2012. szeptember 20., csütörtök

Folyékonnyá vált Szent Januarius vére Nápolyban

Szent Januarius (San Gennaro) ünnepén, szeptember 19-én bekövetkezett a csoda Nápolyban, amikor a várost oltalmazó szent ampullákban őrzött, megalvadt vére – az évszázadók óta tartó hagyománynak megfelelően – ismét folyékonnyá vált.
A dél-olaszországi város székesegyházában szerda reggel óta hatalmas tömeg gyűlt össze. Nápoly minden lakója részt vett a várost és egész Campania tartományt oltalmazó San Gennaro csodatételén. A szertartáson 12 rab is jelen volt, a nápolyi börtönök elítéltjeinek képviseletében.
Crescenzio Sepe bíboros, Nápoly érseke a magasba tartotta a szent vérét tartalmazó két ampullát, amelyben a máskor megalvadt vér szemmel láthatóan folyékonnyá vált. A hívők tapssal köszöntötték a csodát és megcsókolták az ereklyéket.
A gazdasági válságban „kedvező és segítő jelnek" nevezte a csoda megismétlődését Sepe bíboros. Homíliájában rákos daganatnak nevezte a Nápoly fejlődését és jövőjét gátló szervezett bűnözést és erőszakot. 
Szent Januarius vére egy évben háromszor válik folyékonnyá. Amint arról korábban is írtunk: a Dél-Olaszországban 272-305 között élt és mártírhalált halt San Gennaro megalvadt vére először akkor lett folyékony, amikor ereklyéit a IV. században a nápolyi dómba szállították. Az egyik ampulla háromnegyedig van vérrel, a másik csak félig, mivel a vér egy részét III. Károly király a XVI. században Spanyolországba vitte.
A szentről San Gennaro vére címmel Márai Sándor 1957-ben írt regényt.
MTI/Magyar Kurír

Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin - Az élet értelme

Ha akarjátok, itt helyben megmagyarázom, mi az élet lényege, mi az élet titka és értelme. Ne fussatok ábrándok után, ne törekedjetek címre, vagyonra! Évtizedek idegőrlő munkája kell ezek eléréséhez, s egyetlen éjszaka elrabolhatja tőletek.
Őrizzétek meg fölényes egykedvűségeteket az élettel szemben, ne rettegjetek a bajoktól s ne sóvárogjatok a boldogság után, hisz úgyis mindegy: a keserűség nem tart örökké, s ami édes, az sem fenékig az. Örüljetek, ha nem fáztok, s ha éh és szomj nem gyötör benneteket, ha nincs megroppanva a gerincetek, ha lábatok járni, kezetek fogni, szemetek látni, fületek hallani képes – van-e még, akire irigykednetek kellene? Ne irigyeljetek másokat. Aki irigy, elsősorban önmagát emészti. Dörzsöljétek meg a szemetek, mossátok tisztára szíveteket, s becsüljétek, nagyon becsüljétek meg azokat, akik szeretnek benneteket, akik jószívvel vannak irántatok.

Adam Lambert - Never Close Our Eyes című klipjének elemzése

Egy érdekes klip jött ki Adam Lamberttől. A címe magyarul: "Soha ne hunyjuk le a szemünket". Eddig még teljesen rendben is van, de a klip végignézése után a legnagyobb tisztaság tárul azok elé, akik tudják milyen értelemben énekli a zene címét Adam.


 
Bővebben a klipről: Hatalmas tömbök közt élnek az emberek, akik rabszolga ruhában vannak és természetesen a "Big Brother" figyeli őket, hogy mindent robotikusan, a hatalmi vezetők számára megfelelően működik-e a rabszolgáknál. (2 kamera) Kicsit hasonlítanak ezek a képek az összeesküvés-elméletek gyártóinak cikkeihez.
Adam egy olyan helyen ébred mint egy cella. Hmm... Lehet, hogy később kapszulákban fogunk élni és csak egy ágy lesz a lakásunk ahol alszunk? És természetesen a kamera sem maradhat ki, mert minden léptünket és mozdulatainkat szemmel követik. Nekem üldözési mániám lenne, talán még sokan ezt is mondják rólam, de meg is van rá a valós és bizonyítható okom is.
Megyünk tovább, a reggelihez. Hát de jó lehet gyógyszereken élni igaz? Sőt! Még egy gép is ellenőrzi, hogy meg-e kaptuk napi adagunkat. Talán kötelező bevenni őket, hogy eltorzítsák a rabszolgák agyát és ne gondolkozzanak azon, hogy ők most úgy működnek mint a robotok és uralkodnak felettük, befolyásolhatóak 100%-osan. Persze Adam kezd lassan ébredni, nézi a kamerákat, gyanús neki a dolog, hogy milyen beállított mindenki, miközben énekli, hogy soha ne hunyjuk le a szemünket. Miért? Baj lehet belőle?
Megyünk tovább, Adam felébredt és ő nem áll be a rabszolgák közé, fellázad a rendszer ellen, ő ember akar lenni szabad gondolkodással, felvilágosult eszmével.
Még tovább haladva egy kis telefonfülkefélébe kell beállnia Adamnak, ahol a szemét ellenőrzik. Olyan mint a RIFD csip. Aztán nyomás a munka, vagyis a rabszolgasor.
Ismét Adam először felkel a rabszolgamunkából és lázadást indít a rendszer ellen, amit a vezérek vesznek és el akarják nyomni a felébredt népet. Ki akarnak jutni a kerítésen túlra, ahol a szabadság és a világ várja őket, de útjukat állja a hatalom, akik uralkodtak rajtuk, mikor be voltak gyógyszerezve, és vissza akarják a lázadókat és Adamot szorítani, persze elgázosítással, mint Auschwitzben. Felettébb érdekes és elgondolkodtató...
Haladunk, de a népre nem hat a gáz, valami gond van, valaki beavatkozik. Valami természetfeletti erő beavatkozik. Mi lehet természetfeletti, ha nem Isten? Isten segít az áldozatokon, a népen ami el van nyomva a gonosz háttérhatalom által.
A háttérhatalom megfutamodik Isten jelenlétében, vagyis Jézus jelenlétében, ugyanis ismét eljött, ahogyan az a Bibliában meg van írva és elhozza a földre a békét, elűzi a gonoszokat.
A szabadság táncban és a ruhák színességében van feltüntetve, a klip végén pedig Adamék futnak a fény felé, a mennyország felé, az ébredés felé, ahol Világ már Ébren van és minden igazságos és szabad.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Adam konkrétan miről is énekel. Néhány kiragadott mondat, verssor az énekszövegéből:
"Bárcsak örökké tarthatna ez az éjszaka,
Bőven van időnk aludni halálunk után.
Maradjunk ébren, amíg öregebbek nem leszünk,
Ha rajtam múlna, soha nem hunynánk le a szemünket,
Soha."
Adam a klip szerinti éjszakáról beszél, mikor nincs rabszolgamunka, csak a SZABAD álmában mászkál és semmi sem nyomja el azokat, ezért szeretne aludni, de mikor eljön a reggel, fel kell ébredni és józan ésszel kell gondolkodni, nem aludhatunk, mert minket rabszolgaként kezelnek, ezért ideje lázadni. Tehát: nyissuk ki a szemünket, nem érünk rá punnyadni, ébrednünk és harcolnunk kell magunkért!
"Nem akarom, hogy egy perc is kárba vesszen,
Nincs vesztegetni való időnk.
Egyikünk sem éri meg biztosan a holnapot,
A döntéseink csak rajtunk múlnak."
Ez szó szerint az amit az előző versszak elemzéséhez mond hozzá.
"Felejtsd el a napfelkeltét,
Verd ki az álmot a szemedből,
...
Csak akkor válik jobbá,
Ha mi is akarjuk."
Megint visszakanyarodunk ahhoz, hogy harcolnunk kell, hogy jobbá tegyük a világot, nekünk kell azt akarni és tenni érte.
"Olyan nehéz elképzelni, hogy szerte fog foszlani," -> Ez a háttérhatalomra utal, hogy olyan nehéz azt elképzelni a nép szemében, hogy azt egyszerűen csak egy fiktív, kitalált hülye dolognak fogják képzelni.
"De ami egyszer a magasba emelkedett,
Az le is fog hullani." -> Szerintem ezek a legszebb verssorok. Jelzi nekünk, hogy a háttérhatalom ami most emelkedik magasba, az egyszer le fog hullani, csődbe megy, füstbe ment terv lesz és a New World Order nem fog sokáig uralkodni rajtunk. Ez is bibliai utalás lehet.
"Miért nem élhetjük az életet következmények nélkül?
Miért nem élhetünk a pillanatnak?" Ezek a verssorok utalhatnak a mai életre is. Ma nem úgy élünk, hogy nem kell aggódnunk semmi miatt, mert megdolgozunk érte, hanem úgy él a magyar ember, hogy agyon dolgozza magát és következményei vannak az alacsony rabszolgabérének, mert nem tudja fizetni a villanyt, ezért a mai magyar vagy bármely más ember nem tud a pillanatnak élni, hanem mindig a holnapon gondolkodik, hogy hogyan fogja túlélni azt étel nélkül, mit ad a családjának.

Érdemes kicsit kutatgatni az előbb elhangzott, valakiknek furcsa dolgoknak, pl.: háttérhatalom, Jézus Krisztus második eljövetele és a gonosz legyőzése. Az utóbbihoz ajánlom "Az apokalipszis négy lovasai" című mítoszt, vagyis bibliai utalásokat, előrejelzéseket, mert beteljesedni látszódnak azok. (kutatási javaslatok: idokjelei.hu)

Röviden ennyi az elemzése Adam Lambert klipjének.


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/media-befolyasa/1818-adam-lambert-never-close-our-eyes-cim-klipjenek-elemzese

Nagytestvér vagy leskelődő? Térfigyelő kamerák az iskolai vécékbe és öltözőkbe

Az Egyesült Királyság több mint 200 iskolájában szereltek fel biztonsági kamerákat a mellékhelyiségekben és öltözőkben, hogy megfigyeljék a diákok esetleges terrorista tevékenységeit a szülők tudta nélkül.
A biztonsági kamerák a körülöttünk fokozatosan kialakuló orwelli rendőrállam legkedveltebb megfigyelési eszközévé váltak és most Nagytestvér átlépte azt a bizonyos vörös vonalat, amikor az iskolai vécékbe és öltözőkbe is kamerákat szereltetett.
Miközben az utcákat és épületeket fokozatosan ellepik a térfigyelő kamerák, a lakosság túlságosan is nagy csendben tűr és hagyja, hogy Nagytestvér minden négyzetmétert megfigyelés alatt tartson Amerika és Európa utcáin, épületeiben és lassan otthonaiban is.
A megfigyelési rákfene olyan gyorsan terjed, hogy mára az Egyesült Királyság GDP-jének 1 százalékát teszi ki a térfigyelő és biztonsági kamerarendszer iparág.
A biztonsági rendszereket többnyire kiterjedt mesterséges intelligencia és adathalász rendszerekkel integrálják, hogy Nagytestvér azonnal kiszűrhesse a „potenciális terroristákat”. Ilyen például a Trapwire program, ami a kamerák által látott képanyagot rögzíti és tárolja, olyan részletekkel kiegészítve, mint például az előtte elhaladó emberek arcának azonosítása (a felvétel helyszínével) vagy az arra elhaladó járművek rendszámtáblái. A program a rögzített információkat párosítja egyéb rendelkezésre álló adatokkal az adott személlyel kapcsolatban, mint például, hogy mit vásárolt a bankkártyájával vagy az aznap küldök SMS-ek szövegével. Említésre érdemes még az NSA Stellar Wind programja is.
Új fejlemény, hogy a rendszereket az automata pilótanélküli kémrepülőgépekkel, más néven drónokkal is integrálják.
Következő lépésként közölték, hogy mostantól a drone és biztonsági kamerarendszerekhez szükség van egy országos titkos földi érzékelő rendszerre is, mint amilyen mondjuk a Scorpion II.
Utána jöttek a legújabb kémműholdak, amelyek óriási területeket képesek szimultán megfigyelés alatt tartani emberi segítség nélkül.
A lakosság nagy részét sikerült meggyőzni, hogy adják fel alapvető szabadságjogaikat, hogy az állam megvédhessen minket a terroristáktól, akik a szabadságunkat akarják.
Cserébe kaptunk a közlekedési lámpákra szerelt kamerákat is, amik rögzítik az összes arra haladó jármű rendszámát és fájlt vezetnek minden állampolgár mozgásáról. Ja igen, és automatikusan küldi a büntetést a lejárt forgalmival vagy biztosítással rendelkező autótulajdonosoknak.
Tehát a terrorista sejtek nyomon követése és lefülelése helyett a szabálytalankodó autósokat fülelik le.
A kamerák már arra is képesek, hogy azonosítsák azokat az embereket, akik nyilvános helyen isznak.
Ezzel visszakanyarodtunk oda, ahonnan a cikk elején elindultunk: Nagytestvér tudni akarja, milyen illegális tevékenységet folytatnak gyerekeink a WC-ben.
Barack Obama pedig azt mondta most már a jövőbeli bűntettekért is szeretné börtönbe zárni az embereket a kialakulóban levő, nagyon is jövedelmező biometrikus és viselkedésmetrikus érzékelő technológia segítésével.
Vajon mikor lesz elég az elég?
Forrás: Alexander Higgins Blog


Új bűnmegelőző kamerák San Franciscóban a „Különvélemény” mintájára

San Francisco metróvonalain több száz új bűnmegelőző térfigyelő kamera kerül telepítésre, amelyek „gyanús viselkedés” észlelése esetén azonnal riasztják az biztonsági őröket, mielőtt bármilyen bűntettet elkövettek volna.
„A gyártó BRS Labs elmondta, hogy a kamerákat már számos turisták által gyakran látogatott helyen, kormányhivatalban és katonai bázison szerelték fel az Egyesült Államok területén. A mostani legújabb projekt keretén belül a San Franciscoi közlekedési hálózatot látják el ezekkel a kamerákkal, ami a busz, villamos és metróhálózatot is magában foglalja,” írja a Daily Mail.
A kamerákba a „normálisnak” ítélt viselkedési formákat programozták be. Minden, ami a szokásos tevékenységektől eltér, gyanúsnak számít és a rendszer szöveges üzenetben vagy telefonon riasztja a biztonsági őröket.
Az egyszerre 150 gyanúsított követésére képes kamerák memóriája folyamatosan bővül, ahogy egyre több „gyanús” viselkedést ismernek meg, hogy ezek alapján határozzák meg, mi számít bűnelkövetés előtti cselekménynek.
A 12 közlekedési csomópontban összesen 288 új kamerát szerelnek fel.
A hatóságok egyre gyakrabban fordulnak az ilyen és ehhez hasonló bűnmegelőző megfigyelési eszközökhöz, hogy csökkentsék a térfigyelő kamerák felügyeletéhez szükséges emberi erőforrásokat.
Ilyen technológiákról hallva, a legtöbb embernek a Tom Cruise nevével fémjelzett és Philip K. Dick története alapján készült Különvélemény című film jut eszébe. A filmben egy kegyetlen rendőrállamot ismerhetünk meg, ahol a „bűnözőket” néhány jövőbelátó segítségével azonosítják a bűntett elkövetése előtt.
A washingtoni bűnüldözési szervek már egy ideje alkalmazzák a Pennsylvania Egyetem által kifejlesztett adatbázis szoftvert, ami a fejlesztők szerint képes megjósolni ki és mikor tervez elkövetni bűntettet, mielőtt megtörténik.
A program a több ezer bűntettet tartalmazó adatbázist végigpásztázva egy erre a célra kifejlesztett, különböző tényezőket (mint például a földrajzi hely, bűnügyi nyilvántartás vagy a korábbi elkövetők kora) figyelembe vevő algoritmus alapján számolja ki, hogy hol és mikor készülnek elkövetni egy bűntettet és amennyiben lehetséges, azt is megmondja, hogy ki lesz az elkövető.
A bűnmegelőző technológia másik, még fejlesztés alatt álló formája, olyan agyszkennereket alkalmaz, ami képes leolvasni a megfigyelt emberek szándékait, mielőtt azok tettekben nyilvánulnak meg, így képes megállapítani, hogy van-e az adott személyben „ellenséges szándék”.
Az új technológiák bevezetése folyamatosan zajlik a repülőtereken és egyéb zsúfolt nyilvános helyeken, hogy segítségükkel kiszűrjék és kihallgassák a gyanús utazókat. Az arcszkenner rendszer „az esetek kétharmadában képes megállapítani, hogy valaki hazudik-e vagy igazat mond,” ami csupán egy kicsit jobb arány a vakszerencsénél, így a hazugságvizsgálónál is megbízhatatlanabb módszernek számít, amiről ma már mindenki tudja, hogy gyakran téved.
Többször volt már szó az amerikai Védelmi Minisztérium FAST nevű programjáról, ami hasonló technológián alapul, tehát megpróbálja azonosítani az „ellenséges szándékot”, a bűnelkövetés előtt végzett kihallgatások és pszichológiai vizsgálatok segítségével.
A program egyik promóciós videóján azt láthatjuk, hogy a biztonsági szempontból kényes események látogatóit lakókocsikba vezetik, ahol a hazugságvizsgálókhoz hasonló számítógépek elemzik pszichológiai reakciókat, hogy ezek alapján megállapítsák, vajon potenciális terroristával van-e dolguk. A vizsgált személyektől megkérdezik tartózkodási helyüket, valamint, hogy készülnek-e bombát vagy lehallgató eszközt becsempészni az eseményre, ami bizonyítja, hogy az eszközt nyilvános rendezvények alkalmával is, nemcsak repülőtereken tervezik bevetni. Az első vizsgálaton fennakadt embereknek további kérdésekre kell válaszolniuk.
A térfigyelő kamerák fejlődésével komoly esély van arra, hogy a bűnmegelőző technológiákat előtt-utóbb keresztezzék az új „okos”, egyúttal a nemzetvédelem kémrendszereként is funkcionáló utcalámpa rendszerrel.
Korábbi cikkekben hírt adtunk arról, hogy a térfigyelő kamerák ma már utasításokat is adnak a járókelőknek és lehallgatják az ott elhangzó párbeszédeket.
Forrás: Infowars.com


Az új „viselkedés-metrika” megmutatja, mire gondolunk
Nagytestvér nemcsak arra kíváncsi ki vagy, azt is tudni akarja, mire gondolsz. Ott még nem tartunk, hogy microchipet ültessenek az agyunkba, ami minden gondolatunkat közvetítené, így a kormány kénytelen volt az ehhez jelenleg legközelebb álló technológiával megelégedni. A „behaviometrics”, ami viselkedés-metrikát jelent, az amerikai légierő számára kifejlesztett legújabb megfigyelési technológia és a „gyanús viselkedések megfigyelésére” akarják alkalmazni.
A módszer központi eleme egy olyan kamera, ami az arc biometrikus mozgását követi nyomon és a felvétel segítségével elkészíti a megfigyelt személy fiziológiai profilját.
„Az alabamai Photon-X Inc. kapta a megbízást az amerikai légierőtől a kamera kifejlesztésére,” írja a Wired News. A cég szerint az érzékelő egyetlen kattintásra képes elkészíteni egy ember arcának háromdimenziós képét, létrehozva egy egyedi „biometrikus aláírást”, ezzel megkönnyítve az illető követését. További néhány kattintás és a berendezés rögzíti az ember egyéni arcizommozgását is, amit azután viselkedés-metrikus profillá alakít, tovább pontosítva az azonosítást.
Ez az új technológia egy lépéssel tovább viszi a DARPA hírhedt járásmód elemző programját, amiről azt állítják, hogy pusztán járása alapján képes kiszúrni egy terroristát. A DARPA programját számos támadás érte, mivel a legtöbb ember az állami paranoia kiteljesedését látja benne.
A Photon-X weboldalán egy videót is láthatunk az új technológia lényegéről és különböző tényezőkről, amiket a program figyelembe vesz.
„Egy ember arcának mozgása egy egységes arcizommozgáson alapul. Az új program minden egyes izommozgást számosít. A viselkedés-metrikus elemzőrendszer segítségével valós időben is könnyen leírhatjuk valamennyi arcizom lineáris mozgásának számszerűsített alakját, majd a pszichológiai profilkészítő rendszer segítségével ezeket az adatokat interpoláljuk,” olvasható a Photon-X weboldalán.
Közérthető nyelven, arcizmaink mozgása, a viselkedés-elemző program segítségével elárulja Nagytestvérnek hogy Te, mint gyanús elem, aki éppen egy „gondolatbűn” elkövetésén mesterkedsz, hol tartózkodsz.
A technológia a „testmozgást, járásmódot és mikro-arckifejezéseket és testbeszédet” is méri, hogy lehetővé tegye az „üzemeltető számára az észrevétlen megfigyelést,” áll a szerződésben.
A technológiát így remekül tudják majd alkalmazni „felforgató akciók” nyomon követésére, ami pont úgy hangzik, mint amilyeneket az USA hadserege folytat Irakban és Afganisztánban, bár az is kiderül a leírásból, hogy „rendfenntartásra, a bankszektornak, magáncégeknek, oktatási intézményeknek, kaszinóknak, vidámparkoknak, boltoknak és kórházaknak” is ajánlják, tehát a „felforgató” lehetsz Te magad, amint tolod a bevásárlókocsit a boltban.
A rendszer a humanoid robotok számára is lehetővé teszi majd, hogy felismerjenek embereket és tárgyakat, így a gyanús viselkedésed eredményeként hamarosan egy android robot látogatására is számíthatsz, aki barátságosan kikérdez majd szándékaid felől.
George Orwell álmában sem gondolt ilyesmire. Az ilyen újfajta technológiák földünket egy szigorított fogházzá alakítják, ahol mindenkinek a viselkedését, mozgását, sőt még gondolatait is megfigyelik. Ehhez képest Orwell világa egy vasárnapi piknik.
Forrás: Prisonplanet.com

A 'Sok van a rovásán' elnevezésű fegyelmezési módszer bevezetése az oktatásba

Sajnos a liberális oktatás miatt mindannyian tapasztalhatjuk, hogy a gyerekek fegyelmezése, rendre nevelése egyre nehezebbé vált. Bátran elgondolkozhatunk azon, hogy ezen törvények létrehozói nem tudatlanságból, hanem szándékos károkozásból liberalizálták ilyen mértékben a tanítást.
Talán egy lehetséges módszer lenne a rendcsináláshoz a „Sok van a rovásán” elnevezésű fegyelmezési módszer.


A lényege az, hogy ha a gyerekek nem tudnak viselkedni órán, rendetlenek, bekiabálnak, akkor a tábla jobb felső sarkába minden egyes kihágás esetén felkerül egy vonás. Egészen addig megy ez így, amíg 3 kihágás nem történik, és 3 rovás nem kerül fel a táblára. Ekkor pedig életbe lépne a kollektív büntetés esete, és a pár renitens tanuló miatt az egész osztály röpdolgozatot írna. A rovások mellé oda lehetne írni, hogy melyik ki miatt keletkezett, és így a rendetlen tanulókat az idő múlásával már a saját osztálytársai fegyelmeznék, hogy elkerüljék a dolgozatok írását. Valamint, ahogy nőne a rovások száma, a gyerekek is egyre inkább megpróbálnák fegyelmezni magukat, hogy ne kelljen írásbeli feleletet tenniük.
Dolgozatírás esetében pedig néhány elejtett, rejtett mondattal biztatni is lehetne a tanulókat, hogy bátran veregessék meg a vállát a viselkedni nem tudó társaiknak a szünetben. Így a tanár, ha nem is tudna saját kezűleg rendet csinálni a liberális oktatás miatt, de a diákok ezzel az eljárással átvennék ezt a feladatot tőle.
Rövidke írásbeli feletek is elegek lennének. Mondjuk 5 kérdésből, ahányat tud, olyan érdemjegyet fog kapni érte. Egy órából talán 5-10 percet venne el, de a későbbiekben a fegyelmezés terén lehet meghozná gyümölcsét.
A szünetben elkövetett kihágásokat, verekedéseket, szekrény feltöréseket is lehetne a következő órán például egy-két rovással honorálni.
Amennyiben életképes ez a megoldás, akkor érdemes lenne megszervezni, hogy az összes tanár egyszerre kezdje el alkalmazni a módszert az iskolában, hogy a hatás még elsöprőbb legyen, és a gyerekek megtanulják, hogy nem rosszalkodhatnak az órán büntetlenül.
http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/1819-a-sok-van-a-rovasan-elnevezes-fegyelmezesi-modszer-bevezetese-az-oktatasba