2013. október 26., szombat

A végleges békemegállapodás 2014 tavaszáig létrejöhet


Időkjelei : Az Antikrisztus minden jel szerint a béke, a biztonság és a gazdasági stabilitás szárnyain jut hatalomhoz. Sátánhoz hasonlóan, aki a „fény angyalának” adja ki magát, szinte az egész világgal elhiteti, hogy ő a béke embere. Dániel próféta ezt írta róla: „[Békével] alattomban jön és hízelkedéssel jut az országhoz.” (Dániel 11:21) Egy nemzetközi egyezményt ír majd alá, amit Dániel „szent szövetségnek” nevez. (Dániel 9:27, 11:22-32)
A Bibliából megtudhatjuk, hogy ez az egyezmény hét évre szól és fontos szerepe lesz az Antikrisztus hatalomra jutásában. Az egyezmény, vagy szövetség, egyben a közel-keleti békét is meghozza végre (legalábbis egy időre), ami Izrael államának 1948-as megalapítása óta egyetlen politikai vezetőnek sem sikerült.
A palesztin Maan hírügynökség Nagy-Britannia jeruzsálemi főkonzulát, Sir Vincent Fean-t idézve adta hírül, hogy a jövő év tavasza fontos időszak lesz a békefolyamatban.
„A lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a történelmi lehetőségből,” nyilatkozta Mahmoud Abbas, palesztin elnök.
Sir Vincent Fean, Nagy-Britannia jeruzsálemi főkonzulja, múlthét szombaton arra utalt, hogy „Izrael és a Palesztin Hatóság között végleges békemegállapodás jöhet létre 2014 tavaszáig,” jelentette a palesztin Maan hírügynökség.
A cikk Fean-t idézve elmondja, hogy a megállapodás része lenne a közös izraeli-palesztin fennhatóság kérdése Jeruzsálem felett.
A hírügynökség továbbá közölte, hogy Fean szerint 2014 tavasza „nagyon fontos időszak lesz a Palesztin állam születésére vonatkozó politikai megoldás szempontjából,” hozzátéve, hogy „Jeruzsálem Izrael és a létrejövő Palesztin állam megosztott fővárosa lenne. A megállapodás a földterületek cseréjét is rendezné.”
Eközben Mahmoud Abbas, a Palesztin Hatóság elnöke szintén reagált az izraeli-palesztin békefolyamatra a múlt hétvége során. Abbas elítélte Izrael politikáját a júdeai és szamáriai telepekkel kapcsolatban és azt mondta, hogy „Kelet Jeruzsálem lesz a független Palesztin állam fővárosa.”
Hozzátette azt is, hogy a teljesen titokban folyó tárgyalások „pozitív atmoszférában, a másik tiszteletben tartása mellett” zajlanak. „A lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből a történelmi lehetőségből. Az izraeli közvéleményhez és Izrael kormányához fordulok, kérve, hogy velünk együttműködve segítsenek megvalósítani az átfogó béke álmát.”
Forrás: israelhayom.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése