2014. május 20., kedd

Basescu retteg a székely önrendelkezéstől

Traian Basescu román államfő azt kérte az Ukrajnában élő románoktól, hogy legyenek lojálisak az ukrán államhoz, - emellett azt is bejelentette, hogy ha népszavazáson kinyilvánítanák az elszakadást, Románia nem ismerné el a szavazás eredményét. "Egy ilyen referendum ellentétes lenne az ukrán alkotmánnyal. Ugyanígy nem ismernénk el ilyesmit Románia területén sem, ha valakiben felmerülne egy hasonló referendum megszervezése" - mondta Basescu.
A román államfő a Krímben lezajlott népszavazást követően agresszív retorikába kezdett a kijevi hatóságokkal szemben és követelte, hogy biztosítsák a román kisebbség önrendelkezéshez való jogát. Basescu akkor kijelentette, hogy ha Kijev nem garantálja a román kisebbség jogait, Románia fel fog lépni az Ukrajnában élő románok védelmében.
Basescu most azzal vádolja Oroszországot, hogy "területrablási" szándékkal hivatkozik a kisebbségek védelmére, és több országban is támogatja a nemzetiségi mozgalmakat, hogy politikai ellenőrzés alá vonja a volt Szovjetunió térségét. A román államfő fenyegetett helyzetben érzi magát: ha Románia bejelenti igényét a románok lakta ukrán területekre, arra hivatkozva, hogy a nemzetiségek önrendelkezési jogát garantálni kell, nyilvánvaló lenne a kettős mérce. Basescu foggal-körömmel ragaszkodik Székelyföldhöz. Ha az ukrajnai orosz területeken kívül más ország is bejelentené igényét a revízióra, az porba döntené az illúziót, miszerint Kelet-Európa térképét újrarajzolni nem lehet, a mai határok valamiféle végleges állapotot jelentenek.
Pedig ez nincsen így, és mindezt Basescu visszavonulása támasztja alá. A román elnök rádöbbent arra, hogy Oroszország és Magyarország érdekei megegyeznek Székelyföld vonatkozásában. A NATO előretolt hídfőállása Románia, aminek komoly belső problémákat okozhat, ha a Romániában rekedt magyarság kikerül a nyugat ellenőrzése alól. A nyugat a határon túli magyar érdekképviseletek kontroll alatt tartásával mindeddig megakadályozott minden efféle törekvést. Moszkva azonban támogatná a népek önrendelkezését, különösen, ha az a NATO visszaszorulásához vezet egy perifériaállamban.
Hadfő.net |Traian Basescu
Basescu már látja, mi következik. Éppen emiatt próbál óvatosan fogalmazni a kisebbségek jogával kapcsolatban. Annyira tudja, mi következik, hogy amiatt már a román revíziót is visszautasítaná, csak ne tartsanak népszavazást a magyarok Romániában. Félreértés ne essék, nem etnikai-nemzeti gondolkozásmódról van itt szó, - Székelyföldhöz amiatt ragaszkodik annyira a román állam, mert értékes nemesfém-lelőhelyek sokasága van alatta.
Basescu olyannyira tudja, mi következik, hogy emiatt már a saját népe által tartott referendum eredményét is visszautasítaná. Amiatt tenné ezt, hogy Kelet-Európa térképe sértetlen maradjon, Románia megtarthassa nyugati nyersanyagbázisait. Pénzért, gazdasági erőforrásokért áldozza fel saját népének egy részét.
Még nem késő, hogy Románia is föderális állammá alakuljon, és a magyar többségű megyék tagállamként megkapják az önrendelkezést. Ukrajnában Janukovics ugyanezt a döntést késleltette, éppen ennek köszönhetően szakad most darabokra az ország. Románia is hasonló jövő elé néz, ha nem lépnek előre. Ha továbbra is kiszolgálják a nyugati érdeket, a magyarság Romániában geopolitikai tényezővé válik.
A mai világban számos példát találhatunk arra, hogy egy nemzetiség által sűrűn lakott terület közös határok nélkül is az anyaországoz tartozzon. Ennek legszembetűnőbb példája a balti régióban Kalinyingrád, aminek bár nincs közös szárazföldi határa Oroszországgal, közigazgatásilag mégis az Oroszországi Föderáció részét képezi. A föderális állam egy másik lehetőség. Basescu vagy megadja a magyar kisebbségnek az önrendelkezési jogot, vagy idővel úgy jár majd, mint Janukovics. Moszkva és Budapest érdeke ebben megegyezik. Magyarországon már megkezdődött a politikai "elit" átsorolása, - de ha mindez nem történik meg magától, arra könnyen rásegíthet a jelenleg Romániához tartozó aranybányák ígérete, amit a nyugat soha nem fog megadni. Ha Magyarország előbb távolodik el a nyugattól, mint Románia, Basescu nagyon hamar két tűz között találja magát és úgy jár mint az ukrán államfő. Bár az ő mentorai nem fogják szívesen látni - Basescunak védelem és teljes inkognitó helyett valószínűbb a szívroham. Nyugaton az jár a bukott funkcionáriusoknak.
Molnár István

Bankvilág: Miért kerülik az "adósok" az un. árfolyamgátat?

Az új módi mézesmadzag a Lakás-takarékszámla nyitása! Amivel állítólag fel lehet készülni az árfolyamgátrendszerben eltöltött öt év után esetlegesen megemelkedő(figyelem, már most előrevetítve!) törlesztőrészletekre a devizahiteleseknek. Így a megtakarításon kívül még harminc százalék állami támogatás is segítheti a bajból való kilábalást a FIDESZ szerint. Mégsem elég népszerű az árfolyamgát. A két éve működő rendszerbe eddig mintegy 180 ezer adós lépett be. További százezrek sorsát könnyíthetné meg szerintük a belépés, sokan mégsem veszik igénybe az öt évre szóló fizetési könnyítés lehetőségét.
A rendszer lényege, hogy a belépők 180, 250 és 2,5 forinton rögzített svájci frank, euró és japán jen árfolyamon törlesztik a hitelt. A rögzített és az aktuális árfolyam közötti (amiről ugye nem tehet az adós, hogy közben a működésképtelen rendszer mesterkélten/mesterségesen elinflálódott) különbözet gyűjtőszámlára kerül legfeljebb öt évig, s az ott halmozódó összeg kamatát átvállalja a bank, illetve az állam. A Magyar Nemzeti Bank statisztikája szerint a konstrukciót elutasítók 30 százaléka leginkább attól tart az eddigi ígéret-tapasztalatok alapján, jogosan, hogy az öt év letelte után túlságosan magas lesz a törlesztőrészlet a gyűjtőszámlán felhalmozott összeg miatt. – Pedig ettől nem igazán kell tartani – mondta a BankRáció.hu elemzője kissé túlzott optimizmussal. Persze tisztában vagyunk vele, hogyha ez a rezsim megoldja - szintén mesterségesen - a devizaügyet, akkor bebetonozta magát évtizedekre a hatalomba és ez lehet céljuk a jövőre nézve. Nincs is más lehetőségük nagyon, ami évtizedekre húzhatja, vonszolhatja még magával a liberalizmus dögét. Gergely Péter kifejtette, egyrészt biztonságot adhat az árfolyamgátat választóknak, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében - ami úgy alakul mindig, ahogy annak kell, ha kell! - az eredeti törlesztőrészletnél legfeljebb 15 százalékkal lehet magasabb az öt év után fizetendő havi befizetési kötelezettség. Magyarán levágták a 2-300%-os uzsorakamatot 15%-ra elviekben. De visszatérve - ezt jócskán ellensúlyozni lehet azzal, ha az öt év alatt a megtakarított pénzből, vagy annak egy részéből lakás-takarékszámlát nyit az ember. Itt van a kutya elásva. Így nem csupán a megtakarított százezrek halmozódnak a számlán, de ahhoz az állam további harmincszázalékos támogatást is odatesz majd ha lesz (ígéretkampány - ezzel nyert a kormánypárt újabb 4 évet, emlékezz!). A lakástakarék futamidejének végén pedig kedvezményes kamatozású hitelhez is juthat, amit ismét csak felhasználhat adóssága csökkentésére. Vagyis soha ki ne szállj belőle - újabb mézesmadzagja! De még ha nem is él ezzel a lehetőséggel az adós, öt év alatt a jelenlegi gazdasági növekedési kilátások mellett jó esélye van annak, hogy a forint erősödni fog, és ezért nem lesz magasabb a jövőbeni törlesztőrészlet. Ez az utópia most ezen a ponton az ezotéria részévé vált. Főleg a napi változó (sőt óráról-órára, lásd a tőzsdepiac ingadozását) adatháború és virtuális pénzvalóság tükrében nem előre bocsátható ma szerintünk, nemhogy még 3-5 év múlva! Hiszen az éves előre meghatározott célmutatók sem tarthatóak szinte sohasem. Lásd GDP alakulások. Ez a realitás és nem a pesszimizmusunk kivetítése! A hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2014 márciusában 1683, 2012. április 1. és 2014 márciusa között 172 191 árfolyamgát-szerződést kötöttek devizaalapú jelzáloghiteles ügyfeleikkel – tette közzé a Magyar Nemzeti Bank hétfőn a honlapján.

Gölöncsér Miklós

A német bankfelügyeletnek bizonyítéka van a devizaárfolyam manipulációjára

A német pénzügyi felügyelet, a BaFin bizonyítékokat talált devizaárfolyamok manipulálására tett kísérletekre, ezért vizsgálatait a Deutsche Bank AG-ról más nagy német bankokra is kiterjeszti.

“Minden (jelentősebb) devizakereskedelmet folytató német bankot felkértünk arra, vizsgálják meg alkalmazottaik esetleges részvételét devizaárfolyam manipulációkban” – mondta Raimund Roeseler, a BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) bankfelügyeleti igazgatója egy frankfurti konferencián adott interjúban.
A német pénzintézetek közül eddig a Deutsche Bank ismerte el, hogy alkalmazottai “nem helyénvaló” devizaárfolyam kereskedelemi kommunikációt folytattak.
Raimund Roeseler elmondása szerint az érintett kereskedők kevésbé likvid dél-amerikai és ázsiai devizák árfolyamának befolyásolására tettek kísérletet. Olyan telefonbeszélgetések átirata került a BaFin birtokába, amelyekben “a kereskedők alacsonyabb, vagy magasabb fixing árfolyamokat kértek, partnereik pedig erre válaszul például 400 millió eurós ügyletet hajtottak végre az árfolyamok megmozgatása érdekében” – fogalmazott Raimund Roeseler.
Nincs semmi, ami arra utalna, hogy felső vezetőknek is tudomása lett volna a dologról a Deutsche Banknál – szögezte le.
Elmondta, hogy a devizaárfolyam manipulációk vizsgálata jóval tovább fog tartani, mint a londoni bankközi kamatláb (Libor) manipulálásával kapcsolatos vizsgálatok, mivel jóval nagyobb ellenőrizendő adattömegről van szó. “Az idén biztosan nem érünk a végére” – mondta a BaFin bankfelügyeleti igazgatója, hozzátéve, “sosem gondoltuk volna, hogy olyan likvid piacokat, mint amilyen a devizakereskedelem is, manipulálni lehetne”.(MTI)
http://stockportal.hu/index.php/a-nemet-bankfelugyeletnek-bizonyiteka-van-a-devizaarfolyam-manipulaciojara/

10 módszer az online szabadság korlátozására – Útban a globális Internet jogosítvány felé

Az elmúlt évek során egyértelművé vált, hogy az Internet a szabadságért folytatott harc egyik legfontosabb eszközévé vált, lehetővé téve az azonnali kommunikációt, a fontos információk többségi konszenzustól független megosztását, és a lehetőséget, hogy bárki létrehozhasson saját platformot.
Ezek a viszonyok egyre komolyabb kockázatnak számítanak a hatalmi elit számára, így komoly erőkkel küzdenek a jelenleg még létező szabadságok és lehetőségek korlátozásáért vagy megszüntetéséért.
Nézzük meg, mik a főbb támadási pontok:

1. Az online semlegesség vége

Az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) elfogadta azt a tervezetet, ami véget vethet az Internet semlegességének, mivel a szolgáltatók külön felárat kérhetnek az adatok gyorsabb továbbításáért, ami egyenes utat jelent a több osztályos világháló kiépülése felé és drasztikus változásokat hozhat.
A tervezet elfogadása azt eredményezheti, hogy az Internet is a televíziós kommunikáció sorsára juthat, ahol a nagy társaságok monopóliumot élveznek az információ felett és ezzel korlátozzák a fogyasztók választási lehetőségeit.
„A kisebb cégek, amelyek nem engedhetik meg maguknak a gyorsabb továbbítás költségeit, még nehezebb helyzetbe kerülnének a nagy riválisokkal szemben. Valószínűleg a fogyasztók is megéreznék ennek hatását, mert bizonyára sok cég rájuk hárítaná a megnövekedett költségeket,” írja a Washington Post.
Az elmúlt évek során többször írtunk az Internet v.2 bevezetésére irányuló tervekről, amelyeknek szintén az információ korlátozása a legfőbb célja.

2. A titkosszolgálatok tudatosan manipulálják az Internetet és dezinformációt terjesztenek

Az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok megerősítették, hogy a nyugati titkosszolgálatok szándékosan dezinformációval árasztják el az Internetet, hogy tönkretegyék bizonyos célpontok szavahihetőségét.
Glenn Greenwald szerint ezzel a taktikával „irányítani, manipulálni és megrontani akarják a netes párbeszédeket, és természetesen beszivárogni ezekbe. Az eredmény az Internet integritásának aláásása”.

3. Az állam bértrollokat alkalmaz a közvélemény manipulálására

A kanadai CTV 2010-ben arról számolt be, hogy a kanadai kormány fizetett bizonyos cégeknek, hogy a webes fórumokon „korrigálják a téves információkat”.
Többek között a török, izraeli és kínai kormányok is hasonló programokat vezettek be, míg az amerikai légierő a HBGary biztonságtechnikai céget bízta meg, hogy nagymennyiségű hamis fiókot hozzon létre a közösségi oldalakon, saját propagandájuk terjesztésére és az Amerika ellenes retorika semlegesítésére.
A Raw Story arról írt, hogy a program célja „egyértelműen a közvélemény manipulálása volt a legfontosabb kérdésekben, mint például a hírek esetében,” hogy ezzel a „konszenzus látszatát keltsék”.

4. A főáramú oldalak sorra szüntetik meg a hozzászólás lehetőségét.

Bár egyelőre még viszonylag ritka a jelenség, egyre több főáramú oldal kapcsolja ki vagy korlátozza jelentősen a hozzászólás funkciót a cikkek alatt.
Több tanulmány is állítja, hogy a hozzászólások jelentős mértékben képesek befolyásolni a közvéleményt. A Popular Science például nemrég bejelentette, hogy megszünteti a hozzászólás lehetőségét az oldalán, hogy ezzel elhallgattassa a klímaszkeptikusokat. A BoingBoing.net hasonló utat követ. A New York Times is jelezte, hogy visszavesz a hozzászólási lehetőségekből, bizonyos cikkek alatt pedig kikapcsolja a funkciót.
A hozzászólások lekapcsolása egyértelműen része a hatalom tulajdonában lévő média törekvésének, hogy az emberek által elfogadott valóságot alakítani tudja és ezáltal mesterséges konszenzust hozzon létre az egyre erősödő és a szólás szabadságának legfőbb eszközeinek számító független média és az Internet jelentette erővel szemben.

5. „Kognitív beszivárgás”

2010-ben napvilágra került az a Fehérház által kezdeményezett program, aminek célja az összeesküvésekre specializálódott csoportokba való beszivárgás volt, hogy az ott közzétett félrevezető hozzászólásokkal aláássák ezeket. Cass Sunstein, az Obama kormány Információs és Szabályozási hivatalának vezetője állt a kezdeményezés élén, aki azóta is rendszeresen a program sikereiről számol be.
Sunstein rámutatott, hogy a kormány megbízottjai saját nevükben nem lennének képesek cáfolni az összeesküvés elméleteket, mert az emberek alapvetően nem bíznak bennük. Ehelyett inkább az államtól „független személyeket bíznak meg ezzel a feladattal”.
Sunstein azt javasolta, hogy „a kormány ügynökei (és szövetségesei, megbízottai) lépjenek be online chat szobákba, közösségi oldalakra, sőt a fizikai világban működő csoportokba is, és próbálják aláásni az éppen keringő összeesküvés elméletek hitelességét mindenféle kételyek elhintésével, ok-okozati érvekkel és politikai ellenlépések kockázatára vonatkozó célzásokkal.”

6. Megrendezett kibertámadások a világháló szigorúbb ellenőrzésének indoklásaként

Miközben az Internet védelmének ürügyén az Egyesült Államok folyamatosan hangoztatja a sok területet korlátozó kiberbiztonsági intézkedések szükségességét, ő maga állt a legtöbb eddigi nagy kibertámadás mögött.
Alex Jones és az alternatív média már 2010 szeptemberében Washingtonra és Tel-Avivra mutogatott a Stuxnet vírus kapcsán, miközben a CNN, az Economist és hasonló médiumok kigúnyolták a feltevést, alaptalan összeesküvésnek nevezve. Hónapokkal később azonban már a New York Times is arról írt, hogy „amerikai és izraeli titkosszolgálatok közösen fejlesztették ki a destruktív számítógép féregvírust, hogy ezzel szabotálják Irán atombomba építési erőfeszítéseit,” ezzel tulajdonképpen elismerve, hogy az „összeesküvés elmélet” igaz volt.
A Washington Post pedig arról számolt be, hogy az Egyesült Államok és Izrael volt felelős a Flame vírus kifejlesztéséért is.
A Stuxnet felbukkanását agresszív médiakampány kísérte, amelyben számos politikus követelte, hogy a kormány, Kína példájára, felhatalmazást kapjon „az Internet bizonyos részeinek háborús körülmények közötti lekapcsolására.”
Arról kevesebb szó esett, hogy Kína esetében az intézkedések az eltérő vélemények elfojtását célozzák és semmi közük a kiberbiztonsághoz.

7. A korrektség elve az Interneten

Az Internet semlegessége ellen folytatott harc közben a Szövetségi Kommunikációs Bizottság egy amolyan „korrektség elv” bevezetésén is dolgozik.
Tim Cavanaugh szerint a „Kritikus Információs Igények Több Piacos Felmérése” nevű kezdeményezés keretében a „médiahatóságok komoly és tolakodó vizsgálatnak vetnék alá a tartalomszolgáltatókat a munkájukkal és tartalmaikkal kapcsolatban,” ami az Interneten található politikainak minősített tartalmak felülről történő irányításához vezetne.
Bár a tanulmányt heves kritika fogadta és egyelőre úgy tűnik, az abban foglalt javaslat nem kerül bevezetésre, maga a tény, hogy a hatóságok ilyen programok bevetését szeretnék, mutatja, hogy a szólás szabadságát inkább csak megtűrik, mint elfogadják.

8. Az amerikai nemzetbiztonság Internet „kikapcsoló gombja”

Internet KillswitchAz elmúlt években többször felvetődött a kérdés, hogy az állam rendelkezik-e az Internet teljes vagy részleges lekapcsolását szolgáló eszközökkel és/vagy felhatalmazással. A Standard Operating Procedure 303 (SOP 303, magyarul Szabvány Működési Eljárás 303) felhatalmazza az amerikai Nemzetbiztonsági Minisztériumot (DHS), hogy vészhelyzet kihirdetése esetén felügyelje „a privát vezetéknélküli hálózatok lekapcsolását, helyi szinten, például egy adott alagút vagy híd területén, vagy az egész fővárosban.”
Amikor az Elektronikus Adatvédelmi Információs Központ további adatokat akart megtudni erről, a DHS azt állította, hogy nem talált egyéb részletet a programmal kapcsolatban.
A Fehérház pedig at FCC-t megalapító 1934-es törvényre hivatkozva azt állítja, hogy rendelkezik az Internet lekapcsolására feljogosító hatalommal. A törvényben az áll, hogy „szükséghelyzetben vagy katasztrófa illetve országos vészhelyzet esetén” az elnöknek „joga van bármilyen állomást vagy eszközt használni illetve irányítása alá vonni.”

9. Az új adók visszafogják a webes kommunikációt és értékesítéseket

A Wall Street Journal egyik cikke szerint új adók egész áradata veszélyezteti az Internetszabadságot és rámutat, hogy a törvényhozók intézkedései a webes adószabadság felszámolását célozzák.
A hatalmas kereskedelmi láncok lobbistái nyomást gyakorolnak a kongresszusra, hogy nagyobb hatalmat szerezzenek a hozzávetőleg 9600 helyi önkormányzatra az e-kereskedelem felett. Tervük része egy email adó is, ami komoly visszatartó erő lenne az online kommunikációval szemben.

10. SOPA, CISPA és az FBI webes hátsó ajtaja

A SOPA, CISPA és ACTA törvényjavaslatok a szerzői jogok védelmével próbálják igazolni az online szabadság elleni támadásokat.
Ezek mellett az FBI, egy 1994-es törvényt kihasználva próbál legális hátsó kapukat építeni valamennyi Internet és email szolgáltató és közösségi oldal rendszerébe, miközben megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy az online tevékenységek folyamatos megfigyelése és rögzítése teljesen normális eljárás, elérve, hogy egyre kevesebben emelik fel hangjukat az ilyen szabadságcsorbító törekvésekkel szemben.
Észtországban már digitális azonosítóval lehet szavazni.
Észtországban már digitális azonosítóval lehet szavazni az Interneten.

A cél

A felsorolt törekvések célja egyértelműen egy globális Internetazonosító-rendszer bevezetése, hogy a világhálót csak az állam által kibocsátott jogosítvánnyal lehessen igény bevenni. Egy ilyen rendszerrel az állam rendkívül egyszerűen megvonhatja a hozzáférést a „rosszalkodó” felhasználóktól, más szóval állami jóváhagyáshoz kötné az Internet használatát.
Időkjelei: A Bibliából tudjuk, hogy „az egész föld csodálni fogja a fenevadat [és] megadatik neki a hatalom minden törzs és nép, minden nyelv és nemzet felett” (Jelenések 13:3, 7), ehhez pedig szükséges, hogy minden kommunikációt irányítani tudjanak, hiszen Sátán is tisztában van a szavak és az Ige erejével.

Forrás: Infowars.com

http://idokjelei.hu/2014/05/10-modszer-az-online-szabadsag-korlatozasara-utban-a-globalis-internet-jogositvany-fele/

Meteo a Karacsun-hegyről: “szélcsend, napsütés, gránáteső”

A mai nap sem arról szól a Szlavjanszk-melletti Karacsun-hegyre szoritott kijevbérenc latorhordának, hogy békés napozással meg piknikezéssel telik az idejük!

Napkelte óta rendesen hull az áldás a nyakukba. Tekintettel arra, hogy a népi miliciák tüzérséggel lövik őket, a latorhorda veszteségeiről csak becslések vannak. Mivelhogy a martalócok szemmel láthatóan a korántsem kiterjedtnek mondható erdős részekben zsúfolódott össze, komoly veszteségeik lehetnek. Ráadásul az önvédelmiek tüzérsége egyre precizebb, és valószinűleg ennek (is) köszönhetően ma reggeltől még egyetlen helikoptert sem láttak a hegyre leszállni.
https://www.youtube.com/watch?v=LinBN5umFaQ

Oroszország és Kína összehangolja a külpolitikát

Hídfő.net | Vlagyimir Putyin és Xi Jinping
Vlagyimir Putyin a Xi Jinping kínai elnökkel folytatott megbeszélést követően bejelentette, hogy Moszkva és Peking megállapodott a két ország külpolitikájának összehangolásáról. Putyin szerint Oroszország és Kína érdekei a nemzetközi kérdésekben megegyeznek, közös prioritásaik vannak globális is regionális szinten egyaránt. A külpolitikai érdekérvényesítésben emiatt szorosan együtt fognak működni, amit kiterjesztenek a nemzetközi szervezetekben közös fellépésre is.
A bejelentésre az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés Pekingben tartott csúcstalálkozóját követően került sor. Oroszország és Kína közös külpolitikát fog folytatni az ENSZ és a BRICS szervezetein belül is. Ezzel pontot tettek annak a folyamatnak a végére, amiben az amerikai külpolitika Oroszország és Kína egymás ellen fordításával akarta erősíteni saját pozícióit a nemzetközi politikában.


http://www.hidfo.net/2014/05/20/oroszorszag-es-kina-osszehangolja-kulpolitikat


Száműzi a dollárt a VTB és a Bank of China


Együttműködési megállapodást írt alá az orosz VTB és a Bank of China, amely kimondja, hogy az egymás közötti kifizetéseket csak nemzeti valutában fogják intézni, - a dollárt végleg száműzik a két ország bankjai közti tranzakciókból, a pénzmozgásokat a továbbiakban kizárólag rubelben és jüanban eszközölik. A megállapodást Sanghajban az orosz és kínai államfő jelenlétében írta alá a két nagybank elnöke, Vaszilij Titov és Csen Sitinom.
Az új együttműködés keretében a felek partnerséget alakítanak ki a bankközi együttműködések számos területén, beleértve a közös befektetéseket és a bankközi hitelezést. Miközben a dollárt lassan száműzik az ázsiai bankrendszerből, a két nagybank stabilitása egyre nő, mivel gyakorlatilag egymásért vállalnak garanciát. Ha a nyugat szankciókat lép életbe a VTB bankkal szemben, az csak akkor lehet hatásos, ha a Bank of China is a szankciók célpontja lesz. A kínai bank viszont jelen van számos nyugati országban, így az ilyen irányú gazdasági támadások megint csak a nyugatra ütnének vissza.
Hídfő.net | Bank of China LondonbanBank of China Londonban - és a brit vezetők pénztartalékai
A Sanghajban aláírt megállapodás az orosz bankrendszer immunizálásának egy lépése, ami a nyugatot fokozott gazdasági nyomásgyakorlásra késztetheti - ha elmulasztják az utolsó lehetőséget, Oroszország és Kína együtt hoz létre egy a nyugattól független pénzügyi rendszert. Onnantól pedig a Wall Street napjai meg vannak számlálva.

http://www.hidfo.net/2014/05/20/szamuzi-dollart-vtb-es-bank-china


Öröm?-vagy üröm! Az oroszok hazamennek! (Mármint a csapatok)

Vlagyimir Putyin orosz elnök, a hadsereg főparancsnoka hétfő reggel adott utasítást a védelmi miniszternek, hogy rendelje vissza az ukrán határral szomszédos területekről a hadsereg egységeit. Az első egységek hamarosan indulhatnak vissza.

Az orosz katonai egységek megkapták Szergej Sojgu védelmi miniszter parancsát arra, hogy térjenek vissza állandó állomáshelyükre az ukrán határ közeléből – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.
Az orosz hadsereg alakulatai rosztovi, belgorodi és brjanszki területeken, az előre eltervezett hadgyakorlat befejeztével elindultak harci járműveik berakodási helyére, ahonnan vasúton folytatják útjukat támaszpontjaikra.
Vlagyimir Putyin váratlan és meglepő húzása találgatásokra adott okot az Ukrajnából kivált Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok területein, de úgy általában Kelet-Délkelet-Ukrajnában is.
Sokan a “farkába harapni nem akaró kigyó” esetét emlegetik az orosz elnök döntése mögött. Ismeretes, hogy Oroszország törvényt alkotott az orosz emberek és érdekek akár katonai erővel történő megvédelmezéséről, és most jónéhányan(!) úgy vélik, az orosz elnök cserbenhagyni látszik a két Népköztársaság-mi több az ukrajában élő oroszokat. Akkor, amikor a kijevi puccsista hatalom egyre dühödtebben-bár egyre reménytelenebbül próbálkozik Donbassz megtörésével.
Egyesek a döntés mögött politikai-diplomáciai sakkhúzást sejtenek. Ezen vélemények szerint az orosz elnök a vasárnapra tervezett ukrajnai “elnökválasztásra blazirozik”. Tekintettel arra, hogy a “választás” legesélyesebbje a mérsékeltnek-és Oroszország számára is elfogadhatónak-tűnő Porosenko, Putyin elnök ezen vélemények szerint meg kivánja várni az “elnökválasztás” eredményét. Ha pedig az előzetes prognózisok szerint Porosenko lesz Ukrajna következő elnöke, akkor vele Oroszország hajlandó lesz párbeszédet kezdeni Ukrajna helyzetének békés rendezéséről, amire egyébiránt Porosenko is hajlik.
Fénykép
Mindenesetre az “elnökválasztásig” már csak “négyet kell aludni”-és az ötödik éjszakán már jóval tisztább lesz a kép Kijevben és Moszkvában is.
Putyin elnök látva a Donbasszban kialakult helyzetet-miszerint az önvédelmisek meg tudják oldani a problémáikat “orosz beavatkozás” nélkül is, hát visszarendelte a csapatokat laktanyáikba.
Ám ha az “elnökválasztás” nem az elvárt eredményt produkálná, vagy esetleg eredménytelen lenne-akkor nyilván folytatódnának Kelet-Délkelet-Ukrajna területén a harcok. Valószinű, hogy ekkor ebben a minőségileg régi-új helyzetben a most visszavont orosz csapatok ismét elindulnának Nyugat-felé, de akkor már vélhetően nem állnának meg az országot Ukrajnától elválasztó határnál.
Tekintettel pedig arra, hogy az utóbbi időkben elég jól begyakorolták a felvonulási mozdulatsort, egy-két nap alatt ismét az orosz-ukrán határnál lehetnek. Ha erre parancsot kapnak!
Persze jövő hét hétfő reggelig-az “elnökválasztás” előzetes eredményeinek közzétételéig (azaz a bizonyosságig) egyszerűen fizikai lehetetlenség egy haderőt teljes egészében állandó bázisaira visszavonni. Ráadásul a hazatartók legfeljebb félúton lesznek még hétfő reggel!
Azt pedig-sajnos vagy nem sajnos-tudomásul kell venni mindenkinek a világon: Oroszország elnöke nem kivánságműsort szerkeszt! Bár mi-magyarok-többségünkben ismét szivesen látnánk hazánk területén az orosz haderőt, még ha keserű szájizzel is, de be kell hogy lássuk: SAJÁT TÖRTÉNELMI HIBÁNK-mi több BŰNÜNK-ÁRÁT NEKÜNK KELL MEGFIZETNÜNK!


Nem Oroszországnak!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/20/orom-vagy-urom-az-orszok-hazamennek-marmint-a-csapatok/

Szlava Ukrajinye! Irány a mészárszék!

Kijevből Donbasszba irányitották tegnap a “Jobb Szektor” különösen “igéretes” fasiszta különitményét, az “AZOV” névre hallgató zsoldoshordát.
A 45 fellelkesült bérgyilkos vezérhiénáiról készült képen a dicstelen latorsereglet “parancsnoki kara” látható-indulás előtt!


Ukrajnai szülők!
Voltak már sokan gyerekeitek közül, akik ilyen büszkén indultak!
Sokan vannak közülük, akik már a visszatérésre várnak!
Городской морг Славянска переполнен трупами укровоенных, нацгвардейцев и правосеков
Sokan már vissza is tértek!
elesetthttp://balrad.wordpress.com/2014/05/20/szlava-ukrajinye-irany-a-meszarszek/