2014. június 3., kedd

Kijev elismerte a terrorbombázást, csak a terrort tagadja

Elismerte az illegitim kijevi kormány, hogy rakétatámadásokat intézett Luganszk ellen a tegnapi napon, és a légierő helikopterei több mint 150 rakétát lőttek ki a hátfői akció során. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet szintén megerősítette, hogy a helyi kormányépületeket és körülötte lakóövezeteket is rakétatámadás ért. Kijev ugyanakkor ezekért a támadásokért nem vállalja a felelősséget, az a hivatalos állásfoglalás, hogy civil célpontokat nem támadnak.

https://www.youtube.com/watch?v=x3wBXkR0rJ0

Az EBESZ tegnapi jelentése szerint a helyi kormányépületet is lebombázták. A robbanásokat megelőzően pedig az ukrán légierő gépei hajtottak végre támadásokat a területen, a kormányépülettel is egy föld-levegő rakéta végzett. Kijev elmondása szerint a Luganszk térségben a légierő a határőrséget támogatta, mivel a határátkelőhelyeket a felkelők támadás alá vették. Kijev tagadja a megfigyelők által megerősített vádakat, és mondvacsinált indokkal kívánja ezt alátámasztani, miszerint a felkelők légelhárító rakétái érzékelhettek hőt a kormányépületen, és azok csapódtak be.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/kijev-elismerte-terrorbombazast-csak-terrort-tagadja

Orosz-kínai hitelminősítő jön létre

Közös hitelminősítő intézet létesítéséről állapodott meg Oroszország és Kína - idézte kedden az RT.com hírportál a Kínában tárgyaló Anton Sziluanov orosz pénzügyminisztert.
"Megvitattuk egy független hitelminősítő rendszer felállításának lehetőségét. Számos ország nagyobb tárgyilagosságra tartana igényt a hitelminősítők működésében" - mondta Anton Sziluanov pénzügyminiszter. "Az országokat és a regionális beruházási projekteket a jelenleg működő hitelminősítők által alkalmazottal megegyező eszközökkel és kritériumok alapján mérlegelő orosz-kínai hitelminősítő intézetet hozunk létre" - fogalmazott.
Kezdetben az intézet közös orosz és kínai, valamint más ázsiai országokkal közösen végrehajtott befektetési projekteket minősít majd, a rendszert a későbbiekben presztízse és elismertsége növekedésével párhuzamosan fogják tovább kiterjeszteni - tette hozzá.
Anton Sziluanov nem említette, hogy a tervezett új hitelminősítő intézet mikor jön létre és milyen viszonyban lesz az egy évvel ezelőtt orosz, kínai és amerikai részvétellel Hongkongban létrehozott Universal Credit Ratings Group (UCRG) társasággal. Az UCRG a kínai Dagon, az orosz RusRating és az amerikai Egan-Jones Ratings egyenlő részvételi arányával alakult meg.
Az RT hírportál beszámolója szerint a "szakítás" igénye a három nagy amerikai hitelminősítő intézet, a Fitch, a Moody’s és a Standard & Poor’s szolgáltatásaival nem Oroszországra és Kínára korlátozódó, hanem globális jelenség a 2008-as pénzügyi válság óta.
MTI

Multikulti – Mercedes “kultúra”

Szerző:
Mercedes_munkatársak_kitünö_pr_munkaBár az alábbi olvasói levelet nem hozzánk küldték, ennek ellenére mi is teret adunk a tényeknek.
Különösen, mivel egyre irritálóbbnak találjuk, azt a fajta munkás- és dolgozó gyalázó hozzáállást, melyet elsősorban a multik honosítottak meg magyarországi érdekeltségeiknél. Sajnos azonban nem kellett sokáig várni, hogy a hazai aljas ügyeskedő “vállalkozók” is átvegyék ezt a stílust, az adóelkerülő no meg a dolgozókat károsító módszereket és eszközöket.
Jelenleg ott tartunk, hogy már nem lehet markáns különbséget tenni köztük, nehezen dönthető el, hogy a hazai elfajzott vállalkozók és cégtulajdonosok vagy a multi cégek módszerei aljasabbak.
Azonban a legszomorúbb mindebben, hogy a narancssárga magyarellenes rezsim a hajdani igen etikus és jó célokat szem előtt tartó, a tisztességes munkavégzést és a munkásokat védő Munka Törvénykönyvét munka és munkás ellenes, munkáltatókat kiszolgáló vécépapírrá (értsd itt ez a kevésbé kulturált “seggnyalás” szó szinonimája) silányították – méltón saját magukhoz.
Narancssárgáék összes stratégiai partnerét érdemes lenne végig járni, feltehetőleg nem a céges “kultúrák” harcát, hanem azok ijesztő hasonlóságát találnánk, legalábbis abban ahogyan elbánnak a munkavállalóikkal.
Lásuk hát a Mercedes “kultúra” valóságos arcát!
“Orbán Mercedese”
Mercedes_Orbán Viktor és Dr Dieter Zetsche vezették le az elsö CLA-t a szalagrólA magyar ipar egyik zászlóshajójaként emlegetett kecskeméti Mercedes gyár vendége volt nemrégiben Orbán Viktor. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, evett-ivott, körülnézett, mindent nagyon szépnek talált, mindennel meg volt elégedve. A fotósok gyönyörűségére szerszámot is fogott a kezébe, hogy lássa ország-világ, nem akármilyen vezetője van ám a magyarnak, hanem dolgos, egyszerű nép gyermeke, aki – lám – a gyárban is megállja a helyét, ha a sors úgy hozza. Majd a néhány órás kiszállás után furikázott még egyet egy újonnan legördült CLA Mercedessel, majd, mint aki jól végezte a dolgát, ahogy jött, el is távozott.
Irigykedünk rá? Nem.
Csak ez az egész sztori jellegzetes tünete, vagy kórképe egy összetett problémának, ami az egész társadalmat jellemzi. Nincs pénz a munkabérekre, nincs pénz semmire, de ugyanakkor a propagandára, a kéz kezet mos elvre, a sunyiságokra és a burkolt korrupcióra számolatlanul
A kecskeméti Mercedes gyárban súlyos problémák vannak a vezetőség és a dolgozók egy része között. Mint ahogy az lenni szokott, a legrosszabb helyzetben azok vannak, akik a tényleges termelést végzik. Az alábbiakban szót ejtek ezekről a konfliktusokról.
Tudom, hogy sokaknak nem fog tetszeni, mert a kormány és a Mercedes emberei mindent megtesznek azért, hogy a problémák ne kerüljenek ki a gyár kapuin túl. Napi szinten fenyegetik az embereket a Facebookon vagy egyéb internetes fórumokon megjelent beírásaik miatt.
A kormány és a gyár vezetősége azt próbálja sugallni, hogy a gyár a megtestesült magyar csoda. Én erre csak annyit kérdezek: miért a heti sok tucat kilépő? Miért kell egy munkásgyűlésre megerősített biztonsági őri gárdával fenyegetni a dolgozókat? Miért kell a látogató Mercedes-vezetőt testőrnek kísérnie a saját munkásai között? És hosszan lehetne folytatni.
Na de menjünk szép sorjában.
Mercedes_Jörg_Heinze_présüzem_vez_Dr_Zombor_Gábor_Kecskemét_polgármestere_Frank Klein gyárigazgato_Dr_Frank_Weber_a_DAG_présüzemeinek_centervezetöjeAmikor az embertől megkérdik, hol dolgozik, és azt válaszolja, hogy Kecskeméten, a Mercedes gyárban, általában az következik, hogy „az jó hely, már sokat hallottam róla”. Igaz, mostanában már egyre többen azt felelik ehelyett, hogy „úgy hallom, nem fizetik agyon a dolgozókat”. Vagyis a hírek előbb-utóbb kiszivárognak a külvilágba. Persze ez nehéz dolog, mert az újságokban csak a Mercedes vezetősége által jóváhagyott, sokszor általuk fogalmazott hírek jelennek meg. Nyilván ez a versenytársaknak is szól, hiszen ezekben a hírekben rendre megemlítik, hogy óriási a kereslet „a világ legjobb autói” iránt, az emberek sorba állnak érte, és féléveket kell várni egy-egy B vagy C osztályos autóra. Nos, valóban ennyi a várakozási idő, mert egy-egy megrendelés után fognak csak hozzá az autó elkészítéséhez, vagyis nem azért, mert szétkapkodnák az emberek a raktáron levő autókat. Sőt sokáig azt sem értettük, hogyan lehetséges az, hogy a tervezett darabszámtól jelentősen elmaradó termelés hogyan lesz egyik pillanatról a másikra plusz. Nos, egyszerű a megoldás: sokan visszamondják az autót, és így változik az aktuális darabszám pozitív irányba…
A „világ legjobb autóival” kapcsolatban annyit, hogy a gyár kifelé ezt kommunikálja, de bent, a gyárban a munkásgyűlésen olyan táblázatokat mutatnak, hogy a Mercedes jelentősen el van maradva a legnagyobb versenytársaitól, az Auditól és a BMW-től. Olyannyira, hogy az idén jelentős megszorítást terveznek, ami milliárd eurókról szól. Ezt a gyár vezetése jelentette be a tavalyi év végén a munkásgyűlésen. Hogy aztán ezt a pénzt melyik gyárakból és hogyan vonják ki, arról nem szólt a fáma, de így utólag visszagondolva, lehet egy sejtésünk…
A gyár főleg fejlesztésekben van elmaradva a versenytársaktól, ami hosszú távon elég kellemetlen lehet nekik. Ezért célul tűzte ki a vezetés, hogy a Mercedesnek 2020-ra világelsőnek kell lennie.
Ahol igazán le van maradva a Mercedes, az az ún. prémiumkategóriás modellek eladása, bármilyen meglepő.
Hogy ez ránk, magyarokra miért is tartozik? Mindjárt… mert a gyár magyarországi vezetője, Frank Klein a legutóbbi, botrányosan véget ért munkásgyűlésen kijelentette, hogy minden forintot kétszer is meggondolnak, mielőtt kiadnák… Gondolom, ez főleg a munkabérekre vonatkozott…
A Mercedes gyárban, ha magyar az ember, kétféleképp lehet dolgozni. Saját, tehát Mercedes-alkalmazottként, illetve kölcsönzött munkaerőként. A kölcsönző cégek – Adecco, Workforce – jellemtelenségeiről szintén lesz szó.
Az alább következők az összeszerelő üzemben – Montage – érvényesek, de hasonlóak a Rohrbauban – fényező – illetve más, termelésben résztvevő üzemekben is a tapasztalatok.
Tehát:
Az ember belép a Mercedeshez mint Mercedes-alkalmazott. Közbevetőleg jegyzem meg, hogy ez a Mercedes nem az a Mercedes. Ez „csak” a Daimler csoport tagja, amint a neve is elárulja – Mercedes Magyarország Kft. Nagy különbség! Mert amit a német munkaerő vagy bármilyen más nemzetiségű is megkap, arról a magyar dolgozó legfeljebb álmodozhat.
Mercedes_Az MBMH munkatársak önkéntesen vesznek részt a hulladékgyüjtési naponAz átverés rögtön a belépésnél megindult. Az első néhány száz munkavállalót mindenféle ígéretekkel csalták lépre. A hr-esek minden szépet és jót megígértek a leendő dolgozóknak, akiket nem ritkán az ország másik feléből csábítottak Kecskemétre. Ilyen ígéret volt a letelepedési támogatás – milliós összegekről beszéltek -, az átköltözési támogatás vagy éppen a lakbértámogatás. Ezekből egyedül az átköltözési támogatás valósult meg, nettó 180 ezer Ft értékben. Voltak, akiket a fizetési trükkökkel édesgettek magukhoz. Örömmel értesítették a dolgozót, hogy az általa kért bért biztosítani tudják, majd miután az ember kilépett az előző munkahelyéről és belépett a Mercedeshez, kiderült, hogy az összeg nem a kért nettó, hanem bruttó, de az munkába járási térítéssel és bónusszal együtt annyi… Ilyenkor mit tehet az ember: csikorgatja a fogait és tűr. Legalábbis amíg nem talál jobbat…
Sok emberrel beszéltem, akik ilyen csalás áldozatai lettek és azt kell hogy mondjam, ezek nem egyedi esetek, hanem aljas módon, tömegével alkalmazott fogások voltak.
Amikor Frank Kleint erről kérdezték, cinikusan megrántotta a vállát, és annyit mondott, itt egyelőre még ő a főnök, és az lesz, amit ő akar. Majd még hozzátette, hogy a hr-esek, akik ezeket ígérték, ki lettek rúgva… ami ordas nagy hazugság. Klein úr amúgy is elég ambivalens módon viszonyul a magyarokhoz. Amikor megemlítették neki, hogy hétről hétre rengeteg magyar megy el, azt mondta, hogy szarik rá, majd jönnek helyettük mások. Ennyit a megbecsülésről stb.
Mercedes_A sorozatgyártás ünnepélyes elindítása_2012_03_29Az új munkavállaló, főleg ha az összeszerelőbe kerül, úgy érezheti elsőre, hogy megfogta az Isten lábát. Ugyanis 3 hónapra kiküldik Németországba tanulni, anélkül, hogy az itteni viszonyokat megismerné. Ezért van az, hogy visszatérve, amint megismeri a magyarországi valóságot, óriásit koppan, ahogy mondani szokás.
Erre a 3 hónapra megkapja az itteni alapbérét (bruttó 138 ezer Ft) valamint a kinti költségtérítést. Mindösszesen 300-350 ezer forint így a havi nettó keresete, az első 3 hónapban, ami egy magyar munkavállalónak maga a csoda. Igaz, az az apró betűs rész rendszerint elkerüli a figyelmét, hogy aláíratnak vele egy 3 éves szerződést, és ha ezen időszak alatt ki akarna lépni, vissza kell fizetnie az alapbérén felül eső részt. Ezt tán egy munkajogásznak is meg kéne piszkálni…
Ez így együtt még mindig töredéke a kinti munkások keresetének, akik hatalmasakat szoktak röhögni odakint, ha meghallják, hogy mennyi pénzért dolgozunk itthon. Nem is egészen értik, a 400 eurós keresetre megkérdezték: „hetente?” Aztán fejcsóválva csak annyit mondott egyikük, ennyit tankolt most a kocsijába

A Mercedesnél az az alapelv, hogy minden munkavállaló egyenlő, nos, ez már rögtön az elején sérül. Ugyanis a németek repülővel járhatnak haza, míg a magyar munkavállalót 20 órás buszúton zötyögtetik haza, havonta egyszer.

Mindegy, még ezt is elviselnénk, elvégre béketűrő a magyar. Ha kölcsönzött munkaerő az ember, természetesen nem küldik ki sehová: és egyébként is, semmi jóra ne számítson.
Aztán eltelik a 3 hónap, visszatér, és szembesül az itteni munkakörülményekkel.
Az összeszerelő gépeit máshol már évek óta raktárban álló gépekből állították össze. Ha valaki csúcstechnológiára gondol, nagyon messze jár az igazságtól… Jellemzően: amit Németországban már robotok csinálnak, azt itt az emberek. A Rohrbau robotjainak egyharmada el sem indult a próbaüzemnél… a szórásuk irtózatosan nagy, nem lehet minőségi munkát csinálni velük. Hozzáteszem: más üzemekben is így van. S fizetése persze rögtön visszaesik a bruttó 138 ezerre és a műszakpótlékkal, bónusszal együtt sem lesz magasabb 110-120 ezer forintnál. De sokan még ezt sem érik el.
Mindezért cserébe olyan megerőltető munkát kell végezni, amilyet nem hiszem, hogy más országban bárki is megcsinálna.
Ezért röhögte körbe mindenki az egyik műszakgyűlésen Fabio Belá urat, az összeszerelő vezetőjét, aki kijelentette, hogy „Magyarországon könnyebb a megélhetés, mint Németországban”, amikor a bérek nevetségesen alacsony voltát firtatták. Persze Belá úr, aki eddig a felvétellel kapcsolatos ügyeket intézte, nem éppen az éles eszéért van tartva, hanem mert – finoman szólva – bizalmas viszonyt ápolt az egyik nagykutya leányával. Így lehetséges az, hogy egy teljesen műveletlen, elemi iskolát éppen-hogy elvégzett ember a Mercedesnél E4-es kategóriájú vezető lehet. Ez a sógorság-komaság egyébként is érvényes a vezető kiválasztásnál. A művezetők, vagy Maisterek több mint 50%-a így került a poziciójába, és teljességgel alkalmatlan arra, amit csinál.
Pedig hát ugye lenne egy Daimler-szabály, ami elég szigorúan szabályozza, hogy kikből válhat vezető… A Maisterek ilyen silány állománya – tisztelet a kivételnek – azt eredményezi, hogy napi szinten konfliktusok robbannak ki a dolgozók és a középvezetés közt.
A Maister úr nem tudja, hogy mit csinálnak a munkásai, nincs tisztában a gyártási folyamatokkal, néha nem is ismeri az embereit, azt hiszi, hogy más csoportokba tartoznak. De hát csodáljuk? Van a Maisterek közt lakatos, fodrász, asztalos… csak éppen szakmabeli alig. El lehet képzelni, ők milyen érdemek alapján jutottak odáig.
Mercedes_A MercedesBenz Manufacturing Hungary Kft vezérképeA Mercedesről mindenkinek a csúcsminőség jut eszébe. Azt gondolnánk, maga a gyár is megfelel ennek a képnek. Ezzel szemben: elavult a technika, amit idehoztak. Jórészt Brazíliából kerültek ide porosodó gépsorok, de mondhatni, összekukáztak mindent, amit lehetett. Persze, ezeken a régi gépeken és gépsorokon gyártson az ember csúcstechnológiát és előírt darabszámot! Természetesen ez nagyon sokszor nem sikerül, és ilyenkor jönnek a retorziók. Van erre egy jó magyar kifejezés, ami hűen kifejezi a viszonyokat, méghozzá a szarból várat építés sikertelenségére vonatkozóan.
A retorziók kapcsán robbant ki végül is az a konfliktus, ami a mai napig tart, és amiről, gondolom, az olvasók még egy sort sem olvastak. Eddig.
Pár újságban, pl. HVG-ben megjelent, hogy a Mercedes magyarországi gyárában bevezetik a szombati munkanapokat is. De az már nem, hogy a gyár vezetése igen aljas módon tette ezt. Méghozzá úgy, hogy a leendő és ledolgozandó 6 szombat közül csak a 24 óra feletti munkaidőt fizetnék ki, de azt sem a szabadnapra járó 100%-os túlórapótlékkal, hanem csak 50%-kal. A többi ún. munkaidő-számlára menne, amit szabadnapként kapna meg az ember, ha áll a termelés. Ha erre valaki azt mondja, hogy egy szombati, 100%-os pótlékkal díjazott munkanap elcserélése mondjuk egy szerdai munkanapra neki nem nagy üzlet, akkor igazat adok neki.
Persze a két szombatot is csak a negyedév végén fizetné ki a gyár, ha ugyan kifizetné… mert lehetősége van csúsztatni a dolgot szinte a végtelenségig. Tehát bemegy az ember dolgozni szombatonként, de pénzt ebből nemigen lát.
És akkor rögtön itt álljunk is meg egy szóra: a gyár szerint a vadonatúj CLA típusú autóra óriási a kereslet, nem tudnánk annyit gyártani, amennyi kell. Ennek ellenére az új munkaidőkeretet azért így állították össze, mert már előre látják – saját elmondásuk szerint -, hogy nem lesz mindig ilyen nagy a kereslet, és le fog állni a gyár. Mondjuk augusztusban. Egy felfutóban levő modellnél… Több mint érdekes.
Amikor erről beszámoltak a legutóbbi munkásgyűlésen, óriási botrány tört ki. Nem olvastak erről sem? Nem csodálom…
Ott kezdődött, hogy Frank Klein úrék méretes biztonsági emberekkel állították körbe a dolgozókat, hogy érezzék a törődést…
A szakszervezet egy figyelmeztető demonstrációt szervezett, gondolom, erről értesültek Klein úrék…
A demonstráció alapja az volt, hogy Klein az utolsó pillanatban felrúgta a megállapodást az imént említett szombati munkarenddel kapcsolatban a szakszervezettel. Pedig az sem volt éppen acélos. A szakszervezet ugyanis azt szerette volna, ha legalább minden második szombatot kifizetnek… De nem. Értik?
Ebben a gyárban dupla munkát végeztetni a német munkásokkal, irtózatos pénzekért lehet, sőt kívánatos. Elszórni a pénzt mindenféle propagandára és újságcikkre, hogy kedvező színben tüntessük fel a gyárat, azt is lehet, de kifizetni a ledolgozott szombatot a magyar munkásnak, aki töredékéért dolgozik a németnek, azt már nem.

A szakszervezet által szervezett, igen erőtlen tiltakozás lényege az volt, hogy amikor Klein úr bejelenti a dolgot, akkor aki ezzel nem ért egyet, sípszóra feláll, és a fal felé néz balra. Jött tehát Klein úr, aki félórás önfényezés után, illetve az után, hogy közölte, milyen nyereséges a Mercedes, előrukkolt ezzel a tervvel. Felhangzott a sípszó a szakszervezeti vezető szájából, és a munkások nagy része felállt, és a fal felé nézett. Persze azok, akik az irodákban meresztik a seggüket egész nap, nem értették, mi a probléma, elvégre nekik nem kell dolgozniuk ingyen szombatonként…

Ezt a felállást Klein úr úgy vette, hogy hátat fordítanak neki a dolgozók, és iszonyatosan felhúzta magát. Persze a délutáni műszak egy picit karakánabb volt, és kerek-perec elküldték a kurva anyukájába, valamint több tucat autókarosszériát tettek tönkre. Ez persze elítélendő dolog, de felvetődik a kérdés: mi vezetett idáig? Hogyan lehetséges az, hogy a dolgozók semmi más tiltakozási formát nem tudnak találni?
(nos, ez tipikus, sosem a probléma okait keresik és próbálják megoldani, hanem a bűnbakot és a szőnyeg alá söprés módját – a szerk.)
A Munka törvénykönyve erre a munkaidőkeretre lehetőséget ad. Sőt egyéb más aljasságokra is. A dolgozónak gyakorlatilag nincsenek jogai, a munkáltató rendelkezik pl. a szabadságának a 3/4-ével is. Valamint gyakorlatilag korlátlan túlóra is elrendelhető. Na ez volt a másik, ami kiverte a biztosítékot az embereknél.
Vagyis ha az aznapi darabszám nem készül el, meghosszabbítják a munkaidőt. Ezzel csak az a probléma, hogy nem tudnak hazajutni az emberek a gyárból – már persze aki nem autóval van -, mert a Mercedes gyárhoz külön járatok vezetnek, és ha ezeket nem rendeli oda a vezetés – márpedig nem rendeli -, akkor nem tud az ember hazajutni. Főleg egy éjszakás műszak után, hajnali kettőkor, ugyan kinek van kedve bolyongani? Erre az volt a válasz Klein részéről, hogy a vonatig elviszik az embereket. Egyrészt 3-kor nincs vonat hajnalban, másrészt a dolgozók legnagyobb része busszal jár be. De ez nem zavarja őt.
A tiltakozás ilyen formája persze nem tetszett Kleinnek, és azt kezdte fejtegetni, hogy „lám, a magyar kultúra” nem ehhez szokott hozzá. Persze ez csak olaj volt a tűzre. Kíváncsi lennék, egy német munkavállaló mit tenne ilyen intézkedések és ennyi fizetés esetén.
Mercedes_Az MBMH munkatársai, a város képviselői és a gyerekek fákat ültetnek egyEgyébként ezt a „Daimler-kultúra” kifejezést nemrégiben már hallottuk az összeszerelő vezetőjétől, amikor sokan azt sérelmeztük, hogy az egyik török-német hibrid művezető rendszeresen sértegeti a magyar munkásokat, és segglyuknak hívja őket. Erre is az volt a válasz, hogy mi nem értjük a Daimler-kultúrát. Tök jó, hogy most ezt megkaptuk, egyenest Németországból.
Ha erre valaki azt mondja, hogy azt a szarházi törököt miért nem kalapáltuk el ilyenek miatt, azt kell hogy mondjam, ami késik, nem múlik. Viszont vegye figyelembe, hogy a kormány ilyen esetben bízvást nem a magyar munkavállalók mellett állna…
Visszatérve a lényeges részre: mi az alapvető probléma, ami miatt a Mercedes kecskeméti gyára nem képes az előírt darabszámot és minőséget teljesíteni?
Az, hogy az egyes autókra szánt időt borzalmasan rövidre szabták. Ugyanazt a munkát, amit nálunk egy ember csinál, Németországban kettő, sőt három munkás végzi, alsó hangon is 5-6 szoros fizetésért. Mi ez, ha nem a legundorítóbb kizsákmányolás?
És persze lehet szidni a magyar munkás töketlenségét és bénázását, hozzá nem értését.
Még egyszer: az adott idő alatt lehetetlen megcsinálni a kitűzött feladatokat, legalábbis azokban az üzemekben, amiket ismerek. Fokozottan érvényes ez az összeszerelőre. Nehogy valaki azt higgye, ez csak olyan költői túlzás. Tényleg a teljesítőképesség határain túl vannak szabva a feladatok.
A gépek, gépsorok alkalmatlanságáról már volt szó.
Miért csak most robbantak ki konfliktusok?
A problémákat hosszú idők óta ismeri a gyár. Hittünk annak a német szlogennek, hogy a hibáinkból tanulunk. Nos, érdemi intézkedés egyszerűen nincs. Nyáron szó szerint 40 fok van a csarnokban, mert légkondicionáló természetesen csak az irodákba jutott. Télen sem jobb a helyzet, mert akkor hideg van. Szintén csak az irodákban van kellemes hőmérséklet.
Azok, akik egyáltalán képesek volnának összefoglalni a problémákat, fent ülnek az irodákban és eszük ágában sincs az állásukat kockáztatni. Én írom le a nagyközönség számára először azt a tényt, hogy a magyarországi Mercedes gyárban az emberek kiszipolyozása, kizsákmányolása folyik, a létező legaljasabb módon. Bent a gyárban naponta felhívják a figyelmet arra, hogy semmiféle, gyárral összefüggő negatív dolog nem kerülhet napvilágra, mert ez lesz, meg az lesz. A cégvezetés nem felejt, és nem tanul semmiből.
Mercedes_Az MBMH ismét Magyarország Legvonzóbb Munkáltatói közöttAz egyik munkást, aki kicsit indulatosabban szólalt fel az egyik munkásgyűlésen, másnap négytagú „delegáció” kereste meg a munkahelyén, hogy felelősségre vonják a szavai miatt. A szakszervezetist, aki a sípos – fal felé fordulós akciót szervezte, röviddel később a biztonsági őrök megfosztották belépőkártyájától, sőt még a sípjától is…
Azokat, akik a pl. a török művezető elleni levelet aláírták, és eljuttatták annak feletteséhez, egyenként hallgatta meg – az a török művezető, aki ellen a levél szólt. Nonszensz? Az.
És még hosszan lehetne ezeket sorolni.
A Facebookot figyelik, az ottani kommentek is szigorú vizsgálatok tárgyai. Azt tudják, hogy a kormányközeli újságok nem fognak írni a visszásságokról. De persze a Kuruc.infóval nem számoltak…
Kétségeim ez ügyben nincsenek. Hamarosan megjelenik majd egy tiltakozó beírás is, az általam írt „valótlanságok” ügyében is. A Mercedes, mint valami nagy testvér, mindent figyel, mindent megjegyez, és alkalmasint megtorol.
A gyár büszke arra, hogy hány főt foglalkoztat. Nos, ennek csak egy része Mercedes-dolgozó bár – mint kiderült az előbbiekből – ők sem teljesen azok. Van két munkaerő-kölcsönző cég, az Adecco, illetve a Workforce, akik még a maguk sápját is leveszik az amúgy sem magas fizetésekből. Tudnék róluk is seregnyi negatív dolgot, írni, de azt hiszem, ez elég is a tevékenységükről.
Felvetődhet a kérdés: ha ilyen rossz a kecskeméti Mercedesben dolgozni, miért nem hagyjuk ott?
Mint már említettem, rengetegen otthagyják a céget. Volt olyan csütörtök, amikor 84-en adták be a felmondásukat. De egyáltalán nem könnyű bármiféle munkát találni. Ha az embernek elege lesz a kizsigerelésből és a megaláztatásból, naponta elküldheti X helyre az önéletrajzát, aztán vár, hogy történjék valami. A gyárvezetés most éppen borsodi hátrányos helyzetű munkavállalókat akar Kecskemétre telepíteni. Csak hogy, kecskemétiek, erről is tudjatok. El lehet képzelni, kifélék-mifélék ezek… Ha nekem nem hisztek, nézzetek utána. Már folynak az egyeztetések a város vezetőivel a munkásszállásról. Tudják azt, kedves kecskemétiek, hogy hamarosan több száz, nagyrészt cigány érkezhet Borsodból a városukba? Mit szólnak hozzá? A polgármestert meg kéne kérdezni ez ügyben is…
Jelenleg a munkások szervezkednek és keresik az amúgy nagyon kisszámú ellenállás lehetőségét. Úgy tűnik, csak a sztrájk vezethet eredményre, de ez a jelenlegi magyar jogszabályok alapján nehéz. De nem lehetetlen.
Hamarosan az ellenállás új formáit kell itt is bevezetni.
Az biztos, hogy a jelenlegi felállás nem tartható. Nem engedhetjük meg, hogy külföldiek a saját hazánkban a fejünkre csináljanak. Nektek üzenem, munkatársaimnak ott az összeszerelőben, hogy amikor egy halálosan fárasztó, kétségbeesett nap után azon gondolkodtok, hogyan is lehetne mindezt visszaadni a gyötrőiteknek – legyen az török, német, vagy azok magyar seggnyalója -, hogy igenis van lehetőség arra, hogy lényegesen javítsunk a körülményeinken, de ahhoz – és ez nem újdonság – össze kell fogni. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akár egyetlen brigád is képes megbénítani napokra a gyárat, ha majd úgy adódik.
A vezetőségnek pedig, akik azt mondták röhögve, hogy nem lesz itt semmi, mert a magyarok nem ismerik az összetartás fogalmát – ez így igaz, ahogy leírom – és a Daimler-kultúráról papolnak fizetés helyett, azt üzenem, hogy várjuk ki a végét.
Ami engem illet, én megteszek mindent, pedig – Isten látja a lelkemet – nekem van az egyik legtöbb veszítenivalóm.

A folytatás:Hajtóvadászat zajlik a Mercedes gyárban a szivárogtatás miatt – olvasónk újra jelentkezik
Én a magam sérelmeit bele sem vettem a levélbe. Csak olyat, ami több embert is érint. Klein úr például elég messzire merészkedett a hamis vádakkal. Ahelyett, hogy azon dolgozna, a munkásai életét hogyan tehetné jobbá. Mert általános a vélemény, hogy ha tisztességes bért kapnának az emberek, nem nyomorognának – és itt nem a nyugat-európai bérekre gondolok – akkor lényegesen jobb minőségű lenne a kész produktum is, és egyáltalán. Az elégedett munkás minden téren produktívabb, mint a nyomorgó. Gondoljanak csak a 40 -50%-os eredményességi mutatókra, amik szerintem nem túl acélosak. Az olvasónak: a 40-50% azt jelenti, hogy az elkészült autók több mint fele megy utómunkára, mert mindenféle baja akad.
Amennyiben viszont a hajtóvadászat folytatódik – nem ellenem, én teszek rá, hanem – ártatlan emberek ellen, mindenféle bizonyíték nélkül, akkor közzéteszem Frank Klein úrék elérhetőségét, személyes gratuláció lehetősége végett.
Ha érdemi mondanivalóm lesz a Mercedes gyárra vonatkozólag, akkor jelentkezem ismét.
A levélírónak és a gratulációkat küldeni szándékozóknak csak annyit, hogy Klein úrék elérhetősége nyilvános és hozzáférhető. (a szerk.)
Mercedes_A Mercedes-Benz magyarországi sikertörténete tehát folytatodikA Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a számok tükrében
A gyár mottója a társadalmi felelősségvállalásterületén: „A legjobbat vagy semmit.“
A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a 2012-es 0,9 milliárd euró nettó árbevétel után 2013-ban a nettó árbevétel először lépte át a 2 milliárd eurós küszöböt, Kecskemét városának pedig kereken 5 millió euró adót utaltak át. 2013-ban 109.000db autó készült, Kecskeméten, ahol az év végén 3200 magyar dolgozót foglalkoztattak – mondta Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, de jelenleg már több mint 3500-an dolgoznak itt, a CLA iránti megnövekedett kereslet miatt május 5-én beindult a harmadik műszak. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2014-ben 145 ezer személygépkocsi gyártását tervezik Kecskeméten. 2013 végéig több mint 800 millió eurót ruháztak be a kecskeméti gyárba, 5 millió eurót fordítottak új technológiai képességekre a szerszámgyártásban.
Daimler AG 100%-os leányvállalata, a cég jegyzett tőkéje: 2.000.300EUR, 2013. évi nyeresége 66.320.084EUR volt, (Az adózás előtti nyereség 66.885.381EUR volt és ebből 565.297EUR adót fizettek be ez ugey még 1% sincs) az értékesítés nettó árbevétele kb. 2,1 milliárd eurót tett ki, az üzleti tevékenység eredménye 81 millió euró volt.
Személyi jellegű ráfordítások 52.343.733EUR volt, és ebből a bérköltség 34.580.811EUR
Fizikai létszám: 2.466,58fő, bér:23.066.496EUR egyéb kifizetés: 4.941.406EUR
Szellemi létszám: 652,35fő bér: 11.514.315EUR egyéb kifizetés: 2.466.998EUR
(A bérköltség a 2013-as év végi 3200 magyar munkavállaló és a nem magyar vezetés együttes bérét jelenti.)
Az egyéb követelések értékéből 101.378.435 EUR a visszaigényelhető általános forgalmi adó.
Hirdetési díjak (2012-ben: 41.617EUR) 2013-ban: 116.032EUR a növekedés +74.415EUR azaz, a kecskeméti Mercedes 2013-ban az előző évi költségnek több, mint a dupláját költötte hirdetésre.
A Tulajdonosok a tárgyévi eredmény terhére osztalék kifizetéséről nem döntöttek.
Összeállította: Audie – Szabad Riport
forrás: kuruc.info, mercedes-benz.hu

Na de a forinthiteleseket ki menti meg?

Ismét napirenden a régi devizahiteles szerződések felülvizsgálata, az egész devizahiteles-probléma. Megnéztük hát újra, hogy a devizahitelesek vagy a forinthitelesek vannak nagyobb bajban. Az állás majdnem döntetlen, a forinthitelesekkel mégsem törődik senki.
Az MNB negyedévente publikálja a lakosság hitelállományának összetételére vonatkozó adatokat. A legfrissebb, március végi számok a hitelállomány minőségének további lassú romlását mutatják a jelzáloghitelek körében: Akár devizahiteles, akár forinthiteles, akár lakáshitel, akár szabad felhasználású hitel, mindegyik körben tovább nőtt a legalább 91 napja nem fizetett hitelek aránya az összes hitelen belül. (Összeg szerint, azaz a problémás hitelek összegét osztottuk az összes hitelállomány értékével.)
Ráadásul ha nem vonjuk össze a 91-365 napos fizetési késedelemben levőket az egy év feletti késedelemben levőkkel, akkor még rosszabb a kép: a három hónap és egy év között nem fizetők száma csökkent ugyan, de a több mint egy éve nem fizetőké ennél jobban nőtt, mind a négyféle kategóriában az első negyedévben. Különösen furcsa ez annak fényében, hogy állítólag nagyon magas volt a gazdasági növekedés és nőtt a lakossági fogyasztás is.
Az év elején már felvetettük ugyanezt a problémát, akkor is megállapítottuk, hogy arányaiban majdnem ugyanannyi forinthiteles van bajban, mint devizahiteles. Sőt, amint a grafikon is látható, a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél a bajba jutott forinthitelesek aránya meghaladja a devizásokét is.

Amint pedig táblázatunkból látszik, a devizahiteles szerződések száma nem sokkal, csak 16 százalékkal haladja meg a forinthitelekét. A devizahitelek összértéke ugyanakkor több mint háromszorosa a forinthitelekének, így valamennyire érthető, hogy a devizahitelesekkel jobban törődnek. Érthető, de nem feltétlenül igazságos és racionális.
Sokak szerint a devizahitelesek megmentésére fordított rengeteg pénz, idő, energia helyett a gazdasági növekedés elősegítésére, valódi, tisztességes megélhetést biztosító béreket fizető munkahelyek megteremtésére, vagy adócsökkentésre lenne célszerű koncentrálni. Ez ugyanis az összes hitelesnek, és a hitelcsapdába bele nem esett, de adófizetésein vagy banki költségein keresztül a devizaadós-mentési akciók számláját fizető adófizetőknek is javára válhatna.

(privatbankar)

Oroszország feloldotta a fegyverembargót Pakisztánra

"A nemzetközi fegyverembargót Oroszország mostantól nem tartja magára nézve kötelezőnek." - jelentette be hétfőn a Rosztech fegyver- és védelmiipari vállalat vezérigazgatója, hozzátéve, hogy "Azonnal megkezdtük a tárgyalásokat Mi-35-ös helikopterek szállításáról." Pakisztán jelezte még aznap, hogy Mi-26-os helikopterekre, tüzérségi eszközökre, föld-levegő rakétákra is igényt tartana.
Hídfő.net | Pakisztáni katona hadgyakorlaton.
Pakisztáni katona hadgyakorlaton.
Úgy néz ki, hogy az Egyesült Államok kivonulásának előkészítése a régióból egyben szövetségesváltást is fog jelenteni Paksiztán számára. Habár Pakisztán fő fegyverkereskedelmi partnere Kína volt eddig, Oroszország javítani szeretné a kapcsolatait az iszlamabadi kormányzattal. Ennek az oka abban keresendő, hogy az USA a nyílt katonai jelenlétről nagy valószínűséggel át fog állni a terrroristák támogatására Afganisztánban és a régióban, ezzel is bizonytalanságot szítva. Ne felejtsük el, hogy Afganisztán elhelyezkedése nagyon jó az USA-féle terrorháborúkhoz, hiszen az ország határos Iránnal, volt szovjet utódállamokkal, és Kínával is, Kínával ráadásul olyan helyen, ahonnan közel van a Hszinjiang régió. Hszinjiangban pedig már megkezdődtek a terrorista akciók.
Az Egyesült Államok is törekedett Pakisztán katonai erősítésére, hogy ellenpólusként szolgálhasson a potenciális talibán kormánynak. 1999-2008 között az USA összesen 20 millió dollár értékű támogatást nyújtott Pakisztánnak, hivatalosan a demokrácia helyreállításának elősegítésére. Érdekes, hogy ez a program két évvel a 2001-es New Yorki események előtt már elindult.
2009 októberében azonban elfogadták a Kerry-Lugar törvénytervezetet az Államokban, ami szerint Iszlamabad évi 1.5 millió dolláros segítséget kap a terrorizmus elleni küzdelemre. Cserébe az amerikaiak teljes ellenőrzést kaptak a pakisztáni nukleáris létesítmények és a pakisztáni atomprogram felett.
2011-2012-ben aztán ez a katonai költségvetési segítségnyújtás felfüggesztésre került Washington részéről, azonban érdekes módon 2013-ban újraindították a programot.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/oroszorszag-feloldotta-fegyverembargot-pakisztanra

Észak-Donbassz ma!

Igor Sztrelkov ma 15-óra 40-perckor az alábbiakról tájékoztatott:

A kora hajnalban Krasznyij Liman falu elfoglalásáért inditott fasiszta ostromot nem sikerült visszaverni erőinknek. Délután kettő órára az ellenség számbeli és technikai túlereje legyűrte a védőket. Sajnos nem tudtunk nekik érdemi segitséget nyújtani. A levegőből és szárazföldről inditott ostromot nem birták erővel a védők. Heten elestek, tizen megsebesültek. Örök dicsőség az elesetteknek!
Szemjonovkát is hajnal óta támadták. Az ellenség ott is bevetett mindent. Helikoptereket és harcjárműveket, de tüzérséggel is lőtte a Népi Milicia állásait. Ám Szemjonovkában nem vezetett számukra sikerre a harc. Megsemmisitettünk kettő darab BTR-t, egy “Hummert” és egy T-64-es tankot. Viszont kézifegyverekkel annyira megrongáltunk egy Mi-24-es helikoptert, hogy az kényszerleszállást hajtott végre, és a legénysége elmenekült.
Kramatorszknál egy BTR-80-ast, Szlavjanszknál egy BMP-t semmisitettünk meg. Szlavjanszknál viszon elesett két harcosunk, és vannak sebesültjeink.
Látható, hogy az ellenség igyekszik Szlavjanszkot körbezárni. Felderitőink GRAD-ok felvonulását észlelték.
(Ványa b.-B-R)

Helikopterre várva
https://www.youtube.com/watch?v=haK_lDuAxUM
És nem is volt hiábavaló a türelmes várakozás. Megjött a madárka. Kapott is rendesen!
https://www.youtube.com/watch?v=FMZ8HwW3fRg


Kirúgatták az Origo főszerkesztőjét

Tüntetést szerveznek a liberálisok az Origo főszerkesztője, Sáling Gergő elmozdítása ellen, - akinek távozása mögött feltételezéseik szerint politikai nyomás állhat, "a kormány tevékenységét bíráló" cikkek miatt. A 444.hu liberális hírportál szerint Lázár János rúgatta ki az Origo főszerkesztőjét.
A tiltakozó liberálisok úgy próbálják feltüntetni magukat, mint akik a civil szervezetek függetlensége mellett állnak ki. Valójában a külföldi támogatások újraelosztása zajlik Magyarországon. A kormány az európai trendnek megfelelően felveszi a mérsékelt atlantista irányvonalat, eközben a radikális atlantisták és a liberálisok külföldi támogatásait megnyirbálja, hogy megakadályozza térnyerésüket az átmeneti időszakban.
Ez a pénzforrások körül kibontakozó hatalmi harc értelemszerűen a médiára is kihat. Az egyetlen újdonság ezekben a történésekben, hogy a rendszerváltás és nyugati átmenet termékeként létrejött, emiatt önmagát sebezhetetlennek gondoló médiafelületek is célkeresztbe kerülnek. Különös tekintettel a 2000 után alapított, radikális atlantista sajtóorgánumokra, - szembesülniük kell azzal, hogy már ők sem számítanak tabunak a kormány számára.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/kirugattak-az-origo-foszerkesztojet



Politikai okok miatt távozott Sáling az Origo éléről?



Néhány száz fős tüntetés gyűlt össze Budapesten a VII. kerületi Dob utcában, ahol liberális hírportálok állásfoglalásait olvasták fel az Origo főszerkesztője, Sáling Gergő kirúgatása kapcsán. Sáling a mai nappal távozott az Origo.hu éléről, korábbi alkalmazottai és közvetlen kapcsolathálója jelenleg a liberális véleményoldalak éléről találgatnak, hogy miért is kellett távoznia.
Hídfő.net | Origo tüntetés
Sáling maga nem nyilatkozott annak kapcsán, hogy politikai indok miatt kellett-e távoznia, vagy a piaci részesedését épp átrendező Origo pozícióharcai miatt.
A hazai fővonalú média átrendeződése ezzel érdekes irányt vett, - a legutóbbi parlamenti ciklusnak ez egy meghatározó vonása volt. 2010-11-ben több indexes újságíró sorolt át az Origohoz, majd egyikük azonnal főszerkesztői pozícióba került. (A későbbiekben őt Sáling váltotta, aki ugyanebből a kapcsolathálóból került ki.) 2012-2013 során a HVG.hu volt a következő a hazai média átrendeződésében. A HVG hasábjain mostanra szintén korábbi indexesek jelennek meg vélemény-írásokkal (pl .Tóta W Árpád), melyek - szándékosan vagy nem - a radikális atlantista irányvonalat jelenítik meg. A fővonalú médiában felfelé taposó liberálisok mostanra nem egy esetben az Európai Egyesült Államok megalapítása mellett foglalnak állást, még ha látens módon is. Mivel a kormány hivatalosan euroszkepticista és a közvéleményt is ebben az irányban tartaná kontroll alatt, a véleményformálás monopóliumáért folytatott harc intenzívebbé válik.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/politikai-okok-miatt-tavozott-saling-az-origo-elerol


Gerilla-gyógyászat: Cseresznye, az istenek eledele

Az első nyári gyümölcsök közé tartozik a ropogós cseresznye. Rengeteg fajtáját ismerjük, idényben érdemes rendszeresen enni, mert nyersen nagyon egészséges. A gyümölcsnek közel ezer fajtája van, a termés színe a fehéres sárgától a mély bordóig terjed, nagysága és alakja a kicsi kerektől a nagy szív alakúig ugyancsak sokféle, héja vékony és vastag is lehet. Tudatos emberi szelekciónak, nemesítéseknek köszönhető ez a változatosság: a közös ős a közel-keleti származású, savanykás erdei, vad- vagy madárcseresznye. Anekdota: ...a Földközi-tenger medencéjében már az ókorban termesztették az „istenek eledelét”. A legenda szerint Lucullus hadvezér vitt először egy nagyobb szemű fajtát a perzsa hadjáratról Rómába (i.e. 64-ben), mivel katonái nagyon megszerették a szomjoltó gyümölcsöt. A nemesített fajták hazánkban csak a török uralom idején terjedtek el. A Távol-Keleten is honos gyümölcs virágzásához kötődik a japánok tavaszköszöntő ünnepe. A fajták a nevüket településekről-területről, névadó hírességről és/vagy jellegzetességről egyaránt kapták, például Májusi korai, Münchebergi korai, Valerij Cskalov, Biggareau Burlat, Pomázi hosszúszárú, Jaboulay, Szomolyai fekete, Solymári gömbölyű, Sunburst, Germersdorfi, Hedelfingeni, Kavicscseresznye, vagy az éréséhez köthető névnapokról kapta nevét a Margit-, a Linda-, a János- és a Katalin-cseresznye. Hazánkban nagyon kedvelt a nagy, ropogós, kevésbé érzékeny Badacsonyi cseresznye. Átlagos energiaértéke 100 grammban 70 kcal (295 kJ). A szedd magad akciókban jobb áron juthatunk a cseresznyéhez... Ha nem mászhatunk fel a kertünkben a fára, akkor a piacra kell mennünk a csemegéért: mivel nem utóérő, viszont hamar megromlik, figyelmesen vizsgáljuk meg a gyümölcsöt! Érett, ép, foltmentes, kemény és fényes héjú legyen, szárral együtt vegyük, mert úgy lassabban romlik, és frissességét a szár élénkzöld színén láthatjuk. Maximum egy hétig áll el hűtőszekrényben, mosatlanul és kiterítve. Ne nyomódjanak egymáshoz a szemek! Ha nagyobb mennyiséget vásárolunk, fagyasszuk le.
Csupa egészség
A cseresznye 78−82 százaléka víz, a római katonák ezért oltották vele eredményesen szomjukat.
A természetgyógyászat - a vesetisztító, vértisztító gyümölcsök közé sorolja, ezáltal bőrújító is, jó a pattanások ellen.
* csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért az ízületi megbetegedések, például a köszvény megelőzésében is bizonyított hatása,
* a reumát is enyhíti,
* és segít a cukorbetegségben szenvedőknek,
* enyhe hashajtó hatása van, ezért szorulással küszködőknek ajánlott a fogyasztása,
* szárából tisztító, vízhajtó, méregtelenítő hatású teát készíthetünk.
Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne. A vitaminok közül az A, a B1, a B2, a B6 és a C jelentős, így erősíti az immunrendszert, gátolja a daganatos elváltozások, szív - és rendszeri problémák kialakulását. Sok ásványi anyagot és nyomelemet vehetünk magunkhoz a cseresznyével: folsavat, foszfort, kalciumot, káliumot, nátriumot, kobaltot, és kiemelkedően sok vasat. Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését, ezért gyerekeknek kifejezetten ajánlott, káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős. A bogyós gyümölcsökben általában található antocián erősíti és rugalmassá teszi az érfalat, gátolva az érelmeszesedés kialakulását. A cseresznyének gyulladást gátló, fájdalomcsillapító hatása is van, és a nátha kezelését is kiegészíti. S természetesen minél érettebb a cseresznye, annál édesebb, tehát gyümölcscukor-tartalma annál magasabb. Cseresznyéből sokféle ínyencséget készíthetünk. A friss gyümölcs fogyasztása kézenfekvő, emellett gyümölcssaláta alkotórésze lehet, tehetjük pitébe, rétesbe, piskótába, pohárkrémekbe, kompót készíthető belőle, befőttnek vagy lekvárként tartósíthatjuk. Finom csemege a kandírozott cseresznye, mag nélkül aszalva a mazsolát is helyettesíti. Cukorban sűrűre főzve az arab világban közismert csemege.
 
Frissen a legjobb, de lefagyaszthatjuk, főzhetünk belőle lekvárt, készíthetünk kompótot Frissen a legjobb, de lefagyaszthatjuk, főzhetünk belőle lekvárt, készíthetünk kompótot. Az italokat tekintve gyümölcsléként, szörpként, alkoholos likőrként, koktélok alkotóelemeként használhatjuk fel. A fekete fajtákból gyümölcsbort készíthetünk. Az EU-ban védett magyar termék az egri cseresznyepálinka.
Fontos! Sok friss cseresznye elfogyasztása után ne igyunk vizet! A gyümölcs héján lévő élesztőgombákat a tömény gyomorsav pusztítja el, de ha a felhígított emésztőnedvek nem elég erősek, akkor az élesztőgombák erjesztő hatása miatt puffadás, gyomorfájás alakulhat ki. Vigyázat! A nyírfa és az égerfa pollenjére érzékenyeknél keresztallergiás tüneteket produkálhat.
 
 Minden idők legfinomabb fülbevalója!
Tóth János - Hernád Völgye Hungarista Háztáji Közösség

Terv már van!

Az USA rotációs alapon küldhet amerikai fegyvereseket Ukrajnába

Barack Obama amerikai elnök az ukrán helyzetre hivatkozva több mint 1 milliárd dollárt akar költeni Kelet-Európában az amerikai katonai jelenlét fokozására. Az Egyesült Államok további csapatokat küld a térségbe, hogy "megnyugtassa" a NATO tagállamokat. A Varsóban tartott sajtótájékoztatón Obama elmondta, az Egyesült Államok szorosabb katonai szövetséget akar a kelet-európai országokkal, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra, ami szerinte felelőssé tehető az Ukrajnában zajló vérontásért.
Obama a kongresszus támogatását kérte ahhoz, hogy további 1 milliárd dollár értékben haditechnikát szállítson Kelet-Európába, főként Lengyelországba. Varsóba újabb amerikai csapatok érkeznek arra hivatkozva, hogy rotációval az USA friss erőket küld az országba. Azonban azt senki nem ellenőrizheti, hogy a hazatérő csapatok valóban megérkeznek-e az Egyesült Államokba. Oroszország Külügyminisztériuma korábban felhívta a figyelmet, hogy dél-kelet Ukrajnában amerikai zsoldosok vesznek részt a felkelések leverésében, és ezek az amerikai katonák az ukrán fegyveres erők egyenruháját viselik. Egy alkalommal kiszivárgott egy videofelvétel egy a dél-keleti régiókban elfogott fegyveresről, akit a felkelők élve elfogtak. Bár a fegyveres ukrán rendőri egyenruhát viselt, ukránul, oroszul nem tudott, végül annyit sikerült kicsikarniuk belőle, hogy ő egy "US citizen" (amerikai állampolgár).
Hídfő.net | Amerikai zsoldosokA NATO Tavaszi Vihar hadgyakorlata - tovább Kijevbe tömeget oszlatni?
Fennáll annak a lehetősége, hogy a kelet-európai országokba érkező NATO-erők rotálódása nem a hátországban és Kelet-Európában szolgálatot teljesítő csapatok cserélődését jelenti, hanem minden egyes váltással újabb amerikai csapatok utaznak tovább Ukrajnába.
Obama elmondása szerint az ukrán helyzet miatt nem csak szárazföldi csapatok érkeznek a térségbe, hanem az amerikai légierő is további egységeket küld Lengyelországba. Az amerikai elnök Oroszországot okolja az Ukrajnában zajló vérontásért. Pedig mostanra a közvélemény számára is ismert, hogy az ukrán polgárháborút a NATO robbantotta ki, már a kijevi "forradalom" kezdetén a NATO mesterlövészei radikalizálták a tömeget.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/az-usa-rotacios-alapon-kuldhet-amerikai-fegyvereseket-ukrajnaba

'A régió a harmadik világháború színterévé válhat'

Az ázsiai és csendes-óceáni térség egyre labilisabb, amióta az Egyesült Államok Kína megállítására törekszik, beavatkozva a régió ügyeibe, egyesek szerint a régió a harmadik világháború színterévé válhat - fogalmazott a China Daily című angol nyelvű napilapban egy kínai szakértő.

Tung Csun-ling, a mai nemzetközi kapcsolatok intézetének kutatója cikkében példákat sorolva igyekszik igazolni, hogy az amerikai politikusok támogató, ösztönző lépései, megnyilatkozásai mennyire bátorítóan hatnak azokra a térségbeli országokra, amelyekkel Kínának területi vitái vannak.

Tung szerint az Egyesült Államok stratégiai célja egyértelműen Kína ellen irányul, de megjegyzi, Washington hosszabb távon nem feltétlenül profitál belőle. Úgy véli, az Egyesült Államoknak nagy szüksége lenne egy stabilan fejlődő ázsiai gazdaságra saját gazdaságának helyreállítása érdekében is. A szerző annak a veszélyét is látja, hogy a helyzetből adódóan egy idő után a "farok fogja csóválni a kutyát", és a Kínának ugrasztott államok olyan helyzetbe kényszerítik az Egyesült Államokat, amilyenbe nem akart kerülni.
A kínai médiában az elmúlt napokban mind több éles hangú, Washingtont támadó jegyzet, kommentár jelent meg azt követően, hogy a múlt hét végi regionális biztonsági konferencián, a Sangri-La Párbeszéd szingapúri találkozóján a magas rangú kínai katonák és diplomaták nem győzték kapkodni a fejüket, annyi intő hangon megfogalmazott nyílt vád hangzott el Peking magatartásával szemben.

Mint a kínai médiából kiderült, a felszólalók több esetben is módosítani kényszerültek előre megírt szövegükön, s igyekeztek reagálni elsősorban az amerikai védelmi miniszter, Chuck Hagel, illetve Abe Sindzó japán kormányfő kemény szavaira. Ám a beszámolók szerint a rögtönzött válaszok nem voltak igazán átütőek, s a helyszíni érdemi vitát, a meggyőző ellenérveket már nem pótolhatja a sajtó utólagos háborgása sem.

A kínai delegációt mélyen sértette, hogy az amerikai védelmi miniszter kinyilvánította: Kína egyoldalú fellépése a Dél-kínai-tengeren destabilizálja a régiót, s bírálta a konzultációk nélkül létrehozott légvédelmi azonosító övezetet is a Kelet-kínai-tenger fölött. A kínai kíberkémkedést is felhozta.

A kínai delegáció vezetője, Vang Kuan-csung, a hadsereg vezérkari főnökének helyettese Hagel beszédére úgy reagált, hogy az tükrözte az Egyesült Államok hegemonikus szemléletét, tele volt felbujtással, fenyegetéssel és megfélemlítéssel. A tábornok, aki úgy vélekedett, hogy Hagel és Abe összehangolta beszédét, s egymást támogató "duettet" adott elő, még napokkal később is kikelt magából, azt hangoztatva, hogy a Pentagon főnöke egyenesen az összeütközést ösztönzi a térségben.

A kínai média most azt igyekszik megmagyarázni, hogy a Dél-kínai-tengeren és légterében nincsenek veszélyben a közlekedési útvonalak, a szóban forgó vitás területek egy részével kapcsolatban már jó ideje nem volt vita, Kína ellenlábasai csak mostanában kaptak erőre, s az Egyesült Államok sem konzultált másokkal, mielőtt a maga légvédelmi azonosító övezetét meghatározta. Peking számára egyre nyilvánvalóbb, hogy a washingtoni diplomácia hangvétele keményebbé vált, s ez láthatóan némileg felkészületlenül érte és defenzívába szorította az illetékeseket.
Stop

G. A. Zjuganov: “Halálos tétlenkedés…”

A KPRF KB elnöke G.A. Zjuganov sajtótájékoztatón ismertette ma az Orosz Föderáció Kommunista Pártja állásfoglalását az Ukrajnában és Donbasszban zajló tragikus események kapcsán.

A kijevi juntát véreskező banderista-fasiszta erőszaktevőnek nevezte, amely véres háborút inditott civilek ellen. Ebben a háborúban légi és szárazföldi nehéz katonai technikát és tüzérséget is bevetve a polgári lakosság ellen. Nem kimélve oktatási és nevelési intézményeket, közhivatalokat, kórházakat sem, és amely támadás magán viseli az etnikai tisztogatás minden jegyét.
Porosenko elnökké választásának semmi köze nem volt sem a szabad, sem a tisztességes választásokhoz. A megválasztását követően pedig olyan tragikus események zajlottak le pl. Luhanszkban, ami a spanyol városka Guernica barbár náci bombázásához, Coventry angliai város bombázásához, vagy Sztálingrádhoz hasonlitható. Ez maga a fisizmus igazi arca ami megmutatkozott Luhanszkban-jelentette ki az újságirók előtt G.A. Zjuganov.
Ezek soha el nem évülő háborús bűncselekmények. Turcsinovnak, Jacenyjuknak, Avakovnak és Porosenkonak nemzetközi törvényszék előtt kell felelniük ezekért a tetteikért, de a parancsaikat végrehajtóknak is.
Zjuganov felhivta a figyelmet arra, hogy szinte valamennyi ilyen “megtorlást” megelőzte vezető amerikai politikusok kijevi látogatása. Ez pedig fölveti azt a gyanút, hogy a kijevi hatalmat a washingtoni adminisztráció inspirálja.
A konfliktus kiterjedése fenyeget. Nem csak Ukrajnában, hanem az Ukrajnával határos országrészünkben is-mondta Zjuganov. Ennek a természetétől fogva testvérgyilkos háborúnak az eredendő célja az orosz államiság! A kialakult helyzet azonnali válaszlépéseket követel Oroszország elnökétől és kormányától.
Ezért a Kommunista Párt KB. javasolja, hogy az Orosz Föderáció kezdeményezze az ENSZ BT: haladéktalan összehivását. Oroszország azonnal dolgozzon ki intézkedéseket a konfliktus megfékezésére, és az ukrajnai helyzet normalizálására.
Jelen körülmények között a KPRF KB. szükségesnek tartja, Oroszország hivatalosan is ismerje el a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot.
Garantáljon ezen országok területe felett repülési tilalmi zónát.
Nyisson humanitárius folyosót Oroszország és az emlitett országok között.
Léptessen életbe segitő intézkedéseket a menekültek befogadására.
Támogassa azokat az önkénteseket, akik saját elhatározásukbó kivánnak harcolni a banderista fasiszta junta ellen.
A Föderációs Tanács által biztositott felhatalmazás alapján pedig-amennyiben a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok polgárai ellen tovább folytatódnak a megtorlások, az Orosz Föderáció alkalmazzon katonai erőt a Népköztársaságok polgárainak védelmére.
“A tétlenség halálos”-mondta befejezésül G.A. Zjuganov .

https://www.youtube.com/watch?v=F0fRUIi8oK8

A “Szent István Légió” nevű magyar különitmény felkészült Újoroszország védelmére!

légió
Donyeckben zajlik az integrálódás, és ha az befejeződött-irány a front!
A magyar legények önkéntesként érkeztek Donbasszba, és akár életük árán is, de segitik Újoroszország szabadságharcát a cionfasiszta és nyugati hóditókkal szemben!
Sok szerencsét fiúk!
http://balrad.wordpress.com/2014/06/03/a-szent-istvan-legio-donbasszban/

Nyugati pofárazuhanás Sziriában!


Szíriai választópolgárok ezrei várakoznak a választási irodák előtt a kormányerők által ellenőrzött, biztonságosnak minősített övezetetekben, hogy leadják voksukat az ország következő elnökére, aki kétségkívül ismét Bassár el-Asszad lesz.
Damaszkuszban különleges biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a város körül ellenőrzőpontok gyűrűit állították fel, a hadsereg átkutatja az autókat, és személyazonosságuk igazolására szólítja fel a járókelőket.

A főváros központi részén található, Dama Rose nevű szállodában felállított szavazófülkében többen nem voltak hajlandók bevonulni a függöny mögé, hanem nyilvánosan karikázták be a harmadik hétéves mandátumára készülő Asszad elnök nevét. Ugyanott gombostűk voltak kirakva a választók számára, hogy ha akarnak, hűségük és hazaszeretetük jeleként az ujjukat megszúrva a vérükkel szavazhassanak.
Egy 18 éves fiatalember közölte: ő a vérével szavazott, hogy “kifejezhesse hazája és vezetője iránti szeretetét”. Egy másik szavazó elmondta, azért jött vissza Egyiptomból négy nappal ezelőtt, hogy Asszadra szavazhasson. “Ő a legalkalmasabb az ország irányítására, erős vezetőre van szükségünk ezekben a nehéz időkben” – tette hozzá.
szir
Kuvaitból legalább három repülőgéppel érkeztek szavazók, a gépeket egy ismeretlen szíriai üzletember bérelte. Az első reggel szállt le kétszáz emberrel a fedélzetén, a megkérdezettek elmondták, hogy elmennek szavazni, utána pedig azonnal repülnek vissza Kuvaitba.
A harcok az elnökválasztás ellenére is tovább folytatódtak az ellenzéki erők uralta országrészekben. A kormányerők által több mint két éve ostromolt, közép-szíriai Rasztánban egy aktivista elmondta, hogy az összes helyi lakos Asszad távozását akarja. “Itt nincsenek választások, pedig ez egy szabad terület” – mondta a férfi.
Bassár el-Asszad és felesége, Aszma eközben leadta szavazatát Damaszkusz északnyugati, előkelő Malki negyedében – tudatta a közszolgálati televízió. Az államfő Facebook-oldalára feltöltött fényképeken látható, amint a kék öltözetet viselő, mosolygó elnök és fekete szoknyában, testhezálló fehér kiskabátban és tűsarkú cipőben lévő felesége bedobja a szavazatát az urnába.
A választáson Asszaddal szemben csupán két meglehetősen ismeretlen jelölt indul, Máher el Haddzsár és Haszan Abdalláh en-Núri, akik a megfigyelők szerint csak az államfő újraválasztását legitimálják részvételükkel.
A voksolást a nyugati országok már előre “bohózatnak” és “a demokrácia paródiájának” nevezték, mivel meglátásuk szerint eleve biztosítva van Bassár el-Aszad újabb győzelme.
(Forrás: MTI)

Öszesen 9601 szavazóközpont és 11776 szavazatgyűjtő doboz várja a szavazni vágyókat ma Szíriában. Már korareggeli órákban már több tízezer szíriai ált sorban a jordán és libanoni határokon, azok közül a szírek közül, akik nem vehettek részt a külföldi szavazásokon a szír nagykövetségeken a hatalmas sorok, vagy a tilalom miatt, melyet Szíria-ellenes kormányok diktáltak.
Hídfő.net | Asszad-párti kampány a damaszkuszi Hamidiyeh piacon, 2014.06.01.Asszad-párti kampány a damaszkuszi Hamidiyeh piacon, 2014.06.01.
Damaszkusz nemzetközi reptere az elmúlt 3 év alatt még nem látott ilyen forgalmat, mint az elmúlt napokban; szírek tízezrei utaztak haza a Perzsa-öböl és az EU országaiból, melyek megtiltották a szíriai közösségek választásokon való részvételét a saját országuk nagykövetségein, - természetesen a demokrácia nevében.
Június 3 egy olyan nap, mely megváltoztatja a modern történelmet, és egy hatalmas szög a cion-atlanti demokráciák koporsójába. Ezek az országok annyira demokratikusak, hogy bár állításuk szerint demokráciát akarnak Szíriában, szélsőséges al-Qaida kötődésű terrorszervezeteket támogatnak, a szír embereket pedig nem engedik szavazni menni a nagykövetségeken. Rettegnek a ténytől, hogy a szíriai nép a hatalmas médiamanipuláció, félrevezetés, és háború ellenére is a jelenlegi elnökét fogja újraválasztani. Dr. Bashar Al-Assad szemorvost, ki népével együtt szúrja ki e percekben a háttérhatalom mindentlátó szemét.
Szíriai Hírek / Hídfő.net

A már folyamatban levő szíriai választásokról pár kép:
Hídfő.net | Dr. Assad és felesége leadja szavazatát.
Dr. Assad és felesége leadja szavazatát.
Hídfő.net | Szavazóhelység Nabak, Damaszkusz.
Szavazóhelység. Nabak, Damaszkusz.
Hídfő.net | A 105 éves Subhia Leila-t a Nemzeti Gárda tagjai segítik a szavazóhely felé.
A 105 éves Subhia Leila-t a Nemzeti Gárda tagjai segítik a szavazóhely felé.
Hídfő.net | Hangulat a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren
Hangulat a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren.

Ma hajnalban Szlavjanszk térségében “elfajultak a dolgok”!

A Népi Milicia borzalmas csapást mért a város környékén a fasiszta kutyfalkára. Lelőttek egy Mi-24-es helikoptert, és egy SzU-25-ös repülőgépet.
Ezen feldühödve a latorhad tüzérsége vadul kezdte lőni Szlavjanszk elővárosát, Cserepkovkát. A tüzérségi tűzben legalább öt lakóház megsemmisült a városban, és legkevesebb hat fegyvertelen civil meghalt. Szemjonovkát a levegőből támadta rakétákkal a nekivadult csürhe.
De közben Szlavjanszknál nagyon pórul jártak. Egy egész menetoszlopukra csapott le a Népi Milicia! Iszonyatos pusztitást véghezvive, alaposan megritkitották a kétségbeesetten rohangáló falkát. Hat páncélozott harcjárművet az első csapásnál megsemmisitettek. Kilőttek négy UAZ-terepjárót. További öt páncélos kigyulladt.
roncs1
Az elpusztitott latrok számát megbecsülni sem lehet. Néhány vélemény kétszázra teszi a rajtaütésben kitikkasztott banditák számát.
roncs2
Az teljesen biztosra vehető, hogy a latorhorda a polgárháború kitörése óta az eddigi legnagyobb veszteségét szenvedte el mind élőerőben, mind technikai eszközben. Mindezt egyetlen helyszinen, alig fél óra leforgása alatt.
A magyar idő szerint délelőtt 11-órakor kapott jelentés szerint a csak néhány sebesültet szenvedő milicisták is elborzadva szemlélték a viharos pusztulás eredményeit.
Tucatnyi lator bevette magát az út menti erdőségbe. Menekülnek. Kézrekeritésük folyamatban van.
Szeverodonyecknél viszont a bűnbanda támadott meg egy milicista posztot. Két milicista elesett, ketten megsebesültek. Ezt az útellenőrző posztot a milicisták kénytelenek voltak feladni. Beszámolók szerint itt egy lator harapott a fűbe, és egy BTR ment kárba.
Liszicsanszknál a légierő egy gépe lőtt ki két rakétát az önvédelmisek egyik állására, de találat nem volt. A támadást már nem merte megismételni a repülőgép, hanem gyorsan odébb állt.
(Ványa b.-B-R)

Távolodna Európától a harmadik Orbán-kormány?

Támogatta a külügyi bizottság hét igen szavazattal és egy tartózkodás ellenében Navracsics Tibor kinevezését a külgazdasági és külügyi tárca élére. Meghallgatásán annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a külügyekben sikerül valamiféle konszenzust elérni. Navracsics hangsúlyozta, "egy demokráciában a vita elkerülhetetlen", így elkerülhetetlen, hogy külpolitikai kérdésekben is viták legyenek, - majd külön kiemelte, hogy senki nem kérdőjelezheti meg Magyarország Európához tartozását.
Hídfő.net | Navracsics Tibor
Mindebből feltételezhető, hogy Navracsics Tibor a harmadik Orbán-kormány külügyének élén olyan irányvonalat fog képviselni, amely felveti annak gyanúját, hogy a kormány "megkérdőjelezi Magyarország Európához tartozását". Ilyen vádak akkor kerülhetnek elő a radikális atlantista ellenzék felől, ha a kormány szorosabb kapcsolatokra törekszik Moszkvával. Azonban nem árt elfelejtenünk, hogy bár Magyarország Európa része, Európa nem az Európai Uniót jelenti. Navracsics Tibor 1996-97-ben a brightoni egyetemen tanult, így aligha feltételezhető, hogy a kormány valóban "eltávolodna Európától". Egyértelmű, hogy egy nyugaton kiképzett politikus-csoport nem fogja feladni az atlantista politikát, legfeljebb annak mérsékeltebb változatát képviseli majd, miközben megpróbálnak kettős játékot űzni Moszkvával.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/tavolodna-europatol-harmadik-orban-kormany



Varga idén is munkahelyteremtésről beszélt, tovább fényeznék a statisztikát


Varga Mihály miniszterelnöki meghallgatásán az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságában elmondta, hogy a magyar gazdaságpolitika következő egy-másfél évét a növekedésnek, a munkahelyteremtésnek, a versenyképesség fokozásának kell meghatároznia. A nemzetgazdasági miniszter a harmadik Orbán-kormányban is be fogja tölteni korábbi pozícióját. Szerinte a magyar gazdaság egy stabilizációs időszakon ment át, az elmúlt négy évben sikerült csökkenteni az államháztartás adósságát, a költségvetési hiányt pedig 3% alá szorították. Varga elmondta, hogy 4 millió fölé nőtt a munkavállalók száma, a munkanélküliségi ráta pedig 9% alá csökkent.
Hídfő.net | Varga Mihály
A nemzetgazdasági miniszter láthatóan egyszerű statisztikának látja az országot, vagyis funkcionáriusként végzi tevékenységét. A munkahelyteremtés az elmúlt négy évben szinte kizárólag a közmunkaprogramot jelentette. Miközben a munkahelyek száma folyamatosan csökken, a kormány több mint 400 ezer embert vont be a közmunkaprogramba, hogy a foglalkoztatottság és munkanélküliség statisztikája szebben mutasson Brüsszelben. Az előző parlamenti ciklus végére a közmunkaprogram adta az ország összes "munkahelyének" több mint 10%-át. Ezek a "munkahelyek" semmilyen valós gazdasági hasznot nem hoznak az országnak, a közmunkaprogram célja a foglalkoztatottsági statisztika ráfizetéses feljavítása, hogy a kormány így hozzáférjen olyan uniós forrásokhoz, melyeket a rosszabb statisztika miatt Brüsszel egyébként megvonna az országtól.
Ha a kormány a következő másfél évben olyan munkahelyteremtést fog folytatni, mint az elmúlt négy évben, az a valós munkahelyek számának további csökkenését jelenti.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/varga-iden-munkahelyteremtesrol-beszelt-tovabb-fenyeznek-statisztikat



Csak az Európa Tanácsból kilépés árán javulhat a közbiztonság


Nincs realitása a halálbüntetés bevezetésének az igazságügy-miniszteri posztra jelölt Trócsányi László szerint. A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés viszont maradni fog. Trócsányi az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága előtt beszélt, ahol elmondta, hogy a halálbüntetés bevezetését az Európa Tanácsból kilépés tenné lehetővé, ami - szerinte - nem fog megtörténni. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 7 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett támogatta.
Hídfő.net | Trócsányi László
Trócsányi László 2010 óta Magyarország párizsi nagykövete, előtte 2007-től az alkotmánybíróság tagja volt. 2000 és 2004 között, a radikális atlantista átmenet előtt Magyarország brüsszeli nagyköveteként működött. Atlantista politikusként az euro-atlanti integráció elősegítésén dolgozott. 2005-ben az Európai Unió akkori tagállamainak alkotmányát magyar nyelvre lefordította. Állásfoglalása a halálbüntetésről az európai trendnek megfelelő - az EU nem ismeri el a halálbüntetés létjogosultságát, annak ellenére, hogy a halálbüntetésnek bizonyíthatóan elrettentő ereje van, az ilyen büntetési formát alkalmazó országokban a hétköznapi bűnelkövetések száma jelentősen csökkent.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/csak-az-europa-tanacsbol-kilepes-aran-javulhat-kozbiztonsag


A Soros Alapítványtól az emberi erőforrások miniszteri posztjáig

Támogatta Balog Zoltán jelölését az emberi erőforrások miniszterének posztjára a Kulturális Bizottság. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 9 igen és 6 nem szavazat mellett erősítette meg. A leendő emberi erőforrások miniszter szerint még korai lenne nyilatkozni az oktatási rendszer átalakításának hatásairól, - ezzel a kijelentéssel hárította a korábbi tevékenységének káros voltát bíráló vádakat. Balog szerint a kormány a kultúra területén "kiszolgáló" szerepet szán magának. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy kultúra alatt mit ért a kormány.
Balog Zoltán szintén atlantista politikus, 1990-től '93-ig a Soros Alapítvány támogatásával létrehozott Fidesz országgyűlési frakciójánál volt szakértő. 1993-95 között a Bonni Egyetemen tanult (majd oktatott), ami Németország egyik elit egyeteme, és a német nemzetbiztonsági szolgálatok emberi erőforrásának elsődleges forrása. Így Balog Zoltán kapcsán szintén felmerül a kérdés, hogy a mérsékelt atlantista kormány részeként melyik ország érdekét is szolgálja.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/soros-alapitvanytol-az-emberi-eroforrasok-miniszteri-posztjaig

Amit senki nem fog kérdezni Magyarország új külügyminiszterétől


Orbán Viktor a múlt csütörtökön nevezte meg miniszterjelöltjeit, - kedden kezdődött meghallgatásuk a bizottságokban, ami a mai nap folyamán le is zárul. Ma az európai ügyek bizottsága Navracsics Tibort és Lázár Jánost hallgatja meg, a fenntartható fejlődés bizottságban pedig Fazekas Sándor fog nyilatkozni. Pintér Sándor belügyminiszter és Hende Csaba honvédelmi miniszter-jelöltet a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a nemzetbiztonsági bizottság fogja meghallgatni. A miniszterjelöltek pénteken teszik le az esküt.
Navracsics Tibornak feltehetőleg aligha fogja feltenni az európai ügyek bizottsága azt a kérdést, hogy nyugati tanulmányai mennyiben befolyásolják az ország külpolitikai orientációját.

Navracsics Tibor 1996-97-ben Angliában, a Brightoni Egyetemen volt ösztöndíjas. Hazatérését követően többek közt a Politikatudományi Szemle szerkesztőbizottságának tagja lett, ami azóta is aktívan foglalkozik az európai integrációt akadályozó tényezőkkel. Később a Fidesz - Magyar Polgári Párt politikai elemző osztályának vezetőjeként is tevékenykedett, vagyis miután kikerült a nyugati egyetemről, aktívan részt vett hazánk EU-csatlakozásának előkészítésében.

http://www.hidfo.net/2014/06/04/amit-senki-nem-fog-kerdezni-magyarorszag-uj-kulugyminiszteretol





Az orosz ejtőernyős egységek 6 hónap alatt összesen 1000 hadgyakorlatot fognak tartani

"Az ejtőernyőseinknek összesen 20%-al kell növelniük a bevetési gyakorlataikat." - jelentette be Jevgenyij Meskov. "Az egységek összesen 1000 hadgyakorlatot fognak végrehajtani a kijelölt időintervallumban. Ezalatt összesen több mint 100.000 ejtőernyős ugrást hajtanak végre a katonák."
Hídfő.net | Orosz ejtőernyősök.
Oroszország hivatalosan is megkezdni az egységek "nyári-őszi oktatási szakaszát", a kiemelt intenzitást az egységek nemzetközi szintre hozásával indokolják. A gyakorlatok kibővítetten foglalkoznak a békefenntartással, stratégiák elsajátításával, az elmaradhatatlan harcászattal és ugrásokkal, valamint az új haditechnika kezelésének elsajátításával. Pont amire szükség volt Krím kapcsán, és amire szükség lehet Új-Oroszország kapcsán. Ne felejtsük el, hogy a Dnyeszter Menti Köztársaság biztonságát is 900 orosz ejtőernyős szavatolja.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/az-orosz-ejtoernyos-egysegek-6-honap-alatt-osszesen-1000-hadgyakorlatot-fognak-tartani

Ferenc Pápa egyetlen világvallást szorgalmaz, míg a nyugati elit a pánik gombot nyomja


Legutóbbi Közel-Keleten tett látogatása során Ferenc Pápának sikerült megszereznie a muszlim és a zsidó hatóságok beleegyezését egy egyesített egyistenhitbe, de nem tudta meggyőzni az Ortodox Keresztényeket, P2 szabadkőműves források szerint.

Amint a pápa a Közel-Keleten tartózkodott, a P2 szabadkőműves páholy vezetője a Fülöp-szigeteken volt, ahol megpróbált készpénzre váltani hat kötvényt, közülük az egyik a fenti képen látható.

Ezeknek a 15 kvadrillió dollár értékű kötvényeknek állítólag a "Salamon király arany alagútja" a fedezete, a P2 szerint.

A Fehér Sárkány Társaság azt javasolta a P2-nek, hogy kezdjék egy kiló arany pénzre váltásával, hogy még többet hozhassanak át ebből a mitikus aranyból. A FST azt is javasolta az Ortodox Keresztényeknek, hogy legyenek nyitottabbak az egységre, ha a tömeggyilkolást meg lehet állítani olyan helyeken, mint Szíria, Ukrajna, Irak és Afganisztán.

Az egy világvallás szorgalmazása azért lett fontos, mert a nyugati elit egy sor állami és magán nyilatkozatát követően világossá vált, hogy pánik uralkodott el a náci/cionista vezetők soraiban.

Miközben ez a jelentés készül, János Károly spanyol király bejelentette, hogy elhagyja trónját, így csatlakozik a belga király, a holland királynő, és Benedek Pápa közelmúltbeli távozásához.



A múlt héten Károly "gyilkos vírusként reinkarnálódni akaró" herceg azt mondta: "még választhatjuk azt, hogy most cselekszünk, mielőtt végül túl késő lenne, felhasználva az összes hatalmat és befolyást, hogy egy befogadó, fenntartható és rugalmas társadalmat hozzunk létre," - mondta 200 üzleti vezetőnek tartott beszédében, többek között Christine Lagarde IMF vezetőnek, és sok nagy multinacionális vállalat cégvezetőjének. Károly szerint az elitnek egy 18 hónapos keret áll a rendelkezésére a cselekvésre, feltehetően Obama amerikai elnöki mandátumának végéig.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/prince-charles/10859230/Prince-Charles-reform-capitalism-to-save-the-planet.html

Pentagon és CIA források azonban úgy gondolják, hogy Obamát bíróság elé állítják jóval azelőtt, hogy ciklusa véget érne.

A CIA azt mondja, hogy a múlt héten fehér kalapos ügynökök megállították Obama tervét, hogy tömeges áldozatot követelő terrortámadást hajtsanak végre Las Vegasban, Texasban és Washington D.C.-ben ürügyként, hogy bevezessék a statáriumot. "Obama oldalán álló tizennégy érintettet (terroristát) öltek meg nagyon csendesen." Obama ellen felelősségre vonási eljárás indult, mondta.

Eric Shinseki lemondásával Obama egyik nagy szövetségese távozott a Pentagonból, és "ezen a ponton nincs bizonyíték arra, hogy Obamának volna még egyáltalán támogatása," - mondta egy magas rangú Pentagon forrás.

Az is kiderült egy japán kormányzati forrás szerint, hogy Obama legutóbbi kolduló útján Japánban mindössze 9 milliárd dollárt tudott ellopni.

Obama ezen a héten látogat Európába a G7 találkozóra, melyet eredetileg G8-ként tartottak volna Oroszországban. Aztán úgy döntöttek, hogy az ukrán lélektani hadviselést használják ürügyként, hogy töröljék az orosz G8 csúcsot, és helyette egy európai G7 csúcstalálkozót rendezzenek. Most kiderült, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök is kapott meghívást, de technikailag nem a G8 részeként, hanem hogy megünnepeljék a D-nap (Normandiai partraszállás) 70. évfordulóját.

A nyugati elit már egy sor sürgős találkozót tartott az utóbbi időben, és többet terveznek, feltehetőleg azért, hogy megtalálják a módját egy forradalom elhárításának. A múlt hétvégén tartott Bilderberg találkozóról Dániában sokminden kiszivárgott a sajtónak, ami egy kísérletnek tűnik, hogy a Bilderbergerek nyitottabban jelenjenek meg.

Ez a kísérlet, hogy nyitottnak tűnjenek egy MI5 forrás szerint azért történik, mert "Az álarc lecsúszik, és most már nyilvánvalóvá válik, hogy a politikai folyamatok Brüsszelben csak a látszat, hogy elvonják az önálló gondolkodásra képtelenek figyelmét, miközben a Bizottság vezeti a bürokráciát, előírva egy kollektív politikát."

"Az EU projekt fontossága az összeesküvés számára az volt, hogy Európát képessé tegye, hogy valuta blokká váljon, amely egy nagy lépés egy világméretű elektronikus hitelrendszer létrehozásának megkönnyítésében," - tette hozzá.

Ugyanakkor a szavazók mind az Egyesült Királyságban, mind Franciaországban messzemenően támogatják az ezen folyamatot ellenző pártokat.

Marine Le Pen a francia Nemzeti Front elnöke megfogadta, hogy Franciaországot kivezeti az Euróból, és szakít az európai hatalommal.

És itt van, amit Ambrose Evans-Pritchard a Telegraph-tól mondani kényszerült az angol Függetlenségi Párt győzelméről a legutóbbi európai választásokon:

"Ha Európa politikai elitje korábban nem tudta elhinni teljesen, most már minden kétségük elmúlhat, hogy elvesztették Nagy -Britanniát. Ez a sziget nem része semmilyen értelemben az európai projektnek."

Az Egyesült Királyságban is egy nagy lépés történt a náci/cionista befolyás eltávolítása érdekében, Tony Blair egykori miniszterelnökre, az MI6 korábbi vezetőjére Sir John Scarlett-re és Jeremey Heywood kabinet főtitkárra összpontosítva.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2644421/Is-Sir-Cover-powerful-PM.html

Ezek az emberek próbálják a legkeményebben eltitkoloni a nyilvánosság elől a gyilkosságokat, és a hazugságokat mint trükköt, hogy rávegyék az Egyesült Királyságot az illegális népirtó támadásban való részvételre Irakban. Mindannyian idősebb George Bush náci frakciójához kapcsolódnak. Heywood eltávolítása törte át valószínűleg a gátat, és teszi lehetővé a letartóztatásokat az Egyesült Királyságban, és nagy károkat okozó információk látnak napvilágot idősebb és fiatalabb George Bushról a brit médiában. Mind Scarlett, mind Heywood a Morgan Stanley-nek dolgozott, ami egy Bush arcvonal.

Az író Robert Harris, Tony Blair egyik barátja, aki ismerte őt, mielőtt miniszterelnök lett, azt mondta, hogy miután hatalmat kapott: "Meg voltam döbbenve az automata-szerű, távoli alakot látva, aki úgy tűnt, mintha egy másik bolygóról jött volna," - emlékeztetett Harris.

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2641199/Tony-Blairs-rank-hypocrisy-He-threw-open-Britain-millions-immigrations-sneers-Ukip.html

Ezt nagyon érdekes volt számomra olvasni, mert tudtam, hogy mind Naoto Kan-nal, mind Shinzo Abe-vel, mielőtt miniszterelnökök lettek Japánban, ugyanez a dolog történt. Olyanok lettek, mint a robotok, akik nem saját akaratukból cselekednek, hanem távoli irányításra.

Ez az MK Ultra, vagy náci elmekontroll technika, ami a világ vezetőinél működik. Extrém terror és kenőpénzek segítségével kényszerítik őket, hogy az utasítások szerint tegyenek. A náci/cionisták maguk azt mondják, hogy ők egy idegen entitástól kapják az utasításokat. Nem állítom, hogy valóban így van.

Mindenestre a náci/cionisták bukásának akadályát az Egyesült Királyságban és az USA-ban Németország jelenti, ahol a legerősebb az EU támogatottsága. Inkább Oroszországra kell figyelniük Franciaország és az Egyesült Királyság helyett, ha továbbra is folytatni akarják a nagy európai integrációs projektet. A német Merkel kancellár és Putyin elég régóta ismerik egymást, beszélnek egymás nyelvén, és valami nagy üzleten dolgoznak, a FST oroszországi forrása szerint.

Ez szorosan összefügg az orosz gázszámlával Ukrajnában. Ukrajna nem tud fizetni, az IMF felajánlotta, hogy fizet, de úgy tűnik nincs pénze, az amerikaiak sem tudnak fizetni, de valamit adni kell. Az is lehetséges, hogy Németország csatlakozik az orosz/kínai BRICS szövetséghez.

Ezeket a nagy nyilvános változásokat a hatalomban és a nagy találkozókat, mint a Bilderberg, a G7 és mások, sok háttérben folyó tevékenység kíséri a pénzügyi rendszerben.

Múlt héten a vatikáni banki kötvények mellett, és a korábban említett hamis Kennedy kötvényeken kívül egy csoport közeledett a FST-hoz friss őszinteséggel mondván, hogy "nincs semmilyen aranyunk, de van egy dollár nyomdagépünk, van-e valami, amit ezzel tehetnénk?" A közeledés egy dél-koreai csoporton keresztül egy kínai kommunista kormányzati képviselőhöz érkezett Tokióban.

A Swiss-Indo csoport is megpróbálta ismét a történelmi kötvényeket készpénzzé tenni ahogy a P2, hatalmas készlet aranyról mesélve, de nem tudtak adni semmiféle bizonyítékot.

Akihito császár és Abe japán miniszterelnök is megpróbáltak pénzzé tenni nagy kötvényeket, a Sárkány család kéviselője szerint.

A kínaiak a maguk részéről egy nagy lépést tettek, utasítva az összes bankot arra, hogy távolítsák el az USA-ban készült számítógépeket, mert ezek rendelkeznek olyan hátsó ajtókkal, melyek lehetővé teszik amerikai ügynökségek számára, mint amilyen az NSA, hogy ellopják a kínaiak pénzét.

A FST azt javasolta, hogy annak érdekében, hogy megtörjék a patthelyzetet a pénzügyek legmagasabb soraiban, egy teljesen új ügynökséget hozzanal létre hatalmas forrásokkal, mely azt tervezné meg, hogyan lehetne létrehozni egy ideális bolygót. Ez átláthatóan működne, és az egész emberiség részt venne annak eldöntésében, hogyan kellene felhasználni ennek a szervezetnek a pénzét a nagyobb jó érdekében.

Benjamin Fulford