2013. április 8., hétfő

Joghurt készítése házilag, egyszerűen


Inkább ezt együk, és ne a Danone joghurtot, meg az egyéb mérgekkel teli termékeket!
Ehhez a joghurthoz igazi házi tej kell, amit piacról vagy termelőtől tudunk beszerezni, nem alkalmas a boltban kapható tartósított tej.
A tejet nem szabad felforralni és hűtőbe se tenni, csak hagyni kell állni, amíg meg nem alszik. Így kb. 3 nap alatt lesz belőle aludttej. Ha adunk hozzá egy kevés élőflórás natúr joghurtot, már egy nap alatt is kész, de ha nincs joghurtunk, adhatunk hozzá eredeti házi tejfölt is. Elég egy evőkanállal.
Mielőtt a tejet aludni hagyjuk, kanállal szedjük le a tetején összegyűlt tejszínt, mert ez is kell a joghurthoz.
Amikor kész az aludttej, ami ilyenkor már tulajdonképpen joghurt, célszerű egy finom szűrőbe átmerni, és hagyni, hogy a savó lecsöpögjön. Miután lecsöpögött a savó a joghurthoz keverjük hozzá a tejszínt. Így lágyabb, selymesebb ízű lesz. Ezzel kész is a natúr joghurt.
Mézzel, házi dzsemmel ízesíthetjük. Hűtőben három-négy napig tárolható.
Ízben és minőségben messze felülmúlja a boltban kapható mérgekkel és színezékekkel teli „joghurtokat.”
Jó étvágyat hozzá!

Az olcsó pénz végjátéka: esnek még ki újabb csontvázak

Ha repülővel végigutaznánk Írországtól Ciprusig, befejezetlen építkezések, félbemaradt beruházások mutatnák merre pusztít válság Európában.
Rácz Margit, a MTA KRTK Világgazdasági Intézetének kutatási igazgatója szerint egy repülőút kiválóan be tudná mutatni, hogy földrajzilag Európa mely régióit sújtja válság, és annak milyen az intenzitása. A félbemaradt építkezések, torzók gyakoriságából ugyanis viszonylag pontos következtetést lehet levonni az adott régió gazdaságáról. De hogy hogyan jutott ide Európa, milyen stációkon keresztül értünk el a ciprusi banki betétek megadóztatásáig, arról Rácz Margit "Az eurózóna válsága" címen tartott előadást a napokban.
A kutatási igazgató szerint a mostani gazdasági válságnak nem Európa a kirobbantója, de az egyik legnagyobb elszenvedője. 2008 óta alapvetően két problémakör határozta meg az európai válságkezelést: honnan szerezzenek pénzt a válságba jutott országok megmentéséhez, illetve milyen szabályokat hozzanak, hogy elkerüljék egyrészt a mostani válság eszkalálódását, másrészt újbóli felbukkanását. Brüsszel végig kénytelen vékony mezsgyén egyensúlyozni, hiszen úgy kell kívülről belenyúlni a folyamatokba, hogy azok ne kérdőjelezzék meg a parlamentáris demokrácia szabályait, hiszen az országokat csődbe, vagy csőd közelbe vezető kormányokat demokratikus módon választották meg, bár azok nem transzparensen és nem jól kezelték a közpénzügyeket. A mentőcsomagokhoz szükséges likvid források előteremtése is komoly problémákat vetett fel, hiszen kezdetben nem volt hova rohanni pénzért; az EU-tagországoknál volt (és van) a nemzeti költségvetés. Ráadásul a mentőcsomagok fiskális transzfert jelentenek, ami pontosan ellentmond az eredeti uniós elképzeléseknek.
2010 elejéig tulajdonképpen semmi olyan nem történt Európában, ami a többi kontinensen többé-kevésbé ne játszódott volna le a Lehman Brothers bedőlése után. 2010 januárjában aztán a görög pénzügyminiszter egy Ecofin (az EU tagországok pénzügyminiszterei) ülésen kollégáival közölte, hogy Görögország nem tudja a piacról tovább finanszírozni magát. Beütött az államcsőd, amely felébresztette az európai vezetőket álmodozásukból és elindította azt a szabályozási folyamatot, amely akár az Európai Egyesült Államokhoz is elvezethet.
A görögöket végül egy 110 milliárd eurós csomaggal mentették meg, amiből 25 százalékot az IMF is magára vállalt. Ezzel párhuzamosan 2010 májusában felállították az EFSF-t (European Financial Stability Facility), illetve az EFSM-t (European Financial Stabilisation Mechanism). Az EFSF önállóan bocsáthat ki kötvényeket, vagyis a piacról tud forrást bevonni, így a 110 milliárdos görög csomaggal ellentétben közvetlenül nem terheli meg a nemzeti költségvetéseket. Mivel a mögötte álló európai országok közül ekkor még 5 eurózóna országnak is AAA-s (vagyis a legkiválóbb) besorolása volt, így könnyen és olcsón jutott pénzhez. Az európai vezetők pedig hátradőltek, de mint kiderült csak pár hónap nyugalom jutott.
Hiszen 2010 őszén Írország jelentkezett be mentőcsomagért, ami azért is érdekes, hiszen a kelta tigris kiváló, irigylésre méltó fiskális számokkal rendelkezett. A bankrendszere viszont túl nagyra nőtt, a válság előtti olcsó pénz pedig fújta a lufit, plázák, ingatlanok, lakások épültek mindenfele. Amikor pedig kidurrant a lufi, bedőlt bankrendszert, nullázódott építőipart, és az olcsó pénz végjátékaként számtalan torzót, befejezetlen építkezést hagyott maga mögött.

Az írek 82 milliárdot kértek, az EU viszont itt már komolyabb feltételekhez szabta a segítséget. Az uniós vezetőknek ugyanis "bántotta a szemét", hogy Írország a válság előtt az alacsony adókulcsával "tőkefaló" lett, vonzotta a cégeket. Brüsszel azt kérte Dublintól, hogy a mentőcsomagért cserébe emelje meg a vállalati adókulcsokat. Az írek erre azt mondtak, köszönik, de ebben az esetben nem tartanak igényt a segélyre. Végül kompromisszum született és az adókulcs helyett az adóalap harmonizálását fogadták el.

Az írek után tavasszal a portugálok jöttek, majd ismét a görögök kerültek a középpontba. Az IMF, amely az eddigi valamennyi európai uniós mentőcsomagban 25-25 százalékkal részt vett, megijedt, hogy az első görög mentőcsomagban folyósított hitelét nem kapja vissza, mivel a görög adósságpálya fenntarthatatlanná vált. Azt kérte, hogy a többiek engedjék el az adósság egy részét, amit Merkel nem tudott vállalni, hiszen akkor - leginkább a német - adófizetők pénze bukott volna. (Az első csomag jelentős részét az eurózóna tagországainak költségvetései tették össze.) Így újabb csomag, valamint a magánhitelezők adósságelengedése következett.

Eközben Brüsszelben az új szabályozási mechanizmusokat keresték, és kidolgozták például a hatos csomagot, amelyben úgy akarták megerősíteni a szubnacionális érveket, hogy bevezették a fordított szavazást. Az EB önállóan elindíthatja például a túlzott deficiteljárást, amelyet ugyan az Ecofin le tud szavazni, de csak kétharmados többséggel.

Továbbá az EFSF és az EFSM mellé még egy újabb "mentőalap", az állandónak szánt ESM jött létre. A három alap együtt pedig immár összesen 1000 milliárd eurós kerettel rendelkezett. 
2012-ben aztán a hitelminősítők áldásos tevékenységének is köszönhetően a spanyolok és az olaszok is bajba kerültek. A spanyolok az írekhez hasonlóan a kidurrant ingatlanlufi miatt megroggyant bankrendszerük miatt szenvedtek, így ők azt kérték Merkeléktől, hogy az európai bankok közvetlenül fordulhassanak az európai mentőmechanizmusokhoz. Bár a spanyol bankok 100 milliárd euró értékben mentőcsomagot kapnak, újabb probléma merült fel. Az országok költségvetéseinek ellenőrzésére ugyanis megvan a módszer, a bankok működését viszont nem tudják felügyelni. Így jött az igény az európai bankfelügyeletre, illetve unióra. Ez utóbbi annyival több a bankfelügyeletnél, hogy közvetlen pénzmozgást is magában foglal, hiszen mögötte ott van a bankszanálási, illetve betétbiztosítási alap is. Ez utóbbit a németek nem akarják, így végül is - jelen tudásunk szerint – közös európai bankfelügyelet jön majd létre.

Az olaszokat pedig az EKB korlátlan állampapír-vásárlási ígérete, valamint a Monti-kormány reformintézkedései mentették meg a csődtől.

Az európai válság-saga 2013 tavaszára Ciprusig, illetve a banki betétek "megadóztatásáig jutott", és ki tudja még hol a vége. Rácz Margit az mfor.hu-nak arra a kérdésére, hogy milyen fundamentális okokkal lehet magyarázni, hogy Szlovákia is felmerült azon országok között, amelyek bajba kerülhetnek, nem tudott válaszolni. Abban viszont egészen biztos, hogy a válság nem ér végett Ciprussal és sorban fognak kidőlni olyan csontvázak, amelyekre most még nem is gondolunk. 
szp
mfor.hu
NE ÖLD MEG MAGAD! NE EGYÉL BIFIDUSZOS JOGHURTOT!
Ne vedd, ne edd! Egészséges, könnyű és finom. Így kínálják azokat a magyar boltokban kapható gyümölcsjoghurtokat a hazai piacon, amelyekről megdöbbentő megállapításokat tett a napokban a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Ezeknek a termékeknek egy jelentős részében állításuk szerint ló- és marhacsontból, illetve állati kötőszövetekből származó zselatint, továbbá egy élősködő tetűfaj nőstényének porítmányából kivont színezéket találtak a környezetvédők. A diétás joghurtként árult finomságok pedig a zöldek vizsgálata szerint tele vannak cukorral. Az egyik forgalmazó által felkért Tej Terméktanács későbbre ígért választ a kritikákra. Egészséges gyümölcsjoghurtok? Lerántották a leplet! Gyümölcsjoghurtokat vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete. nem mindegyik az, aminek látszik! A hazai boltokban kapható gyümölcsjoghurtokat és gyártóikat egyaránt mérlegre tette a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) legutóbbi vizsgálatában. A joghurtot egészséges termékként tartja számon a közfelfogás, főleg, miután a reklámok szerint kalciumban és fehérjében gazdag, segíti az emésztést, vagy épp a fogyókúrázóknak ajánlott. Tényleg ilyen egészséges, tényleg ilyen jó? A Tudatos Vásárlók Egyesülete tesztjében összesen 15 gyümölcsjoghurtot vagy „annak látszó élelmiszert" értékelt. A vezető piaci márkák közül 13 gyümölcsjoghurt, egy gyümölcs ízű joghurt („Könnyű és finom") és egy tejtermék (Danonino) került a TVE nagyítója alá. Az Egyesület három bio minősítésű és négy fogyókúrázóknak szánt terméket vont be a vizsgálatba. A termékeket a TVE összesen 11 (környezetvédelmi, táplálkozástani és fogyasztóvédelmi) szempont alapján értékelte. A szempontok között szerepelt többek között, hogy a termék tartalmaz-e aromát, édesítőszert, élőflórát, mekkora a cukortartalma, feltüntették-e rajta a tápértéket, milyen messziről szállítják, milyen a csomagolása. A Tudatos Vásárlók szempontjai alapján első helyen a Zöldfarm biojoghurt, második helyen a Cserpes Műhely joghurtja, harmadik helyen pedig a német Andechser Natur biojoghurt végzett. A vizsgált termékek közül a TVE szerint a legkevésbé szerencsés választás a Jogobella light és a Müller 0,1%-os joghurtja, illetve a Seraph 0,1% gyümölcsjoghurt és a Danonino tejtermék. Mivel a joghurt a fogyókúrázók kedvelt terméke, a termékek szénhidrát-tartalmát laboratóriumi vizsgálattal mérette be a TVE. Különösebb szabálytalanságot nem találtak, s bár négy terméken nem feltüntették fel a szénhidrát-tartalmat, a többi esetében a mért eredmények a csomagoláson feltüntetettnél alacsonyabbak voltak. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy 100 g, tehát nem egész egy pohár termékben átlagosan másfél teáskanál cukornak megfelelő szénhidrát található. Különösen szemet szúró a Müller 0,1% „diétás" joghurt, amely 2,1 teáskanálnyi cukrot tartalmaz. Mindezek alapján ezek a termékek inkább az édességek közé illenek, s kevésbé az egészséges élelmiszerek közé. Emellett a reklámokban azt sem szeretik felsorolni, hányféle vitatott hatású élelmiszer-adalékanyag (így több esetben kármin vagy aszpartám) kerül még a joghurtos pohárba az alapanyagokkal együtt. Érdemes tehát tanulmányozni kedvenc joghurtjaink címkéit. A legtöbb hulladékot termelő csomagolása a Danonino tejkészítménynek volt. Azon túl, hogy 50 grammonként külön dínómintás dombornyomású pohárban árulják a terméket, még a gyerekeket célzó, fogyasztásösztönző állatfigurás (sorozat!) műanyag jégkrémes pálcika is található a csomaghoz ragasztva. Külön műanyagba csomagolva. Fogyasztóvédelmi szempontból egy csomagolás volt félrevezető: a Jogobella light joghurt fél centis talpazaton áll, így a polcon nagyobbnak tűnik a pohár térfogata, mint amekkora valójában. A teszt során fény derült még arra is, hogy - számos pirosas színű gyümölcsjoghurtban (pl. Müller 0,1%, Kyr, Milli, Activia, Könnyű és Finom) előfordul az E120-szal jelölt kármin nevű színezék. Ez az anyag, amelyet a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki, allergiás reakciókat válthat ki. - a gyümölcsjoghurtokban található gyümölcsöket hozzáadás előtt hőkezelik, így azok aroma- és vitamintartalma lecsökken. - a sok gyümölcsjoghurtban megtalálható zselatin a húsipar és a bőrgyártás melléktermékeként, a szarvasmarha és a ló csontjából, illetve kötőszövetéből előállított anyag. A teszt részletes eredményei A Tudatos Vásárlók szempontjai alapján a legjobb, legetikusabb márka a Varga bio, a Zöldfarm bio és a Virágoskút lett. Az etikus, felelős gyümölcsjoghurt-gyártók rangsorában a legkevesebb pontot a Friesland (Milli, Oké!), a Danone és a Zott (Jogobella, Früchtegut) kapta. A teljes cégrangsor Tudatos Vásárlók Egyesülete Én is ettem Egészséges, de csak a reklám szerint A Foodwatch német fogyasztóvédelmi szervezet folyamatosan górcső alá veszi azokat a termékeket, melyeket félrevezető szlogenekkel reklámoznak. Az emberek jóhiszeműen abban a tudatban fogyasztják például az Actíviát vagy a Kinder tejszeletet, hogy ezzel tesznek valamit az egészségükért. A magasabb ár pedig inkább meggyőző erővel bír, hiszen azt gondolják sokan, a jótékony és valós hatás miatt emelkedik ki a többi közül árban is. Második helyezett a Danone Actívia lett. A Danone termékét mindenki ismeri, sőt még azt a bizonyos kimondhatatlan nevű baktériumot, a bifidus actiregularist is többé-kevésbé minden televízió néző megtanulta már, ami minden reklámszpotban mintegy varázsszóként hangzik el. A Danone reklámjai, reklámarcai azt sugallják, hogy egy egészséges, magára valamit is adó nőnek, ezt kell ennie. A reklámkampány elismerésre méltó, hiszen annyira képes beszuggerálni a vásárlókba a csodatévő hatást, hogy még azok is ezt veszik le a polcról, akik nehezen engedhetik meg maguknak. A valóság pedig nem ilyen barátságos. Az Actívia sokkal többe kerül, mint egy sima natúr joghurt, hatása mégsem jobb egy fokkal sem. Semmiféle emésztési zavart nem képes gyógyítani, sem pedig megelőzni jobban, mint a hagyományos társai. A vásárlók pusztán ezt a hatalmas marketingkampányt kénytelenek megfizetni és nem a benne rejlő csodát. Az e gészséges étkezéshez senkinek nincs szüksége Actíviára. Brit és amerikai tudósok egymástól függetlenül jutottak arra az eredményre, hogy a Danone termékeiben található Bifidusz eszenzisz függőséget okoz. Négy hét folyamatos fogyasztás után a Bifiduszos joghurt elhagyása - főleg a gyermekekre, öregkorúakra és legyengült szervezetűekre nézve- akár halálos eredménnyel is járhat. Először egy baltimore-i gyermekorvos figyelt fel arra, hogy hirtelen sok kis betege lett. Először influenzára gyanakodott, de később a gyermekek hallucinálni kezdtek, depresszióba estek, elvonási tünetekkel küzdöttek. Sok kutatás után derítette csak ki, hogy egy franciaországi fuvarossztrájk miatt a Bifiduszos joghurtot szállító kamionok nem jutottak el időben a baltimore-i boltokba. Így jutott eszébe, hogy alighanem a Bifiduszos joghurt, illetve annak hiánya lehet a baj okozója. A National Healthcare kutatói patkánykísérletek során kizárólag Bifiduszos joghurtot etettek az egerekkel. Amikor a joghurt adagolását teljesen abbahagyták, az egerek idővel láthatóan egyre idegesebbek lettek, kis mancsukat könyörögve nyújtogatták a Bifiduszos tálka felé. Négy hét után már egy patkány sem volt közülük életben. EZ BIZONYÍTÉK arra, hogy nemcsak a cigaretta- és kólagyárak, hanem már a tejipar is függőség létrehozásával kényszerít bennünket az ő termékeinek fogyasztására! Azt is bebizonyították, hogy a Bifiduszt E3423-mal, E314-gyel és E666-tal stabilizálják és színezik, mert egyébként csak marhavérből és -nyálból készített táptalajon lehet tenyészteni! EZEK TÉNYEK! És nem csak Amerikában! Jakupcsek Gabriella a reklámban szájába vesz ugyan egy kanál Bifiduszos joghurtot, DE NEM LÁTSZIK, HOGY azt le is NYELI! Azt már bezzeg nem mutatták, ahogy az "Ennyi!" elhangzásakor azonnal kiköpte az egészet! Bódi Szilvi is csak lóbálta a Bifiduszos kanalat. ŐK TUDJÁK! Mert elmondták nekik! Nagyon nagy botrány lett volna, ha Jakupcsek a Bifiduszhiány miatt összeesett volna a Milliomos adásában! NE ÖLD MEG MAGAD! NE EGYÉL BIFIDUSZOS JOGHURTOT! (Forrás: vitaminsziget.com) NI Hungary Kft. H-4031 Debrecen Határ u 1/A. Telefon: +36 (52) 515 400 Cégjegyzékszám: 09-09-009315 Bejegyezte: Debreceni Törvényszék Cégbírósága

Antibiotikumok, rezisztencia és a következő globális járvány

Miközben a Bill Gates-hez hasonló globalisták lázasan dolgoznak különböző népességcsökkentő módszerek kifejlesztésén, az oltóanyagoktól, a GMO-kon keresztül egészen az abortuszok számának növeléséig, egy jelentősen hatékonyabb népességcsökkentő tényező bontakozik ki a szemünk előtt a gramm-negatív, gyógyszer-rezisztens baktériumok formájában.
Az antibiotikumok egész bolygónkra jellemző helytelen és túlzott használata és részben ennek kapcsán, a gyógyszer-rezisztens baktériumok megjelenése, azonnali és sürgős probléma, aminek veszélyeire még a fővonalas orvosi szakértők is rendszeresen felhívják a figyelmet, egy mikrobiológiai ítéletnapra figyelmeztetve, amennyiben a folyamatot nem sikerül megfordítani.
A Guardian a következőket írta néhány hete:
Az antibiotikumokkal szemben rezisztens baktériumok olyan gyógyíthatatlan betegségeket okozhatnak, amelyek „katasztrofális veszélyt” jelentenek a lakosságra nézve, figyelmeztetett a brit vezető tisztiorvos egy nemrég kiadott jelentésben, szorgalmazva, hogy azonnali és globális közbeavatkozásra van szükség.

A nagy gyógyszergyárak kiváltják a problémát, majd lelépnek

Hogyan vált a helyzet ilyen súlyossá? Miután a nagy gyógyszergyárak elárasztották az egészségügyet antibiotikumaikkal, gyógyszer rezisztens törzseket hozva létre, felhagytak az új antibiotikumok kifejlesztésével és minden ezzel kapcsolatos kutatással, kijelentve, hogy „nincs benne haszon”.
Nincs új antibiotikum a láthatáron, a rezisztens törzsek pedig nem szunnyadnak, hanem tovább mutálódnak, újabb és újabb védekezéseket alakítva ki a gyógyszerekkel szemben. Ezek a törzsek egyre erősödnek.
„1987 óta egyetlen új antibiotikum osztály sem került kifejlesztésre és fejlesztés alatt sincs egy sem, sehol a világon,” írta az Independent. „A nagy gyógyszergyárak számára nem sok hasznot jelentenek a drága folyamatokon keresztül kifejlesztett antibiotikumok, amiket csak rövid ideig szednek az emberek, például a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekhez képest, amit sokan életük végéig használnak.”
De még ha profitáló lenne is az új antibiotikumok kifejlesztése, a játszmát nem lehet megnyerni, mert a 10 év alatt kifejlesztett gyógyszer akár egyetlen év alatt is hatástalanná válhat, a baktériumok gyors mutációs képessége miatt.
Az eredmény, hogy a vegyszereken alapuló nyugati orvoslás kifogyott a munícióból a rezisztens baktériumokkal szemben. Elérkezett a modern orvoslás végjátéka, amit a gyógyszeripar is megerősít, amikor kijelenti, hogy nincs új megoldás a láthatáron.

A rezisztens kórokozók elleni természetes gyógymódokat nem engedélyezik, illetve cenzúrázzák

Eközben a kormányok és orvosi intézmények egy teljes évszázada megpróbálják elhallgatni a természetes antibiotikumokat alkalmazó módszereket, amik tényleg képesek megszabadulni a rezisztens kórokozóktól. A kolloid étrendkiegészítőktől kezdve, az aloén és fokhagymán keresztül egészen a különféle étrendekig, az alternatív módszereket mindig is cenzúrázták és büntették. Ez komoly problémával állítja szembe az embereket, amit három pontban lehetne összefoglalni:
  1. Az antibiotikumokkal szemben rezisztens kórokozók egyre nagyobb számban jelennek meg.
  2. A gyógyszeripar kifogyott a vegyszerekből, amik hatékonyak lehetnének ezek ellen.
  3. A korrupt orvosi rendszer elnyomja és cenzúrázza a természetes alternatívákat.
Sok ember nem lát más választást, mint feladni és várni a halált. Talán éppen ez a cél.

A modern orvoslás a népességszabályozásról szól

Sajnos a modern egészségügyi rendszer egésze egyre inkább a népességszabályozás irányába halad.
Például néhány éve még mindenki számára egyértelmű volt, hogy az oltások veszélyesek a kismamák számára, de ma az illetékesek megfordították álláspontjukat és azt mondják, hogy a terhes nőknek az átlagnál is több oltásra van szükségük. Mellékhatásként ezek az oltások jelentősen megnövelik a spontán vetélések számát. A Gardasil vakcina például számos jelentés szerint is több halva születést eredményez más oltóanyagokhoz képest. Bill Gates előszeretettel nevezi ezt „reproduktív egészségnek”, ami a népességszabályozás kódneve.
A kemoterápiát soha nem alkalmazták volna kismamákon a múltban, ma azonban egyesek kifejezetten ajánlják a rák elleni kezelésként a várandós anyáknak. A kemoterápia, mint tudjuk, egy vegyi fegyver, ami gyakran megöli a meg nem született csecsemőket vagy spontán abortuszt, szervkárosodást és születési rendellenességeket okozhat.
A nagy oltási kampányok is sok tekintetben a népességszabályozási törekvéseknek köszönhetőek, mivel az oltóanyagokban található higany, alumínium és formaldehid meddőséget okoznak. Nagyon sok egyéb, agresszívan reklámozott gyógyszer is (sztatin tartalmú gyógyszerek, vérhígítók, stb.) előbb öli meg az embert, minthogy a beteg anyagi segítséget kaphatna az egészségbiztosítótól.
A rendszernek csak addig áll érdekében életben tartani az embereket, amíg képesek dolgozni és adótfizetni. Eljöhet az idő, amikor a „korai halált” kifejezetten hazafias dolognak tekintik majd. Ilyen módon a rezisztens kórokozók jó szövetségesei lehetnek a hatalomnak. A tökéletes bűnbak, amire a működésképtelen egészségügyi rendszer hibáit kenhetik.

A megoldás nem az újabb gyógyszerekben található

A gyógyszeripar azt szeretné elhitetni az emberekkel, hogy csak egy új gyógyszer „felfedezése” mentheti meg őket a rezisztens kórokozóktól. A probiotikumokról egy szó sem esik. Pedig elég logikus: ha a problémát az „anti” biotikumok okozták, nem lehet, hogy a megoldás a „pro” biotikumokban található?
A „modern” orvoslás leragadt a 40-es évek mentalitásának szintjén, amikor a testet harctérnek, a gyógyszereket pedig fegyvernek tekintették, amit az ellenség legyőzésére vetnek be.
Nem értik vagy nem akarják érteni, hogy az egymás hatását erősítő növényi eredetű tápanyagok sokkal hatékonyabb gyógyszerek, mint bármelyik izolált vegyi anyag. A gramm-negatív baktériumok kezelése egyáltalán nem olyan nehéz az antibakteriális hatású ételek, mondjuk a fokhagyma és a probiotikumok segítségével. A bélrendszer egészsége a helyes táplálkozástól függ és mégis, az orvosok szinte soha nem adnak erre vonatkozó tanácsot betegeiknek, helyette inkább újabb és újabb vegyszerekkel mérgezik őket.
„Többet kell tennünk, és mi hisszük, hogy a megfelelő antibiotikum ellátáshoz felül kell vizsgálnunk az erre vonatkozó kutatásfejlesztési környezetet,” idézi a fenti Guardian cikk a Brit Gyógyszeripari Szövetséget (ABPI).
Pont ezek a vegyszerek okozták a jelenlegi egészségügyi válságot, mégis úgy gondolják, hogy ugyanezek a kémiai anyagok hozhatják el a megoldást.
Pontosan ezt teszi a Federal Reserve Bank is, amikor a globális valuta és bizalomválság kezelésére még több pénzt nyomtat. Mintha egy heroin függőségben szenvedő próbálna meggyőzni minket, hogy csak úgy tud leszokni, ha még egyszer belövi magát.
Az igazság az, hogy a cél egyáltalán nem a gyógyulás, hanem a gyógyszereladások növelése és a népességszabályozás, és ez a mentalitás tényleg elhozhatja a járványok korát.
Forrás: NaturalNews.com

A víz áldás

Az ókori Egyiptomban, mikor a forró nyári napsütés elolvasztotta a hegységek hósapkáit, a Nílus vize óriási áradatként öntötte el az országot. Mégis a lezúduló vízmennyiséget az egyiptomiak áldásnak tekintették, hiszen a kínzó napsütésben, szárazságban felfrissülést jelentett mind a közlekedésnek, mezőgazdaságnak, ezáltal életet és bőséget vitt a birodalomba. Ehhez viszont elszántságra volt szükség, hiszen a víz ereje hatalmas, nehéz bírni vele. Viszont öntözésre szükség volt, ezért csatornahálózatot kellett kiépíteniük, eljuttatva a vizet, mint életet és infrastruktúrát a folyótól távol eső területekre is hiszen a folyók, csatornák, tavak kiváló közlekedési utak is. A vízen bármit elszállíthattak az egész Birodalom területére.
Nos a 21.századi "fejlett" Magyarországnak mégis elemi csapásként, büntetésként hatott a nemrég lesújtó árvíz, illetve belvíz. Amikor majd a perzselő nyári napsütés lesújt ránk, bégetni fogunk, hogy megint elszárad, illetve megég a termés, kiszáradnak tavaink folyóink stb. Ám ne gondoljuk, hogy egy-egy víztározó itt vagy ott megoldást jelent víz problémákra. Azt se gondoljuk,hogy felelős politikusaink, döntéshozóink, szakembereink nem tudják mit és hol kellene meg-illetve kiépíteni. A kérdés az, miért bagatellizálták el ezt a témakört ennyi időn keresztül, miért nem szabad nekünk is áldásként tekinteni az vízre?
A víz áldás!
Balatoni István

Korea, avagy az USA utolsó nagy csapdája?

Felforrósodott a levegő a két Korea között az elmúlt hetekben. Többen emlegetnek háborút, atomháborút, meg világvégét az atomfelhők alatt. Az elmúlt évek hatalmas sakkmérkőzése alapján azonban kijelenthetjük, sokkal több van a látszat mögött, mint ami látszik.
Abból kell kiindulnunk, hogy Kína és Oroszország végérvényesen elhatározta, befejezi az USA kivégzését. A tíz évvel ezelőtt megkezdett folyamat utolsó fázisa következik. Azzal, hogy a BRICS országok kijelentették, kivonják a dollárt a kereskedelmükből, valamint nem tartanak dollárban pénzt, jelentős veszteségeket okoztak saját maguknak, de ebből is látszik, már nem törődnek a következményekkel, még akkor sem, ha ezen száz és száz milliárdot vesztenek. Ausztrália most jelentette be, szüksége van a kínai kereskedelmi kapcsolatra, és ha kell, lemond a dollár alapú kereskedelemről is. Vagyis a BRICS stratégiája már érezteti hatását. Ezáltal elképesztő mennyiségű dollár szabadul fel, ami elindul a szabadpiacok felé, és mivel hatalmas túlkínálatot okoz a dollárkereskedelemben, először a dollár gyengülését, majd akár bedőlését is okozhatja. A dollár bedőlése pedig világméretű gazdasági válságot fog okozni. Látható tehát, hogy ezek az államok mindenre elszánták magukat.
Ebben a helyzetben, mikor az USA békülékeny hangot ütne meg, agresszív cion-imperialista politikát folytató képviselőit félreállítja, hirtelen kirobban a koreai válság. Ki állhat Észak-Korea mögött, hogy ennek a kis harcias országnak a vezetése kardot csörgetve merészel beleköhögni a nagypolitikába? Elsősorban Kína. Érdeke, hogy az USA takarodjon el a térség óceánjáról, méghozzá jó messzire. Amennyiben ez megtörténik, megalakulhat a keleti unió, vagy ázsiai unió, élén Kínával. Ebbe pedig az USA mellőzésével belépne valamennyi keleti ország, Malajziától kezdve Vietnamon keresztül Koreáig mindenki. A kiszorítás első fázisa, hogy ki kell szorítani az amerikaiakat a koreai félszigetről. Három évvel ezelőtt a két Korea békés úton tett lépéseket ebbe az irányba, valamint Dél-Korea nyitott Oroszország felé is. Abban a pillanatban, amit az USA felmérte a térvesztés lehetőségét, azonnal támadásba lendült, és beindult a világméretű propaganda, a déli részen pedig egy háborúpárti, észak ellenes politikust juttattak hatalomra. Újabb embargók, és folyamatos provokatív hadgyakorlatok, berepülések, és behajózások vitatott területekre. Amire minden északi választ felnagyítanak, és úgy tálalják, mintha azt az északi fél kezdeményezte volna. Valójában mindkét fél tisztában van vele, hogy ha az USA kiszorul a koreai félszigetről, a Csendes-óceán ezen térségében megpecsételődött a sorsa. Hagyja mindezt politikai folyamatokkal levezényelni, vagy lépjen be egy újabb háborúba, amelyet semmiképpen sem tud megnyerni? Az USA szemmel láthatóan a háborút választaná, főleg azért, mert cionista politikusai az óvópincékből küldik a halálba a fehér és fekete amerikaiakat, a koreaiakat, és amúgy bárkit. A kérdés, mit szólnak mindehhez maguk a koreaiak, mindkét térfélen?
Valószínűleg ők jól tudják, nem lesz ebből háború. Valamennyi hír, melyek szerint Kína felsorakozott a határra és elítéli Észak–Koreát csak figyelemelterelés. Kína igen hathatós támogatást biztosít Északnak a háttérből, aminek az oka nagyon egyszerű, stratégiai érdekei ezt kívánják. A többi a befolyásolható idióták figyelmének elterelését szolgálja. A háttéralku pedig világos. Észak-Korea fiatal elnöke, aki nyugati egyetemeken végzett, értelmes és jó gondolkodású fiatal, nagyon jól tudja, hogy az a fajta politikai vezetés nem maradhat fent sokáig, egyszerűen azért, mert a politikai berendezkedés idejétmúlt, elavult. Képtelen lenne ebben a formában beilleszkedni egy nagy területi egységbe, az ázsiai unióba. Így a politikai vezetés a hatalmából veszít, de helyet kap egy erősen feltörekvő gazdasági vezetésben. Bevezetik azt a hatalomgyakorlást, ami Kínára is jellemző, nyitott gazdasággal, magánvagyonokkal, de központi kormányzással. Ezt pedig dél is elfogadja, mert ha nem teszi, akkor erővel fogják rákényszeríteni. Nagyon jól tudják ezt Szöulban is, ezt a háborút nem nyerhetik meg. Észak-Korea meg harciasan válaszol minden provokációra, megfenyegeti az Egyesült Államokat, annak támaszpontjait, teszi mindezt azért, mert ha ebben a helyzetben az USA nem fog kezdeményezni rövid időn belül, akkor szedheti a sátorfáját, és mint egy kivert kutya eloldaloghat. Ha pedig háborút kezd, annak olyan megrendítő hatása lesz, hogy az egész USA belerokkan. Washingtonnak végre be kell látnia, olyan mértékű a nyomás vele szemben az egész világon, amellyel szemben képtelen ellenállni. Dél-Koreának pedig annyi a vesztenivalója, hogy a most annyira jellemző hedonista, buzikultuszú életformát lapátra kell tennie.
A mozaikkockákat teljes egészükben szemléljük, világos, hogy egy globális jellegű visszarendeződés folyik. Kína vezetésével kialakul a keleti tömb, orosz vezetéssel az eurázsiai tömb, Brazil-venezuelai vezetéssel a dél-amerikai áll fel. Irán és Törökország küzd az muszlim világon belüli elsőségért. Nyugat-Európa, gazdasági ereje miatt német-francia vezetéssel nyugodna meg. Az USA pedig bezárkózhat az észak-amerikai kontinensre. Dél- Afrika vezetésével Afrika déli fele, az északi iszlám rész pedig az iszlám vezetéssel. Gyakorlatilag helyreállna az ezer évvel ezelőtti állapot modern változata itt-ott kilógó államokkal (Ausztrália, India). De mi a világfelforgatók – tudjuk kik - baja ezzel? Az egyre nyilvánvalóbbá váló folyamat, hogy mindennek az alapja a konnacionalizmus, amely egyértelműsíti a tagállamok nacionalista berendezkedését. Kína nyíltan zsidóellenes retorikába kezdett. Valószínűleg van rá oka. De ezzel mindenki tisztában van, hogy maga a cionizmus egy olyan fertőt terjeszt a világban, amely minden nemzet szuverenitását veszélyezteti, pénzügyi hatalmasságok kényének kiszolgáltatva egész kontinenseket. Ebből pedig már senki nem kér, ez a folyamat egyre világosabb. Ennek az egész hatalmas politikai sakkjátszmának a csendes-óceáni sarokköve Korea.
Oroszországnak szüksége van a dél–koreai ipari fejlettségi szintre, valamint a komoly fegyver megrendelésekre. Kínának az egységre, és ha a két Korea egyesül, már önmagában óriási katonai erő lenne szövetségben Kínával, egy olyan birodalom, amely minden idegen érdeket kiszorítana a területéről, legfőképpen az USA-t. Oroszországnak pedig a mai napig fejlesztett atomereje miatt nincs félnivalója. Az USA a nyolcvanas évek óta nem épített új rakétákat, és semmit sem fejlesztett a stratégiai nukleáris erején, egyes szakemberek állítása szerint az USA csapásereje töredéke annak, amekkorának állítják, az atomfejek műszaki állapota miatt. Mindent összevetve jó esély van rá, hogy pár év alatt távozásra kényszerülne az amerikai hadsereg a térségből.
Ennek a keleti átrendeződési folyamatnak a kirakati bábúja a koreai vezető. Kiabál, harcias, fenyegetőzik, de mindez csak formalitás. A háttérben folyik az igazi háború, a gyárakban. És ott az USA erősen vesztésre áll. Belemegy-e Amerika a háborúba? Ha mindent el akar veszíteni, ha az egész Amerikai Egyesült Államokat a feje tetejére akarja állítani egy polgárháborúval, akkor belemegy. Mert egy újabb háborúnak ez lesz a vége.
Kemény Gábor



Észak-koreai rakétatámadástól tartanak az amerikaiak – a saját földjükön

 

North KoreaCsak nem a lenézett kommunista állam tanítja meg őket kesztyűbe dudálni?
“Rakétás embernek – Rocket Man”-nek nevezte az amerikai felső tízezer magazinja; a “Forbes”, – Kim Dzsong-Un-t, Észak-Korea vezetőjét, a Koreai Népi Hadsereg főparancsnokát.
Kim Dzsong-Un _ Fotó_ Forbes“Nem is olyan régen, az amerikai szakértők elutasították az észak-koreai fenyegetőzést, teljes mértékben “propagandisztikus fecsegésnek” tartván azt. Ám most, hogy az észak-koreaiak sikeresen tesztelték nagy hatótávolságú rakétáikat, – ezeket a figyelmeztetéseket már komolyan kell venni!” – írta vezércikkében a Forbes. Majd felteszi a kérdést: “Meg tud-e birkózni az USA védelmi rendszere, egy támadó ballisztikus észak-koreai rakétával?”
“A Sztálinista remete állam”, – ahogyan Loren Thomson, a cikk írója Észak-Koreát nevezi, – alapvetően hibásan, nem tudván, vagy nem véve figyelembe azt, hogy kik és mik állnak Észak-Korea mögött. Vagyis szó sincs “remete államról” – igaz sztálinistáról viszont igen.
“Tehát, a Sztálinista remete állam stratégiai arzenálját összehasonlítván a kínai, vagy az orosz haderővel,” – így a Forbes, – “az meglehetősen kicsinek és primitívnek tűnik. Fiatal erő, amelynek még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy valóban komoly fenyegetést jelentsen. A rakétáik még nem megbízhatóak, és a távolságok is túl nagyok számukra ahhoz, hogy elérjék, céljukat, s pontosak is legyenek.
Ez a helyzet ma. De csak ma! – Ám rövidesen gyökeresen megváltoztathat a helyzet.” – emeli ki a Forbes. – “Amikor Robert Gates volt az Egyesült Államok védelmi minisztere, (2006 – 2011 között – a szerk.) – akkor azt jósolta, hogy Észak-Korea 5 éven belül képes lehet nukleáris rakétatámadást indítani az amerikai szárazföld ellen. – És ebből az 5 évből, már több mint 2 le is telt!”
A Forbes szerint: “Phenjanban a vezetők keményen dolgoznak azon, hogy Gates jóslata valóra is váljon. Mivel 2012 decemberében sikeresen tesztelték a több lépcsős interkontinentális rakétájukat, az amerikai szakemberek előtt nem lehet kétséges, hogy az észak-koreaiak teljes mértékben bírják a ballisztikus rakéták célba juttatásához szükséges technológiát, – amellyel akár amerikai szárazföldi célokat is elérhetnek.
Észak_Koreai rakéta indításMindezek után ez év februárjában Észak-Korea elvégezte a harmadik földalatti atomrobbantását, – melyhez az amerikai szakértők szerint dúsított uránt, nem pedig plutóniumot használt. Az Egyesült Államok minden erőfeszítést megtett, hogy ezt megakadályozza, ám nem járt sikerrel.
Mivel Észak-Korea vezetője az amerikai szakemberek számára a legteljesebb mértékben kiszámíthatatlan, – nem lehet tudni, hogy mit fog tenni a következő hetekben, napokban, vagy akár a következő percben. – De a szavait már nem lehet üres fenyegetőzésnek venni. – Ezért a hagyományos amerikai védelmi doktrína már idejét múlta.” – állapítja meg a Forbes. Majd így folytatja:
“Egy esetleges megelőző támadás az észak-koreai nukleáris létesítményekre már egyáltalán nem járható út, – mert ebből rövid úton egy, az egész koreai-félszigetre kiterjedő háború lehet, sok-sok millió áldozattal. – Ezért Washington számára szinte az egyetlen lehetőség, – hogy saját országának védelmét erősíti meg, az észak-koreai ballisztikus rakéták ellen…”
(A Szabad Riport megjegyzése: Józan ésszel, sem Észak-Korea, sem a vezetője nem kiszámíthatatlan. Nagyon is logikus cselekvési programot követnek, s csak azt teszik, amit országuk védelmben meg kell tenniük. Természetes, hogy az ellenségeik számára kiszámíthatatlanságot mutatnak, – hiszen ez minden védelmi startégia fontos része. – Ráadásul az észak-koreaiak évtizedek óta nyomás alatt vannak, évtizedek óta nem akarják elfogadni a nyugati értékrendet, – minden porcikájukkal küzdenek, a nyugati propaganda, s a gazdasági és pénzügyi nyomás ellen.
Így tehát évtizedek óta résen vannak, s készen állnak katonailag is. – Ezt a nyomást az amerikai vezetés a végletekig már nem fokozhatja, – előbb, vagy utóbb, de számolnia kell, a válaszcsapás lehetőségével. Vagyis azzal, hogy nem csak ő mérhet nukleáris csapást Észak-Korea területére, hanem az is övére, akár az amerikai szárazföldre.)
A Forbes hosszasan elemzi az amerikai nukleáris védelmi koncepciót. Mely minden valószínűség szerint eredményes lehet, egy észak-koreai rakétatámadás elhárítására. De mi van, ha nem? Egyetlen védelem sem lehet százszázalékos, minden pajzson van rés, és az eredménytelenség lehetősége akármilyen kicsi, adott esetben végzetes lehet sok millió ember, egész városok számára. – Ezért hát a Forbes szembesít mindenkit azzal a ténnyel; hogy az észak-koreai ballisztikus rakéták nagyon rövid időn belül technológiailag olyan fejlettek lesznek, – hogy a célpontjuk lehet akár Guam, Hawaii, Alaszka, vagy Kalifornia, – melyeket egy 7000 mérföld óránkénti (11200 km/óra), sebességgel repülő ballisztikus rakéta akár mindössze fél óra alatt is elérhet!
Többlépcsős észak_koreai ballisztikus rakétaEzen rövid idő alatt kellene megsemmisíteni, az amerikai nukleáris rakéta elhárításnak, az MDA-nak, mely réteges és többsoros védelmet épített ki. Mindazonáltal elég nehéz mindössze ennyi idő alatt cselekedni, és 15 perc is eltelik a kilövéstől, mire be tudják lokalizálni a rakéta célpontját. A maradék 15 percben, – lehetetlenség a célpontul szolgáló város lakosságát az óvóhelyekre küldeni…”
Ilyen és ehhez hasonló információkkal “kedveskedik” az amerikai felső tízezernek a Forbes, – s ezekkel is magyarázza azt, hogy miért “bástyázzák körbe” Korea partjait amerikai hadihajókkal, ám melyek közül mindössze kettő az “Aegis” különleges rakéta elhárító hajó.
De mindenesetre nem gúnyolódnak az észak-koreaiakon és vezetőjükön, mint a liberális “magyar” média. Lehet tán azért, mert annak ellenére, hogy szinte lehetetlennek tűnik, – mégis érzik a valós veszélyt.
Lassan ők is rájönnek, hogy Észak-Korea egyáltalán nem az az állam, amilyennek a nyugati média beállította. Katonái és katonanői, egy európai és amerikai szemével nézve, – hihetetlenül fegyelmezettek és a kiképzéseken szokatlanul kegyetlenek.
Ha a folyamatos nyugati provokációknak “köszönhetően” végül is kirobban egy világháború, az Észak-Koreai hadsereg könnyen válhat a megalakuló Keleti Katonai tömb első lépcsős támadó alakulatává. Hiszen kemény katonai kiképzést kaptak a koreai nép egész nemzedékei, immáron évtizedek óta. – (S itt kell megjegyeznünk; a Koreai háború befejezése, pontosabban szüneteltetése óta (1953) – hivatalosan sosem létezett béke, “csak” fegyverszünet a két Korea (észak és dél) között.
Azt a pusztítást, pedig, amit az amerikaiak 1950-53 között végeztek országukban, nem felejtették el az észak-koreaiak.
Na és a tengeralattjárók…
Persze most a XXI. században mindenki ballisztikus rakétákra gondol, a tengeralattjárók meg sem fordulnak a fejekben? Amerika talán nem is nagyon védelmezi a saját területét, a part menti vizeken és a part menti szárazföldön? Bár igaz, az rendkívül sok energiát, időt, üzemanyagot, s technikát igényel, mert a partvidéke olyan hosszú, hogy azt eredményesen megvédeni, ha nem is lehetetlen, de rendkívül nehéz. – De mindenesetre hihetetlenül költségigényes. Vajon léteznek-e erre forrásai az amerikai kormányzatnak, mikor egyszerre több háborút is visel, s Korea lehet az újabb hadszíntér.
A második világháborúban nem egyszer megtörtént, hogy német U-boatok torpedóztak meg amerikai felségjelű hajókat, szinte közvetlenül az amerikai partok mellett. A német tengeralattjárókról lehetett látni New York fényeit, de még a parton közlekedő autók fényszóróit is.
Észak-Koreának pedig van néhány tengeralattjárója. – Ez ismert. Ki tudja, lehet köztük akár 1-2 modern, kínai gyártású tengeralattjáró is, – mint például a nukleáris tölteteket is szállító “095″-ös osztályú tengeralattjáró.
'095' osztályú nukleáris rakéták célbavitelére alkalmas kínai fejlesztésű atomtengeralattjáróÉszak-Korea akár ezekkel is könnyen megtörheti az amerikai szárazföld sérthetetlenségének mítoszát, – és megtörténhet az, mely az amerikaiak rémálma: idegen csapás éri őket a saját földjükön
És arra pedig úgy látszik egyik nyugati politikus sem gondol: Aki Észak-Koreára támad, az Kínával találja szemben magát.
Kína ősi védelmi koncepciója szerint, a kínai határral szomszédos területek, így Korea, így Indokína, – “Kína előkertjének” számítanak, – s ezt a kínaiak úgy fogják védelmezni, mint a saját földjüket. Éspedig pontosan azért, mert tudják, hogy egy esetleges támadó, aki az “előkertben győz”, – az a következő lépéssel átlép Kína határvonalán, – amit a “Mennyei Birodalom” nem enged meg semmiképpen sem.
Ha Amerika valóban békét akar Kelet-Ázsiában, ha nem akar egy újabb pusztító koreai háborút, – amiből mostmár könnyen válhat akár egy világháború is, – ami az USA saját területét is elérheti, – akkor sürgősen hazatakarodik Dél-Koreából és az Észak-Korea körüli vizekről, – amíg még megteheti.
Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

 

Rezsicsökkentés – avagy a nagy koboldtrükk

Manapság úton-útfélen belebotlik az ember a kormány által propagált rezsicsökkentéses kampányba. Úgy tűnik, hogy a kormánynak ez egy fontos mentőöv a márciusi „hóbukta” után. 
Mint tudjuk, a kormány nagy propagandával jelentette be, hogy 10%-al csökkentik a villany, a gáz, és a távhő árát. Azt természetesen csak mellékesen érdemes megjegyezni, hogy előtte hónapokon keresztül több apró áremelés volt, majd pedig a rezsicsökkentés után a vállalkozói szférának megemelte a villany árát. A kormány tehát úgy tett, mint a mesében, adott is meg nem is. Tisztában vannak vele, hogy az emberek szavazási hajlandóságához a pénztárcájukon keresztül visz az út.
Az is köztudott, hogy a kormánynak jelenleg 2/3-os többsége van, gyakorlatilag azt tesz, amit akar. Így meglehetősen furcsa az aláírásgyűjtési kezdeményezésük egy olyan dologhoz, melyet elvileg már megcsináltak, és még további „csökkentések” várhatóak. Mégis miért van szükség az úgynevezett petícióra? Semmi más, mint ÖNKÉNTES ADATSZOLGÁLTATÁS a Fidesz részére, hogy mindenki megértse! Épphogy az alsónadrág színét nem kérik, minden mást igen. (Életkortól az e-mail címig mindent!) 
A kérdőíven természetesen az is írva vagyon, hogy a szocialista kormányzás alatt háromszorosára emelkedtek ezek a díjak. Költői kérdés: Miért nem harmadára csökkentik a rezsit? Azt hiszem, a kormánytöbbséggel ez nem lenne probléma. Nagyon egyszerű a válasz, mert csak ennyit lehet elsáfárkodni a trükkökkel. Azt senki ne gondolja, hogy a zsidó bankárvilággal bármelyik párt, vagy kormány ebben az országban szembe tudna, és főleg akarna szállni. Ahogyan 1920-ban egyetlen tollvonással elvették az ország 2/3-át, úgy most is bármit megtennének, ha érdekeik csorbulnának. Ha valakinek kétségei lennének, gondoljon a néhai Jörg Haiderre. Tehát az egész csak illúzió, szemfényvesztés, de egyben biztosak lehetünk, a jelenlegi társadalmi rendszer napjai meg vannak számlálva! 
Visszatérve a rezsicsökkentésre, a Zempléni Hulladékkezelő (ZHK) eddig is horribilis áron szállította a szemetet, negyedévente 6.400 Ft-ért. Most kiküldték az újabb csekket, amitől az ember dobott egy hátast. Az új díj: 7.500 Ft! 
A kormány már azt is fejtegette, hogy a szemétszállítás díját is csökkenteni szeretnék. Nemes gesztus. A ZHK felemeli a díjat 17%-al, majd jön a jótékony kormány, aki csökkenti majd azt 10%-al. Természetesen mindenki boldog lesz, szalad majd a kormányra szavazni, hiszen csökkentették a kiadást. Igen, valóban és mindenki jól jár, csak az emberek nem. A díjat 3 hónapra előre kell kifizetni, vagyis a ZHK-nál marad háztartásonként +1.100 Ft, még ha időközben a kormány döntene a szemétdíj csökkentése mellett is. Feltételezve egy 10%-os csökkentést, még akkor is magasabb áron fogják vinni a kukákat, mint korábban. A kormány döngeti majd a mellét, örülni fognak az emberek, és sokan észre sem veszik, hogy egy nagy átverés áldozatai lettek. A ZHK a csekk mellé küldött még egy „kedves” levelet is, miszerint a kukadíj köztartozásnak számít, így aki nem fizeti, azt továbbítják a NAV felé, aki majd be is hajtja, mert „nemzeti”. 
Gondolná az ember, akkor mondjuk le a szemétszállítást, de azt nem lehet. Ha nincs rá pénzed, majd behajtja a NAV, elviszik a házad, vagy amid van, de egy „szabad” országban ez KÖTELEZŐ! 
Természetesen ez nem a Fidesz, vagy az Mszp hibája, de nem is a Jobbiké, vagy sorolhatnám, Mind az egészé, az egész elkorcsosult társadalomé, ahol az emberek 40%-a még mindig hisz abban a nem létező csodában, hogy az általa jónak tartott párt meg fogja oldani a gondjait. Nem fogja, nem ez a feladatuk. Aki látta és megértette a Mátrix című film rövid mondanivalóját az tudhatja, hogy milyen társadalomban élünk, ahol rabszolgák vagyunk. Azt tanítják az iskolában, hogy eltörölték a rabszolgaságot, pedig nem, csak modernizálták. 
Régen a rabszolgák csak enni és inni kaptak, meg szállást az istállóban. Ma pedig szerencsésnek mondhatja magát, akinek tehermentes háza van, és nem lebeg domoklész kardja a feje fölött, hogy a zsidó bankárok által tökéletesen kivitelezett évszázad, vagy inkább évezred csalásába belesétálva sikerült egy kis devizahitelre „szert tenni”, amivel sakkban tartják. 
Manapság ugye pénzért dolgoznak az emberek, ami mire elég? Be kell fizetni a kötelező sárga veszedelmeket (csekkeket), mert különben behajtják, a maradékból pedig a zsidó multik szemetét vásároljuk élelmiszer gyanánt, amitől egy idő után betegek leszünk, és akkor vehetjük a zsidó gyógyszer gyártók termékeit. Maradt még pénzed? Ha nem, akkor te is a rendszer rabszolgája vagy, ahol csak egy számít, hogy jó alanya légy a fogyasztói társadalomnak. 
Amíg nem ismerik fel az emberek, hogy a Jó Isten minden jóval körbe vesz minket a természetben, addig ne reméljen jobbat. Meg kell érteni, hogy az önellátás felé való elmozdulás az egyetlen kitörési pont ebből az istentelen rendszerből. 
A Magyar Remény Közösség pontosan ezért jött létre, nem kérünk senkit, hogy szavazzon ránk, csupán a helyes utat szeretnénk megmutatni annak, aki erre hajlandó. Azzal azonban, aki a rendszer része akar maradni, nincs mit kezdeni, azzal együtt fog elveszni. Tudom, kemény szavak, de az idő már kevés ahhoz, hogy értelmetlen dolgokra fecséreljük. 
(magyarremeny.hu)

Ezek tényleg mindent megetetnek a magyarral? - A Danone legújabb húzása

A francia Danone legújabb húzása a "Keljföl", először nem akartam hinni a fülemnek, de ma már harmadszorra hallom, orrba-szájba nyomják a tv-ben.



Nem értem, egyszerűen nem képesek feladni azon tervüket, hogy valódi tejtermék helyett, mindenképpen vizet, savót, permeátumot, vagyis tejipari melléktermékeket adjanak el az embereknek? Tudniillik, ez a francia cég különösen élen jár a megtévesztések, átcsomagolások és silány termékek forgalmazásának területén.
2008-ban már megcsinálták, hogy egyik napról a másikra kiszedték a tejet a kefírjükből, és ugyanazzal a csomagolással, ugyanazon az áron árulták tovább. Aztán hogy, hogy nem, bebukott a termékük és visszacsinálták.
Aztán jöttek sorra a pofátlanság határát nemhogy súroló, hanem távolugrót megszégyenítő megtévesztések a csomagolással. Mint ismeretes, a Danone annyira pofátlan volt, hogy az eredetileg 175 grammos poharát először 150-re, majd 125-re csökkentette. Néhány hónap alatt tehát a 175 grammos joghurt 50 grammot veszített tömegéből, persze az ára változatlan maradt. (Egy "akció" erejéig további 15 grammot csíptek le belőle, és 45 forintért árulták a 110 grammos joghurtot.)



Még jó régen, a "Könnyű és finom" joghurtcsalád bevezetése is egy szimpla átverés volt. Azért lett "könnyű", mert sokkal kevesebb gyümölcsöt tartalmazott, és tartalmaz a mai napig, mint a többi gyümölcsjoghurt. Ezt a kevés gyümölcsmennyiséget viszont trükkösen hosszú éveken keresztül megtévesztően, kerek- és szögletes zárójelek alkalmazásával tüntették fel a csomagoláson. Kiírták ugyanis, hogy pl. összetevők: "tej, meggykészítmény 6,5% [meggy (40%) ... stb.]"
Így úgy nézett ki, mintha 40% gyümölcs, de legalábbis 6,5% lenne benne, holott csak a "gyümölcskészítmény" egyik összetevője a 40 százalék gyümölcs, vagyis a 6,5% 40%-a az mindössze 2,6%! És ez így ment éveken át, következmények nélkül!
Aztán jött a "Nap mint nap", melyre szavak is alig vannak: elkészült az eperízű fermentált készítmény, amelyben körülbelül annyi volt a gyümölcs, mint a gázolajban.
Egyszerűen csak a Keljföl linkjét akartam átküldeni nektek, de ahogy kerestem a képet hozzá, találom sorra a megdöbbentő és még megdöbbentőbb cikkeket erről a bandáról. Elképesztő!




Ez a keljfölös húzás egyébként (sajnos) tökéletesen beleillik a gátlástalan multik országunkat silány termékekkel való elárasztásának szándékába: tejföl helyett "frissföl", tehéntej helyett "reggeli ital", kakaós tej helyett "kakaós ital", és még sorolhatnánk.
Egyszer már volt (?) Danone-"bojkott" Magyarországon, még emlékszem is, ragasztgattuk a daNOne-matricákat. De úgy néz ki, sz@rt se ért,
A "bojkott" persze nem rengette meg a céget, él és virul, és mint látszik, továbbra is a rosszabbnál rosszabb termékek előállításán mesterkedik. Meddig?

Üdv:
Gábor


 



Zoom