2014. április 9., szerda

Lövöldöző amerikait fogtak az éjjel Harkovban!

“SZOKOL” öltözéket viselő lövöldöző amerikait fogtak az éjjel Harkovban.
Legalábbis az alábbi video tanúsága szerint!
Amennyiben a hir igaz?-Ukrajnában még annál is nagyobb a probléma, mint ahogyan azt eddig bárki is sejtette vagy gondolta!
Mindezzel együtt is kérjük olvasóinkat, hogy egyenlőre “meg nem erősitett” információként kezeljék ezt a hirt! (Bár a február óta eltelt időszak történései alapján akár kész tényként is fogadhatjuk ezt a beszámolót!)

Fajkeverés: elnyomják a történelem tanítását

A hágai nemzetközi bíróság 1965 júniusában tényekkel mutatták meg a különféle népcsoportok hatását egymásra. Ebben az előadásban Van den Haag professzor a New Yorki egyetemről határozottan azt állította a bíróság előtt, hogy a nem szabályozott kapcsolat az etnikai csoportok között szociális rendezetlenséget és a bűnözés megnövekedését eredményezi. Szükségtelen elmondani, hogy a világbíróság előtt a professzor nagyon népszerűtlen lett és kevés nyilvánosságot kapott.
Valóban világos történelmi tény, hogy a különféle etnikai csoportok keveredése egy megállapodott tiszta-vérű népességgel fontos szerepet játszott a történelem nagy civilizációi és birodalmai hanyatlásában és eltűnésében, az egyik legutóbbi példa erre Portugália. A 15. és 16. században a portugálok az utazók, fölfedezők és kalandorok népe volt. Gyarmatokat hoztak létre Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában. Ennek eredményeképpen Portugália lett Európa egyik leggazdagabb és legerősebb népe Európában. De 1441-ben, Afrika déli partjainak fölfedezése után az első fekete rabszolgákat hozták be Portugáliába, és 100 éven belül Portugália tíz százaléka fekete lett. Az Encyclopaedia Britannica 1911-es kiadásában, mielőtt a zsidó történelemrombolók valóban közbeszóltak volna, a következő megjegyzés olvasható: "A portugálok szabadon házasodtak rabszolgáikkal, és az idegen vér alaposan megváltoztatta a nép jellemét és lelkületét. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy a 17. századbeli és a későbbi portugálok két különféle fajhoz sorolhatók."
A mai Portugália szegény és elmaradott, élő bizonyítéka annak, hogy mi történik egy fehér országgal, ha lakosságát feketék tizedelik meg. Ezt alapvetően fontos tényt a mai történelemkönyvek nem tanítják. Egy mai lexikon vagy történelemkönyv sem említi meg a fajkeveredés hatását Portugáliában. A történelmet nemcsak elferdítik, hanem részeit eldugják, hogy elrejtsék előlünk a színes bevándorlás következményeit.
Kiss Pál

Négerek támadtak magyar lányra Balassagyarmaton

A határmenti kisváros, Balassagyarmat életét régóta megkeserítik a színesbőrű menekültek. Hangosak, piszkosak és újabban erőszakosak is. Március végén történt ez a jelzésértékű eset, ami kis híján tragédiába torkollott. Kilenc főből álló néger galeri rontott rá egy fiatal, iskolás lányra. A sértett kocogni indult a városban található BSE pályához, de a közeli vasúti átjáró felől négerek kezdtek futni felé és obszcén szavakat kezdtek kiabálni. Szerencsére, lélekjelenlétének köszönhetően futásnak eredt és gyorsan elérte az utcát, ahol lakik.
Hídfő.net | Négerek támadtak magyar lányra BalassagyarmatonMegérkeznek a "menekültek". Aztán elmenni már nem akarnak. Nem az lenne a jó megoldás, ha meg se érkeznének?
A színesbőrű horda nem merte a házig kergetni, ez volt a lány szerencséje. Délután 1 óra körüli eseményekről beszélünk, nem késő éjszakán történtekről. A multikulti felmagasztalása olyan inváziót szabadít ránk, ami kíméletlen terrort jelent népünknek, - aminek főleg a fiatal és gyermekkorúak esnek áldozatul. Nem kell túlságosan nagy képzelőerő ahhoz, hogy megjósoljuk: az ilyen esetek a jövőben gyökeres intézkedések hiányában megszaporodnak. A menekült státusszal itt tartózkodóknak nem elegek az ingyenes orvosi ellátások, segélyek, koszt és kvártély. Nekik fiatal, magyar lányokra is szükségeik vannak. Az állapotok hamarosan elérik azt a szintet, amikor a lakosság könyörögni fog a hatékony megoldásért. Ebben a pillanatban még nem hisszük el, hogy Magyarországgal is megtörténhet, ami Angliával, Franciaországgal és a többi migrációs célországgal megtörtént. Pedig az intő jelek ugyanazok.
Dunai István

Darabokra hullik Olaszország - Szardínia is függetlenedne

Szardínia szigete is függetlenedni akar Rómától, a helyi pártok és civil mozgalmak a Veneto tartományban lezajlott referendumhoz hasonló internetes népszavazást szerveznek.
Veneto tartomány 3,8 milliós lakosságából több mint 2 millióan vettek részt a március 16-21 közt lezajlott referendumon, melyen a szavazók 89%-a támogatta a kiszakadást Olaszországból és a független Velencei Köztársaság helyreállítását. A Szardíniai Cselekvés Párt tervei szerint nemsokára a venetoihoz hasonló referendumot tartanak és Szardínia szigete függetlenedik Olaszországtól, hogy helyreállítsa saját gazdasági, népi egységét és visszatérjen saját helyi tradícióihoz a Róma által erőltetett nyugati életvitellel szemben.
John Hill, a Szardíniai Cselekvés Párt főtitkára szerint a referendumon csak egy kérdést tesznek majd fel, hogy akarnak-e az emberek Rómától elszakadni és független országot alkotni.
Olaszországtól függetlenedő tartományok. Szardínia és a Velencei Köztársaság.
Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, több mint 1,6 milliós lakossággal. Jelenleg Olaszországon belül autonóm régió. A helyi egyetem egy 2012-ben készített felmérése szerint 10-ből 4 szardíniai lakos támogatja a függetlenedést. Olaszország életszínvonala azóta tovább csökkent, és Róma mind több pénzt von el a gazdagabb tartományoktól, hogy a szegényebb vidékek lázadását megakadályozza. Emiatt a függetlenség támogatóinak aránya mára meghaladhatja az 50%-ot, eljött hát az ideje a népszavazásnak.
A felmérés szerint a szavazók 10%-a nem csak Olaszországból, de az Európai Unióból is ki akar lépni.

http://www.hidfo.net/2014/04/09/darabokra-hullik-olaszorszag-szardinia-fuggetlenedne

A McDonald's elhagyja a Krímet

A gyorséttermi hálózat honlapján jelentette be, hogy bezárja a Jaltában, Szevasztopolban és Szimferopolban található éttermeit. A krími csatlakozást megelőzően függesztették fel tevékenységüket, de akkor azt ígérték, újranyitják üzleteiket. Erre most azért nem kerül sor, mert az orosz fennhatóság megszilárdult a Krím-félszigeten. Nagyszerű hír ez az oroszoknak, hiszen nem eszik gyermekeik az egészségtelen ételeket, nem fertőzi őket a nyugat élelmiszer-pestise.
Hídfő.net | A McDonald's elhagyja a KrímetA lezárt McDonald's Szimferopolban.
A McDonalds mellett a Shell benzinkutak is elhagyják a Krímet, valamint megszűnik a metadon nevű kábítószer osztása is. A metadont heroinfüggő drogosoknak adják, a heroin legális kiváltására, szájon át veszik be, ezzel csökkentve a heroinista, fertőzött fecskendők számát. Az ukrán elgondolással ellentétben az oroszok leállították a metadon legális forgalmazását, amit azzal indokoltak, hogy a behozott metadon túlnyomó része a feketepiacon landol, tehát ellenőrizhetetlen a hatóságok számára. Természetesen "emberjogi" és "civil" szervezetek már aggódni kezdtek a heroinfüggőkért és nagyszámú HIV-fertőzöttel riogatják az embereket.
A Krím egyértelmű megtisztuláson megy végbe, igen rövid idő alatt. Ez persze a beteges liberalizmus híveinek nincs ínyére, ezért tovább áll a McDonalds, Shell és néhány drogos semmirekellő. Első körben.
Dunai István

Orosz katonák az Északi-sarkvidéken

Oroszország új, birodalmi szemléletébe nem fér bele bármilyen félig-meddig nem ellenőrzött terület feletti kontroll elvesztése ezentúl. Ennek a legjobb példája, hogy a történelem folyamán először értek földet ejtőernyősök sikeresen az Északi-sarkon ebben a magasságban. A 98. Légidesszant Hadosztály 50 katonája és parancsnokuk sikeres ugrást hajtottak végre a 89. északi szélességi fok magasságában, és megkezdték a mentőakciókkal kombinált menetgyakorlatukat. Képriport alább.


Martonyi - az Óperenciás Tengeren túli szövetségben helytállásunkról

Martonyi János a Magyar Atlanti Tanács emlékülésén szólalt fel tegnap, ahol külügyminiszteri pályafutása végén búcsúzóul is Washingtonban szövegezett beszédet mondott. Lássuk tehát, mit mondott az amerikai kormány Magyarország külügyminiszterének szájából:
Washington elmondta, hogy erősíteni kell a transzatlanti egységet, növelni kell a bizalmat az Atlanti-óceán két partja közt. Emellett azt is bejelentette, hogy továbbra is számít a terület (az amerikai érdekszféra), amit meg kell védeni, és ebben növelni kell Magyarország elkötelezettségét és hozzájárulását. Szerinte erősíteni kell a NATO tagállamainak védelmi képességeit, amihez Magyarország már kijelölte az utat. Nem nehéz ezt értelmezni, a "védelmi képességek növelése" ez esetben nem a hazai hadiipar fejlesztését jelenti, hanem minden eddiginél nagyobb NATO haderő állomásoztatását Magyarországon, vagyis az ország de facto megszállását.
Martonyi - pontosabban: Washington - elmondta, hogy a rendszerváltást követő kormányok atlantista elköteleződése szerinte nemzeti egyetértést jelent. Majd bejelentette, hogy megbízható atlanti partner leszünk. Azt követően Hende Csaba, az elvtársak masszőréből lett botcsinálta honvédelmi miniszter is bejelentette, hogy a harmadik Orbán-kormány a nyugat szilárd szövetségese lesz.
Ha figyelmesek vagyunk, azt láthatjuk, hogy a választási eredmények kihirdetése óta folyamatosan csak ezt mondják. Előbb Orbán jelentette be, aztán Martonyi, majd a honvédelmi miniszter. Gyakorlatilag három napja csak fogadkoznak, hogy alázatos csatlósok lesznek, ne távolítsák el őket pozícióikból. Ezt még annyiban fokozhatnák, hogy napi hétszer Washington felé fordulnak imádkozni, mással alig lehetne.
A honvédelmi miniszter előzetesen is bejelentette, hogy Magyarország kiemelt érdeke a Balkán stabilitásának fenntartása. Ez azt jelenti, hogy a harmadik Orbán-kormány külpolitikája a Balkán országainak felforgatásában fog részt venni.
A Magyar Atlanti Tanács 1992-ben alakult szervezet, ami egyben az ország legveszélyesebb szabadkőműves páholya is. Egyszerű civil szervezetként indulva, majd az államigazgatásba beszivárogva elérte, hogy csak olyan civil szervezetek részesüljenek állami támogatásban (és kaphassanak közhasznú minősítést), melyek a transzatlanti integráció előremozdításában érdekeltek. Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Atlanti Tanács állandó tagja.
A Magyar Atlanti Tanács az amerikai érdek kiszolgálója és kormányokon átívelő helytartói szerve Magyarországon.
Pedig be kell látni - Magyarország és az Egyesült Államok közt több mint 7300 kilométer és egy Atlanti-óceán van. Vagyis az amerikai érdeknek semmi keresnivalója Magyarországon, ahogy az amerikai katonáknak és a NATO rakéta- és radarrendszereinek sem.

http://www.hidfo.net/2014/04/09/martonyi-az-operencias-tengeren-tuli-szovetsegben-helytallasunkrol

Magánhadseregek operálnak Ukrajnában - magyar megrendeléseik is vannak?

Oroszország Külügyminisztériumának tegnapi nyilatkozata szerint Kelet-Ukrajnában az oroszpárti tüntetések elnyomására kivezényelt rendőri alakulatokban mintegy 150 amerikai zsoldos teljesít szolgálatot. Dennis John Kucinich, volt amerikai szenátor (Ohio) ma reagált a bejelentésre, miszerint a magán biztonsági cégek külföldi konfliktusokban való részvétele valóban aggodalomra ad okot. "Irakban már láthattuk, hogy a magán biztonsági cégek könnyen kicsúszhatnak az irányítás alól. Politikailag, katonailag érzékeny helyzetekben az utolsó dolog, amit akarhatunk, az a magán biztonsági cégek jelenléte, mert nagyon hamar felismerik, hogy profitra tehetnek szert a konfliktus kiterjesztésével. Háborút robbanthatnak ki, hogy extraprofitot kovácsoljanak belőle" - mondta Kucinich.
A volt amerikai törvényhozó szerint a magán biztonsági cégek külföldi bevetése már nagyon régóta vita tárgya és ő képviselői tevékenysége során mindvégig ellenezte bevetésüket. "Ha oligarchák toboroznak embereket saját védelmükre, megvan a joguk, megtehetik. De ha országok kezdenek magánhadseregekkel operálni, ott nem marad semmilyen kontroll a helyzet felett. A magánhadseregek saját magánérdekeiket is képviselik. Nem érdekli őket semmi azon felül, hogy minél több pénzt szerezzenek. És minél több a háború, annál nagyobb szükség van a szolgálataikra, annál több pénzt szerezhetnek."
A politikus elmondása szerint a legnagyobb kérdés az ukrán helyzet kapcsán az, hogy az egyes magánhadsereg fölött ki gyakorolja az irányítást, és melyek azok, akik saját érdekeiket kezdték képviselni a konfliktus közepette. "Jelenleg Ukrajna egyedül az IMF-től jut pénzhez. Ki fizeti ezeket a magánhadseregeket?"
Tegnap napvilágot látott az információ, hogy az ukrán rendőrség az ország keleti részén bevetett alakulatai valójában a Greystone vállalat amerikai zsoldosai, akik az ukrán rendőrség egyenruháját viselik. A Greystone egy Barbadosra bejegyzett magán biztonsági vállalat, amely "védelmet ad és kiképzési megoldásokat biztosít az ügyfelek számára a fokozott kihívásokkal teli környezetben". A Greystone néhány alakulata ezek szerint a Jacenyuk-kormány szolgálatában áll és aktívan részt vesz a kelet-ukrajnai függetlenségi harcok leverésében. Ezt az információt Oroszország Külügyminisztériumának nyilatkozata támasztja alá, nem "összeesküvés-elmélet".
A téma ezernyi másik kérdést vet fel. Melyik magán biztonsági cég emberei hajtották végre a forradalmat és a Janukovics-rendszer megdöntését Kijev utcáin? Közvetlenül kinek a szolgálatában álltak? A Kijevben utcai harcot folytató fegyveresek több esetben se ukránul, se oroszul nem beszéltek, a Molotov-koktélokat dobáló tüntetők elfogását követően is nem egy esetben a rendőrök csak angolul tudták megértetni magukat az elfogott személlyel. Egyértelmű, hogy ezek a magánhadseregek jelenleg éppen az atlantizmus céljainak kiszolgálásáért kapnak fizetést. Az azonban továbbra is nyitott kérdés, hogy közvetlenül ki fizeti őket, - mert az a szervezet a nemzetközi terrorizmus fő támogatója. Az Európai Unió? Esetleg az amerikai, a lengyel, vagy a magyar kormány?
Csak remélni tudjuk, hogy a magyar kormány nem vesz részt a szomszédos országok fegyveres felforgatásában. Mindezek azonban hazánk számára is rá kell mutassanak néhány szükségszerűségre: a magyar hatóságoknak kötelessége kivizsgálni a radikális atlantista ellenzék anyagi támogatásainak forrását és megfigyelés alatt tartani pénzmozgásaikat. Könnyen megtörténhet ugyanis, hogy valamelyik magán biztonsági cég az ukrán munka lezárultát követően megrendeléseket kap a hazai atlantista ellenzéktől. A kormánynak pedig kötelessége a felforgatást még csírájában elfojtani. A radikális atlantista ellenzéket el kell taposni, mielőtt még elég indokot kovácsolnak a nyílt felforgatásra Budapesten.


http://www.hidfo.net/2014/04/09/maganhadseregek-operalnak-ukrajnaban-magyar-megrendeleseik-vannak

Bajnaiék kezdik a felforgatást?

Bajnai Gordon és pórul járt cionliberális csapata vérig sértődött, mert 4 fővel nem fognak tudni frakciót alakítani a Parlamentben. Szóba került az ultraliberális Fodor Gábor neve is, de azt már Bajnaiék is túlzásnak érzik. A probléma ott van, hogy Bajnai az elért eredmények tükrében nem tud a nyugati gazdáihoz dörgölőzni klasszikus politikai támogatásért, mert nyilvánvalóvá vált, hogy demokratikus úton Bajnai és a hozzá csapódottak vállalhatatlanná váltak.
Hídfő.net | Bajnaiék kezdik a felforgatást?
Mi maradt hát nekik, leselejtezetteknek? A felforgatás és az erőszak. Ahhoz még adhatja az arcát, ha nem akar a csatornába kerülni. Bajnai kijelentette egy sajtótájékoztatón, hogy "...alapvetően a parlamenten kívüli eszközök használatával fogunk tovább politizálni..." Ez sok mindent jelenthet, de Bajnaiék számára a vég, hiszen cionista gazdáik kezében átkerültek az eldobható eszköz kategóriába.
A legvalószínűbb, hogy a nyugat hátrébb tolja a frontvonalat Lengyelország-Magyarország-Románia vonalra, mert Ukrajna végleg az oroszok kezére kerül. A fennmaradó csonka Ukrajna csak azért nem kerül felosztásra, mert erős történelmi vitatéma lenne az érintett országok között, ezért inkább a mindenkinek jó, semleges bábállam marad meg, kijevi központtal. A Bajnai-féle bábokat meg ki lehet küldeni majd a barikádokra, hogy aztán NATO-mesterlövészek célpontja lehessenek a megfelelő pillanatban.

http://www.hidfo.net/2014/04/09/bajnaiek-kezdik-felforgatast

Atlantista zsoldosok a Szabadság téren

Kedden mintegy 300 holokauszt túlélő és anarcho-atlantista szimpatizáns őrjöngött a Szabadság téren, önkívületi állapotukban a kordont is ledöntötték, ahogy arról beszámoltunk. Jelen pillanatban is tüntetők vannak a téren, tiltakozásul a szerintük "neonáci emlékmű" miatt.
Hídfő.net | Kordonbontó radikális atlantista bérencek. Kezdődik?Kordonbontó radikális atlantista bérencek. Kezdődik?
A körülbelül 30 főnyi "seregben" feltűnt Iványi Gábor, Magyar Fruzsina (aki magát zsidó létére Árpádházi leszármazottnak tartja), Bárdos Deák Ágnes, Suchmann Tamás és az elmaradhatatlan Szanyi Tibor is. Egy öreg liberális pogácsát osztogat, ezért néhány erősen ittas hajléktalan is emeli az amúgy is csapnivaló látványt. Hangos üvöltésekkel, unalomig ismételt, antináci rigmusokkal hangolják egymást. Néhány perce kamerás rendőrbusz érkezett a helyszínre és néhány rendőrt is látni. Beavatkozás részükről nem történt. A tegnap ledöntött kordont a munkások felállították, de a tüntetők azt ordítják újra ledöntik azt. Minden kétséget kizáróan elindult az atlantista agitáció a fennálló törvény és rend ellen.
Detki Kristóf





_________________________________________________
Gratulált Orbánnak a Mazsihisz

Az MTI-hez is eljuttatott, Heisler András elnök, Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató és Tordai Péter elnökhelyettes, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke által aláírt levélben úgy fogalmaztak: „engedje meg, hogy a magyarországi zsidóság, a zsidó közösség nevében őszintén gratuláljunk ahhoz, hogy […] a választók akaratából ismételten Ön alakíthatja meg Magyarország Kormányát”. A levélben annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a zsidóság félelem nélkül élhet, szabadon gyakorolhatja vallását és vallhatja meg ősei hitét Magyarországon. Mint írták: „hisszük, hogy Ön és kormányzata fellép majd az emberi egyenlőség eszméje mellett, fellép az antiszemitizmus, a rasszizmus, a xenofóbia minden formájával szemben, különös tekintettel a holokauszt 70. évfordulójának megemlékezéseire”. Reményüket fejezték ki, hogy „az évszázados hagyományoknak megfelelően” közjogi státusuk változatlan marad, és „a parlamentben nem hoznak a jövőben sem olyan döntést, amely megzavarná azt a harmonikus viszonyt, amely biztosította minden itt élő zsidónak az identitásválasztás szabadságát”. (MNO, részlet)
MI ÉRTJÜK  CSALÓ MEGFOGALMAZÁST
Az identitásválasztás annyit jelent magyarul, ha pénzt kell kizsarolni a kormánytól és az államtól, akkor zsidók vagyunk, de ha a történelmet kell lehazudni, akkor "magyarok" vagyunk...

NEKIK SZABAD KÖZTERÜLETEN ROMBOLNI

Láthattuk a tévében, hogy a gettósöpredék a megkezdett Szabadság-téri emlékmű építkezésének nekiesett és két napig rombolták, a bambán bámuló kirendelt  rendőrök szeme láttára. Így néz ki a narancsos jogállam. Ugyanis a rendőrség csak magyarok ellen intézkedhet (igazoltatással, gumibottal, viperával, vízágyúval, kardlappal és lőfegyverrel), zsidóbűnözők ellen semmit sem szabad tenniük. S ezt a gyalázatot a Jobbik sem teszi szóvá! Első képen a You Tubon egy erőszakos zsidóreklám. Ugyanakkor a YT kéretlen levélreklámban is zsidómocskot küldözget magáncímekre. Harmadik MH képen a lemondott Mazsihisz kápó, aki holotúlélőnek állítja be magát (amiről nincs fénykép), miközben egykori munkásőr fényképéről  elhíresült az internetes oldalakon. Végül a tábori rabbi, aki Orbánnak adja az ukázokat, a Kurucinfo címoldalán...

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/szabadon-rombolhatnak-zsid%C3%B3terrorist%C3%A1k


Kordont bontott a radikális atlantizmus


Baloldali radikális atlantista szervezetek együtt hajtottak végre utcai agressziót tegnap a Szabadság térre tervezett emlékmű ellen tiltakozva. Korábban a Mazsihisz és nemzetközi zsidó szervezetek kifejezték tiltakozásukat a német megszállási emlékmű megépítése ellen. Az Amerikai Népszava pedig - megépítése esetén - az emlékmű felrobbantására szólította fel a magyarországi "ellenállókat". Azt követően a Mazsihisz ultimátumot adott a magyar kormánynak és követelte az emlékmű építési munkálatainak leállítását.
Tegnap a verbális fenyegetéseket tettekre váltották. A radikális atlantisták előre be nem jelentett tüntetésre vonultak fel a tervezett emlékmű helyét övező kordonhoz, amit le is döntöttek. A hazai média nagy tettként hivatkozott a rendellenes fellépésre, amit - mint hangsúlyozták - "neves történészek", "ismert politikusok" szerveztek. A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció fellépése volt ez a kordonbontás, amin az Együtt-PM politikusai is részt vettek.
A radikális atlantisták erőszakkal ledöntötték a kordont, majd bevonultak a tervezett emlékmű számára kijelölt helyre és "kaddist" mondtak. A fővonalú média több sajtóorgánumában fel sem merült, hogy a magyar olvasók többsége nem tudja, mi az a kaddis, - hiszen számukra ez olyan egyértelmű, bensőséges jelentőséggel bír, hogy fel sem merült az idegen kulturális elem értelmezésének szükségessége. Más médiaorgánumok hozzáfűztek egy rövid magyarázatot, miszerint a zsidó vallás szerinti "Isten dicsőítését szolgáló imát" mondtak a térre bevonulók. Tekintve a szervezők céljait, ezt inkább átoknak kell tekintenünk.
Történelemhamisítás, szellemi kútmérgezés: valójában ez a megmozdulás céljainak rövid, tömör összefoglalása
A megmozdulás szervezői azt kifogásolják a tervezett emlékműben, hogy az "felmenti a magyar lakosságot a holokauszt miatti felelősség terhe alól". Bár 70 év telt el a második világháború és az általuk napi rendszerességgel emlegetett események óta, a szervezők követelik a magyar lakosság kollektív megbélyegzését, követelik, hogy minden magyar fiatalba bele legyen sulykolva az alaptalan bűntudat, amire hivatkozva ők, mint a sajnálat tárgya, a többségi társadalom által is elfogadott további kárpótlásokban részesülhetnek.
Feltehetőleg ez a megmozdulás nem az első eset. Újabb és újabb megmozdulásokra számíthatunk, egészen addig, míg a kormány fel nem lép a szervezőkkel szemben. Ha ez a fellépés megtörténik, akkor következik a diktatúrát kiáltás és a kormányellenes szervezkedés kiterjesztése. Még meg sem alakult az új magyar kormány, Magyarországnak máris egy nyugati felforgatási kísérlet előkészületeivel kell szembenéznie.

http://www.hidfo.net/2014/04/09/kordont-bontott-radikalis-atlantizmus

Segitség Luhanszknak-Zaporizzsjából

A luhanszki SZBU épületét elfoglalók erősitést kaptak Zaporizzsjából. Kozákok érkeztek, és furcsa zászlójuk azonnal fölkeltette a figyelmet. A mintegy hatvanfős csoport mindjárt sátrat is vert az elfoglalt épülettel szemben lévő parkban, és kitűzték a fehér-sárga-fekete trikoloros zászlajukat.
Странный триколор запорожцев сразу привлек к себе внимание. Фото автора.
A Délkelet-Ukrajna Hadserege nevű csoport már harmadik napja tartja elfoglalva Luganszban a Biztonsági Szolgálat (SZBU) épületét. Az éjszaka folyamán egy újabb barikádot emeltek gumiabroncsokból, benzinnel gondosan lelocsolgatva, és igy készülnek egy várható rendőrrohamra.
Az ő megsegitésükre érkezett zaporizzsjai kozákok egyikét kérdezte a Komszomolszkaja Pravda tudósitója:
-Honnan érkeztetek fiúk?
Én Rovenekből (Luhanszk-régió) jöttem, válaszolta a koordinátor. A többiek Zaporizzsjából-és eltűnt a sátorban.
Közben az összegyűlt tömegben olyan hir tejedt el, hogy a Jobb Szektor mintegy ezer fős falkája rendőrruhába bújtatva a városba tart. Egy másik pletyka arról szólt, hogy ugyanez az ezer fős banditasereglet az este megérkezett a repülőtérre, de a rendőrség visszaküldte őket Kijevbe.
Az újfasisztáktól származó információk szerint most Luhaszkban az SZBU főnöke Valentyin Nalivajcsenko személyesen irányitja a terroristák elleni harcot.
A Komszomolszkaja Pravda értesülései szerint az oroszbarát aktivisták a luhanszki SZBU-székház vasárnapi elfoglalásakor mintegy 500 lőfegyvert zsákmányoltak. Kalasnyikovokat, revolvereket, és mesterlövész puskákat.
(Forrás: http://kp.ua)

Leszakadnak Ukrajnáról a lengyel területek is

Lvovban (Lviv, nyugat-Ukrajna) is nagyobb méreteket öltött az elégedetlenség a puccsal hatalomra juttatott kijevi kormánnyal szemben. A városban tüntetők megrohamozták és elfoglalták a területi ügyészség épületét, valamint követelték a kijevi kormány által kinevezett ügyész lemondását. A rendőrséget felkészületlenül érte a tüntetők rohama, amit így nem tudtak megállítani.
Pontosan egy éve még Jacenyuk szónokolt a Lvivben tüntetőknek, szította a nemzetiségi konfliktust
A város lakossága ellenzi Vlagyimir Gural kinevezését, akinek nyilvános fellépését már korábban is megakadályozták. Lviv azokhoz a - háború után Lengyelországtól elcsatolt - területekhez tartozik, melyekre Lengyelország jelenleg is igényt tart. Miközben Kelet-Ukrajnában az orosz többségű területek függetlenednek, nyugaton a lakosság szintén elutasítja a puccsal hatalomra juttatott kormányt, és lehetőséget lát az anyaországhoz csatlakozáshoz. Mivel az ukrán-lengyel határ mentén máig vannak olyan területek, melyek lengyel többségűek, erre minden reális alapjuk meg is van.
Hídfő.net | Ukranja felosztása
A kijevi atlantista kormány nem tudja kiterjeszteni hatalmát az államigazgatási épületeken kívülre. Kelet-Ukrajnában amerikai csapatokkal lépnek fel az orosz tüntetők ellen, eközben a kormány nincs felkészülve arra, hogy az ország összes megyéjében leverje a kibontakozó felkeléseket. Vajon Lviv lesz a következő, aki népszavazást tart a függetlenedésről, vagy Donyeck hamarabb éri el az anyaországhoz visszacsatolást?
Lengyelország még a Janukovics-rezsim működése idején bejelentette, hogy aktívabban fog fellépni az Ukrajnában élő lengyel kisebbség érdekeinek képviseletéért. A lengyel kormány aktívan részt vett a legitim ukrán kormány eltávolításában. Könnyen lehet, hogy a közeljövőben Ukrajna egyes nyugati vidékei is leszakadnak, - a kijevi kormány nem rendelkezik elég erővel ahhoz, hogy ezt megakadályozza.


http://www.hidfo.net/2014/04/09/leszakadnak-ukrajnarol-lengyel-teruletek

Bukik-e a Fidesz?


Az alábbi jegyzetet a FaceBook-on kaptuk a képpel együtt: "Elbukta a FIDESZ a 2014-es választásokat. Egyetlen egy jelöltjük sem indulhat a választási törvény szerint, mivel az ajánlóíveik másolásra kerültek, hogy a kis pártokhoz eljussanak - közvetítőkön keresztül, üzleti alapon -, hogy át tudják másolni az adatokat a jelöltjeik részére, hogy szükséges számú jelöltet tudjanak állítani az állami támogatások megszerzéséhez.
 

Az alábbi aláírásgyűjtő ajánlóívet, mint bizonyítékot a nálunk tárolt teljes FIDESZ listából (106 választó kerület) anonimizáltan emeltük ki. A teljes anyagot, mint bizonyítékot megküldtük mind az NVB, mind pedig a hatóságok, valamint a sajtó részére.
A választások törvényes megtartására a fentiek okán már nincs mód. Jelenleg a nagypolitikában illetve a hatóságoknál válságstábok keresik a megoldást az őket irányító oligarcha érdekében.
Az ügyet egyre nehezebb eltussolniuk, ugyan vannak kétségbeesett próbálkozások, igyekeznek lokalizáltan kezelni a helyzetet, ezért láthatjátok, hogy a médiában egyes választókörzetek külön-külön jelentenek be visszaéléseket, illetve tesznek feljelentéseket.
A felderítők mennek hosszú éjjen át...
Az Apostoli Magyar Királyság Nemzetbiztonsági Szakszolgálatának emberei már korábban beépültek a köztársaság titkosszolgálati és rendvédelmi szerveibe. Az így szerzett információk tették lehetővé, hogy tudomást szerezzünk előre a készülő választási csalásról, valamint nemzetközi segítséget is kaptunk az uniós és más titkosszolgálatoktól annak érdekében, hogy le tudjuk leplezni ezt a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény-sorozatot. A TEMPO Párt a választáson történő elindulásával be tudott épülni a hálózatba, megszerezve a bizonyítékokat az illegitim köztársaság végső megszüntetésének érdekében. 2014. március 2-án este értük tetten az egyik ajánlóív-hamisító társaságot Budán a Hunyadi János utca 9. szám alatt "működő" Gong Kávézóban, mely alapján jelentettük be kifogásunkat az NVB-hez, melyet törvénysértő módon a bizonyítékok ellenére elutasítottak - az NVB egyik vezetője személyesen arról tájékoztatott bennünket, hogy a feljelentési köztelezettségüknek sem tettek elege t -. A kifogás másolatban intézkedés végett annak feljelents tartalma miatt megküldésre került a rendvédelmi szervekhez. A választási csalásról a világ összes fontosabb országának kormánya már értesült.
Külön köszönjük mindenkinek, aki a fenti operatív akcióban részt vett, legyen az képviselőjelölt, aktivista vagy titkosszolgálati munkatárs, akik egyre nagyobb számban győzik meg egymást a törvényes rend helyreállításának szükségességéről a valódi Magyar Állam, az Apostoli Magyar Királyság teljes térnyerése érdekében."

Forrás: Emberiseg.hu, Google - BeregiHírek

Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled

Mi vár azokra, akik nem a Fideszre szavaztak? Avagy: hány millió magyar miniszterelnöke lesz Orbán Viktor? Részlet a kormánypárt debreceni kampányzárójáról. Kóczián Rudolf versét előadja Dánielfy Zsolt, a debreceni Csokonai Színház színésze, debreceni önkormányzati képviselő (Fidesz), a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje (2014 március 15-én vette át Balog Zoltán minisztertől) + a vers után: emlékeztető - Kubatov Gábor, a Fidesz országos párt-igazgatójának 2010-ben kiszivárgó titkos felvétele. (Pacsirta Rádió)

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=o16QwTdMUdo

Mikola István Beszéd a Fidesz kongresszuson, 2006. március 19.

"Mert ha négy évre nyerni tudunk, és utána, mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának - 20 évre minden eldőlne ebben az országban.
Még erről:
   Két összeillő ember - Fidesz-kongresszus
   A Fidesz most éri utol a 2006-ban előreszaladt Mikolát

A Majdan “eredménye”

Súlyos növekedési áldozatokkal járhat rövid távon – az idén például valószínűleg egész éves recessziót okoz – a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által Ukrajna számára összeállított pénzügyi segélycsomag feltételrendszere – jósolták előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
A Capital Economics közgazdászainak helyzetértékelése szerint az IMF-csomag enyhítette az azonnali ukrán fizetésimérleg-válság és az államcsőd kockázatát, a feltételrendszerben előírt kiigazítások nagy része azonban a magánszektorbeli fogyasztást terheli.
A ház számításai szerint az áttérés a rugalmas árfolyamrendszerre, a már bejelentett adóemelések, a háztartási földgázárak májustól esedékes 50 százalékos emelése, a hrivnya eddigi 30 százalékos árfolyamgyengülése a dollárhoz képest – és a Capital Economics által várt további 10 százalékos gyengülés – együtt az idén 15 százalékos éves szintű inflációt is okozhat a tavaly mért 0,3 százalékos egész éves defláció után. Ha a nominálbér-emelkedés a jelenlegi 5 százalékos ütemben folytatódik, akkor ebben az inflációs környezetben az idén 10 százalékos reálbérzuhanás várható, és a szoros korreláció miatt a fogyasztási kiadások is valószínűleg hasonló ütemben esnének a cég elemzői szerint.
A Capital Economics szakértőinek becslése szerint a hrivnya általuk várt idei gyengülése az import drágulása miatt – változatlan globális energiahordozó-árakat feltételezve – 60 százalékkal emelheti az üzemanyagok kiskereskedelmi árát Ukrajnában, emellett növeli a teljes magánszektorbeli adósságállomány 35 százalékát kitevő devizaalapú hitelek adósságszolgálati költségeit is.
Mindezzel szemben áll a hrivnya gyengülése nyomán javuló külső versenyképesség, és az IMF-segítség nyomán esetleg erősödő befektetői bizalom, ami fellendítheti a beruházásokat. Valószínűtlen azonban, hogy ezek a tényezők elejét vehetik az ukrán gazdaság idei recessziójának. A Capital Economics elemzői mindezt egybevetve egyelőre 3 százalékos idei GDP-visszaesést jósolnak az ukrán gazdaságban.
Más nagy londoni házak még borúlátóbb előrejelzéseket tartanak érvényben az ukrán gazdaság várható teljesítményére.
A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének közgazdászai a minap lefelé módosították eddig is súlyos idei recesszióval számoló prognózisukat, és most már 5,7 százalékos GDP-visszaesést várnak Ukrajnában 2014 egészében. A cég korábbi előrejelzésében 3,2 százalékos idei GDP-mínusz szerepelt. Ráadásul a ház jövőre is további 1,1 százalékos visszaesést valószínűsít.
A JP Morgan elemzői a negatív felülvizsgálatot azzal indokolták, hogy kockázati forgatókönyveik közül több is valóra vált, de tényező az előrejelzés rontásában az IMF-egyezségben szereplő gázáremelés is.
(vg.hu )
Bal-Rad komm : Hogy könnyebb legyen megérteni: Egy héttel ezelőtt egy ukrán átlagfizetés netto 60 000 forintot ért. (2800 Hrivnya)
Egy liter benzin volt 13 Hrivnya. (Kb. 286 ft.)
Az IMF “segélycsomagjának” az ára 10%-os reálbércsökkenést fog (minimum) “eredményezni. Azaz várhatóan a 2800 Hrivnyából lesz 2500.
A benzin ára viszont “picikét” emelkedni fog. 20 Hrivnyára (440 forintra) fog felemelkedni. + a folyamatos leértékelés “eredményei” még hozzáadódnak majd!
És ez az élet minden terén igy fog működni.
Beindulnak Ukrajnában a banki ingatlanelzabrálások. Iszonyatosan meg fog ugrani a munkanélküliség. Sok szociális juttatás MÁR MEGSZŰNT!
Igen ám! Csakhogy rengeteg fegyver a Majdan “áldásos mellékhatásaként” a lakossághoz került, akik a nehezebb időkre gondolva, mindenféle behizelgő felhivás ellenére sem hajlandóak azokat beszolgáltatni!
Abban pedig senki nem kételkedik Ukrajnában, hogy AZOK A NEHEZEBB IDŐK beköszöntöttek! (Ellentétben a Krim-félszigeten bekövetkezett örömteli változásokkal.) Mai ungvári értesüléseink szerint Kárpátaljáról tömegesen vándorolnak az arra jogosultak Oroszországba! A Bal-Rad-ot arról informálta hirforrásunk, hogy ugrásszerűen megnőtt a “kereslet” az orosz állampolgárság megszerzéséhez szükséges felmenői igazolások iránt! Információink szerint “lábra kapott” a MONDJ NEMET AZ EURÓPAI UNIÓRA MOZGALOM. Beszámolók szerint Kárpátalját a kijevi hunta “veszélyes” területté nyilvánitotta, és fokozottan figyeli a régió minden rezdülését. (A Bal-Rad “delegációjának” egy héttel ezelőtti ukrajnai útja során Alsókapunál-Vereckei-hágó-lévő rendőri ellenőrző pontnál már “várták” a rendőrök az autót. Az okmányok ellenőrzését követően MAGYARUL közölték a rendőrök, hogy nem követtünk el semmiféle szabálysértést-DE JOBB LENNE HA ÖNÖK ELKERÜLNÉK UKRAJNÁT A JÖVŐBEN!
Beregsurányban pedig a MAGYAR OLDALON ELKÉRTÉK AZ ÚTLEVELEINKET! És “lehúzták” a számitógépen! Soha ilyen még nem történt!

Meddig és mennyit esnek még az árak a hazai ingatlanpiacon?

"Nemrég azt a kérdést tettük fel olvasóinknak, hogy meddig csökkennek még az ingatlanárak. A legtöbb szavazat arra érkezett, hogy még évekig esni fognak. A válaszadók 31 százaléka vélekedett így. A következő csoport az volt, mely már csak stagnálásra számít az elkövetkező időszakban, ők 25 százalékát tették ki a válaszolóknak - írja az Ingatlan.com. Mi megkérdeztünk néhány ingatlanközvetítőt, hogy ők hogyan látják a helyzetet.
Nándorfi Miklós, a Kétszázalék Kft. ügyvezetője azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a téli-tavaszi „csend” után, egy jelentős kb. 10-15 %-os ingatlan áresés következett be, tehát egyenlőre még csak stagnálásról sem beszélhetünk. A mostani áresésnek több oka van. A kormány egyértelművé ette, hogy nem minden áron, és nem a rendesen fizetők kárára szeretne mentőövet dobni a nehéz helyzetben lévőknek. A lehetőségek között van rossz és rosszabb, de általánosságban elmondható, hogy inkább időt adnak az adósságcsapdába került ügyfeleknek – mondta. Vagyis továbbra is lassú lecsúszás érzékelhető minden ingatlanpiaci szegmensben, amit az ország gazdasága és a polgárok szegénysége a jövőben is fog "generálni".
Budapesti új építésű ingatlanok - azok a fejlesztők, akik projekthitellel építettek nagy lakásszámú társasházakat, modern-kori lakótelepet, nehéz helyzetben vannak, szorítja őket a megemelkedett törlesztőrészlet és csekély érdeklődés. Itt nem ritkán a bank diktálja az árakat, szűk a mozgástér így előfordul az építtetők „bedőlése”. Azok a tőkeerős fejlesztők, akik kisebb lakásszámú társasházakat építenek és saját erőből finanszírozzák az építkezést, sokkal rugalmasabban tudnak reagálni a megváltozott piaci környezetre. Az ő esetükben elmondható, hogy még mindig a tervezőasztalról elkelnek az ingatlanok, igaz áresés itt is tapasztalható. A nagyobb lakásszámmal rendelkező lakóparkoknál folyamatos akciókkal igyekeznek megfogni a vevőket. Itt nem ritka a 15-20 százalékos időszakos akciós leárazás, nyílt nappal összekötve, vagy a meglévő új lakások kedvező bérleti konstrukciói. Pár fejlesztő nem is igyekszik mindenáron, azonnal eladni az ingatlant, ezeket kedvező bérleti konstrukcióval kiadják. Esetleges vásárlási szándék esetén pedig a bérleti díj nagy részét beszámítják a vételárba. Így tudnak segíteni azokon, akik valamilyen ok miatt, (KHR lista, új munkahely, stb.) esetleg csak fél-egy év múlva lesznek hitelképesek.
Budapesti használt lakások - most is elmondható, hogy a kurrens területen lévő ingatlanok csekély árcsökkentéssel eladhatók, a 4 szobás 100-140 nm-es lakásokból hiány van. Nehéz helyzetben vannak azonban az 1900-as évek elején épített bérházak lakásainak tulajdonosai. Itt a ház külső és belsőállapota gyakran már riasztó. Hiába a teljesen felújított lakás, egy lerobbant külső környezet, magas házközponti fűtés és közös költség 20-30 százalékos árcsökkenést is eredményezhet. A pesti oldalon a VI., VII., IX. kerületekben a kétszobás, 50-60 nm-es lakások eladási ára 9-11 millió forint körül mozog (160-180 ezer Ft/nm ár), de az irodában láttak 101 nm-es, egyedi fűtésű, utcai, téglaépítésű lakást 11 millió forintért elkelni (110 ezer forintos négyzetméterár). A budai oldalon 25 millió forintos irányárra 18 millió forintos ajánlati ár is a 210 ezer forint/nm ajánlati árat takarja, ami jelenleg megfelel a 80 négyzetméter feletti, felújítandó lakások 10-15 százalékos árcsökkenésének. Szintén ebbe a kategóriába sorolhatók, az 1970-es években épült „szocreál” budai társasházi lakások. Ezek általában kétszobás 50-60 négyzetméteres egységek. Itt már keresett a panorámás lakás, előny az erkély és garázs. Viszont az épület jellege nem kedvelt, így a budai oldalon a 22-25 millió forintos irányárakra nem ritkán 17-18 millió forintos ajánlati árak születnek. Olykor a 70 nm körüli, háromszobás lakások sem kelnek el 24 millió forintnál többért, még felújított állapotban sem. A panellakások ára még hektikusabb. A XI. kerület még tartja a 140-160 ezer forintos négyzetméterárakat, de a III. kerületben szintén közelítünk a 110 ezer Ft/nm eladási árhoz, amíg a pesti oldalon, a XV. kerületben, már 100.000 Ft/m2 alá estek a kínálati árak is. A felkapottabb budai helyeken a 400.000 Ft/nm ár már a múlté, a Gellérthegyen sem ritka a 260-350 ezer forintos eladási ár, de a rózsadombon is már csak 350 ezer forint körüli négyzetméterárakon kelnek el a lakások.
Összefoglalva elmondható, hogy nyárra, a januári árakhoz képest, a nagyobb téli-tavaszi csend után, 10-15 százalékos árcsökkenés történt a lakáspiacon és ez a tendencia a nyári-őszi időszakban valószínű folytatódni fog, részben a lakásárverések induló időszaka, részben a külső környezet negatív hatásai miatt. Egyrészt a kategóriát váltók mozgatják a piacot az elemzők szerint, mert amit elveszít az egyik oldalon, azt megnyeri vásárláskor, hiszen egy kisebb hitel felvételével már egy kategóriával feljebb tud lépni, illetve egy nagyobb lakásból kisebb lakásba költözés esetén, az eladó kezében maradó különbözet az anyagi biztonságát garantálja. Másrészt újra megjelentek a befektetési célú vásárlók, ők kiadás esetén 10 éves megtérülési időszakkal számolnak, és ehhez mérik a vételi ajánlataikat is. Szerintünk ez is panama!
Gölöncsér Miklós

Helikopteres deszant, és teherszállítás a várpalotai gyakorlótéren

2014. április 7-én légideszant tevékenységet hajtott végre a Holland Királyi Hadsereg 11-es Légimozgékonyságú Dandárja a Várpalota Challenge 2014 elnevezésű nemzetközi gyakorlat keretében a várpalotai gyakorlótéren. A délelőtt folyamán AH-64D Apache és CH-47D Chinook típusú helikopterek bevetésével gyakorlatoztak a hazánkba érkező holland katonai erők Várpalota környékén. Az esemény bárki számára szemet szúrhatott, hiszen még a belvárosban is jól láthatóak voltak a több száz méter magasan forgolódó, repkedő modern amerikai gyártmányú harcihelikopterek.
A gyakorlat fő mozzanatai mégsem itt történtek, hanem a Csórhoz közelebb eső honvédségi lő és gyakorlótér területén. Itt harcihelikopterekkel támogatott kiképzési mozzanat zajlott le több fázisban, melynek főszereplői két Chinook helikopter és mintegy 150 fő holland katona volt. A helikopterekkel, kijelölt területre jutattak ki gyalogos katonákat, valamint a helikopter aljára szerelt külső függesztményként terepjáró gépkocsikat és azok vontatott utánfutóit több körben is.
A körülbelül harminc méter hosszú és 12 tonna szerkezeti tömegű helikopter akár majd 13 tonnát képes külső teherként szinte bárhová eljuttatni átlagosan 250 kilométeres távolságba, viszonylag gyorsan, hiszen maximális végsebessége 315 km/h. A szállítóhelikopterek feladatait rendszerint harcihelikopterek biztosítják, melyek feladata a leszállási terület felderítése, biztosítása, majd a deszant kirakása során a további folyamatos légtérbiztosítás. Az AH-64D Apache egy erre a feladatra is kiválóan alkalmazható kifejezetten harcihelikopter, melyet sokféle műveleti feladatra lehet bevetni még, a fedélzetre rögzíthető különböző fegyvereknek köszönhetően. Gépágyú, irányított és nem irányított rakéták, speciális 21. századi technológiával készült infravörös és hőkamerák, sisakra szerelt célzókészülék, éjjel nappal és bármilyen időjárási körülmények közötti bevethetősége teszi napjaink egyik legjobb és legismertebb vasmadarává. A Várpalota Challenge 2014 gyakorlat most érkezett egyébként második szakaszához, mely azt is jelenti, hogy a térségben, Pápától Várpalotáig számíthatnak a helyi lakosok megnövekedett légi forgalomra és zajhatásra, nappal és éjszaka egyaránt.
Az április 22-ig tartó időszakban a Holland Légierő és az Amerikai Egyesült Államok Hadseregének Európai Parancsnoksága alárendeltségébe tartozó szintén Magyarországon gyakorlatozó 12. Helikopter dandár légi járművei zavarhatják meg a szokásos hétköznapok és hétvégék rendjét, nyugalmát. A Magyar Honvédség arra kéri a térségben lakókat, hogy fogadják megértéssel a fokozódó katonai jelenlétet, mert ez a magyar katonák számára is kiemelkedően fontos, erősíti a holland-magyar kapcsolatokat a NATO-n belül, valamint kiváló lehetőséget biztosít a NATO-erők Befogadó Nemzeti Támogatásával kapcsolatos feladatrendszer begyakorlására.

Balogh Ákos


Vajon mire készülnek szerintetek a NATO-erők, itt majdnem az "orosz határmezsgyén"?

Aggasztó méreteket ölt a magyarok kivándorlása

Az elérhető adatok szerint az elmúlt négy évben ugrásszerűen növekedett a külföldre költöző és ott munkát vállaló magyar állampolgárok száma.
Ez nem csupán a hazai népességfogyáshoz járul hozzá, de számos területen krónikus szakemberhiányhoz vezet, ami viszont a gazdaság fejlődésére is hosszútávú hatással lehet.
A médiában a fiatal orvosok és az egészségügyi szakdolgozók tömeges elvándorlásának veszélyeiről szólnak főként a hírek, jóval kevesebb szó esik arról, hogy az utóbbi két évben más területeken is a korábbiakhoz képest példátlan mértékben megugrott a külföldön megélhetést kereső honfitársaink száma. Ez vélhetően az információ-hiánnyal is magyarázható: elképesztő, de nálunk egyszerűen nincs megbízható statisztika arról, hányan hagyják el az országot és mennyien jönnek vissza. A hivatalos adatok csupán néhány százas /!/ mozgást rögzítenek, miközben a valós számok ennél több nagyságrenddel nagyobbak, a terjedő szóbeszéd pedig egyenesen drámai méretű elvándorlást emleget.
Teljes körű, korrekt információk gyűjtése gyakorlatilag megoldhatatlan feladat, mivel hazai források híján a célországok elérhető bevándorlási és munkavállalási nyilvántartásaira kell szorítkoznunk, és azok sem feltétlenül megbízhatóak. Arra viszont elegendőek, hogy a trendeket lássuk és a szakértők az adathiányos területekre is elfogadható becsléseket készíthessenek. Ha ezeket végigtekintjük, a problémák ellenére nagyjából világos képet kaphatunk az elmúlt évek emigrációs folyamatairól. A fentiek alapján kirajzolódó helyzet sajnos nem a legkedvezőbb: az országot tartósan elhagyók száma az elmúlt két évben drasztikusan megnőtt. Az első számú célország Németország, az ott újonnan letelepedő magyarok száma egy év alatt másfélszeresére. A németekéhez hasonlóan alapos statisztikát vezetnek az osztrákok is, főként a munkavállalásról. A kép is lényegében ugyanolyan: a kint dolgozó honfitársaink száma ugrásszerűen nő. Ennek oka részben a nem túl régi munkaerő-piaci nyitás, ezzel együtt a magyarok száma nagyobb mértékben emelkedett, mint az összes többi térségbeli országból érkezetteké összesen! A régóta nyitott piacú országokban szintén hasonlóak a trendek: Nagy-Britanniában sok ezer magyar jelentkezik folyamatosan munkára. A trendeket elemezve szembeötlő, hogy a 2010-et megelőző években nem volt jelentős növekedés, inkább hullámzás a kivándorlási kedvben, azóta azonban mindenhol kiugró a változás. A jelek a jövőre nézve is borúsak: a TÁRKI felmérése szerint a lakosság ötöde szeretné elhagyni hazánkat, ilyenre korábban nem volt példa. Különösen aggasztó, hogy a fiatalok körében a kutatás szerint 50 százalékos ez az arány, az ő esetükben vélhetően a jobb nyelvtudás is motiváció. Az idén szakértők szerint hatalmas mértékben nőtt a külföldön tanulni kívánók száma is: a hazai felsőoktatási intézményekbe 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek, közülük nagyon sokan az itteni keretszám csökkentés és a magas tandíjak miatt inkább máshova felvételiznek. Aki pedig külföldön tanul, nagyobb eséllyel fog eleve kint munkát keresni.
A kivándorlási kedv hirtelen növekedésének okairól érdemes lenne átfogó szakértői elemzést készíteni a lehető legszélesebb adatmerítéssel. Erre egy cikkben nem vállalkozhatunk, de a rendelkezésre álló anyagok alapján a fő motivációk nyilvánvalóak. A magyarok hagyományosan nem mobilisak, ebben nemzeti sajátosságaink, nyelvünk stb. játszanak szerepet. A külföldi munkavállalás, a kitelepülés az uniós csatlakozás, a határok megszűnése ellenére nem öltött komoly méreteket, és főként egyes szakterületeken volt csak jellemző. Az elmúlt két évben a trend megváltozásában a hazai válság, a közhangulat romlása, a munkanélküliség emelkedése, a bizonytalanság és perspektívátlanság játszik kulcsszerepet. Jellemzővé vált, főleg a fiatalok körében, hogy aki teheti, külföldön, elsősorban Nyugat-Európában vállal munkát a biztosabb megélhetésért, a jobb fizetésért és a karrier-lehetőségért. (...és nem kalandvágyból megy egy, mint ahogyan azt likudviktor mondta... - írja az Elmenekültünk Magyarországról blogja.) A Fidesz-kormány ténykedése nagyban hozzájárul ehhez a folyamathoz. Az elhibázott gazdaságpolitika következményei, a megszorítások, távolodásunk a fejlett országoktól aligha javítja a perspektívákat. Tömegessé vált a kiszolgáltatottság és kilátástalanság érzése, amelyen a liberális és filoszemita kormányzat nemzeti köntösbe burkolt szólamai sem tudnak segíteni. A sikerpropagandával éles ellentétben állnak nem csupán a makrogazdasági adatok, de az országot elhagyók megugró száma is. Hiú ábránd, hogy majd a szomszédos országokból bevándorlók ellensúlyozzák a népességcsökkenést, ahogy azt Orbán Viktor korábban vizionálta. A tények azt mutatják, hogy nem vagyunk vonzó célország: míg a kivándorlás megugrott, a nálunk letelepedni szándékozók száma 2008 óta lényegében alig változott. De ugyan miért is jönne hozzánk egy erdélyi vagy felvidéki magyar, amikor odahaza már jobbak a megélhetési esélyei, mint nálunk?

Hírfigyelő Szolgálat - jövőnk.info



Az ezredforduló óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy végleges letelepedést tervező magyar fiatalok aránya, mintegy harmaduk nem, vagy nem kizárólag Magyarországon képzeli el a jövőjét – derül ki a KSH Népességtudományi Kutatóintézetnek (NKI) a Tárki kutatásából.
A felmérés szerint fiatalok több mint tizede komolyan tervezi, hogy külföldön dolgozzon vagy éljen. Hozzátették: 2001-ben a 18-39 évesek 22 százaléka tervezett külföldi munkavállalást vagy letelepedést, 2005-ben ez az érték már elérte a 34 százalékot.

A hosszú távú – legalább néhány évig tartó – munkavállalási szándékkal bírók aránya a 2010-es 16 százalékot követően 2012-re több mint kétszeresére növekedett, majd 2013-ra 23 százalékra csökkent – állapították meg. Megjegyezték: a kivándorlást tervezők aránya 2005 és 2012 között folyamatosan emelkedő tendenciát mutatott, és csak 2013-ra következett be csökkenés. A 39 évnél idősebbek 4 százalékának volt 2001 és 2006 között migrációs terve, 2007 után ez az érték 7 százalék körül rögzült.
Míg az idősebbeknél mindhárom migrációs típus esetében Ausztria áll az első, Németország a második, Nagy-Britannia pedig a harmadik helyen, addig a fiatalok rövid távú munkavállalási terveiben elsősorban Ausztria és Németország szerepel, több évre szóló külföldi munka, illetve kivándorlás tervezése esetén pedig Németország és Nagy-Britannia a két legfontosabb célország. A kivándorlási célpontok harmadik helyén az Egyesült Államok és Ausztria osztozik – ismertették.
Az NKI 2013-as kutatásának – melynek adatgyűjtését a Tárki végezte – eredményei rámutatnak: a munkavállalás mellett a tanulási terveket is hozzászámolva 2013-ban a rövid távú migrációt tervezők aránya 27 százalék, a hosszú távú migrációt tervezőké pedig 28 százalék volt a 18-39 évesek körében, szemben a csak munkavállalást tervezők 25, illetve 23 százalékával.
A kutatás eredményei arra is rávilágítanak, hogy a migrációt tervezők csupán egy része tekinthető igazán komolyan tervezőnek. Ha azokat soroljuk ide, akik saját bevallásuk szerint komolyan gondolkodnak a migráción vagy már meghozták a döntést, illetve egy-két éven belül terveznek külföldre menni, valamint tervük megvalósítását nagyon valószínűnek vagy egészen biztosnak vélik, akkor a 18-39 évesek tizede tervez komolyan rövid távú és hosszú távú migrációt, míg a kivándorlást komolyan tervezők aránya 3 százalék.
A magyarországi népesség csaknem harmadát kitevő 18-39 éves korosztály több mint egytizede nem csupán tervezi a migrációt, de úgy véli, hogy egy-két éven belül biztosan vagy nagy valószínűséggel meg is valósítja ez irányú tervét – fűzték hozzá.
(MTI)

India, mint globális azonosító és készpénznélküli tesztüzem

Írisztérkép rögzítés, Aadhaar adatbázis, Merta, Rajasthan.  - Photo credit: Mansi Thapliyal
Írisztérkép rögzítés, Aadhaar adatbázis, Merta, Rajasthan. – Photo credit: Mansi Thapliyal
Az elmúlt évek során számos cikket tettünk közzé a készülő készpénznélküli társadalomról és a körénk épülő technológiai ketrecről. Arról is írtunk, hogyan próbál egyre több kormány a világon állandó hozzáférést szerezni állampolgárai biometrikus azonosítóihoz.
Bár egyre többen felismerik az ilyen rendszerekben rejlő veszélyeket, a legtöbben nem hajlandók elhinni, hogy a kormány képes lenne, vagy egyáltalán akarna olyan rendszert létrehozni, ami az emberek folyamatos megfigyelését szolgálja saját biológiai információik segítségével. Megint mások nem tudják elképzelni, hogy a technológiai óriáscégek által rájuk zúdított eszközök létrehozásának saját szórakoztatásukon kívül más célja is lehet.
Az Indiában jelenleg folyó események jó figyelmeztetésül szolgálhatnak arra nézve, hogy mi vár a fejlett országokra.
Aki esetleg nem követte nyomon az ezzel kapcsolatos eseményeket, az indiai kormány programjának célja, hogy az ország teljes lakosságát, 1,2 milliárd embert, olyan személyi igazolvánnyal lássanak el, ami ujjlenyomatukat, írisztérképüket és természetesen fényképüket is tartalmazza.
A program népszerűsítői szerint az azonosító legfőbb előnye, hogy segítségével a legszegényebbek is nyithatnak majd bankszámlát, ami valljuk meg legtöbbjük számára nem sokat jelent, hiszen ételre is alig futja nekik, nemhogy megtakarításra vagy befektetésekre.
Eddig hozzávetőleg 400 millió indiai számára adtak ki személyazonosítót, és a kormány célkitűzései szerint a következő két év során további 200 millióval szeretnék növelni az adatbázist.
Vajon mi az igazi célja ennek a programnak? Lehetséges, hogy Indiát amolyan kísérleti terepnek használja a globális elit? Végtére is, ha Indiában, ahol egyeseknek nemhogy bankszámlája, de még születési anyakönyvi kivonata sincs, sőt, azt is csak hozzávetőleg tudja, hogy mikor született, képesek egy ilyen rendszert bevezetni és működtetni, akkor erre bárhol képesek.
AmfgAY3e8ZTee6ys3yT0JDZW8bXYlogX2pOPcYbZR0NY-GTCHj9rkOdO5PFJOpXRehwkpRwlk6e8aw4BHEk0vpjVXlPQ13Fy7tf_jOL1M-peRMs3LJ5YhQz-ly3Tdt9F Akár mi is legyen legfőbb motivációjuk ebben az esetben, a hatóságok egyértelműen nem elégedettek az eredményekkel, mert egyre újabb ösztönzésekkel állnak elő.
Egy indiai barátunk mesélte néhány napja, hogy miután a bankszámlanyitás lehetősége nem elég csábító a szegényebb rétegeknek, a legújabb intézkedés értelmében az azonosítóval nem rendelkezők háromszoros árat fizetnek a gázszolgáltatásért, azokhoz képest, akik már rendelkeznek vele.
Természetesen ezeket az ösztönzéseket általában pozitív formában tálalják, tehát nem büntetésként, hanem a programban résztvevő, engedelmes állampolgárok jutalmazásaként, akik így lám nem szenvedik el az infláció hatásait, hanem továbbra is a korábbi alacsony áron kaphatják a gázt.
Persze azért a bankok sem ülnek tétlenül. A HSBC bank például a következő promóciós videóval próbálja segíteni az azonosító széleskörű bevezetését:



„Arany helyett inkább tegyük pénzünket a bankba, mert így ahelyett, hogy vagyonunk a fiókban lapul, hasznot hoz,” magyarázza a HSCB munkatársa.
Hasznot, igen, leginkább a banknak. A videóban megszólaló bankár szerint több milliárd dollár extra bevételre számítanak a program eredményeként.
Első körben, a program beetető szakaszában, a tranzakciók sebességének felgyorsítását, a hatékonyságot és a kényelmet hangsúlyozzák. A következő lépésben a kormányhivatalok, intézmények és vállalatok elkezdik a régi azonosító rendszerek és módszerek háttérbe szorítását, leépítését és már csak az új technológiára koncentrálnak. A hagyományos azonosítási módszerek még mindig rendelkezésre állnak, de az illetékesek ezeket már körülményesnek, megterhelőnek tekintik, és ezt nem mulasztják el érzékeltetni az ügyfelekkel. Előbb utóbb a régi módszerek teljesen megszűnnek, így az új azonosítás már nem választható opció, hanem az addig használt szolgáltatás további használatának egyetlen módja lesz.
Indiai nyugdíjasok a pénzükre várva mutatják új azonosítójukat
Indiai nyugdíjasok a pénzükre várva mutatják új azonosítójukat – Mi egyéb motiváció szükséges az idősebb indiaiak beléptetésére, minthogy azonosító nélkül nem kapnak nyugdíjat?
Amint az indiai bankok, cégek, kormányhivatalok elrendelik az új azonosító rendszer kötelező használatát, a rendszeren kívüli normális élet lehetősége eltűnik az országból. Az új biometrikus azonosító rendszernek pontosan ez a célja. Az UID program nyíltan kimondja, hogy a cél egy készpénznélküli társadalom kialakítása Indiában.
Egy másik érdekesség, hogy a program bevezetésére létrehozott Indiai Egyedi Azonosító Hatóság (UIDAI) szerződést kötött a new yorki MongoDB céggel, hogy részt vegyen az adatfelvételben és az adatgyűjtésben. Amit kevesen tudnak, hogy a MongoDB céget részben a CIA finanszírozza.

http://idokjelei.hu/2014/04/india-mint-globalis-azonosito-es-keszpenznelkuli-tesztuzem/