2013. december 31., kedd

Évvégi nagy helyzetjelentés az EU-ból

Az Európai Uniónak több fontos változást hozott 2014. január 1-je. Görögország átvette a féléves elnökséget Litvániától, míg Lettország elbúcsúzott a pénzétől: a lat helyett bevezette az eurót.
* A görög EU-elnökségről Andónisz Szamarász kormányfő szerint három dolgot kell tudni:
  • takarékos lesz,
  • a növekedés elősegítését és
  • az illegális bevándorlás elleni harcot szolgálja. Persze!
* A lett euróbevezetéssel tizenhétről tizennyolcra emelkedett az eurózóna tagjainak száma. Lettország a 2008-2009-es válság egyik legnagyobb kárvallottja volt és a lett gazdaság a válság alatt mintegy ötödével zsugorodott, de ma már második éve az EU egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága. Pont úgy, mint az Orbáni "jobban teljesítési" kampány szlogen. Ez EU-s stratégia, vegyük már észre, drága Barátaim!
A kormány annak ellenére ragaszkodott az euró bevezetéséhez – amiben az ország válsága megoldásának egyik fontos eszközét látja –, hogy a lakosság többsége ezt - nagyon okosan és következetesen - nem támogatja. Gondolom, már tanultak a saját kárukon (de a másokén is lehetett), mit is hozott ide nekik az EU-csatlakozás.
* Más! Január 1-jén az Európai Unió összes tagállamában megnyílik a szabad, korlátlan munkavállalás lehetősége az EU-hoz hét évvel ezelőtt, 2007. január 1-jén csatlakozott két ország, Románia és Bulgária állampolgárai előtt. Ez ellen leghatározottabban a brit kormány emelte fel a hangját – írja az MTI, mert London szerint az EU-ból érkező bevándorlók már most is komoly terhet jelentenek az ország szociális ellátó rendszerének.
Brüsszel szerint viszont ezek az állítások megalapozatlanok, sőt, az uniós munkavállalók nettó befizetők a szigetországban. Bizonyára! A már korábban ismertetett Bevándorlás-ügyi visszásságok árnyékában...
Gölöncsér Miklós

2014. január 1-jétől Oroszország tölti be G8 elnöki pozícióját
G8 саммит
© Kollázs: Oroszország Hangja

A 2014-es év elejétől Oroszország tölti be a G8, azaz az iparilag vezető országok – Oroszország, USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Japán, Németország, Kanada, Olaszország – nem hivatalos fórumának elnöki pozícióját.

2014. június 4-5-én Szocsiban kerül sor a jubileumi, 40. csúcstalálkozóra, amelynek mottója: „Kockázatkezelés a magabiztos növekedés érdekében a biztonságos világban”.
Az orosz elnökség prioritást élvező területei a kábítószer-ellenes együttműködés, a terrorizmus elleni harc, a konfliktusok megoldása, a természeti és az ember okozta katasztrófák kockázatkezeléséhez szükséges globális rendszerének kialakítása, az egészség globális védelme.

http://hungarian.ruvr.ru/2014_01_01/Matol-Oroszorszag-tolti-be-G8-elnoki-poz-ciojat/Köszöntő

Hideg ködben, jégesőben,
Bőrszaggató bankárprésben,
Tiporva egy árok partján,
Kitaszítva, küzdve árván,
Keresztfának támaszkodva,
Jézus szavában megbízva,
Tiszta szívvel felkiáltok:
SZEBB MAGYAR JÖVŐT KÍVÁNOK!
Az Isten akarata teljesedjen ki az elkövetkezendő évünkre és a magyarság elkövetkezendő évére is, hogy minden szépen és jól alakuljon!

Újév alkalmából az jutott eszembe,
mi lenne, ha neked is jönne egy kis szerencse?
Búcsúztassuk együtt az óesztendőt,
S ünnepeljük együtt a sok jót, a jövőt.
Ünnepeljük meg azt, hogy egészségben élünk,
ünnepeljük meg, hogy van akit szeressünk.
Gondoljuk végig ezt a régi évet,
jövőre kívánjunk minden jót és szépet!
Poharainkat egymással összekoccintjuk ,
mindenkinek boldog új évet kívánunk!
B.Ú.É.K.

Év végi osztogatásról és forrásátcsoportosításról döntött a kormány

Az év utolsó napjaiban milliárdos osztogatásba kezdett a kormány a 2013-as költségvetés terhére – derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. Az év végi ajándékok között nemcsak újonnan kiutalandó pénzek szerepelnek, jócskán van olyan forrás is, amelyet átcsoportosításokkal szedett össze a kabinet. A kormány bőven talált okot a pénzosztásra: az orgonaépítéstől a kriptához vezető úton át az A38 állóhajóig sok mindenre jut.
A kormányrendeletekből kiderül, hogy a kabinet a ferihegyi repülőtéren a kor elvárásainak megfelelő repülőmúzeumot és légiközlekedési látogatóközpontot alakítana ki, amelyre a rendkívüli tartalékokból 95 millió forintot szánnak. Szintén a rendkívüli tartalékból kap 50 millió forint támogatást az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. is „kulturális közhasznú tevékenységéhez”. Ugyancsak a kulturális értékek megőrzésére hivatkozva a kabinet lecsípett másfél milliárd forintot a helyi önkormányzatok támogatási keretéből, az összeget a tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó 27 településnek adják fejlesztéseik elősegítéséhez. Ezzel kapcsolatosan már most kitérnek arra, hogy a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Nemzeti Programmal összhangban a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak és a nemzetgazdasági miniszternek a 2015-ös és a 2016-os büdzsé előkészítése során gondoskodnia kell a tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó települések fejlesztéséhez szükséges források megtervezéséről.
Az egyik legnagyobb tétel hasonló címke alatt fut. „A gazdasági társaságok által ellátott kulturális feladatok” és „kulturális fejlesztések támogatásához” csaknem 7,2 milliárd forintot biztosít a kormány. Ezt a pénzt a közlöny sorai szerint több helyről szedik össze, ám jellemzően a devizahitelesek megsegítésére létrehozott Nemzeti Eszközkezelő forrásait vágják meg: ingatlanvásárlásra, -beruházásra, valamint a működésére fordítható keretéből csaknem hatmilliárd forintot vesznek el. Az újracímkézett összeg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál (NFM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál landol, igaz, az utóbbi tárca ebből csak százmillió forinttal gyarapodik.
A közszférában foglalkoztatottak bérkompenzációjára – átcsoportosítás révén – 4,68 milliárd forintot szánnak a dokumentumok szerint. Ebből az egyik legtekitélyesebb részt a köznevelési feladatokat ellátó intézmények kapják: esetükben személyi juttatásokra 1,4 milliárd forint jut. Az év közben sokat emlegetett elektronikus útdíj is előkerül a dokumentumokban. Az ennek kiépítésére szánt összegből átcsoportosítanak 1,148 milliárd forintot „infokommunikációs szolgáltatások javára”. Hogy ez pontosan mit is takar, az nem derül ki a közlönyből.
Az viszont igen, hogy a Budapest Fasori Református Egyházközség templomának orgonájához az NFM keretéből 9,7 millió forintot adnak, de lesz pénz a geszti Tisza-kriptához vezető út kiépítésére is, ami 2,9 millióba kerül. Ez az összeg egyébként Geszt község korábban megítélt 35 millió forintos szubvenciójának „maradványa”.
(NOL)

Pénzt kapnak az államtól a romagyilkosságok túlélői

Hozzájárul az állam a romagyilkosságok túlélő sértettjei kártérítéséhez, azonban ennek az a feltétele, ha lemondanak az állammal és szerveivel szembeni egyéb követeléseikről a bűncselekményekkel összefüggésben. Döntött a kormány a 2008-2009-es romagyilkosságok túlélő sértettjeinek és az elhunyt áldozatok hozzátartozóinak megsegítéséről. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg. A pénzt a költségvetésből fizetik ki. Az áldozatok közvetlen hozzátartozói és az áldozatokkal a bűncselekmények idején egy háztartásban élő túlélők is kapnak hozzájárulást káraik megtérítéséhez.
Azt, hogy kik ezek az áldozatok, illetve hozzátartozóik, a társadalmi felzárkózásért felelős miniszterrel e feladat ellátására szerződést kötött civil szervezet állapítja meg. A szerződés azzal a civil szervezettel köthető meg, aki az áldozatsegítés területén legalább egy évtizede aktív tevékenységet folytat és vállalja, hogy az áldozatokkal közvetlenül felveszi a kapcsolatot és fogadja őket, intézi a kártérítéssel kapcsolatos összes ügyet.
A miniszter a kártérítést az államháztartásról szóló törvény felhatalmazása alapján kiadott rendeletében meghatározottak szerint fizeti ki, ha a közvetlen áldozat lemond az állammal és szerveivel szembeni – a bűncselekményből származó – igényéről – olvasható a rendelkezésben.
A kormány idén ősszel kérte fel az emberi erőforrások miniszterét és a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy mérjék fel: kik azok, akik a romák elleni 2008-2009-es támadássorozat közvetlen sértettjei és a büntetőeljárásban kárigényt érvényesítenek, valamint a kárigény jogos mértékét is.
A Budapest Környéki Törvényszék augusztus elején tényleges életfogytiglanra ítélte a romagyilkosságok ügyében K. Árpád elsőrendű, K. István másodrendű és P. Zsolt harmadrendű vádlottat első fokon. Cs. István negyedrendű vádlott büntetése tizenhárom év fegyház.
A K. testvérek és P. 2008-2009-ben kilenc helyszínen, intézett támadást lőfegyverekkel, gyújtópalackokkal romák otthonai ellen. A bűncselekmény-sorozatban hat ember, köztük egy gyerek meghalt, öten súlyosan megsebesültek. Az elkövetők 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt dobtak, és 55 ember testi épségét veszélyeztették. Negyedik társuk a két utolsó támadásban vett részt sofőrként.
(MTI/Blikk)

Mit ünnepeltek?

Eltorzult, elferdült világunk egyik csúcspontja a szilveszteri mulatozás. Ilyenkor fiatal és idős egy emberként ünnepel és dobálja a méregdrágán vásárolt petárdát, pezsgőtől megrészegülten átkoccintgatja magát az új évbe. Mit ünnepeltek ilyenkor emberek? Van okotok vigadni? Az államilag uszított tömeg tobzódása és önkívületi őrjöngése szinte eszelős méreteket ölt. Érdemes körbenézni a fővárosban. Láthatjuk a részeg, használhatatlan tömeget, ahogy alámerül a kábulat mocsarában. Mindenki ittas, mindenki ordít, mindenki boldog. Jól érzi magát a nép. "Cirkusz és kenyér!"-szól a bölcsesség. Az üzenet pedig egyértelmű: tomboljatok csak, addig sem foglalkoztok a valós problémákkal.
Miközben szórakozik a tömeg, nem veszi észre, hogy az országot eladták, tönkretettek mindent ami az ország népét szolgálta, érdekeinket képviselte. Idegen fajú bankárok szálltak meg, vérszívók telepedtek a nemzettestre. Az életterünket beteges férgek, torz lelkületű szörnyetegek uralják. Piócák sarcolják hazánkat és hoznak nekünk törvényeket. A szélsőséges, cionista érdekek megemlítése gyűlöletbűnként súlyt le ránk,a perverzió megtestesítője, az Európai Unió fertője bénítja meg kezeinket. Akkor minek örülünk? Ünnepelni a győzelmeket szokás. Egyetlen feladatunk van most: dolgozni. Tenni a jövőnkért. Azon kell dolgoznunk, hogy élhető világot hagyjunk utódainkra. Visszaállítani a becsület szellemét, megőrizni a rendet és példát mutatni. Mi az ünneplés helyett a munkára koncentrálunk, nem veszünk részt egy részeggé parancsolt ország haláltáncában. A küldetés folytatódik.
Balassa ViktorHárom vagonnyi szemét Budapesten

Véget ért az év végi gőzleeresztés. A fővárosban mintegy kétszáztíz köbméter hulladékot takarítottak össze az utcákon tomboló tömegek után. Reggel 6 órakor kezdte meg a takarítást a közterület-fenntartó 15 munkagépe és 550 dolgozója, a munkálatokat kora délután fejezték be. A szabadon eresztett liberalizmus alkohol-mámorban, zajban és mocsokban kitermelt összes szemetének feltakarítását más végezte el helyettük, miközben a szemetelők egy része még a másnaposság gyötrelmeitől szenved. Nem lesz ez másként a rendszerváltó atlantistákkal sem. Állami ráfordítással, pénzt és erőforrást nem kímélve, de a szemét el lesz takarítva.