2011. december 30., péntek

Az összes országos választást elcsalták

Mit is ragozzuk, a rendszer ILLEGITIM, a most életbe léptetendő "alkotmány" hatálytalan, egy folytatólagosan elkövetett csalás-sorozat eredménye, ugyanis bizonyított módon az eddigi összes választást elcsalták.
A kimutatások szerint minden egyes alkalommal olyan különbségek merültek fel a hivatalos névjegyzék tartalma és a lakosság statisztikája között, amely alkalmas arra, hogy bármely pártot a parlamentbe bejuttassák. Ez az adat minimum 100 ezer főn fölüli, amely ugyebár csak a 2002-es fidesz-mszp hivatalos adatok tekintetében is releváns, ugyanis akkor a hivatalosnak mondott adatok szerint is alig több, mint 50 ezer szavazat volt a különbség. A nemhivatalos verzió szerint Pintér megfenyegette Orbánt, hogy kiborogatja az aktáit, ha újraszámoltat. Most pedig Pintérnek hívják a fidesz miniszterét. Egy csapat ez, lássuk be. A legutóbbi OGY választásokat nyilvánvaló módon csalták el, de erre már biztosan emlékeztek! Ki akar még és milyen előrehozott választásokat, mikor azt sem tudhatjuk, hogy kik szavazhatnak és azt sem tudjuk, hogy ki is számít már szerintük magyarnak. A többiről is érdemes beszélni, de lássuk a tényeket.
Bővebben: http://ch-serverhosting.com/postaimre/news.php?readmore=4824

Ha büntetnek, a lakosság fizet

Lázár János közlése szerint, „nyilvánvalóan mindenkinek, a társadalomnak kell fizetnie”, ha az Európai Unió vagy más bíróság elmarasztalja a kormányt egy-egy döntéséért. Az Európai Bizottság által már jogellenesnek minősített telekomadó már az Európai Bíróság előtt van, hamarosan nyithatjuk a tárcánk.
Tehát a kormány semmiért nem vállal felelősséget, ha valami baj van, majd fizet a nép! Ahelyett, hogy egy huszárvágással búcsút intenénk az Uniónak!
Bánfalvi Béla


Csak interneten lehet nem tömegesen kilakoltatni

A Végrehajtói Kamara közlése szerint 2012-ben nem lesz tömeges kilakoltatás. A legfontosabb újdonságnak nevezik, hogy márciustól a végrehajtók csak az interneten értékesíthetik a meghirdetett lakásokat, mondván, ezzel megszűnik a visszaélés lehetősége.
A hivatalos adatok szerint 2011-ben körülbelül kettőszáz kilakoltatásra került sor, s mint mondják, az adósmentő intézkedések miatt ez a szám jövőre sem változik majd. (A nagysikerű adósmentő intézkedések tételes felsorolását mellőzték.) Tessék megnyugodni, jogszabály rendelkezik róla, hogy a bankok hány hitellel terhelt lakást árverezhetnek el. Ez a tárgyévben három százalék.
Tehát terv ígéretük szerint alig pár száz családot raknak utcára – ebből várhatóan alig pár tucatnyi ember lesz öngyilkos. Bár már az év elején bevallott adatok szerint több mint százezer család állt kilakoltatás előtt, így kisebbfajta rejtély, hogy jön ki a fenti szám? Ha csak százezerrel számolunk, annak a három százaléka nem kétszáz, de még csak nem is háromszáz, hanem háromezer!
Az internetes értékesítésről meg annyit, hogy ezzel nem a visszaélések lehetőségét akadályozzák meg, hanem a figyelmet keltő otthonvédő megmozdulásokat. A meghirdetett árverezésre így nem kellemetlenkedhetnek oda az otthonvédők (akik miatt bizony a vevők távol maradtak, így nemhogy visszaélés nem volt, de árverezés sem), és a nyilvánosság kizárásával szépen csendben tovább lehet adni a sokszor szó szerint vérrel elvett ingatlanokat.
Otthonvédőink meg fogják találni a módját a további eredményes tiltakozásnak és ellenállásnak!
Bánfalvi Béla

Indul a Déli Áramlat

Törökország végleges engedélyt adott a Déli Áramlat vezeték kialakítására a török gazdasági övezetben – jelentette be Vlagyimir Putyin miniszterelnök.
A szkeptikusok kételyei a Déli Áramlat gázvezeték kialakításának kilátásait illetően hiábavalónak bizonyultak. Elsősorban több résztvevő ország belpolitikai problémáival, valamint az EU úgynevezett harmadik energetikai csomagjával voltak kapcsolatosak. A csomag ugyanis arra kötelezte a csővezeték tulajdonosát, hogy biztosítsa független szolgáltatók számára a hozzáférést a vezetékhez, amit határozottan nem kívánt elfogadni az egyik kulcsbefektető, nevezetesen Oroszország. Moszkva végeredményben végleges megállapodásra jutott Ankarával energetikai fővezeték kialakításáról Törökország kizárólagos gazdasági övezetében.
Ez a két országnak az Európai Bizottság közreműködésével folytatott hosszas tárgyalásainak lett az eredménye. Vlagyimir Putyin köszönetét nyilvánította az intézménynek a támogatásért és kiemelte, hogy a Déli Áramlat összeurópai infrastruktúra-projekt, amelyik az uniós gázhiány csökkentésére irányul. Megjegyzendő, hogy az orosz Gazprom mellett a projektben részt vesz az olasz Eni, a francia EDF és a német BASF. A projekt összértéke 15 milliárd euróra becsülhető. A gázvezeték kialakítása előreláthatólag 2013-ben kezdődik, öt év múlva pedig a vezeték négy ágán mintegy 63 milliárd köbméter gázt fognak évente szállítani Európába.
Törökország engedélye a Déli Áramlat kialakítására garantálja a projekt sikerét – véli az Energetikafejlesztési Alapítvány igazgatója, Szergej Pikin.
„A projekt sikeres lesz, pláne hogy az EU és különösen annak déli része folyamatosan növeli a gázfogyasztást. Végeredményben a Déli Áramlat és más alternatív projektek számára is lesz kereslet. A közelmúltban egyezményt írtak alá gázvezeték kialakításáról, amelyik Azerbajdzsánból Törökország területén át az Európai Unióba haladna. Természetesen számolni kell a konkurenciával. De az a tény, hogy sikerül megegyezésre jutni oly távlati perspektívát illetően, bizonyítja: végeredményben mindezek a projektek sikeresek lesznek.”
ruvr.ru

Böjte Csaba: Év végi gondolatok a hegyekből

„Itt a hegyen a ragyogó, istenáldotta szép tájban bennem csak kérdések fogalmazódnak meg. Őseink ezer évvel ezelőtt talán százezren sem voltak a honfoglaláskor, és csak innen Erdélyből az elmúlt húsz év alatt 400 ezer ember ment el. Miért?! Ki számolja azokat, akik elmentek, és ki tartja számon azokat, akik itthon maradtak?” - szerepel Böjte Csaba elmélkedésében.
Kimentem Kismuncselre, a Kárpátok déli vonulatára, hol egy elfelejtett kis bányásztelepülés mint az elmúlt évek mementója roskad bele a tájba. Eljöttem ide, Isten háta mögé, ahonnan mindenki elmenekült, válaszért, megvilágosodni.
Tél van, ropog a hó a talpam alatt. Minden lépés jól esik. Sétálok a létben. Vagyok. Számlálatlanul telnek a percek. Elindultam, és elindulnak bennem a gondolatok. Megfogalmazom. Az első érzés mely hívatlanul belém költözött: milyen csodálatosan tiszta és finom itt fent a hegyekben a levegő. A nagyvárosban minden egyes lélegzéssel tüdőnkbe beáramlik a társaink tüdejét megjárt, a kipufogó gázokkal, porral, füsttel fűszerezett massza. Itt a hegyek között érzem a friss levegő ízét, zamatát, amit harapni lehet, szinte herseg a fogam között a tiszta életerő. Minden egyes légzés ajándék. Jólesik levegőt venni, tüdődön keresztül eggyé válni a tiszta természettel. Behunyt szemmel a bensőmön keresztül érzem a tájat, a hegyeket, a havas fákat. Néhány légzés, és már biztosan tudom, hogy élek, hogy jó helyen vagyok.
Mind tikkadt vándor miután a tiszta hegyi levegőből oltottam szomjamat, eszmélődő figyelmem a két szemembe költözik. Csodálom fentről, a gerincről a kilátást. Tekintetem csak ugrál a ragyogásban, mint újszülött kisbárány a tavaszi zsongásban. A horizont széléig ‒ megszámláltam ‒ nyolc hegygerinc ágaskodó hullámtaraja lakja be otthonosan ezt a csodálatos világot. Mindenik hegyfolyam ugyanolyan, és mégis egészen más. Játékos szeszéllyel hullámzik a vörösbe hajló, szép, szürke bükkerdővel borított hegycsúcs, majd aléltan a mélybe hull, hogy amott szilajon ágaskodva, komor zöld fenyőerdővel borítva újból az ég felé törjön. A táj minden egyes hajlata pajkosan más. A Kárpátok a jó Isten földre álmodott szimfóniája. A hegyvonulatok, mint szemérmes lányok, könnyű stólájukkal a reggeli áttetsző ködben incselkedve elragadják a tekintetem, és megbabonáznak. Vég nélkül kell gyönyörködni bennük. Állok és nézem a csodát. A Nap a vállam felett velem együtt fürdeti arcát a szelíd kis dombokban, melyek a látóhatár szélén szilaj bércekké nőnek, ő is lágyan körbe hordozza ragyogó tekintetét, felfénylik áldó sugarától egy-egy tisztás, erdőfolt, hegygerinc.
Nézem a tájat, ez Erdély, az én szülőföldem, és bár nem teltem be a látottakkal, mégis lassan figyelmem a fülembe vándorol. Csend van, a lakott élő világ csendje vesz körül, melyben zavartalanul otthonra talál a játszadozó könnyű szellőben lengő ágak lágy nesze, a távolban párjukat hívó madárkák dala, és a tétova lépéseim alatt ropogó hó. A fülem is jelzi, jó nekem itt, a testvéreim között a természetben otthon vagyok.
Barangolok az elhagyott tájon, felettem az istenadta tiszta, csodaszép, kék ég, minden légzés egy harapás az egészséges friss levegőből. Taposom az araszos hó alól kitüremkedő, lekaszálatlan füvet, kerülgetem a széthordott épületek törmelékét. Itt egy lépcső, mely nem vezet sehova, hisz mögötte egy gödör ásítozik, amott egy szilaj kis kéménydarab áll ki a földből, kormos belseje érdekes színfolt a fehér ragyogásban. Megállok egy-egy galagonya meg hecsedli bokornál, vörösen izzanak a termések a napfényben. Nagyon jó rágcsálni fagy csípte, savanykás gyümölcsüket, egyszerű ízek, sok vitaminnal, életerővel. Az ingyen lakomán kosztos társaim a cinegék.
Felettem vijjogva köröz egy héja, csodálkozik, hogy embert lát itt, ahol annak idején egy kisváros állt. Igen, tizenöt éve még minden váltásban négyszáz bányász ereszkedett a föld alá, hogy felvegye a harcot a sziklába lapuló uránérccel, hogy verejtékes munkával kenyérré váltsák a halált. A téli friss hó a ragyogó napfényben szépen öltöztet, és mindent sejtelmesen eltakar. Nem fáj ez az elmúlás.
Bejárom hajdani kis plébániám területét. Én tudom, hogy itt e szederrel befutott romhalmaz valamikor pékség volt, amott, ahol az a pár törött tégla vöröslik a napfényben, ott állt az óvoda, arrébb, szép sorjában az iskola, a posta, az orvosi rendelő. Lentebb, ránehezedve a tájra az irodák álltak, föléjük tornyosult az akna szájában a torony a felvonó dobjával. Most semmi, málló fundamentumok, a hó alól kikandikáló törmelék és itt-ott néhány kis lakóház. Az intézmények közül egy ablaktalan vak épület áll még, a kocsma, de mára már az is feladta a létét, romosan várja a végzetét, tavasszal téglákra szedve elhordják nyomtalan.
Sétálok, körülöttem a szép fehér hó alatt a hallgatag történelem. Olyan sok emlék, élmény, kérdés kóvályog bennem. Az egyik hosszú lakóbarakk végében egy kis kápolna állt. Emlékszem, tizenöt évvel ezelőtt még az volt a legnagyobb gondunk, hogy nem férünk be mindannyian év végén hálát adni a nagy Istennek. Abban az évben, 1995-ben, emlékszem ötvenkilencen gyűltünk össze a misére, a kápolna végében a hosszú folyosón emberek álltak és imádkoztak. Aztán bezárt a bánya, az emberek vártak egy darabig, majd tétován elszéledtek, s velük olvadt a városocska, mint tavaszi hó a napfényben.
Most megint év vége van, és pénzügyi válság, és úgy tudom, hogy akik elmentek innen, sajnos, azok sem értek haza. Adományokat hoztam. Körülbelül tíz lélek él itt, öt ajtó mögött. Mindent szétosztok, végül egy zsák plüssállatocska maradt: maci, béka, elefánt, egérke, zsiráf. Nagy az öröm, ők az én itthon maradt testvéreim.
Elbúcsúzok, elindulok hazafelé, de a lábamnak nem akaródzik lemenni a hegyről. Válaszokért jöttem, de csak kérdések kóvályognak bennem. Miért mennek el innen az emberek? Miért jobb egymás hegyén-hátán tülekedni a nagyvárosokban? Nagyapám még adót fizetett a föld után, az állatok után is kvóta volt kivetve, mit le kellett adni. Most mindenért támogatást osztogatnak, és mégis elhagyott a vidék. Támogatást kap az, aki lekaszálja a szénát, és támogatást kap az is, aki állatot tart. Szabadon lehet gazdálkodni, azt vethetsz, amit akarsz, és mégis megműveletlenek a földek.
Tudom, hogy így van, hisz mi tartunk huszonöt tehenet, nincsen saját legelőnk, lent a Maros partján vannak egész nyáron az állatok, de senki nem kérdi meg, hogy kié ez a csorda. Itt fent is rengeteg legelő van, nyáron derékig ér a szép, havasi széna, mégsem kell senkinek, majd tavasszal meggyújtják, és ég minden, mint a tatárjáráskor. Hihetetlenül sok a hecsedli, a felhagyott legelőkön mindenütt ott vöröslenek a bokrok, a sok érett gyümölcs pompázik a téli napsütésben, nem kell senkinek. Egész nap itt voltam a hegyen, mögöttem a nagyváros, az út szélén rohad a fűtésre jó száraz hulladék, de egyetlen tűzifával rakott szekeret nem láttam. Nézem a végtelen tájat, és nem látok szénaboglyát, gazdasági épületet, a hóban nincsenek elkószált jószágok lábnyomai.
Bandukolok a hóban. Múlóban az év, az Úr 2011. esztendeje. Az, ami ma Kismuncsel, az lesz holnap egész Kelet-Európa? Elmennek fiataljaink, és a magukra maradt nyugdíjasok lassan felélik környezetüket?
Szép a táj, lakható, a föld terem, gazdag, barátságos, úgy érzem, hogy csak belőlünk fogyott el az életerő! Miért jó a sokmilliós városba menni, jobbágyként taszítani mások szekerét? Haláltáncot jár a világ!? Pedig mindenki érzi lelke mélyén, hogy vágyik a szülőföldjén egy kis otthonra, családra, kacagó vidám gyermekekre, unokákra. Vágyik gyümölcsfákra az udvaron, virágzó rózsatőre a szelíd kis patak partján, és mégis a fülledt nagyvárosok csillogó reklámjait bámulva, bambán menetel, kiszolgálva a fogyasztás telhetetlen isteneit. Persze mindent meglehet magyarázni, van válasz bőségesen, de valahogy itt olyan meztelenek azok a városi válaszok.
Itt a hegyen a ragyogó, istenáldotta szép tájban bennem csak kérdések fogalmazódnak meg. Őseink ezer évvel ezelőtt talán százezren sem voltak a
honfoglaláskor, és csak innen Erdélyből ‒ sokak szerint ‒ az elmúlt húsz év alatt 400 ezer ember ment el. Miért?! Ki számolja azokat, akik elmentek, és ki tartja számon azokat, akik itthon maradtak?
A bőségesen csordogáló kérdések elöl félre állok, nézem a tájat, gyönyörködöm. Szép a szülőföldem! Egyet tudok, én egészen biztos, hogy itthon maradok, és az új esztendőben konok kitartással újból elindulok!
Szeretettel, Csaba testvér
Déva, 2011. dec. 29.
magnificat.ro/Magyar Kurír