2023. december 16., szombat

Misztikus beszélgetések

 

2023.12. 15. 3. PÉNTEK, VÁC.

Az Oltáriszentség előtt,Szentségimádás alatt.
Uram! Miről szeretnél beszélni?
Mennyei Atya: Drága gyermekem! A vágyról, a vágyakozásról szeretnék beszélni.
Az ember megszületése után ösztönösen, majd tudatosan, már kisgyermekként vágyakozik valaki vagy valami után.Csecsemőként édesanyja óvó, védelmező szeretetére, majd családtagjai, testvérei szeretetére. Később ahogy nyílik az értelme egyre több ember szeretetét szeretné elnyerni. Ösztönösen keresi a szeretetet. Később a környezetében lévő tárgyakra, játékra, könyvre, ételre egyéb megkívánt, számára elérhetetlen dolgokra.
A vágy az ember egész életét elkíséri. Vágyakoznak egy szerető társra, gyermekáldásra, egy jó munkahelyre, szép házra, autóra és még sorolhatnám.
Vajon ezek a vágyak kielégítik minden igényüket?
Ideig- óráig, mert valóban ideig valók, csak a földi életük részei.
Nézzük ,számomra a legkedvesebb leányban a Szűzanyában milyen vágy munkálkodott? Az,hogy megismerje és szolgálja a Messiást. Az Ő vágya nem földi,hanem mennyei vágy volt. A mennyeit akarta és csak azt. A legnemesebb vágy, amit ember kérhet, mégpedig olyan tiszta vágy volt, hogy maga az Isten is vágyakozott utána. Megkapta,- ő magát méltatlannak tartva- a Messiást, a hőn szeretett gyermeket, Isten Fiát. Igen, Ő megkapta a vágyva várt szerelmet, az Isten Fiát. Testében táplálta, lelkével melengette, megszülte, felnevelte. Kísérte élete végéig.
Karácsony közeledtével a vágyat, hogy méltóképpen fogadjátok a Kis Jézust szítsátok fel szívetekben. Ő a legtisztább, a legtökéletesebb a legédesebb vágya a keresztényeknek.
A vágy intenzitása kifejezi a várakozás intenzitását. Minél jobban szeretnénk valamit, annál nagyobb vágyakozással készülünk a fogadására. Most a legnagyobb vágyakozással várjátok szeretett Fiamat, Aki azért jött , hogy szeretetével, világosságával beragyogja a Földet és az emberek szívét.
Most csak Őreá tekintsetek, a Szűzanyára és Szent Józsefre.
A Szent Család békéje, szeretete áradjon rátok.Karácsony estéjén a szeretet melege töltsön el benneteket, árassza el  szíveteket az Ő szeretete és békéje. Ámen.

Jézus bátor harcosa.


Uram! A sátáni támadásokról gondolkodtam. A befolyásoltságról és a befolyásolhatóságról.
Tudok olyan papról, akit laikus vagy laikusok befolyásolnak, terelgetnek erővel, vagy finoman valamilyen ráhatással, személyes véleménnyel, ítélkezéssel, pletykával, ravasz érvekkel, "okos" tanácsokkal.
Jézus: Jaj annak a papnak, akit laikus befolyásol, vezet, irányít, manipulál, finoman kényszerít!
Jaj annak a laikusnak (civilnek), aki gőgjében, elbizakodottságában, személyes érdekből, lelki féltékenységből, irigység miatt másokat elnyom, előtérbe helyezi magát, megaláz, ítélkezni merészel! Jogosulatlan előnyöket élvez, leuralja testvéreit! Civil pozíciójával visszaél, karizmákkal megáldott testvéreit kisajátítja.
Mindketten a pokol felé vezető úton menetelnek. Ha megbánják cselekedeteiket, felhagynak ezzel az egészségtelen kapcsolódással (pap-laikus), bocsánatot kérnek gyónásban, és személyesen valamennyi érintett személytől akiket megbántottak, eltöröltetnek bűneik.

Jézus bátor harcosa.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése