2014. június 3., kedd

Az USA rotációs alapon küldhet amerikai fegyvereseket Ukrajnába

Barack Obama amerikai elnök az ukrán helyzetre hivatkozva több mint 1 milliárd dollárt akar költeni Kelet-Európában az amerikai katonai jelenlét fokozására. Az Egyesült Államok további csapatokat küld a térségbe, hogy "megnyugtassa" a NATO tagállamokat. A Varsóban tartott sajtótájékoztatón Obama elmondta, az Egyesült Államok szorosabb katonai szövetséget akar a kelet-európai országokkal, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra, ami szerinte felelőssé tehető az Ukrajnában zajló vérontásért.
Obama a kongresszus támogatását kérte ahhoz, hogy további 1 milliárd dollár értékben haditechnikát szállítson Kelet-Európába, főként Lengyelországba. Varsóba újabb amerikai csapatok érkeznek arra hivatkozva, hogy rotációval az USA friss erőket küld az országba. Azonban azt senki nem ellenőrizheti, hogy a hazatérő csapatok valóban megérkeznek-e az Egyesült Államokba. Oroszország Külügyminisztériuma korábban felhívta a figyelmet, hogy dél-kelet Ukrajnában amerikai zsoldosok vesznek részt a felkelések leverésében, és ezek az amerikai katonák az ukrán fegyveres erők egyenruháját viselik. Egy alkalommal kiszivárgott egy videofelvétel egy a dél-keleti régiókban elfogott fegyveresről, akit a felkelők élve elfogtak. Bár a fegyveres ukrán rendőri egyenruhát viselt, ukránul, oroszul nem tudott, végül annyit sikerült kicsikarniuk belőle, hogy ő egy "US citizen" (amerikai állampolgár).
Hídfő.net | Amerikai zsoldosokA NATO Tavaszi Vihar hadgyakorlata - tovább Kijevbe tömeget oszlatni?
Fennáll annak a lehetősége, hogy a kelet-európai országokba érkező NATO-erők rotálódása nem a hátországban és Kelet-Európában szolgálatot teljesítő csapatok cserélődését jelenti, hanem minden egyes váltással újabb amerikai csapatok utaznak tovább Ukrajnába.
Obama elmondása szerint az ukrán helyzet miatt nem csak szárazföldi csapatok érkeznek a térségbe, hanem az amerikai légierő is további egységeket küld Lengyelországba. Az amerikai elnök Oroszországot okolja az Ukrajnában zajló vérontásért. Pedig mostanra a közvélemény számára is ismert, hogy az ukrán polgárháborút a NATO robbantotta ki, már a kijevi "forradalom" kezdetén a NATO mesterlövészei radikalizálták a tömeget.

http://www.hidfo.net/2014/06/03/az-usa-rotacios-alapon-kuldhet-amerikai-fegyvereseket-ukrajnaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése