2013. június 5., szerda

Korzika is a függetlenségért harcolna

Az 1960-as években lángolt fel sokadjára, de meglehetősen radikálisan a korzikai függetlenség kérdése. Akkor a francia fegyverek és börtönök megoldották az ügyet egy időre. Születtek engedmények és megállapodások, de a korzikai népesség jogai nem teljesek. Most ismét felmerült a Franciaországtól való elszakadás radikálisabb igénye. Tavaly decemberben több robbantás történt a szigeten. A korzikai ellenállás tagjai a minap üzenetet tettek közzé, miszerint felújítják a fegyveres harcot, amennyiben nem garantálják a függetlenséget és a teljes jogokat.
A francia kormánynak van elég baja a megkezdett harcokkal, és könnyen lehet, hogy úgy járnak, mint a törökök. Líbiában - mivel Szíria miatt sok terroristát vontak ki onnan - újra fellángoltak a harcok, és teljesen leállt az olaj szállítás. Szíriában pedig éppen most verik szét a franciák által is támogatott terrorista bandát. Maliban is van gondjuk bőven, és csak a fontos objektumokat, bányákat tudják őrizni. A sok helyen általuk felszított szabadság- és rendszerváltó hangulat átterjedhet olyan térségekre is, amelyek nem szerepeltek a terveikben. Jelen esetben Korzika hazafiúi próbálkoznak. Figyelemmel kísérjük a fejleményeket.
Hídfő.net

Egy 30 éves török nő vagyok.

Ezt a levelet ma éjjel írta nekem egy török barátnőm Istanbulból ahol annyi volt tegnap éjjel a könnygáz, hogy a negyedik emeleten nehezen kaptak levegőt és az utcákon a rendőrök brutálisan léptek fel a békés tüntetőkkel szemben. Nem csak Istanbulban, hanem az ország számos nagyvárosában ahol szimpátiatüntetéseket tartottak a rendőrségi brutalitás ellen: „Egy 30 éves török nő vagyok. Megpróbálom megosztani a világgal, hogy mi történik Törökországban. A Miniszterelnökünk Recep Tayyip Erdogan elfogadhatatlan viselkedése miatt Polgárháború van kialakulóban. 5 nappal ezelőtt kezdődött a Taksim téren lévő Gezi Parkban, ahol ártatlan demonstráló tömeg gyűlt össze a kormány ellen, akik ki akarták vágni az ottani fákat, hogy helyükre egy bevásárlóközpontot építsenek. Az emberek hozták a sátraikat és a könyveiket és békésen letelepedtek a parkban. A körülöttük álló rendőröknek még fel is olvastak a könyveikből. Az első két napon a rendőri beavatkozás gyenge volt, de a harmadik napon hajnali 5-kor a rendőrség kíméletlenül támadt rá az alvó tömegre rengeteg könnygázzal és vízágyúval. Ezután az emberek Törökország minden részéről a Taksim Gezi Parkba gyűltek gyűltek, hogy segítsék az ottaniakat és békésen tüntessenek a rendőri brutalitás ellen. Az utóbbi 3 napban a rendőrségi erőszak csak nőtt, rengeteg ember sérült súlyosan, holtak is vannak (de hivatalos hírek nem említik). Az események ideje alatt a török sajtó teljesen „kikapcsolta magát”, mivel félnek Recep Tayyip Erdogan-tól és egyik sem közvetít semmit. (-A lenti képeken látható, hogy míg a nemzetközi CNN a török eseményekről tudósít, a török CNN egy pingvinekről szóló dokumentumfilmet mutat.-)
A Törökország más részein élő embereknek fogalmuk sem volt a rendőrségi terrorról. Az országomban este 6-tól mostantól egyik török állampolgár sincs biztonságban. A világ ezt nem tudja. Polgárháborúba kényszerítenek minket. Kérem segítsenek nekünk és osszák meg ezeket az információkat!”
2013-06-03
Zs.H.
(P.Maszlov)

A felső 1% birtokolja a globális javak 39%-át

A Boston Consulting Group által kiadott új tanulmány szerint a föld legvagyonosabb 1 százalékának tulajdonában van a globális vagyon 39 százaléka. Ehhez képest a legszegényebb 50% mindössze a javak 1 százalékát mondhatja magáénak. A globális pénzrendszert eleve úgy alakították ki, hogy a vagyon felfelé vándoroljon, miközben a gazdagok és szegények közötti szakadék egyre gyorsabb ütemben szélesedik. A globális elit vagyona folyamatosan gyarapszik, miközben a gazdasági nyomor egyre több embert érint a világon.
Hogyan volt képes az elit ilyen mértékű vagyont felhalmozni? Az egyik legkézenfekvőbb módszer mások eladósítása. A teljes globális adósság jelenleg 190.000 milliárd dollár, miközben az egész föld GDP-je csupán 70.000 milliárd dollár. Az adósságalapú pénzrendszer automatikusan a globális elithez tereli a pénzt. Az általuk irányított megabankok és cégek pedig minden értéket bekebeleznek, amit találnak: természeti forrásokat, nyereséges vállalkozásokat, ingatlan vagyont, politikusokat, stb. A pénz, a hatalom, a tulajdonjog és az irányítás egyre kevesebb ember kezében összpontosul a hatalmi lánc csúcsán és ez egy igen veszélyes tendencia az emberiség számára. Amikor túl nagy vagyon gyűlik össze, túl kevés ember kezében az szinte minden esetben elnyomáshoz vezet.
Mi történik, amikor minden vagyon az elit kezében lesz?
Mindenki más csupán hűbéres lesz a vaskézzel irányított rendszerben?
Mi történik, ha ez a kevés ember úgy gondolja, hogy nincs szüksége több milliárd hűbéresre? Vajon szigorú népességszabályozási intézkedéseket vezetnek be, hogy megszabaduljanak a számukra felesleges kenyérpusztítóktól? Kínában és néhány magas szinten központosított társadalomban már így „működik” a rendszer.
Amikor a gazdaság csupán egy maroknyi embernek kedvez, elindul a társadalmi destabilizáció. Amikor az emberektől mindent elvesznek, könnyebben kétségbeesnek. A kétségbeesett emberek pedig könnyebben elfogadnak bármit, ami vagy aki valamiféle megoldást kínál. Jelenleg a teljes globális instabilitás felé haladunk. A düh és a frusztráció pontosan olyan ütemben erősödik, mint amilyenben a gazdagok és szegények közötti szakadék szélesedik.
Vegyük figyelembe a számokat:
  • A világ lakosságának 1%-a birtokolja a globális vagyon 39%-át.
  • Egy tavaly nyáron kiadott jelentés szerint a globális elit hozzávetőleg 32.000 milliárd dollárral rendelkezik off-shore bankokban.
  • A Credit Suisse által készített tanulmány szerint a világ lakosságának szegényebb kétharmada a globális vagyon mindössze 3,3%-ával rendelkezik.
  • Az Egyesült Nemzetek Egyetemének égisze alatt működő Nemzetközi Gazdasági Fejlesztő és Kutatóintézet tanulmánya szerint a világ lakosságának szegényebbik fele a globális vagyon 1%-ával rendelkezik.
  • A becslések szerint a teljes afrikai kontinens a világ vagyonának csupán 1%-ával rendelkezik.
  • Ma a földön egymilliárd ember fekszik le éhesen minden este.
  • Nehéz elhinni, de jelenleg 3 milliárd ember él kevesebb, mint napi 2 dollárból (körülbelül 500 Ft).
A világban a pénz egyenlő a hatalommal, ebből kifolyólag minél több pénz jut a csúcson lévők zsebébe, annál nagyobb hatalomra tesznek szert.
A „Ki irányítja a világot?” című írásban hosszan írtunk a világot irányító maroknyi emberről. Ezeket az embereket kizárólag a hatalom érdekli és ennek megszerzéséért igen hosszú ideje mesterkednek. Reményeik szerint idővel sikerülhet felállítani egy globális hatalmi rendszert, ami egész bolygónk felett uralkodna. Ezt a célt ma már nem is igen titkolják, azonban sokan ennek ellenére sem hajlandóak elhinni, hogy valóban ez történik.
A gazdagok és szegények közötti szakadék az Egyesült Államokban is szélesedik. Sajnos ennek eredményeként a középosztály fokozatosan eltűnik, a szegények száma pedig növekszik.
Természetesen nincs mindenki rossz helyzetben. Egyes részvénytulajdonosok kifejezetten jól jártak az elmúlt hónapokban.
Kik ezek?
A gazdagok természetesen. Az Egyesült Államokban a magántulajdonban lévő részvények 60%-a a felső 5% tulajdonában van.
Az előző recesszió során az amerikaiak 16.000 milliárd dollárnyi vagyont veszítettek. Azóta ennek az összegnek körülbelül 45%-a „megkerült”, leginkább az emelkedő részvényárfolyamoknak köszönhetően. A Washington Post a következőket írta:
16 ezermilliárd dollár tűnt el az amerikaiak szeme elől, a zuhanó részvényáraknak és a romokban heverő ingatlanpiacnak köszönhetően. Azóta ennek átlag 45 százalékát sikerült visszaszerezni, az infláció és a népességnövekedés miatt szükséges korrekciót beleszámolva, áll a St. Louis Fed csütörtökön kiadott jelentésében.
A jelentésből az is kiderült, hogy a javulás leginkább az emelkedő részvényáraknak köszönhető, ami elsősorban a gazdag családoknak kedvezett. Ez azt jelenti, hogy az átlag háztartások számára a javulás ennél is gyengébb volt.
„Az a következtetés, hogy a válság miatti pénzügyi károk helyreállítása nagyjából megtörtént, téves,” írja a jelentés.
A gazdagok és szegények közötti szakadék az Egyesült Államokban is szélesedik és egyre több ember szorul állami segítségre. Hihetetlen, de jelenleg a kormány által folyósított segélyek összértéke meghaladja az állampolgárok által befizetett adók összegét. Ilyenre nem volt még példa.
Minden jel szerint egyenesen haladunk a globális kormány hivatalos hatalomra jutása felé, hadüzenet és teljes összeomlás nélkül is.
Forrás: The Economic Collapse


A gazdagok és szegények közötti szakadék a világ nyolcadik csodája

Az alábbi cikk az ’Onion’ nevű amerikai szatirikus hírcsatorna oldalán jelent meg. Az Onion valós és képzeletbeli eseményeket kommentál szatirikus formában. Az itt olvasható cikk az utóbbi kategóriához tartozik.
Keddi sajtótájékoztatóján a Világörökség Bizottság hivatalosan is bejelentette, hogy a „Gazdagok és szegények közötti szakadék” lett a világ nyolcadik csodája, az „emberiség legkolosszálisabb és leghosszabb ideig fennmaradt művének” nevezve bolygónk vagyonelosztását.
„Az emberi faj epikus alkotásai közül egy sem ilyen megdöbbentő vagy tiszteletet parancsoló,” magyarázta Henri Jean-Baptiste, a bizottság elnöke. „Ez egy fantasztikus, legalább ezer esztendős jelenség, ami csodálattal és alázattal tölt el.”
„Hála a korokon át tartó odaadó gondoskodásnak, ez a hihetetlen méretű relikvia maradéktalanul fennmaradt, félelemmel teli tiszteletet parancsolva magának minden új generációtól,” tette hozzá Jean-Baptiste.
A mérhetetlen gazdagság egész világon áthúzódó szakadéka sok millió csodálót vonz magához évről évre. Az emberiségnek ez a kétséget kizáróan leghatalmasabb sajátkezű alkotása a világ minden pontjáról kitűnően látható, legyen az Kelet-Európa, Kína, Afrika, Brazília vagy az Egyesült Államok.
A legnagyobb csoda
„A világ eredeti hét csodája eltörpül mellette,” nyilatkozta Edwin MacAlister, a bizottság egyik tagja, a Gazdagok és szegények közötti szakadékról Mexikóvárosban készült fénykép előtt pózolva. „Az emberi leleményesség csodája ez, ami elhomályosítja még a Kínai Nagyfalat, a Gizai piramisokat, sőt talán még a Nagy Faji Szakadékot is.”
A régészek szerint sok millió rabszolga és jobbágy egész életen át tartó kemény munkájának köszönhetjük ezt a csodát. A leletek azt mutatják a munkát több ezer évvel ezelőtt kezdték, amikor az első elit meggyőzte alattvalóit, hogy a létesítmény az isteni akarat része. Ez a hit a mai napig fennáll.
Bár a történészek tagadják az állítást, sok szakértő szerint a Gazdagok és szegények közötti szakadékot a zsidók építették.
„Sokszor a könnyekig meghatódom megdöbbentő szélességét látva,” meséli Grace Ngubane, 31 éves Johannesburgi lakos, aki a szakadék legszélesebb része mentén él. „Ezek felfoghatatlan léptékek… nagyon kicsinek érzem magam. Mondhatni jelentéktelennek.”
Az évszázadok során sok ember próbálta átszelni a Gazdagok és szegények közötti szakadékot, de a bizonyítékok azt mutatják, ez csak keveseknek sikerült és sokan belehaltak a próbálkozásba.
A szakadék elismerése, mint a világ nyolcadik csodája, pont 50 évvel az után valósulhatott meg, hogy bizonyos mozgalmak a szakadék bezárását kezdték követelni. Azonban néhány elszánt politikus és iparmágnás fáradhatatlan tevékenységének köszönhetően, úgy 1980 körül hatalmas munkálatok kezdődtek a szakadék megőrzése, sőt kiterjesztése érdekében.
„Lélegzetelállító!” mondja Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs elnök-vezérigazgatója, a szakadék egyik főtámogatója. „Az elmúlt évek nehézségei után nincs nagyobb öröm számunkra, mint látni, ahogy a szakadék napról napra szélesedik. Természetesen vannak ellenzők, akik szerint fennáll a veszély, hogy egy bizonyos szélesség után az egész szerkezet összedőlhet, milliókat rántva magával a halálba, de én személy szerint hajlandó vagyok vállalni ezt a kockázatot.”
„Azonkívül valami azt súgja, hogy nekem nem esne bajom,” tette hozzá.

http://idokjelei.hu/2011/01/a-gazdagok-es-szegenyek-kozotti-szakadek-a-vilag-nyolcadik-csodaja/

Gazdag István: Detroit: közös jövőnk előképe?

Detroit, az egykori „Motor City”, az ötvenes évek Amerikájának büszkesége mára a csőd szélére jutott, és egy teljes jogkörrel felruházott válságstáb vette át az irányítását. Ha kétségbeesett próbálkozásuk eredménytelen marad, aminek nagy az esélye, akkor az amerikai autógyártás egykori fellegvára az USA történetének legnagyobb városa lesz, amely csődöt jelent. Aktuális költségvetési hiánya meghaladja a 300 millió dollárt, a teljes adóssága viszont több mint 14 milliárd.
A csődgondnokok egyoldalúan dönthetnek a városi adminisztráció karcsúsításáról, munkaszerződések módosításáról, vagyoni jellegű aktívák eladásáról, helyi rendelkezések megváltoztatásáról. Amint az előre várható volt, az a tény, hogy a fehér kormányzó gondnokság alá akarja venni ezt a várost, éles faji vitát robbantott ki. Detroit ugyanis az utóbbi 30 év során majdnem teljesen feketévé vált és elnéptelenedett: az ötvenes évekbeli fénykorában számlált csaknem kétmilliós lakosságából mára alig 700 ezer maradt, 90 százalékban négerek. Ezzel együtt az autók városából a bűn fővárosa lett, amelynek bűnözési rátája az országos átlag több mint ötszöröse.
Minden az 1967-es faji zavargásokkal kezdődött: 43 halottal, véres utcai összecsapásokkal, a hadsereg páncélosaival az utcákon. „A keservit, mintha Motownt lebombázták volna”, szaladt ki az akkori kormányzó száján, amikor helikopteren terepszemlét tartott a város fölött. Lenn a földön ostromállapot és statárium volt érvényben, afrofrizurás négerek ordítoztak, törtek-zúztak, fosztogattak és gyújtogattak, a Fekete Párducok orvlövészei a háztetőkről tüzeltek … a tűzoltókra. Főpróba a jövő faji háborújához.
1973-ban Coleman Youngot választották polgármesternek, aki önmagát rendszerint a „megbízott anyacseszegetőnek” (Mother Fucker in Charge) titulálta. Végre egy néger a város élén, amelynek a fekete identitását Young azzal akarta erősíteni, hogy utcákat nevezett át és emlékműveket emeltetett az afroamerikai emancipációs mozgalom vezéralakjai tiszteletére, miközben a fehér lakosság az etnikailag szegregált külvárosi övezetek felé kezdett menekülni a slumosodó belvárosból. Noha a Halloween-éjszakák mindig is visszatérő ürügyet szolgáltattak a vandalizmushoz, a ’70-es évektől ezek a randalírozások teljesen elfajultak, mígnem 1984-ben maga volt az apokalipszis: több mint ezer autó lángokban, nemi erőszakok, fosztogatások, lincselések sorozatban. Ezután a rendőrség gyakorlatilag dezertált, Detroit pedig Amerika legőrültebb helyévé vált, dacára az erős konkurenciának.
2013-ban káosz és félelem uralkodik a város felett. Bedrogozott zombik, lepusztult fantomházak, kibelezett autóroncsok mindenhol: kafkai légkör, a dzsungel törvénye. A dicső múlt pompázatos relikviájának számító Michigan főpályaudvar hatalmas épületét csövesek vették birtokba, miután 1988-ban kigördült az utolsó vonatszerelvény is. Egyesek szerint Detroit sorsa a jövő Amerikáját szimbolizálja, és a keserű ébredést Martin Luther King álmából.
Ma már jól látható, hogy az AIDS nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is sújtja az ifjúságot, és ami még rosszabb, en bloc az egész nyugati társadalmat, naponta újabb és újabb ügyekkel bizonyítva immunrendszerének folyamatos gyengülését. Az antitestek eltűnnek, a reflexek eltompulnak, a debillé vált társadalmi közeg már a legkisebb meghűlésnek sem képes ellenállni. Száz példát is idézhetnénk. A mentális AIDS jele az alattomos öncenzúra, a belenyugvás diadala, a gyöngeség általi felforgatás, a politikai „normalitás” győzelme. Egész egyszerűen ez az intézményesített Stockholm-szindróma.
Szakértők szerint a városok, sőt egyes régiók csődje a jelen és még inkább a jövő tendenciája. Állítólag a fantomvárosok megjelenése a posztindusztriális Amerikában és Európában a technológiai fejlődés törvényszerű következménye. A jelenlegi termelésnek többé már nincs szüksége annyi munkásra, mint korábban. Ebből a szempontból tehát Detroit nem más, mint a piacgazdaság civilizációs hatásának egyik legnyilvánvalóbb illusztrációja. Ugyanezek a problémák Európát is érintik. Az amerikai és európai városok és régiók kihunyása az utóbbi két évtized ipari delokalizációjának, vagyis az ipari termelés Kínába és a harmadik világba való áttelepítésének logikus következménye.
Ez a folyamat elsősorban a legfejlettebb piacgazdaságú országokat sújtja. Az Egyesült Államokban, Európában, Japánban ugyan pénzügyi összpontosítás zajlik, ez azonban önmagában még nem erény, mert ennek ellenére ezek az országok nem találnak megoldást a gazdasági problémáikra, és hiába koncentráltak az utóbbi években a válságra, csak az elmélyülését tudták mérsékelni. Éppen ezért az államok gazdasági és adminisztratív kudarca teljesen törvényszerű, miután a válságra egyedüli válaszként csupán a nadrágszíj-megszorítás politikáját tudták alkalmazni Amerika és Európa neoliberális kormányai.
Egyre inkább bebizonyosodik, hogy válság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak le, mint azt eddig hittük, és a 2008-as pénzügyi krach csupán a felszín fodrozódása volt. Ma már jól látható módon az életszínvonal csökkenése nemcsak a dél-európai országokat érinti, hanem a kontinens északi részét is. Mindennek óriási a szociális kockázata. Pillanatnyilag a válság még csak a migrációs hajlandóságot erősítette fel a hanyatlás által leginkább megviselt európai országokból az egyelőre még töretlen fejlődést mutató Ausztrália, Brazília, sőt Oroszország felé.
Ez a hullám azonban még távolról sem olyan erős, mint amilyen a 19-20. században volt, másrészt viszont sokkal aggasztóbb, mert most a legkvalifikáltabb elemeket vonja ki az európai gazdaság vérkeringéséből. Más kérdés, hogy a neoliberális gazdasági modell minden áron való fenntartását előbb-utóbb a periférikus országok gazdasága is meg fogja sínyleni, elkerülhetetlenül lefékezve a migrációt. A globalizáció következtében ugyanis többé már egyetlen olyan hely sem lesz a világon, ahol az ember biztos lehet benne, hogy minden jól megy. Detroithoz hasonlóan egyre több lesz a fantomváros, az államok azonban nem sietnek lebontani őket. Legjobb szövetségesük, az idő, mindenképpen el fogja tüntetni őket a föld felszínéről.
MD 2013. VI. 5.

Árvíz: megjelentek a katasztrófa vámszedői Pesten

A közelgő árhullám hordalékaként megjelentek a katasztrófa első vámszedői is Budapesten. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idegenek, a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva magukat összesítést készítenek a pesti alsórakpart közelében álló ingatlanokról, s az azokban tárolt értékekről. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tagadja, hogy készülne ilyen hivatalos összesítés. Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) legfrissebb adatai szerint Budapestnél 664 centiméter a Duna vízszintje. Mindenhol jelentősen emelkedett a folyó vízállása. Nagybajcsnál 691, Komáromnál 626, Esztergomnál 591 centiméteres vízállást mértek legutóbb. Nagymarosnál 570 centiméteres a Duna vízszintje. Az OMIT szerdára virradó éjjel arról tájékoztatott, hogy a korábban várthoz képest egy nappal később várható a Duna áradásának tetőzése. Így a Szigetközben szombaton várható a tetőzés, a nagybajcsi vízmérce 890 centiméteres vízállásánál. Budapesten hétfőn tetőzik a Duna, 875 centiméteres vízállással. Nagymarosnál ugyancsak hétfőre várják a tetőzést, 730 centiméteres vízállásnál.
A fővárosban jelenleg húsz helyszínen folyik védekezés; kiemelt fontosságúnak számít a Margitsziget és a Római part. A Margitszigeten megkezdődött a védmű kiépítése. A fővárosban veszélyhelyzetet hirdettek ki a Duna-menti területekre, tehát az I., a II., a III., a IV. az V., a IX., a XI., a XIII., a XXI. és a XXII. kerületekben.
Megjelentek a katasztrófa vámszedői Budapesten
A közelgő árhullám hordalékaként megjelentek a katasztrófa első vámszedői is Budapesten. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idegenek a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva magukat lakásokba csöngetnek be a Belgrád rakparton található társasházakban. Az idegenek arra hivatkoznak, hogy felmérést készítenek – többek között megkérdezik, hányadik emeleten van a lakás, illetve milyen értékek találhatók benne.
Értesítettük az esetről a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot is, ahol Kisdi Márk Máté szóvivő elmondta: “Az Igazgatóság semmiféle anyagi felmérést – sem telefonon, sem személyesen – nem végez Budapesten. Éppen ezért kérjük a lakosságot, idegeneknek semmiféle információt ne adjanak ki ingatlanjaikról, illetve az azokban tárolt értékekről.” A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pénzcentrum.hu megeresését követően hamarosan közleményt ad ki az esettel kapcsolatban.
(pénzcentrum)


Mennyei Atyánk!
Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy hatalmas erőddel csillapítsd le a természet erőit! Segíts, hogy a medrükből kilépő folyók gyorsan visszahúzódjanak helyükre és csituljanak az időjárási viszontagságok is! Óvj meg minket az árvíztől és belvíztől éppúgy, mint az aszálytól és viharkároktól, kártevőktől és kórokozóktól!
Nekünk és különösen pedig a veszélyeztetett területeken élő embereknek nyújts segítséget, legyen meg minden szükséges anyag, eszköz, felszerelés és jószándékú ember, hogy a károkat minimalizálni lehessen, megmeneküljön minden ember és minden érték.
Köszönjük Istenünk, hogy mellettünk állsz és segítesz minket! Ámen.

Al Kuseir felszabadult

A szíriai katonai vezetés bejelentette, hogy átvette az ellenőrzést Al Kuseir térségében, és a várost teljes egészében felszabadította a nemzetközi banditák terrorja alól. Két hónapos kemény harcot vívtak az atlantisták korlátlan pénzügyi és haditechnikai támogatását élvező banditákkal. A nyugati dezinformációs médiaközpontok már többször a szíriai kormányerők kudarcairól közöltek híreket, melyeket valójában a banditák segítséget kérő felszólításai cáfoltak meg.
A kormányerők katonai műveleteit a libanoni Hezbollah önkéntesekből álló harccsoportjai segítették győzelemre. Ez a kitűnő harci szellemmel és jó kiképzéssel rendelkező katonai erő a libanoni-izraeli háborúban mutatta meg képességeit első ízben, amikor megverte az addig veretlen izraelieket. A banditák őrületes kegyetlenséggel akarták a Hezbollah harcosok kedvét elvenni a harcoktól, előfordult olyan eset is, amikor a fiatal Hezbollah harcos szívét egy bandita parancsnok kivágta és megette. Ezeknek az embertelen cselekedeteknek következményeként a városban foglyokat nem ejtettek többé, lényegében minden banditát halálra ítélt az általuk elkövetett szörnyű bűnök sokasága. Raboltak, válogatás nélkül erőszakolták a lányokat, asszonyokat, és a vallásuk előírásaival ellentétben részegeskedtek és kábítószereztek. Az afganisztáni, a kaukázusi, a csecsen és a különböző nyugati, illetve arab országokból napi 1000 dollár zsoldért toborzott söpredék nem bírta azt a szisztematikus, felőrlő terhelést, amit a tüzérségi tűz és az állandó légitámadások jelentettek, célzott rakétacsapásokkal kiegészítve. A kormányerők és a Hezbollah mesterlövészei a harcok során olyan tapasztalatokra tettek szert, mely ellen nem volt védekezés. Az elfogottak közül azokat, akikről feltételezték, hogy többet tudnak az átlagnál, kivégzésük előtt kivallatták. A nyugati cionmédiában rettenhetetlen harcosoknak bemutatott banditák sírva, semmivé válva közölték a vallatókkal az értékes információkat.
Al Kuseir felszabadítása nem csak egy morális töltést adott a banditák ellen harcoló hadseregnek, hanem olyan hatása is van mindkét harcoló fél -és az őket támogatók- vonatkozásában, mint amilyet 1943 elején a sztálingrádi csata váltott ki. Fordulópont ez a győzelem, mert bizonyította, hogy közvetlen atlanti beavatkozás nélkül a zsoldosok képtelenek eredményeket elérni, csak a rombolás és a gyilkosságok sorozata jellemzi ténykedésüket.
A kormányerők és a Hezbollah napról-napra erősödik, emberi és haditechnikai háttere igen jónak mondható. A banditák politikai és utánpótlási hátterét képező országokban, különösen Törökországban megingott a hatalombirtoklók helyzete, mindenhol belső nyugtalanság, tüntetések, halottak és ezrével lefogottak vannak. Szíria helytállása átrajzolja az egész közel-keleti helyzetet. Ennek a helytállásnak az alapját a hazafiasság mellett az orosz és a kínai támogatás adja, mely kizárta a tevőleges katonai beavatkozást az atlantisták részéről.
Biztosak voltunk Al Kuseir felszabadításában, ezt az eddigi írásaink is bizonyítják. Akik a győzelem napjára úgy készültek, hogy a hűtőszekrénybe tettek egy üveg pezsgők, vegyék elő és igyunk a győzelemre. Mert ez minden igaz ember győzelme is.
Kassai Ferenc

Az Egyesült Államok súlyosan kritizálta a szír hadsereg Kuszajr ellen intézett támadását. A Fehér Ház közleménye szerint rengeteg polgár is meghalt a város visszafoglalása során, és sokan szenvedtek.
A Fehér Ház közleménye kiemeli, hogy Asszad és a vele szembenállók kötelesek a nemzetközi egyezményeket követni. Ez azt jelenti, hogy a humanitárius szervezeteknek szabad bejárást kell biztosítani a városhoz, és a gyógyszerszállítmányoknak is szabad utat kell engedni.
szirek
Több száz halott
A keddről szerdára virradó éjszaka során, egy hetes harc után, a kormányhadsereg visszafoglalta Kuszajr-t, a lázadók visszavonultak. A halottak száma több százra valószínűsíthető.
Kuszajr a libanoni határ mellett található, így mindkét fél számára stratégiai fontossággal bír, egyértelműen szeretnék saját ellenőrzés alatt tudni. A Fehér Ház közleménye szerint egyértelmű, hogy a szír hadsereget Irán illetve a libanoni Hezbollah-harcosok segítették. Az USA közleménye szerint ez egyértelmű fenyegetést jelent Libanon stabilitására is.
Az USA felszólította Iránt és a Hezbollahot, hogy haladéktalanul vonja ki csapatait Szíriából
Megjegyzés: Hirtelen miért lett ilyen fontos az USA számára az “emberséges háború” meg a különféle (szembenálló) felekkel kapcsolatos követelőzés? Csupán sejthető, hogy ezek már a menekülés közbeni, hátra kiabált ökörségek csupán — a “lázadó” (illetve: külföldről importált) csürhéből talán már kifogyott az ütőképesség, utánpótlásuk (úgy személyi, mind ellátmányi oldalról) egyre körülményesebb (hacsak nem jöhetnek be egy pár ponyva alatt a szállítmányok a Vöröskereszt nevében), az egész konfliktus kiötlői pedig kénytelenek belátni, hogy ezt a mocskos háborút elvesztették; mindezek dacára sem hazudtolják meg magukat: semmi becsület a viselkedésükben, futás közben azért még szidják a nyertes apját-anyját…
Z. Ribka (Hollandia)