2013. október 26., szombat

MÉRGESEDIK AZ AMERIKAI KÉMÜGY

Merkel kancellár nem tágított, beolvasott Obamának. Most már több ország fogott össze ebben az ügyben Amerika ellen, aminek nagy súlya van. A legújabb hírek szerint Amerika nem akarja abbahagyni ezeket a kémkedéseket, adatlopásokat. Ennek rossz vége lesz. Az EU-nak már eddig se jósoltunk sokat, de hogy a NATO nem fog működni, az biztos. Ilyen helyzetben viszont az Amerikával szemben lévő nagy országok meg tudnak erősödni. Az amerikai rendszer végletesen rohadt és már a hullafoltok jelentkeznek rajta. Izrael Amerika nélkül elpusztul. Fordítva ez nem igaz. Izrael semmiben sem tud Amerika haldoklásán segíteni, Amerikának Izrael egyre nagyobb kolonc. A politikai EU vízizója még meg sem született, de már születése előtt halott volt. Mi következik ebből? Az, hogy Európában a nemzetállami törekvések egyre erősödni fognak. Persze Németország kulcscsereplő Európában, de Merkel is bajban lesz, ha a szocdemekkel fog közösködni. Egy év múlva még rosszabb lesz a helyzet Európában, ezt a sűllyedést már nem lehet megállítani, semmilyen trükkel és módszerrel.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/k%C3%A9m%C3%BCgy-fokoz%C3%B3dik


BEIJEDTEK A KÍNAI SZÁMONKÉRÉSTŐL
John Kerry amerikai külügyminiszter először ismerte el csütörtökön, hogy a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) túl messzire ment a titkos adatgyűjtésben, és - mint fogalmazott - néha robotpilóta üzemmódban működött, és nem a kormány teljes felügyelete alatt. (MTI, részlet)
Most már kezd derengeni, hogy a „terrorizmus” elleni hazugságok végképp lelepleződtek, hiszen az USA a világ legnagyobb terrorállama. Kimutatták, hogy a háború óta ott vannak most a legtöbben börtönben, az egész világon...Az is kezd kiderülni, hogy a kémügy Amerika pánikba esése miatt történt, mert érzik, hogy recseg-ropog már a birodalmuk és most már az egész világ (Izraelt kivéve) szemben áll velük. Érdemes megfigyelni, hogy Izrael hogy hallgat a kémkedési világbotrány kapcsán, mintha semmi közük nem lenne hozzá, holott nekik (is) dolgoztak a jenkik. Kiváncsian várjuk hogy Snowden valóban tesz-e vallomást a német parlamentnek? Közben Orbán Viktor hallgat, úgy tesz mintha ő nem háborodna föl, hogy az amerikai követségről (Szabadság-tér!!!, ahol Reagan elnök szobra is van, a szovjet mocsokemlékmű mögött!!!) őt is lehallgatta a Nagy Szövetséges...Persze ebben az ügyben Orbánnak is meg kell majd szólalnia. Amerika valójában Kínától rettent meg, akik követelték az őket ért lehallgatások okait. Kínával meggyűlik a baja Amerikának ezért most húzzák az időt és magyarázkodnak. Kína eddig is hatalmas erővel folytatta a vírusháborút Amerika ellen, ezen túl el lehet képzelni, hogy a bősz ferdeszeműek hogyan támadják majd az amerikai szervereket. Putyin cár már régen megmondta a véleményét Amerika rohadásáról. Közben az EU is pánikban van. Hogyan lesz ezután? Hiszen semmiféle bizalom nincs a Nagy Testvér iránt. Amerika belső gazdasági és társadalmi bajai igen nagyok és mélyek, ezért a külpolitikában szeretnének továbbra is garázdálkodni. Ez az eset nagyon hasonlít Izrael esetére, mert az a terrorállam már régen elszigetelődött minden országtól, most az USA van soron. Várjuk ki a végét...A hazai jehuda hírekben szemérmetlenül hazudoznak. Egyik hírben azt állították, hogy a Google és a Yahoo oldalait „föltörték” a kémhivatalban, míg a másik hírekben azt állították, hogy a számítógépes cégek „együttműködtek” velük. Ez utóbbi az igaz, nem volt ott semmiféle erőszak, üzleti, pénz alapon ment a kémkedés és adatlopás. Csodálatos módon a nemzetközi adatszervezetek, akik a jog tisztaságával foglalkoznak, mélyen hallgatnak erről az piszkos ügyről, ahol 80 ország ellen kémkedtek több mint tíz éven át.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/amerika-menteget%C5%91zik


A Tolerancia és Megbékélés Európai Tanácsában Csehország, Szlovénia, Albánia, Lettország, Lengyelország, és Ciprus egykori első emberei, valamint Svédország és Spanyolország volt miniszterelnökei küzdenek a zsidó érdekek hatékonyabb képviseletéért. A római tanácskozáson jelen volt, és hasznos útmutatásokkal szolgált számukra Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke is.

www.lifesitenews.com/images/sized/images/news/ECTR-600x399.jpg
Moshe Kantor (j) elmondja, miként kell küzdeni az intolerancia ellen - ők hetente gyakorolják a Gázai övezetben

A Tanács elképzelései szerint speciális adminisztratív egységeket kellene létrehozni minden egyes EU-tagállamban az Igazságügyi Minisztériumok felügyelete alatt. A speciális egységek feladata lenne az intoleráns állampolgárok megfigyelése. Erre pedig azért van szükség, mert mint a tanácskozás nyilatkozata fogalmaz az intoleranciával szemben nem szükséges toleranciát gyakorolni. Ennek az elvnek megfelelően a volt állam- és kormányfők javaslatuknak A tolerancia előmozdítását célzó nemzeti törvénykezés keretei címet adták. Attól tartok, mélységes intoleranciáról (sőt rasszizmusról és antiszemitizmusról is) árulkodik az alábbi kérdés megfogalmazása: vajon kik döntik el, és milyen elvi alapokon, hogy mi számít intoleráns magatartásnak és mi nem?

Örvendetes mindenesetre, hogy a European Dignity Watch nevű, brüsszeli székhelyű emberjogi csoport elítélte a volt állam- és kormányfők orwelli javaslatát, mivel az a legszélesebb körű kormányzati ellenőrzés alá kívánja vetni az állampolgárok tevékenységét gazdasági és társadalmi téren. Amennyiben a felvázolt tervek valóra válnak, ;példátlan módon korlátozzák a polgárok szabadságjogait, és torzítják el az igazság és az egyenlőség elveit olvasható az emberjogi szervezet állásfoglalásában.

A zsidók pénzén kitartott volt állam- és kormányfők javaslatukban törvényen kívül helyeznék azokat a szervezeteket, amelyek sértő kijelentéseket tesznek a nagy nyilvánosság előtt azzal a céllal, hogy erőszakra buzdítsanak más közösségek tagjai ellen, illetve rágalmazzák, nevetségessé teszik, vagy hamis vádakkal illetik őket.Hogy mindenki világosan értse, miről is van szó, a dokumentumban leszögezik: a rágalmazás, a hamis vád megfogalmazása történhet a (megtámadott) csoport különböző (történelmi) korokban és más-más helyeken (az adott állam határain kívül) élt tagjai ellen. Magyarán: tilos lesz elmondani az igazságot úgy a holokausztról, mint általánosságban a zsidóság történelméről.

Amennyiben pedig a zsidóbérenc tanács elképzelései megvalósulnak, a gyűlölet-bűncselekmény fogalma nem pusztán az erőszakra történő felhívást jelenti majd, hanem azt is, ha valaki totalitárius ideológiát, idegenellenességet vagy antiszemitizmust hirdet. A sérülékeny és hátrányos helyzetű csoportoknak joguk van a társadalom védelemhez szögezi le a tanács nyilatkozata, hozzátéve, hogy a védelemkedvezményes bánásmódot jelent a sérülékeny társadalmi csoportok számára.

És mintha mindez nem lenne elég, a volt állam- és kormányfők konkrét akciókat követelnek az intolerancia, azon belül kiváltképpen a rasszizmus, az etnikai diszkrimináció, a faji és vallási előítéletesség, a totalitárius ideológiák, az idegenellenesség, az antiszemitizmus, az antifeminizmus és a homofóbia elleni küzdelem jegyében. Ebbe már akár az is beleférhet, hogy üldözni fogják a hagyományos családmodell híveit, illetve azokat, akik ellenérzéseket fogalmaznak meg a buzikkal és a feministákkal szemben.

A Tolerancia és Megbékélés Európai Tanácsa ráadásul nem csupán az összefoglalóan intoleránsnak bélyegzett szervezetek betiltását szorgalmazza, de az egyes állampolgárok elleni fellépést is szükségesnek tartja, amennyiben azok nem a cionista diktatúra elvárásainak megfelelően gondolkodnak és cselekednek. Fontos hangsúlyozni, hogy a toleranciát nem csupán a kormányzat testületeinek kell betartaniuk, de az egyes polgároknak is, beleérve az egyes csoportok tagjait. A dokumentum más helyén még világosabban megfogalmazva: a tolerancia garanciáját nem csupán a vertikális kapcsolatrendszer biztosítja (kormány - állampolgárok), hanem a horizontális viszonyok is (csoport és csoport, személy és személy között). Az egykori állam- és kormányfők tanácsa leszögezi azt is, hogy a kormányzat feladata az, hogy az intolerancia ne érvényesülhessen sem vertikális, sem horizontális viszonylatban.

A társadalom egyes csoportjai közötti gyűlöletnek és háborúskodásnak, a feljelentgetéseknek, a magánéletbe történő állami beavatkozásnak micsoda félelmetes távlatai nyílnak meg ezzel! Vajon miért hallgatnak az úgynevezett liberálisok és demokraták Európa-szerte erről a Tolerancia és megbékélés Európai Tanácsának rémálomba illő terveiről?

Sophia Kuby, a napvilágra került döbbenetes javaslatokkal szemben egyelőre egymagában küzdő European Dignity Watch szóvivője leszögezte: a tanács elképzelései fényt vetnek arra a tényre, hogy az Európa Unió apparátusának bizonyos köreiben jelen van a totalitárius gondolkodásmód.Amennyiben az Európai Parlament a volt állam- és kormányfők céljaival azonosul, olyan helyzet alakulhat ki, amelyben alaptalan rágalmak és megalapozatlan vádak özönét lehet majd bizonyos csoportok vagy személyek fejére zúdítani. Hitükhöz hű közösségek és iskolák, bizonyos vallások követői, vagy akár azok a szülők, akik morális értékek jegyében kívánják nevelni gyermekeiket, mind-mind megkaphatják az intoleráns minősítést. A javaslatok elfogadása nagy lépés lenne visszafelé, és egészen biztosan az európai demokrácia sötét napjai köszöntenének be fogalmazott az emberjogi szervezet szóvivője.


Eredeti Angol szöveggel:Former heads of state call on EU to set up state surveillance of intolerant citizens

Forrás:Kuruc Info

JAJ MI LESZ VELÜNK? – JAJGATNAK A ZSIDÓK
A PressTV hír részlete és képe az amerikai Zsidó Védelmi Liga (ADL) főnökének jajgatásáról.
Foxman szerint a világ egyre inkább látja, hogy Amerika "gyenge és visszavonuló" és hogy "nem lehet számítani" Amerikára. Foxman ezt az ADL centenáriumi konferenciáján mondta New Yorkban, csütörtökön. Azt mondta, hogy az USA-ban "mély és veszélyes a változás", amely veszélyeztetheti Izrael biztonságát és az amerikai zsidó közösség jólétét Amerikában. „Azt látjuk, a jelek szerint, hogy nagy a vágy az amerikai vezetésben, hogy Amerika visszavonulót fújjon a világ irányításából. Hozzátette: "Úgy tűnik, hogy Amerikában kétségbeesetten szeretnék elkerülni a konfrontációt Iránnal és az irániakkal" - mondta Foxman.
Mi erre meg azt mondjuk, hogy „ha-ha-ha”....Röhejes Foxman jajgatása. Elárulta azt, hogy Izrael biztonságát Amerika szavatolja. Mármint ők ezt szeretnék, de ez az idő már régen elmúlt...Izrael önmagában képtelen megvédeni magát katonailag. Ugyanakkor – és ez a lényeg – nem mer Irán ellen önállóan háborút indítani, mert ezzel Amerikát is és az egész Közel-Keletet és a többi nagyhatalmat is belerángatnák a világháborúba. Ezt viszont nem merik megkockáztatni, mert ezzel a lépéssel Izrael azonnal elpusztulna. Ettől a képtelen helyzettől kapnak most a zsidók idegbajt. Nálunk és külföldön. Talán az Antarktiszon kéne nekik egy gettót kijelölni, de ezt egyetlen állam sem támogatná, tudomásunk szerint...

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/izrael-p%C3%A1nikban-van


SNOWDEN ELÉG JÓHISZEMŰ
Ströbele a sajtónak a találkozó után beszélt arról is, hogy Snowden nem Amerika ellenségeként látja magát, "éppen ellenkezőleg". Snowden azt is mondta neki, hogy elmenne Németországba, ha biztosítékokat kapna, hogy utána nem adják ki az Egyesült Államoknak. Levelet is írt a német hatóságoknak, ebben közli, hogy addig nem beszélget német tisztségviselőkkel, amíg az Egyesült Államok nem hagyja abba az őhozzá hasonló kiszivárogtatók üldözését. A német hatóságok szívesen meghallgatnák Snowdent, jelentette ki Hans-Peter Friedrich német belügyminiszter. Ströbele pedig úgy fogalmazott: Snowden egy fontos tanú Németországnak a lehallgatási ügyekben. Hozzátette: "megtaláljuk a módját, hogy beszélni tudjon német tisztségviselőkkel". Szóvivője ezt úgy árnyalta: tudomása szerint Friedrich elsősorban arra a lehetőségre gondol, hogy német tisztségviselők Oroszországban beszélnének Snowdennel.Washington már kérte Berlintől, hogy adja ki Snowdent, ha Németország területére lépne, mert az NSA megfigyelési botrányaihoz vezető dokumentumokat kiszivárogtató informatikust az Egyesült Államokban bíróság elé akarják állítani. Megfigyelők kevéssé tartják valószínűnek, hogy Snowden Németországba utazna. (origo, részlet)
JAVASLATUNK SNOWDENNEK
Véleményünk szerint Snowden jól sejti, hogy Németország kiadhatja Amerikának, tehát odautaznia őrültség lenne. Újabban azt jelezték a hírekben, hogy a németek Oroszországban hallgatnák ki. Ha Amerikába visszamenne azonnal elitélnék és azonnal a guantanamói koncentrációs táborba találná magát. Jobb esetben. Egy biztos, hogy ez a kémügy még évekig téma lesz, ezt nem lehet lezárni, hiszen Amerika ügyködései és piszkosságai a nagyvilágban tovább folytatódnak... Martonyi vakkantásaira az amerikai követség azonnal megválaszolt: A budapesti amerikai nagykövetség szerdán az MTI-nem küldött reakciójában közölte: „az Egyesült Államok olyan típusú külföldi hírszerzést folytat, amilyet minden ország végez.” Nesze semmi, fogd meg jól...Lenne egy javaslatunk Snowden számára. Először látogasson el Budapesten a Szabadság térre, előbb elmehetne a Reagan-szoborhoz, gyönyörködhetne a szovjet mocsok emlékműben is és ha a bunkó vascölöpökön és vaskorlátokon is keresztülvergődte magát, akkor benézhetne hazája nagykövetségére is és ott elmondhatná, hogy Orbán Viktornak milyen telefonálását hallgatták le? Amiben bejelentette a rezsicsökkentést?

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/snowden-j%C3%B6jj%C3%B6n-budapestre


Három hónappal azután, hogy menekültstátuszt kapott, Edward Snowden elhelyezkedett egy nagy orosz weboldalnál – írja a The Times of India.
Ügyvédje, Anatolij Kucserena szerint az amerikai férfi november 1-jétől fog dolgozni, egy orosz honlap fejlesztése lesz a feladata. Snowden korábban többször jelezte, hogy fogytán van a pénze, egy támogatója egyébként már majdnem 49 ezer dollárt, azaz 10 millió forintot gyűjtött neki egy honlapon.
Az nem derült ki, hogy pontosan hol helyezkedik el, találgatások szerint az orosz Facebook, a Vkontakte lehet a titokzatos cég, melynek alapítója, Pavel Durov már augusztusban megpróbálta magához csábítani. A Mail.Ru csoport és a Yandex már bejelentették, hogy nem náluk fog dolgozni.
(MTI)



ÍGY TELJES A KÉP
Snowden, a CIA egykori alkalmazottja, aki kiszivárogtatott két titkos amerikai kormányanyagot, kémkedési programokat. A NSA és a Szövetségi Nyomozó Iroda ( FBI) is folytatott lehallgatásokat. Több millió amerikai és európai telefonhívásait és internetes adatait rögzítették a nagy internetes cégek, mint a Facebook , a Yahoo , a Google, az Apple és a Microsoft. (presstv, részlet)
A hazai hírekben sosem mondják el a lényeget. Még tegnap este is azt hazudták a Washington Post-ra hivatkozva, hogy a Google és Yahoo oldalait „föltörték”, ami tiszta hazugság, hiszen a fenti hírből láthatjuk, hogy ezek a cégek készségesen (üzleti alpon!) együttműködtek a kémszervezetekkel. Mi még ehhez a díszes társasághoz a You Tube-t is hozzávennénk, amely ugyanolyan módszerekkel működik mint a többi, ők is lopják a fölhasználók és nézők adatait. Ha valaki föltölt az oldalukra videót mindenféle olyan adatot kérnek, amihez semmi közük nem lenne. Ma reggel megnéztük, hogy pl. a Yahoo foglalkozik-e a kémüggyel, hát nem. És a többi netes cég is hallgat. De hallgatnak ezen cégek hazai képviseletei is. Még a Vatikánt is le akarták hallgatni és az ENSZ-t is, de ez utóbbit állítólag Obama nem engedte. Hát persze, mert ott ők a főkolomposok, saját magukat nem hallgatják le. Mi meg mint a kishülyék elfogadjuk és aláírjuk a Google és más szemét cégek felhasználási feltételeit...Különben nem regisztrálhatunk és nem használhatjuk a lopós oldalakat. Ők könnyen mondhatják azt, hogy „nem lopnak adatokat”, hiszen mi elfogadtuk az ő fölhasználási feltételeiket. Kép: Snowden orosz igazolványa, érdekes ahogy a nevét átfordították

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/hallgatnak-lop%C3%B3s-internetes-c%C3%A9gek

A végleges békemegállapodás 2014 tavaszáig létrejöhet


Időkjelei : Az Antikrisztus minden jel szerint a béke, a biztonság és a gazdasági stabilitás szárnyain jut hatalomhoz. Sátánhoz hasonlóan, aki a „fény angyalának” adja ki magát, szinte az egész világgal elhiteti, hogy ő a béke embere. Dániel próféta ezt írta róla: „[Békével] alattomban jön és hízelkedéssel jut az országhoz.” (Dániel 11:21) Egy nemzetközi egyezményt ír majd alá, amit Dániel „szent szövetségnek” nevez. (Dániel 9:27, 11:22-32)
A Bibliából megtudhatjuk, hogy ez az egyezmény hét évre szól és fontos szerepe lesz az Antikrisztus hatalomra jutásában. Az egyezmény, vagy szövetség, egyben a közel-keleti békét is meghozza végre (legalábbis egy időre), ami Izrael államának 1948-as megalapítása óta egyetlen politikai vezetőnek sem sikerült.
A palesztin Maan hírügynökség Nagy-Britannia jeruzsálemi főkonzulát, Sir Vincent Fean-t idézve adta hírül, hogy a jövő év tavasza fontos időszak lesz a békefolyamatban.
„A lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a történelmi lehetőségből,” nyilatkozta Mahmoud Abbas, palesztin elnök.
Sir Vincent Fean, Nagy-Britannia jeruzsálemi főkonzulja, múlthét szombaton arra utalt, hogy „Izrael és a Palesztin Hatóság között végleges békemegállapodás jöhet létre 2014 tavaszáig,” jelentette a palesztin Maan hírügynökség.
A cikk Fean-t idézve elmondja, hogy a megállapodás része lenne a közös izraeli-palesztin fennhatóság kérdése Jeruzsálem felett.
A hírügynökség továbbá közölte, hogy Fean szerint 2014 tavasza „nagyon fontos időszak lesz a Palesztin állam születésére vonatkozó politikai megoldás szempontjából,” hozzátéve, hogy „Jeruzsálem Izrael és a létrejövő Palesztin állam megosztott fővárosa lenne. A megállapodás a földterületek cseréjét is rendezné.”
Eközben Mahmoud Abbas, a Palesztin Hatóság elnöke szintén reagált az izraeli-palesztin békefolyamatra a múlt hétvége során. Abbas elítélte Izrael politikáját a júdeai és szamáriai telepekkel kapcsolatban és azt mondta, hogy „Kelet Jeruzsálem lesz a független Palesztin állam fővárosa.”
Hozzátette azt is, hogy a teljesen titokban folyó tárgyalások „pozitív atmoszférában, a másik tiszteletben tartása mellett” zajlanak. „A lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a történelmi lehetőségből. Az izraeli közvéleményhez és Izrael kormányához fordulok, kérve, hogy velünk együttműködve segítsenek megvalósítani az átfogó béke álmát.”
Forrás: israelhayom.com

Bomlasztók, csalók, trükközők

Még sehol sincs a választási hajsza, de a sajtó már a szavazási időszakra emlékeztető cikkekkel árasztja el az olvasókat. Folyamatosak a "mi micsoda szuperek vagyunk" valamint az ellenzéket ócsároló cikkek, de a legszembetűnőbb a közvélemény kutatók folyamatos társadalom befolyásoló manipulatív cikkezése.
Valójában mi magunk is végeztünk el több reprezentatív közvélemény kutatást. Ezek alapján pontos képet kapunk arról, hogy valójában milyen a mai magyar közvélemény kutatások igazság háttere, mennyire manipulatívak, és milyen jellegű befolyásolásra használják fel őket. Mi tudjuk a saját felméréseink alapján, hogy jelenleg a biztosan szavazni szándékozók aránya a teljes szavazóképes lakosságból, 45%-on áll. Vagyis ha ma lennének a választások, akkor azok érvénytelenek lennének minden bizonnyal, mivel nem lenne meg az 50%. A demokratikus nyugat nem tudná elviselni, ha bárhol előfordulna ez, hogy parlamenti választáson ne legyen meg az 50%, az a rendszer bukását jelentené. A választási kampány része, (aljasak zsidó trükk) hogy kétpártosítják a tömeget, és ezt a két bázist egymás ellen gerjesztik. Jól bevált régi trükk, ezt használják a világon mindenütt, nézzük csak az USA-t, nyugat európát vagy bármely más vidéket. A kis egy két százalékos pártok csak azért vannak ott, hogy ezzel bizonygassák a nagy demokráciájukat.
Amikor azt írják, hogy a Fidesz állása a jelen szavazóképes lakosság között 26% on áll, jól tudjuk, hogy hol a csalás. Ott, hogy a százalékot csalják felfele, a megemlített kört lefele. Így a számadat sokkal magasabbnak tűnhet. A másik trükközés önmagában a százalékokban és azok körül kirajzolódó médiamanipulálásban van. Ezekkel a közvélemény kutatásokkal semmi egyebet nem akarnak mutatni, mint azt, hogy éppen kit akarnak ösztökélni. Most éppen azt híresztelik, hogy megállt a Fidesz emelkedése. Eddig pedig az emelkedésről hangoskodtak. Az emelkedésről történő hangoskodás pszichológiája a saját bázis erősítése, a "tömegvonzás" erősítése. Most, viszont azzal hogy megállt, vagy csökken a Fidesz azt akarják elérni, hogy a bizonytalanok megmozduljanak. Egy szó sem igaz az egészből, puszta pszichológia, manipuláció.
Most a Fidesz saját felméréseink szerint a szavazni hajlandó népesség körében 42 százalékon áll. A szavazni hajlandó réteg azonban sokkal kisebb, mint aminek a közvélemény kutató cégek beállítják, mivel igen csúnyán nézne ki a valóság a minden demokratikus vívmány dicsőítő cikkek között. Így itt egy kicsit csökkentünk, ott egy kicsit emelünk, és máris kész a közvélemény kutatás.
Nagyon sokan vélik úgy, hogy a közvélemény kutatásokat bírálók csak képtelenek a nagy cégek tőkéjével versenyezni, így saját szakállukra kibicet játszva csak bíráskodnak. Tehetnénk mi is, ha nem állna rendelkezésünkre az MNA berkein belül egy kis csapat, amely a közvélemény kutatások minden csínyját ismeri, és rendelkezik a megfelelő technikai háttérrel, no és persze sok-sok szorgalommal, amelyért pénzt nem kap. Így pontos adatokkal rendelkezünk, és oly meglepő válaszokkal is, melyek nyilvánosságra hozatala bizony ugyancsak meglepné a nagy demokrata urakat. Méghozzá valóban reprezentatív adatokkal.
Amikor a sajtós hírszolgálat szétküldte az utolsó ilyen gyöngyszemet, a válaszok között olvastam ilyet, idézem: "Az említett 26% csalt adatának valóságtartalma éppen elég arra, hogy azt mondjam a Fideszre szavaz az összes cigány és buzi zsidó. Éppen kiteszi a 26% valóságos tartalmát." - idézet befejezve. Azt valóban elkönyvelhetjük, hogy hatalomba berágódott zsidók és cigányok, minden szervezetükön keresztül bizonyosan jeleskednek a szavazói bázisokban. Nekik lenne a legnagyobb csapás a jelenlegi rendszer bukása, mert egy szociális munkás államban még a végén dolgozniuk is kellene. A bukás elkerülésének az egyik apró de nem elhanyagolható fogaskereke a közvélemény kutató cégek manipulációi. Ők ingerelik a társadalmat, ők támasztják alá a csalás eredményeit, mondván: igen, az eredmény megfelel az előre jelzett közvélemény kutatásoknak, holott csupán arról van szó, hogy ugyan azok a körök csalnak, és saját magukat bizonygatják, támasztják alá vele.
A demokrácia azonban szépen lassan menetel a saját halálába a közvélemény kutatásaival, liberális szemléletével, holokauszt vallásával együtt. Ennek oka pontosan a csalt adatokban található. Hogy is van az, hogy ennek a 40, annak a 20 százaléka. Hogy lehet az, hogy soha nem beszélnek a száz százalékról. Ki is a száz százalék? Kik is azok, akik nem a 26, hanem a "maradék" 74%? Vagy éppen a 45%, de hol a másik 55%?  Nos ők a kirekesztettek, a csalódottak, a becsapottak. A rendszer ugyanis semmit, és duplán aláhúzva lehet leírni, semmit sem adott a magyar embereknek. Bizonyos liberális oldalak pedig azon csodálkoznak, hogy egyre növekszik Kádár korszak iránti nosztalgia. Annak idején, a rendszerváltás után nem sokkal volt egy vicces szólás: ami a kommunistáknak nem sikerült 40 évig, az Antallnak sikerült 3 év alatt, megszerettetni a kommunizmust. A szólásnak bőven van igazság tartalma, csakhogy ennek az igazságnak kárvallottjai is vannak. Leginkább maga a magyarság, de egyénileg is. Az emberek ugyanis vagy apátiába zuhantak immunissá válva minden politikára, vagy eleve ellenségei a rendszernek. Ezek az emberek nagyon is pontosan tudják a közvélemény kutatások valóság tartalmát. Semmi egyebet nem kell tenniük, mint belenézni a pénztárcájukba. Ott van minden közvélemény kutatás, gazdasági kimutatás, kormány helyzetelemzés eredménye.
A jelen rendszernek akár pozitívumai is lehetnek. Ez azonban nem változtat azon, hogy maga a magyarság teljesen kirekesztetté válik önmaga irányításából, kontrolljából, sorsának irányításából. Ennek eredményeképpen a fiatal generációk befelé fordultak. Egyértelmű eredmény, melyet a "néma nemzedék" elemzésként szoktak emlegetni. A mai 24 év alatti korosztályt egyáltalán nem érdekli a politika. Magasról tesznek mindenféle rendszerre, egyáltalán már önmagában az sem érdekli őket, hogy van e egyáltalán bármilyen rendszer. Ők a demokrácia termékei. És ők lesznek egyre többen. Ők a mi jövőnk, a jövő magyarsága, melytől azt várnánk, hogy majd egyszer mint nyugdíjasokat ők tartanak el bennünket. A sok hazugság, a sok közvélemény kutatás, kimutatás, csalás, hazug győzelem eredményei ők. Ennek az egész elmebeteg társadalmi berendezkedésnek, amelyet demokráciaként emlegetnek, holott sokkal inkább ráillene a diliház jelző. Nem kell több demokrata vívmányt emlegetnünk, csak ezt az egyet. A nemzet jövőjét ölték meg. Elvéve tőle a felelősséget, jogot, kötelességet, lehetőséget, mindent, ami maga a jövő lenne. És mindezt becsomagolták szép sztaniol papírba, amelyek a csalások és hazugságok.
"A sátán a ti atyátok, és ti az ő kedvére akartok tenni". Csakhogy a hazugság olyan mint egy betegség. Ragályt terjeszt, a ragálytól megbetegedett pedig tüneteket fog mutatni. A néma nemzedék is egy tünet, a hazugság tünete. Ezt eredményezi a közvélemény kutatás hazugságai, a saját maguk által kreált diagramok, statisztikák, az állandó hazudozás. De milyen sorsa is lehetne a hazugság rendszerének, és a csalás társadalmának? Önmaga súlya alatt fog összeroppanni. A hazugság súlyos teher, nehezebb a kőnél. A sok hazugság alatt eddig minden rendszer összedőlt, ez sem lesz másképp. No majd azok után lehet normális adatokat, közvélemény kutatásokat végezni. És az előre is viszi majd a társadalmat nem hátra.
Hídfő.net

Törökország csatlakozna az orosz-fehérorosz-kazah vámunióhoz

Törökország csatlakozni kíván az orosz-fehérorosz-kazah vámunióhoz, és ezt Kazahsztán támogatja - jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség, amely pénteken kommentálta is Nurszultan Nazarbajev kazah elnök minszki bejelentését.

A jelentés szerint a kazah államfő az úgynevezett Legfelső Eurázsiai Gazdasági Tanács csütörtöki ülésén közölte: Recep Tayyip Erdogan török kormányfő fordult hozzá azzal a kéréssel, hogy országát vegyék fel a három szomszédos volt szovjet köztársaság alkotta gazdasági szervezetbe.

Nazarbajev hozzátette, külföldön gyakorta kérdezik tőle, hogy a régi Szovjetuniót támasztják-e fel a vámuniót is magába foglaló eurázsiai szövetség tervével, vagy valami olyasmit akarnak létrehozni, ami "Oroszország alá tartozik". A kazah államfő ezért úgy gondolja, hogy Törökországot befogadva véget vethetnének a találgatásoknak.

Arkagyij Dubnov, a Ria Novosztyi tudósítója kommentárjában szenzációnak tartja, hogy a NATO-tag Törökország, az iszlám világ egyik legnagyobb állama, amely évek óta szeretne az Európai Unió tagja lenni, a működését épp hogy csak elkezdő, most még szűk körű (orosz-fehérorosz-kazah) "klubba" kérte felvételét. Szerinte egyelőre nem világos, hogy Törökország vámuniós tagság iránti igényének bejelentése csupán a Moszkva, Asztana, Minszk és Ankara érdekeit kifejező hangzatos reklámakció-e, vagy pedig egy "gazdaságilag jól kitervelt, briliáns geopolitikai elképzelés".

Az orosz újságíró emlékeztetett rá, hogy Örményország államfője szeptember elején váratlanul Moszkvába érkezett, és ott kevesebb, mint három hónappal az európai uniós társult tagsági megállapodás aláírása előtt jelentette be, hogy országa csatlakozni kíván az orosz-fehérorosz-kazah vámunióhoz. Jerevánnak fontos érv, hogy az ország biztonságát az Azerbajdzsánnal fennálló, a hegyi-karabahi konfliktussal terhelt viszonya miatt Moszkva és a volt szovjet tagköztársaságok által létrehozott Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete tudja garantálni.

A Ria Novosztyi tudósítója úgy véli, hogy a Kreml Örményország bevonásával akarja ellensúlyozni Ukrajnának az Európai Unióhoz való közeledését és az orosz-fehérorosz feszültségeket okozó "káliumos vitát".

Augusztus végén Minszkben 100 millió dolláros kárt okozó hivatali visszaélés vádjával őrizetbe vették a világ egyik legnagyobb káliumalapú műtrágyagyártó cége, az orosz Uralkalij vezérigazgatóját. Vlagyiszlav Baumgertner jelenleg is minszki házi őrizetben van.

A Ria Novosztyi kommentárja szerint egyáltalán nem biztos, hogy Szerzs Szargszján örmény államfő ezek után részt vesz az EU úgynevezett keleti partnerségi csúcstalálkozóján november végén, Vilniusban. Azon a tervek szerint Ukrajna az orosz győzködés ellenére aláírja az európai uniós társult tagsági megállapodást, és egyben csatlakozik az uniós szabadkereskedelmi megállapodáshoz.
Híradó


Törökország nem vár tovább!

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta Törökországról szóló jelentését, melyben lehetővé teszik a csatlakozási tárgyalások folytatását.
A jelentés egyben kritikákat is fogalmaz meg a török féllel szemben. Már három éve stagnál a török csatlakozási folyamat. A csatlakozni kívánó országoknak 35 témafejezetet kell az EU-val megvitatni és lezárni, amiből Törökországnak eddig összesen egyet sikerült befejezni.
Korábban Németország és Franciaország voltak a csatlakozás legfőbb ellenzői, azonban idén ők is zöld utat adtak. Három éve Ciprus elismerése feletti vita miatt szakadt meg az amúgy is lassú csatlakozási folyamat.
Törökország csatlakozása kétségtelenül több kihívást tartogat, mint az integráció eddigi állomásai. A kulturális különbségeken túl hatalmas erőpróba lenne az EU számára a politikai és gazdasági hatások kezelése. Az Unió jelenlegi támogatási rendszerében egy most csatlakozó Törökország aránytalanul sok pénzt szívna el közös költségekből, a 75 millió lakosú ország döntéshozói súlya pedig meghaladná Németországét az egyre nagyobb szerepet kapó Európai Parlamentben. Kétségtelenül sokaknak borzolja az idegeit, hogy a szűk nyugat- európai együttműködésnek indult integrációt egy Iránnal és Irakkal határos muszlim ország irányítsa. Az EU-nak ugyanakkor nagy szüksége van Törökországra, ha a világpolitikában hangsúlyosabb szerepet kíván játszani: a NATO második legnagyobb haderejét adó ország megnyitná Európa lehetőségeit a Közel-Keleten és az ország lendületben lévő gazdasága is hatalmas lehetőségeket tartogat az öreg kontinens számára.
Az Európai Unió csupán ki szeretné használni Törökországot. A török haderő potenciálja és a török gazdaság ereje kívánatos a tobzódó nyugat számára, azonban szeretnék elkerülni, hogy a muszlim ország beleszóljon az Európai Unio politikájában. Számukra ez a csatlakozási folyamat a legoptimálisabb. Nem kell támogatniuk a török gazdaságot, nem kell beleszólást biztosítaniuk az EU-s politikába és kedvükre fogalmazhatnak meg igényeket a török féllel szemben.
Azonban úgy tűnik, hogy Törökország megunta ezt a játékot! Nurszultan Nazarbajev kazah elnök javasolta, hogy Törökországot vegyék fel a Vámunióba. Nazarbajev szerint a török elnök fordult hozzá azzal a kéréssel, hogy vegyék fel Ankarát az eurázsiai gazdasági szövetségbe – jelentette ki a kazah elnök a minszki FÁK csúcstalálkozó keretében tartott eurázsiai gazdasági fórumon.
Nazarbajev szerint Törökország felvételével elhárulnának azok a kérdések és felvetések is, miszerint a Vámunió orosz birodalmi projekt lenne vagy a Szovjetunió egyfajta újjászervezése.
Kíváncsian várjuk a fejleményeket!
Juhász Pál




Néhány hónap múlva már emlegetni fogják a Shanghaji Szerződés és Törökország közeledését. Izráel nagy pofont kapott ( ismét ). Nemsokára bejelentik Azerbajdzsán csatlakozását is , következik Grúzia és ha " jól alakul " Ukrajna. 1-2 éven belül Románia , Bulgária , Szerbia. Törökország magával viheti Macedóniát és Boszniát talán Albániát is. Crna Gora nem kérdés. Marad még Horvátország , Magyarország és Csehország. Szlovákia már féllábbal benn van , csupán várni kell az ukránokra. A finnek is választhatnak Skandinávia és az Orosz Vámunió között. A 3 balti állam közül a litvánok valószínüleg követeik Lengyelországot , a lettek viszont nagy valószínűséggel csatlakoznak az Vámunióhoz. Észtország még " tartja " magát .
" Szerinte egyelőre nem világos, hogy Törökország vámuniós tagság iránti igényének bejelentése csupán a Moszkva, Asztana, Minszk és Ankara érdekeit kifejező hangzatos reklámakció-e, vagy pedig egy gazdaságilag jól kitervelt, briliáns geopolitikai elképzelés". A cikkíró szerint , bár a válasz már adott.

rozsola

Nyerésre állnak a romániai adósok

Nekilátott a romániai szakhatóság a fogyasztókkal kötött megállapodásokban rejlő tisztességtelen feltételek felleltározásának, miután a belföldi jogszabályok immár lehetővé teszik, hogy a bírósági pernyertesség ne csak egy adott, hanem a szolgáltató valamennyi szerződésére vonatkozzék. A bukaresti jegybank azzal riogat, hogy az ügyfeleknek kedvező ítéletek esetén több mint egymilliárd eurót veszíthetnek a romániai pénzintézetek.

Szorul a hurok a romániai bankok körül, hiszen fennáll az esélye, hogy jogerős bírósági ítélet esetén a jövőben valamennyi hitelszerződésből ki kell iktatniuk a visszaélésnek teret adó feltételeket. Az adósok tízezrei által várt intézkedés az után válik lehetővé, hogy a bukaresti kormány beépítette a romániai jogrendbe a fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekről szóló uniós irányelvet.


A rendelkezés kimondja: egy egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel abban az esetben tekintendő tisztességtelennek, ha a jóhiszeműség követelményével ellentétben a felek szerződésből eredő jogaiban és kötelezettségeiben jelentős egyenlőtlenséget idéz elő a fogyasztó kárára.


Ennek megfelelően a Romániában október elsején életbe lépett törvénymódosítás alapján a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóság, valamint fogyasztóvédelmi egyesületek bírósági eljárást kezdeményezhetnek a fogyasztókkal kötött szerződésekben lévő tisztességtelen feltételek megszüntetése érdekében.


Az intézkedés lényegi eleme ugyanakkor, hogy a felperes számára kedvező verdikt esetén a szolgáltatónak nemcsak egy adott szerződést, hanem valamennyi megállapodást módosítania kell, törölve a fogyasztókat megkárosító feltételeket.

Rostás Szabolcs, Magyar Nemzet

Érdekes égi fényjelenség – Üllő és Ócsa között

Érdekes égi fényjelenség  Üllő és Ócsa között


Közép-magyarországi fotóriporterünk kapta le az alábbi érdekes égi fényjelenséget, az Üllőről, – Ócsára vezető úton.
Érdekes égi fények persze sokszor vannak, – akár egy felhő is lehetett, melyen megtört a nap fénye, – úgyhogy efölött hamar napirendre tértünk volna, hacsak…
Hacsak nem veszünk észre valami külünös dolgot a képeken:
Mialatt riporterünk autójával Üllőről Ócsa felé a gyáli elágazáshoz ért (7-8 perc), – azalatt a furcsa égi jelenség, egyáltalán nem felhő módra viselkedett.
Ugyanis meglehetősen nagy sebességgel, helyet változtatott, (a talajszint közelében nem volt szél), – és a délutáni nap keleti oldaláról, a nyugatira oldalára került. – (Lásd a felső három, majd az alsó három kép).
Nos, ha még Üllőnél csak egy szimpla fénytörés lett volna az égen, – akkor vajon ez a “fénytörés” hogyan tehetett meg több tíz kilométernyi utat 7-8 perc alatt az égen, keletről nyugatra, – hogy a nap másik oldalára került?
Mi nem mondjuk azt, hogy UFO. Sem azt, hogy HAARP. De egyszerűen nem tudunk magyarázatot a képeken látható – mozgó – fényjelenségre. – Csak rögzítettük:
123456
Szabad Riport Tudósító Iroda

Nem lehet eladni a földet, amelyen jár az ember

“Nem lehet eladni a földet, amelyen jár az ember”
Tasunka Vitko (Szilaj Ló) Oglala lakota főnök

“Egy népet nem lehet leigázni addig, amíg asszonyainak szíve ellenáll.
De azután mindennek vége.
Mindegy, bármilyen bátrak is legyenek harcosaik,
bármilyen erősek legyenek is fegyvereik.”
Cheyenne indián szólás


11indián
(Isaac I. Stevens területi kormányzó egyik, a környék sorsát taglaló korábbi beszédére adott felelete)

A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kaptuk kölcsön.
A Washingtoni nagyfőnök azt üzente, hogy meg akarja venni a Földünket. Hogyan veheted és adhatod az égboltot, a Föld melegét? Ez idegen tőlünk. A levegő frissessége, a víz pezsgése nem a miénk, hogyan vehetnéd meg ezeket? Ennek a Földnek minden része szent az én népemnek. Minden egyes fénylő fenyőtű, minden homokos part, a homályos zugok az erdőkben, minden tisztás és a zümmögő rovarok is szentek az én népem emlékezetében és tapasztalatában. A nedv, amely a fákban áramlik, a vörösbőrű ember emlékezetét hordozza.
A fehér ember halottai elfelejtik szülőföldjüket, amikor a csillagok felé indulnak. A mi halottaink sohasem felejtik el ezt a gyönyörű Földet, mert Ő a vörösbőrű emberek Anyja. Részei vagyunk a Földnek és Ő a mi részünk. Az illatozó virágok nővéreink; a szarvas, a ló, a sas a mi fivéreink. A sziklataréjok, a legelők harmata, a ló testmelege és az ember – mind ugyanazon családnak tagjai. Így aztán, mikor a Nagy Főnök Washingtonból azt üzeni, hogy meg akarja venni a Földünket, sokat kér tőlünk.
A csillogó víz a patakokban és a folyókban nem egyszerűen víz, hanem őseink vére. Ha eladjuk a Földet, emlékezz rá, hogy megszentelt föld, meg kell tanítanod a gyermekeidnek is, hogy a folyók a testvéreink, és a tied is. Ezért ugyanolyan gyengédséggel kell a folyókkal bánnod, ahogy testvéreidet szereted.
A vörösbőrű ember mindig meghátrált a fehér közeledése elől, ahogy a köd a hegyekben elfut a reggeli nap elől. Tudjuk, hogy a fehér ember nem érti meg a mi utunkat.

A föld egy darabja ugyanolyan neki, mint a másik, mert ő idegen, aki éjszaka jön és elveszi a Földtől, amire csak szüksége van. A Föld neki nem testvére, hanem ellensége, és amikor legyőzte, továbbáll. Elhagyja apái sírját és nem törődik velük. Az apja sírját és gyermekei szülőhelyét elfelejti. Anyját, a Földet, és testvérét, az égboltot úgy kezeli, mint birkákat, vagy üveggolyókat. Étvágya felfalja a Földet.

A városokat látni fájdalom a vörös ember szemének. Ez talán azért van, mert a vörös bőrű ember műveletlen és nem ért semmit. Nincs nyugodt hely a fehér ember városaiban. Sehol nem hallgathatod a rügyek kipattanását tavasszal, vagy a rovarok szárnyának zizegését. A kocsizörgés sérti a fület. És mi marad még az életből, ha az ember nem hallhatja a varjú magányos kiáltását, vagy a békák vitáját a pocsolya mellett éjszaka? Az indián jobban szereti a szél hangját, amint a tó vizéhez ér, a szél szagát, ha a déli eső átmosta, vagy a fenyők illatát hozza.

A levegő kincs a vörös embernek, mert minden dolog ugyanazt lélegzi – a vadállat, a fa, az ember. A fehér ember, úgy látszik, észre sem veszi a levegőt, melyet belélegez. Mint a sok napja haldokló, érzéketlen a bűzre. De ha eladjuk a Földet, emlékezned kell, hogy a levegő kincs nekünk, a levegő szelleme egy minden élővel, melyet fenntart. A szél, amely nagyapánknak az első lélegzetvételt adta, az utolsó sóhaját is befogadja. Ha eladjuk a Földet, szentként kell kezelned, hogy a fehér ember is elmehessen megízlelni a szél ízét, amikor a rét virágai megédesítik.

Megfontoljuk ajánlatodat. Ha úgy döntök, hogy elfogadom, egy feltételt fogok szabni: a fehér ember úgy kezelje a vadállatokat a földjén, mint testvéreit. Láttam ezernyi rothadó bölénytetemet a prérin, a fehér ember a vonatból lövöldözte le őket. Műveletlen vagyok és nem értem, hogyan lehet a füstölgő vasparipa fontosabb, mint a bölény, amelyet mi csak azért ölünk meg, hogy életben maradjunk.

Mi az ember az állatok nélkül? Ha minden állat elpusztul, az ember meghal a lélek magányosságától. Mert bármi történjék az állatokkal, az hamarosan az emberrel is megtörténik. A dolgok összefüggenek. Meg kell tanítanod a gyermekeidnek, hogy a talaj a talpuk alatt nagyapáink hamva. Hogy tiszteljék a Földet, mondd el gyermekeidnek, hogy a Föld a mi törzsünk életével gazdag.

Taníttasd gyermekeidet, ahogyan mi tanítjuk gyermekeinket, hogy a Föld az anyánk. Bármi történik a Földdel, a Föld fiaival történik. Ha a Földre köpsz, magadat köpöd le. A Föld nem az emberé; az ember a Földé.

Minden dolog összefügg, ahogy a vér összeköti a család tagjait. Az élet szövedékét nem az ember szőtte; csak egy szála annak. Bármit tesz a hálóval, saját magával teszi. A mi halottaink sohasem feledik ezt a gyönyörű világot, amely a létet adta nekik. Tovább szeretik a kanyargó folyóit, hatalmas hegyeit és magányos völgyeit, és mindig gyengéd szeretettel vonzódnak a magányos szívű élők felé, és gyakran visszatérnek, hogy az élőket meglátogassák és vezessék. Nem sokat számít, hol éljük hátralévő napjainkat. Nem sok van már hátra. Az indián éjszakája sötétet ígér. Nem lát fényes csillagot a láthatár felett. Gyászos hangú szelek sóhajtanak a távolban. De jönnek és mennek, mint a tenger hullámai. A fehérek is el fognak tűnni – talán még előbb, mint a mi törzseink. Szennyezd be ágyadat, és egy nap meg fogsz fulladni saját szemetedben. Nem értjük, amikor a bölényeket mészárolják, a vadlovakat befogják, az erdő titkos zugai sok-sok ember kipárolgásától bűzlenek, a vad hegyek gerincén beszélő drótok feszülnek. Hol van a sűrű bozót? Vége már. Hol a sas? Eltűnt. Így aztán, ha eladjuk neked a Földünket, szeresd úgy, ahogy mi szeretjük. Gondozd úgy, ahogy mi gondoztuk. Minden erőddel, teljes lelkeddel, egész szíveddel őrizd meg őt gyermekeidnek, és szeresd úgy, ahogy Isten szeret valamennyiünket!”
Forrás: Természetvédelem, Budapest, 1986/6.


“Minden, minden és minden egyes dolog fontos.
És semmi, ami jó nem megy gyorsan.”
Sikwalxlelix Bella Coola indián javasasszony

Töviskesné Dsupin Judit Ibolya

Edward Snowden felforgatta a világot!

Amerikának aligha okozott még ekkora fejtörést egyetlen ember. Edward Snowden annyi pofont osztott ki a benga óriásnak, hogy az már kezd megzagyvulni. Nem győzik magyarázni a megmagyarázhatatlant. A világ számos országa tiltakozik a lehallgatások és a kémkedés miatt. A spanyol Külügyminisztérium bekérette James Costos-t a madridi amerikai nagykövetet "hogy tájékoztatást adjon” azzal a botránnyal kapcsolatban, amely telefonbeszélgetések lehallgatásáról szóló új adatok nyilvánosságra hozatala után tört ki. 
A Snowden által közzétett legfrissebb iratokból kiderül, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség lehallgatta a spanyol kormány tagjait, többek között Mariano Rajoy miniszterelnököt is. „Az amerikai titkosszolgálatok ugyan azt a gyakorlatot alkalmazták, mint több másik ország ellen is. Spanyolország nem kivétel” – idézi az Edward Snowden volt CIA ügynök által átadott dokumentumokat ismerő, a kormányban lévő forrás szavait egy spanyol újság.
De nem csak a spanyolok dühösek! Amerikai és brit hírszerző szolgálat megfigyelés alatt tartotta az olasz kormány tagjait, köztük a védelmi minisztert is. A Guardian által megszellőztetett hír szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal és a brit titkosszolgálatok aktív kémkedési tevékenységet folytatnak Európában, így Olaszországban is. A Guardian adatai alapján 35 ország vezetőit figyelték meg.
A kémbotrány miatt megváltozott a napirend az EU-csúcson. Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatta számos európai politikus telefonját. Az ezzel kapcsolatos botrány megváltoztatta az EU-csúcs napirendjét. 28 európai ország állam- és kormányfői különnyilatkozatban fejezték ki aggodalmukat az Egyesült Államok akciói miatt, és arra hívtak fel, hogy az év végéig tárgyalásos úton rendezzék ezt a problémát. Ezzel párhuzamosan az Európai Parlament delegációt küld az Egyesült Államokba, hogy szükséges adatokat kapjanak az EU vezető politikusainak mobiltelefonjai esetleges amerikai hírszerzők általi lehallgatásáról.
Edward Snowden, az amerikai különleges szolgálatok volt munkatársa szivárogtatta ki azokat az anyagokat, amelyek szerint számos európai politikus, köztük Angela Merkel német kancellár telefonját is lehallgatták az Egyesült Államokban. Ez háttérbe szorította az összes többi napirendi kérdést a találkozón.
Csak az USA foglalkozik kémkedéssel világméretekben. Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma nemzetközi bizottságának vezetője szerint az Egyesült Államokon kívül egyetlen más ország sem foglalkozik világméretekben kémkedéssel. „Nem kell olyan szamárságot állítani, hogy mindenki kémkedik mindenki után. Az Egyesült Államokon kívül elektronikus kémkedéssel ilyen méretekben senki sem foglalkozik. Innen a botrány nagysága is”- állítja Puskov. 
Edward Snowden, a CIA volt munkatársa körülbelül harmincezer dokumentumot vitt magával, amelyek egyebek között igazolják a hírszerzési információk gyűjtését Oroszország, Irán, Kína és további 30 ország viszonylatában. Amerika azért aggódik, hogy amennyiben ezeket a dokumentumokat közzé teszik, veszély fenyegetheti azokat az akciókat, amelyekben az Egyesült Államokon kívül más országok is részt vesznek.
Aggodalma nem éppen alaptalan. Gazdasága a béka feneke alatt van. A politikai színtéren pedig egyik pofont kapja a másik után. A katonai potenciál még megvan ugyan, de a leépülés minden téren érzékelhető. Reméljük már nem kell sok szög az amerikai koporsóba. A sors gúnyos iróniája lenne, ha éppen egy amerikai - Snowden - verné bele az utolsót.
Völgyesi János

Valami nem stimmel a devizahiteles pereknél

Devizahiteles legyen a talpán, aki tudja követni a különböző bíróságokon futó perek eredményeit. Két szinte teljesen azonos perben különböző eredmények születnek. A győztes fél pedig siet mindenki tudtára hozni igazát. Devizahiteles legyen a talpán, aki tudja követni a különböző bíróságokon futó perek eredményeit. Két szinte teljesen azonos perben különböző eredmények születnek. A győztes fél pedig siet mindenki tudtára hozni igazát.
Már rég nem az árfolyamváltozással van problémája Léhmann Györgynek, legalábbis a perekben nem ezt, hanem az egyoldalú kamatemeléseket kifogásolja. Érve szerint, ha csökken a svájci alapkamat, akkor csökkennie kell az itthon devizában eladósodott adós hitelköltségének is. Bankok érveezzel szemben az, az országkockázat emelkedésével az olcsóbb hitelt is drágábban kapja a magyar adós. A bíróságok meg nem tudnak dönteni, két hasonló perben született teljesen ellentétes ítélet. Mind két ítélet után megérkezett a hivatalos kommunikáció is a győztes féltől. Devizahiteles legyen a talpán, aki ezek alapján tud dönteni, pereljen vagy ne?
Minkét per mostanában zajlott, az utánnuk kikerült közlemény és cikk lényegi állításait kiemeltük. Olvasás közben ne feletsük el egy pillanatra sem, hogy mindkét esetben ugya az volt a per tárgya. Csak az eredmény tér el teljesen a két esetben.
Sonline.hu cikke Léhmann György megkérdezésével
Az OTP Bank közleménye
… A hétszáz hasonló ügyben egyszerre eljáró siófoki jogász azt mondja, a Pécsi Ítélőtábla ítélete több is annál, mint amit ő általában el szeretne érni a perei során.

- Perbeli ügyfeleim ugyanis e döntés nyomán mindösszesen olyan összegű törlesztőrészletet kötelesek fizetni, mint amennyit a szerződés megkötésének időpontjában fizettek – így Léhmann. – A korábbi túlfizetések pedig vagy a futamidő végén kerülnek elszámolásra, vagy akkor, amikor a bank valamiféle eljárást kezdeményez azért, mert ez az állapot neki nem tetszik.
Az OTP Bankot beperlő adós 2007-ben vett fel nyolcmillió forint összegű, svájci frankban nyilvántartott hitelt. A jogerős ítéletet kimondó Pécsi Ítélőtábla szerint teljes egészében érvénytelen a kölcsönszerződésnek az a feltétele, miszerint “a hiteldíj (kamat és kezelési költség) változó mértékű, melyet a hitelezők jogosultak egyoldalúan megváltoztatni.” A bíróság szerint “a szerződés semmilyen mértékben nem rendelkezik arról, hogy a módosításra okot adó tételek (bankközi hitelkamat, fogyasztói árindex, jegybanki alapkamat, állampapírok hozama, lakossági hitelek kockázati tényezői…) változását a hitelezőknek milyen mértékben és arányban kell, illetve lehetséges figyelembe venniük. Ebben a tekintetben az adósokat teljes bizonytalanságban, egyúttal kiszolgáltatottságban tartja, a hitelező számára a hiteldíj növelésére a jóhiszeműség követelményébe ütköző módon lényegében kontroll nélküli egyoldalú hatalmasságot biztosít. Azok a feltételrészletek hiányoznak, melyek a módosítási lehetőség kereteit ténylegessé, a fogyasztó számára közérthetővé, a módosítások mindenkori mértékét ellenőrizhetővé tennék.”

“E hiányosságok a hitelező javára indokolatlan és egyoldalú előnyt, az adósok terhére indokolatlan és egyoldalú hátrányt teremtenek, ezáltal megvalósul a szerződés egyensúlyának olyan eltolódása, mely megalapozza a kikötés tisztességtelenségét, ezáltal a szerződési feltétel semmisségét.”
Az ítélőtábla azt is kimondja (Európai Bírósági döntésre is hivatkozva): nincs lehetősége arra, amit Léhmann ügyvéd kereseteiben szorgalmaz, hogy e tisztességtelen szerződési pontot kiiktassa és a szerződést e nélkül helyreállítsa. – Azt hiszem, összedöntöttem a devizahitel-szerződést – reagált lapnak a siófoki jogász.
A perköltség megfizetésére kötelezett a bíróság egy devizahiteles házaspárt. A nem jogerős ítélet szerint a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma elutasította keresetüket, így nekik kell állniuk a több tízezer forintos perköltséget.

Az OTP Bank közleménye szerint Léhmann György siófoki ügyvéd által képviselt devizahitelesek azért indítottak pert az OTP ellen, hogy a bíróság mondja ki a szerződésükben az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó kikötés érvénytelenségét.
A házaspár 2007-ben vett fel több mint 4 millió forint japán jenben nyilvántartott kölcsönt. Beadványuk szerint az OTP Bank úgy emelte folyamatosan a törlesztőrészleteket, hogy ehhez nem volt joga. A szerződés a felperes házaspár szerint ezen túl megsérti a szimmetria, az arányosság elvét, tisztességtelen és alakilag is hibás, így semmisnek tekinthető.
Az alperes bank álláspontja szerint a szerződés a jogszabályoknak maximálisan megfelelt. A szerződés részletesen tartalmazza az oklistát, amely alapján egyoldalúan módosítható a szerződés.
A bíróság a felperesek keresetét alaptalannak nyilvánította, egyebek között azért, mert a Polgári törvénykönyv szerint nem minősülhet tisztességtelennek a szerződési feltétel, ha azt jogszabály állapítja meg.
A szerződést alakilag is megfelelőnek tartotta a bíróság, így az nem érvénytelen és nem is tisztességtelen. Az oklista egyértelműen és részletesen tartalmazta azokat a körülményeket, amelyek teljesülése esetén a bank megváltoztathatja a hiteldíjat, így az megfelelt az átláthatóság elvének. A szimmetria elve sem sérült, valamint az arányosság elve is biztosított volt.
A bíróság több más hibát is talált a siófoki ügyvéd beadványaiban, ugyanis nem a közjegyzői okiratba foglalt szerződési feltételekre hivatkozott, illetve svájci frankra és a svájci jegybanki alapkamatra hivatkozott, pedig a hitelszerződést japán jenben kötötték.

Most akkor mi van? Kérdezzük mi.
(penzcentrum)

Minimálbéren az ország harmada

A magyarok harmada minimálbér után adózik. És a tavalyi adóbevallásokból az is kiderült, hogy az adózók 4 százaléka fizeti be az összes SZJA negyedét. Ők a havi 500 ezernél többet keresők. Ugyan azt nem látni a számokból, hogy melyik bevallásban mekkora adókedvezményt érvényesítettek, de enélkül is beszédes az Adó Online összesítése. Azt eddig is tudni lehetett, hogy alig négy és félmillióan dolgoznak Magyarországon, ennyi adóbevallás érkezett összesen tavaly. Ez 31 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál, de ezt nem feltétlenül a munkanélküliség, hanem a több munkakörben előírt kötelező nyugdíjazás is magyarázhatja.
Az ország harmada minimálbéren van Hiába jött pár tízezerrel kevesebb bevallás, a befizetett adó mégis emelkedett, 2011-hez képest 4,5 százalékkal többet fizettek a munkavállalók tavaly. Ez pedig csúnya görbetükre a kormányzat retorikájának, miszerint több pénz marad az emberek zsebében. Ezek szerint nem mindenkiében. Az adóhivatali adatok alapján átlagot számolva egy munkavállaló havi bruttó 170 ezer forintot vitt haza.
De sokan jártak rosszabbul, legalábbis adóbevallásuk alapján. A dolgozók harmada ugyanis a minimálbérről vagy annál kevesebbről adott számot. Fontos megjegyezni, hogy a másfél milliós csoportban benne vannak azok is, akinek a munkaviszonyán kívül más jövedelme is volt, vagy nem egész évben dolgozott, tehát például pár hónap alatt kereste meg az éves minimálbér összegét.
Tudható az is, hogy az adózók 79 százaléka fizetett SZJA-t átlagbér vagy az alatti jövedelem után. Összesen 171 ezer olyan magyar van, aki évi 6 millió forintnál, azaz havi bruttó 500 ezer forintnál többet keres. Ők az adóbevételek negyedét adják össze, és valószínűleg az is a gazdaság átalakulását mutatja, hogy ugyanez a csoport, tehát a legalább ennyit vagy többet keresők tavalyelőtt majdnem a harmadát hasították ki az szja-tortának. Vagyis mostanra kevesebbet adóznak a legnagyobb jövedelműek.
(Kurir)