2013. október 16., szerda

Már öntik a festéket a dollárgyárban-véget ért a “krizis”!

Az amerikai szenátusban megszületett a megállapodás az adósságplafon megemeléséről és a szövetségi kormányzat finanszírozásának újraindításáról.
A hírt egybehangzóan közölte a CNN hírtelevízió és az AP hírügynökség törvényhozási forrásokra hivatkozva szerdán.
A megállapodást a pártok vezetői hivatalosan a nap folyamán később jelentik be. Az alku értelmében az adósságplafont a február 7-ig tartó időszakra emelik meg, az ideiglenes költségvetés pedig január 15-ig fedezi majd a szövetségi kormányzat kiadásait.
Az adósságlimit módosításáról és az ideiglenes költségvetésről szóló törvénytervezetet a kongresszus mindkét házának – vagyis a republikánus többségű képviselőháznak is – meg kell szavaznia.
A szövetségi alsóház, amelynek republikánus képviselőcsoportja kedden eredménytelenül próbálkozott egy saját megoldás kidolgozásával, sajtóértesülések szerint szerdán önálló újabb indítvány helyett a szenátus kompromisszumos javaslatáról szándékozik szavazni.
A megegyezés hírére a tőzsdei árfolyamok megugrottak – a Dow Jones 200 ponttal, vagy 1,3 százalékkal 15 370 pontra emelkedett -, ám az első televíziós kommentárokban arra is felhívták a figyelmet, hogy a jövő év első hónapjaiban ismét a jelenlegihez hasonló válsághelyzet állhat elő.
Az amerikai pénzügyminisztérium szerint a kongresszusnak legkésőbb csütörtökig meg kell állapodnia az államadósság limitjének megemeléséről, ellenkező esetben a közgazdászok többsége szerint technikai csőd következhet be.
A helyzet komolyságát jelzi, hogy a Fitch Ratings hitelminősítő kedden a leminősítés lehetőségére utaló, negatív felülvizsgálat alá vette az Egyesült Államok hosszú futamidejű hazai és külső szuverén adósságának lehetséges legjobb, “AAA” szintű osztályzatát.
(hir24)

A gyorsíró beszólt a kongresszusnak


Az amerikai cionista cirkuszban volt egy bátor gyorsíró, aki felállt a pódiumra és kimondta az igazságot.
"A legnagyobb megtévesztés itt az, hogy ez nem egy nemzet Isten alatt. Soha sem volt. Ha úgy lett volna, akkor az alaptörvényt nem a szabadkőművesek írták volna. Isten ellen mennek. Nem szolgálhattok két mestert! Dicsértessék Isten, dicsértessék Urunk Jézus Kriszkus! Dicsértessék mindörökké!"
A bátor gyorsíró asszony Dianne Reidy, akit kivezettek a kongresszus terméből és egyenesen egy elmegyógyintézetbe vittek. Elképzelhetjük mi vár az igazságot kimondókra a zsidó doktorok kezében. Freud követői gyógyszeres kezelés alá vetik és őrültnek nyilvánítják
Üdvözlet a vadnyugatról!
Kitartást!
Kiss László


Az üzenetet átadták, de vajon vették is?


Az adósságplafon megemeléséről az amerikai Képviselőházban múlthét szerdán tartott vita során Dianne Reidy, a képviselőház egyik állandó gyorsírója, egy nem várt üzenet átadásával lepte meg a jelenlévőket.
A C-Span által közzétett felvételen látszik, amint Dianne nyugodtan odasétál az emelvényhez és Istenről, az Egyesült Államok megalapításáról, az alkotmányról és Szabadkőműveseknek az ország alapításában játszott szerepéről beszélt. Figyelmeztette a képviselőket, hogy nem szolgálhatnak két urat és, hogy Istent nem lehet megcsúfolni. Cseppet sem meglepő módon, Mrs. Reidy-t eltávolították az emelvényről és a George Washington Egyetem Kórházába szállították „elmeorvosi vizsgálatra”. A kórház két óra elteltével hazaengedte.
A média, beleértve szinte valamennyi konzervatív keresztény riportert és rovatvezetőt, már amelyik egyáltalán vette a fáradtságot, hogy írjon az esetről, egytől egyik arról adtak számot, hogy Dianne Reidy megszégyenítő, nyilvános idegösszeomláson esett át. Leereszkedő stílusban magyarázták, hogy bizonyára a túlhajszolt munkatempó eredményeként történhetett ilyesmi, az amúgy nagyon megbízható gyorsíróval. Miközben ugyanezek a médiumok folyamatosan az ország siralmas állapotáról tudósítanak, nemcsak Dianne viselkedését ítélték el, de az átadott üzenetet is félresöpörték.
Egyértelmű, hogy figyelemre sem méltetták az üzenetet, és valószínűleg a Trunews rádió által a férjével készített interjút sem hallgatták meg, aki számos fontos információt osztott meg arról, hogy mi késztette feleségét az üzenet átadására.
Dianne Reidy
Az üzenet
Mit mondott tehát Dianne Reidy a mikrofonba? Az alábbiakban az üzenet szövege olvasható, két különböző hangfelvétel alapján összeállítva:
„Istent nem lehet megcsúfolni. A legnagyobb elhitetés, hogy ez itt nem ’egy és osztatlan Nemzet az Isten színe előtt’. Soha nem volt az. Nem. Nem is lehetett. Az alkotmányt nem Szabadkőművesek írták volna. Ők Isten ellen vannak. Nem szolgálhattok két urat. Nem szolgálhattok két urat. Dicsőség Istennek, az Úr Jézus Krisztusnak. Dicsőség örökké.”
Ez volt Dianne üzenete, legalábbis, amit lehetősége volt elmondani, mielőtt két biztonsági őr el nem távolította a pódiumtól.
Az előzmények
A férje elmondta, hogy mindketten aktív keresztények. Az esemény előtti négy hét során Dianne gyakran felébredt éjszaka vagy korán reggel és sokat olvasta a Bibliát, ami napi teendőit, sem otthon, sem a munkahelyén, nem befolyásolta. A munkáját mindig nagyon komolyan vette és soha nem tett volna olyasmit, ami miatt elveszíthetné állását. A férje azonban látta, hogy küzd magával, mintha késztetést érzett volna megtenni valamit, amivel az állását kockáztatná. Ezt persze csak az incidens után értette meg.
Dianne ódzkodott az üzenet átadásától, mert tudta, hogy annak súlyos következményei lehetnek munkájára nézve.
Dianne nem osztotta meg terhét a férjével és nem igazán készült semmilyen tervvel az üzenet szövegére vagy időzítésére vonatkozóan. Később elmondta férjének, hogy a Szent Lélek határozott indíttatására vágott bele a beszédbe és csupán eszköznek, üzenetvivőnek tekintette magát.
A férj elmondta, hogy az esemény után Dianne teljesen nyugodtan viselkedett és láthatólag megkönnyebbült, mint aki hűen teljesített egy rábízott feladatot.
Elutasítás
A legtöbb ember, sok keresztényt is beleértve, gondolkodás nélkül elutasítja, és negatív jelzőkkel írja le Dianne tettét. Viselkedéséből ítélve, Dianne pontosan erre számított és ezért is küzdött a rá bízott feladat teljesítése ellen.
Az incidens nem precedens nélküli. A bibliai történelemből számos eset ismert, amikor isten egy írnokon keresztül üzent. A régmúlt korokban sem volt ez könnyű feladat, és a fogadtatás is hasonló volt. Az üzenetvivőket gyakran kinevették és üldözték. Ennek ellenére sokan megtették, amire késztetést éreztek, viselve tettük következményeit és a történelem ítéletét.
A történet nem Dianne Reidy-ről szól. Soha sem a hírnök, hanem az üzenet a fontos. Figyelembe véve Isten korábbi tetteit, és elmúlt korok profetikus üzeneteit, ajánlatos lenne megszívelni a figyelmeztetést, mert nemcsak egyszerű, de igaz is. „Istent nem lehet megcsúfolni.”
A közelmúlt eseményeinek ismeretében, éppen időszerű, hogy egy modernkori írnok felszólaljon és egy ilyen üzenetet adjon át. A figyelmeztetés éppen azok között a falak között hangozott el, ahol a legtöbb olyan a férfit és nőt találjuk, akik eladták a lelküket. Saját törvényeik által elferdítették Isten törvényét. Isten törvényeinek betartatása helyett megcsúfolták Őt azzal, hogy megpróbálták átértelmezni a törvényeket.
A különböző titkos és okkult társaságokon keresztül az Egyesült Államokat belülről igázták le. A jelenlegi vezetés alatt az ország akadálytalanul robog az önmegsemmisítés felé, önként alávetve magát az egységes világrend istentelen tervének, annak minden velejárójával együtt, beleértve a kereszténységnek oly sokak által követett, felvizezett formáját is.
Nyilván a tájékozottabbaknak is kényelmetlen elfogadni, hogy nemcsak az Egyesült Államok alapítói, de a jelenlegi, konzervatív keresztényként ismert politikai vezetők is szoros kapcsolatban állnak bizonyos titkos, okkult társaságokkal. Jobb azonban, ha az ember kényelmetlenül érzi magát, de megismeri az igazságot, mert csakis így ébredhetünk fel hosszú álmunkból és érthetjük meg, hogy a ma eseményeit nagyon régen hozták mozgásba.
George W. Bush beiktatási ceremóniáján, 2001. január 20-án például, az új elnök kétszer is megemlített egy angyalt, aki „a forgószélben utazik és ezt a vihart irányítja”, miközben a Washington emlékműként ismert szabadkőműves obeliszk felé fordult. Pontosan 33 (az okkult számára jelentőségteljes szám) héttel később bekövetkezett az az esemény, ami örökre megváltoztatta az életet az Egyesült Államokban.
Az ilyen és ehhez hasonló rejtett üzenetek, szófordulatok, körmönfont, de érthető üzenetek bárki számára felismerhetők lehetnek, akinek van füle a hallásra. Ezek az üzenetek egytől egyig arról szólnak, hogy a világot „a korok új rendje” felé terelik és ezt az új rendet nem Isten inspirálta, hanem a sötétségnek az a bizonyos angyala.
Szerdán egy üzenet hangzott el, de vajon hányan hallották?
Forrás: homelandsecurityus.com

Módosult a termőföld védelméről szóló törvény - kavicsbányát csak oligarchák nyithatnak

A zártkerteknél is előírja a földvédelmi szabályok alkalmazását, de mentesíti ez alól a belterületi ingatlanokat és az erdőket a földvédelmi törvény hétfőn a parlamentben elfogadott módosítása. A jogszabályban elrejtették a kavicsbányász oligarchák érdekeinek képviseletét, ugyanis a termőföld védelmére hivatkozik az ásványi nyersanyagok kitermelésekor. Engedélyt meg az kap, aki közel van a tűzhöz.

A változtatást a vidékfejlesztési miniszter kezdeményezte, elfogadását az összes frakció támogatta, a Demokratikus Koalíció hat független képviselője nemmel voksolt, a Párbeszéd Magyarországért független képviselői Ángyán József korábbi fideszes agrárállamtitkárral együtt tartózkodtak.

A jogszabály a zártkerti ingatlanoknál a hasznosítási kötelezettség elmulasztására vonatkozóan külön szabályokat vezet be. E szerint az önkormányzat a hasznosítatlan zártkerti ingatlanokat kijelölheti a szociális földprogramban, illetve közfoglalkoztatási programban való részvételre, ha a hasznosításról szóló felszólítások eredménytelenek voltak.

A módosítás újraszabályozza a termőföld újrahasznosítását és pontosítja a földvédelmi szakhatósági eljárást. Az alaptörvénnyel összhangban azt is kimondja, hogy a termőföldkészletek védelme alapvető követelmény az ásványi nyersanyagok kitermelésekor.

Újdonság, hogy a jövőben a kormány havária esetén rendeletben határozza meg a termőföldben bekövetkezett kár megtérítésének részletes szabályait.

A változtatások novembertől lépnek életbe.

Hunhír.info

Pogrom Moszkvában

Úgy tűnik lesznek még zöngéi a múlt hétvégi moszkvai zavargásoknak. Moszkva egyik körzetében (Birjuljovo-Zapadnoje) etnikai jellegű zavargások törtek ki, miután kaukázusiak múlt héten csütörtökre virradó éjjel egy késsel, a barátnőjének szeme láttára megöltek egy ott lakó 25 éves fiatalembert. A pogrom során több mint húsz ember, köztük rendőrök is megsérültek. Tizenegy főt kórházba szállítottak, a többiek járóbeteg-ellátásban részesülnek. A kórházba szállítottak között öt rohamrendőr és öt bevándorló van.
A zavargásokban körülbelül 4 ezer ember vett részt. A tömeg kaukázusiakra kezdett el „vadászni” és szétverte a bevándorlók "érdekeltségébe" tartozó Birjoza bevásárlóközpontot. Szemtanúk beszámolói szerint a pogromot nacionalista fiatalok kezdték, akik összecsaptak a Birjoza bevásárlóközponthoz érkező rendőrökkel is. A nacionalisták megvertek minden kaukázusi és közép-ázsiai külsejű embert.
A zavargások másnapján a Birjuza bevásárlóközpont előtt ismét több tucat ember gyűlt össze, akiknek a viselkedését a rendőrség felügyelte. A tüntetők közül a "zavarkeltőket" kiemelték. Tizenöt embert vettek őrizetbe, főleg sportruházatot viselő fiatal férfiakat.
Moszkva rendőri vezetése megerősítette az orosz parlament épületének a védelmét. A rendőrök körülbelül 10 méterenként állnak egymástól az épület egész vonala mentén. A szemközti oldalon található Moszkvaszálló előtt autóbuszok és teherautók sorakoznak az állomány szállítására. A rendőrség szerint nem feladatuk az állampolgárok mozgásának akadályozása, "csupán a közrendet védik”. Az Állami Dumában azt állítják, nem fordultak olyan kéréssel a rendőrséghez, hogy erősítsék meg a védelmet.
Az orosz emberekben az előítélet nem alaptalan. A tiltakozó fiatalok által megtámadott bevándorlók "érdekeltségébe" tartozó zöldségespiac területén a rendőri helyszínelés során egy autó utasterében több millió rubelt, három pisztolyt, két kést és egy baseballütőt találtak, derült ki a moszkvai rendőrség szóvivőjének bejelentéséből. Az autó minden bizonnyal a bevándorlóké lehetett. Az ügyet jelenleg vizsgálják. Részleteket a rendőrség nem közölt.
A pogrom után fokozott rendőri készültség védi a muszlimokat. Mintegy százezer muszlim vonult ki a moszkvai nagymecsethez imádkozni a Kurban-bajram ünnep alkalmából. A Birjuljevóban zajlott pogrom miatt a rendőrség különösen nagy erőkkel készült a muszlim ünnepre. Számos utcát lezártak a forgalom elől. A moszkvai hatóságok már korábban jelezték, hogy elejét veszik mindenféle provokációnak, ami összefüggésben lehet a Birjuljevo kerületben történt eseményekkel, a bevándorlók iránti intolerancia megnövekedésével. A muszlim ünnep alatt rendzavarás nem történt.
Az indulatok talán nyugodni látszódnak. A demonstráció résztvevői azt követelték, hogy találják meg a 25 éves Jegor Serbakov gyilkosát. A moszkvai rendőrség szóvivője még vasárnap éjjel bejelentette, hogy megállapították azon személyek kilétét, akiknek közük lehet Jegor Serbakov, a meggyilkolt fehér fiú halálához.
A rendőrség sajtóosztálya most bejelentette, hogy Jegor Serbakov meggyilkolásában való részvétellel gyanúsított személy Azerbajdzsánból származik. „A gyilkossággal egy 1982-es születésű azerbajdzsáni személyt gyanúsítunk, a neve Orhan Zejnalov Zahit Ogli” – mondta a rendőrség képviselője.
Az Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottsága (ECRI) szerint aggodalomra ad okot a rasszizmus növekedése Oroszországban. Gyakran éri inzultus a "nem szláv külsejű", sötét bőrű embereket. Az ECRI jelentése a rasszizmus alakulását vizsgálta Oroszországban 2008 és 2012 között, s publikálása éppen egybeesett a Moszkvában zajlott pogrommal.
A jelentés szerint Oroszországban nem tisztelik a bevándorlók jogait, a közszereplők gyakran tesznek idegengyűlölő kijelentéseket, a hatóságok zaklatják a kaukázusiakat, szabadon virágoznak az ultranacionalista, neonáci szájtok. Az elmúlt években növekedett az erőszak a „nem szláv külsejű”, sötét bőrű emberek ellen. Az erőszak különösen a kaukázusi és közép-ázsiai bevándorlók ellen irányul, de ismertek erőszakos cselekmények afrikaiak ellen is.

Balatonyi Csaba

40 sarlatánt találtak Magyarországon

Önkéntes pszichológuscsapat próbálja kiszűrni az internetről a magukat szakembernek kiadókat. A Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete szerint az elmúlt hónapban már negyven sarlatánt találtak.

Az egyesület önkéntes pszichológusokból álló internetes figyelőszolgálattal fokozza fellépését az álpszichológusok ellen, eddig inkább a paciensek bejelentései alapján járt el kóklerekkel szemben – írta közleményében a szervezet.

Az a cél, hogy az interneten megtalálják, és tevékenységük leállítására kényszerítsék azokat, akik képzettség nélkül kínálnak pszichológiai szolgáltatásokat, egyebek között "pszichosebészeknek", "aurahegesztőknek" nevezve magukat. Az egyesület tapasztalatai szerint a világhálón egyre több sarlatán kínálja szolgáltatásait. Az álgyógyítók többségének célja a minél több – számla nélküli – bevétel, valódi segítséget és megoldást nem tudnak kínálni a mentális problémákra.

Az internetes monitorszolgálat csak az elmúlt hónapban negyven sarlatánt keresett meg – írták. Első lépésben az érintett, illetve a cége felszólító levelet kap, ha pedig nem tudja igazolni, hogy egyetemi végzettséggel és képzettséggel kínál pszichológusi szolgáltatásokat, akkor az ügyet jelentik az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnak, a fogyasztóvédelmi hatóságnak és kirívó esetben akár a rendőrségnek is.

Az egyesület szerint Magyarországon csaknem tízezer képzett pszichológus dolgozik, miközben becsléseik szerint legalább ugyanennyien lehetnek az álpszichológusok is, és a tevékenységükért kapott díjazás éves szinten akár kétmilliárd forint is lehet.

Az álgyógyítók hatékony kiszűrésére a Magyar Pszichológus Kamara megalakulása lesz a megoldás, amely köztestület naprakész regisztert vezet majd tagjairól, vagyis minden képzett pszichológusról. A nyilvános adatbázisban bárki ellenőrizni tudja majd, hogy az általa választott lélekgyógyásznak valóban van-e a megfelelő képzettsége, azaz tagja-e a kamarának vagy sem.

Azzal szemben, aki kamarai tagság nélkül végez pszichológusi tevékenységet, közigazgatási hatósági eljárást indítását kérheti a köztestület. Az elmarasztaló határozat végeredménye pénzbüntetés, eltiltás is lehet – áll a közleményben.
HVG

Egy szép emlékkel eltakarjuk a málladozó mát! Szőnyeg alá a szeméttel!

Ünnepélyesen felavatták szerdán Budapest VII. kerületében azt a festményt, amely egy tűzfalon a magyar labdarúgó Aranycsapat 1953-as, londoni 6-3-as győzelmét örökíti meg.
D  FO20131016007 Jankovits Barnabás, a készítő Neopaint Works vezetője elmondta, csaknem két éve készültek erre a munkára. A terveket és a kivitelezést a művészcsoport korabeli plakátok és fotók felhasználásával végezte. A Rumbach Sebestyén utca 10. szám mellett három hét alatt, négyszáz liter festék felhasználásával született óriásfestmény ezer négyzetméteren díszíti az utcaképet, és a magyar sporttörténet egyik kimagasló eredményének állít emléket. Az évszázad mérkőzésének november 25-én lesz a hatvanadik évfordulója.
Vattamány Zsolt polgármester szerint a legtöbb belvárosi kerülethez hasonlóan Erzsébetváros utcáin is számos kihasználatlan, csúnya falfelület található, bár ezek száma az utóbbi időben jelentősen csökkent. A “TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013″ program keretein belül tavasztól ősz végéig hét tűzfal kapott-kap új külsőt a kerület belvárosi részén.
(Index)

Minden negyedik magyar tartozik számlákkal

Még az újabb rezsicsökkentést figyelembe véve is jobban drágult az energia 1996 óta, mint az üzemanyag – írja a Napi Gazdaság.
A lap összeállítása szerint a megnövekedett lakásfenntartási költségek egy ötödét teszik ki egy háztartás kiadásainak. Ez átlagosnak számít Európában, de Magyarországon súlyosabb szociális problémát okozott a drágulás, ugyanis kevesebb mint egy év alatt több mint egymillióval, vagyis a duplájára nőtt a számlákkal megcsúszók aránya. Ma minden negyedik fogyasztó tartozik, vagy késik a fizetéssel, ami viszont hatszorosa az európai átlagnak.
(MTI)

Újabb gyermektolvaj cigányok!

Görögországban letartóztattak egy cigány párt, akik egy két hónapos fiúgyermek születési bizonyítványának kiállítását igényelték. Az önkormányzat munkatársainak a gyermek papírjainak hiánya keltette föl gyanúját és a rendőrséghez fordultak. A cigányok először azt állították, hogy az újszülött az ő gyermekük, azonban később kiderült, hogy hazudtak. A hatóságok DNS-teszt elvégzését rendelték el.
Ez a második ilyen eset Görögországban. Mint hírt adtunk róla, a görög rendőrség október 16-án talált egy szőke, fehér bőrű, 4-5 éves gyermeket egy cigánytáborban. A DNS vizsgálat kimutatta, hogy a megnevezett szülők nincsenek vérrokoni kapcsolatban a gyerekkel. A cigány pár ellen eljárás indult gyerekrablás vádjával.
Sajnos megszaporodtak a hasonló esetek. Ahogy korábban megírtuk, az írországi rendőrség elvett egy hétéves fehér bőrű, szőke hajú kislányt egy cigány pártól Dublinban. A cigányok azt állítják, hogy a kislány az övék, de a rendőrség erre nézve nem talált bizonyítékot a dublini kórházak feljegyzéseiben. A kislány jelenleg egy állami intézetben van.
A hír kapcsán meg kell említenünk egy soros bimbóin nevelkedett zsidót, aki ma az Európa Tanács emberi jogi biztosa. Nils Muiznieks kikelt az európai sajtó ellen, mert szerinte „széleskörű cigányellenes hangulatot szítanak.” Szerinte a felelőtlen sajtó hamis híreket terjeszt a cigányokról.
„Azon tény ellenére, hogy a cigányok nem hajlamosak jobban a bűnözésre, mint akárki más, a sajtó által állandó jelleggel felfedett etnikai hovatartozás alátámasztja azokat a híreszteléseket, hogy a cigányok természetüknél fogva többet bűnöznek. Ez nem csak hamis, de veszélyes is, mivel ronthatja az amúgy sem rózsás hangulatot a cigányok és Európa többségi népessége között” – fogalmazott ez a bolond zsidó!
Ez a barom szerint a cigányok nem hajlamosak jobban a bűnözésre, mint akárki más. Csak egyetlen dolgot nem tud megmagyarázni! Európa börtöneiben raboskodók túlnyomó többsége miért cigány?
Pécsi Hajnalka



Gyermektolvaj cigányok Irországban is!
Az írországi rendőrség elvett egy hétéves szőke hajú kislányt egy cigány pártól Dublinban, mert csak rá kell nézni a fehér bőrű, szőke kislányra, hogy kiderüljön, hogy a cigányoknak nem lehet semmi közük hozzá. A cigányok azt állítják, hogy a kislány az övék, de a rendőrség erre nézve nem talált bizonyítékot a dublini kórházak feljegyzéseiben. A kislány jelenleg egy állami intézetben van.
Hasonló eset történt nem olyan régen Görögországban is, ahol egy szőke kislányt talált a rendőrség egy cigány-putriban, amikor razziát tartott. A DNS vizsgálat kimutatta, hogy a megnevezett szülők nincsenek vérrokoni kapcsolatban a gyerekkel. A cigány pár ellen eljárás indult gyerekrablás vádjával.
Pécsi Hajnalka
Jövő év elejétől egységes jogszabály vonatkozik az „állampolgári panaszok és közérdekű bejelentések kezelésére.” A törvény nem a dolgozónak ad lehetőséget, hogy az érdekeit védje a tőkésekkel és tőkés állammal szemben. A törvény besúgásra ösztönöz, júdásokat kreál. Megszületett a besúgótörvény.

Töviskesné Dsupin Judit: Halihó nagycsávók mi lesz „má”?

ELÉVÜLÉS ? MI FOG ITT ELÉVÜLNI ?
ELÖLJÁRÓBAN EGY KIS ARÁNYTALANSÁGRÓL HADD TEGYEK EMLÍTÉST.
A felmondásokat közokiratba foglaló közjegyzők száma a BAÉSZ statisztikája szerint, felmondott 1000 szerződés alapul vételével, húsz közjegyző.
Magyarországon az 502 ezer jelzálogtípusú szerződés közvetlen érintettjeinek száma a kétmillió főt mindenképpen elérheti .
2 000 000 : 20 = 100 000
Tehát százezer embert küld padlóra egy-egy közjegyző.
Nagyszerű.
Kérdem én : Hol vannak a férfiak?
Ha nem lehet jogi eszközzel megoldani a dolgokat, akkor itt nincs jogállam, mert a helyzet jogi úton megoldható.
A hülye is láthatja, hogy a közjegyzők vakon foglalják közokiratba az eléjük tolt, ellenőrizetlen hitelnyilvántartási számlán lévő kölcsöntartozást ,s ezt követően a végrehajtási eljárás beindul .
Már csak egy másik közjegyző kell, hogy ezt az okiratot felhasználja, miközben tudván tudja, hogy nem közhiteles a bele foglalt adat a kölcsöntartozásról, mert egy belső titkos technikai számáról készült.
Ha nincs jogállam, akkor mi van? Akkor mit bohóckodunk ?
Minek akarunk megfelelni ? Kinek akarunk megfelelni ?
Nem kéne inkább a saját családunknak megfelelni?
Követelnünk kell az elszámoltatást addig, amíg nem csúszunk ki az elévülési időből a bankok elszámoltathatósága tekintetében . Egyébiránt i’m sorry, bocsika, mi az, hogy elévülés a szerződéskötés időpontja miatt? Attól még, hogy szerződésbe volt foglalva a pénzkölcsön nyújtás, ami nem kötelező , ha nem Bank nyújtja a kölcsönt, tehát attól még, hogy van szerződés is, az ügylettel kapcsolatos minden egyes bizonylat rendbe kell, hogy legyen. És vannak bizonylatok, bizony ! Minden egyes hónapban. És minden egyes bizonylat egyazon jogügylethez kötődik, ugyanolyan módon történő kifosztásunkhoz köthetőek. Ezért aztán kérdem én, milyen elévülésről is van szó? Semmilyenről . Ha egyetlenegy áfás számlán , mondjuk egy húszmillió forintos áfás számlán nulla az áfa tartalom, miközben ez egy traktor számlája, és ennek 27 % az áfája, és volt hozzá szerződés is, megrendelve volt a traktor, a traktor számlája önmagában is vizsgálható . A felmondás maga a felmondást közvetlenül megelőző havi törlesztők elmaradása miatt történik. Hiszen az Adós befizetéseit a rendszer szigorú előírások, jogszabályok szerint számítják be az előírt követelésekbe . Persze a folyamat során mindvégig jogtalan követelések történtek, de a Bank által megállapított oka a felmondásnak nem más, mint a felmondást közvetlenül megelőző havi előírásokkal kapcsolatos elmaradások. Ezen elmaradások is a szerződésből eredeztethetőek . Úgyhogy nem kell a púder, nagyon sokára lesz az, hogy nem vizsgálható az ügylet, mert a legutoljára előírt havi törlesztő bekérése , majd az azzal kapcsolatos elmaradás miatti felmondás is vizsgálható öt évig, még ha a szerződéskötés húsz évvel ezelőtt is történt. A jó öreg Adóhatóság a legkisebb bevételű karosszéria lakatos számláit is előkotorhatja öt évig, akkor a legnagyobb bevételű hazai Bank számláit, bizonylatait nehogy már ne lehessen előszedni , ha a szerződés már akár több évtizedes. Az ügyvédek a bizonylatokkal nem nagyon törődnek,pedig a vállalkozók ezzel foghatók meg. Nem véletlenül boldogulnak jobban az emberek feketén. Nincs mit kiszámolni, nincs mire azt mondani, hogy az adó alapja ennyi. Ezért vannak a bankok igen előnyös helyzetben amiatt is, hogy a forintot hitelfolyósításként könyvelték le. A devizaösszeg kölcsön jogcímen történő követelése miatt így akármennyi is lenne a beszedett forint , mind adómentes, pedig az ügylet nem pénzkölcsön adás . De mégis, a csaló könyvelés miatt a többletként beszedett tőke is adómentes. Szóval ha valami bizonylat, annak a valóságot a törvények értelmében kell bizonyítania . Ez nincs így. De a kezünkben van minden bizonyíték.
Mert az ügylet nem feketén ment. Ez még annál is rosszabb. Az ügylet fehérnek mondottan ment feketén.
Ezért van az, hogy a közjegyző, a bíró, az ügyész , a kormány eljátszhatja a színvakot.
És mi mit akarunk eljátszani?
A saját halálunkat akarjuk látni élőként?
Az eddig még senkinek sem sikerült, de jó úton haladunk!
Ja , és a közjegyzők vannak kevesen, és nem mi .
Töviskesné Dsupin Judit


A közjegyző kamara oldalán megtaláltam a teljes listát, névvel, elérhetőséggel.
Ezek szerint nekik is érdemes lenne megköszönni. A listát megszűrve 316db közjegyző van, és 356db közjegyzőhelyettes. Itt elérhető:
http://www.mokk.hu/linkgyujto/lista_reszl.xls

Hogy Ők se maradjanak ki, eddig még nem vonták egyiket sem felelősségre a halmozottan okozott károk miatt: http://www.mbvk.hu/main/nevjegyzek.php

S ők sem különbek, együttesen maffia módszerekkel kényszerítő eszközökkel jogtalanul tevékenykednek. Van kivétel, de azt szokták mondani ha a fejétől büdöslik, akkor az elenyésző:

http://www.magyarugyvedikamara.hu/tart/index/80/1 http://www.ugyved.hu/

Kuba érvei az Amerikai Egyesült Államok gazdasági,kereskedelmi és pénzügyi blokádjának megszüntetésére

Az USA 53 év óta fojtogató gazdasági blokádot tart fenn Kuba ellen. Lester Mallory államtitkár 1960. április 6-án megfogalmazott memoranduma szerint:
“A kubaiak többsége támogatja Castrót […] Nem létezik tényleges politikai ellenzék […] Az egyetlen lehetséges eszköz hogy a kormány elveszítse belső támogatottságát belső elégedetlenséget és csüggedést kiprovokálni gazdasági ínség által […] Minden lehetséges eszközzel a gazdasági életet gyengíteni kell […] meg kell tagadni pénzt és szolgáltatásokat, hogy a fizetések csökkenjenek, éhséget, reménytelenséget és a kormány összeomlását kell előidézni.”
A blokád a nemzetközi jog kirívó megsértése, ellentétes az Egyesült Nemzetek céljaival és alapelveivel, egy szuverén ország békéjének, fejlődésének és biztonságának megsértése és genocídiumnak [népirtásnak – a szerk.] minősül. A kubai nép hatalmas gazdasági veszteségeket szenved. Ez az összeg az embargó kezdetétől napjainkig, öt évtizeddel számolva eléri az 1.157.327.000.000 amerikai dollárt, beleértve a dollár elértéktelenedését az arannyal szemben a nemzetközi piacon.
Obama elnök 2009-es beiktatásakor új kezdetet hirdetett a kubai politikával kapcsolatban. Kifejtette, meg van arról győződve, hogy Kuba és az Egyesült Államok viszonyát más irányba lehet terelni. Öt évvel később még nagyobb szigorodását tapasztaljuk a Kuba elleni blokádnak és a Kubával kapcsolatos nemzetközi pénzügyi tranzakciók üldözésének. Ebben az időszakban a blokád volt a legnagyobb akadálya a kubai gazdasági és szociális fejlődésnek valamint a külföldi gazdasági kapcsolatok kiterjesztésének. Komoly akadálya a nemzetközi fejlesztéseknek.
Kuba nem tud szabadon exportálni sem importálni az Egyesült Államokkal, nem használhat dollárt nemzetközi pénzügyi tranzakcióiban, nem vezethet dollárszámlát harmadik országok bankjaiban. Kubában is tilosak azok a szolgáltatások, amelyeket külföldi pénzintézetek nyújthatnának. 2009. januártól 2013. szeptember 9-ig az Obama kormányzat 30 amerikai és külföldi céget 2 millió 446 ezer dollár megfizetésére kötelezett, mert kapcsolatba léptek Kubával és más szankcionált országokkal.
Az Egyesült Államok hatóságai elismerik hogy Kuba nem jelent fenyegetést országuk biztonságára, mégis kitartanak a terrorizmust támogató országok között felsorolni Kubát, hogy ezzel igazolják a kubai pénzügyi tranzakciók üldözését és a blokád szigorítását. A blokád által okozott legnagyobb károkat a kubai nép a legérzékenyebb területeken megérzi. A Zürichi Bank amerikai nyomásra felfüggesztette a Kubába irányuló átutalásokat, ezáltal sérült a kubai egészségügyi hatóságok együttműködése a MediCuba-Suisse nem kormányzati szervezettel a rák elleni küzdelem területén, a gyermekgyógyászat területén és a HIV fertőzés megelőzése területén. Precedens nélküli eset volt az is amikor az Egészségügyi Világszervezet által küldeni akart pénzalapokat felnőttek influenza elleni beoltására, egy kanadai bank, szintén amerikai nyomásra visszatartotta.
2013. áprilisban az OFAC (Office of Foreign Assets) megakadályozta a CSC (Cuba Solidarity Campaign) nem kormányzati brit szervezetet, hogy 100 példányt vásároljon a “Kuba elleni gazdasági háború” című könyvből. (The Economic War against Cuba. A Historical and Legal Perspectiva on the U.S. Blockade, szerző: Salim Lamrani, kiadó: Monthly Review Press, New York). Az eset túlzó jellegét Rob Miller, a CSC igazgatója foglalta össze: “A Kuba elleni embargó érvényesítéséhez területenkívüli törvénykezést használnak fel a gazdasági szankciókhoz, például hogy megakadályozzák könyvek eladását az egyesült Királyságban […]. Az észak-amerikai blokád nevetséges voltát ebben az esetben is látjuk, amikor brit kiadók akadályozzák meg briteknek valamely könyv elolvasását.”
2013. október 29-én Kuba huszonkettedszer is az ENSZ elé fogja terjeszteni a “Egyesült Államok Kuba elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokádja megszüntetésének szüksége“ című határozatát. 2012-ben 188 ország szavazott támogatólag e határozat mellett, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a nemzetközi közösség elismeri és támogatja a kubai népet a blokád eltörléséért folytatott harcában.
Kuba ismételten kifejezi köszönetét a nemzetközi közösségnek, hogy támogatja Kubát az igazságtalan, illegális és embertelen blokád megszüntetéséért, melynek soha nem kellett volna léteznie.
Forrás: Kubai Nagykövetség

Összecsapnak a magyar szupermilliárdosok

Az eddig ismeretlen Guba Sándor zsebből előrántott 23 milliárddal kiütötte Bige Lászlót az év agrárüzletéből. A háttérben Csányi Sándort is emlegetik.

Váratlan húzással kiütötték a nyeregből az egyik leggazdagabb magyart, Bige Lászlót az egyik legnagyobb hazai mezőgazdasági integrátor cég, a KITE Mezőgazdasági Zrt. felvásárlásáért folyó küzdelemben. A negyvenéves múltra visszatekintő, a nádudvari termelőszövetkezetből kivált, és mindeddig szórt tulajdonosi struktúrájú KITE Zrt. tavaly közel 200 milliárd forint forgalmat bonyolított, a mérleg szerinti eredménye pedig 3,5 milliárd forint volt. A társaság a John Deere erőgépek hazai forgalmazója és az egyik legnagyobb műtrágyaszállító.

Ez utóbbi magyarázhatja, hogy szemet vetett rá a hazai műtrágyapiacot uraló péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosaként is ismert Bige László. Így ugyanis egy kézbe kerülhetett volna a műtrágyapiac két meghatározó cége, a legnagyobb gyártó és a meghatározó forgalmazó is. Bige László a közelmúltban maga tette egyértelművé, hogy a dolgozók és a menedzsment kezében lévő 52 százalékos részvénycsomag átvételéről már megállapodott, az üzletet elvben csak a Gazdasági Versenyhivatalnak kellett volna jóváhagynia, a vételár külön számlán pihent.

A milliárdos számításait azonban keresztülhúzta a KITE egyik dolgozója, a vállalat dél-dunántúli regionális központját vezető Guba Sándor. Bige László 81 százalékos részesedést szeretett volna megszerezni, ehhez pedig felvásárlási ajánlatot kellett tennie a több száz kistulajdonosból álló KITE Kft. 29 százalékos részvénycsomagjára. A kft. keddi taggyűlésének kellett volna határoznia az ajánlatról, azonban Guba Sándor rálicitált. Mindezt úgy, hogy a KITE tegnapi taggyűlésén jelen sem volt, miután Franciaországban tartózkodott, így ügyvédje, Imre András képviselte. Bejelentette: a regionális központ vezetője közel kétszer olyan magas áron venné meg a részvénycsomagot, mint amelyet Bige László ígért, s ezt az ajánlatot el is fogadta a kft. tagsága. (Bige László ajánlata a részvényenkénti névérték mintegy tízszereséről, míg Guba Sándoré annak hússzorosáról szólt.) Az így jóváhagyott üzlet értelmében Guba Sándor kilencmilliárd forint kifizetését vállalta, ám minderre megvan a fedezete is. Imre András a taggyűlésen bemutatott egy banki dokumentumot, amely szerint ügyvédi számláján ott pihen a kérdéses összeg, vagyis, ha kell, azonnal fizet a megbízója.

Sőt. Guba Sándor valójában 14 milliárd forintért már megvette azt az 52 százalékos részvényhányadot is, amelyről Bige László korábban megállapodott. A dolgozók és a menedzsment pakettjét összefogó két másik cég (a Stabilizáló Kft. és az Összehangoló Kft.) hétfőn tartott taggyűlést ugyanis, ahol Guba Sándor nevében Imre András bejelentette: a már említett hússzoros áron ajánlatot tesz az 52 százalékos részvénycsomagra is (itt Bige László 18-szoros árajánlatot adott eredetileg). Miután a két cégnek Guba Sándor a résztulajdonosa, így elővásárlási joga van erre a pakettre, a tranzakcióhoz nála versenyhivatali engedély sem kell. Így vételárát tétovázás nélkül már kedden át is utalták a kijelölt számlára.

Arról mindenki csak találgatni tud, hogy Guba Sándornak honnan volt ennyi pénze. A helyi szóbeszéd szerint – amelyről több hírportál is beszámolt – a háttérben az agrárbefektetőként is ismert Csányi Sándor mozgatja a szálakat, aki nem ápol felhőtlen viszonyt Bige Lászlóval. A szóbeszéd szerint Guba Sándornak az OTP hitelezett.

Tegnap este sikerült utolérnünk az ügyvédet, Imre Andrást, aki kérdéseinkre annyit válaszolt: ügyfele részben saját forrásból, részben pedig kölcsönből teremtette elő a kérdéses összeget. Érdeklődésünkre külön kiemelte: a hitel nem az OTP Banktól származik. Hangsúlyozta: ügyvédi letéti számláját azonban az OTP Banknál vezeti, szerinte a félreértések innen származhatnak. Egyértelműen kijelentette azonban: a pénz forrását nem tárja fel.

Imre Andrást arról is kérdeztük, hogy ismeri-e az OTP Bank első emberét. Az ügyvéd annyit válaszolt: nincs semmilyen kapcsolata Csányi Sándorral. Idén nem találkoztak, s tavaly is csupán egyszer, öt perc erejéig beszélt a bankárral. Erre magyarázatot adhat az, hogy Imre András a Magyar Bankszövetség szakjogászaként is ismert.

Úgy tudjuk egyébként: Guba Sándor azt is kilátásba helyezte, hogy a vállalat fennmaradó 19 százalékos részvénymennyiségét hajlandó megvásárolni a kisrészvényesektől ugyancsak hússzoros áron – erre a tételre Bige László nem tett ajánlatot.
NOL

Vörös szőnyeg a kínai üzletembereknek Londonban

Elsőbbségi vízumot kaphatnak a befektetők Nagy-Britanniában, pedig Kína és a szigetország viszonya nem éppen a legjobb. Tibet miatt feszült a hangulat.
- 24 órán belül szuper elsőbbségi vízumot kaphatnak kínai üzletemberek Nagy-Britanniában - ezt Pekingben jelentette be a brit pénzügyminiszter. George Osborne honfitársaival a hírt Twitteren közölte.
"Ha több a brit beruházás Kínában, itt lesz több munkahely, ha több lesz a kínai befektetés Nagy Britanniában, nálunk nő a foglalkoztatottság!"- foglalta össze véleményét a brit pénzügyminiszter. George Osborne nincs könnyű helyzetben Pekingben, mert a két állam kapcsolatai nem épp a legjobbak. És hogy miért? Mert Cameron kormányfő találkozott a Dalai lámával! Ezt Pekingben kifejezetten ellenséges gesztusnak tekintik. Ezért, amikor tavasszal a brit kormányfő jelezte: szívesen látogatna Pekingbe, akkor udvariasan, de határozottan közölték a kínai vezetők, a látogatás pillanatnyilag nem aktuális! Most többször megkérdezték a brit pénzügyminisztert Pekingben: mit gondol az emberi jogokról és különösen a tibetiek jogairól, de George Osborne egyetlen egyszer sem válaszolt.
Hiába, a pénz beszél! Odáig nem ment el a brit pénzügyminiszter, hogy szabadkereskedelmi megállapodást javasoljon, olyat, amilyet Svájc kötött az idén, de kifejtette: "Van, akit aggaszt Kína fejlődése. Ők úgy gondolják: ha a kínaiak többet szelnek maguknak a tortából, nekünk kevesebb jut! Szerintem nem így van. Ha nagyobb lesz a torta, épp az együttműködés eredeményeképpen, abból mindenki profitál!"
Persze gyorsan mondjuk el, hogy a brit közvéleményt nem ez a hír foglalkoztatta ma elsősorban hanem az, hogy a Vörös Kereszt- a világháború óta először- szeretetcsomagok szétosztását kezdte meg a rászorulóknak Őfelsége birodalmában.

http://asiaport.hu/index.php/politika/kina/6977-voros-szonyeg-a-kinai-uzletembereknek-londonban

Venezuela 4400 új házat készül építeni Haitin

A venezuelai kormány ígéretet tett 4400 új lakás építésére Haitin körülbelül 260 millió dollár értékben, számolt be róla Laurent Lamothe haiti miniszterelnök. Lamothe azután jelentette be a kezdeményezést, hogy múlt hétfőn egynapos látogatásra érkezett Caracasba.
3900 új ház épül majd Port-au-Prince-ben, és további 500 pedig Ile-a-Vache-ban. A Haiti délnyugati félszigetétől nem messze található szigetet, Ile-a-Vache-t jelenleg a haiti kormány fejleszti turizmus céljából. A venezuelai kormány részben finanszíroz egy 66 millió dolláros szállodaprojektet a szigeten.
A lakásépítésről és turizmusról szóló megállapodások mellett, Lamothe látogatásának középpontjában állítólag Haiti Petrocaribe-tartozásairól szóló megbeszélések álltak. A Petrocaribe égisze alatt a karibi államok kedvezményes áron vásárolhatnak venezuelai olajat. Az országot romba döntő 2010-es földrengés után Haitinek 400 millió dolláros Petrocaribe-tartozást engedtek el. A tartozást termékekben is ki lehet fizetni pénz helyett. A haiti kormány sajtóközleménye szerint Lamothe delegációja venezuelai tisztségviselőkkel találkozott, hogy mezőgazdasági termékekkel való adósságtörlesztésről tárgyaljon. A múlt héten kötött megállapodásokat a még a hónap folyamán megvalósuló második találkozón fogják véglegesíteni.
A két kormány a hírek szerint tárgyalt egy 15 millió dolláros egészségügyi megállapodásról, amelynek értelmében a Venezuelai Fejlesztési Bank új egészségügyi létesítményeket fog finanszírozni Haitin. Lamothe találkozott az ALBA Bank tisztviselőivel is, ami azt tervezi, hogy újabb 10 millió dollárt fektet haiti írás-olvasás programokba.
Haiti még mindig nem épült újjá a 2010-es katasztrófa után, és az egyik legszegényebb ország a térségben. Júliusban a haiti elnök, Michel Martelly méltatta a venezuelai segélyt, és elmondta, hogy az oktatás, az infrastruktúra és a mezőgazdaság terén megvalósuló állami projektek többségét a Petrocaribe támogatja.
„Ami ma Haitin történik annak a legtöbbje a Petrocaribe finanszírozása révén jöhet létre” – mondta Martelly.
(latin-amerika.hu )

Lesz nyugdij-vagy nem lesz nyugdij? NEM LESZ NYUGDIJ!

A világ az USA pénzügyi csődjéről sutyorog, ami ha bekövetkezik…!
-De persze nem fog bekövetkezni. A spekulánsok-még ha az utolsó órában is-meg fognak egyezni, és felpöröghet a dollárgyár.
Ám a mai hirek között van egy fölöttébb érdekes. Ime: “A Gallup tegnapi felmérése szerint a közigazgatás részeleges bénultsága miatt a múlt héten újabb öt bázisponttal romlott az amerikai gazdaságba vetett befektetői és fogyasztói bizalom. A Peter G. Peterson Foundation kutatóintézet becsélése szerint az ismétlődő költségvetési válságok 0,6 százalékponttal emelik a munkanélküliségi rátát. Ez 900 ezer állás elvesztését jelenti 2009 óta.”
Ez nekünk-magyaroknak-roppant érdekes dolog lehet! Módot ad egy kis összehasonlitásra-és JÖVŐKÉPÜNK FELMÉRÉSÉRE!
Az USA-ban ELŐFORDULHAT, hogy 900 ezer állás elveszik 2009 óta! Mert a politikusok…
Értjük ugye? A 240 milliós lélekszámú USA-ban VESZHET EL 900 ezer munkahely!
1990 és ’94 között a tizmilliós Magyarországon NÉGY ÉV ALATT MÁSFÉL MILLIÓ munkahely veszett oda!
A RENDSZERVÁLTÁS “EREDMÉNYEKÉNT”!
Azért az arányok nem semmik! 240 millió:900 ezerhez-vagy tizmillió:a másfél millióhoz!
És az amerikaiak-no meg a “világ”-szörnyülködik ezen a kilencszázezres számon!
A másfél-milliós magyar veszteség amolyan “járulékos” veszteség volt-”baráti tűz által”! Olyan szóra sem érdemes!
Magyarország azt a másfél millió munkahelyelvesztést SOHA sem fogja tudni kiheverni! Nem is beszélve a másik “járulékos” veszteségről-a hihetetlen mértékű, mintegy 95 százalékos vagyonvesztést, amit tetőz még a külső államadósság TIZENÖTSZÖRÖSRE való felduzzadása!
Miről beszélünk? Miről vartyog Döbrögi? Miről csahognak Libásék meg társai? Magyarország talpraállitásáról meg felemelkedéséről?! Miből? Hogyan?
Nem árt ha tudja mindenki Magyarországon!
NYUGDIJALAP MÁR RÉGÓTA NINCS!
Nyugdijakat hitelekből fizet az állam! (Ezért a rendszeres államkötvény kibocsájtás!) Valamiből fedezni kell a nyugdijak kifizetését! Baromi drága hitelekből! Az egészségügyről, az oktatásügyről már ne is beszéljünk! Hiszen ott már látszik a gond! Nincs pénz! Egyre nagyobban az elvonások. A szociális ellátórendszer hónapról-hónapra egyre kevesebb pénzhez jut! Egyre csak faragcsálja a döbrögista rablóhad a szociális kiadásokat!
MERT KELL A PÉNZ A NYUGDIJAKRA! BÁRMI ÁRON!
Hiszen a nyugdijasok sokan vannak! És mindegyik rablóbanda a nyugdijasok kegyeit keresi!
Félreértés ne essék! Egyáltalán nem árgálok én a nyugdijasok ellen! A nyugdij MEGSZERZETT JÁRANDÓSÁG! AZ JÁR! Azt a nyugdijasok megtermelték, befizették!
A politikusok meg elherdálták, lenyúlták!
Nyugdijakra igazándiból már most sincs pénz! Ám ezt bevallani-a politikai elitnek-öngyilkosság lenne. Előteremtik a rávalót ég alól-föld alól, még ha tudják is, hogy ebbe belerogyik az ország! Mert ők már tudják, hogy belerogyunk! ŐK TUDJÁK MÁR!
Nem árt, ha ezt mi is felfogjuk! Jövő év közepéig még talán lesz nyugdij! Utána? Utána jöhet a rendeleti kormányzás! Döbrögi kitalációi alapján! Illúziója senkinek ne legyen! Birkamenetelő nyugdijasok, meg nem birkamenetelő nyugdijasok végre majd együtt fognak átkozódni!
A nem nyugdijasokkal együtt! A diákokkal és a munkanélküliekkel együtt!
Jövő nyáron “bezár a bót”! Döbrögisták meg maszoposok, elkúrósok meg libások, elempések meg jobbikosok majd csak pislognak! A sehová nem húzókkal együtt. Az oszlatósorfallal szemben!
Ma még azon izgulnak a magyarok is, hogy lesz-e az USA-nak kölségvetése. Lesz persze!
DE AZ MINKET NEM ÉRINT! NEKÜNK IGY IS-ÚGYIS-MÁR “RESZELTEK!”
Nem most! Már ’89-’90-ben! Kész csoda, hogy eddig kihúztuk!
NO MAGYAR! MEGÉRTE? EZT AKARTAD?

https://balrad.wordpress.com/2013/10/16/lesz-nyugdij-vagy-nem-lesz-nyugdij-nem-lesz-nyugdij/

Megszabadulna a Jobbik "szélsőséges" híveitől

Jönnek a választások, ezzel pedig ki-ki hatványozott arányban vetkőzik ki önmagából, és süllyed bele a pártrendszer demokratikus elvárásainak fekáliájába. A kormánypárt parlamenti zsidónapot tart, a baloldal a kilátásban sem lévő koncon marakodik, többre tartott embereik közösségeiket elhagyva igyekszenek összegründolni új pártokat, és persze a Jobbik is hozza a formáját. Hithű híveik nem kis megrökönyödésére - bízva, hogy elég bégető birka marad még így is.
A Jobbiknak meg kell szabadulnia a tényleg szélsőségesektől... A Jobbik a cigányságért dolgozik... stb. Szemezgessünk a színvallással felérő nyilatkozatokból. Külön kommentekre úgy véljük, nincs szükség. "Azt mondják, hogy nácik vagyunk, antiszemiták vagyunk, rasszisták vagyunk. Ez nem igaz, kikérjük magunknak" "Úgy tudnunk csak küzdeni, hogy elmondjuk mindenhol, hogy nem vagyunk nácik, rasszisták." - Murányi Levente.
"Főleg a média nevezi a Jobbikot szélsőséges, szélsőjobboldali pártnak. Ugyan ilyen esetekben mindig pert indítunk, és egyre több pert meg is nyerünk, nehéz az ellenfeleink taktikája ellen küzdeni." "A szélsőséges eszméket hirdetők szerintem olyasmiket hirdetnek, amik öncélúak, más, becsületes emberek kárára szolgálnak. Mi ezt nem kívánjuk." "Nem az a dolgunk, hogy változtassunk a politikánkon, mert az nem szélsőséges, hanem azoktól kell megszabadulnunk, akik tényleg szélsőségesek." "Az ellenfeleink megpróbálnak minket szélsőségesnek beállítani, ezért azoknak, akik tényleg hajlanak a szélsőségekre, a Jobbik vonzó lesz. Pedig mi nem akarjuk ezeket a dolgokat felvállalni, nem értünk egyet azzal a tényleg szélsőséges réteggel, akik főleg különféle internetes oldalak körül szerveződnek." - Sneider Tamás (hajdani bőrfejű vezér!). Sneider szerint már elindult az a folyamat, hogy "kiszűrjük magunk közül azokat, akik nem közénk valók".
"Mi vagyunk az egyetlenek, akik felvállaljuk, hogy beszélünk a cigánybűnözésről, erre ránk aggatják a jelzőt, hogy cigányellenesek vagyunk. Holott ez nem igaz, ha a cigányságnak felelős vezetői lennének, akkor belátnák, hogy egyedül a Jobbik dolgozik értük" - Gyüre Csaba.
A Jobbik politikusainak a választásokig az az egyik legfontosabb feladatuk, hogy megváltoztassák azt az előítéletességet, amelyet politikai riválisai mesterségesen keltettek a Jobbikkal szemben - mondta néhány napja a párt elnöke, Vona Gábor egy kőszegi fórumon.
Tehát nem az elmúlt időkben (Szegedi-ügy, Szabó-biznisz, borsodi erősségek szétverése, gárdák mellőzése, utcákról, cigánysorokról való visszavonulás, stb.) elbizonytalanított hívek visszaszerzése, megerősítése a cél, hanem a korábbi retorikát komolyan vevőktől való megszabadulás.
Különösen gusztustalan ez a nyilatkozathalmaz a számtalanszor szembeköpött "szélsőséges" hívek legutóbbi állásfoglalása után.

Juhász Pál



A Jobbik szabadulni akar a náci kolonctól


Elege lett a Jobbiknak a párthoz kapcsolódó bélyegekből, nem akarják, hogy az emberek szélsőséges, náci, rasszista vagy antiszemita pártnak könyveljék el őket, mert nem tartják magukat annak. Rájöttek, hogy ha nem sikerül változtatni a Jobbikról kialakult képen, nem lesz több szavazójuk, ezért meg kell szabadulniuk a "tényleg szélsőséges" szimpatizánsoktól. A pártvezetők úgy vélik, valójában egyedül ők dolgoznak a cigányságért.
A Jobbik politikusainak a választásokig az az egyik legfontosabb feladatuk, hogy megváltoztassák azt az előítéletességet, amelyet politikai riválisai mesterségesen keltettek a Jobbikkal szemben - mondta néhány napja a párt elnöke, Vona Gábor egy kőszegi fórumon.
"Azt mondják, hogy nácik vagyunk, antiszemiták vagyunk, rasszisták vagyunk. Ez nem igaz, kikérjük magunknak" "Úgy tudnunk csak küzdeni, hogy elmondjuk mindenhol, hogy nem vagyunk nácik, rasszisták. Más eszközünk nincs, a média nem fog mellénk állni, mert ha az igazság kiderülne, biztos, hogy mindenki jobbikos lenne." - fogalmazott Murányi Levente, a párt alelnöke.
"Főleg a média nevezi a Jobbikot szélsőséges, szélsőjobboldali pártnak. Ugyan ilyen esetekben mindig pert indítunk, és egyre több pert meg is nyerünk, nehéz az ellenfeleink taktikája ellen küzdeni." "A szélsőséges eszméket hirdetők szerintem olyasmiket hirdetnek, amik öncélúak, más, becsületes emberek kárára szolgálnak. Mi ezt nem kívánjuk." "Nem az a dolgunk, hogy változtassunk a politikánkon, mert az nem szélsőséges, hanem azoktól kell megszabadulnunk, akik tényleg szélsőségesek." "Az ellenfeleink megpróbálnak minket szélsőségesnek beállítani, ezért azoknak, akik tényleg hajlanak a szélsőségekre, a Jobbik vonzó lesz. Pedig mi nem akarjuk ezeket a dolgokat felvállalni, nem értünk egyet azzal a tényleg szélsőséges réteggel, akik főleg különféle internetes oldalak körül szerveződnek." - nyilatkozott hasonlóan Sneider Tamás alelnök is. Sneider szerint már elindult az a folyamat, hogy "kiszűrjük magunk közül azokat, akik nem közénk valók".
"Nyilvánvaló hátrány, a növekedési lehetőségeink gátja, hogy a média szélsőséges jelzőket aggat ránk. A kutatásainkból jól látszik, hogy főleg ott van lemaradásunk, ahol a médiának nagy a hatása: vidéken, a falvakban erősen megnövekedett a Jobbik támogatottsága, míg a nagyobb, 20 ezer fő feletti városokban inkább stagnál. A kis településeken az emberek jobban beszélgetnek egymással, megosztják egymással a tapasztalataikat, míg a városokban inkább a médiára hallgatnak" - magyarázta Sneider.
"Mi vagyunk az egyetlenek, akik felvállaljuk, hogy beszélünk a cigánybűnözésről, erre ránk aggatják a jelzőt, hogy cigányellenesek vagyunk. Holott ez nem igaz, ha a cigányságnak felelős vezetői lennének, akkor belátnák, hogy egyedül a Jobbik dolgozik értük" - mondta Gyüre Csaba.
Véleményünk szerint a Jobbiknak nem a szélsőségesektől kell megszabadulni, hanem attól a mételytől ami a pártot vezeti! Nem kell kerülgetni a dolgokat meg mindenféle mázzal bekenni! Határozott válaszok kellenek az embereknek és az igazság képviselete! A párt a kezdetekkor azért tudott jó eredményeket elérni, mert a kisemberek még hittek benne, de sokan elkoptak mert csak ígéreteket kaptak meg a nagy üres semmit! Vona meg a többiek nyugodjanak meg mert a pártban és a közelében egyetlen igaz nemzeti szocialista, hungarista sincs, mert mindenki tesz a jobbikra egy nagy lapáttal!
A nagy "tisztulási" folyamat egyik nagy vesztese Zagyva György Gyula lehet, aki Vonáék szemében akkora "Náci" (a sok hülye között az egyik normális), hogy már jó előre közölték vele a 2014-es keretbe már nem fér bele! Reméljük ő ezt nem bánja mert 100 birka között az egy mindig elveszik!
A Jobbik szép lassan elvágja maga alatt a fát, csak ez a fa egyből megy a darálóba!

Balatonyi Csaba