2014. május 20., kedd

Öröm?-vagy üröm! Az oroszok hazamennek! (Mármint a csapatok)

Vlagyimir Putyin orosz elnök, a hadsereg főparancsnoka hétfő reggel adott utasítást a védelmi miniszternek, hogy rendelje vissza az ukrán határral szomszédos területekről a hadsereg egységeit. Az első egységek hamarosan indulhatnak vissza.

Az orosz katonai egységek megkapták Szergej Sojgu védelmi miniszter parancsát arra, hogy térjenek vissza állandó állomáshelyükre az ukrán határ közeléből – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium.
Az orosz hadsereg alakulatai rosztovi, belgorodi és brjanszki területeken, az előre eltervezett hadgyakorlat befejeztével elindultak harci járműveik berakodási helyére, ahonnan vasúton folytatják útjukat támaszpontjaikra.
Vlagyimir Putyin váratlan és meglepő húzása találgatásokra adott okot az Ukrajnából kivált Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok területein, de úgy általában Kelet-Délkelet-Ukrajnában is.
Sokan a “farkába harapni nem akaró kigyó” esetét emlegetik az orosz elnök döntése mögött. Ismeretes, hogy Oroszország törvényt alkotott az orosz emberek és érdekek akár katonai erővel történő megvédelmezéséről, és most jónéhányan(!) úgy vélik, az orosz elnök cserbenhagyni látszik a két Népköztársaság-mi több az ukrajában élő oroszokat. Akkor, amikor a kijevi puccsista hatalom egyre dühödtebben-bár egyre reménytelenebbül próbálkozik Donbassz megtörésével.
Egyesek a döntés mögött politikai-diplomáciai sakkhúzást sejtenek. Ezen vélemények szerint az orosz elnök a vasárnapra tervezett ukrajnai “elnökválasztásra blazirozik”. Tekintettel arra, hogy a “választás” legesélyesebbje a mérsékeltnek-és Oroszország számára is elfogadhatónak-tűnő Porosenko, Putyin elnök ezen vélemények szerint meg kivánja várni az “elnökválasztás” eredményét. Ha pedig az előzetes prognózisok szerint Porosenko lesz Ukrajna következő elnöke, akkor vele Oroszország hajlandó lesz párbeszédet kezdeni Ukrajna helyzetének békés rendezéséről, amire egyébiránt Porosenko is hajlik.
Fénykép
Mindenesetre az “elnökválasztásig” már csak “négyet kell aludni”-és az ötödik éjszakán már jóval tisztább lesz a kép Kijevben és Moszkvában is.
Putyin elnök látva a Donbasszban kialakult helyzetet-miszerint az önvédelmisek meg tudják oldani a problémáikat “orosz beavatkozás” nélkül is, hát visszarendelte a csapatokat laktanyáikba.
Ám ha az “elnökválasztás” nem az elvárt eredményt produkálná, vagy esetleg eredménytelen lenne-akkor nyilván folytatódnának Kelet-Délkelet-Ukrajna területén a harcok. Valószinű, hogy ekkor ebben a minőségileg régi-új helyzetben a most visszavont orosz csapatok ismét elindulnának Nyugat-felé, de akkor már vélhetően nem állnának meg az országot Ukrajnától elválasztó határnál.
Tekintettel pedig arra, hogy az utóbbi időkben elég jól begyakorolták a felvonulási mozdulatsort, egy-két nap alatt ismét az orosz-ukrán határnál lehetnek. Ha erre parancsot kapnak!
Persze jövő hét hétfő reggelig-az “elnökválasztás” előzetes eredményeinek közzétételéig (azaz a bizonyosságig) egyszerűen fizikai lehetetlenség egy haderőt teljes egészében állandó bázisaira visszavonni. Ráadásul a hazatartók legfeljebb félúton lesznek még hétfő reggel!
Azt pedig-sajnos vagy nem sajnos-tudomásul kell venni mindenkinek a világon: Oroszország elnöke nem kivánságműsort szerkeszt! Bár mi-magyarok-többségünkben ismét szivesen látnánk hazánk területén az orosz haderőt, még ha keserű szájizzel is, de be kell hogy lássuk: SAJÁT TÖRTÉNELMI HIBÁNK-mi több BŰNÜNK-ÁRÁT NEKÜNK KELL MEGFIZETNÜNK!


Nem Oroszországnak!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/20/orom-vagy-urom-az-orszok-hazamennek-marmint-a-csapatok/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése