2014. június 3., kedd

Nyugati pofárazuhanás Sziriában!


Szíriai választópolgárok ezrei várakoznak a választási irodák előtt a kormányerők által ellenőrzött, biztonságosnak minősített övezetetekben, hogy leadják voksukat az ország következő elnökére, aki kétségkívül ismét Bassár el-Asszad lesz.
Damaszkuszban különleges biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a város körül ellenőrzőpontok gyűrűit állították fel, a hadsereg átkutatja az autókat, és személyazonosságuk igazolására szólítja fel a járókelőket.

A főváros központi részén található, Dama Rose nevű szállodában felállított szavazófülkében többen nem voltak hajlandók bevonulni a függöny mögé, hanem nyilvánosan karikázták be a harmadik hétéves mandátumára készülő Asszad elnök nevét. Ugyanott gombostűk voltak kirakva a választók számára, hogy ha akarnak, hűségük és hazaszeretetük jeleként az ujjukat megszúrva a vérükkel szavazhassanak.
Egy 18 éves fiatalember közölte: ő a vérével szavazott, hogy “kifejezhesse hazája és vezetője iránti szeretetét”. Egy másik szavazó elmondta, azért jött vissza Egyiptomból négy nappal ezelőtt, hogy Asszadra szavazhasson. “Ő a legalkalmasabb az ország irányítására, erős vezetőre van szükségünk ezekben a nehéz időkben” – tette hozzá.
szir
Kuvaitból legalább három repülőgéppel érkeztek szavazók, a gépeket egy ismeretlen szíriai üzletember bérelte. Az első reggel szállt le kétszáz emberrel a fedélzetén, a megkérdezettek elmondták, hogy elmennek szavazni, utána pedig azonnal repülnek vissza Kuvaitba.
A harcok az elnökválasztás ellenére is tovább folytatódtak az ellenzéki erők uralta országrészekben. A kormányerők által több mint két éve ostromolt, közép-szíriai Rasztánban egy aktivista elmondta, hogy az összes helyi lakos Asszad távozását akarja. “Itt nincsenek választások, pedig ez egy szabad terület” – mondta a férfi.
Bassár el-Asszad és felesége, Aszma eközben leadta szavazatát Damaszkusz északnyugati, előkelő Malki negyedében – tudatta a közszolgálati televízió. Az államfő Facebook-oldalára feltöltött fényképeken látható, amint a kék öltözetet viselő, mosolygó elnök és fekete szoknyában, testhezálló fehér kiskabátban és tűsarkú cipőben lévő felesége bedobja a szavazatát az urnába.
A választáson Asszaddal szemben csupán két meglehetősen ismeretlen jelölt indul, Máher el Haddzsár és Haszan Abdalláh en-Núri, akik a megfigyelők szerint csak az államfő újraválasztását legitimálják részvételükkel.
A voksolást a nyugati országok már előre “bohózatnak” és “a demokrácia paródiájának” nevezték, mivel meglátásuk szerint eleve biztosítva van Bassár el-Aszad újabb győzelme.
(Forrás: MTI)

Öszesen 9601 szavazóközpont és 11776 szavazatgyűjtő doboz várja a szavazni vágyókat ma Szíriában. Már korareggeli órákban már több tízezer szíriai ált sorban a jordán és libanoni határokon, azok közül a szírek közül, akik nem vehettek részt a külföldi szavazásokon a szír nagykövetségeken a hatalmas sorok, vagy a tilalom miatt, melyet Szíria-ellenes kormányok diktáltak.
Hídfő.net | Asszad-párti kampány a damaszkuszi Hamidiyeh piacon, 2014.06.01.Asszad-párti kampány a damaszkuszi Hamidiyeh piacon, 2014.06.01.
Damaszkusz nemzetközi reptere az elmúlt 3 év alatt még nem látott ilyen forgalmat, mint az elmúlt napokban; szírek tízezrei utaztak haza a Perzsa-öböl és az EU országaiból, melyek megtiltották a szíriai közösségek választásokon való részvételét a saját országuk nagykövetségein, - természetesen a demokrácia nevében.
Június 3 egy olyan nap, mely megváltoztatja a modern történelmet, és egy hatalmas szög a cion-atlanti demokráciák koporsójába. Ezek az országok annyira demokratikusak, hogy bár állításuk szerint demokráciát akarnak Szíriában, szélsőséges al-Qaida kötődésű terrorszervezeteket támogatnak, a szír embereket pedig nem engedik szavazni menni a nagykövetségeken. Rettegnek a ténytől, hogy a szíriai nép a hatalmas médiamanipuláció, félrevezetés, és háború ellenére is a jelenlegi elnökét fogja újraválasztani. Dr. Bashar Al-Assad szemorvost, ki népével együtt szúrja ki e percekben a háttérhatalom mindentlátó szemét.
Szíriai Hírek / Hídfő.net

A már folyamatban levő szíriai választásokról pár kép:
Hídfő.net | Dr. Assad és felesége leadja szavazatát.
Dr. Assad és felesége leadja szavazatát.
Hídfő.net | Szavazóhelység Nabak, Damaszkusz.
Szavazóhelység. Nabak, Damaszkusz.
Hídfő.net | A 105 éves Subhia Leila-t a Nemzeti Gárda tagjai segítik a szavazóhely felé.
A 105 éves Subhia Leila-t a Nemzeti Gárda tagjai segítik a szavazóhely felé.
Hídfő.net | Hangulat a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren
Hangulat a Damaszkuszi Nemzetközi Repülőtéren.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése