2013. október 9., szerda

Kásler–Léhmann vita (Lánchíd Rádió 2013. október 9.)



Érdemes mindenkinek odafigyelni az elszólásokra. Léhmann ügyvéd úr a rádión keresztül üzen a bankároknak, hogy vele tárgyaljanak, mert különben jönnek a Káslerek. Kimondatom vele, hogy kimerítették a bűncselekmény tényállását, de azért Ő megegyezni kíván, ha vele vagy rajta keresztül tárgyalnak. A tisztelt ügyvéd úr szerint ha nem lesz ügyész aki kimondja, hogy bűncselekmény történt, akkor nincs bűncselekmény. Képzeljék el, valakinek elvágják a torkát, ez ugyebár gyilkosság, de tegyük fel, hogy Polt Péter legfőbb ügyész ezt nem fogja megállapítani, mert mondjuk valamelyik bankár cimbora megbízásából történik az eset, mondjuk egy Kásler torkát vágja át egy bérgyilkos, akkor Léhmann ügyvéd szerint nincs bűncselekmény, mert a bűnpártolást elkövető legfőbb ügyész ezt nem állapította meg. Ez a vita is alátámasztotta azon állításomat, hogy a legfőbb ügyészt bűnpártolásért törvényszék elé kell állítani.
Emberek, ha itt most megalkuszunk, gyermekeinkre hasonló sors vár mint ránk. Bűnösök rágják a nemzet testét. Álljanak végre fel és október 20-án csatlakozzanak hozzánk.
Kásler Árpád

Megint itt a fagyhalál – két áldozat

Október első napjaiban Magyarországon két ember fagyott meg. Egyikük fűtetlen otthonában, a másik pedig a szabd ég alatt – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán. Ők az első áldozatai az őszi fagynak.
Tavaly október eleje és március vége között közel háromszázan veszítették el életüket kihűléses halál következtében. Körülbelül fele-fele arányban a szabad ég alatt, és saját fűtetlen otthonukban, illetve kórházba szállításuk után, ahová végzetes állapotban kerültek – emlékeztetett rá az emberi jogokért, az életért és a megélhetésért küzdő mozgalom, amely évről-évre regisztrálja a szomorú tényeket.
(Magyar Szociális Fórum)

A MasterCard is az ujjlenyomatodat akarja

Az USA Today néhány napja arról írt, hogy a MasterCard, a világ egyik vezető kártyakibocsátója és fizetési szolgáltatója csatlakozott a FIDO (gyors/Fast személyazonosság/IDentity Online) szövetséghez. A csoport a következőképpen összegzi küldetését:
A FIDO (Fast IDentity Online) Szövetség egy (az amerikai adótörvény 501(c)6 paragrafusa szerint bejegyzett) nonprofit szervezet, ami 2012. júliusában alakult, azzal a céllal, hogy kezelje a megbízható hitelesítési eszközök közötti együttműködési képesség hiányával kapcsolatos, valamint a számos jelszó létrehozásával és megjegyzésével a felhasználók számára jelentkező problémákat. A FIDO Szövetség célja, hogy megváltoztassa a hitelesítési eljárások természetét, olyan specifikációk kifejlesztésével, amelyek nyílt, kezelhető, együttműködésre képes mechanizmusokat határoznak meg, szükségtelenné téve a jelszavak használatát a felhasználók biztonságos hitelesítéséhez a különböző online szolgáltatásoknál. A biztonsági eszközöknek ez az új szabványa, valamint a böngészőkhöz telepíthető, ezekhez tartozó kiegészítő alkalmazások, bővítmények, lehetővé teszik majd bármely weboldal vagy felhőalkalmazás számára, hogy a már meglévő és a jövőben kifejlesztésre kerülő FIDO-kompatibilis eszközök széles skálájával interfészt alkothassanak a felhasználók online biztonsága érdekében.
Az USA Today a következőket írta:
A MasterCard csatlakozik a FIDO Szövetséghez, jelezve, hogy a fizetési hálózat érdeklődik az ujjlenyomatos és egyéb biometrikus személyazonosító módszerek iránt az online fizetések hitelesítéséhez.
A MasterCard lesz az első fizetési hálózat, amelyik csatlakozik a FIDO-hoz. A szövetség a biometrikus adatokhoz, például az ujjlenyomatokhoz szükséges, nyílt ipari szabványokat fejleszt, amelyeket az online azonosításhoz lehet majd használni. A cél a nehézkes jelszavak lecserélése, az online bejelentkezések és mobiltelefonos vásárlások megkönnyítése érdekében.
Egyszóval mindez a mi érdekünkben történik és valószínűleg még a terroristák ellen is jó lesz!
Az Apple legújabb mobiltelefonja, az 5s is rendelkezik már beépített ujjlenyomat olvasóval, de a cég nem tagja a FIDO-nak. A Google ezzel szemben igen és az Androidos operációs rendszert futtató eszközök a jövő évtől szintén tartalmaznak majd ujjlenyomat olvasót.
A nemzetbiztonság munkatársai minden bizonnyal repesnek az örömtől, hogy egy újabb technológiai óriás csatlakozik az ujjlenyomatokat bérmunkában gyűjtők táborához az új Biometrikus Optikai Megfigyelő Rendszer (BOSS) égisze alatt.

Forrás: zerohedge.com

http://idokjelei.hu/2013/10/a-mastercard-is-az-ujjlenyomatodat-akarja/

A délvidéki magyarság elárulására készül a Fidesz

A délvidéki magyarság elárulására készül a Fidesz A Jobbik csalódottan, ám sajnos különösebb meglepetés nélkül értesült az újabb, szinte minden eredmény nélkül... záródó magyar-szerb külügyi találkozóról. A Martonyi János és Ivan Mrkic külügyminiszterek közötti hétfői egyeztetésen a délvidéki magyarság számára sérelmes ügyek közül csupán csak a kollektív bűnösség visszavonásáról esett szó. Felháborítónak és elképesztőnek tartjuk, hogy a magyar fél ismét, immár teljesen világosan deklarálta, semmilyen feltételt nem kíván szabni Szerbia EU-csatlakozása kapcsán, Martonyi János ugyanis azt hangsúlyozta: "Budapest nem akarja kétoldalú kérdésekkel terhelni a tárgyalásokat". A Jobbik számtalan alkalommal hangsúlyozta, hogy az Országgyűlés nem ismételheti meg azt az árulást, amelyet Erdély magyarsága ellen 2005-ben Románia csatlakozásának feltétel nélküli támogatásával egyszer már elkövetett, Martonyi János szavai szerint azonban a Fidesz éppen erre készül. A Jobbik szerint Magyarországnak a szerb EU-integráció kapcsán vissza nem térő lehetősége lenne nemzeti érdekeinek – így Szerbiába szakadt nemzetrészünk érdekeinek – érvényesítésére, amely lehetőségről magát nemzetinek nevező kormány soha nem mondhat le. Elfogadhatatlan például az, hogy miközben a koszovói szerbe k Európában példátlanul széles autonómiához jutottak, Magyarország még csak hasonló jogokat sem követel a délvidéki magyarság számára. Döbbenetesnek tartjuk továbbá, hogy a magyar külügyminiszter a szerbiai nemzeti közösségek nemzeti tanácsai kapcsán csupán annyit mondott, nagyon kedvező fejlemény a létrejöttük. Mivel most lehetőség adódna a nemzeti tanácsok jogköreinek bővítésére, ezért a Jobbik szerint a magyar diplomácia dolga nem az, hogy belenyugodjon az eddigi eredményekbe, hanem az, hogy továbblépés lehetőségét keresse és követelje a szerb kormánytól. Üdvözöljük ugyanakkor, hogy Ivan Mrkic megerősítette, a szerb kormány hamarosan visszavonja Csúrog, Mozsor és Zsablya 1944-45-ben legyilkolt magyarjainak kollektív bűnösségét kimondó jogszabályokat. A Jobbik türelmetlenül várja a hónapok óta ígért kormányhatározat elfogadását - írja közleményében Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke. Kép: A Fidesz egy másik súlyos hazaárulása elleni tiltakozásul kifüggesztett molinó A debreceni városi közgyűlésen is tiltakozott a földtörvény elfogadása ellen a Jobbik: Hazaáruló Zsidesz, Fidesz felirattal függesztettek ki molinót a karzaton

Kuruc info

Miközben a nép nyomorog, – degeszre keresik magukat a közjegyzők

- A közjegyzők a legjobban kereső “vállalkozók” – A vállalkozói toplista első három helyét ők foglalják el! -

Degeszre keresik magukat a közjegyzőkMiközben a magyar társadalom lassan összeomlik, egyre nagyobb a szegénység, az éhezés, a szomjazás, a kilakoltatottak száma egyre nő, – azok, akik a végrehajtási eljárásokat elindítják, melyekből a végén sokszor kilakoltatás lesz, – a közjegyzők, – degeszre keresik magukat.
A többnyire a budai hegyvidéken élő, és a magyar társadalom legkisebb szeletét adó, – de a legtöbb pénzt kereső vállalkozók jövedelme, 71 milliárd forinttal nőtt az utóbbi évben.
A burzsoá legfelső vállalkozói rétegnek egyre jobban megy, miközben a nép tagjai közül mind többen veszítik el munkájukat, éheznek, – elvesztik otthonaikat – egyre több család esik szét, hullik ki lábuk alól a talaj, viszik el fejül fölül a házat, – és a magyar társadalom az összeomlás szélén áll, – addig vannak olyanok, a legfelsőbb vállalkozói rétegben, – akik ezekből az egyéni, – és most már össztársadalmi tragédiák, – saját hasznukra való fordításából szerzik be extra profitjukat.
És ezek pedig például a közjegyzők. Akik bizony már nem állami alkalmazottnak, hanem vállalkozóknak számítanak, és ez a státusz annyira bejött nekik, hogy – “A vállalkozói „toplista” első három helyét a közjegyzői szakmai képviselői foglalják el…” – írja az Énpénzem.hu, majd így folytatja: “Az önálló tevékenységet folytatók közül a pálmát tavaly is egy budapesti közjegyző vitte el. A 2012-es évben azonban a vállalkozói „toplista” már mind a három dobogós helyét a közjegyzői szakmai képviselői foglalják el.
A különösen a devizahitelesek körében manapság nem túl népszerű foglalatosságot folytatókról azonban azt azért érdemes tudni, hogy náluk nincs feketejövedelem, vagyis minden megkeresett forintjukról tud az adóhivatal…”
Ez utóbbi információt azért mi némi kétkedéssel fogadtuk, hiszen Magyarországon szinte minden vállalkozó eltitkol valamilyen szinten, valamilyen jövedelmet, – miért pont a közjegyzők lennének kivételek?
De ezek szerint: a közjegyzőknek nincs fű alatti jövedelmük, senkitől nem fogadnak el semmi plusz pénzt, – ami elég nehezen hihető akkor, amikor ekkora összegekről van szó.
Na, de tegyük fel, hogy elhiszünk mindent. Elhisszük, hogy a közjegyzők hogy tiszták, mint a ma született bárány, fehérek, mint a hó és nem titkolják el az adóhivataltól a megszerzett jövedelmüket. – Ám, ha viszont ez igaz…
Akkor van csak igazán szar a palacsintában! – Hiszen a három és legeredményesebb, – legnagyobb bevételű vállalkozó Magyarországon; a közjegyzői szakma képviselője. – Minden más vállalkozást maga mögé utasítva. – Akik, ha minden jövedelmüket bevallják, – milyen hihetetlen nagy összegű jövedelmüknek kell lenniük ahhoz, – hogy minden magyar vállalkozó között a legeredményesebbek legyenek!
Na, de nézzük csak meg jobban a közjegyzők, – ha a társadalomnak nem is, de önmaguk és a burzsoá réteg számára nagyon is hasznos tevékenységét:
Számtalan esetben fordul elő, hogy a közjegyzők, – a bank, vagy behajtó cég, vagy más végrehajtást kérő magán személy, – egyszerű bemondása alapján, – állítanak ki közjegyzői záradékot.
Ennek a záradéknak a kiállításával indul meg lényegében törvényesen a végrehajtási eljárás az adósok ellen úgy, – hogy a bíróság legtöbbször nem is látta a fenti ügy papírjait, – s ezáltal az adósnak alapból nincs is módja védekezésre. – Ezt a józan ember nem kis mértékben törvényellenesnek tartja, – csak számtalan közjegyző, bank és végrehajtó nem, – és a bíróság is csak akkor, ha mindennek ellenére az adós mégis csak hozzá fordul. (Sok esetben saját kiszámolt pénzéből áldozva ügyvédre és a bírósági eljárásra).
Attól kezdve tehát, hogy a közjegyzőn keresztül megy a végrehajtási ügy, – már hivatalossá válik,, – s a végrehajtó úgymond jogszerűen cselekszik, s az adós ellenállása esetén, – akár a karhatalmat is igénybe veheti.
Pedig sok esetben a bank, illetve a végrehajtást kérő követelése az adós felé, – nem reális, – magasabb összeget követel, mint amennyi alapból járna neki, – és ezt a közjegyző is tudja, – vagy ha netán nem tudja, – akkor sem vizsgálja meg a követelés jogszerűségét. Megelégszik a követelő bank, behajtó cég, vagy egyéb végrehajtást kérő magánszemély, – egyszerű bemondásával!
***
Már a hitelek felvételekor, (amikor egy felelős banki és pénzügyi jogi szakember már tudta, hogy ezek a hitelkonstrukciók mekkora bukást és tragédiát hordoznak magukban), – már akkor, az ezeket a hibás terméknek számító deviza hitelszerződéseket nem lett volna szabad ellenjegyeznie, egyetlen közjegyzőnek sem!
A 1991. évi XLI. törvény (a közjegyzőkről) 3. paragrafusa szerint:
“3. § (1) A közjegyző köteles megtagadni a közreműködését, ha az kötelességeivel nem egyeztethető össze, így különösen ha közreműködését olyan jogügylethez kérik, amely jogszabályba ütközik, vagy jogszabály megkerülésére irányul, illetőleg amelynek célja tiltott vagy tisztességtelen.
“(2) Ha a közjegyző az eljárása során aggályos körülményt észlel, de a közreműködés megtagadására nincs ok, köteles e körülményre a fél figyelmét felhívni és ezt az iratban feltüntetni. Ha a fél ez ellen tiltakozik, a közjegyző a közreműködését megtagadja.”
Vagyis, az országos botránnyá dagadt, s társadalmi katasztrófával fenyegető devizahitelezésnek nevezett fosztogatás felelősei között vastagon ott vannak a bankárok, behajtók, strómanok mellett a közjegyzők is!
Már azzal, hogy szó nélkül ellenjegyezték a hibás devizahitel termékeket, – aztán pedig azzal, – hogy ezek törvényszerű, és előre megjósolható bebukása esetén pedig; – a bank, vagy behajtó cég, vagy más végrehajtást kérő magán személy, – egyszerű bemondása alapján, – állítottak ki, állítanak ki közjegyzői záradékot, – mely alapján megindul a végrehajtási eljárás úgy, hogy, – az adósnak alapból, először módja sincs a védekezésre…
Talán nem véletlenül foglalták el a közjegyzők, a legjobban kereső magyar vállalkozók sorrendjében, az első három helyet!
És hiába mutogatnak egymásra a bankok és a közjegyzők, – következetesen a másikat megnevezvén felelősnek, – amikor az adósok perlik őket a tisztességtelen csaló szerződéseik miatt. – A felelősségre vonás ideje előbb utóbb eljön, – s akkor, akik egyik nap együtt wellneseztek, a másik nap pedig már egymásra mutogattak, – közösen próbálják majd ledolgozni bűneiket, az elkövetkező években, évtizedekben…
A felelősségre vonás ideje előbb utóbb eljön
Szabad Riport Tudósító Iroda

Az oroszok semmit nem bíznak a véletlenre, mert tudják jól, hogy a nyugati politikusok szavai kérész

Nem véletlen, hogy újabb SZ-400-as ezredet helyeznek el Moszkva környékén. Ezzel az új típusú légvédelmi ezreddel szerelik fel az orosz Kozmikus-légvédelmi Csapatokat. Az ezredet Moszkva környékén helyezik majd el. Ez már a hatodik SZ-400-as ezred lesz az orosz hadseregnél. Jelenleg az Orosz Fegyveres Erők kötelékében öt ilyen típusú ezred van, közülük kettő a főváros környékén állomásozik, egy a Balti Flottánál, és egy-egy ezred a Távol-Keleten, és a Déli Katonai körzetben. Az SZ-400 Triumf légvédelmi rakétarendszer új generációs nagy-és közép-hatótávolságú rendszer, amely az összes modern és jövőben megjelenő kozmikus- és légi támadó eszközök megsemmisítésére képes.
Az új fegyverek fejlesztése is folyamatban van. Várhatóan 2015-re jelenik meg az Il-476 (Il-76MD-90A) katonai szállító repülőgép alapján készült tartályrepülőgép első prototípusa. Az új repülőgéppel kapcsolatos részleteket még nem közölték.
Az eszközállomány fejlesztése mellett az hadsereg és a civil lakosság felkészítését sem hanyagolja el az orosz vezetés.
Épp hogy csak véget ért az összoroszországi polgárvédelmi gyakorlat, melyen több mint 60 millió orosz vett rész, s melynek fő feladata, hogy felkészítse a lakosságot és a hatóságokat a háborús időszakokra, már meg is kezdődött Cseljabinszki területen a Megbonthatatlan testvériség-2013, a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (KBSZSZ) országainak közös hadgyakorlata. A hadgyakorlat közben felmérik a KBSZSZ közös parancsnokságának képességeit közös békefenntartói hadműveletek során. A békefenntartói gyakorlatokon több mint 2500 katona és több mint 500 haditechnikai eszköz vesz részt: helikopterek, páncélozott szállítóeszközök és mások.

Sólyom Gábor

Jön a nagy igazoltatás - rendőrök lepik el a várost

Fokozott ellenőrzésbe fognak a baranyai megyeszékhely rendőrei szerdán, melynek során igazoltathatnak, autót és ruházatot is átvizsgálhatnak. Az igazoltatásnak megvan a szigorú forgatókönyve, amivel érdemes tisztában lenni, ha attól eltér a közeg, ne hagyjuk szó nélkül, szükség esetén azonban kamerázhat is a hatóság munkatársa.

Fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség október 9-ére Pécsett, melynek során az igazoltatáson kívül ruházat-, illetve járműátvizsgálásra is számítani lehet. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ellenőrzés 16 és 20 óra között zajlik, célja a közrend és közbiztonság fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.
Az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, átvizsgálhatják a ruházatot, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják. A rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.

A fokozott ellenőrzés olyan összehangolt és koncentrált rendőri tevékenység, amelynek során a rendőrhatóság illetékességi területét vagy annak egy részét lezárják, és az ott tartózkodókat igazoltathatják, ruházatukat és csomagjukat átvizsgálhatják - áll a Független Rendészeti Panasztestület honlapján.

Az igazoltatás megkezdése előtt a rendőr köteles - a napszaknak megfelelően - köszönni, majd nemének és életkorának megfelelő megszólítással közölni az igazoltatás célját. Köteles továbbá bemutatkozni: közölni a nevét, az azonosító számát, valamint az igazoltatás előtt szolgálati igazolványát (egyenruhás rendőr esetében azonosító jelvényét) felmutatni. A rendőr önmaga igazolásától csak abban az esetben térhet el, ha az, az igazoltatás eredményességét veszélyeztetné. Az igazoltatás során a rendőr elkérheti az igazoltatott személy személyazonosító igazolványát, lakcímkártyáját, vagy egyéb olyan okmányait (például útlevél), amellyel hitelt érdemlően igazolni tudja magát. Az okmányról ellenőrző kérdéseket tehet fel: például megkérdezheti az igazoltatott születési adatait, anyja nevét stb. Ennek az a célja, hogy meggyőződjön arról, hogy az igazoltatott nem hamis, vagy hamisított okmánnyal rendelkezik. Minden esetben összeveti az okmányban szereplő személyes adatokat a körözési- és a schengeni információs rendszer adataival, hogy megállapítsa, hogy az igazoltatott személyt nem körözik-e. Amennyiben a rendőr indokoltnak látja - például további intézkedésekre lehet szükség - igazoltató lapon rögzíti az igazoltatott személyes adatait.

Ha igazoltatáskor nincs nálunk személyi igazolvány, bármely más személyazonosításra alkalmas (fényképet és személyes adatokat tartalmazó) okmány is használható helyette. Ilyen például az új típusú, ugyancsak kártya formátumú gépjárművezetői engedély, illetőleg bármelyik érvényes útlevél (magán-, diplomata, hajós, szolgálati stb. útlevél). A személyazonosításra alkalmas okmány nem lehet olyan mértékig sérült, illetve megrongálódott, hogy abból a személyazonosság megállapítása ne legyen lehetséges.

Kamerázhat is a rendőr


A www.panasztestule... szerint rendőr jogosult az intézkedése során valamint az ellátott szolgálai feladattal összefüggésben az intézkedéssel érintett személyről, továbbá a környezetről és minden lényeges körülményről, tárgyról akár kép akár hang, illetve kép- és hangfelvételt készíteni.
http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=5533