2012. december 5., szerda

Az iráni hadsereg elfogott egy amerikai drónt

Az iráni hadsereg december 4-én elfogott egy amerikai Boeing ScanEagle típusú drónt az ország felségterületén belül. A bejelentése után Amerika azonnal cáfolta a hír valódiságát. Az amerikai haditengerészet állítása szerint nekik minden drónjuk megvan. Az Egyesült Államok haditengerészetének szóvivője is tagadta, hogy Irán elfogott volna egy amerikai drónt. A szóvivő kijelentette, hogy egyetlen drónt sem vesztettek kedden a Közel-Keleten. Leszögezte, hogy szigorúan számon tartják, hogy hány pilóta nélküli repülőgép van a térségben. Az amerikai tagadásra válaszul Ramezán Saríf tábornok, a Forradalmi Gárda szóvivője irónikusan azt javasolta az amerikai parancsnoknak, "számolja meg újra pontosan a drónjait". "Az amerikaiak nem akarják beismerni a kudarcukat, de előbb vagy utóbb bevallják majd, hogy elveszítettek egy pilóta nélküli repülőgépet" - mondta Sarif tábornok, majd hozzátette, hogy ha szükséges, további információkat is közzétesznek a drón elfogásáról. A tábornok elmondása szerint az amerikai gép "katonai létesítményekről és az iráni olajterminálok tevékenységéről gyűjtött információt", amikor "a lehető legkevesebb kár okozásával elfogták". "Kinyertük a drón által rögzített adatokat, így megtudtuk, milyen típusú értesülésekre kíváncsiak az amerikaiak" - tette hozzá a Forradalmi Gárda szóvivője.
Irán szerint az amerikai drón adatokat gyűjtött a Perzsa-öböl térségében, és belépett az iráni légtérbe, amikor a Forradalmi Gárda egyik haditengerészeti egysége elfogta. Ali Fadávi tengernagy, a Forradalmi Gárda tengerészgyalogságának parancsnoka annyit mondott el, hogy egy kisebb méretű repülőgépről van szó, a típusa ScanEagle. Az ilyen eszközöket általában amerikai hadihajókon tárolják.
Egy hónappal ezelőtt, november elsején az iráni erők tüzet nyitottak egy másik, MQ1 típusú, pilóta nélküli amerikai repülőgépre, amely a Busehrben lévő iráni atomerőmű, valamint a perzsa-öbölbeli Hárg-szigeten lévő, legfontosabb iráni kőolajterminál felett végzett megfigyelést. 
Pontosan egy éve vesztette el Amerika a Sentinel névre keresztelt kémrepülőgépét, melynek földre kényszerítéséről szóló iráni híreket a mostanihoz hasonlóan tagadták akkor. Azonban a NATO parancsnoksága alatt működő afganisztáni Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) bejelentették egy pilóta nélküli légi jármű elvesztését. Később az amerikai vezetés mellett dolgozó meg nem nevezett források is elismerték, hogy a gép a CIA irányítása alatt titkos bevetést hajtott végre Iránban, de ennek célját nem nevezték meg.
Irán nemzetközi bíróságon perli be az Egyesült Államokat az ország légterének megsértéséért – jelentette be az iráni külügyminiszter, Ali Akbar Szalehi. A bizonyíték az amerikai ScanEagle drón, amelyet a Perzsa-öböl felett vadásztak le. Washington azonban ezt tagadja.
Hossein Salami dandártábornok kijelentette, hogy az amerikai drón Irán általi befogása azt jelenti, hogy még a hatalmas katonai potenciállal rendelkező Amerika sem győzheti le a perzsa államot. Az iráni katonai siker visszavetheti az USA hadászati terveit. Az amerikai drón elfogása bizonyítja Irán védelmi képességeit, ezért a Nyugatnak és az Egyesült Államoknak felül kell vizsgálnia a viselkedését Iránnal szemben.
Mi csak gratulálni tudunk a büszke iráni népnek, mert az az eredmény amit a szigorú szankció ellenére is el tudnak érni az bámulatos! Bízunk benne, hogy végül a szeretet vezérelte népek győzni fognak a világot terrorizáló cionizmus ellen.
Szekeres Pál 


Irán titkos fegyvere sokkal halálosabb, mint bármi Izrael fegyvertárában – és képes Izraelt lerombolni. Hogy milyen fegyver az? Ha meg akarod tudni, olvass tovább.
“Ha mindenki, aki Holokauszt-áldozatnak állitja be magát, valóban az, akkor kit ölt meg Hitler?” – Norman Finkelstein édesanyja, Norman Finkelstein Holokauszt-ipar: Gondolatok a zsidó szenvedés kihasználásáról című könyvéből idézve.
Az energiakrízis aggodalomra ad okot. Irán, ami óriási olaj- és gázkészletek birtokában van, azok jobb kihasználását szeretné elérni a mi segítségünkkel, és a termék eladását is nekünk tervezi egy olyan eljárásban, ami a benzin, a dízelolaj, a fűtőolaj és a gáz világpiaci árának jelentős csökkenéséhez vezetne. Nagyok sok nemzet rajta tartja szemét ezen a kitermelhető vagyonon, és rögtön kedvezően viszonyulna Teherán üzleti ajánlatához. De az Egyesült Államok elrendelte Irán bojkottját és, mostanáig, a világ rendőrének mindenki szót fogadott.
Mahmoud Ahmadinejad elnök ajánlhat, amit akar: mégis bűnözőszámba van véve. Felkérését az együttműködésre, ami lehetővé tenné számára, hogy az ország minden kútfúró, kitermelő és finomító műveletét újonnan felszerelje, visszautasították. Ő addig elmegy, hogy a közös európai pénznemet használó országok euróban fizessenek és dollárban ne, de ez se használ. Hátat fordítanak neki. Vannak, akik fenyegetik. Még a pápa se akarja fogadni. Sok országban Ahmadinejad elnök követségeit és diplomáciai alkalmazottait megfosztották a helyi hatóságokkal és az idegen küldöttségekkel való kapcsolattartás lehetőségétől; a kitaszítottak sorsára jutottak.
Felmerül a kérdés, honnan származik ez az irániakkal szembeni radikális viselkedés tulajdonképpen, és miért tesz a nemzetközi társadalom annyira nyilvánvalóan saját gazdasági érdekei ellen? Általában három okot említenek az Iránnal szembeni bojkott és a nyílt ellenségeskedés magyarázatára:
1) Lehetséges, hogy az iráni elnök nukleáris fegyverekkel próbálja országát felfegyverezni.
2) Úgy tűnik, ki akarja irtani a zsidókat Izraelben.
3) Az európai zsidók második világháború alatti totális kiirtását egy legendának tartja.
Az első kettőnek nincs sok értelme; csak a harmadik komoly és, ugyanezért, tanulságos. Az első okra válaszolva, helytálló megfigyelni: ha Ahmadinajad vádlói a legkisebb bizonyíték birtokában volnának annak, hogy Irán nukleáris fegyverre próbálna szert tenni, azt a bizonyítékot már régóta a világ elé tárták volna; ezzel szemben, eddig egy valódi bizonyítékkal sem álltak elő.
Mindenesetre, ha Iránnak rendelkezésére is állna egy nukleáris bomba, nem tudná azt elindítani egy ugyanannyi palesztin-, mint zsidó által lakott földrajzi zóna irányába, mivel bombái, megkülönböztetés nélkül, mindkét népet megölnék vagy megnyomorítanák. Az Iránnal szembeni ellenségeskedésre adott második magyarázat – hogy a zsidók kiirtását tervezi Izraelben – teljesen alaptalan. Ez a vád egy manipulált szövegre hivatkozik. Egy lázító kijelentést csatoltak a nevéhez, miszerint a zsidó államot ”le kell törölni a térképről”, ami az izraeli zsidók kiirtását jelenti.
Valójában Ahmadinejad csupán megismételte (2005-ben) Ajatolla Khomeini 1979-ben tett kijelentését, hogy ”a Jeruzsálemet megszállt rezsim” egy napon ”el fog tűnni az idő könyvének oldaláról”. Ez valaki más jóslatának a megismétlése volt, nem egy fenyegetés. Ahmadinejad óvatosan fejezte ki magát, úgy fogalmazva, ha minden Palesztinában élő embernek – muszlimoknak, zsidóknak és keresztényeknek – egy nap joguk lenne szabadon szavazni és egy általuk kiválasztott rezsimet megválasztani, a cionisták eltűnnének Palesztinából ugyanúgy, ahogy például a kommunista rezsim eltűnt Oroszországból. Az egész nyugati média nem számolt be se a pontos szóhasználatról, se annak magyarázatáról.
Ahmadinejad elnök pontos szavai: “Imam ghoft een rezhim-e ishghalgar-e qods bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad.” – ”Az Imám azt mondta, ennek a Jeruzsálemet megszállva tartó rezsimnek el kell tűnnie az idő könyvének oldaláról.”
A fárszi szöveg szó szerinti forditása: Imam (Khomeini) ghoft (mondta) een (ez) rezhim-e (rezsim) ishghalgar-e (megszálló) qods (Jeruzsálem) bayad (kell) az safheh-ye ruzgar (az idő lapjairól) mahv shavad (eltűnni)”.
Figyeld meg, hogy a TÉRKÉP szó (fársziul nagsheh) sehol nem szerepel Ahmadinejad beszédében; és az IZRAEL vagy LETÖRÖLVE szavak se. Ezért a ”le akarom törölni Izraelt a térképről” angol fordítás sokkal több, mint egy rosszindulatú téves fordítás. Kitaláció.
A harmadik ok az igazi: ha az iráni elnök olyan sok félelmet ébreszt, azt revizionizmusa miatt teszi. Megforgatta az egyetlen fegyvert, amely mélyen aggasztja a zsidó államot és szövetségesét, az Egyesült Államokat. Birtokában van az, amit én a szegény ember atombombájának hívok. A történelmi revizionizmus kutatásainak eredményeivel gyakorlatilag egy ” tömegpusztító fegyvert” tart a kezében, amely nem tud megölni senkit, de képes semlegesíteni Izrael első számú politikai fegyverét: a holokauszt kultuszt.
”A holokauszt” vallásában felnevelve, az emberek Észak-Amerikában és Európában általában elhiszik ezt a propagandát, és Ahmadinejad eretnek számukra. Ezért nem mernek kiállni semmilyen Irán felé közeledő politika mellett, vagy felszólalni a bojkott ellen, holott az volna az egyetlen esélyük energiaköltségük csökkentésére. Az kétségtelen, hogy néhány vezető szeretne megegyezni Iránnal, de visszakoznak az előre látható következménytől. Attól tartanak, hogy az új Sátán, a ”letagadó”, aki ”öli megint a zsidókat haláluk letagadásával”, bűntársaikként jelölik meg őket.
A Teheránban tartott nemzetközi ”Holokauszt” konferencia (2006. december 11-12.) figyelmeztető lövésnek hangzott. A konferencia nyitva állt mindenki előtt, nem csak a revizionisták számára. Az ellentétes véleményeket megvitathatták és meg is vitatták. Az antirevizionisták teljes veresége drámai volt. És így Ahmadinejad elnök már revizionista érvelésektől teljesen tájékozottan, képes volt újból kijelenteni, hogy ”a holokauszt egy legenda” volt. Bush, Blair, Chirac, akik semmit nem tudnak a revizionizmusról, azzal válaszoltak, hogy borzalmas nagy ügyet csináltak belőle. Az izraeliek pedig, akik tisztában vannak a zsidó írók teljes tehetetlenségével a revizionista érvelések tudományos szinten való megválaszolását illetően; a kultuszt csak az Elie Wiesel-féle hamis tanúvallomásokkal, vagy moziba illő badarságokkal tudják fenntartani, mikor nemcsak novellákat, drámákat, hamis múzeumi kiállításokat is használnak eszközül, mint a Yad Vashem Jeruzsálemben vagy Holokauszt Emlékmúzeum Washingtonban.
Elie Wiesel a világ leghíresebb holokauszttúlélője és – egyesek szerint – a világ legelismertebb hazudozója. Azt hazudta, hogy ”Buchenwaldban naponta 10 ezer embert küldtek a halálba. Én a kapunál mindig az utolsó száz között voltam. Megálltak. Miért?” Babi Yarral kapcsolatban (egy ukrán település, ahol a németek szovjet polgárokat végeztek ki) Wiesel a zsidók legyilkolásáról így írt: ”Hónapokon át, a föld nem szűnt meg rázkódni; időről időre vérgejzírek törtek fel belőle.” (Jelentés a csodálatos esemény egy másik tanújától).
2007-ben Wiesel azt állította, hogy Irán elnöke, Ahmadinejad nyíltan beismerte, Izraelt feledés homályába füstölné. ”Mikor azt mondja, nukleáris fegyverek kellenek neki Izrael állam elpusztításához, el kell hinnem neki,” mondta Wiesel. Néhai Christopher Hitchens-nek nem volt ideje Wieselre és annak Nobel-díja vagy 76 tiszteletbeli doktorátusa se volt rá hatással. ”Létezik megvetnivalóbb pózoló és szélzsák Wieselnél?” kérdezte szónokian. (The Nation, 2001 február).
Holokauszt revizionizmus – bármilyen kétség a hivatalos verzióra nézve, ahogy azt lefektették a cionizmus és táborának követői – törvénybe ütközőnek számít sok helyen a világon. A mágikus hatmilliós szám kétségbevonása most ”gondolatbűn”, amiért több év börtönt kaphatsz a következő 17 országban: Ausztria, Belgium, Kanada, Csehország, Franciaország, Németország, Magyarország, Izrael, Lichtenstein, Litvánia, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Románia, Szlovákia és Svájc.
Itt van ennek a cikk irójának, dr. Robert Faurisson-nak két fotója, miután három fanatikus zsidó által vadul össze lett verve, mert bátorkodott kétségbevonni a Holokauszt szentesitett tanait: nevezetesen, hogy 6 millió zsidó lett megölve gázkamrákban, Hitler parancsára. A mai napig, valójában még senki nem látott egyetlen gázkamrát se. [LD]
A cionistákat és barátaikat egyre inkább riadóztatják a revizionizmus interneten való terjedése miatt. Sok kísérletet tesznek az internet cenzúrájának megszigorításara, cinikusat és burkoltat, de - legalábbis eddig - még nem érték el céljukat. Mindenhol a nyugati világban egyre nehezebb a revizionizmus elnyomása, de az egész hiábavaló erőlködés. A holokauszt-propaganda egyre süketítőbb lesz, de innentől fogva inkább csak bosszantja és fárasztja az embereket.
Ezért a cionisták hoztak egy törvényt a Knesszetben, ami alapján Izrael követelheti, hogy minden revizionistát, bárhol is éljen a világon, az ő bíróságuk elé állítsák. Ha nincs felmutatni való bizonyíték, használni fog a bot.
Herman Rosenblatt és felesége, Roma önelégülten mosolyognak a különböző tévéfelvételeken, miután a világot átverték hamis Angyal a kerítésnél című holokauszt-emlékiratukkal. A TV-celeb Oprah Winfrey el volt ragadtatva megható koncentrációs tábori romantikus történetüktől, és levegő után kapkodva áradozott: ”Ez a legnagyszerűbb szerelmi történet, amit műsorunkban valaha sugároztunk!” Miután megkérdezték, miért hazudott, Rosenblatt úr elmagyarázta: ”Boldoggá akartam tenni embereket.” Annak ellenére, hogy a könyv bizonyítottan hamis, most egy 25 millió dolláros bombasiker filmet készít belőle Harris Salomon zsidó producer.
Rosenblatt hamis emlékirata csak egy a hamis holokauszt történetek hosszú sorából, némelyik még az övénél is kirívóbban abszurd, pl. Misha, a Lányfarkas, akit farkasok neveltek fel és etettek nyers hússal, mint egy farkaskölyköt – egy történet, ami több, mint 20 millió dollárt hozott neki, és szintén filmet csináltak belőle. Az sem javít a helyzeten, mikor megtudjuk, milyen gyakoriak a holokauszt-szélhámosságok, évente hamis követelések ezreit terjesztik be színlelt ”túlélők”, amely Németországnak és más országoknak dollártízmilliókba kerülnek. Mindez a nagyhangú becstelenség a gátlástalan zsidók részéről – egy zsidó barátomat idézve – ”csak szégyenbe viszi a holokausztot és muníciót ad a holokauszt tagadóinak.”
Így ez a ”titkos fegyver” Izrael ellen, és amivel Irán olyan hatásosan bánik – egy sokkal eredményesebb fegyver, mint Izrael összes, mintegy 200-300 nukleáris bombája: a holokauszt igazsága. Ha egyszer az derülne ki, hogy a holokausztból annyi igaz, amennyit a történelmi revizionisták és más, egyre gyanakvóbb emberek milliói gondolnak – Izrael napjai meg lesznek számlálva. Ez az oka annak, hogy Izrael annyira elszántan le akarja rombolni Iránt: el akarja hallgattatni, mielőtt kiderül az igazság.
(darkmoon.me)
Fordította: Márton László

Harmincezer fiatal jelentkezett a taizéi találkozóra


A bizalom zarándokútját 35. alkalommal rendezi meg a Taizéi Közösség, amelyre idén december 28. és 2013. január 2. között kerül sor Rómában.
A katolikus, protestáns, ortodox zarándokok egész Európából érkeznek az olasz fővárosba és december 29-én 18 órakor a Szentatyával találkoznak a Szent Péter téren. A fiatalok délelőttönként az egyházmegye plébániáin gyűlnek össze, majd délutánonként és este tematikus találkozókon és imádságokon vesznek részt a város központjában.
Ezek a programok a hét nagy bazilikában zajlanak majd: a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika, a Lateráni Szent János-bazilika, a Santa Maria Maggiore, a Santa Maria degli Angeli e dei Martiri (az angyalok és mártírok Szűz Máriájának temploma), Santa Maria in Aracoeli (az Ég oltáráról nevezett Szűz Mária-templom), Santa Maria sopra Minerva (a Minerva fölötti Mária-templom) és a Szent Ignác-templom ad otthont az eseményeknek.
Alois testvér, a taizéi prior a Lateráni Szent János-bazilikában tartja elmélkedéseit, amelyek óriás kivetítőkön követhetők lesznek a másik hat bazilikában is. A fiatalokat a plébániák és a családok látják vendégül. Gianni Alemanno polgármester az eseményt bemutató sajtótájékoztatón december 4-én hangsúlyozta: a valódi hír az, hogy a családok kitárják otthonaik ajtaját. Fogadjuk úgy az érkező fiatalokat, hogy ők ajándék a város számára”. Dávid testvér szavai szerint ez a harmincezer fiatal a békéről tesz majd tanúságot Rómában, és elősegíti egy testvéribb és szolidárisabb társadalom építését – írja a SIR.
Magyar Kurír

Várakozás: a plázák nyomulhatnak, advent szilárdan áll

Plázázás helyett rorate vagy Barsi Balázs, előre hozott karácsonyi lakomák helyett pedig csöndes elmélyülés és jó tettek – ezeket kínálja advent idén is Jézus születése előtt. Az évezredes hagyományok nincsenek tekintettel a mohó üzletpolitikára, advent pedig nem kezdődik minden egyes évben egy héttel korábban. A karácsonyvárás időszakának kezdetén lelkigyakorlatot ajánlunk, és filmre vettük az MNO adventi koszorújának elkészültét is.
Lassan már a strandszezont követi a karácsonyi bevásárlási cunami, rövidnadrágban tolonghatunk a bevásárlóközpontok műanyag tűlevelei között. Az egészségtelen folyamatnak – és a nyilvános karácsonyvárást megtiltó brüsszeli tüneteknek – aligha lehet egy-két keresetlen szóval véget vetni, a karácsonyi várakozás, az advent lényege viszont kétezer éve ugyanaz, még ha változtak is a négyvasárnapos időszak mellékhangsúlyai. Nem lehet persze vitatni: karácsonyra ajándékozni „kell”, az advent (adventus Domini – úrjövet) most kezdődő heteiben azonban módunk van kicsit magunkba tekinteni, visszaszorítani a zajforrást. Lehet tenni különböző fogadalmakat is, önmegtartóztatást gyakorolni például hús- vagy alkoholszünet formájában – a jó korai „céges karácsonyok” világában ugyan nem könnyű ez.
Ha nem is olyan szigorút, mint a nagyböjtkor, hústilalmat az egyház advent idejére is előírt, XIV. Kelemen pápa ráadásul az Osztrák–Magyar Monarchiára „személyre szabta” szerda–péntek ritmussal (1774), ez fenn is maradt 1918-ig; az idősebbek még emlékezhetnek rá, 1956-ig december 24-e szigorú böjti nap volt.
A századok során sok pogánykodás és konzumizmus rápottyant a várakozás időszakára, az ünnepkörnek azonban van természetes, eredeti, egyházi fejlődéstörténete is, talán nem közismert, hogy eredetileg a vízkeresztbe „torkollott” az időszak. A IV. században a gallikán liturgiában csírázott ki, és a felnőttkeresztelést – a januári vízkeresztet – megelőző heteket ölelte fel. A december 25-ei végállomást az V. században ragasztották naptárra (Szent Szimpliciusz pápa), voltaképp ekkortól advent az advent, a négyes várakozás hónapja. Miért pont négyes? Az egyház ekkor emlékezik Jézus Krisztus betlehemi születésére, ekkor várjuk mind a személyes életünkben a nagy változás bekövetkezését – a körülményeket például a fent említett módokon fejleszthetjük ki –, a találkozást a halálkor, illetve a keresztények szintén Krisztus eljövetelét, másodjára.
Három különösen fontos, a szentmisében összekapcsolódó szimbólumköre van adventnek, az egyik a liturgikus lila szín, a másik az „alkalmazási terület”, vagyis a hajnali szentmise (rorate), a harmadik pedig a koszorú. Utóbbi gyökere 1838-ra nyúlik vissza, egy német evangélikus lelkész, Johann Heinrich Wichern ekkor szekérkerékre erősített gyertyákat gyújtott minden karácsonyváró decemberi napon – a vasárnapokon eggyel nagyobbat –, hogy jobban teljen az idő, és a fény egyre nagyobb legyen. A kéttucatnyi gyertyából az idők során a vasárnapokat jelképezve négy maradt, három lila és egy rózsaszín díszítéssel – de erről hamarosan –, a szekérkerékből pedig természetes anyagokkal ékesített fenyőkoszorú.
Megyünk visszafelé: a katolikus templomokban ősrégi szokás a hajnali szentmise (hétfőtől szombatig), ma már igen népszerű a fiatalok és a középkorosztály körében is, mert munka-, illetve iskolakezdésre már régen vége van, de mégsem irreális időben kezdődik. Jelképe ez Jézus anyjával, Szűz Máriával együtt a várakozásnak. (Akinek kedvezőbb a délutáni lelki táplálkozás és budapesti, a ferences Barsi Balázs adventi lelkigyakorlatos „sorozatát” ajánljuk az első hétre.) A lila szín pedig, amiben a miséző papot látjuk, és amilyen díszítésű az adventi koszorú fehér gyertyája is, a bűnbánat és az elmélyülés szimbóluma – rózsaszínnel a harmadik, a Gaudete (vagyis öröm-) vasárnap ékeskedik.
Volna egy-két régi-új tippünk is adventre: talán mindenki számára ismert az adventi naptár, melyet a boltokban tapasztaltaktól eltérően nem a Verdák, nem A Gyűrűk ura, de még csak nem is a Thomas, a gőzmozdony producerei találtak fel, ennek fényében a gyermekeknek érdemes kézileg, két kartonpapírból összerakni. A gyermekek minden nap kinyithatnak egy ablakot a 24-ből, az ablakba pedig csoki, cukorka vagy egy-egy jó cselekedetre buzdítás is elhelyezhető. Ahol több gyermek van és már nem túl kicsik, ott lehet „húzni”, ez a következőképpen néz ki: a családtagok kis papírra írják a nevüket, és egy kalapban összegyűjtik mindet. Ezek után mindenki húz egy nevet, akinek a következő adventi hétben kedvében kell járnia úgy, hogy a jelekből ki lehessen találni a jótevő személyét.
Az MNO adventi koszorúja
Az MNO adventi koszorúja
Ajándékozás – Magának a karácsonynak a megünneplése mára teljesen átváltozott. Az ajándékozás régen nem az ajándék anyagiakban való lemérhetőségében merült ki. Maga a tartalom, hogy törődöm a másikkal, gondom van rá, ezt jelentené. A szeretetem egy részét átadom neki, és ő ezt elfogadja. Gondoljunk bele, ha a szerelmes egy szál rózsával megy a randevúra, nem fogják rajta számon kérni, hogy miért nem hatvan szál rózsával ment. A háromkirályok sem a kis Jézus babaszobáját rendezték be…
Várni – Igazából engedni kellene az adventet adventnek, jelentése szerint várakozásnak lenni. Ne csináljunk belőle előkarácsonyt, az ünnep december 25-én kezdődik. És jöjjünk rá arra, hogy mennyire jó is várakozni. Gondoljuk végig, mennyire kevés a várakozás az életünkben, pedig mennyire fontos. A földműves várja az év bizonyos szakaszát, nem tudja siettetni. A kismama is kilenc hónapig várakozik gyermeke születésére, a fiatalok is várnak arra, hogy megkezdődjön a nagybetűs élet – rengeteg pozitívumot szabadít fel bennünk a várakozás. Ha megtanulnánk újra várakozni, az például nagy ajándék lenne adventtől. A profán élet kereteit tekintve kijelölhetnénk négy estét, amikor telefon, tévé, számítógép ki van kapcsolva, helyette beszélgetünk, egy kis zenét hallgatunk, könyvet olvasunk. Ezenkívül a hajnalokat ha fölfedezi az ember, az is sokat adhat.
Koszorú – Rajta négy nagy fehér gyertya, amelyek a vasárnapokat jelentették, és kis pirosak a hétköznapoknak megfelelően. Vizuálisan segített advent megjelenítésében. Ez már karácsonyi szimbolika: ugyanúgy a karácsonyfát is ott „találták ki”, a németországi evangélikus egyház körében.
Rorate – A mise a „Rorate coeli – Harmatozzatok egek onnan felülről” kezdetű énekből kapta a nevét. A mai ember számára talán nem nagyon világos a bibliai kép, de a magyarázata ebben áll: az Isten kegyelme, áldása úgy száll le az égből a földre, ahogy hajnalban a harmat megnedvesíti a földet. Nem viharban, felhőszakadásban. Ne feledjük, félsivatagos területen élt a Biblia népe, ahol eső tán csak félévente van, a harmatból él minden növény és állat.
Színek – Az egyház mindig is a liturgia jelképeivel fejezte ki a változást. Adventben a mise ruhaszíne lilára vált, ez a megtérésnek, a bűnbánatnak a gondolatát hívja elő, önvizsgálatra, önmagunkkal való szembenézésre ösztökél. Dísztelenebb a templom is. Jelképe ez annak, hogy ilyenkor az ember visszafogja önmagát, testi önmegtartóztatást is vállal. Természetesen nem ugyanúgy, mint nagyböjtben. Itt nem annyira a testi böjtölés, hanem az önmagunkba térés a fontos: érdemes visszaszorítani a zajforrásokat, elcsöndesedhetünk, és emberi találkozásokra is nagyon megfelelő ez az időszak. A „meghallgató” magatartással kialakul egyfajta csöndesség az emberben. A belső pusztaságunkban pedig meghalljuk Isten szavát.
(mno.hu)

Feltaláltuk a rák ellenszerét!

Isten óvja ezeket a feltalálókat és kutatókat minden rossztól!
Félő, hogy a gyógyszermaffia és a zsidómaffia egy ilyen dologra teljes erővel fog lecsapni.
Egyrészt a pénz miatt, másrészt pedig nem biztos hogy érdekük, hogy a rákos betegek meggyógyuljanak.
Legyen minden, ahogy az Isten jónak látja!
 
 
 
PÉCS - Megtörtént a csoda! Pécsi tudósok megtalálták azt a gyógymódot, amellyel gyógyítható a rettegett betegség, a rák. A szert a betegek infúzió formájában kapják majd, de a rémséges mellékhatások nélkül győzhetik le a kórt. A tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják az új eljárást.

Hirdetés Közel száznyolcvanezer ember életét mentheti meg csak Magyarországon dr. Kulcsár Gyula felfedezése. A pécsi biokémikus csapatával feltalálta a rák ellenszerét. A kutató az emberi testben található molekulákban bukkant rá a halálos kór gyógyszerére.
- Abból indultunk ki, hogy az emberi szervezetnek kell legyen saját védekezőrendszere a rák ellen, hisz ha ilyen nem létezne, akkor mindenki daganatos beteg volna. Nyolcvankilenc molekulát vizsgáltunk, és ebből megtaláltuk azt a tizenhatot, amely gyakorlatilag elpusztítja a rákos sejteket - kezdte a biokémikus.
De hogyan gyógyítanak ezek a molekulák? Egy normál sejt csupán annyit vesz föl a bejuttatott molekulákból, amennyire szüksége van, ám a rákos sejtek szinte magukba szívják a "csodamolekulákat", amelyek szó szerint felzabálják az elfajzott sejteket. A molekulákból készített infúziót eddig a rák tucatnyi típusán tesztelték.
- Elvileg mindenféle rákot gyógyít, az eddigi tesztek során gége-, méhnyak-, mell-, máj- és végbélrákos, valamint leukémiás és limfómás beteg állatokat gyógyítottunk meg - sorolta Gyula. Az eljárás csodája a természetességben rejlik.
A daganat minden egyes sejtjét 16 molekula veszi körbe, és elpusztítja.

- Mivel nem kémiai, hanem az emberi szervezetben megtalálható természetes molekulákról van szó, így a kezelésnek nincs mellékhatása, a bejuttatott anyag nem károsítja az egészséges sejteket. A tesztek alapján hatékonysága ugyanolyan, mint a kemoterápiáé, viszont a beteg nem szenved a kezelést kísérő mellékhatásoktól - magyarázta a feltaláló. A csodaszer másik hatalmas előnye, hogy végleges gyógyulást ad a betegeknek.

- A kémiai anyagok kezelésének hátránya, hogy a rákos sejtek felismerik, hogy nem természetes anyagokkal bombázzák őket, és ellenállóvá válnak, emiatt később áttétek alakulnak ki. Ez az infúzió viszont az összes rákos sejtet megöli - tette hozzá Kulcsár Gyula. A gyógyszer kísérleteinek anyagát még idén benyújtják az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek, és a tervek szerint hamarosan kipróbálhatják embereken is.

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/egeszseg/2086-feltalaltuk-a-rak-ellenszere
t
KI KELL SZELLŐZTETNI A PARLAMENTET
Kérdezzük a kormánytól és a képmutató hazug pártoktól, hogyha élne még Habsburg Ottó, akkor lehetne-e a magyar parlamentben képviselő? Ugyanis Habsburg Ottóka 4 ország állampolgárságával rendelkezett mint egy jó „internáci” és eldicsekedett azzal is, hogy egy tucat útlevele is volt. Arról is vallhatna már a kormány és a pártok, hogy titkos szervezetek tagjai, mint pl. a szabadkőművesek, scientológusok, rotary-klubbosok és más sátánisták is lehetnek országgyűlési képviselők? Azt már tudjuk, hogy homoszexuálisok, leszbikusok és kommunisták lehetnek képviselők.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/fidesz-nem-ismeri-izraelt

Kadarkúti Égi üzenetek 167. Szűzanya: A teremtés célja

ÉGI ÜZENETEK


2012.12.04.



Szűzanya: A teremtés célja

Szűzanya: Ma két kérdésről fogok beszélni nektek: 1.) Mi volt Isten célja a teremtéssel, 2.) Mi a teremtett világ célja.



1.) Vizsgáljuk meg az első kérdést, hogy miért teremtette Isten a világot? Emlékeztetlek benneteket teremtéssorozatunk első részének befejező akkordjára. Éppen Én tanítottalak akkor benneteket és képzeletetek elé idéztem a koromfekete űrben álló Szentháromságot. Egymással szembe állva, karjukat összefonták, és a Mennyei Atya megszólalt: Kedveseim, oly nagy boldogság számunkra, hogy mi hárman így szeretjük egymást. Jó lenne másokkal is megosztani ezt a nagy örömöt. Teremtsük meg a világot és benne saját hasonlatosságunkra az embert. És nekifogtak a teremtésnek. Ebből a misztikus jelenetből már tudhatjátok is, hogy Isten miért teremtette meg a világot: hogy boldogságát megossza veletek és kiárassza rátok. Ugyanis az Ő szeretete végtelenül önzetlen és tiszta.



2.) A második kérdésünk: Mi a teremett világ célja? Milyen sok ember elgondolkozik azon, miért él. Mi az értelme az életnek. Egy fiatal pár: Laci és Kriszti fél éve járnak együtt. Laci vallásilag közömbös környezetben nevelkedett. A nagymama unszolására megkeresztelték, volt elsőáldozó, bérmálkozott, utána már elszakadt Istentől, a vallástól. Krisztike heti áldozó szüleivel együtt. Kapcsolatuk – eltérően a mai többségtől – erkölcsös, tiszta, plátói szerelem. Mindketten filozófikus alkatok. Ragyogó őszi napsütésben a parkban ülnek egy padon és beszélgetnek. Kriszti megkérdezi: Mondd Lacikám, gondolkoztál-e azon, hogy mi az élet célja? Igen –  válaszol a fiú – szeretném elvégezni az egyetemet, azután egy jó orvosi állást kapni. Már nincs sok hátra belőle. Utána boldog, felhőtlen házasságban élni veled. – Közben szelíden átkarolja Kriszti vállát. A leány így reagál: – Ennyi az egész? – Nem. – válaszol Laci – Úgy gondoltam, lesz néhány gyermekünk és szépen felneveljük őket. –Lacikám, – mondja Kriszti – mióta együtt járunk, minden vasárnap eljössz velem a szentmisére. Szoktál gyónni, áldozni is. Úgy érzem, közelebb kerültél a Jó Istenhez. Vele kapcsolatban nincs semmi célod? Laci így válaszol:  – Ezen még nem gondolkoztam. Mindenesetre szeretnék bensőségesebb kapcsolatba kerülni vele. Csakhogy Krisztikém, nekem te vagy a szívemben az első. – Ez nagyon szép, örülök is, de még jobban örülnék, ha második lehetnék. Ugyanis az én szívemben te a második helyen vagy. – Hogy-hogy? Hát nem engem szeretsz a legjobban? – Nem téged, hanem Jézust. Te nagyon előkelő helyet foglalsz el nálam, rögtön utána következel. – Mondd, Krisztikém, hogyan juthatnék el gondolkodásban oda, ahol te vagy? – Lacikám, ugye nem mi teremtettük magunkat, hanem Istentől vagyunk, Tőle függünk. Kimondja a főparancs, hogy szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, egész lelkedet, minden erőddel. Nem magunkért vagyunk, hanem Istenért. Ő azt várja tőlünk, hogy nekünk Ő legyen a legfontosabb és hogy minden szavunkkal, gondolatunkkal és cselekedetünkkel dicsőítsük Őt. Az én életem célja: Istent dicsőíteni mindenért és mindenkiért, és elsősorban érted. Neki köszönhető, hogy téged ennyire tudlak szeretni. – Miért neki? – Mert Ő megtanított az igazi szeretetre: szeretni és elfogadni téged, úgy ahogy vagy, érdemeiddel és apró gyengeségeiddel együtt. –Krisztikém, olyan okosan beszélsz! Taníts meg engem dicsőíteni Őt, hogy egy legyen a célom veled. – Jó, akkor figyelj! Ha jól sikerül egyik vizsgád, utána menj be a templomba és így szólj hozzá: – Dicsőítelek, Uram, hogy segítettél a vizsga alatt. Az atlétikaedzés közben dicsőítsd, amiért erős szívet, lábat, gerincet, kezet adott neked, hogy kegyelméből egészséges vagy. Dicsőítsd azért, hogy jó szülőket adott neked, akik becsületesen felneveltek és kitanítottak és sokat fáradoztak érted. Dicsőítsd őt boldogan, hogy te meg én egymásra találtunk, mert ezt Neki köszönhetjük. Ha pedig éppen beteg vagy, vagy pedig lelki fájdalmad van, mert megbántottak, akkor dicsőítsd őt a szenvedésért, mellyel csiszolja, tisztítja, alakítja, szépíti lelkedet.



Drága Gyermekeim! Ugye milyen meghatóan bájos ez a fiatal pár a mai romlott világban? Szent Fiam eljövetele után minden párkapcsolat ilyen nemes és tiszta lesz. És miért? Mert akkor, az Új Világban minden ember szívében első helyen fog állni Isten, és minden csak utána következik.



Kicsinyeim, a teremtett világnak nemcsak az a célja, hogy dicsőítse Istent, hanem az is, hogy az ember elnyerje boldogságát az Istenben. Ezt csak úgy tudja elérni, ha rálép az életszentséghez vezető keskeny, fényes, rögös útra. Megigazul, elhagyja bűneit, állandóan a megszentelő kegyelem állapotában van. Ha így tesz, már itt a földi életben boldog lesz, és kóstolgathatja a Mennyország előízét. Ha pedig elnyeri az üdvösséget, tehát bejut az örök életbe, akkor részesülhet Isten természetéből: szeretetéből, békéjéből, tudásából, bölcsességéből, látásából – egyszóval elnyerheti boldogságát Istenben. Része lehet majd a legmagasabb fokú örömnek: Isten színről-színre látásának.



Figyeljétek csak meg, Gyermekeim, milyen tökéletes összhangban van az első kérdés, hogy miért teremtette meg Isten a világot a második kérdéssel, hogy mi a teremtett világ célja. Azt állapítottuk meg, hogy Isten azért teremtette meg a világot, hogy boldogságát megossza veletek. És mi a teremtmények célja? Hogy Isten boldogságában, az örök életben részesülhessetek. Az egyik kérdés következik a másikból.



Drága Kicsinyeim! Szeretném előttetek megvilágítani a teremtett emberiség célját egy szimbolikus, misztikus jelenettel. Egy kicsit előreléptünk a jövőbe. Megtörtént a várva-várt Nagyfigyelmeztetés. Egy fényes, hosszú, keskeny, rögös utat látok, kétoldalt szakadékok. A Szentlélek olyan mélyen megérintette az emberek szívét, hogy tele vannak hittel és vágyakozással Isten felé, hiszen végre saját szemükkel látták, hogy Ő létezik és szereti őket. A legtöbben rálépnek a fényes útra. De nem mindenki. Vannak, akik továbbra sem hisznek, kételkednek és próbálják a Nagyfigyelmeztetés eseményeit tudományosan magyarázni, szemfényvesztésnek nevezni. A sok halott és szenvedés miatt lázadoznak. Hirtelen jólöltözött úriemberek veszik körül őket, felajánlják segítségüket, sok pénzzel, vezető állásokkal elhalmozzák őket. Rögtön elnyerik barátságukat és hálájukat. Megígérik támogatóiknak, hogy ezután mindenben számíthatnak rájuk. Ezek a segítőkész emberek az Antikrisztus szolgái. A szakadékon túl kietlen pusztaság van, és ezt a földet a keskeny úttal hidak kötik össze. A hitetlenek tábora nem jó szemmel nézi a frissen megtértek lelkesült tömegét a fényes úton. A vezetőjük beosztja őket úgy, hogy minden hídra állít belőlük néhányat, akik dúsan fel vannak szerelve anyagi javakkal. Az elszegényedett, nélkülöző emberek könnyen kötélnek állnak, és elfogadják az ingyen támogatást. Az Antikrisztus emberei letérítik őket az útról, a hídra csalogatják őket. De a szakadékból démonok szállnak fel hozzájuk, és magukkal rántják őket. Most már kevesebben mennek a fényes úton. Némelykor el-elbotlanak a göröngyökbe, de az őrangyaluk talpra állítja őket. Kitartóak a szeretetben, a hitben, az alázatban és áldozatosságban. Céltudatosan mennek az örök boldogság felé. Most már nem csalogatják őket a jólöltözött úriemberek, hanem üldözik és támadják. Jónéhányat közülük megkínoznak, megölnek. Ők, mint vértanuk azonnal a Mennybe jutnak, ahol korona vár rájuk. A maradék lángoló szívvel halad tovább az egyre jobban emelkedő fényes úton. Ők Krisztus bátor katonái. Fegyverük az engesztelés, rózsafüzér, szenvedés és áldozat felajánlás, önmegtagadások. Az út végén nagy fényesség várja őket, és benne Krisztus vár rájuk az új világ kapujában. A maradék megtisztult Egyház tagjai elérik céljukat: a boldogságot, melyért küzdöttek életük fényes, rögös, keskeny útján. Végül Isten is eléri célját: megoszthatja örömét, boldogságát teremtményeivel, mert bevezetheti őket a Mennyországba.



Drága Gyermekeim! Ajándékkal búcsúzom tőletek. Az égből hoztam. Két kezem tele van kicsi kék madarakkal: ezek az égi boldogság kék madarai. Annyi madárkám van, ahányan vagytok. Felrebbentem őket és egyenesen a szívetekben szállnak. Engedjétek be szívetek kapuján!