2013. október 9., szerda

A MasterCard is az ujjlenyomatodat akarja

Az USA Today néhány napja arról írt, hogy a MasterCard, a világ egyik vezető kártyakibocsátója és fizetési szolgáltatója csatlakozott a FIDO (gyors/Fast személyazonosság/IDentity Online) szövetséghez. A csoport a következőképpen összegzi küldetését:
A FIDO (Fast IDentity Online) Szövetség egy (az amerikai adótörvény 501(c)6 paragrafusa szerint bejegyzett) nonprofit szervezet, ami 2012. júliusában alakult, azzal a céllal, hogy kezelje a megbízható hitelesítési eszközök közötti együttműködési képesség hiányával kapcsolatos, valamint a számos jelszó létrehozásával és megjegyzésével a felhasználók számára jelentkező problémákat. A FIDO Szövetség célja, hogy megváltoztassa a hitelesítési eljárások természetét, olyan specifikációk kifejlesztésével, amelyek nyílt, kezelhető, együttműködésre képes mechanizmusokat határoznak meg, szükségtelenné téve a jelszavak használatát a felhasználók biztonságos hitelesítéséhez a különböző online szolgáltatásoknál. A biztonsági eszközöknek ez az új szabványa, valamint a böngészőkhöz telepíthető, ezekhez tartozó kiegészítő alkalmazások, bővítmények, lehetővé teszik majd bármely weboldal vagy felhőalkalmazás számára, hogy a már meglévő és a jövőben kifejlesztésre kerülő FIDO-kompatibilis eszközök széles skálájával interfészt alkothassanak a felhasználók online biztonsága érdekében.
Az USA Today a következőket írta:
A MasterCard csatlakozik a FIDO Szövetséghez, jelezve, hogy a fizetési hálózat érdeklődik az ujjlenyomatos és egyéb biometrikus személyazonosító módszerek iránt az online fizetések hitelesítéséhez.
A MasterCard lesz az első fizetési hálózat, amelyik csatlakozik a FIDO-hoz. A szövetség a biometrikus adatokhoz, például az ujjlenyomatokhoz szükséges, nyílt ipari szabványokat fejleszt, amelyeket az online azonosításhoz lehet majd használni. A cél a nehézkes jelszavak lecserélése, az online bejelentkezések és mobiltelefonos vásárlások megkönnyítése érdekében.
Egyszóval mindez a mi érdekünkben történik és valószínűleg még a terroristák ellen is jó lesz!
Az Apple legújabb mobiltelefonja, az 5s is rendelkezik már beépített ujjlenyomat olvasóval, de a cég nem tagja a FIDO-nak. A Google ezzel szemben igen és az Androidos operációs rendszert futtató eszközök a jövő évtől szintén tartalmaznak majd ujjlenyomat olvasót.
A nemzetbiztonság munkatársai minden bizonnyal repesnek az örömtől, hogy egy újabb technológiai óriás csatlakozik az ujjlenyomatokat bérmunkában gyűjtők táborához az új Biometrikus Optikai Megfigyelő Rendszer (BOSS) égisze alatt.

Forrás: zerohedge.com

http://idokjelei.hu/2013/10/a-mastercard-is-az-ujjlenyomatodat-akarja/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése