "középbelében" hónapokig-évekig vegetálhatnak a kórokozó Borrelia burgdorferi baktériumok. A fájdalmatlan kullancscsípés miatt nem vesszük észre a kullancsot, emiatt a napokig is tartó vérszívás iránya megfordulhat, és fertőzött vér is jut a sebbe, vagy az időközben fölszaporodott kórokozó a nyálmirigyből a nyállal jut a sebbe. Ezen felül a kullancsok már előző fejlődési alakjaikban megfertőződhettek, sőt néhány százalékban már így, fertőzötten bújnak ki a petéből!
Mindenkit megbetegítenek a kullancsok?
Valószínűleg nem. Nem, mert ezer kullancsból csak egyetlen fertőzött vírussal, de vigyázni kell, mert legalább száz - de a legújabb magyar felmérés szerint 25 % - Lyme baktériummal. Vagyis csak minden ezredik csípés okozhat vírusos, de minden tizedik bakteriális fertőzést.
Sajnos a kullancs védőoltás csak a vírusos agyhártyagyulladás ellen véd, a bekteriális Lyme kór ellenszerét még keresik. De még mielőtt nagyon belemélyednénk a mások által az interneten már ezerszer boncolgatott témába, lássuk, hogy hogyan érdemes az új módszerrel eltávolítani a kullancsot:
Az új kullancs eltávolítási tecnika
"Mindenki okkal félti gyermekét a kullancs, mint köztigazda terjesztette súlyos betegségtől, a Lyme-kórtól, az agyvelőgyulladástól...Engedjétek meg, hogy egy biztonságos kullancs eltávolítási technikát megosszak veletek. A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk!
Nyálazzuk meg a gyufa fejét, majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk. A kullancs néhány másodperc múlva átmászik a gyufára, mert nagyon szereti a nedves foszfor illatát, képes elhagyni miatta "önként" testünket!
Hozzáfűzném, hogy a mai - biztonsági - gyufáknál a foszfor nem a gyufa-fejben, hanem a dörzs-felületen van. Ha igaz, hogy a kullancs szereti a foszfor illatát, akkor próbálkozzunk a gyufásdobozzal, vagy valami más foszfor forrással. Lehet, hogy ez nem a tudományos, szakszerű, műszerekkel történő eltávolítás, de a lehető legegyszerűbb és mindig sikeres. Így nem kell attól félnünk, hogy a kullancs potrohát rosszul rögzítve, szöveteinkbe fecskendezze a kórokozókat tartalmazó nyálát, sőt a kullancs feje sem marad bennünk! Kedves Természetben dolgozó emberek, tehát mindig legyen nálatok egy doboz gyufa, lám eddig nem is sejthetted a tűzgyújtáson kívül még mi mindenre jó lehet! Ez a módi az Őrségben jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer. Reméljük a tapasztalatok igazolni fogják az új kullancs eltávolítási technika életképességét.
dr. Bíbor Lajos

Koszovó leszakításával a NATO háborút hirdetett a térség országai ellen

Az 1991-ben kezdődő és Jugoszlávia szétverését eredményező "délszláv háború" folytatásaként Szerbia, mint potenciális orosz-szövetséges ország "szívének" kitépése következett. Az Amerikai Egyesült Államok által támogatott Koszovói Felszabadítási Hadsereg számos terrorakcióval, útblokádokkal, rendőri és civil célpontok elleni támadásokkal kiprovokálta a jugoszláv rendfenntartó erők fellépését.
A nyugati média mint mindig, ekkor is csak a reakciót tálalta a világ elé, az akciót elhallgatta. Az így kierőszakolt "tárgyalásokon" egy független állam számára teljesíthetetlen követeléseket támasztottak. Többek között a NATO csapatok számára jogot adtak volna Szerbia egész területének, légterének és felségvizeinek korlátlan használatára, beszállásolásra, táborok létesítésére, gyakorlatozásra.
Belgrád válasza erre természetesen nemleges volt. Az orosz vétó ellenére 1999. március 24.-én 20 órakor kezdetét vette a XX. század második felének egyik legtragikusabb eseménye. A 78 napon át tartó terrortámadás törvénytelen volt és ellentétes a nemzetközi joggal. Az egész gengszter-politikát jól jelképezi a háborús bűnös volt amerikai külügyminiszter Madeleine Albright nyilatkozata, miszerint a "nemzetközi joggal ellentétes, de helyes lépés volt az Egyesült Államok koszovói beavatkozása 1999-ben".
A barbár légitámadás-sorozatban legalább 2500-an vesztették életüket, csaknem 13000 a sebesültek száma, ebből közel 3000 gyermek. Az anyagi kár legkevesebb 100 milliárd dollár, megsemmisült 25 ezer lakóépület, 500 km közút és legalább ilyen hosszú vasútvonal vált használhatatlanná. Megrongálódott, vagy romba dőlt továbbá 19 kórház, 69 iskola (!) és 44 híd.
A NATO összesen 2300 bevetésben 22000 tonna robbanószert dobott le és 1300 robotrepülőgépet vetett be. Két olajfinomítót ért bombatalálat és először használtak grafitbombákat az elektromosenergia-szolgáltató rendszerek megbénítására. Az ország ma is küzd a 15 évvel ezelőtti sorozatbombázás következményeivel: mintegy 30 ezer szegényített uránt tartalmazó lövedék van szétszórva és máig szennyezi a környezetet, rengeteg ember lassú halálát idézve elő.
Természetesen e gaztett nem az albánokért történt, nem Koszovóért ahol továbbra sincs béke. Azért történt, hogy a Balkánt teljesen atlantista befolyási övezetté tegye és ennek akadálya volt a szerb állam. Azért történt, mert a viharos múltú Szerbia mindig is tartóoszlopa volt a nyugat-balkáni térség biztonságának és egyensúlyának, a cionisták pedig az egyensúlyt nem szeretik. Amikor Szerbia ezt a barbár légitámadás sorozatot elszenvedte, nemcsak a saját érdekeiért harcolt, hanem a nemzetközi jog tiszteletben tartásáért, a térség biztonságáért és egyensúlyáért is küzdött. Amíg a NATO létezik, a térség államai soha nincsenek biztonságban. Ami a múltban megtörtént, újra megtörténhet más országban, más helyszínen, más indokkal.
Dévai István

Oroszország bevezeti az aranyrubelt

Oroszországban végső szakaszába lépett a dollártól teljesen független fizetési rendszer felállítása, ahol a kifizetések alapja kizárólagosan a rubel lesz, - amit egyben védetté is tesznek a dollár áringadozásával és a nagy nyugati pénzintézetek spekulációival szemben.
Miután a Krím-félsziget Oroszországhoz csatlakozása miatt a nyugati országok több orosz bank ellen is szankciókat hoztak, a nyugati politikusok mintha visszavonulót fújtak volna. A Wall Street pénzemberei nagyon jól tudják, hogy az orosz bankok függetlenedése a nemzetközi hálózattól milyen hatással lesz rájuk. Oroszország mindeddig tárt ajtókkal várta a külföldi befektetőket, akik többnyire manipulációs szándékkal érkeztek az országba. Emiatt a nyugati szankciók kihirdetése hatalmas hiba volt, amit mostanra a nyugat pénzemberei is megbántak - ugyanis ennek köszönhetően tudja Oroszország felszámolni saját gazdaságán a sebezhető pontokat.
Putyin 2007 óta jelentős lépéseket tett a rubel alapú független pénzügyi rendszer kiépítésére. Ennek alapja kizárólag a reálgazdaság és az Oroszország számára elérhető források összessége lesz, vagyis a felálló új pénzrendszert Moszkva aranytartalékai biztosítják. Nincs több fosztogatás és pénzügyi spekuláció. Ezzel a lépéssel Oroszország valójában kiadta a függetlenségi nyilatkozatot, amire a Wall Street azonnal hadüzenettel reagált.
A szankciók által célkeresztbe tett Rosszija Bank lesz az első orosz bank, amely kizárólag rubel alapú elszámolásokat végez. Ennek szimbólumaként a Rosszija Bank központi épülete elé egy az arany rubelt ábrázoló szobrot állítanak ki, mint az aranytartalékra épülő rubel nyújtotta stabilitás és biztonság szimbólumát. A Rosszija Bank vezérigazgatója jelentette ezt be, - emellett azt is elmondta, hogy törekednek az országot felforgató nyugati spekulációk végleges felszámolására. A Rosszija Bank vezetője elmondása szerint Oroszország jelen fejlődési szakaszában már nem függ a külföldi valutáktól, a belső gazdasági erőforrások pedig a külső gazdasági támadások elé is akadályt állítanak.
Putyin a Szövetségi Tanács előtt beszélve elmondta, hogy a rubel konvertibilitását fel fogják számolni, mivel ez elengedhetetlen az ország gazdasági stabilitásának biztosításához. A rubel konvertibilitása ugyanis kizárólag negatív következményekkel járt, vagyis a hazai tőke kiáramlott az országból, a helyette beáramló külföldi tőke viszont többnyire spekulatív jellegű volt. Putyin elmondása szerint az aranyrubelre átállást követően a Kína és Japán által működtetett rendszerhez hasonló fog létrejönni, vagyis a rubel csak Oroszország területén lesz használható, a nemzetközi piacon használatra pedig külön valutát vezetnek be.
Ezzel eldőlt a nyugat és kelet szembenállásának sorsa: elkerülhetetlen a háború. Az atlantista tömb ugyanis mindeddig porrá rombolta az összes országot, ami a dollártól független fizetési rendszert akart bevezetni. A Líbia elleni NATO-beavatkozásnak szintén ez volt az oka: Moammer Kadhafi kihirdette az ország aranytartalékához kötött független líbiai pénz, az aranydínár bevezetését. Emellett más afrikai országokat is arra buzdított, hogy az eladott olajért ne fogadják el a dollárt vagy más nyugati valutát, ehelyett csak fizikai aranyban fogadják el a nyugati országok általi kifizetéseket. Líbia egy kicsi és jelentéktelen ország volt Oroszországhoz viszonyítva, számottevő katonai erő nélkül, így a NATO hónapok alatt porig rombolta, és a Líbia élére tett nyugati bábkormány azóta is elfogadja a dollárt.
Oroszország elég katonai és gazdasági erővel rendelkezik ahhoz, hogy háború esetén ne csak megvédje saját függetlenségét, de a nyugatot végleg térdre kényszerítse. Nem kérdéses, a Wall Street már bejelentette a hadüzenetet: Washington nem akar aranyrubelt látni, és csak idő kérdése, mikor lesz ebből közvetlen katonai konfrontáció.


http://www.hidfo.net/2014/04/05/oroszorszag-bevezeti-az-aranyrubelt

Simon önként nyilatkozott - nem akar a börtönben meghalni

A több mint három hete előzetes letartóztatásban lévő Simon Gábor a média szerint "saját akaratából" vallomást tett. Eszerint soha nem is volt bissau-guineai útlevele - se igazi, se hamisított -, soha nem kért meg senkit, hogy a nevében számlát nyisson, a MagNet Bankban pedig nem is járt. Ügyvédje szintén kínosan bizonygatja, hogy Simon nem is járt a MagNet Bankban, ennek igazolására nézzék végig a biztonsági kamerák felvételeit, és nyilatkoztassák a bank alkalmazottait, látták-e Simont arra járni.
Ügyvéde elmondása szerint Simon nehezen viseli a párttársak nyilatkozatait
A már-már tragikomédiává fejlődő színdarab mögött pedig ott a kékszalagos maffia. Simon "saját akaratából" nyilatkozott olyat, amivel az MSZP-t még épp a választások előtt mosdathatja, kis mértékben talán javíthatja a megítélésüket. Igaz, ez a Simon-féle nyilatkozat fél százaléknál bizonyára nem jelent többet, mégse nyilatkozhat mást, mert ha az igazat mondja, könnyen úgy végezheti, mint a rendőrautóban hirtelen természetes halált halt Welsz Tamás.
Welsz Tamás rejtélyes halála előtt "együttműködést tanúsított" és információkat adott át a hatóságoknak. Halálával a kékszalagos maffia példát statuált mindazok számára, akik lebukás esetén együttműködnek és információkat, bizonyítékokat adnak át, hogy azzal saját magukat mentsék. Simon Gábor "saját akaratából" tett nyilatkozata annyit jelent, hogy nem akar a börtönben "természetes halált" halni a következő hetek, hónapok során.
Külön érdekesség, hogy Simon ügyvédje szerint az ügyészek nem is kérdeztek rá a többszáz milliós vagyonok eredetére. Látható, hogy a maffia állami szinten működik Magyarországon. Hazánkat ellepte a kékszalagos métely, az országot csak a teljes politikai garnitúra eltakarítása és a végrehajtói-bírói hatalom teljes megújítása mentheti meg a végső pusztulástól.

http://www.hidfo.net/2014/04/05/simon-onkent-nyilatkozott-nem-akar-bortonben-meghalni

Megtalálták a rák valódi okát

Lenyűgöző felfedezés a rák valódi okáról: meggyógyulhat a beteg, ha megérti betegsége okát.

 Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai klinikavezető orvosa volt, ahol többi kollégájával együtt a daganatos betegeket a hagyományos módon kezelte, mely többé-kevésbé eredményesnek bizonyult.

3.25
1978-ban dr. Hamer élete radikálisan megváltozott, mikor tudomást szerzett 19 éves fia haláláról (meglőtték). Nem sokkal fia halála után felesége is távozott az élők sorából. És mindezen szörnyű eseményeket tetézte a felfedezése, miszerint heredaganata van.
Orvosként a betegek sorában találta magát, kezelnie kellett volna saját magát is a rák ellen a hagyományos módszerekkel, melyek sikertelensége szembetűnő volt. Bár úgy tűnik ijesztő, de az alábbi módszer segítette az orvost legyőzni a rákot.
Mivel soha nem volt semmilyen súlyosabb betegsége, arra gondolt, fia tragédiájával lehet összefüggésben a betegsége.
A fia halála és saját rákos megbetegedése arra ösztönözte dr. Hamert, hogy betegei családi életét kezdje el vizsgálni. Azt vette észre, hogy mindegyik betege, a daganatos elváltozás megjelenése előtt, valamilyen súlyos traumán esett át. Egyértelmű volt az elme és a betegség kapcsolata. Már sok tanulmány foglalkozott addig azzal, hogy egyes betegségek súlyos stressz hatására könnyebben kialakulnak.
Minden szerv kivetülése megtalálható az agyban, éppen ezért úgy döntött, hogy megvizsgálja betegei tomográfiáit összehasonlítva a betegség kórelőzményével.
Felfedezte, hogy minden betegség, nemcsak a rák az agy egy bizonyos területének felügyelete alatt áll és összefüggésbe hozható valamilyen előzetes pszichikai traumával.
Pontosabban, egy bizonyos koncentrikus vibrációt fedezett fel az agy adott területein, melyek azonos daganatos elváltozásoknál tökéletesen azonos helyen jönnek létre.
Más szóval, minden rákos megbetegedésnek megvolt az adott területe az agyban, mely nem működött többé jól.
Ezzel a felfedezéssel megalapozta az Új Medicinát (ezek után sarlatánnak titulálták és elvesztette praktizálási jogát, hogy a hatalmas gyógyszercégek, melyek rák elleni szereket gyártanak, ne menjenek csődbe).
1997-ben letartóztatták illegális konzultáció miatt, mert nem volt praktizálási joga, azonban a bíró azt vette észre, hogy dr. Hamer 6500 végstádiumú betege közül 6000 még mindig életben van, amely arány pont az ellentettje a hagyományos kezelés esetén.
Az új medicina a rák vas szabályából indul ki
Vas szabály: mindegyik rák, illetve súlyos betegség egy bizonyos konfliktushoz vagy emocionális sokkhoz vezethető vissza (DHS – Dirk Hamer szindróma, fia után elnevezve), mely először az egyént mentálisan betegíti meg, mikor agyi elváltozások alakulnak ki, majd szervi manifesztációi lesznek.
Ehhez a szabályhoz tartozik még két alapvető következtetés:
  • az érzelmi sokk különböző típusai az agy különböző területein okoznak elváltozásokat. Az a zóna, melyben megjelennek ezek a körkörös elváltozások meghatározzák a szervet, melyet érinteni fog.
  • minél hosszabb ideig fennáll a konfliktus, annál súlyosabb elváltozást okoz a szerv szintjén.
Ezeket a következtetéseket dr. Hamer állat, majd emberkísérletekkel bizonyította. Az állatok esetében is kialakul valamilyen betegség a súlyos érzelmi sokk hatására.
A betegségek eredete az agyban található
Dr. Hamer megállapította, hogy „minden betegséget egy érzelmi sokk okoz (DHS), mely az egyént felkészületlenül éri”.
Pszichológiailag: a DHS egy személyes esemény, saját élettapasztalataink által meghatározva és befolyásolva, kiszolgáltatottságunk, személyes felfogásunk, értékeink és személyes meggyőződésünk által. Mindezek mellett a DHS nem csak egy érzelmi konfliktus, hanem biológiai is, melyet személyes fejlődésünk tükrében kell vizsgálni.
Az állatok esetében biológiai sokkot okoz a fészek vagy terület hirtelen elvesztése, fiókák, kölykök elvesztése, nem várt fenyegetés, éhezés vagy halálos fenyegetés.
Egy férfi esetében konfliktuális sokkot jelent a „terület elvesztése”, mely az otthon vagy munkahely elvesztése által nyilvánul meg. A nők esetében aggodalom valamely családtag iránt, előre nem látott válás, sürgős kórházi ellátás válthat ki ilyen eseményt. Gyerekeknél a szülő, az anya visszatérése a munkába illetve egy válás súlyos érzelmi sokkot okozhat.
Több ezer tomográfia vizsgálatával dr. Hamer rájött, hogy egy DHS az agy egy specifikus, jól meghatározott területét érinti, mely körkörös elváltozásként jelenik meg a felvételen (1989-ben a Siemens igazolta, hogy nem technikai hiba okozza a köröket).
A történés után az agysejtek továbbítják a sokk impulzusait a megfelelő szerv fele, ami jellegzetes elváltozással reagál erre. Ennek az az oka, hogy agyunk úgy fejlődött, hogy azonnal reagálni tudjon a hirtelen fellépő konfliktusokra és veszélyekre.
Míg a kisagyunk és a mandulamag területe az alapvető dolgokra van programozva, mint légzés, táplálkozás és fajfenntartás, addig a nagyagy bonyolultabb funkciók ellátására képes, mint területi, szétválasztási, identitásbeli konfliktusok illetve önértékelés, önbizalom és önbecsülés.
Dr. Hamer kutatásai szoros összefüggésben állnak az egyedfejlődéssel vagy embriológiával, mert attól függetlenül, hogy egy szerv miként válaszol a konfliktusra (daganatképződéssel, szöveti elváltozással vagy funkció zavarral), mindezt a csíraréteg, melyből a szerv és agyszövet alakul ki, határozza meg.
A GNM (Ortogenetikai tumor rendszer) azt mutatja, hogy az endodermális ősagy vagy a mesodermális ősagy által szabályozott szervekben, mint tüdő, máj, vastagbél, prosztata, méh, bőr és függelékei, mellhártya, hashártya, szívburok, emlőmirigyek azonnal sejtburjánzás alakul ki, mihelyt a megfelelő konfliktus létrejön az agy adott területén. Ezen szervek daganatai a konfliktus aktív fázisa alatt is proliferálnak, vagyis burjánzanak (DHS miatt).
Példák:
Tüdőrák
A tüdőrák kialakulásához egy „halálfélelem” típusú konfliktust kötnek, mivel a halál pánik megbénítja a tüdőt. A sokkal egyidőben a tüdőszövet alveoláris sejtjei elkezdenek burjánzani és daganatos elváltozást hoznak létre.
A hagyományos véleménnyel ellentétben a sejtburjánzás nem ok nélkül történik, ugyanis ez által megnő a tüdő kapacitása így nő a túlélés esélye.
Dr. Hamer vizsgálatai alapján minden egyes betegnél megfigyelhető volt az agy adott területén a körkörös elváltozás. Minden betegnél a kórelőzményben szerepelt halálfélelem, melyet a daganat biztos diagnózisa váltott ki, a daganatot pedig egy a halálos ítélettől való félelem okozta.
Mellrák
A mellrákot az anya-gyermek típusú illetve a partner-konfliktussal hozták összefüggésbe. Ez a fajta összetűzés mindig az agy tejtermeléséért felelős részén okoz elváltozást. Az anya-gyerek konfliktus létrejön, ha az anya túl sokat aggodalmaskodik gyereke iránt, vagy azt súlyos betegség miatt kórházba szállítják. Ezen idő alatt a tejtermelő sejtek kezdenek el burjánzani tumort hozva létre. Ennek oka, hogy nagy mennyiségű tejet tudjon az anya termelni, amivel segítheti gyereke gyógyulását.
Mi történik az újagy által vezérelt szervekkel?
Míg az ősagy a sokk aktív fázisa alatt okoz daganatos elváltozást, addig az új agykéreg ellenkezőleg. Ezen területben létrejött elváltozások degenerációval járnak a megfelelő szervek szintjén (petefészek, herék, csontok, nyirokcsomók, a bőr, méhnyak-nyálkahártya, hörgők, koszorúér).
A petefészkek vagy herék nekrózisa, osteoporosis, csontrák, gyomorfekély csak akkor alakul ki, ha egy személy érzelmi stressz helyzetben található, ami a sokk-konfliktus helyzethez hasonló.
Vegyük a mell tejcsatornáit példának. Ezek sokkal később fejlődnek ki, mint maga a mellszövet, mert az agy egy magasabb szintje irányítja fejlődését. Az a konfliktus, ami e szerv elváltozását okozza nem más, mint egy elválasztásos konfliktus, mikor a gyereket vagy a párját elválasztják az illető nőtől. Az állatvilágban akkor alakul ki ilyen betegség, mikor az anya kölyke elveszik vagy megölik. Természetes reflexként a tejcsatornák kifekélyesednek. Ennek oka, hogy nőjön a tejcsatornák átmérője, ami könnyebbé teszi azok ürülését.
Megbetegedés fázisa (konfliktus) és gyógyulás fázisa (posztkonfliktus)
Ahogy minden konfliktusra van megoldás úgy a betegségekre is van – állítja dr. Hamer.
Az első fázisban, az aktív konfliktus ideje alatt, az egész szervezet azzal van elfoglalva, hogy szembenézzen az adott helyzettel. Ez fizikai szinten a sejtek elváltozásával, az autonóm vegetatív idegrendszer túlzott ingerlésével jár.
Átlépve a stressz-fázisba az elme teljesen el van foglalva a konfliktus tartalmával. Az alvászavar, étvágy hiánya jellegzetes tünetek lehetnek.
Az aktív fázist hideg fázisnak is hívják, mert a stressz ideje alatt az erek összehúzódnak és hideg végtagok, hideg verejtékezés figyelhető meg. Az egész jelenség intenzitása a sokk intenzitásától függ. Ha egy egyén túl hosszú ideig van ebben az állapotban, halálos következményekkel járhat.
Dr. Hamer bebizonyította, hogy a szervezet magába a rákba nem képes belehalni. A szervezet elpusztulhat a tumor által okozott szövődményekbe, egy életfontosságú szerv leállása miatt, de magába a rákos sejtekbe nem.
Ha valaki meghal az aktív fázis ideje alatt, akkor azt általában a hatalmas energia veszteség, súlyvesztés, alvászavar, mentális és szellemi kimerülés okozza.
A legtöbb alkalommal a legnagyobb problémát a negatív diagnózis vagy prognózis érzelmi pusztító hatása jelenti („még hat hónapja van hátra”). A beteget és hozzátartozóit a kétségbeesésbe kergetik az ehhez hasonló kijelentésekkel, melynek egyenes következménye lesz a beteg általános állapotának romlása, amire a hagyományos kezelés nem hat, csak súlyosbítja azt, majd bekövetkezik a halál.
Amennyiben a beteg nem kapott semmilyen kezelést (kemoterápia vagy sugárterápia), akkor a GNM-nek a sikeressége eléri a 95-98%-ot, ami egyszerűen lenyűgöző. Mindezen statisztikai eredményeket hivatalos szervek közöltek dr. Hamer adatai alapján.
Dr. Ulrich Abel epidemiológus és biostatisztikus véleménye szerint elkeserítő az eredménytelensége a kemoterápiáknak. Semmilyen statisztikai bizonyíték nincs arra, hogy a végstádiumú betegek esetében, kiket már műteni sem lehet, bármennyivel meghosszabbítaná azok életét. A rosszindulatú daganatos elváltozások kemoterápiája, mikor már műtét nem lehetséges, ami a daganatok 80%-át teszi ki, tudományos kátyú.
A test önmagát gyógyítja
A konfliktus rendezése a biológiai program második fázisát jelenti. A javító mechanizmusokat a vegetatív idegrendszer segíti. A lábadozás fázisában visszajön az étvágy, azonban valószínű a gyengeség oly mértékű jelenléte, hogy a betege alig képes lábra állni. A pihenés és a megfelelő tápanyag bevitel elengedhetetlen a felépüléshez. A második fázist meleg fázisnak is nevezik, az erek kitágulnak és a végtagok újra melegek lesznek.
A konfliktus egyidejű rendezésével a szervekben változás figyelhető meg, leáll a sejtburjánzás és a sejtelhalás illetve elkezdődnek a specifikus javítási folyamatok.
A gyógyulás egyéb tünetei lehetnek: túlérzékenység, viszketés, görcsök és gyulladás. Betegségek, melyek a gyógyulási fázisban jelenhetnek meg: különböző bőrproblémák, aranyér, gégegyulladás, hörgőgyulladás, ízületi gyulladás, érelmeszesedés, a vese és a húgyhólyag rendellenességei, bizonyos májbetegségek és fertőzések.
A GNM szerint is kétféle daganatot különítenek el, azonban nem az alapján, hogy az rossz- vagy jóindulatú. Vannak tumorok, melyek a konfliktus aktív fázisában (tüdő, vastagbél, máj, méh, prosztata daganatok, stb.) mások a gyógyulási fázisban jelennek meg.
A gyógyulás alapelvei:
Először is a beteg a maga ura. Ura betegségének, nem kell bízzon semmilyen más gyógymódba, csak a saját szervezetében.
A betegnek dolgoznia kell, hogy megértse betegségének okát.
A beteg együtt kell működjön az orvossal, hogy kidolgozhassanak egy olyan programot, ami által a konfliktus megoldódik mentálisan és gyakorlati szinten is.
Megjegyzés:
Dr. Hamer bármely érzelmi konfliktus empirikus megoldására teszi a hangsúlyt, azonban hatásos lehet még a pszichoterápia, hipno – illetve regressziós terápia.
A ráktól vagy haláltól való félelem más konfliktusokat szülhet, a meglévők mellé. Fontos, hogy a beteg teljesen elutasítsa az ehhez hasonló gondolatokat a gyógyulás érdekében.
Egy egészséges ember, aki jól táplált, rendszeresen pihen és mozog, sokkal könnyebben tud szembe nézni az ehhez hasonló konfliktusokkal, illetve kevesebb éri őt.
Az anyagi biztonságban levő embereknek sokkal kisebb az esélye, hogy megbetegedjenek, ellentétben a rossz anyagi körülmények közt élőkkel.
A terhes nők daganatos elváltozásai nyomtalanul gyógyulnak a terhesség harmadik hónapjától kezdődően, mivel a terhesség prioritást élvez, állítja dr. Hamer.

Tudás Fája

Utolsó esély a békés megoldásra – Felfüggeszteni minden végrehajtási eljárást!



Utolsó esély a békés megoldásraElvárások, megoldási javaslatok a deviza- és számlaadósok ügyében, – az új Parlament pártjaitól

- Megoldási lista, újratöltve -
Magyarország súlyos társadalmi katasztrófa szélén áll. A kilakoltatási moratórium április 30-án lejár és jó, ha tudja mindenki; a végrehajtási eljárások a moratórium alatt sem szüneteltek sőt, – soha nem látott mértékben felhalmozódtak, s már csak a végső kifejletre, az ingatlanok elárverezésére, s az adósok kilakoltatására várnak.
Több százezer ember otthona került veszélybe, míg több tízezren, közvetlenül a kilakoltatás szélén állnak. – Deviza és számlaadósok, – bedőlt hitelesek, – vagy lakbért és gázt, villanyt, közös költséget, – vagy egyszerűen csak adót fizetni nem tudók, – a végrehajtási eljárásoknak “köszönhetően” – el fogják veszíteni otthonaikat. – Talán már éppen ebben az évben.
Őket kell megsegíteni, – de sürgősen, mielőtt tömegesen kóborolnának az utcákon a kilakoltatott, elkeseredett és már mindenre kész emberek.
Éppen ezért elvárjuk az újjáalakult törvényhozás összes pártjától és az új kormánytól, hogyha el akarják kerülni a társadalmi katasztrófát, alaposan gondolják át az alább felsorolt megoldási javaslatokat, – a deviza és számlaadósok mesterségesen előidézett tartozásainak végleges és megnyugtató rendezése ügyében.

I. A devizaadósok egy elhibázott gazdaságpolitika áldozatai

Magyarországon jelen pillanatban 160 ezer bedőlt forint és devizaalapú, ingatlanfedezetű jelzáloghitel nyomaszt legalább 640 ezer magyar embert. Ez pedig Magyarország lakosságának 6,4 százaléka. A magyar össznépesség 6,4 százalékának feje felett lebeg a kilakoltatás réme.
Ezek az emberek nem azért kerültek ebbe a kilátástalan helyzetbe, mert nem akarták fizetni a hiteleiket. Amelyet forintban vagy devizában vettek fel. Ezek a hiteladósok – nem tudták – fizetni hiteleik törlesztőrészleteit! – Ezek az adósok egyértelműen egy elhibázott gazdaságpolitika áldozatai.
Egész egyszerűen vagy elveszítették munkahelyeiket a 2008-as válság következményeiként, vagy ennek a felelőtlen gazdaságpolitikának “köszönhetően” – a forint elértéktelenedése következtében, és nem kis mértékben a bankok trükközése, uzsorázása miatt megugrott, s olykor a kétszeresére, háromszorosára nőtt az adósságuk, s a törlesztőrészleteik! – Akár így, akár úgy történt, egyértelmű, hogy az értékteremtő – magyar tulajdonú gazdaság hiánya miatt lettek, szenvedő alanyai a válságnak és bankok profithajhászásának.
Ennek a 640 ezer embernek a léte immáron hosszú ideje bizonytalanságban van. Sem a jelenlegi kormány, sem a politikai pártok ésszerű és kivitelezhető megoldási alternatívát nem dolgoztak ki a mai napig. Ködös, időhúzó ígérgetésekkel, kilakoltatási moratóriumokkal operálnak, – ám valós megoldási javaslataik nincsenek. Pedig ez a probléma olyan súlyú, ami “véresen” komoly gondokat okozhat, ha rövid időn belül nem születik megoldás.
Tekintettel Magyarország lehetetlen gazdasági helyzetére, a probléma politikai megoldást igényel. Ez mindenképpen konfrontálódást fog eredményezni a hitelező bankokkal, ám azoknak tudomásul kell venniük: Nem néhány tucat felelőtlen hitelfelvevőről van szó, hanem egy áldozattömegről, amellyel szemben a bankoknak is toleranciát kell mutatniuk.

II. A számlaadósokról sem szabad elfeledkeznünk!

Hónapok, sőt évek óta rendszeresen emlékeztetünk a “Ceterum censeo” jegyzeteinkben, kiegészítéseinkben arra, hogy nem csak a devizahitelesek problémáira kell megoldást keresni, – hanem a többiekről, a számlaadósokról sem szabad elfeledkezni. – Annál is inkább, – mert legalább ugyanannyian vannak, mint a devizahitelesek. És még annál is inkább, – mert a sok esetben az adósságot okozó rezsi elmaradások, vagyis a háztartási számlák jó részének kifizetése; a magas banki törlesztőrészletek miatt maradt el. – Lakbér, gáz, fűtés, villany, közös költség, vagy adó be nem fizetés…
Tehát a számlaadósokkal mi lesz? – Mi lesz azokkal, akik a ki nem fizetett számláik után halmoztak fel tartozásokat, s ezért akarják az otthonaiktól megfosztani őket? – A pénzéhes multi szolgáltatók, vagy a hatalmasra növekedett társasházi közös költségek számlái miatt. Vagy az egyes szintén pénzéhes önkormányzatok mérhetetlen nagyságúra felduzzasztott lakbérei miatt, melyeket a szegényebbek, – a számlaadóssá vált áldozatok már nem tudnak kifizetni.
És nem azért nem fizetnek, mert nem akarnak, – hanem mert nem tudnak. Elvesztették munkájukat, haláleset történt a családban, vagy betegség támadta meg őket. – Ha valaki komolyabban beteg lesz, elbocsájtják a munkahelyéről, – megszűnik a jövedelme, nem tudja fizetni számláit, majd kilakoltatják.
Ha a számlaadósok ügyének megoldását elhanyagolják, – akkor a devizahiteles és számlaadós probléma összeadódik, – a tömeges kilakoltatások nyomán bekövetkezhet az a társadalmi katasztrófa, melyre már évek óta figyelmeztetjük, a hatalmat, mind a parlamenti pártokat és a kormányzatot.
Akik mindeddig nem jelentkeztek igazi megoldási akciótervvel.

III. A konkrét megoldások

A politikának pedig végre megoldást kell találnia! A döntéshozók már nemcsak az adósok sorsa felől, – hanem a saját sorsukról is döntenek, – ha nem cselekednek időben.
A valós, konkrét megoldások, javaslatok listája az új Parlament pártjai és az új kormány felé:
1. Az új kormánynak első döntései között határozatlan időre fel kell függesztenie a banki hitelek, és közműtartozások miatti végrehajtásokat és árverezéseket!
2. Meghatározatlan időre fel kell függeszteni a már kényszerértékesített ingatlanokból történő kilakoltatásokat.
3. Csakis és kizárólag a lakhatás céljára nem szolgáló fedezeti ingatlanok kerülhetnek kényszerértékesítésre.
4. Törvényben kell megakadályozni a banki tartozások értékesítését a behajtó “hiénacégek” számára.
5. Adósmentő törvényt kell alkotnia az új parlamentnek fél éven belül! Ebben a törvényben ki kell terjeszteni az Állami Eszközkezelő hatáskörét, hogy a lakhatás biztosítására szolgáló fedezeti ingatlant a hitelező bank a hitel folyósításakor forintban számított összegért átadja az Állami Eszközkezelőnek, csökkentve az időközben az adós által megfizetett tartozás összegével.
6. Azonnali segítségként pedig: Az állam kötelezően biztosítsa az Állami Eszközkezelő számára a fedezeti ingatlanok ilyen áron történő megvásárlásához szükséges összeget. (Tekintettel arra, hogy a kényszerértékesítés során az ingatlanok elképzelhetetlenül alacsony áron kerülnek értékesítésre, – ami miatt a hitelező pénzintézet amúgy sem jut az általa “kiszámított” összeghez, – még így is több pénzhez jutna.
Amennyiben az Állami Eszközkezelő nagy tételben és egyidejűleg vásárolná fel az ingatlanokat, a bankrendszer rövid idő alatt juthatna a számára viszonylag elfogadható összeghez.) – Az Állami Eszközkezelő számára ehhez szükséges keretösszeget viszont, – az összes bank és a multi szolgáltató cég, valamint a magyarországi szupergazdagok egyszeri, – a jövedelméhez arányuló 40 %-os megadóztatásából kell biztosítani.
7. Törvényben kell rögzíteni, hogy a munkanélkülivé vált, munkajövedelemtől, más egyéb jövedelemtől elesett adósok hiteltörlesztését kamat és költségmentesen, futamidő meghatározása nélkül, – le kell állítani mindaddig, amíg ismét fizetőképessé válik.
8. A hitelező pénzintézet a lakhatás céljára szolgáló fedezeti ingatlan tulajdonjogát soha ne szerezhesse meg, – hanem tulajdonjogát kötelezően adja át vagy a fent említett Állami Eszközkezelőnek, – vagy az adós lakhelye szerinti illetékes önkormányzatnak, akik aztán mérlegelve az adós körülményeit, egy tisztességes, biztonsággal megfizethető lakbérhez kötött határozatlan idejű bérleti szerződést kössenek az adóssal.
Az önkormányzat pedig az adós befizetéseinek egy részéből csökkenti a hitel összegét a hitelt nyújtó bank felé, – a határozatlan idejű lakásbérleti szerződésben rögzített lakbérből levont részletekkel kiegyenlíti a bank felé fennálló jogos alaptartozást, – míg eközben az adós pedig a saját lakásában maradva a hitel kiegyenlítésekor visszakapja annak tulajdonjogát.
(Abban az esetben is, ha az önkormányzatnak van annyi forrása, hogy a bank felé egy összegben egyenlítse ki az adós a hiteltartozásának összegét, – az adós akkor is csak részletekben fizethesse meg a teljes összeget az önkormányzat részére).
Az eredeti jogos hitelösszeg kifizetésekor tehát az adós kapja vissza otthonának a tulajdonjogát. – Ám, ha és amennyiben a bank az elmúlt időszakban ezen az összegen felül szedett be pénzt az adóstól, – akkor az adóst kártérítés illesse meg.
9. Amennyiben a helyzet úgy hozza, ugyanakkor létre lehet hozni a szigorúan állami tulajdonú; “Bedőlt devizahitelesek bankját”, – amely az ingatlanfedezetű, kizárólag lakhatás céljára szolgáló fedezeti ingatlanokat a jelenleg hitelező banktól reális áron kiváltja és a továbbiakban a hitel felvevője ennek a banknak legyen ügyfele, ennek a banknak fizesse a hitel törlesztőrészleteit. – Melyeknek természetesen az eredeti kondíciókat kell tartalmazniuk.
10. A továbbiakban pedig: semmiféle más természetű hiteltartozás, közmű vagy szolgáltatási díjtartozás, vagy szabálysértési bírság behajtására, – a lakhatást biztosító ingatlant lefoglalni, adóssággal, kamatokkal terhelni, – kényszerértékesíteni, – s abból kilakoltatni többé ne lehessen!
11. A már Svájcból bizonyíthatóan manipulált frank árfolyam következtében beszedett irreálisan magasan kamatok miatt, – s a multicégek és egyes önkormányzatok által beszedett irreálisan magasan számlák miatt, – különös tekintettel bizonyos gázszolgáltatók (pl.TIGÁZ) törvénytelen gázóra leszerelési, s az utána következő irracionális fizetési követeléseit illetően ,- az új törvényhozásnak a fenti esetekben meg kell állapítania a folytatólagos jogtalan haszonszerzést – és kártérítésre kell köteleznie a bankokat és a multi szolgáltatókat, vagy akár az egyes kilakoltatásban jeleskedő önkormányzatokat.
Valamint fel kell deríteni az adósság behajtásban és egyes végrehajtásokban törvénytelenül közreműködő, a kényszerértékesített ingatlanokhoz törvénytelen megállapodások útján áron alul hozzájutott dealer-kereskedő és strómani hálózatot, – s a kártérítési kötelezettségeken kívül, büntetőjogi felelősségre kell vonni őket.
12. Első körben a már kilakoltatott családok érdeksérelmeit kell helyreállítani. S visszaszolgáltatni számukra a tőlük elvett lakást, – vagy, ha az már nincs meg, – akkor egy ugyanolyan minőségűt kell számukra biztosítani. – Melynek összegét az érdeksérelmet eredetileg okozó, bank, multi szolgáltató, vagy önkormányzat kell, hogy állja.
Konkrétan tehát ezeknek a szempontoknak a teljesítését várjuk el a deviza- és számlaadósok ügyében, – az újjáalakult törvényhozás összes pártjától és az új kormánytól is.
2010. június 15. Budatétény  Erőszakos kilakoltatás  a Készenléti rendőrség bevetésével
Erőszakos kilakoltatás a Készenléti rendőrség bevetésével – 2010. június 15. Budatétény
Megismételjük: Ha el akarják kerülni a társadalmi katasztrófát, – ajánlatos ezeket mielőbb figyelembe venni, hogy elejét vehessék annak, hogy az utcákon tömegesen kóboroljanak a kilakoltatott, elkeseredett és már mindenre kész emberek.
Bal-Rad – Szabad Riport

A 15 centis szobrot potom 4400 forintért,a világ bármely országába kiszállítják a visszaigazolástól

Unja, hogy Magyarország miniszterelnökét az esetek többségében csak két dimenzióban, jobbára a tévé képernyőjén, monitoron és fotókon látja? Valami újra és kézzelfoghatóra vágyik? Nos, itt a megoldás!
Hiánypótló szolgáltatásba botlottunk, aminek neve: orbanmellszobor.hu Nem vicc, a weboldal létezik és látszólag pontosan azt ígéri, amit a neve is sejtet: Orbán Viktorról készült 15x10x8 centis mellszobrot. Bárkinek, bárhova, hét napon belül 4400-ért. Hogy miért?
orban(1)
Azért, hogy – idézet az oldalról – “kifejezze szeretetét és háláját azért a sok jóért, amit az elmúlt 4 évben kapott. Bizonyítsa be, hogy Ön is magyar! Vásároljon Orbán Viktor mellszobrot!” A termékről egyébként azt is megtudtuk, hogy festett gipsz, melynek rendeltetése dísztárgy, amit kizárólag beltérben lehet elhelyezni. Tehát, aki kerti törpének szánná, az inkább tegyen le róla.
Már csak azért is, mert a leírás szerint a szobrot óvni kell a közvetlen napsugárzástól, és a hőmérséklet változásaitól is. Ha muszáj, száraz ronggyal, tisztítószer nélkül lehet tisztítani.
(hir24)

Tavaly vette Felcsút polgármestere,és most,hogy már a Dallast idéző ranch lett belőle,be is költözött


false
A falu határában a felcsúti polgármester két, összesen több mint 37 000 négyzetméteres területet vásárolt nemrég, a rajta lévő, átépítés alá vont luxusvillával együtt. Hogy mennyivel gyarapodott Mészáros Lőrinc vagyona, nem tudni.
false
Ugyan vagyonnyilatkozatát még a mai napig nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni Mészáros Lőrinc, ennek ellenére gyarapodása szembetűnő. A korábban gázszerelőként dolgozó felcsúti polgármester egy tavalyi összesítés szerint a leggazdagabb magyarok listáján a 88. helyen állt 6,9 milliárd forintos vagyonával: csatorna-, útépítés, állami föld- és trafikpályázatok, sok-sok állami megrendelés segítségével is gazdagodik.
Tavaly júniusban a Mészáros és Mészáros Kft. két hatalmas ingatlant is vásárolt, egyiken egy luxusvilla is található. A település központjától távolabb eső területen, Felcsút határában, a Szári úton egy 17 420 és egy 19 918 négyzetméteres területet vettek. Utóbbin egy hatalmas, impozáns épület is található, de az ingatlanokhoz vezető Szári úthoz közel egy annál kisebb ház is látható, amely – a papírok szerint – szintén Mészáros Lőrincéké, mint ahogy az a kis épület is, amelyben korábban több forrásunk éppen ott tartózkodó biztonsági őrt látott.
false
A helyiek közül egyébként többen úgy tudják, hogy Mészáros Lőrincék még a régi, szintén Felcsúton található lakóházukban élnek egyelőre.
A Felcsútot átszelő Fő utcából nyíló, a település Alcsútdobozhoz közeli végén található Szári út, amely a falu úgynevezett “felvége”-azaz “a zúri”-negyed. Az utcában egyébként sok az új építésű, impozáns lakóház, ám Mészáros Lőrinc villájához egyik sem mérhető. Pontos számokat nem ismerünk, de az ingatlanok értéke százmilliókban mérhető.
A porta és a melléképület
A “Mészáros Ranch” Főbejárata igazi birtokbejárat. Diszes-mives “égigérő” vaskerités-bástyaszerű oszlopokkal-portaépülettel, cselédházzal.
Lőrinc barát a jelek szerint kedveli a biztonságot. Élete végéig része lesz benne, és királyi barátjának és hűbérurának.
Szibériában minimum ilyen biztonsági fokozat várja őket. Az elhelyezés és az ellátmány?
Az vélhetőleg szerényebb lesz!

(Forrás: magyarnarancs)