2013. október 16., szerda

Egy szép emlékkel eltakarjuk a málladozó mát! Szőnyeg alá a szeméttel!

Ünnepélyesen felavatták szerdán Budapest VII. kerületében azt a festményt, amely egy tűzfalon a magyar labdarúgó Aranycsapat 1953-as, londoni 6-3-as győzelmét örökíti meg.
D  FO20131016007 Jankovits Barnabás, a készítő Neopaint Works vezetője elmondta, csaknem két éve készültek erre a munkára. A terveket és a kivitelezést a művészcsoport korabeli plakátok és fotók felhasználásával végezte. A Rumbach Sebestyén utca 10. szám mellett három hét alatt, négyszáz liter festék felhasználásával született óriásfestmény ezer négyzetméteren díszíti az utcaképet, és a magyar sporttörténet egyik kimagasló eredményének állít emléket. Az évszázad mérkőzésének november 25-én lesz a hatvanadik évfordulója.
Vattamány Zsolt polgármester szerint a legtöbb belvárosi kerülethez hasonlóan Erzsébetváros utcáin is számos kihasználatlan, csúnya falfelület található, bár ezek száma az utóbbi időben jelentősen csökkent. A “TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013″ program keretein belül tavasztól ősz végéig hét tűzfal kapott-kap új külsőt a kerület belvárosi részén.
(Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése