2012. március 13., kedd

A rák ellenszere

Kedves Barátaim! Az alábbi szöveg egy braziliai ismerősöm révén került a birtokomba. Íme:
A Santo Domingoban megjelenő Listin diario a minap arról számolt be, hogy egy brazíliai ferences testvér, bizonyos Fray Romano felfedezte a rák ellenszerét. Egyébként AZ érdemes férfiú a beléni (Brazília) szeminárium professzora. Amint fény derült szenzációs felfedezésére a sajtó legott megrohamozta a szemináriumot, ahol Romano testvér készségesen elmondta, hogy felfedezésében nincs semmi rendkívüli. Egyszerűen visszatért AZ ősi, a természetben fellelhető növényekre épülő gyógymódokhoz. Azokhoz, melyeket a legnagyobb gyógyító, maga a teremtő Isten bocsátott mindnyájunk rendelkezésére. Receptjéért, tanácsaiért természetesen nem kér pénzt, ahogyan Jézus sem tette.
A gyógyító szer jótékony hatása már AZ első héten megmutatkozik, s mivel már eddig is nagyon sok ember egészségét visszaadta, receptjét  Romano testvér felrakta a világhálóra is, hogy mindenki számára hozzáférhető legyen.
Íme a recept:
Hozzávalók:

– fél vagy egy kilogramm virágméz
– két nagy, vagy három kisebb levél aloe Vera
– három evőkanál konyak, whisky, vagy pálinka

Elkészítés:
Törüljük Le a port és törjük Le a töviseket AZ aloe Vera levelekről (de nehogy meghámozzuk), majd késsel daraboljuk egészen apróra, aztán a mézet, AZ apróra vágott levéldarabokat és AZ italt öntsük egy mixerbe és addig mixeljük, amíg krémszerű, olajos sűrítménnyé válik. Ezt töltsük egy üvegbe és tegyük a hűtőbe, de akár szobahőmérsékleten is tárolhatjuk.
A barát szerint naponta háromszor egy-egy evőkanálnyit igyunk meg belőle, legalább negyedórával a főétkezések előtt. Egy kúra tíz napig tart. Utána célszerű orvoshoz fordulni, hogy megbizonyosodjunk arról, valóban csökkent-e a tumor. A teljes gyógyuláshoz általában négy, egyenként tíznapos kúrára van szükség.
A készítmény egyetlen mellékhatásaként piros foltok jelenhetnek meg a bőrön, de ezek teljesen veszélytelenek.
Bár Romano testvér kifejezetten a rák Ellen dolgozta ki, a készítmény nemrég egy huszonkilenc éves, sclerosis multiplexben szenvedő apácát is meggyógyított.

Mivel a segítség mindenkinek egyformán jól jön, rákbeteg embertársainknak különösképp, kérlek, ezúttal tedd félre lustaságod, előítéleteid, és titkos másolatként, küldd tovább ezt a levelet, hogy mások is hozzájussanak.

Jó egészséget adjon AZ Úr!

Ezektől mindenki elhülyül: nagy tinimagazin teszt - 18 éven felülieknek!

Elolvastuk a mai tinimagazinokat, kíváncsiak voltunk, most mivel tömik a fiatalok fejét - a Dívány honlap cikke:
Régen minden jobb volt, persze, ezt nagyon jól tudjuk. Ez lehetne a 2010-es évek szlogenje is akár, de azért még bízunk abban, hogy nem ez lesz. Kíváncsiak voltunk, mivel tömik a fiatalok fejét azok a tinimagazinok, amikre mi is spóroltunk a zsebbpénzükből annak idején. Nem nagyon van új a nap alatt, még mindig létezik az IM, a Bravo, a Bravo Girl!, a 100xSzép és a Popcorn is, de egy új szereplő is akad a mezőnyben, a Total Girl című magazin. Összeállítottunk egy listát, ami alapján elemezzük a magazinokat: ár, címlap, főszerkesztő levele, bulvárhírek, szex és felvilágosítás.

Bravo- Szárok, sztorik...Neked!

BRAVO2012 februari
A havonta megjelenő magazin ára 465 forint.
Címlap: Egy brit fiúbanda mosolyog az arcunkba, mellette olvashatjuk, hogy 4+2 posztert is rejt a Bravo, alatta pedig azt, hogy Matt részegen csinált botrányt (nem tudjuk, ki is az a Matt). Továbbá Lady Gaga dalaiban ördögi üzeneteket véltek felfedezni, címlapra kerüt még egy kép a Jedward nevű formációról, a pop-ikrekről. Végül pedig egyfajta lábjegyzetként azért megemlítik, hogy Vámpírnaplók rovatukban az egyik vámpír életében az első a szerelem.
Főszerkesztő levele: Illés Csaba főszerkesztő nem köszönti az olvasókat, helyette átadta a megtisztelő feladatot ToMinak, az Anti Fitness Club egyik tagjának, aki ezt írja: „Helló! Naptárunk szerint az utolsókat rúgja a tél, bár szerintem a java még hátra van. Nem kizárt, hogy lesz itt még eget verő havazás, úgyhogy ne rejtsétek el a szánkókat! Kicsit felborult a rendszer. Hallottam olyan szerencsétlen gólyáról, aki vesztére már visszatért Afrikából, szakadatlanul melegszik a Föld, olvad a sarki jég. 2012 ide vagy oda, szerintem a világvége csúszik még egy kicsit-de ha nem figyelünk oda, látható közelségbe kerül...”
ToMi meteorológiai és látnoki képességei egyszerűen zseniálisak, röpke 5 mondatban felvázol mindent, ami aktuális és igazán fontos. Nem lehet könnyű most tininek lenni.
Bulvár: A magyar tinik megtudhatják, hogy a One Direction fiúcsapat tagjai milyen csajokra buknak. Saccra egyikük sem nagykorú, de hát ez mégis ki a francot érdekel? Justin Bieber szeret síelni, Kristen Steward ugyanazt a magassarkút többször is felvette, az X-faktoros szárok után Katy Perry jön, majd még egy rakás csókolózó celeb, akik közül senkit sem ismerünk. Ezt követően egy dupla oldalon taglalják, mennyire fontos Paul Wesley-nek a szerelem, de azt is megtudhatjuk, hogy Paul egy vérfarkasos sorozatban pucéran dugott. Köszönjük az infót!
Ezután következik Adam Lambert, a botránykirály. Olyannyira az, hogy képes volt még a nagy Lady Gaga szülinapi partiját is megtorpedózni. Iszik, erőszakoskodik, kihúzza a szemét fekete szemceruzával, szóval igazi sztár, kétség nem fér hozzá. Ezután Rihanna seggéről és stílusérzékéről olvashatunk. Katy Perry szakított faszijával, Robert Pattinson új filmjében MILF-ekkel kufircol. Már rettenetesen fáj a fejünk a sok teljesen felesleges információtól, de ekkor tarkón vágnak minket még 2 X-faktoros fiúcskával, és egy háromtagú no name fiúcsapattal, majd jön a megváltó SP! Két oldalon keresztül magyarázza SP rajongóinak, miről is szólnak dalai. Itt egy példa: Szállj! című dalát a következőképpen interpretálja: „A zenei alapját egy héttel az előző albumom megjelenése után szereztem, de csak 2011 novemberében született rá a szöveg. Ha van depizős dal a lemezen, akkor ez az. Hajlamos vagyok magamba fordulni, és amikor ezt a szöveget írtam, minden eddiginél jobban magam alatt voltam. Tele van elkeseredettséggel, hogy tök mindegy, mit csinálok, úgyis elfelejtenek, és ha egyszer eltűnök, nem marad utánam semmi.”
SP-nek azt javasoljunk, csináljon sok-sok gyereket, úgy egészen sokáig emlékezni fognak rá. Legalább a gyerekei. Ezután megtudjuk, hogy Lady Gaga maga a sátán. Kis pihenő következik a 4+2 poszterrel (Katy Perry, AFC, Children of Disttance, LMFAO), de nem nézelődhetünk sokáig, mert rögtön az arcunkba csapják a molett Adele-t, aki végre boldog, majd a legújabb Disney-sztárt, Zendaya Colemant, aki „imád pörögni”. A címlapon már beharangozott csúcsfejű hülyegyerek-ikerpár -a Jedward- ad tippeket, arra vonatkozóan, hogyan ne égjünk be tehetségkutatókon, és azt is megnézhetjük, hogyan villantottak a celebek mostanában.
Szex: Végre elérkeztünk a várva várt Szex, szerelem, gyengédség rovathoz! Az általános iskolás korosztályt megcélzó magazin tippeket ad, hogyan dobhatnák fel szexuális életüket a tinik. „Mindig legyen rend a szobádban, cserléd le a 101 kiskutyás ágyneműt valami narancssárga selyemre!” Majd jön az utolsó döfés: az áltsulis korú gyerekeknek ezt javasolja a Bravo: „A jó szex olyan, mint az ütős interjú három alapfeltétele: odafigyelés, reagálás, ritmus. Férfiaknak (!): ha párszor végigmorzsolod az ábécét orális szex közben, nagyot nem tévedhetsz.”
Sajnos sokkal kevesebb kérdést tesznek fel a tinik a szexológusoknak, mint régen: ebben a számban is csak 3 aggódó tini várt tanácsot: a testét szégyellő lány, az a kislány, akinek fél éve késik, és egy aggódó szűz, aki attól fél, hogy terhes.
Összegzés: Egészen elképesztően sok információ van ebben az újságban, persze számunkra mind haszontalan, semmitmondó infó, leginkább sztárpletykákról van itt szó. Színes, vibráló, tömény, épp, hogy nem kaptunk tőle epilepsziás rohamot. Egyetlen értelmes cikk sincs benne számunkra, a tiniket mintha síkhülyének nézné a Bravo. Azonban nem véletlenül a Bravo a piacvezető tinimagazin kategóriában, Facebook-oldalukat 57 ezren lájkolták. Elképesztő, hogy a legminimálisabb erőfeszítéssel több száz lájkot is be tudnak zsebelni, erre zseniális példa a következő bejegyzés, amit 98-an lájkoltak. A bejegyzés 12 leütésből áll: „PÉNTEK!!! :)”.

IM- A te világod!

im
A magazin 495 forintba kerül.
A címlap: Demi Lovato mosolyog ránk, szerencsére más fotó nincs a címlapon, csak infók arról, mire számíthatunk, ha ki merjük nyitni az újságot.
A főszerkesztő levele: A főszerkesztő helyett az egész Im Team köszönti az olvasókat: „Az Im-fanok tutira vágják, hogy az IM már 47 éve segíti az olvasókat, 2003-tól pedig minőségi glossy magazinná alakultunk, és azóta is az IM az első számú tinimagazin...Unalom? Az Im-fan nem ismeri ezt a szót- főleg miután kipróbálta az új fitt-őrületet, a cheerobicot!” Már tudjuk, hogy nem leszünk IM-fanok.
Bulvár: Lady Gaga, Eva Mendes, Emma Stone, Madonna, Justin Biber és Timberlake, Elton John, a címlaplány, Demi Lovato, Selena Gomez, Zac Efron, Liam Hemsworth, az elmaradhatatlan Robert Pattinson és a kötelező Katy Perry, majd a jóseggű Rihanna jön, de ezzel szerencsére vége is a celebezésnek - ez a lista viszont meglepően hasonló a Bravo celebtémáihoz.
Szex: Életvezetési- és szexuális tanácsokból annál többet kap a tini. A Szexakták című rovat alcíme a Kisért a múlt. A témában 4 fiút szólaltatnak meg, egy 16, egy 17 és két 18 éves fiút. Az azért elgondolkodtató, hogy egy 16 éves fiút hogyan is kísérthet a múlt, mármint szexuálisan. A 16 évesről kiderül, hogy imádta volt csaját, a szex is nagyon jó volt, de otthagyta másért. Viszont a 16 éves fiúcska már lenyugodott, hiszen megtudta, hogy volt barátnője mostani pasija nem nagyobb „szexgép” nála. A 17 éves Peti hármasban szexelt a csajával és egy másik fiúval. A 18 éves párosból az egyik kapott szülinapjára egy csajt, akit megdughatott szabadon, a másik pedig neten keresett magának szexpartnert. A következő rettenetesen érdekes cikk arról szól, mit tegyenek a 18 év alattiak, ha a pasijuk pornófüggő. De találunk tippeket arra is, hogy mit ne csináljuk, pontosabban, mit ne csináljanak a tinik az ágyban a pasijukkal szex közben: az IM szerint nem szabad fadarabnak tettetni magunkat az ágyban, és nem szabad joystickként rángatni a partner nemi szervét. Szerencsére azt is megtudjuk, hogy a világ legnagyobb orgiáján 250 önkéntes pár vett részt, a kullancs pénisze pedig 42x nagyobb is lehet, mint az állat testhossza - ez durva elszámolásnak tűnik, de higgyük el..
Összegzés: A legijesztőbb, hogy az általános iskolás lányokat úgy kezeli az IM, mintha felnőttek lennének. A lap 82 oldalán alig találtunk használható, érdekes, vagy szórakoztató írást. Igaz, itt kevesebbet olvashattunk a celebekről, de annál több butaságot találtunk a szexről, és annál több suta életvezetési tanácsot próbáltak ránk, pontosabban a tinikre tukmálni. Az IM Facebook-oldalát közel 20500-an lájkolják. A szerkesztők cuki képeket pakolgatnak ki, hasznos információkat nem találtunk, csak félpucér pasikat, viccesnek szánt képeket, és rengeteg kisállatos fotót, amit akár több százan is lájkolnak.

100xSzép- Kívül-belül pont, mint te

100xszép
A tinimagazinért 375 forintot kérnek el.
Címlap: Ian Somerhalder véreres szemekkel mered ránk a címlapról, egy kicsi fotót látunk Justin Bieberről és Selena Gomezről, továbbá két képet azokról az autogramkártyákról, amiket a magazin rejt (Lolától és a Pattinson- Steward párostól), a többi csak ajánló a tartalomból.
A főszerkesztő levele: Ebben a magazinban is az egész szerkesztőség köszönti az olvasókat, hamarosan kiderül, miért nem a főszerkesztőasszony. „Habár 2012-re sokan világvégét jósoltak, a 100xSzép szerkesztőségében ez az év kezdete a születésről, mi több az újjászületésről szól. Hiszen alig pár hete főszerkesztőnk, Vituska Ildikó életet adott első gyermekének!” Nagyon örülünk, és ez a hír valóban nagyon fontos információ a lap célközönsége számára. Megszült a főszerkesztő, talán a következő számból azt is megtudhatjuk, milyen büdöset kakil a kis expocaklakó. Már nagyon várjuk az új 100xSzépet!
Bulvár: A kötelező Robert Pattinson, Justin Bieber, Selena Gomez, Mila Kunis, és a szétszívott szemű címlapvámpír, Ian Somerhalder után Fejős Évát ajánlják a tízenéveseknek könyvtippnek, majd jön Katy Perry. A celebfelhozatalból egyedül Fejős lepett meg minket, de a magazin stílusából kiindulva akár VV Alekosz legújabb könyvét is ajánlhatták volna.
Szex: A 100xSzép egy dupla oldalon taglalja, hogyan is „használjuk a pasit”, cuki kis ábrákkal használati utasítást olvashatunk a 18. és a 19. oldalon. A 8 tippből csak egyet ragadnánk ki: „Különleges felszerelés- Mi a helyzet a pénisszel? Egyet fizet, kettőt kap: nem csak egy nagyszerű barátot nyertél, hanem megkaptad hozzá még a legjobb barátját is!” Vagy mi vagyunk túl öregek, vagy tudatlanok ezen a téren, de ezt nem nagyon értjük. Ha megkaptuk a pasit, akkor örüljünk annak is, hogy van neki pénisze? Vagy örüljünk annak, hogy a megkaparintott pasi legjobb barátja a pénisze? Nem tudjuk.
Találunk még egy szerelmi jóslást is a lapban. Dobókockával jósolhatjuk meg, mit érez irántunk szerelmünk. A tinik a 100xSzépbe is beküldhetik kérdéseiket a szexszel kapcsolatban. Egy 14 éves lány attól tart, hogy leszbikus, hiszen sokszor álmodozik egyik osztálytársnőjéről. Egy 15 éves kiscsajnak nem jön össze a szex a barátjával, pedig már egyikük sem szűz, a 16 éves Zsuzsi pedig azért panaszkodik, mert a barátja pornót akar vele nézetni. A következő oldalon a biztonságos szexről olvashatunk, majd, ami végképp kicsapta a biztosítékot, a Sminkeld magad idősebbre című cikk. Egy 13 éves kislányt sminkelnek ki úgy, hogy 18 évesnek nézzen ki. Így persze már vehet alkoholt, cigit, és szabadon szórakozhat éjszaka. Köszönjük 100xSzép!
Összegzés: A Sminkeld magad idősebbre írás után már ment volna a kukába rögtön az újság, de még találtunk egy nagyon szórakoztató tesztet ezzel a címmel: Miért idegesítenek a szüleim. A 100xSzép olyan értékeket közvetít, melyekhez a tini célcsoport még nagyon fiatal - mi meg teljesen lehülyülünk tőle. A 100xSzép tinimagazint a Facebookon több mint 1000 ember lájoklta már. A szerkesztők a Facebookon keresztül napi kapcsolatot tartanak fenn az olvasókkal, itt tették közzé pl. azt a fontos információt is, hogy újra indul a „SEX MAIL”, ahová bárki elküldheti szexszel kapcsolatos kérdéseit, hogy a következő számot olvasva a többi olvasó egy jót röhöghessen.

Total Girl

total girl
A mezőny legdrágább magazinja 799 forint, pedig csak 42 oldalas.
Címlap: Bella Throne mosolyog, de itt van Muri Enikő és Kate Perry is, aki nélkül nem tinimagazin a tinimagazin.
A főszerkesztő levele: Mivel az újságnak nincs főszerkesztője, ezért a szerkesztők köszöntik az olvasókat: „Tesztünkből például azt is megtudhatod, mennyire vagy partiarc, sőt, ötleteket is adunk, hogyan szerezz egy felejthetetlen estét a barátaid számára. Na de miként készülj a vendégvárásra? Nos, ehhez is adunk frizuratippeket... Hatalmas ölelés: a Total Girl szerkesztősége”
Bulvár: A csipkével fedett arcú Lady Gaga után a zöld hajú Lady Gagát is megcsodálhatjuk, majd a hamvas pofijú Justin Biebert szövetkabátban. A pinkben feszítő Paris Hilton és a deszantosnak öltözött Usher sem maradhat ki a szórásból. Emma Watson öltözködési stílusát egy oldalon és 4 összetett mondaton keresztül taglalják, majd találunk posztereket Kocsis Tiborról, Demi Lovatóról, Muri Enikőről és Sterling Knightról is. A címlaplány Bella Thorne-ról 3 hosszú oldalon át olvashatunk. Majd egy dupla oldalon keresztül csodálhatjuk, Muri Enikő hogyan énekelt, sírt, nevetett az X-Faktorban. VV Béci és Lola is helyet kap a magazinban.
Szex: A Total Girl című lapban nem találunk egy szextippet sem, viszont sütirecepteket, ultraciki sztorikat igen.
Összegzés: Vétek kiadni ezért a lapért 799 forintot, még 79 sem ér. Szinte csak fotókból áll, és a cikkek 95%-át a német anyaújságtól kaphatta a kreatív szerkesztőség ajándékba. Ehhez csak fordítók kellenek. Ennél ócskább lapot nem igazán láttunk, viszont a magazinhoz mellékelt lila pónihajtincseknek nagyon örültek a szerkesztőségben. Az ócskaság non plus ultrája a tinilap Facebook-oldala, ahol a lelkes szerkesztők ugyan nem tartják az olvasókkal a kapcsolatot, csak kitesznek néha egy-egy képet körömlakkokról, kisállatokról, olyan agyzsibbasztó leírásokkal, mint: „Én tényleg nem tehetek róla, a tanár szenya kérdéseket tett fel..... :)))”. Mindezt egy magányos kölyökkutya képéhez írták. Egy kisegérről készült képhez pedig azt írja a lelekes szerkesztő, hogy „Hétfő, suli :((((”. Erősen elgondolkodtató, a Total Girlt álatlános iskolások szerkesztik?

Bravo Girl! - Csak csajoknak

bravo girl február
Az 58 oldalas magazinért 495 forintot kérnek.
A címlap: Csakúgy, mint a sima Bravónál, itt is megfájdult a fejünk már a címlap láttán. Zsúfolt, irritáló színekben pompázik, de legalább Justin Bieber és Selena Gomez cukin pózol rajta.
A főszerkesztő levele: A főszerkesztő helyett Suzie köszönt mindenkit, aki minden bizonnyal a főszerkesztő helyettese, Palcsek Zsuzsanna. Így kezdi: „Helló, girlök! Februártól már mindenki várja a tavaszt, mert ahogy melegszik az idő, úgy hevül a flörtölési kedvünk. Egy tudományos vizsgálat bebizonyította, hogy a legnagyobb szerelmek tavasszal születnek, így jó eséllyel pályázhatunk arra, hogy Ámor nyila szíven talál minket. Hogy véletlenül se szalaszd el a lehetőséget, a Bravo Girl!-ből megtudhatod, mivel lehet elcsábítani a fiúkat, hogyan dekódolhatod a szerelem nyelvét, és persze a szerelmi esélyeket is kivesézzük... ciao: suzie.” Mi, girlök ekkor már legszívesebben magát suziet veséznénk ki, de inkább elszívunk egy cigit, majd belevetjük magunkat a sok okosságba, amit ez az értékes szaklap rejt. Elszívtuk a cigit, jöhet a móka.
Bulvár: Justin Bieberről és bájos kedveséről 2 oldalon át olvashatunk, majd azt is megtudjuk, hogy Bieber saját vádlijára a keresztfán szenvedő Jézus arcát tetováltatta. Adele szerelmes (még mindig), Beyoncé megszült, Rihanna pihen (már megint), Katy Perry szakított Russel Branddel, Britney Spears és Lindsay Lohan barátnők, Lady Gaga szerelmes, de olvashatunk a Total Girl címlaplányról, Bella Thorne-ról is, majd találunk posztereket a Vampírnaplók sztárjairól, Demi Lovatóról, és a rosszfiú Adam Lambert-ről is. Már majdnem kétségbeestünk, hogy a Bravo Girl! nem ad hírt Robert Pattinsonról, de szerencsére mégis olvashatunk róla ebben a lapban is.
Szex: Nagy meglepetésünkre, a Bravo Girl!-ben nincsenek szextippek, sőt egy szót sem ejtenek a szexről. Helyette megtudhatjuk, hogy a tinifiúk 90%-a kamuzik a csajának, link, bunkó, és csak azért van a lánnyal, hogy jól megdugja.
Összegzés: Hiába próbálja a magazin felvenni a JOY stílusát, egyszerűen még a nyomába sem léphet, pedig a JOY sem szerepelt túl fényesen a női magazin tesztünkön. Félelmetes, mennyi hülyeséggel tömik a tinilányok fejét. A celebek az abszolút példaképek, a fiúk hülyék, a drága ruhák menők, ennyi derül ki ebből a magazinból. Természetesen mindezt úgy, hogy sík hülyének nézik a lányokat. A magazin Facebook-oldalát 6000-ren lájkolják. A szerkesztők itt is kiraknak időnként egy-egy képet, vagy éppen videót, amit kedvükre lájkolhatnak a rajongók. Az olvasók a Bravo Girl! üzenőfalán tudatják a szerkesztőkkel, milyen plakátokat, cikkeket szeretnének látni a következő lapszámban. Ezekre a kérésekre a magazin szerkesztői nem reagálnak.

Popcorn

popcorn
A Popcorn ma 375 forintba kerül, ami viszonylag baráti ár a 42 oldalért, szemben a szintén 42 oldalas Total Girl című magazinnal.
Címlap: Ha kezünkbe vesszük a Popcornt, akkor rögtöjn Avril Lavigne durcás képét láthatjuk, de itt van még a popikerpár, a Jedward, egy sátáni fotó Lady Gagáról, majd a 4+2 poszter kicsinyített mása köszön vissza a címlap alján. (Miért egyszerűbb azt írni, hogy 4+2, mint azt, hogy 6?)
A főszerkesztő levele: A magazin főszerkesztője az a Vituska Ildikó, aki a 100xSzép magazin főszerkesztője is egyben. Mint megtudtuk a 100XSzép beköszönőjéből, Vituska most szült, ám ennek ellenére mégis van energiája ahhoz, hogy 2 tinimagazin főszerkesztője legyen. A 100XSzéppel ellentétben a Popcornba tudott rövid ajánlót írni. „Avril Lavigne hónapok óta várt, tervezgetett és álmodozott a jövőjéről, a szerelemről, hiszen készen állt arra, hogy elkötelezze magát. Biztosan elképzelte az eljegyzést, az esküvőt, és szép álmai voltak, de sajnos neki nem adta meg az élet, amire várt. Párjával végül különváltak útjaik". A kilencedik hónapban bizonyára sokkal több energiát fektet a nő saját magába és születendő gyermekébe, mint bármi másba, így történhetett ez Vituskával is, aki ezt a 10 soros közhelybetyárkodást tudta összehozni.
Bulvár: A Popcorn csak a bulvárról szól, a celebekről. Ez régen sem volt másképp. A kötelező Justin Bieber-Rihanna-Robert Pattinson szentháromságon túl még olvashatunk Beyonce kislányáról, a Unique várandós énekesnőjéről, és persze arról is, hogy Avril Lavigne-nek mennyire szarul sült el a 2011-es év. Elmélyedhetünk Aura Dione popénekesnő életében és Lady Gaga drogos múltjában. A 4+2 poszteren pedig Rihanna, Beyonce, Zendaya Coleman és Bella Thorne, a Rammstein, és Lian a One Directionból szerepel.
Szex: Hála a magasságosnak, a Popcornban sincsen szexrovat, elvégre ez a magazin a celebekről szól, azokról, akiket a tinik zabálnak.
Összegzés: A Popcorn okozta a legkevesebb csalódást. Egyrészt azért, mert nem vártunk túl sokat ettől a laptól sem, másrészt azért, mert itt legalább volt valami, ami ha minimálisan is, de izgalmas. Ez volt az a cikk, amiben arról értekeztek, Lady Gaga mekkora narkógép. Lenyűgöző, hogy mennyire aktív a Popcorn szerkesztősége a Facebookon, közel 2300-an lájkolták már a magazint. A rajongók a tinimagazin üzenőfalán fogalmazzák meg kéréseiket, többségük arról szól, kikről szeretnének posztert látni a követekző számban.
A teszt során számunkra kiderült, hogy a magazinok főszerkesztői teljesen hülyének nézik a fiatalokat, és valószínűleg okkal teszik ezt, hiszen az adott magazinokat a mai napig árusítják a trafikokban, ebből következik, hogy valaki meg is veszi őket. A konklúzió a következő: nem szívesen lennénk most tinik.

A BRICS a dollár jövőjéről

Megalapozott a BRICS országok törekvése a dollár használatának csökkentésére, és ez nem jár jelentős kockázatokkal – vélik az orosz szakértők.
Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság az elszámolásokban csökkenteni akarja az amerikai valuta arányát. De ezen túlmenően szó van arról is, hogy a kölcsönös hitelezéseknél áttérnek a nemzeti valutára. A csoport résztvevői március 29-i, Új-Delhiben tartandó csúcstalálkozójukon írhatják alá az egyezményt.
Egy évvel ezelőtt a kínai Szanija városban keretegyezményt kötöttek a BRICS országok. Ebben deklarálták az áttérést a nemzeti valutákra a kölcsönös elszámolásokban és a hiteleket illetően. A kínai Központi Bank még azt is közölte, hogy erre a célra elkülönít egy 10 milliárd jüanos alapot. Egyetértett a finanszírozással az orosz Központi Bank is. A dokumentum, amit aláírhatnak március végén, gyakorlatilag beindítaná ezt a folyamatot – állapítják meg a szakértők. A kérdés csak a kockázatokra vonatkozik, itt viszont eltérnek az értékelések. Nyikita Kricsevszkij, a Nemzeti Stratégiai Intézet vezetője szerint ennek a lépésnek a kihatását legnehezebb Oroszország szempontjából előre jelezni.
- Megvan az országok igénye arra, hogy mélyítsék egymással a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat. Ugyanakkor a nyersanyag piacok alapvető részén történelmileg dollárban folyik a kereskedés. Minden kísérlet, hogy lemondjanak a dollárról, mint egyetemes fizetőeszközről egyik vagy másik nyersanyag tekintetében, sikertelenül végződött. Moszkva áttérhet partnereivel a nemzeti valuta alapú elszámolásra. De ott rögtön a kérdés: a továbbiakban mit kezdjenek ezekkel a valutákkal?
A BRICS országok valutái szabadon nem konvertálhatók. Roman Andrejev pénzügyi szakértő így látja a helyzetet:
- Az, hogy a BRICS országok csökkentik a dollárhasználatot, eléggé logikus lépés. Olyan döntés, ami stabilizálhatja a világgazdaságot és a belső gazdaságokat. Oroszországban elsőként vezettük be a kétvalutás kosarat az elszámolásoknál. A nemzetközi tartalékaink kétféle valutában vannak. Ez eléggé előnyös: hiszen az arany-és valutatartalékok így nem károsodnak a dollár-euró árfolyam mozgásától.
A szakértők egyetértenek azzal, hogy egyelőre a BRICS országok azonnali áttérése a nemzeti valutákra az elszámolásokban és a hiteleknél bonyolult dolog. Túlságosan is eltérő az országok export struktúrája, orientáltsága. De a helyzet kiigazítására már tesznek konkrét lépéseket.
ruvr.ru

Jövőnk.info megjegyzés: Az Eurázsiai Unió létrejöttével és annak Közép-Európáig való kiterjesztésével létrejön majd az a gazdasági térség, amely a nyugati - értsd: Rotschildos, FED-es, zsidó - befolysától képes lesz függetleníteni önmagát és a dollár mellőzésével is működőképes világkereskedelmet bonyolít le. Magyarország - a tervek szerint - az övezet határának a keleti oldalára kerül majd, és ennek köszönhető, hogy az elkövetkező években Oroszország fölajánlja számunkra az Eurázsiai Unióhoz való csatlakozást. A nyugati kamatgyarmati státuszunkból kikerülendő, ajánlatos lesz élni ezzel a lehetőséggel... De úgy is fogalmazhatunk, hogy nem nagyon marad túl sok választási lehetőségünk... Ez bizonyos szempontól jó hír: ugyanis a zsidóság már feladta azt a tervét (már akkor, amikor Magyarország nyugati peremvidékké vált), hogy hazánkban hozza létre Új Izraelt, és helyettünk inkább Görögországot választották. Ezzel a hazai hitsorsosaik is tisztában vannak, ezért van a nagy visítozás - gazdáik ugyanis magukra hagyják őket (újabb 'átállás', szabálytalan előzés viszont nem lesz...). Ami most tapasztalható részükről, az már csak utóvédharcnak tekinthető és az elkerülhetetlen folyamatok lassítására irányul. Megint másként fogalmazva: az okos zsidó nem befelé akar jönni, hanem kifelé Magyarországról - ám a pesti söpredék rétegük még mindig nem érti, hogy miről szól az egész történet.

Az ENSZ megvédi az iráni kábítószer-kereskedőket

Az ENSZ egy nemrég kiadott jelentése célkeresztbe vette Iránt a már megszokott képmutató emberi jogi értekezéssel. A jelentés szerint Iránban rendszeresen megsértik az emberi jogokat, mert egyre növekszik a kivégzések száma az országban. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa kiemelte, hogy 2011-ben a kivégzések közül 249-et titokban hajtottak végre. Ez alatt azt kell érteni, hogy nem adtak róla hivatalos tájékoztatást, mint a többi 421-ről. A fővonalú média ezt még tovább fokozza, az iráni rendfenntartás és igazságszolgáltatás úgy kerül bemutatásra, mintha valamiféle tiltás ellenére, a nyugati hatóságok elől rejtőzködve végezné a munkáját.
Ki kell ábrándítsuk őket: se a nyugati országok siránkozásának, se az ENSZ ilyen-olyan bizottságainak nincs beleszólás abba, hogy az iszlám köztársaság hogyan tartsa fenn a rendet. Az ENSZ többször is felszólította Iránt, hogy függesszék fel a halálos ítéletek végrehajtását az olyan esetekben, ami a nemzetközi jog szerint "nem minősül különösen súlyosnak".
Miért olyan fontos ez az ENSZ számára?
Ennek az áll a hátterében, hogy a halálbüntetések 81%-át kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyekben szabják ki. Az ENSZ korábbi jelentéseinek adatai is alátámasztják, hogy Afganisztánban az amerikai haderő jelenléte óta sokszorosára nőtt a kábítószer termelés. Vagyis Afganisztán megszállása óta az amerikai haderő felügyeli a térség kábítószer-kereskedelmét, az iráni hatóságok által közzétett adatokból tudható, hogy Iránba az afgán határon keresztül áramlik be a kábítószer.
A CIA immár két évtizede munkálkodik az iráni fiatalság lezüllesztésén, és a halálos ítéletnek elég elrettentő ereje van ahhoz, hogy a degeneráltság ne terjedjen ki a teljes társadalomra. Ennek köszönhetően az elfogott csempészek és kábítószer-kereskedők nagy része illegális bevándorló, akiket egyszerűen kivégeznek, és jogosan, mert felelősek az iráni fiatalok megrontásáért, a tevékenységük hosszú távon társadalmi katasztrófához vezethet. Az ENSZ az iráni fiatalság lezüllesztésére tett próbálkozásokat védelmezi az emberi jogi ökörségeivel. Hogy ennek az ENSZ szószólói tudatában vannak, vagy csak hasznos idióták ülnek a megfelelő pozíciókban, az már más kérdés.
Az iráni államnak nem csak joga, hanem kötelessége fellépni a kábítószer-kereskedelem ellen. Mivel a nyilvános kivégzések bizonyultak erre a megfelelő eszköznek, ezért azzal. Egyrészt az iráni nemzet védelmében, másrészt a világ más nemzeteinek védelmében, mert ha nem engednek teret a nyugati befolyásnak, az a nyugati cionista rendszer gyengítésével más nemzetek szabadságra törekvésének is jobb feltételeket teremt.
Egyébként a nyilvános kivégzések Magyarországon is népszerűek lennének. Lehet a Jobbik úgy gondolja, hogy egy-egy "rosszkor volt rossz helyen" típusú hangadó elszámoltatásával meg van oldva dolog, de a nép nem így gondolja. Ha a demokráciásdit játszók valóban a nép akaratát akarják megjeleníteni, kérdezzék csak meg a saját választóikat, hogy legszívesebben mit csinálnának az országot kiárusító politikusokkal és bankárokkal. Meg fognak lepődni, milyen válaszok kerülnek majd elő! És a demokratikus többség, az demokratikus többség!
Fenyvesi Áron

Egyiptom felmondja az Izraellel fennálló békeszerződést?

Az egyiptomi parlament alsóháza egyhangúlag jóváhagyott egy szöveget, ami kijelenti, hogy Izrael Egyiptom elsőszámú ellensége, és felszólít az izraeli nagykövet kiutasítására, illetve az Izraelbe irányuló gázexport azonnali leállítására. "A Forradalmi Egyiptom soha nem lesz barátja, vagy akár csak partnere a cionista entitásnak, melyet most Egyiptom és az arab nemzet elsőszámú ellenségévé nyilvánítunk, mától ellenségként kezeljük, [...] és az egyiptomi kormányzat felülvizsgál minden, az ellenséggel fennálló kapcsolatot". Az egyiptomi parlament alsóházának elnöke megbízta a kormánnyal való együttműködésért felelős bizottságot, hogy vegye ellenőrzés alá az ügyet, hogy a kabinet minél hamarabb teljesítse ezeket a követeléseket.
A döntés nem magyarázható valamiféle "vallási fanatizmussal" (amire a nyugati média hivatkozni szokott), hanem minden szempontból az egyiptomi lakosság döntésének tekinthető. A közelmúltban ugyanis végeztek egy lakossági felmérést, amely kimutatta, hogy az egyiptomi állampolgárok 73%-a ellenzi az Izraellel érvényben lévő gázüzletet, amely az Izrael és Egyiptom közt 1979 óta fennálló békeszerződés elsődleges feltétele. Erre a szerződésre a lakosság többsége is egyfajta hadisarcként tekint, mivel Izrael jelenleg gázfelhasználásának 40%-át Egyiptomból kapja - a békeszerződés megkötése óta folyamatosan a piaci árnál jóval olcsóbban. A többség emiatt ellenez bármiféle Izraellel kötött üzletet.
A nagykövet kiutasítása és a szerződés felmondása válasz a gázai övezet majdnem egy hete tartó bombázására. Felmerül a kérdés: miért pont most kezdődött újra a fegyveres konfliktus a térségben - ugyanis a nemrég szervezett amerikai haditengerészeti gyakorlatról kiszivárgott adatok azt mutatják, hogy az amerikai haderő készült erre a helyzetre. A Florida partjainál tartott szimuláció kilenc ország részvételét képezte le, ebből kettő olyan "fundamentális iszlám teokrácia, ami terrorista csoportok támogatásával gyanúsított".
A gyakorlat alapján a Hormuzi-szoros területén kezdődő amerikai beavatkozás során két iszlám teokráciával számolnak. Irán az egyik, ez egyértelmű - de az amerikai haderő már az egyiptomi választások előtt (kétharmados iszlám többség) lehetséges, hogy Egyiptommal mint célponttal számolt. Az utóbbi hónapok egyiptomi történései és az Egyiptomban fokozódó Izrael-ellenesség pedig csak alátámasztja egy korábbi feltételezésünket, miszerint a nyugati hatalmak olyan konfliktusra készülnek, amelyben Egyiptom már mint teokratikus berendezkedésű állam, Izrael és a nyugati szövetségesei ellen, Irán oldalán belép a háborúba.
Molnár István

A tiltakozás tiltása: a szólás szabadságának végnapjai Amerikában

Az új, „birtokháborítási törvényként” emlegetett, HR 347. számú törvényjavaslat, a Védett Szövetségi Épületekről és Területfejlesztésekről, hamarosan beiktatásra kerül, már csak az elnöki aláírás hiányzik hozzá. A törvény büntetendő cselekménynek minősítene számos tiltakozó megmozdulást.
Kimondja például, hogy aki tudatosan, „törvényes felhatalmazás nélkül behatol egy védett épületbe vagy területre, azzal a szándékkal, hogy akadályozza vagy megzavarja a kormány munkáját és a kormányhivatalok működését, illetve rendzavarást követ el a védett épületekben, területeken, illetve azok közelében” vagy „akadályozza vagy megzavarja a kormány munkáját és a kormányhivatalok működését,” pénzbírsággal sújtható illetve „nem több mint 10 évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy mindkettővel büntethető.”
A törvény számos kérdést vet fel, azonkívül nem határozza meg, mit jelent a „kormány és a kormányhivatalok munkájának akadályozása vagy megzavarása,” és azt sem tudni mit ért a „kormány munkája és a kormányhivatalok működése” alatt. A homályos fogalmazás lehetővé teszi, hogy a kormány elfojtsa a tiltakozó megmozdulásokat és korlátozza a szólás szabadságát, mint például a közelgő NATO és G-8-as csúcstalálkozók idejére szervezett tüntetések esetében. Tehát a törvény értelmében az alkotmányban rögzített szabadságjogokat a „kormány munkája” közben nem lehet gyakorolni.
„Ez a törvény lehetővé tenné, hogy a szövetségi rendfenntartó erők a tiltakozó akciók résztvevői ellen vádat emeljenek és büntetőjogi bírságot vagy büntetést, akár 10 évig terjedő szabadságvesztést szabjanak ki rájuk,” írja a Salon.com. „A HR 347 törvény tálcán kínálja a visszaélések lehetőségét. A New yorki rendőrség például minden jel szerint úgy véli, hogy egy tüntetés filmezése illetve fotózása rendbontó magatartásnak minősül.”
Az a tény, hogy mindössze három szenátor szavazott a törvény ellen ékes bizonyítéka annak, hogy az Egyesült Államok mindkét politikai pártja ugyanannak az éremnek a két oldalát képviseli.
Ez az újabb törvény szorosan követi a határozatlan idejű fogva tartásról szóló vitát és a legfőbb ügyész legutóbbi felvetését, miszerint az amerikai elnöknek jogában áll elrendelni amerikai állampolgárok kivégzését, bármiféle bizonyíték nélkül.
Ilyen tempóban a szólás szabadsága rövid idő alatt régmúlt idők emlékévé válhat.

Forrás: Global Research

2011. december 1-jén a szenátus 93-7 arányban megszavazta a „határozatlan idejű fogva tartásról” szóló törvényt

A Nemzetvédelemi felhatalmazásról szóló 1867. számú törvény elfogadásával az amerikai szenátus múlt csütörtökön törvénybe iktatta az amerikai hadsereg felhatalmazását arra vonatkozóan, hogy amerikai állampolgárokat vádemelés, tárgyalás és bármilyen felügyelet nélkül határozatlan ideig fogva tarthasson. Bár a Fehérház kilátásba helyezte a törvény megvétózását, az a tény, hogy az Obama kormány jogászai ismételten megerősítették támogatásukat amerikai állampolgárok ellen, állami finanszírozással elkövetett merényletek iránt, ennek az ellenkezőjét sugallja. A kormány számos alkalommal kihangsúlyozta, hogy a törvény nem megszavazása, tehát az alkotmány tiszteletben tartása, „politikai öngyilkosság” lenne.
„A törvény „hatalmi-szteroiddal” látja el a hadsereget, jelentősen megnövelve annak veszélyét, hogy amerikai állampolgárokat vádemelés nélkül börtönbe zárhassanak,” mondja Christopher Anders, az ACLU vezető jogtanácsadója törvényhozási ügyekben. Spencer Ackerman kiemelte, hogy a törvény megsérti az amerikai alkotmány hatodik kiegészítését, mivel lehetővé teszi, hogy amerikai állampolgárokat határozatlan ideig fogva tarthassanak, akár külföldön is, a bűnösségi bizonyításának kényszere nélkül. Nem kell mást tenniük, mint egy utcai ellenőrzés, igaztoltatás során terroristának nyilvánítani valakit és az illetőt akár soha többé nem látják viszont.
A határozatlan idejű fogva tartás körüli vita egyértelművé tette, hogy a kormány szerint az Egyesült Államok területe maga is háborús övezetnek számít. Egyesek azt gondolják, hogy ezzel nincs semmi gond, annak ellenére, hogy egy ilyen döntéssel sárba tiporják az alkotmányt, megsértik a hadsereg és a rendőrség, valamint a kül- és belpolitika szétválasztásának elvét.
Ez egy rendkívül veszélyes döntés, különösen egy olyan országban, ahol terroristának nyilváníthatnak valakit, pusztán azért mert megkérdőjelezi egy háború jogosságát, vagy tüntetni mer, esetleg megkérdőjelezi a környezetszennyezési politikát vagy a Wall Street-i banda tevékenységeit, támogatja Ron Paul-t, szabadságpárti elveket vall, befektetési aranyat vagy 7 napnál több időre elegendő tartalékélelmiszert vásárol.
Forrás: Infowars.com