2014. április 9., szerda

Segitség Luhanszknak-Zaporizzsjából

A luhanszki SZBU épületét elfoglalók erősitést kaptak Zaporizzsjából. Kozákok érkeztek, és furcsa zászlójuk azonnal fölkeltette a figyelmet. A mintegy hatvanfős csoport mindjárt sátrat is vert az elfoglalt épülettel szemben lévő parkban, és kitűzték a fehér-sárga-fekete trikoloros zászlajukat.
Странный триколор запорожцев сразу привлек к себе внимание. Фото автора.
A Délkelet-Ukrajna Hadserege nevű csoport már harmadik napja tartja elfoglalva Luganszban a Biztonsági Szolgálat (SZBU) épületét. Az éjszaka folyamán egy újabb barikádot emeltek gumiabroncsokból, benzinnel gondosan lelocsolgatva, és igy készülnek egy várható rendőrrohamra.
Az ő megsegitésükre érkezett zaporizzsjai kozákok egyikét kérdezte a Komszomolszkaja Pravda tudósitója:
-Honnan érkeztetek fiúk?
Én Rovenekből (Luhanszk-régió) jöttem, válaszolta a koordinátor. A többiek Zaporizzsjából-és eltűnt a sátorban.
Közben az összegyűlt tömegben olyan hir tejedt el, hogy a Jobb Szektor mintegy ezer fős falkája rendőrruhába bújtatva a városba tart. Egy másik pletyka arról szólt, hogy ugyanez az ezer fős banditasereglet az este megérkezett a repülőtérre, de a rendőrség visszaküldte őket Kijevbe.
Az újfasisztáktól származó információk szerint most Luhaszkban az SZBU főnöke Valentyin Nalivajcsenko személyesen irányitja a terroristák elleni harcot.
A Komszomolszkaja Pravda értesülései szerint az oroszbarát aktivisták a luhanszki SZBU-székház vasárnapi elfoglalásakor mintegy 500 lőfegyvert zsákmányoltak. Kalasnyikovokat, revolvereket, és mesterlövész puskákat.
(Forrás: http://kp.ua)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése